|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Margaret pewnie trzyma dla kogoś z rodziny. Poszłabym na Twoim miejscu tak jak piszesz w poniedziałek, jak jej nie będzie to zażądaj telefonu do właściciela i mu powiedz jak sobie sprzedające poczynają, niech ma
.
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kilka pytań :
1. Czy sterylizator do butelek jest bardzo potrzebny?! 2.Jakie polecacie kremy, żele itd dla niemowlaka? Ja myślałam tylko o parafinie, ale jest coś jeszcze co warto mieć? 3.Ile powinnam kupić szt kaftaników? 4.Czy kupić jedną wielkość pieluch tetrowych? Jak tak to jakie polecacie? 5. Czy po porodzie można używać płyn do higieny intymnej? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-09 o 14:57 |
|
|
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
Padam na pysk. W domu syf ale nie mam już siły sprzątać, bo się naszorowałam w mieszkaniu kuchni, poza tym pomalowałam kaloryfer, rurki i mam już dość. Nie dodam nawet, że 5 godzin sprzątania a efekt marny i nie wiem czy ja się kiedyś z tego kurzu domyję Carmela cudny pokój Jadę zaraz do jakiegoś marketu połazić po sklepach, może spodnie znajdę...
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Carmela pokoik cudny
Beata podziwiam cię, bo ja bym takiej teściowej powiedziała parę słów do słuchu ![]() A ja posprzątałam cały domek - znaczy odkurzyłam wszędzie, u nas kurze i podłogę umyłam, a teraz odpoczywam. Młodemu się na kopanie wzięło i tak milutko się leży ![]() Po obiedzie jadę z moim P. na jego pierwszą jazdę naszym autem
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie listę wyprawki dla malucha i wyprawki dla mnie do szpitala. Jak to jest z ciuszkami dla bobaska jak się urodzi?
Na tej stronie zapytajpolozna.pl jest napisane że niby bobaska trzymają w pieluchach tetrowych i rzadko ubierają w rzeczy które rodzice przyniosą napisałam sobie w liście że ewentualnie outfit zrobić dla Naszego maleństwa.Rzucie okiem proszę na listę i jest coś jeszcze co mogę dorzucić? Nie chce żadnych niań elektronicznych ani monitorów oddechów, dzieciątko będziemy mieć przy łóżku
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jeździłam nią przez zimę, bo ma dach otwierany i zimno leci, bujałam się od męża nissanem który ma wspomaganie
|
|
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziwne, wogole co to za cena 8zł, chyba na podpuche zeby ludzi zwabić na poniedzialek, ale idz obadaj z rana moze faktycznie nikt inny nie kupi... |
||
|
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
zanetko
1. ja z kosmetykow bede brała pod uwage Hipp, Mustela, Penaten,Nivea i Bambino (krem mam tylko zamiar kupic z tej firmy) najpierw jednka musze zapoznac sie z oferta poszczegolnych firm poczytac skladniki itp ![]() 2. ja mam mikrofalówke i mam zamir kupic taki do mikrofalowki avent (chociaz sie grubo zastanwiam ) bo podgrzewacz i sterylizator to raczej gadzety...jest zawsze garnek i woda ![]() 3. ja mam 6 kaftaników rozmiar 56-62 4. ja mam 11 sztuk. + flanelke do podkladania na przewijak 4 szt i flanele mam 2m na przescieradelka ![]() 5. sa specjalne płyny do higieny intymnej po porodzie oraz koniecznie TANTUM ROSA ja oprocz tego bede uzywac plynu Ziaji gdyz to jedyny na ktory nei ma uczulenia po Laktacydzie 6 mc sie leczylam i 1 mc chodzic nie moglam tak spuchłam wiec ja wedlug siebie polecam ten : http://allegro.pl/ziaja-borowka-plyn...511389283.html wiem ze wiekszosc dziewczyn Laktacyd uzywa ja mam wyprawke na wypis kaftanik,koszulke,czapecz ke,spiochy lapki niedrapki. wiem ze w szpitalu w ktorym chce rodzic uzywaja pampersów ale musze sie dokladnie dowiedziec co trzeba zabrac ja też bede miec takie literki Co do proszku wiem ze dziewczyny polecały DZIDZIUSIA a co do wody utlenionej to wczorja ot opytalam i od wody i spirytusu lekarze juz odchodza teraz albo sie wietrzy albo jest taki plyn blondynka polecała OcteniSept
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-09 o 15:35 |
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
zaneta a masz zalozenie karmienia piersia?? bo jak tak to wstrzymaj sie z kupowaniem rzeczy do karmienia butelka, ok ze dwie butelki warto miec ale jakbys nie mogla, to przeciez zawsze mozna dokupic. Co do ciuszkow w szpitalu dla malucha pytaj sie w szpitalu u nas trzeba miec tylko na wyjscie i ewentualnie chusteczki do pupy.
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- a do higieny intymnej po porodzie - szare mydlo takie najzwyklejsze w swiecie, ponoc dziala cuda. I do mycia dla siebie rowniez.
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
Ja czasem biorę i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych poza częstszym lataniem do toalety, bo trochę to moczopędne.
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Carmel właśnie jak kupiłam przez allegro dresik to tak pięknie pachniał, że napisałam aż do allegrowiczki co to za płyny, żele czy proszki ma to właśnie napisała ten persil . Cudownie pachnie !
Sweet dziękuje Ci kochana, zaktualizowałam sobie moją listę Co do pieluch to one mają jakieś śmieszne rozmiary na allegro i nie wiem który najlepszy?Co to jest ten avent do mikrofali? a ten stylizator to wg na co jest do butelek? |
|
|
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Nie martw się, jak moja kuzynka dała dziecku na imię Igor, to nasza babcia nie wymawiała go w ogóle - z ruskimi i wojną jej się kojarzyło. Nawet ją rozumiem.
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak pewnie jakbym zaczęła mówić, że trzeba patrzeć na smoczek, butelkę itd to nie miałabym ani zakupów dla bobaska ani w przyszłości zakupów z mężem.Co do karmienia piersią to chciałabym karmić, ale czas pokażę czy będę mogła Faktycznie szare mydło jest bezzapachowe i tanie ![]() Ela no właśnie tak myślałam że to nie po urospet, chyba przez winogrona |
|
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
U mnie chyba ze 3 tysiaczki:/ A wózka jeszcze nie ma i trochę mnei czeka wizyt i badań:/
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zanetko - sterylizator firmy Avent do mikrofali zobacz sobie na allegro ja tez brałąm Urosept i nie mialam po nim zadnych rewelacji ....to raczej ziołowy łagodny preparat
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-09 o 15:51 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak ona zacznie się z kimś kłócić to atmosfera w domu staje się nie do zniesienia a ją nie chce malenstwa narażać na taki stres.
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/ks-28d-komplet-baw...552758257.html tutaj jest link do allegrowicza u którego kupowałam koszulę wraz z szlafrokiem, aktualnie widzę że ma rozmiar tylko xl xxl za 30zł, ale nie wiem czy nie lepiej wziąć właśnie większy rozmiar ze względu na Nasze brzuchy ?!
Sweet zaraz sprawdzam ![]() Sprawdziłam, i stwierdzam że sterylizator nie będzie aż tak potrzebny, kiedyś były inne metody do sterylizacji. Jeżeli będę aż tak bardzo tego potrzebowała to wtedy kupię. Dzięki
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-09 o 16:00 |
|
|
|
#4279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ma zamiar u tego ale ta druga kupie tak jak ty i pewnie podgrzewacz i serylizator to rzeczy zbedne ale laktator kupie tez aventa elektryczny
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-09 o 16:06 |
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oni wystawiają już wczesniej to co będzie do kupienia zeby ludzi zachęcić, dlatego ta kołyska juz dzisiaj stoi a jest do sprzedania dopiero w poniedziałek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-04-09 o 16:08 |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lipcu to pewnie i tak cholernie będzie ciepło, więc ten szlafrok to tylko aby do wc wyjść i wrócić![]() Sweet ale to jest piękne http://allegro.pl/symetryczna-tunika...544714168.html Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-09 o 16:09 |
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Noo skończyłyśmy, Mamusia mi pomyła okna, ja prasowałam w tym czasie i sprzątnełam troszkę
![]() Kmat dobrze, że po wizycie wszystko wporządku A kg się nie przejmów, zajmiesz się nimi po porodzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
A cukrzycę z tego co pamiętam miała Zanka w poprzedniej ciąży. Trzymajcie się dziewczynkiCytat:
Margaret napewno już komuś obiecały ![]() Carmela piękny pokoik będzie miała Sara |
||||
|
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() margaret82, szkoda że się nie udało....idź w poniedziałek koniecznie ale zaraz jak otwierają, żeby Ci nie powiedzieli że "właśnie ktoś kupił" beata, współczuję teściowej...ale już niedługo ![]() U nas weekend fajnie mija bo sami wreszcie jesteśmy rodzice wyjechali więc nikt po całym domu nie łazi - chyba pomyślę nad jakąś romantyczną kolacyjką.... ![]() a na razie TŻ wziął się za malowanie pokoju dla Maluszka a mnie wyrzucił żebym farb nie wdychała ![]() a co do sterylizatora to na razie nie kupuję, może źle myślę ale jak włożę do mikrofalówki w szczelnym naczyniu z niewielką ilością wody to efekt będzie ten sam... ![]() Zjedliśmy dobry obiad, teraz wsuwam pyyyyyszne lody wiśniowe z sosem wiśniowym i posypką czekoladową.... Małemu też smakują bo rozrabia...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-04-09 o 16:17 Powód: dopiski |
||
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniowo
![]() Mi jest już troszkę lepiej ( odpukać ), powoli sobie kuśtykam ![]() Carmela - pokoik poprostu bajeczny Miłego weekendu
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Iwan się może kojarzyć z Rosjanami, ale Igor??
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- nie wiem ale sie wkurzyłam
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo kurczę a już dodałam sobie do ulubionych żeby kupić na wypłatę ![]() Wyprawkową listę zrobiła, podrzemałam z kotem się pobawiłam, i się nudzę |
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja nie liczyłam wizyt.
Pare rzeczy musimy jeszcze kupić. No i ciuszki liczyłam na oko, bo większość z lumpków albo z all, ale myślę, ze coś koło 400 zł wydałam na nie. Z tym, ze ja nie kupuje sterylizatora, podgrzewacza itd. laktator mam mega prosty, jak będzie potrzebny dokupie z TT. butelek tez nie. Wszelkie karuzelki, leżaczki kupimy po porodzie (choć karuzelke obiecała siostra cioteczna M., ale ile z tego wyniknie to nie wiem). Tak wygląda tabelka. Kosmetyki kupiłam z Babydream, naczytałam się składów i te mi najbardziej podpasowały, no i cena przystępna. Do tyłka będę mieć Linomag albo bephanten (ten drugi na pewno do brodawek). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

.

napisałam sobie w liście że ewentualnie outfit zrobić dla Naszego maleństwa.

zębole