DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-09, 20:33   #2191
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej kochane nie było mnie 2 dni i czytam i czytam ... i skończyć nie mogę gratuluje wam wszystkim spadków ! a wzrosty na pewno pójdą w zapomnienie wiosna w końcu. Ja jestem przerażona tym ile dziś zjadłam szok ( dalej nie wierzę gdzie to wepchałam ) mianowicie : na śniadanko : kotlet drobiowy , 3 jajka później 2 placuszki otrebowe kakaowe , 2 steki z kurczaka , 2 serki wiejskie , makrele całą , i budyń.
Laski czy to normalne wy też macie taki apetyt ? ja nie długo chyba zbankrutuje na tej diecie ;p masakra
ja czasem tez jem bez opamietania :P tak samo z woda :P wiec sie nie przejmuj, dziewczyny mowia,ze im wiecej papu tym lepsze efekty

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:37   #2192
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
ja czasem tez jem bez opamietania :P tak samo z woda :P wiec sie nie przejmuj, dziewczyny mowia,ze im wiecej papu tym lepsze efekty
uf , już myślałam że coś robię nie tak ,że mam taki apetyt. Swoją drogą wiesz może gdzie można kupić mleko w proszku i żelatyne bo chciala bym zrobić Dunkanowskie monte hm? http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...nte-dukan.html
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:55   #2193
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
uf , już myślałam że coś robię nie tak ,że mam taki apetyt. Swoją drogą wiesz może gdzie można kupić mleko w proszku i żelatyne bo chciala bym zrobić Dunkanowskie monte hm? http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...nte-dukan.html
w spozywczakach poszukaj, albo w duzych sklepach zelatye wszedzie dostaniesz a mleko w proszku ja znalazlam w spozywczym troszke wiekszym

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 21:07   #2194
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
hej kochane nie było mnie 2 dni i czytam i czytam ... i skończyć nie mogę gratuluje wam wszystkim spadków ! a wzrosty na pewno pójdą w zapomnienie wiosna w końcu. Ja jestem przerażona tym ile dziś zjadłam szok ( dalej nie wierzę gdzie to wepchałam ) mianowicie : na śniadanko : kotlet drobiowy , 3 jajka później 2 placuszki otrebowe kakaowe , 2 steki z kurczaka , 2 serki wiejskie , makrele całą , i budyń.
Laski czy to normalne wy też macie taki apetyt ? ja nie długo chyba zbankrutuje na tej diecie ;p masakra
też mi się zdarza taki apetyt... zwłaszcza przed @ ale to nic takiego - zwłaszcza że sporo w tym mięsa to waga może nawet szybciej spadać

Cytat:
żelatyna w każdym sklepie będzie... z mlekiem odtłuszczonym w proszku może być pewien problem ale szukaj w takich lepiej zaopatrzonych spożywczakach (u mnie w społem i w lewiatanie) albo w carrefourze
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 22:01   #2195
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Dziewczęta, jest 5 z przodu Dokładnie 59.6

Mam takie pytanko, wczoraj mialam dzień warzywny i nie zjadlam żadnego warzywa, bo mnie odrzucało po prostu. A dziś chociaż miałam proteiny, zjadłam mase warzyw... Tak sobie pomyslalam ze zamienie te dni. Jak myślicie nic się nie stanie?

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 22:02   #2196
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

dziewczęta kochane
postanowiłam nie kupować nowej sukienki na wesele (28 maja)
przed chwilą mierzyłam ze studniówki (rok temu)i poprzedniego wesela (ponad półtora roku) i co ? i wlazłam w nie

chciałam jedną z nich założyć na Małankę w styczniu i niestety... ani się nie dopiełam ani nic... a teraz ? jej
do czasu wesela może trzeba będzie ją poprawić jeszcze na mniejszą
Stary 2011-04-09, 22:02   #2197
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
najpierw bym go zbadała czy nie ma pasożytów (a nawet od razu dobrze mu coś na nie dać bo badają są takie że pożal się boże :/) i jakiś nietolerancji pokarmowych... a jeśli wszystko ok to uczyłabym go myć te ręce bo faktycznie skoro jest pies itd to przesadnie sterylnie nie będzie chowany

nie chce cię martwić ale wiem że też będziesz czasem musiała odwiedzić prosektorium itp bo wypadki śmiertelne się zdarzają w pracy i będzie to twoja działka... ale przywykniesz

oj tak - czasem warto się pokłócić żeby potem móc sie godzić
Witamza spadki a wzrost niech idą w dalllllllllll
Kochana we wtorek idziemy do szpitala i poproszę o zbadanie go pod tym kontekstem,a co do rąk to kupiłam mu żel antybakteryjny do rąk-on ma taką fobie,że ma suche ręce i nie bardzo chce myć,ale to genetyczne bo syn szwagierki też to ma
Dokładnie,godzenie się z Tż jest super
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 22:08   #2198
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość

Mam takie pytanko, wczoraj mialam dzień warzywny i nie zjadlam żadnego warzywa, bo mnie odrzucało po prostu. A dziś chociaż miałam proteiny, zjadłam mase warzyw... Tak sobie pomyslalam ze zamienie te dni. Jak myślicie nic się nie stanie?
Wiesz mi by było szkoda swojej wątroby i nerek... warzywa są bardzo ważne na naszej diecie. Trzeba się niby objadać aby dostarczyć witamin oraz maxymalnie odciążyć wątrobe i nerki... nie zależy Ci na zdrowiu? Odchudzanie to nie wyścigi przecież
Nie rób więcej takich rzeczy

Witam dukaneczki
U mnie jakiś kiepski dzień dziś, pospinałam się z Tż. Chodzę jak jakaś osa, a ile się dziś wypłakałam, oczy mam tak spuchnięte... nic kompletnie mi się nie chce. Już zrobiłam 2 porcje nutelli w moim wypadku nie jem praktycznie żadnych deserów bo ciągłe zastoje... ale dziś doszłam do wniosku że jak nie zjem czegoś dukanowego to się załamie i sięgnę po coś fe!
Boże co się ze mną dzieje
Pół roku Dukania i taki marny wynik też mnie dobija
Dobra ponarzekałam i ide sobie stąd bo coś mnie trafi

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 22:12   #2199
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Witam dukaneczki
U mnie jakiś kiepski dzień dziś, pospinałam się z Tż. Chodzę jak jakaś osa, a ile się dziś wypłakałam, oczy mam tak spuchnięte... nic kompletnie mi się nie chce. Już zrobiłam 2 porcje nutelli w moim wypadku nie jem praktycznie żadnych deserów bo ciągłe zastoje... ale dziś doszłam do wniosku że jak nie zjem czegoś dukanowego to się załamie i sięgnę po coś fe!
Ci faceci to .......
też się z moim popsztykałam. mimo,że teraz oboje osobno.

a żeby Ci jutro spadło po tych nutellach! trzymam za to kciuki. ja już idę spać, bo wszystkiego mi się odechciało, dobranoc...
Stary 2011-04-09, 22:16   #2200
Lacturia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz mi by było szkoda swojej wątroby i nerek... warzywa są bardzo ważne na naszej diecie. Trzeba się niby objadać aby dostarczyć witamin oraz maxymalnie odciążyć wątrobe i nerki... nie zależy Ci na zdrowiu? Odchudzanie to nie wyścigi przecież

Witam dukaneczki
No ja to wszystko wiem i nie robię tego żeby szybko schudnąć, bo zupelnie nie o to mi chodzi. Nie bylam w stanie wczoraj w siebie za duzo ogolnie wmusic, bo ja tak mam, ze ze stresu mi się żołądek kurczy...
Moj tata jeźdzący zwykle terenówką, poszedł przejechać się moim sportowym autem i zerwał mi coś w zawieszeinu na wertepach ;/;/;/ Nie mieszkam z rodzicami normalnie, tylko w Warszawie, więc utknełabym tu na dłużej (nikt mi nie chciał wziąć auta do warsztatu od ręki), gdyż mam tak dużą chorobę lokomocyjną że nie mogę jexdzić autobusami (wymiotuje po 10 minutach nawet na tabletkach), a pociągow tu nie ma.
Dzisiaj dlatego chcialam to nadrobić, ponieważ byłąm na siebie zła za to, że wczoraj tak nieogarnełam... Mam nadzieję, że ten 1 dzień przesunięcia nic nie zrobi.

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Stary 2011-04-09, 22:27   #2201
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:

Witam dukaneczki
Jeśli chodzi o wątrobę to ESSENTIALE FORTE jest ok.ale nic nie zastapi warzyw
Nutella pomoże na chwilę ale rozmowa z Tż to podstawa a godzeniejest lepsze niż nutella,skoro musiałaś to to najlepsze zło dla nas.Nie zrób czegoś niedozwolonego,bądź silna
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-09, 22:35   #2202
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
dziewczęta kochane
postanowiłam nie kupować nowej sukienki na wesele (28 maja)
przed chwilą mierzyłam ze studniówki (rok temu)i poprzedniego wesela (ponad półtora roku) i co ? i wlazłam w nie

chciałam jedną z nich założyć na Małankę w styczniu i niestety... ani się nie dopiełam ani nic... a teraz ? jej
do czasu wesela może trzeba będzie ją poprawić jeszcze na mniejszą
super! a kieckę najwyżej którąś zwęzisz przed samym weselichem - krawcowa szybko i niedrogo powinna takie coś zrobić
PS. a co to Małanka???

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Witamza spadki a wzrost niech idą w dalllllllllll
Kochana we wtorek idziemy do szpitala i poproszę o zbadanie go pod tym kontekstem,a co do rąk to kupiłam mu żel antybakteryjny do rąk-on ma taką fobie,że ma suche ręce i nie bardzo chce myć,ale to genetyczne bo syn szwagierki też to ma
Dokładnie,godzenie się z Tż jest super
mam nadzieję że dobrze wszystko zbadają w szpitalu. powiedz tam o tej suchości rąk... bo obawiam się czy taki żel antybakteryjny jej nie pogłębi, może poszukaj nawilżającego, takie też mydła kupuj i spróbuj syna na krem do rąk namówić

Cytat:
Witam dukaneczki
pamiętaj że po burzy zawsze przychodzi słońce - jutro będzie lepiej a nutelka ważne że dukanowa i że powstrzymała cię przed niedukanowym jedzonkiem! a nuż po takim 'kopie' waga jutro spadnie?
Stary 2011-04-09, 22:42   #2203
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
No ja to wszystko wiem i nie robię tego żeby szybko schudnąć, bo zupelnie nie o to mi chodzi. Nie bylam w stanie wczoraj w siebie za duzo ogolnie wmusic, bo ja tak mam, ze ze stresu mi się żołądek kurczy...
Moj tata jeźdzący zwykle terenówką, poszedł przejechać się moim sportowym autem i zerwał mi coś w zawieszeinu na wertepach ;/;/;/ Nie mieszkam z rodzicami normalnie, tylko w Warszawie, więc utknełabym tu na dłużej (nikt mi nie chciał wziąć auta do warsztatu od ręki), gdyż mam tak dużą chorobę lokomocyjną że nie mogę jexdzić autobusami (wymiotuje po 10 minutach nawet na tabletkach), a pociągow tu nie ma.
Dzisiaj dlatego chcialam to nadrobić, ponieważ byłąm na siebie zła za to, że wczoraj tak nieogarnełam... Mam nadzieję, że ten 1 dzień przesunięcia nic nie zrobi.
Nie wiem jakim trybem idziesz ale jedz dużo warzyw w dniach pw i idź dalej tym trybem co szłaś no chyba,że masz 1/1 to musisz ciągnąć na zmiane zgodnie z twoim trybem.Zamotałam ale mam nadzieję,że zrozumiałaś

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

[QUOTE=metal_fish;26261866]
mam nadzieję że dobrze wszystko zbadają w szpitalu. powiedz tam o tej suchości rąk... bo obawiam się czy taki żel antybakteryjny jej nie pogłębi, może poszukaj nawilżającego, takie też mydła kupuj i spróbuj syna na krem do rąk namówić
Na razie nic nie będę zmieniać,zobaczymy co powiedzą w szpitalu.On po kąpieli używa oliwki Johnson&Johnson do rąk-to mu pasuje a najlepiej jak ma ręce u góry i wcale ich nie moczy,MASAKRA
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-09, 22:48   #2204
Lacturia
Wtajemniczenie

[QUOTE=nikamo36;26261892]Nie wiem jakim trybem idziesz ale jedz dużo warzyw w dniach pw i idź dalej tym trybem co szłaś no chyba,że masz 1/1 to musisz ciągnąć na zmiane zgodnie z twoim trybem.Zamotałam ale mam nadzieję,że zrozumiałaś

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Na razie nic nie będę zmieniać,zobaczymy co powiedzą w szpitalu.On po kąpieli używa oliwki Johnson&Johnson do rąk-to mu pasuje a najlepiej jak ma ręce u góry i wcale ich nie moczy,MASAKRA
1/1 właśnie
no to zrobię właśnie tak dzięki ! co 2 głowy dukanowe to zawsze lepiej się upewnić

Stary 2011-04-09, 22:49   #2205
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Metal fish
Małanka to sylwester.... w styczniu
mój TŻ jest prawosławny, więc trochę w innych terminach obchodzą święta i Nowy Rok

ale impreza 100 razy lepsza od tradycyjnego sylwestra
Stary 2011-04-09, 23:01   #2206
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
kurcze, tak mnie wzieło na rozmyślania... większość z nas zaczynała w styyczniu, minęły 3 miesiące, każda ma super wyniki, wrzucamy motywujące zdjęcia... i niektóre idą na III fazę... zżyłyśmy się przez te 3 miesiące, co? :P która z Was planuje być na drugiej min. do wakacji? bo zastanawiam się kto zostanie razem ze mną na II fazie?
Ja będe na II fazie pewnie do wakacji. Startowałysmy z tego samego pułapu, a ja mam teraz 2 kg więcej od Ciebie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
własnie wybieram się zamiast na wykłady to do CH na zakupy
wygrzebałam z szafy bluzkę co kiedys kupiłam za małą, przed dietą nie mogłam sie dopiąć a teraz jest nawet trochę za luźna
wklejam wam zdjęcie bez twarzy bo jeszcze sie nie wytapetowałam wybaczcie za kremowy pasek, czarny mi gdzieś wcięło

kurcze właśnie ja chyba nigdy sie na tą 3 nie wybiorę jak mnie ktoś nie przyciśnie
Ładna bluzka Gratuluje rozpoczęcia 3 fazy

Cytat:
Napisane przez Blanka_89 Pokaż wiadomość
Wystarcza mi,że po moim ubraniach widzę,że waga leci
Wczoraj moja mama wchodziła za mną po schodach,chciała złapać się moich spodni i mi je ściągnęła!!!!!!Dobr ze,że to w domu było
Nieźle

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Dzień dobry pięknoty
Gratuluję,wszystkim spadków i tylko kilku kg do końca II fazy

Nie uwierzycie,ale jak wcale nie brałam się za robienie słodkości,to teraz nie można mnie wyciągnąć z kuchni Zaczynam od małych rzeczy,ale powolutku do sukcesu Wczoraj zrobiłam "ptasie mleczko",ale wyszło bardziej,jak krówki - pycha ! Tata zjadł prawie wszystkie A teraz robię krakersy,bo idę wieczorem do kina na SALĘ SAMOBÓJCÓW a ja w kinie muuuszę coś chrupać (mmmm nachosy... z sosem serowym...) Mam nadzieję,że wyjdą dobre Za 20 min się upieką i powiem czy smaczne
Strona z przepisem,dla zainteresowanych:

http://dietadukanaprzepisy.blogspot....75542234205994

I co fajny? My z TŻ po paru biednych filmach naszej ojczystej produkcji powiedzieliśmy sobie never again.

Wiecie co znalazłam u teściowej? Książke dukana TŻ mówi, że nic nie wie, że pierwszy raz na oczy widzi tą książkę
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 23:03   #2207
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie - rób jak teraz robisz a zobaczysz co ci lekarze powiedzą tak to już z dzieciakami bywa... twój synek nie lubi moczyć się w wodzie a np. ja z tego co mi opowiadają to strasznie się buntowałam przed smarowaniem mnie czym kolwiek

Cytat:
Metal fish
Małanka to sylwester.... w styczniu
mój TŻ jest prawosławny, więc trochę w innych terminach obchodzą święta i Nowy Rok

ale impreza 100 razy lepsza od tradycyjnego sylwestra
oooo to musi być ciekawe doświadczenie taka mieszanka kulturowa! fajnie ci
Stary 2011-04-09, 23:04   #2208
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
kochane

serniczek coś mi dziś nie wyszedł, ale piernik rewelacja - pochwalę się i wstawiam zdjęcie

objadłam się że aż wstyd
ruszać się nie mogę
Ohooo Już wiem,co upiekę na święta... Wygląda przepysznie

Cytat:
a są takie fajne chrupkie? ;> bo jeśli tak to i z kilogramem soli by mogły być jak dla mnie... więc jak ci nie pasują to mozesz mi przysłać

wygląda pięknie i pysznie ale z takimi wypiekami to do bożego narodzenia poczekam bo choć piernik uwielbiam to nie wyobrażam go sobie jeść poza tym okresem

właśnie, jak już temat świąteczny wyskoczył, mam pytanie: co planujecie przygotować dukanowego na święta?
u mnie plany mało sprecyzowane: na pewno jajka faszerowane, samodzielnie robiony chrzan, pascha i babka (muszę wykombinować przepisy ), może upiekę pasztet albo zrobię białe kiełbaski, na obiad królik pieczony chyba będzie i to koniec moich pomysłów....
Krakersy,są chrupiące Ale można też zrobić takie a'la "bułeczki" ,bo im dłużej tym lepiej Powiedziałabym,że to takie połączenie krakersów i chlebków wasa A co do soli...To mówię Ci,że nie da się ich przełknąć bez sosu Zjadłam trochę po upieczeniu i cały dzień piję ! (z jednej strony to dobrze )

Wróciłam z kina Film...dziwny... Chyba dalej jeszcze do mnie nie dotarł Powiem tak : bardzo pesymistyczny ...
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 23:09   #2209
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Mieszanka kulturowa.... niby tak
Boże Narodzenie i Nowy rok 2 razy w roku

poza tym Cerkiew mi się ogólnie podoba, ale nie mam pojęcia co ksiądz tam krzyczy
i babcie Ukrainki.... typowe....
więc są dobre i złe strony

babcia TŻ na dzień dobry jak usłyszała, że ma dziewczynę wypaliła "a nie mogłeś znaleźć sobie jakiejś z naszych?"
Stary 2011-04-09, 23:23   #2210
nikamo36
Zadomowienie

[QUOTE=metal_fish;26262545]dokładnie - rób jak teraz robisz a zobaczysz co ci lekarze powiedzą tak to już z dzieciakami bywa... twój synek nie lubi moczyć się w wodzie a np. ja z tego co mi opowiadają to strasznie się buntowałam przed smarowaniem mnie czym kolwiek
Kochana jak jesteśmy od czerwca na działce i mamy basen wystawiony to mógły siedzieć godzinami i to mu nie przeszkadza ale po wyjściu muszę smarować go oliwką

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Ohooo Już wiem,co upiekę na święta... Wygląda przepysznie

Krakersy,są chrupiące Ale można też zrobić takie a'la "bułeczki" ,bo im dłużej tym lepiej Powiedziałabym,że to takie połączenie krakersów i chlebków wasa A co do soli...To mówię Ci,że nie da się ich przełknąć bez sosu Zjadłam trochę po upieczeniu i cały dzień piję ! (z jednej strony to dobrze )

Wróciłam z kina Film...dziwny... Chyba dalej jeszcze do mnie nie dotarł Powiem tak : bardzo pesymistyczny ...
A co to za film?Lepiej chodzić na komedie aby nastwiały nas optomistycznie.Nie robiłam krakersów ale ostatnio myslałam o nich
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-09, 23:26   #2211
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=nikamo36;26262850]
Cytat:
dokładnie - rób jak teraz robisz a zobaczysz co ci lekarze powiedzą tak to już z dzieciakami bywa... twój synek nie lubi moczyć się w wodzie a np. ja z tego co mi opowiadają to strasznie się buntowałam przed smarowaniem mnie czym kolwiek
Kochana jak jesteśmy od czerwca na działce i mamy basen wystawiony to mógły siedzieć godzinami i to mu nie przeszkadza ale po wyjściu muszę smarować go oliwką

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

A co to za film?Lepiej chodzić na komedie aby nastwiały nas optomistycznie.Nie robiłam krakersów ale ostatnio myslałam o nich

"Sala samobójców" , słyszałam,że jest "inny",ale nie spodziewałam się,że aż tak Ciężki troche... Ludzie na koniec zamiast wychodzić i to jeszcze siedzieli i taka cisza była

A krakersy polecam,byle nie przesolone
Stary 2011-04-09, 23:35   #2212
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:

poza tym Cerkiew mi się ogólnie podoba, ale nie mam pojęcia co ksiądz tam krzyczy

babcia TŻ na dzień dobry jak usłyszała, że ma dziewczynę wypaliła "a nie mogłeś znaleźć sobie jakiejś z naszych?"
Kochana,kuzyn był na pogrzebie swojej babci gdzieś koło Białegostoku i to był pogrzeb prawosławny,jak opowiadał to dla mnie jakaś przygoda z Bogiem i tradycją całej otoczki tego pogrzebu-szcunek ale dziwnie
Ale ten przytyk z "dziewczyną z naszych" to nie halo więc

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

[QUOTE=mroziq;26263017]
Cytat:

"Sala samobójców" , słyszałam,że jest "inny",ale nie spodziewałam się,że aż tak Ciężki troche... Ludzie na koniec zamiast wychodzić i to jeszcze siedzieli i taka cisza była

A krakersy polecam,byle nie przesolone
Słyszłam,że ten film nie "halo"ale przecież samo życie,kwestia zastanowienia się nad życiem i do czego dążymy
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-09, 23:41   #2213
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=nikamo36;26263105]Kochana,kuzyn był na pogrzebie swojej babci gdzieś koło Białegostoku i to był pogrzeb prawosławny,jak opowiadał to dla mnie jakaś przygoda z Bogiem i tradycją całej otoczki tego pogrzebu-szcunek ale dziwnie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Słyszłam,że ten film nie "halo"ale przecież samo życie,kwestia zastanowienia się nad życiem i do czego dążymy
Tematyka szokująca,nie wyobrażam sobie,jak tak młode osoby mogą myśleć o śmierci,ba! -marzyć o tym !! Ja mam 19 lat (rówieśniczka bohaterów) i wiem,że życie dopiero przede mną... eeech... Film naprawdę skłania do refleksji .
Stary 2011-04-09, 23:50   #2214
nikamo36
Zadomowienie

[QUOTE=mroziq;26263267]
Cytat:
Kochana,kuzyn był na pogrzebie swojej babci gdzieś koło Białegostoku i to był pogrzeb prawosławny,jak opowiadał to dla mnie jakaś przygoda z Bogiem i tradycją całej otoczki tego pogrzebu-szcunek ale dziwnie

Tematyka szokująca,nie wyobrażam sobie,jak tak młode osoby mogą myśleć o śmierci,ba! -marzyć o tym !! Ja mam 19 lat (rówieśniczka bohaterów) i wiem,że życie dopiero przede mną... eeech... Film naprawdę skłania do refleksji .
Samo życie,tyle tragedii dzieje się koło nas a my nie wiemy,internet może stać się całym życiem i śmiercią. Też mam obawy bo mój synuś siedzi non stop przy kompie i gra w strzelanki,ale z drugiej strony wole mieć go pod kontrolą w domu niż miałby się zdemoralizować poza domem
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-10, 00:09   #2215
201604301943
Konto usunięte

Cytat:

oj takie to już babcie - tradycjonalistki bywają... ale najważniejsze że TŻ ciebie kocha
Stary 2011-04-10, 00:12   #2216
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=nikamo36;26263412]
Cytat:
Samo życie,tyle tragedii dzieje się koło nas a my nie wiemy,internet może stać się całym życiem i śmiercią. Też mam obawy bo mój synuś siedzi non stop przy kompie i gra w strzelanki,ale z drugiej strony wole mieć go pod kontrolą w domu niż miałby się zdemoralizować poza domem

Ale takie gry typu "strzelanki" też nieźle dają popalić Sama bardzo lubię grać (tak to dziwne,jestem dziewczyną i niejeden kolega płakał,jak ze mną przegrał ) i wiem,że wzbudza to agresję na dłuższą metę .. I uzależnia niestety :bezradny:

No ale we wszystkim trzeba mieć jakiś umiar. Film idealnie pokazuje,jak główny bohater poświęcił wszystko na rzecz internetowej (toksycznej) znajomości i nie potrafiłby już poradzić sobie w normalnym życiu. I świetnie przedstawia,jak łatwo człowiek daje sobą manipulować,na pewno każdy,kto oglądał film myślał sobie "ale głupi,i ale głupia ta dziewczyna,co oni w ogóle mówią,przecież to bzdury!" ,ale nie wiadomo jak my byśmy się zachowali w takiej sytuacji..
Stary 2011-04-10, 00:16   #2217
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Ja będe na II fazie pewnie do wakacji. Startowałysmy z tego samego pułapu, a ja mam teraz 2 kg więcej od Ciebie

Ładna bluzka Gratuluje rozpoczęcia 3 fazy

Nieźle

I co fajny? My z TŻ po paru biednych filmach naszej ojczystej produkcji powiedzieliśmy sobie never again.

Wiecie co znalazłam u teściowej? Książke dukana TŻ mówi, że nic nie wie, że pierwszy raz na oczy widzi tą książkę
A co,teściowa też na dukanie,może sie ukrywa i Tż nic nie wie?
Nie wszystkie nasze filmy są beee,chociaż ostatnio na jedno kopyto,zwłaszcza komedie ale te starsze są ok.
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-10, 00:22   #2218
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
A co,teściowa też na dukanie,może sie ukrywa i Tż nic nie wie?
Nie wszystkie nasze filmy są beee,chociaż ostatnio na jedno kopyto,zwłaszcza komedie ale te starsze są ok.
O tak ! Na polskie komedie nawet już nie patrzę...I na nowe seriale. Wszystko praktycznie to samo.. I jakoś sztuczne dla mnie to wszystko.

Ale "Sala samobójców" naprawdę godna obejrzenia. Gdyby nie to,że mówili po polsku wcale nie pomyślałabym,że to nasz film
W porównaniu do komedii ekstra!
Stary 2011-04-10, 01:02   #2219
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
oj takie to już babcie - tradycjonalistki bywają... ale najważniejsze że TŻ ciebie kocha
To prawda jak dla nas ale babcie to rodzina a z tego co opowiadał mi kuzyn to tradycja,on ma żone z naszych stron i też ją "wytykają",ona ma to gdzieś ale to w psychice zostaje,MASAKRA

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

[QUOTE=mroziq;26263697]
Cytat:

Ale takie gry typu "strzelanki" też nieźle dają popalić Sama bardzo lubię grać (tak to dziwne,jestem dziewczyną i niejeden kolega płakał,jak ze mną przegrał ) i wiem,że wzbudza to agresję na dłuższą metę .. I uzależnia niestety :bezradny:

No ale we wszystkim trzeba mieć jakiś umiar. Film idealnie pokazuje,jak główny bohater poświęcił wszystko na rzecz internetowej (toksycznej) znajomości i nie potrafiłby już poradzić sobie w normalnym życiu. I świetnie przedstawia,jak łatwo człowiek daje sobą manipulować,na pewno każdy,kto oglądał film myślał sobie "ale głupi,i ale głupia ta dziewczyna,co oni w ogóle mówią,przecież to bzdury!" ,ale nie wiadomo jak my byśmy się zachowali w takiej sytuacji..
Masz rację dlatego go kontroluję,na szczęście w szkole jest ok.(ma szanse na świedectwo z paskiem).
Dopóki jesteś tego świadoma to ok.(faceci zawsze mają problem jak przegrywają z dziewczyną),ja jestem uzależniona od was-MAFIA po prostu,jak nie mogę przeczytać codziennie forum to mnie szlak trafia-chyba muszę się leczyć

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
O tak ! Na polskie komedie nawet już nie patrzę...I na nowe seriale. Wszystko praktycznie to samo.. I jakoś sztuczne dla mnie to wszystko.

Ale "Sala samobójców" naprawdę godna obejrzenia. Gdyby nie to,że mówili po polsku wcale nie pomyślałabym,że to nasz film
W porównaniu do komedii ekstra!
Seriale są beeeee,ale teraz w tv tylko to,taki marketing serialowyAle starsze komedie są ok.

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

[QUOTE=nikamo36;26263882]To prawda jak dla nas ale babcie to rodzina a z tego co opowiadał mi kuzyn to tradycja,on ma żone z naszych stron i też ją "wytykają",ona ma to gdzieś ale to w psychice zostaje,MASAKRA

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Masz rację dlatego go kontroluję,na szczęście w szkole jest ok.(ma szanse na świedectwo z paskiem).
Dopóki jesteś tego świadoma to ok.(faceci zawsze mają problem jak przegrywają z dziewczyną),ja jestem uzależniona od was-MAFIA po prostu,jak nie mogę przeczytać codziennie forum to mnie szlak trafia-chyba muszę się leczyć

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Seriale są beeeee,ale teraz w tv tylko to,taki marketing serialowyAle starsze komedie są ok.
Ze mnie to taki nocny marek,widze,że nie piszecie więc DOBRANOC i życzę spadków na jutro a właściwie dzisiaj!
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-04-10, 07:33   #2220
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Dzień doberek
spadeczek 0.2 ale jeszcze na dłuższym posiedzeniu nie byłam, a coś mnie brzusio zaczyna pobolewać

babcie... teraz już chyba jest w miarę okej, zawsze pyta jak nam się razem mieszka i jak mi na uczelni idzie... więc chyba się pogodziła z katoliczką w rodzinie

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości