|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
ja mam identycznie (i mam jeszcze 8 dni za 2010 rok |
||
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Lilka- ja mam materac kokos pianka gryka,grubości nie wiem może z 8cm... myśle,że tutaj 2 cm już nie zrbią róznicy.
ehhh z tymi macierzyńskimi,tacierzyńs kimi,L4 itd...sama czasem łapię się za głowę i już nie wiem co myślec
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też już była gadka o chrzcinach, tylko że Ja ją zaczęłam, bo miałam wrażenie że wszyscy oczekują że chrzciny zrobimy w Restauracji, a Ja sobie przekalkulowałam i taniej mnie wyjdzie catering.Na początku była w szoku, że chcemy catering i rosół zrobimy sami i ciasta np moja mama, bo wiem że to nie był by problem, a moja teściowa popatrzyła pod kontem że idziesz do Restauracji i niczym się nie przejmujesz, tylko szkoda mi kasy na to Dla mnie mogą być chrzciny nawet na dworze na ogródku, jak będzie ciepło ale wg mojej teściowej nie wypada, choć nie mam pojęcia dlaczego ![]() No i czy u was też jest taka zasada, tradycja? Że z dzieckiem nie wychodzi się na dwór do chrztu? Wiecie co nie denerwuje się zwykle na teściową, ale wkurzyłam się. Siedzi sobie ciotka w kuchni i pyta się mnie czy przeszkadza mi palenie papierosów, mówię że tak ,ale zrobię sobie tylko bułkę i zmykam do siebie, a ona no dobrze to poczeka chwilę, jakaś gadka szmatka i ciotka mówi do teściowej poczekaj Żaneta pójdzie to zapalę i pójdziemy do salonu, a on CZEMU? jak pójdzie ! No super. Ciotka czeka specjalnie żeby mi nie smrodzić jak będę robić bułkę, a teściowa bunt że dlaczego ![]() ![]() Ona cwana bo się kryje z paleniem papierosów i myśli że nikt nie wie że pali. Mam nerwicę no
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
jestem ruda
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
to była decyzja podjęta w ostatniej chwili
mi się podoba ale nie wiem jak Wam
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-04-12 o 11:08 |
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas też nie raz traktuje jak dzieciaczki, ale mój D zawsze ją uświadamia, że zrobimy sobie sami, że jak będziemy potrzebowali pomocy to się odezwiemy, że mamy inne podejście do życia niż ona, nie raz nawet teściu mówi że ma siedzieć cicho jak coś powie i tak jak Ty nie narzekam
|
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w niektórych pzypadkach byłoby to ciężkie do wykonania ![]() fakt faktem tak było kiedyś żeby nie zauroczyć itp ale jak w różnych rejonach polski chrzci się i dwuletnie dzieci to ja sobie tego nie wyobrażam my planujemy chrzciny na wrzesień jak będzie mieć ok 2 miesięcy , ja dojdę do siebie no i będą mogli przyjechać Ci których chcemy zaprosić bo wcześniej to okres urlopowy a chrzestnego ściągamy z Irlandii ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam okropnie rudy kolor,
ale mojemu mężowi się nie podoba. Ja czekam na odrosty i chce mieć swój kolor już naturalny Ładnie Ci, tak inaczej
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaj....ście, u fryzjera robione? jak błyszcza, cudnie! |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie fotke, nie pomalowałam sie i wygladam kiepsko
na zywo lepiej wyglada i kolor i fryzura, na zdjeciach zawsze wygladam inaczej ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- u fryzjera, zeszłam z bardzo ciemnego brązu, miał byc jasny braz ale maz mi mowil ze moze rude sprawdzimy i mu zrobilam niespodzianke
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teściowa mi podtekstami wali że z dzieckiem się nie wychodzi na dwór aż do chrztu ![]() Mój D to tam jakoś przyjął, bo niby tak zawsze u nich było w rodzinie. A ja go uświadomiłam że w nie których przypadkach jest to nie realne, bo faktycznie jak ktoś ma chrzciny nawet pół roku po urodzeniu, to co nie wychodzi na dwór z dzieckiem ? jakoś wierzyć mi się nie chce. To popatrzył na to z takiej strony jak Ja. My planujemy jakoś początkiem sierpnia, aby mieć to za sobą, bo potem wchodzi pod uwagę tylko początek września, ponieważ koniec sierpnia to jakieś ur i wyjeżdżają moi rodzice. I jakby chrzest był dopiero we wrześniu to na bank wyjdę wcześniej z bobaskiem jak będzie ciepło i będziemy się dobrze czuć! |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale miesiąc temu zrobiłam się na brąz i na razie przy nim zostanę
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
![]() Pisze zeby sie pochwalić. Wczoraj miałam wizyte i USG. Nasza dzidzia jest zdrowa i okazało sie ze to DZIEWCZYNKA Tak sie cieszę, chociaż od poczatku czułam ze bedzie córcia Żanka jak znajdziesz chwilke to prosze dopisz na listę: Wiktoria ![]() Chyba juz mało zostalo sierpniowek ktore nie znaja plci. Trzymam kciuki za te ktore jeszcze nie wiedza ![]()
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taką małą ciekawostkę znalazłam na temat spacerów: "Werandować ani chodzić na spacery nie można jeśli na zewnątrz panuje temperatura poniżej -5 stopni, pada deszcz lub jest silny wiatr. Pod koniec trzeciego tygodnia życia możemy wyruszyć na pierwszy spacer. Dzieci urodzone latem możemy zabrać na spacer już w drugim tygodniu życia. Należy pamiętać: Z chorym dzieckiem nie wychodzimy na dwór!" |
|
|
|
|
#4096 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natka_ oby wszystko było dobrzeCytat:
Cytat:
Moja mama się śmieje że Marcel jest pokrzywdzony bo ma ciuszki po kuzynie i kupione w lumpku, wózek kupiony używany, rozek wczoraj mama kupiła nowy - ale w promocji 50% taniej Cytat:
To ja bym musiała od stycznia do września siedzieć w domu ![]() U Nas dalej piździ i pada Ale sie zgadałyśmy z kuzynka że moze w majowy łikend do nich pojedziemy na te kilka dni. To by był taki Nasz urlop w tym roku bo raczej innego już miec nie bedziemy. Wiecie co moja mama była w lumpku dzisiaj i widziała kołyskę ( oni wcześniej wystawiają te leprze rzeczy żeby ludzi pokusić do przyjścia ) - w poniedziałek ma być do sperzedania niby za 8 zł i zastanawiam sie czy nie pójść tam jutro i nie zagadać z tymi babkami żeby mi ja odłożyły i bym ja kupiła za więcej kasy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||||
|
|
|
#4097 |
|
BAN stały
|
Natko i co?Co powiedział lekarz?Lepiej Ci już?
Zanko ale ładnie!!!Podoba mnie się ![]() Jak i się słabo zrobiło.Zalałam sie potem,a teraz jakoś dziwnie w głowie i mrowi mi ręce,twarz.Ja pierdziu. U nas na dwór się wychodzi mprzed chrztem ale do kościoła sie nie wchodzi ale i ten zabobon złamałam bo mój Maksiu miał jakąś uroczystość ważna i poszliśmy wszyscy. Ja w ogóle nie mam teściów-zmarli daaaawno temu,bo mój T. zrobiony jako 5 na stare lata |
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek27 gratuluje córeczki!
|
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek- GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!
Zanka- no tego się nie spdziewałam,ale kolor piękny,sama może się na podobny skuszę takiego jeszcze nie miałam bardzo Ci ładnie
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek gratuluję córeczki
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
ale ostatnio mąż mówił coś o rudym, więc na szybko podjęłam decyzję żeby mu niespodziankę zrobić i cieszy się jak głupi teraz- znaczy zakochał się we mnie na nowo haha rudej jeszcze nie miał
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka super kolorek, tak błyszczy
![]() ładnie Ci w nim. I Ty taka ładna..zanetaa88 ja pierwsze słysze o takim zwyczaju czy zabobonie że do chrztu się dziecka na dwór nie zabiera. Ja planuję chrzcić w październiku, na początku. Jak się ogarnę i wdrożę w nowy tryb życia. We wrześniu wesele brata tzta- mieszka na dole z teściami, więc jedna impreza we wrześniu wystarczy, i tak będzie zamieszanie. Rzeczywiśćie teściówka pojechała z tymi papierochami, nie ładnie. Zostaje przemilczeć, ja nie chcę sporów wszczynać, kłócić się, wystarczy że się tżtowi wyżale i wam na wizażu, jak ktoś pyta jak mi się z tesciami mieszka to nic złego nie mówie, po co ktoś ma wiedziec i opowiadać dalej... |
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi Ja też pierwszy raz słyszałam o takim czymś i trochę śmiać mi się chciało,ale przemilczałam sytuację i tak zrobimy jak chcemy ![]() Ja też nie jestem skłonna do kłócenia się itp wolę przemilczeć a potem z moim D porozmawiać co i jak, dzisiaj pierwszy raz się wyżaliłam na teściową bo generalnie za każdym razem ją chwalę bo zasługuję na to, ale zauważyłam że odkąd jestem w ciąży, więcej rzeczy mnie w niej denerwuje, nawet to ze chodzi po domu to ją słychać, bo ma klapki drewniane a wcześniej mnie to w ogóle nie interesowało ![]() Ach te hormony ! Właśnie zjadłam przez chandrę paczkę mentosów |
|
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zanka - super kolorek - zdecydowanie lepiej pasuje do Ciebie niż ten ciemny brąz - taka zadziorna teraz wyglądasz
bardzo mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa ja juz dzisiaj nic nie zjem, tak sobie postanowiłam. I tak przeholowałam.
Oj moja teściowa tez nie jest tragiczna ale taka specyficzna, niby milutka, pomocna a wydaje mi się ze w duszy co innego jej gra.. Zalezy jeszcze od jej humorku. Ciężki temat. Moja mama to dopiero miała tragedię z teściową, pamiętam jak byłam mała jak ona płakała...Tak naprawdę to odżyła jak teściowa umarła, czyli z 6 lat temu. |
|
|
|
#4106 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nigdy o takim czyms nie slyszalam heheheCytat:
Tobie bardzo ładnie w tym rudym ![]() Cytat:
![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-08 o 18:22 |
|||||
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to normalne ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- a właśnie, z tego wszystkiego zapomniałam napisac że wróciłam z wizyty - szybko dziś poszło bo byłąm 2-ga w kolejce i przed 16 już byłam z powrotem w domu. Szyjka zamknięta, nadal ma 34mm więc się nic nie skraca, waże 76kg czyli tyle co przed ciążą, pytałam jak to u mnie z tym przybieraniem na wadze bo dopiero do wagi sprzed ciaży wróciłam a gin na to że ja jakaś zabiedzona generalnie nie jestem więc nie mam się co martwić A jak sam sprawdzał 2 tyg temu dzidziuś mieści się w normach centylowych dla wieku ciąży, ilość wód owodniowych też w normie, więc nie mam się czym martwić grzybka nie ma na szczęście, krzywa cukrowa 50g mi wyszła ok. glukoza na czczo 3,47mmol/l , po godzinie 5,11 mmol/l HBS ujemny, mocz bez zmian i bakterii morfologia tez ok, hemoglobina 12, płytki 279, leukocyty 9,6 to tak z grubsza ![]() ogólnie zadowolona bo się uspokoiłam że szyjka nie wariuje
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-08 o 18:34 |
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka teraz to Cię uwielbiam
Marzyłam zawsze o rudym Śliczna jesteś. Wróciłam furą i uczyłam się obsługi Brunetka gdzie jestes ????????????
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
jestem
i nie wrocilam z pustymi rekami 2 pierwsze ofty z lumpka reszta z all: body za 1 zl i zestaw za 6,50 zl kaftanik z jezem 2 zl i wiewiór 1 zł ![]() zanka - pieknie Ci |
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

ja mam identycznie (i mam jeszcze 8 dni za 2010 rok 

zębole

Ale sie zgadałyśmy z kuzynka że moze w majowy łikend do nich pojedziemy na te kilka dni. To by był taki Nasz urlop w tym roku bo raczej innego już miec nie bedziemy.