Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-09, 18:50   #4711
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII

A ja się ostatnio zakochałam w kolorze malinowym i fuksji
Dziewczyny doradźcie mi coś... Lepiej sobie zamówić kosmetyczkę na ślub, czy kupić jakąś bazę pod makijaż i pod cienie i bibułki matujące i zrobić sama? Niby z jednej strony jak kupię kosmetyki, to będę miała na dłużej, ale z drugiej, kosmetyczka może jednak mnie lepiej umaluje?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:16   #4712
ekomonika
Zakorzenienie

Kitka - potwierdzam...
Kalpana - wiesz co, może najpierw poćwicz trochę na sobie makijaże które chciałbyś na ślub, jak będziesz niezadowolona to najwyżej weźmiesz wizażystkę... A kosmetyki kup, najwyżej będziesz miała je na zapas
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:19   #4713
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miczka21 Pokaż wiadomość
od chapania? bo tylko takie kojarze

oczyszczające na nos

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi coś... Lepiej sobie zamówić kosmetyczkę na ślub, czy kupić jakąś bazę pod makijaż i pod cienie i bibułki matujące i zrobić sama? Niby z jednej strony jak kupię kosmetyki, to będę miała na dłużej, ale z drugiej, kosmetyczka może jednak mnie lepiej umaluje?

kosmetyczka

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:25   #4714
Kalpana
Zakorzenienie

Ekomonika no właśnie nie bardzo mam na to czas, bo u kosmetyczek już miejsca nie ma.... Pytałam się u jednej, a ona mi mówi, że do końca wakacji ma zajęte wszystkie terminy Trochę się boję, że zapłacę 50zł, a i tak będę musiała latać i się poprawiać

K

Sz
Stary 2011-04-09, 19:28   #4715
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Ekomonika no właśnie nie bardzo mam na to czas, bo u kosmetyczek już miejsca nie ma.... Pytałam się u jednej, a ona mi mówi, że do końca wakacji ma zajęte wszystkie terminy Trochę się boję, że zapłacę 50zł, a i tak będę musiała latać i się poprawiać
Ja bym wzięła kosmetyczkę, jak masz możliwość, bo szczerze powiem, to chyba wcześniej zamawia się takie terminy.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:44   #4716
snowhitee
Zakorzenienie

Kitka

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Kitka ja tez wspolczuje mi tez no-spa nie pomaga, dziala na mnie tylko ibuprom
mi też tylko ibuprom ale no-spa forte też tylko ona na receptę jest ale mam akurat opakowanie w domku od babci

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
Kitka biedna
Już daję fotki Przedtem chciałam załadować, ale mi się komputer wyłączył
+ tunika którą jakiś czas temu kupiłam na allegro
Kolory są troszkę przekłamane, ta krótka bluzka jest morelowa bardziej, ona jest luźna dość, kardigan łososiowy/malinowy, tunika wygląda tak jak na aukcji, fotkę robiłam jak było ciemno, nie mam innej fotki a tunika obecnie się suszy, jest mokra
fajne zakupy

Cytat:
jeżeli nie masz zdolności to naprawdę lepiej zapłacić kosmetyczce pamiętam jak moją mamę malowała do ślubu, naprawdę umalowała ją przepięknie tak z klasą warto

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:53   #4717
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła kosmetyczkę, jak masz możliwość, bo szczerze powiem, to chyba wcześniej zamawia się takie terminy.
No tak, wcześniej.... Ale ja do ślubu mam jeszcze grubo ponad 3 miesiące, a tu już pozajmowanie i to w takim małym miasteczku

Dziewczyny dyskutowałyście kiedyś o kredkach z Nyxa, że może podróbki, bo jedne inne, drugie inne.... Ja się w to nie wgłębiałam, bo nie miałam tej kredki, ale teraz chcę kupić i powiedzcie mi którą wybrać? Wiem tylko, że z drewienka, a nie plastiku W tej aukcji są na zdjęciach i takie z wzorkiem i takie z samym napisem
http://allegro.pl/nyx-jumbo-milk-kul...451403078.html

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Snow no tak, tylko nie wiem czy trafię na dobrą.... Miałam dwie na oku i jedna ma urlop akurat wtedy, a druga terminów nie ma... Jest jeszcze jedna, ale nie wiem czy fajnie maluje i przede wszystkim czy makijaż jest trwały, co u mnie gra wielką rolę z racji tego, że będzie to lipiec i może być gorąco.

K

Sz
Stary 2011-04-09, 19:56   #4718
ekomonika
Zakorzenienie

Hmm, może lepsza będzie kosmetyczka... Popytaj o opinię koleżanki jakieś albo coś, może na wizażu będzie wątek na temat kosmetyczek z twojego najbliższego miasta albo coś
Stary 2011-04-09, 19:56   #4719
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, wcześniej.... Ale ja do ślubu mam jeszcze grubo ponad 3 miesiące, a tu już pozajmowanie i to w takim małym miasteczku

Dziewczyny dyskutowałyście kiedyś o kredkach z Nyxa, że może podróbki, bo jedne inne, drugie inne.... Ja się w to nie wgłębiałam, bo nie miałam tej kredki, ale teraz chcę kupić i powiedzcie mi którą wybrać? Wiem tylko, że z drewienka, a nie plastiku W tej aukcji są na zdjęciach i takie z wzorkiem i takie z samym napisem
http://allegro.pl/nyx-jumbo-milk-kul...451403078.html

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Snow no tak, tylko nie wiem czy trafię na dobrą.... Miałam dwie na oku i jedna ma urlop akurat wtedy, a druga terminów nie ma... Jest jeszcze jedna, ale nie wiem czy fajnie maluje i przede wszystkim czy makijaż jest trwały, co u mnie gra wielką rolę z racji tego, że będzie to lipiec i może być gorąco.
kup z drewienkiem, zawsze mniejszy problem z zatemperowanie a doszłyśmy do wniosku, że te kwiatki i inne to po prostu zależy od edycji... Na tej aukcji którą wkleiłaś to widać, że sprzedaje taką bez kwiatków bo tylko to zdjęcie jest tam real

Dbam o siebie

Stary 2011-04-09, 19:59   #4720
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Od tego jest makijaż próbny
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:59   #4721
Kitka:)
CABIN CREW

ja to się zastanawiam czy sobie nie wypisać ketonalu na te pierwsze dni okresu...chociaż niedługo wracam do tabsów anty a jak bede brała to wtedy mam bezbolesne...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:10   #4722
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
ja to się zastanawiam czy sobie nie wypisać ketonalu na te pierwsze dni okresu...chociaż niedługo wracam do tabsów anty a jak bede brała to wtedy mam bezbolesne...
hmm ketonal jest bardzo silny i często używany może uzależnić nie wiem czy to dobry pomysł ratować się nim co miesiąc..mi lekarz wypisał jak już byłam pod ścianą, 3lata temu z zapaleniem nerek, nie mogłam siedzieć, iść, no nic. 1 tabletka i po bólu

a może no-spa forte? Jest naprawdę silna i działa też mam bardzo bolesne miesiączki także rozumiem Cię

Dbam o siebie

Stary 2011-04-09, 20:18   #4723
ekomonika
Zakorzenienie

Mnie wczoraj tak brzuch przez @ bolał, tzn. jajniki, na godzinie z psychologiem, normalnie siedziałam na krześle tak zgięta, że tułów i głowa leżała na ławce, i psycholożka myślała że śpię
Stary 2011-04-09, 20:23   #4724
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
hmm ketonal jest bardzo silny i często używany może uzależnić nie wiem czy to dobry pomysł ratować się nim co miesiąc..mi lekarz wypisał jak już byłam pod ścianą, 3lata temu z zapaleniem nerek, nie mogłam siedzieć, iść, no nic. 1 tabletka i po bólu

a może no-spa forte? Jest naprawdę silna i działa też mam bardzo bolesne miesiączki także rozumiem Cię
oj o tym uzaleznianiu to nie słyszałam...
mam nadzieję ze jak wrócę do tabsów to będę miała znowu spokój

oglądam kuchenne rewolucje, uwielbiam to

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2011-04-09, 20:28   #4725
ekomonika
Zakorzenienie

Lecę już, pa
Stary 2011-04-09, 20:38   #4726
Talullah
Wtajemniczenie

Hej

Chcialam Was nadrobic ale nie moge bo co chwile mnie rozlacza, juz trace cierpliwosc
Logowalam sie juz z 6 razy

Wiec tylko tak szybciutko napisze to co widzialam na ostatniej stronie - owszem No - Spa forte jest na recepte ale to samo wyjdzie lykajac na raz 2 zwykle No - Spy po 40 mg i juz Forte nie ma nic wiecej w skladzie.

I chcialabym podwazyc to ze Ketonal uzaleznia.
Nie uzaleznia, to jest lek z grupy NLPZ czyli tej samej co np zwykla aspiryna. Uzaleznic sie mozna od lekow przeciwbolowych jak Np Tramal.

Do NLPZtow nalezy tez oprocz wymienionych czyli aspiryny i ketonalu:

Ibuprofen
Nimesulid
Diklofenak

To takie najbardziej znane
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:43   #4727
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
oj o tym uzaleznianiu to nie słyszałam...
mam nadzieję ze jak wrócę do tabsów to będę miała znowu spokój

oglądam kuchenne rewolucje, uwielbiam to

nie wiem czemu, ale mnie Olga irytuje z tego programu

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Tallulah długo Cię nie było

Stary 2011-04-09, 20:44   #4728
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
A w jakich kolorze szukasz tych kolczyków? Jak będę w silesi to mogę za nimi zobaczyć.
Sama się w sumie zastanawiałam nad takimi, ale nie wiedziałam jak i do czego.
Szukam jasnych takich jak na zdjeciu albo popielatych myślę że na lato będą jak znalazł ja bym je nosiła pewnie do bokserek i dżinsów. co do kolczyków zaraz napiszę PW

Cytat:
ja kiedyś jak regularnie ćwiczyłam to umiałam parę pompek... teraz ani jednej nie zrobie
Ja nigdy prawdziwej pompki nie byłam w stanie zrobić

Cytat:
Napisane przez 91moniaa161 Pokaż wiadomość

ja nie używam w ogóle szminek.. nie lubię jak coś to wolę błyszczyk
Ja ostatnio pokochałam szminki chociaż do tej pory zawsze tylko błyszczyki
Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
Hej Byłam dzisiaj na zakupach na targu , kupiłam tylko lawendowy stanik, nic ciekawego nie było... Za to później napad na M1, nogi mnie bardzo bolą teraz, ale zakupy udane były Karolcia niestety nie kupiłam ci tych kolczyków, nie było nigdzie Kupiłam szare baleriny, czarny tank-top, ciemne tregginsy, krótka jasnoróżowa bluzka z kokardką, łososiowy kardigan i lawendowy stanik. To tylko tyle
Dziękuję za pamięć szkoda że nie było. Fajne zakupy
Cytat:
dawaj fotki

a ja wegetuje w łóżku, dobrze że wróciła koleżanka i no spe mi przyniosła bo się zwijałam z bólu.. teraz chwilowo lepiej jest...
Biedna też znam ten ból
U mnie no-spa nie działa tylko ibuprom tak jak u dziewczyn

Cytat:
Tak jak dziewczyny myślę że kosmetyczka to będzie najlepszy wybór

Ech ale pogoda nadal wieje jak nie wiem co
Stary 2011-04-09, 20:49   #4729
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Hej

Chcialam Was nadrobic ale nie moge bo co chwile mnie rozlacza, juz trace cierpliwosc

Wiec tylko tak szybciutko napisze to co widzialam na ostatniej stronie - owszem No - Spa forte jest na recepte ale to samo wyjdzie lykajac na raz 2 zwykle No - Spy po 40 mg i juz Forte nie ma nic wiecej w skladzie.

Nie uzaleznia, to jest lek z grupy NLPZ czyli tej samej co np zwykla aspiryna. Uzaleznic sie mozna od lekow przeciwbolowych jak Np Tramal.

Ibuprofen
Nimesulid
Diklofenak

na pewno nie może uzależnić? Przyznam szczerze, że nie raz o tym właśnie czytałam/słyszałam, lekarz mi też to powiedział.. że przy dłuższym stosowaniu tak właśnie może się dziać. Ponadto mówił, że nie można go brać dłużej niż 30dni bodajże i że oprócz tego, że jest przeciwbólowy to zmniejsza też napięcia i najczęściej z tego powodu rodzą się uzależnienia. Mam gdzieś jeszcze chyba nawet go, aż z ciekawości postaram się znaleźć i przeczytać ulotkę

Dbam o siebie

Stary 2011-04-09, 20:54   #4730
agusiownik
Zakorzenienie

mam nadzieję, że nie uzależnia, bo mojemu Tż zdarza się brać go często

Stary 2011-04-09, 21:00   #4731
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
nie wiem czemu, ale mnie Olga irytuje z tego programu

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Tallulah długo Cię nie było
olga?? to chyba o jakimś innym programie mówisz - ja oglądam te z magdą gessler... ale może jest tam olga...

ZALATANA......
Stary 2011-04-09, 21:00   #4732
snowhitee
Zakorzenienie

Ja pisze o ketonalu forte, zapomniałam dodać no i nie mogę znaleźć opakowania

Dbam o siebie

Stary 2011-04-09, 21:02   #4733
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno nie może uzależnić? Przyznam szczerze, że nie raz o tym właśnie czytałam/słyszałam, lekarz mi też to powiedział.. że przy dłuższym stosowaniu tak właśnie może się dziać. Ponadto mówił, że nie można go brać dłużej niż 30dni bodajże i że oprócz tego, że jest przeciwbólowy to zmniejsza też napięcia i najczęściej z tego powodu rodzą się uzależnienia. Mam gdzieś jeszcze chyba nawet go, aż z ciekawości postaram się znaleźć i przeczytać ulotkę
Z farmakologicznego punktu widzenia nie
NLPZty nie uzalezniaja jak leki pochodzenia narkotycznego.

Ale moze wystapic tak zwany "efekt z odbicia" ktorego my lekarze bardzo nie lubimy i dlatego uczulamy pacjentow zeby nie brali ich dlugo - czesto pacjecni to rozumuja jako ze - mozna sie uzaleznic

I to jest tak samo i w przypadku Ketonalu jak i paracetamolu (bardzo czesto jest ten efekt!) i ibupromu i naproksenu (naproksen to aleve).
Tez w to samo jest z Nimesilem (ktory osobiscie bardzo lubie na bol glowy, a moje kolezanki z roku ktore maja bardzo bolesne miesiaczki stosuja go co miesiac i nic im nie jest, dziala jak ketonal ale jest delikatniejszy dla zoladka i szybciej sie wchlania bo jest w formie saszetek do wypicia ).

Jedyne na co trzeba tak naprawde przy tych lekach uwazac jezeli sie je dlugo stosuje to morfologia i enzymy watrobowe

A co do aspiryny to ludzie po zawalach biora dawke 75 mg codziennie do konca zycia i nie sa uzaleznieni

Snow - ja tez pisze o forte A tak w ogole jest jeszcze Ketonal Duo z dawka 150 mg do tego w powolnym uwalnianiu ( a forte ma 100 mg) ktory biora ludzie z przewleklymi chorobami reumatologicznymi i nie stwierdza sie uzaleznienia wsrod nich

Agusiownik - no nie bylo, nie mam czasu ostatnio

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2011-04-09 o 21:04
Stary 2011-04-09, 21:06   #4734
BlackSwann
BAN stały

Heeej Wreszcie nadrobiłam
Wczorajsza impreza wyszła średnio, ale za to spędziliśmy z TŻ razem nockę I dziś już mam "wolne" od niego I mogę spokojnie pospamować
U mnie od wczoraj tak wieje, że chyba mi głowę urwie...
Dzwoniłam do mojej pani doktor i kazała mi jeszcze 10-15 dni brać antybiotyk

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
ja mam maybelline falsies black drama i jest wow moge wam zrobic fotki kiedys jak wyglada na mnie ale naprawde, najlepiej wydluza ze wszystkich jakie mialam, tylko troszke sie kruszy po kilku godz, ale i tak u mnie króluje
Taaak zrób fotki!
Jakby któraś z Was kupiła ten nowy One by One MNY to niech koniecznie się pochwali

Cytat:
pisałyście o majówce- ja jak zawsze moje rodzinne mazury, zaczyna się u nas sezon żeglarki więc bedzie na pewno fajnie- oby tylko pogoda dopisała....
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja tam sobie cenię wyspanie ponad wyjazd z wrażeniami Dla mnie to życiowy priorytet chodzić wyspanym

No i my raczej szukamy apartamentów (co jest często za dużym słowem, bo to zwykle mieszkania raczej), bo niestety u mnie wyżywienie w hotelu zupełnie odpada Jeszcze ze śniadania coś się znajdzie, ale na pewno nie zjem zupy jak nie wiem co w niej pływało I mój facet podobnie.

Zresztą ja też służbowo się czasami najeżdzę, więc na miejscu nie siedzę.
I jeżeli jak mówię miejscu wypadku jest blisko to ok, bo jak to 5 godz w jedną stronę to ja dziękuje.
My też chcemy z TŻ apartament Najlepiej w centrum Pragi. Szukałam i było tak drogo nawet, ale teraz pewnie już wszystko pozajmowane... Najbardziej mnie właśnie też męczy jazda samochodem, ale niestety nie ma tanich lotów do Pragi i jesteśmy zmuszeni jechać autem.
Cytat:
Koniecznie kosmetyczka. Mnie malowała na studniówkę i nie żałuję. Miałam trądzik i w dodatku zapalenie płuc, więc oczy mi łzawiły i cały nos mokry, a makijaż to wszystko zakamuflował i przetrwał moje ciągłe wycieranie nosa chusteczką. Poza tym taki profesjonalny makijaż potrafi pięknie uwydatnić wszystkie walory twarzy o których nie wiemy czasem i doskonale ukryć niedoskonałości

Cytat:
Cytat:

Ja też mam straszne okresy. Przez pierwsze 2 dni nie jestem w stanie na zajęcia iść. I też tylko ketonal mnie ratuje...

Cytat:
Hej

Ibuprofen
Nimesulid
Diklofenak

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie uzależnia, bo mojemu Tż zdarza się brać go często
Też mam nadzieję, że to co napisała Talullah to prawda.

Dziewczyny, czy któraś z Was posiada może rolki? Podobno super wpływają na sylwetkę i chciałabym sobie kupić i jeździć, bo nie mam czasu jeździć na aerobik na drugi koniec miasta, pływać nie chcę, biegać nie lubię, a na rolki mam miejsca i w moim mieście i w mieście studenckim. Co Wy na to ?
BlackSwann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 21:13   #4735
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Z farmakologicznego punktu widzenia nie
NLPZty nie uzalezniaja jak leki pochodzenia narkotycznego.

Ale moze wystapic tak zwany "efekt z odbicia" ktorego my lekarze bardzo nie lubimy i dlatego uczulamy pacjentow zeby nie brali ich dlugo - czesto pacjecni to rozumuja jako ze - mozna sie uzaleznic

I to jest tak samo i w przypadku Ketonalu jak i paracetamolu (bardzo czesto jest ten efekt!) i ibupromu i naproksenu (naproksen to aleve).
Tez w to samo jest z Nimesilem (ktory osobiscie bardzo lubie na bol glowy, a moje kolezanki z roku ktore maja bardzo bolesne miesiaczki stosuja go co miesiac i nic im nie jest, dziala jak ketonal ale jest delikatniejszy dla zoladka i szybciej sie wchlania bo jest w formie saszetek do wypicia ).

Jedyne na co trzeba tak naprawde przy tych lekach uwazac jezeli sie je dlugo stosuje to morfologia i enzymy watrobowe

A co do aspiryny to ludzie po zawalach biora dawke 75 mg codziennie do konca zycia i nie sa uzaleznieni

Snow - ja tez pisze o forte A tak w ogole jest jeszcze Ketonal Duo z dawka 150 mg do tego w powolnym uwalnianiu ( a forte ma 100 mg) ktory biora ludzie z przewleklymi chorobami reumatologicznymi i nie stwierdza sie uzaleznienia wsrod nich

Agusiownik - no nie bylo, nie mam czasu ostatnio
W takim razie dziękuję za wyjaśnienie Babcię też muszę opitolić za straszenie mnie

Dbam o siebie

Stary 2011-04-09, 21:21   #4736
Kalpana
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady w sprawie kosmetyczki W taki razie w nadchodzącym tygodniu wybiorę się do tej, którą jeszcze miałam odwiedzić i zobaczę... Chciałabym, żeby mnie wcześniej umalowała, ale oczywiście będę musiała zapłacić, a nie idąc na żadną imprezę nie chce mi się niepotrzebnie wydawać kasy. No a choćby nawet się jakieś wesele trafiło po drodze, to by i tak było za późno, żeby znaleźć inną....

I Tobie dziękuję Snow za info w sprawie kredki W najbliższym czasie mam zamiar się w nią zaopatrzyć Chciałabym jeszcze tylko żeby ktoś mi porównał działanie tek kredki i cienia vipery, ale to chyba jedynie z ciekawości, bo kredka ma więcej funkcji, a w razie gdyby się nie sprawdziła jako cień, zawsze mogę dokupić ten z vipery

K

Sz
Stary 2011-04-09, 21:23   #4737
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
W takim razie dziękuję za wyjaśnienie Babcię też muszę opitolić za straszenie mnie
Nie ma za co
Wiesz, ja uwazam ze nie nalezy straszyc tylko uswiadamiac

Tak naprawde zaden lek w nadmiarze nie jest bezpieczy, nawet witaminy.

Mozna sobie zrobic duza krzywde nawet lekiem bez recepty i tak najczesciej jest - chodzi o paracetamol.

Zatruc nim jest mnostwo, moze dlatego ze jest dostepny na kazdej stacji benzynowej i w kazdym supermarlecie i kiosku i ludzie mysla ze jest bezpieczny.

I wystepuje w wieeeeeelu preparatach (chyba najwiecej go na rynku, w ponad 10) a ludzie nie czytaja skladow i czesto mysla ze jak sa dwie rozne nazwy to sa to 2 rozne leki.

Dawka smiertelna to ok 15 gram czyli 30 tabletek (tak srednio liczac na kobiete, facet to ponad 20 g, wiadomo ze zalezy od masy) a chociazby Apap jest sprzedawany w opakowaniach po 50 wiec jak widac zabic sie latwo.

Ketonalu ludzie sie boja bo jest na recepte (kiedys nie byl, wiecie?) i jakis ze tak powiem zauwazylam wiekszy respekt u pacjentow w stosowaniu czegos jak jest na recepte, grzeczniej lykaja i nie wiecej niz powiem

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2011-04-09 o 21:27
Stary 2011-04-09, 21:31   #4738
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
olga?? to chyba o jakimś innym programie mówisz - ja oglądam te z magdą gessler... ale może jest tam olga...

pomyliło mi się z rewolucją na talerzu

Stary 2011-04-09, 21:33   #4739
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Oglądacie Evana Wszechmogącego ? Bardzo fajny, byłam w kinie
Stary 2011-04-09, 21:34   #4740
CABIN CREW

ja po szybkim prysznicu, marzyłam o gorącej kąpieli ale wolę nie ryzykować....

oglądam teraz filmiki na YT o kolekcjach kosmetyków

ZALATANA......
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości