| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-04-08, 17:40 | #3361 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet 
				 | 

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

a próbowałaś zrobić betę?

__________________ ♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. | 
|     | 
|  2011-04-08, 17:44 | #3362 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: lubelski 
				 | 

cora GRATULACJE   :ju  pi:   NIECH ROSNIE ZDROWO!! pacierpku do Was tez szczescie sie usmiechnie, nawet czytajac to co napisałas dla cory ze cuda sie zdarzają i zobaczysz ze pewnego dnia tobie tez ktoś tak napisze lub sama sobie napiszesz "no i co", głeboko w to wierze że każdej ze staraczek w koncu sie uda, ja tez juz pomału traciłam nadzieje i nawet tż juz zaczął mówic o badaniach dla niego a tu suprise. wiem że łatwiej jest pisać niż to samemu przezywać i jeszcze jak psychika szfankuje, ale trzeba walczyc dalej i isc do przodu. Dziewczyny jak lezałam przed usg to miałam stracha ale jak zobaczyłam fasolke to poprostu wszystko minęlo, oczywiscie czekalam na slowa że wszystko na swoim miejscu i wyszłam od lekarza jak na skrzydłach. ŻYCZĘ TEGO KAZDEJ STARACZCE!!! potem powysyłalam mms zdjecie do tz (bo jest w delegacji) do tesciów i siostry. 
				__________________ MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png     jak ten czas leci  GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2011-04-08 o 17:45 | 
|     | 
|  2011-04-08, 17:48 | #3363 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet 
				 | 

Cytat: 

__________________ ♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. | |
|     | 
|  2011-04-08, 17:57 | #3364 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Zielona Góra 
				 | 

Cora GRATULACJE !!!     Witamy Liliankę na świecie   | 
|     | 
|  2011-04-08, 18:12 | #3365 | 
| Raczkowanie | 

Cora wielkie gratulacje    klask  i:     | 
|     | 
|  2011-04-08, 18:42 | #3366 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

kurcze ale jestem ospala i zmeczona przez ta pogode;( jejku jak ja nie lubie siedziec w miejscu i czekac...juz tyle sie oczekalam na ciaze a teraz na to malenstwo trzeba tyle czekac  heh...samo zajscie nie jest takie proste ,ale ciaza tez nie jest latwym stanem..ciazoweczki zgodzicie sie ze mna? 
				__________________ w oczekiwaniu na corenke  t.p 02.11.2019 | 
|     | 
|  2011-04-08, 19:09 | #3367 | |
				 | 

Cytat: 
  zawsze są jakieś niedogodności  Chociaż fakt, jakby mi ktoś powiedział "nie musisz dziś wstawać" to spałabym cały dzień - już trzeci dzień  Nie ma na mnie siły i MUSZĘ po powrocie z pracy położyć się... ale z pół godziny robią się dwie, a wstać nadal jest mi ciężko. Dwie godziny temu też położyłam się na chwilkę... minęły dwie. I o 22-23 będę już "umierała"   Dziwnie zaczyna się ten cykl. 
|     | 
|  2011-04-08, 19:23 | #3368 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Małopolska 
				 | 

Przekazałam i napisałam, że czekamy na nią   
				__________________ Twory - powrót do życia  - kilka dłubanek  Zaproszenia - odkurzamy wątek  - zaproszenia na Chrzest | 
|     | 
|  2011-04-08, 19:28 | #3369 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cora     GARTULACJE   Strasznie się ciesze już jesteś ze swoim skarbem ale się ciesze to cudonwne przeżycie! Nadia świetny masz brzusio to chłopaki szaleją co  a jak z imionami już coś postanowione?? Irmusia to super, że jesteś zadowolona z lekarki oby coś zdziałała! Czemu masz leczenie? masz jakieś bakterie? w którym dc masz badać prolaktyne? ja dziś dzowoniłam do nas do lab pytać ile kosztują badania na ureoplasmę, mycoplasmę 50zl za obydwa a chlamydię 35zl jakoś dziwnie tanio...  wymaz z pochwy 30zł w poniedziałek chce iść sobie zrobić i chce aby  TZ też zrobił czystość a na HSG w maju...  porywam   
				__________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca!    | 
|     | 
|  2011-04-08, 19:32 | #3370 | 
				 | 

Alexa z imionami nadal stoimy w miejscu    | 
|     | 
|  2011-04-08, 19:38 | #3371 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Kornelciu gartuluję .Lilianko witamy po tej stronie brzuszka        pacierpku kiedyś nadejdzie ten dzień wierzę w to  nie wiem czy wam pisałam,na innym forum znam sie z dziewczyną i starała się też o dzidziusia,ale jak sie mi udało to kontakt się urwał,a teraz pisze do mnie,że i ona szczęścia się doczekała  npo 4 latach,po 3 nieudanych insemkach,lekarz mówił,ze naturalnie nie zajdzie w ciąże,a na in vitro nie było ich stać,a jednak im się udało i wirze,że każda staraczka doczeka takiego cudu prędzej czy później,ale doczeka   tylko niestety cierpienie,rozpacz,płącz trzeba przejść,neich ten czas kurde stanie się krótszy. 
				__________________ Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14  Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... | 
|     | 
|  2011-04-08, 19:57 | #3372 | 
				 | 

a ja mam dylemat z mezem bo zrezygnowalismy z imienia dla corci  heh..stwierdzilismy ze Amelek jest juz duzo ... nie mam pojecia...ale co myslicie o Madzi,lub Marii??a moze Kinga... 
|     | 
|  2011-04-08, 19:58 | #3373 | |||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
 Cora gratulacje!!!!  Witamy Lilę na świecie  Cytat: 
  Jasne że płeć jest tak naprawdę nieistotna i jedyne co się tak naprawdę liczy to zdrowie naszych kruszynek. To tylko moja ciekawska natura ze mnie wyłazi  bo tak naprawdę to nie mam nawet żadnych preferencji i jest mi w sumie wszystko jedno czy to dwóch chłopaków, dwie dziewczynki czy parka. Cytat: 
  Z tego co widzieliśmy to nasze szkraby to też prawdziwe wiercipiętki ani na chwilę nie chciały siedzieć spokojnie  więc gdy zacznę odczuwać pewnie nieźle dadzą mi w kość  Nie mogę się już doczekać  Cytat: 
  aż się zaczerwieniłam   Zobaczysz, na Ciebie tez przyjdzie czas - ja też już nie wierzyłam że kiedyś doczekamy się maleństwa więc mocno wierzę że po prostu musiał nadejść ten właściwy moment. Na pewno będziesz mamusią - jestem tego pewna  Cytat: 
  Zdaję sobie sprawę z tego ile mamy szczęścia. Odpukać na razie wszystko jest w porządku a ja od kiedy zaszłam w ciążę nawet nie byłam przeziębiona a zazwyczaj przechodzę jakąś grypkę na przełomie lutego i marca więc każdego dnia jestem za to niezmiernie wdzięczna i modlę się żeby ten stan się utrzymał. 
				__________________ 29.08.2009 -  12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami   | |||||
|     | 
|  2011-04-08, 20:02 | #3374 | 
				 | 

dra to niesamowite,ale cudowne!!bo daje nadzieje wszystkim staraczkom i jest przykladem tego ze naprawde trzeba wierzyc w siebie i ze wszystkim sie kiedys uda...pamietacie jak ja jeczalam ,ze juz nie mam sil i ze mi sie chyba nie uda juz itd ,wiem ze to nie latwe uswiaomic sobie ze napewno sie uda ale trzeba sie nie poddawac i wierzyc...

|     | 
|  2011-04-08, 20:08 | #3375 | |
				 | 

Cytat: 
  Nie mam nic przeciwko tradycyjnym imionom, czasem brzmią lepiej niż Amelki, Julie, Natalie czy Zuzie. Przeglądając kiedyś kalendarz w oko wpadło mi imię Konstancja. Sama krążę wokół Marii Magdaleny   
|     | 
|  2011-04-08, 20:22 | #3376 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-03 
				 |  Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3 Cytat: 
 W pełni się z Tobą zgadzam. Za każdym razem czytając o takich cudach cieplutko robi mi się na sercu. Wiem, że nie wolno się poddawać mimo, że czasami nie ma się już sił walczyć. Obyśmy jak najczęściej słyszały o takich cudach   | |
|     | 
|  2011-04-08, 21:22 | #3377 | 
				 | 

agawa może powinnaś powtórzyć test    | 
|     | 
|  2011-04-08, 21:28 | #3378 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Cytat: 
   ale zawsze jest nadzieja,ze się uda,ale no nam łatwiej mówić,bo nam się udało.Sama zadawałam pytanie kiedy mi się uda i dzieczyny wspierały mnie,że uda sie mam wierzyć,ale mi brakowało sił,ale naszym kochanym weteranką trzeba powtarzac uda sie uda,tylko nie umiemy powiedziwec kiedy,ale na pewno beda miec swoj najwiekszy skarb ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat: 
 musicie coś postanowić ja ci dyktowac nie bede,bo każda ma inny gust ,powiem tylko tyle,ze nie lubie tych nowoczesnych i tych strodawnych co teraz panuje moda,ale to moje zdanie,to rodzice musza wiedzie jakie imie się podoba.Ja lubie proste i mniej popularne 
				__________________ Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14  Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... | ||
|     | 
|  2011-04-08, 21:39 | #3379 | 
				 |  Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3 | 
|     | 
|  2011-04-09, 08:55 | #3380 | 
				 | 

tak dziewczynki,najwazniejsze zeby mi sie podobalo ale tez jestem zdania ze lepiej dac proste imie ...mnie tez coraz mniej podobaja sie julki,oliwie itd.. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- ciekawe jak tam cora i lila  pewnie sa w 7 niebie..  ale super ze ma ja juz przy sobie! 
|     | 
|  2011-04-09, 08:59 | #3381 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Irmusia cieszę się, że znalazłaś fajną ginkę   to jest bardzo ważne żeby meć lekarza, z którym ma się dobry kontakt i któremu się ufa  Agawa  CORA GRATULUJE      niech Lilianka rośnie zdrowo i Ty wracaj szybko do siebie   | 
|     | 
|  2011-04-09, 13:53 | #3382 | 
| Zakorzenienie | 

Cora gratulacje   Paierpku przytulam mocno.  Irmusia super, ze lekarka okazała się kompetentna   | 
|     | 
|  2011-04-09, 14:05 | #3383 | 
				 | 

Agawa   [/QUOTE] Dziękuję bardzo  malina Amelek, Julii, Oliwii jest już bardzo dużo, z tego co się orientuje to bardzo popularne imiona. Tak samo jak Kuba czy Bartosz. Wiem coś na ten temat bo pracuję w przedszkolu  Ale mimo to te imiona są bardzo ładne. Z tego co wymieniłaś Maria bardzo mi się spodobało. Ja marzę o tym żeby mieć córeczkę i dać jej na imię Zuzia   Najważniejsze żeby Wam się imię podobało | 
|     | 
|  2011-04-09, 15:33 | #3384 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Witam sobotnio   Jak dobrze, że to już weekend...jeszcze 2,5h i mam wolne  Agawa mocno trzymam kciuki  żeby @ nie przylazła  Malinko imię to Wam sie przede wszystkim musi podobać  ja też kiedyś myślałam nad Oliwką a później Amelką ale znudziły mi się te imiona...jednak zanim ja będę miała dziecko to ...  sto razy mi się zmieni... Miłego weekendu życzę   | 
|     | 
|  2011-04-09, 17:00 | #3385 | |
				 | 

Cytat: 
   Coraz bardziej o tym myślę a muszę powiedzieć, że wcale się nie nastawiałam na fasolkę. Jak już pisałam dziś 47 dc, cykle 31-33, 5 dni po terminie @ test negatywny. Czy jest w ogóle szansa że jeszcze niczego nie wykazał? Kilka miesięcy temu mój cykl się wydłużył i trwał 57 dni. Z tą tylko różnicą, że wtedy bolał mnie brzuch i piersi przez cały czas do momentu kiedy nie dostałam @.A teraz nic zupełnie. Chyba jutro wygonię mężusia po test bo nie wytrzymam aż będę mogła pójść na betę. Co o tym myślicie? A może nie ma co się nakręcać??    | |
|     | 
|  2011-04-09, 18:13 | #3386 | |||
| Zadomowienie | 

Cytat: 
    Czekamy na Ciebie i na Liliankę    Cytat: 
  Cytat: 
 Ja kiedyś miałam podobnie, że zdarzał się nagle jakiś dłuższy cykl, zwykle jeden w roku, też robiłam wtedy testy. Potem zaczęłam mierzyć temperaturę i wtedy juz wiedziałam, kiedy mniej więcej była owulacja, kiedy spodziewać się @ i czy ewentualnie robić test. Mi to bardzo pomogło   | |||
|     | 
|  2011-04-09, 18:18 | #3387 | 
				 | 

Taki właśnie mam zamiar DAnia. Od nowego cyklu chce zacząć mierzyć temperaturę. Możesz mi powiedzieć jakiego używasz termometru?

| 
|     | 
|  2011-04-09, 20:03 | #3388 | |
				 | 

Cytat: 
  też po dłuższym cyklu stwierdziłam, że zaczynam regularnie mierzyć temp (i chcę w tym wytrwać). Wczoraj był trzeci dzień i z 36.6 miałam 36.8  dziś się źle czułam (bardzo bolą mnie stawy) i 36.7 więc może jakieś przeziębienie się szykuje   
|     | 
|  2011-04-09, 21:38 | #3389 | |
				 | 

Cytat: 
  Chyba są już wycofane ze sprzedaży. Ja mam elektroniczny ale trafił mi się jakiś felerny. Musisz wziąć jakieś witaminki żeby Cię choróbsko nie dopadło  Za oknem brzydka pogada i bardzo łatwo się przeziębić | |
|     | 
|  2011-04-09, 21:51 | #3390 | |
				 | 

Cytat: 
  ze sztucznych witamin biorę tylko kwas foliowy. Po innych sztucznych witaminach od razu jestem chora   
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

nie było kreseczki.
 nie było kreseczki.