![]() |
#1501 |
Miliana23
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
A ja się odezwę u mnie brr zimno pewnie nici ze spaceru no chyba że się coś polepszy,oby,słońce jest ale ten wiatr brr pozdrawiam i słonecznego weekendu życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
Hej!
Pisałam mega posta i co... skasowałam przez przypadek ![]() No to od nowa... Przeczytałam co pisałyście, ale się nie poodnoszę, bo jakoś nie mam glowy do niczego... na dniach dostanę @ i chodzę wściekła jak osa... dzisiaj mężowi już się oberwało ![]() ![]() ![]() Wczoraj się dowiedziałam, że moja "przyjaciółka" powtórzyła swojej koleżance moje sekrety ![]() ![]() ![]() ![]() Adasiowi tak się pupa odparzyła, że już nie wyrabiam... Idzie mu 6 zębów naraz!!! ![]() Mąż dzisiaj do 22.00 w pracy, a ja jak zwykle nie mam do kogo gęby otworzyć... szkoda gadać... wieczorem jak młodzież padnie to zajrzę!
![]() |
#1503 | ||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ~~~~ Cytat:
![]() ~~~~ Cytat:
![]() ![]() U nas przy takiej pupie najlepiej skutkowało wietrzenie, najszybciej schodziło mu wszelkie zaczerwienienie gdy chodził bez pieluchy. A puki do końca się nie zaleczyło to po domu puszczałam go wysmarowanego kremami w luźnej pieluszce wielorazowej z włożoną w środek tetrą, wtedy powietrze dochodziło i skóra szybciej wracała do normy. ~~~~ A co się tyczy przyjaciółki to mogę jedynie wirtualnie przytulić ![]() ![]() Jeśli masz ochotę się wygadać, wyżalić (ja bardzo tego potrzebowałam) to napisz do mnie bądź na klub, na pewno Ci ulży i zobaczysz że będzie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
Farahh no przykra sprawa.
Czasami tak jest, że najbliższa nam osoba zachowuje się podle. Mi też kiedyś "przyjaciółka" wykręciła niezły nr ![]() ![]() Teraz przyjaciółkę mam jedną reszta to po prostu koleżanki, otwierają się przede mną i zwierzają. Mi mogą mi zaufać, jednak ja się nie uzewnętrzniam ![]() Tak, tak w klubie możesz nam śmiało zaufać ![]() Co do zaczerwienionej pupy Adasia. Ja w takich przypadkach używałam Clotrimazolu i często pozwalałam chodzić bez pieluchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wystarczy mi wyżalenie się tutaj ![]() Załóż może Adasiowi śliniaka ![]() ![]() Kacper już ładniej oddycha ale nie jest to jeszcze idealne-jak jutro bedą przyjmować zdrowe dzieci to z nim pójdę. Córa już zdrowa i jutro planuję ją do żłoba zaprowadzić.Teraz była od wtorku u jednej babci,potem dzień w domu i u drugiej siedzi ![]() ![]() ![]() Za tydzień mamy sądny dzień-wyniki czy mała dostała się do przedszkola. Trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Rozeznanie
|
Dżem dobry
![]() Dzisiaj nastrój już trochę lepszy... Mąż mnie wczoraj pocieszył, więc nie jest źle ![]() No i dzisiaj ma wolne, więc sobie spędzimy razem dzień, może gdzieś sobie pojedziemy.. Zaraz wstawię kilka fotek do mojej galerii, więc możecie sobie pooglądać ![]() Karolinko trzymam kciuki, żeby mała dostała się do przedszkola! Ja Wam opiszę w klubie, jak u nas sytuacja wygląda z przedszkolem... ![]() No właśnie o śliniaku nie pomyślałam! Dzięki! Muszę wyszperać jakieś, bo wszystkie powynosiłam ![]() Koralik i co, znalazłaś już jakąś kwaterę nad morzem? Gdzie jedziecie? Ciaputka wiesz, tylko, że ja chyba już nie chcę po prostu nikomu zaufać, tzn żadnej dziewczynie..koleżance.. na szczęście mam męża któremu mogę wszystko powiedzieć bez obawy, że mnie wyda ![]() No nic, idę umyć głowę, ogarnąć się i jakieś śniadanie zrobić... Dzieci już od 6.00 rano nie śpią.. mam jeszcze pytanie- czy używacie kosmetyków dla dzieci Hippa?
![]() |
#1507 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() U mnie w końcu przestał wiać wiatr i wyszło słonko. Może uda się jakoś fajnie spędzić dzień ![]() Jedziemy do Chłopów ![]() Zabieramy moją najmłodszą sis, ona liczy dni do wyjazdu, zostało ich 103 ![]() Ja ![]() U mnie całą familia kąpię się w "białym jeleniu" Do włosów ja i dzieci używamy szamponu z czarnej rzepy, Tż nie ma włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Farahh ja nieco spóźniona piszę, ale wczoraj nie miałam za bardzo czasu tutaj zajrzeć. Cieszę się, że już Ci lepiej i jakoś dochodzisz do siebie. Przykre są takie sytuacje, które opisałaś, ale niestety się zdarzają. Ale pamiętaj, że masz nasz klub, bo tu rzeczywiście nikt Cię wyda i nie i narobi koło d...y. Trzymaj się i olej z góry na dół taką "przyjaciółkę"
![]() Ja podobnie jak Karolina nie mam przyjaciółek, co najwyżej koleżanki lepsze i gorsze i nikomu tak naprawdę się nie zwierzam, więc nikt mnie nie "zdradzi". Wiem, że z każdą sprawą mogę się zwrócić do mojego męża i to mi wystarczy. Buziaki dla Adasia, żeby mu się szybko pupa zagoiła ![]() Pytałaś o Hippa. Ja próbowałam się przerzucić z Oilatum na płyn do kąpieli Hippa, ale nie sprawdził się, córka po kilku, kilkunastu kąpielach zaczęła mieć przesuszoną skórę, więc wróciliśmy z powrotem do oilatum. Jak była mała, to używałam też oliwkę na ciemieniuchę, ale to krótko. Innych produktów nie próbowałam. Dziewczyny, życzę wszystkim miłej niedzieli, która przynajmniej u nas zapowiada się ciut ładniej niż ostatnie dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Rozeznanie
|
Ja się zastrzelę!
![]() ![]() ![]() Adaś zrobił od rana już 7 kupek brzydkich... zielone na przemian z żółtymi i śluz... nie jest tego dużo, takie kleksy, no ale są... biegunka to to raczej nie jest... już nie wiem, co mam robić... daję mu smectę od wczoraj, ale nie widzę poprawy... boję się, że znowu wylądujemy w szpitalu... ![]() ![]() ![]() Jak do wieczora nie będzie poprawy to jadę do lekarza... Tylko się zastanawiam od czego, na początku obstawiałam zęby, ale to chyba nie to... może jakaś infekcja układu pokarmowego? Albo coś na tle alergii? Nosz... Wykończę się... Ale nie jadł nic nowego, mleko ma to samo, już naprawdę nie wiem co jest grane...
![]() |
#1510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Farahh głowa do góry, może to jednak zęby. Przypominam sobie, że moje dzieciakiteż tak posrywały ![]() ![]() Niech Adaś dużo pije, je lekkie rzeczy a i mleko możesz robić z połowy porcji miarek. Będzie dobrze, trzymam kciuki. Napisz później jak się macie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
Nooo
![]() ![]() No i pojechaliśmy na pizzę i do teściów, no i u teściów słyszę sruuut ![]() Myślałam, że znowu luźna, patrzę, a tam piękna kupka taka jak zawsze ![]() Sorki, że tak ze szczegółami opowiadam, ale wiecie ![]() ![]() Chyba to faktycznie zęby dały popalić ![]() Ale jeszcze profilaktycznie dam mu smectę... On tak mleko kocha, że chyba nie przejdzie zrobienie z połowy miarek.. No ale mam nadzieję, że mu nie zaszkodzi... Idę usypiać maluchy! Jak nie zasnę to zajrzę jeszcze ![]()
![]() |
#1512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że jest poprawa ![]() Szykuję się na kije ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
Hello!
Bartek też zrobił od rana luźną kupę... Więc mam dylemat czy to czasami jakaś wirusówka, no ale bez gorączki i wymiotów... Zobaczę co będzie przez cały dzień, bo na razie zrobił jedną... Ale apetytu też nie ma, śniadanie podzióbał i uciekł od stołu ![]() ![]() Noc też mieliśmy nie przespaną, Adam się budził, płakał, chyba go dziąsła bolały... mąż o 5.30 wstał do pracy, dzieciaki już przed 6.00 się obudziły... jestem dzisiaj o taka ![]() Idę jakąś herbatę spić ![]() ![]() ![]() Chciałam dać Bartkowi smectę ale oczywiście nie chce wypić, on zazwyczaj lubi pić lekarstwa, a ta smecta coś mu nie podchodzi... no i teraz nie mam nawet czym zaradzić coś na tą kupę... ale chyba po jednej jeszcze nie ma co panikować ![]() ![]()
![]() |
#1514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farahh a nie masz lekarza z którym mogłabyś porozmawiać chociaż telefonicznie? pewnie uspokoiłabyś się ![]() Teraz to przede wszystkim żeby dużo pili, żeby nie doszło do jakiegoś odwodnienia. Polecają pić zaparzone siemię lniane (znaczy tą wodę ![]() Całuski do Was i życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Panuje jakaś epidemia-zaprowadziłam małą dzis do żłoba o 7,40 zazwyczaj jest już 8-12 dzieci a dziś nie było nikogo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś chyba ogólnie była ciężka noc do spania, bo moja co chwilkę się budziła, wierciła się jak kwoka na jajach i o 6.00 pobudka, więc ja też dziś tak wyglądam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 |
Rozeznanie
|
Ciaputka no mogłabym zadzwonić do naszej pediatry, ale wiem, że ona mi odpowie jak zawsze- proszę przyjechać, bo przez telefon to ciężko mi cokolwiek powiedzieć
![]() mamz no u Adasia na razie spokój tfu tfu... wczoraj o tej godzinie było 6 kup, a dzisiaj 2 no i w miarę ładne... ale kurde, jakby to był wirus jakiś to chyba jeszcze wymioty by były, gorączka, no coś by się działo? Czy się mylę? Już nie wiem co myśleć o tym wszystkim... karolina dobrze, że mała nie będzie miała kontaktu w żłobku z chorymi dziećmi.. Na dodatek psuje mi się touchpad ![]() Bartek daje popalić, nie chce dzielić się z bratem niczym, no już taki chytrus się zrobił, że szok... Pogoda do dooopy... normalnie mam doła... ![]() ![]() Dzwoniłam do naszej przychodni i umówiłam wizytę na 16.30... akurat mąż wróci z pracy, więc pojedziemy do lekarza... niech zobaczy co jest grane... przepisze leki i może w końcu przejdzie to podsrywanie... ![]()
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-04-11 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny!!!
Wczoraj o 20 mailem wysłałam CV, dziś rano zostałam zaproszona na rozmowę , a na 22 idę na nockę ![]() Cieszę się, boję się..... ło matko, co to będzie??? Dziś mam sprawdzić czy taka praca mi odpowiada i rano zdecydować czy ją podejmuję( praca w piekarni na produkcji) Na początek dostanę 2,5tyś na rączkę ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
Koralik GRATULACJE
![]() Mam nadzieję, że Ci się spodoba praca i się zdecydujesz, bo za te pieniążki to sama bym z chęcią się podjęła ![]() Chciałam wstawić fotki, ale kurcze coś mi nie wchodzą... w ogóle nie widzę tych co już mam wstawione w albumie ![]() Ja szykuję dzieci i spadamy do lekarza nie długo.. trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok!
![]() |
#1520 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() życzę aby Ci się praca spodobała ![]() ~~~~ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Miliana23
|
[QUOTE=koralik_1982;262906 43]Dziewczyny!!!
Wczoraj o 20 mailem wysłałam CV, dziś rano zostałam zaproszona na rozmowę , a na 22 idę na nockę ![]() Cieszę się, boję się..... ło matko, co to będzie??? Dziś mam sprawdzić czy taka praca mi odpowiada i rano zdecydować czy ją podejmuję( praca w piekarni na produkcji) Na początek dostanę 2,5tyś na rączkę ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę Ci! Moje gratulacjee kochana u nas na produkcji najniższa krajową płacą i wyzyskują łajzy jedne,chociaz w sumie jak to w piekarnii to nie powinno być cieżko i żle,dodam że ja pracowałam w chłodni na produkcji mrożonek to dopiero byłoo,heh.Co do nocy nie przespanej to chyba powszechnie dzisiaj było hehe u mnie też mała nie dała pospać,choć nic jej nie było,budziła się ciagle,dawałam pić,wietrzyłam powietrze noo i wreszcie zasneła.Mądra bo w dzień odeśpi i po kłopocie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba najlepsze wyjście, będzie dobrze, ale kciuki trzymam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję,że praca będzie znośna ![]() Jak sobie pomysłałam,że mam tak odpowiedzialną pracę i dostaję dużo mniej to zastanawiam się czy nie lepiej by było w takiej piekarni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
|
Hej!
Koralik no i jak wrażenia po pierwszej nocce? Karolina a gdzie Ty pracujesz, bo coś mi umknęło ![]() Miliana chyba zimno było przy tej produkcji mrożonek, co? ![]() No my byliśmy wczoraj u lekarza... Lekarka przepisała Debridat, Dicoflor i smectę... w sumie powiedziała, że według niej to jakaś wirusówka, tyle, że łagodnie przechodzą, bo byli szczepieni na rota... No i jeszcze kazała zrobić badanie moczu Adasiowi, bo skoro u niego tak się przedłuża ta brzydka kupa, no to warto sprawdzić, czy coś innego nie jest przyczyną... No ale jak zobaczyła, że tyle zębów mu wychodzi to tez powiedziała, że pewnie dlatego te kupy się przedłużają, po prostu organizm też sobie gorzej radzi... no oby te leki pomogły... Miłego Dnia! Ja mam dzisiaj męża w domu, więc pewnie cały dzień spędzimy poza domkiem, bo widzę, że pogoda tfu tfu... piękna!
![]() |
#1525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Debridat doskonale reguluje pracę jelit tylko nie działa od razu po pierwszej dawce ale po 2-3 dniach będzie efekt ![]() Pewnie jak Adasiowi wyjdą te ząbki to wszystko przejdzie ![]() Są w hurtowniach problemy z mlekiem dla kacpra ![]() ![]() Jak jakaś mama nie ma zapasu to tragedia bo to mleko dla alergików i z zasadzie nie można im podać żadnego innego mleka ![]() Ten kraj jest do ![]() ![]() ![]() ![]() koralik jak nocka?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
Wpadam na chwilkę, muszę się na nowo zorganizować
![]() Dziewczyny w pracy fajnie ![]() Farahh dobrze, że chłopakom nie jest nic groźnego!!!! Karolka jesteś pielęgniarką? Miłego dnia Wam życzę, u mnie pada ![]() Dziś do pracy jadę na 19 do 3 w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Rozeznanie
|
Koralik no to się cieszę, że Ci się podoba! Tylko nie zapominaj o nas
![]() Bartek już ok, ale Adam zrobił dzisiaj 3 zielone wręcz ciemno zielone kupy... dużo tego nie ma, no ale jest... ja już naprawdę nie wiem co się dzieje... dzisiaj jeszcze nic nie jadł ![]() ![]() Jeśli to zęby, no to faktycznie ładnie dają nam popalić.... ![]() No Adaś zjadł mi przed chwilą trochę rosołku, 3 małe danonki i kawałeczek babeczki kruchej... no mam nadzieję, że coś pójdzie ku lepszemu... kurde.. no i wszystko zwymiotował... dzwoniłam do lekarki, powiedziała, że nie potrzebnie mu te danonki dałam... ehhh jestem taka wściekła na siebie... no i ten debridat mam odstawić... bo to mija się z celem, skoro on po nim zwraca... jutro rano zaniosę mocz do badania, więc może coś będzie jasne... jeszcze tak dzisiaj mi się rzuciła w oczy książeczka z Bobem Budowniczym, która była cała pogryziona na bokach... czy to możliwe, że gdyby on ją "zjadł" to byłoby to powodem tego wszystkiego? Tych kup itd?
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-04-12 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Zadomowienie
|
Farahh kurcze, żeby to się już u dzieciaków skończyło! Jeśli to faktycznie od zębów to niezła jazda, nie wiedziałam że mogą przy ząbkowaniu być takie "atrakcje". W każdym razie najgorzej jest nie wiedzieć co się dzieje.
Karolina a tego mleka w razie czego nie można zastąpić innym też dla alergików? Ale faktycznie że to jest chore, skoro brakuje takiego mleka ![]() Koralik to super, że jesteś zadowolona z pracy. Kiedy będziesz odsypiać te nocki??? Ja dziś wybrałam się z koleżanką na pogaduchy i na łażenie po sklepach, ależ mi tego brakowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Miliana23
|
Farahh och tak zimno to mało powiedziane w końcu to Chłodnia była,ale jak sie robiło przy tunelach zamrażalniczych przez które przechodziły taśmy z mrożonkami,a jak na świeżym warzywie lubo owocu już było ciepło.Na dworzu upał był a w pracy 2 golfy eheh na sobie heeh ale fajnie się pracowało,tylko zmiany pochrzanione bo nie mogłam się przyzwyczaić trzy razy na rano,dzień wolny,3 popołudnia dzień wolny i 3 nocki zakręcona chodziłam czasem hehe,ale jak na wymogi jakie tam panowały to zdecydowanie za mało płacili.Czasem 8 godzin na przebieraniu zielonego groszku aż potem zielono przed oczami było człowiekowi hehe.
Edytowane przez Miliana23 Czas edycji: 2011-04-12 o 20:23 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
Karolinka dziękuję za paczkę, dostałam ja już w poniedziałek, ale miałam małe kłopoty z internetem, dlatego dopiero teraz piszę
![]() Wszystko pasuje idealnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.