|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Eirene daj linka do sprzedawcy, u którego brałaś laktator
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
ego ego jak kupowałam w tym tygodniu i brałam od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/laktator-mini-elec...536853505.html można odebrać osobiście z tego drugiego linka tez http://allegro.pl/medela-laktator-el...533840445.html
#1113 |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziekujemy z Rafałkiem za gratulacje i przeyłamy wizazowym ciociom i ich pociechom buziaki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_user.php?uid=13096005 proszę bardzo ![]() ![]() i dziś mam jakiś kryzys ściągnełam laktatorem i wyszło z obu piersi ok 20mililitrów i mały tak to szybko zjadł że masakra ja w ryk dałam mu jeszcze pierś i leciało znów z nich i zjadł... a teraz płacze nie wiem czemu dziś chyba go dokarmimy mm bo mi go szkoda... i na dodatek zrobił 2 razy taką wodnistą kupkę z wodą ja już wystraszona ze to biegunka i się odwodni... masakra w sumie to zrobił tak raz taką i jak go przebierałam to dorobił. wasze też tak mają?? no mój to za każdą zmianą pampersa ma tak narobione troszkę...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-09 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Eirene a jak sciagałas ta medelą to bolały cie piersi??
bo ja probowałam elektryczny z baby ono i z bolu wyłam to samo z recznym, zastanawiam sie na tym mini z medeli ale jak tez ma tak bolec... sama nie wiem moja jak ja przystawie do piersi to possie z 10 minut i zaczyna sie wrzask i krzyczenie, rzucanie na wszystkie strony i koniec ssania i nie pomaga przestawianie z piersi do piersi...
![]() |
#1117 |
BAN stały
|
Dziewczyny wpadlam do Was z takim glupim pytaniem
Nie mam kompletnie wprawy przy chlopcu a na niego czekam moja mama tez nie bo same baby u nas a glupio jest mi sie zapytac ciotek ;-/ Jak sie pielegnuje ogonka?? Jak sie go przemywa?? Bo ja kompletnie zielona jestem a w poniedzialek juz bede miala malego a nie chce mu krzywdy zdrobic |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Jaki zawadiacki uśmiech ma Oliwierek
![]() ![]() boski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam jakiegoś doła on ma dopiero parę dni a ja już załapałam dziś że się nie najada że nie wiem co robić itp itd... już przygotowaliśmy wodę w termosie na noc jak znów będzie tak się budził co godzinę to dam mu mm. i póki mi się laktacja nie rozkręci to będę chyba dokarmiać... bo boję się że się nie najada... wypiłam dziś 3 szklanki tej herbatki na laktację i mam zamiar jeszcze karmi strzelić może... dziękuję za komplement w jego imieniu ![]()
![]() |
#1120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Oli jest super ![]() ![]() a doła masz mi tu nie łapać ![]() Oli jest malutki i nie potrzebuje jeść dużo na raz tylko mało a często, bo ma mały żołądeczek jeszcze, dopiero później będzie potrzebował więcej, nie martw się na zapas ![]() a co do pieluszek, to ta Gabrysia co się urodziła u koleżanki, to też takie robi kupki i jak ma tylko kapeczkę w pampersie, to wyje, żeby jej zmienić, jak dostanie suchą pieluchę, to jeszcze się uśmiecha cwaniara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
mnie na początku przy korzystaniu z medeli bolały sutki, gdy brałam na największe obroty, ale już się wyrobiły i jest spoko
. Z Oliwierka będzie niezły podrywacz ![]() kasiapruszkow, z tymi miękkimi piersiami, to ja tez czuje po ściągnięciu, a ilość pokarmu za mała jest. W życiu bym nie ściągnęła dziennie 8x80 ml ![]() mi moja Nadia wczoraj zafundowała neverending kupę podczas przewijania, przez jakiś czas łapałam na chusteczki, ale wciąż produkowała nowa, wiec zawinęłam w pampka, żeby dorobiła na spokojnie ![]() tak się wyrobiła, ze teraz pięknie wciąga co trzy godzinki należne porcje, a jaka jest spokojniutka dzięki temu. Nie dziwie sie, ze we wtorek takie histerie odstawiała, jak była po prostu głodna.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-08 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Mi pediatra powiedziała, ze mała jest zagłodzona i dlatego mam wagę skontrolować w przyszłym tygodniu no i dawać mm.
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj pojechalismy zarejestrowac mala w urzedzie, niestery akt urodzenia przyjdzie poczta do 2 tyg. a jak chcemy rozszerzona wersje bedzie trzeba wyslac list z czekiem. Pewnie to troche potrwa, a chcemy paszport dla malej zalatwic jaknajszybciej... Chcialam tez zapisac nas do lekarza na wizyte kontrolna po 6tyg po porodzie ale bez aktu urodzenia nie moge zarejestrowac malej;/ Dzis pospacerowalismy duzo, mala przespala pol dnia, a wieczorkiem nie chciala spac, marudna i plakala troche, az zal mi bylo. Troche rozregulowala nam jedzonko:P. Teraz spi a my czekamy kiedy wstanie zjesc;p. Mala nie lubiala kapieli a dzis nawet nie zaplakala, wygladala jakby jej sie podobalo. Mleko dalej w piersiach mam, ale jakies piersi pusciejsze ![]() Nie mialabym chyba cierpliwosci karmic piersia, jak czytam o tych problemach to sobie tego nie wyobrazam. Jak tam wasze mamy i tesciowe? Duzo 'doradzaja'? Ja dzis zadzwonilam do mojej mamy i marudzila, zeby cieplo ubrac, zby pepek przemywac chociaz sam odpadl bez niczego itp... maruda jedna;p a za tydzien przylatuje ![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
już się zastanawiałam, gdzie cie wcięło
![]() do mnie codziennie dzwonią teściowa i mama, albo przynajmniej smsy piszą, ale jakoś mi to nie przeszkadza, o mojej Naduni to ja mogę gadać i gadać. Najbardziej przezywają kwestie moich problemów z karmieniem, ale na szczęście nie robią nagonki, ze butle podaję. znów nadeszła pora dojenia ![]()
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady zobaczymy dzisiaj mały zjadł o 20.50 potem o 22.50 więc już 2 godziny to mały sukces
![]() a i muszę się pochwalić że czopki pomogły ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc idę się zdrzemnąć mały zasnął po karmieniu więc chwilę mam na spanie ![]()
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje też ma tak w godzinach 18-21 takie napady, przedwczoraj był straszny, a wczoraj już trochę łagodniejszy, nie wiem czy dlatego, że dałam jej Esputicon ![]() a w dzień herbatka z kopru i herbatka na brzuszek
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
kochane moja niunia od wczoraj popołudnia spokojna jest
![]() ![]() ![]() Cytat:
gratulujemy skończonego miesiąca my już byliśmy parę razy w centrum handlowym ale zakupy z takim dzieckiem to dla mnie męczarnia bo ona jak tylko wózek staje w ryk i później ciężko ją uspokoić, do tej pory tylko mąż coś sobie kupił a ja nie ![]() ![]() kasia mam nadzieję że synek jednak przybrał na wadzę ![]() eirene uśmiech Oliwierka cudny ![]() ![]() ![]() eirene i co wypiłaś karmi ?? ja jak wypiłam to myślałam że mi cycki eksplodują moja niunia od czasu do czasu strzela kleksika i po tym poznaje że zrobi niedługo kupę bo robi co parę dni najczęściej co drugi, ale jak zacznie to głowa mała ![]() ![]() iza oby to był esputicon ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-04-09 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
pochwale sie wam, ze moja Nadunia wczoraj sama wlozyla sobie wypadnietego smoka do buzi i nauczyla sie przewracac z boku na plecki i na odwrot
![]()
#1130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eirenne śliczny synuś ![]() ![]() ![]() Też współczuję tych rewolucji w karmieniu, u mnie na szczęście spokój, nie muszę nawet niczym smarować sutków bo nic nie boli, nie piecze,żadnej krwi... kurcze współczuje Wam dziewczyny ale jestescie bardzo dzielne ! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() No i miałam pisać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1131 |
Zadomowienie
|
u nas wczoraj wyjatkowo nie bylo krzyku miedzy 18-19 szok
![]() ![]()
#1132 |
Zakorzenienie
|
moja smoka sama przytrzymuje od kilku dni, ale jak wczraj go sobie wlozyla do buzi, to myslalam, ze padne ze smiechu, takie to mlode a sprytne
![]()
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podajesz jej coś na brzuszek? Moja mnie rozpieściła, że po kąpieli śpi 5h ![]() ![]() Gdyby była większa to bym dała jej Bobotic albo ten Sab Simplex, poczekam do wizyty, to już we wtorek, zobaczę co powie pediatra, a w środę kończymy 3 tygodnie. No chyba, że będzie w weekend bardzo cierpieć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sklepu to my bylismy na szybkich zakupach jedzeniowych po spacerku i mala sobie smacznie spala. Zeby wziac ja na ubraniowe zakupy poczekam troszke ![]() Moja Lenka 13minut temu skonczyla tydzien ![]() ![]()
![]() |
#1136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
1) Przystawienie małego do obydwu piersi i niech sobie zje ile chce 2) Dokarmienie butelką 3) Praca laktatorem - 7 minut każda pierś i 3 minuty każdą pierś i tak każde karmienie. Laktator wypożyczyłam taki profesjonalny. Mam nadzieję, że uda mi się rozbujać laktację. W środę idziemy do poradni i zobaczymy jakie będą dalsze zalecenia. No i oczywiście zważymy małego. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-04-09 o 10:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
tajka, juz bylas na spacerze? Szybka jestes
![]() u nas w Pl taka pogoda bdznadziejna, ze strach dziecko wyprowadzac, bo by z wozka wywialo ![]() gratuluje tygodnia, u nas to bylo wczoraj. Harrods-moja nie wyssala nigdy wiecej od laktatora z tego powodu, ze zwyczajnie nie moze sie przyssac do moich brodawek, mam zbyt wklesle i zadne nakladki nie pomagaja, laktator tez ich nie wyciaga.
#1138 |
Zadomowienie
|
iza ja podałam malej espumisan w kropelkach w 25dniu jej życia po raz pierwszy po za tym ja co 2 dni pije koperek
![]()
#1139 |
Wtajemniczenie
|
dla tych co sie zastanawiaja nad szczepieniami na pneumo- najnowsze wieści
http://dziecisawazne.pl/japonia-wstr...na-pneumokoki/ Diatoma chyba pytałaś o czyszcenie języczka moczem dziecka, no troche to kontrowersyjne, ja nie stosowałam, ale czytałam o urynoterapii i z tego co tam wyczytałam ( skład moczu itd) to raczej takie przetarcie języczka pieluchą nasączoną moczem nie zaszkodzi, raczej chodzi tu o barierę psychiczną, wiec jak ktoś chce spróbowac to... ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypiłam wypiłam pokarmu mam więcej jakby ale dziś od rana to armagedon od 7 rano do 9 mały przy cycu siedział potem pół godziny spokoju i jak się rozdarł to do 11.30 płakał nie chciał jeść jak pojadł to znów zaczynał płakać masakra ja już nie wytrzymałam zaczęłam płakać i tż zrobił mm. zajadał aż mu się uczy trzęsły dojadł 30mililitrow i włozyliśmy go do łożeczka po 5minutach zasnął... więc decyzja postanowiona - będziemy go dokarmiać, ta jak tu któraś pisała (sorki że nie pamietam kto) - zapisałam sobie to. będę przystawiać do piersi jednej i drugiej jak będzie płakał dalej to butelka... dodatkowo laktatorem będę ściągać i zobaczymy. Cytat:
![]() ![]() Niutka moja mama tak mojemu bratu pleśniawki wyleczyła ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-09 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.