|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Moniczka ale brzunio śliczny
Zanka dobra okazja i laktator niczego sobie ![]() Cytat:
Scio jakiego bączka [QUOTE=zanetaa88;26259439]A co zrobicie kochane jak się okaże, że nie będziecie miały pokarmu? CO wtedy z laktatorem? Bo tak się zastanawiam czy kupować go już czy faktycznie poczekać do poroduQUOTE] Ja się właśnie nad tym zastanawiałam i pokazałam mężowi w sklepie TT elektryczny, ze taki ma kupic, jak sie okaze ze mam pokarm Bo w sumie szkoda mi wydac tyle kasy a się może okazać, że nie będę mogła karmić (choć nastawiam się psychicznie, że będę karmiła jednak)Marina bardzo się cieszę, że dogadaliście się z Tżtem Grunt to rozmowa! Brumek nie przejmuj się takim gadaniem. Każda kobieta podchodzi do ciąży indywidualnie i każde nastawienie jest ok, w zależności co się czuje. Każda z Was akurat ma odmienne podejście i co z tego? Wpuszczaj jednym uchem a wypuszczaj drugim ![]() A co do laktatora to wiem, że Avent i TT jest bardzo chwalony, a o Canpolu niestety nie słyszałam, żadnej opinii. Jacieeee zakupki ![]() Ja chcę iść już spać, ale mój synek się właśnie uaktywnił i ani nie myśli, żeby iść spać
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
nadrobilam i ide lulu bo juz mnie mezus do lozeczka wola
KOCHAM go dobranoc przyszle mamusie i ich dzidziusie w brzusiach
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. wydaje mi się że jakiś kupię na pewno, bo nawet jeśli będę mogła bez problemu karmić piersią, to przecież zdarzą się takie sytuacje, że będę chciała wyjść i trzeba będzie pokarm dla malucha zostawić odciągnięty. Więc może jednak kupić teraz....Doświadczone mamy, co myślicie?
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Natka o mniej więcej taki
http://www.hindianka.pl/images/zabaw...ezroczysty.jpg ![]() Brumek ja wcześniej nie planowałam, teraz coraz częściej myśle, zeby kupić, no zobacze co jeszcze powiedzą w szkole rodzenia
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym radziła kupić jednak przed.. bo nigdy nic nie wiadomo... Wiele moich koleżanek nie kupowało a potem ich faceci w popłochu szukali jakiegokolwiek laktatora bo był nagle potrzebny na nawał czy inne problemy przy początkach karmienia.. Czasem w szpitalu mają i mozna wypożyczyć ale różnie z tym bywa i nawet jak planujemy karmić tylko piersią to laktator zawsze się przyda. Takie moje zdanie
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4357 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Śpiochy
|
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Znowu pierwsza ![]() Ja raczej kupie laktator po porodzie jak będzie potrzebny. Do hurtowni mamy 5 minut autem to jak coś to mąż pojedzie Dzisiaj się zrobiło troszke ładniej w końcu ![]() Miłej niedzieli ![]() Hehe jednak nie pierwsza
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-04-10 o 07:58 |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() TZ pojechał do Niemiec wczoraj, wróci dopiero dziś w nocy. Nuda... ![]() Ja mam z TT, mylse ze lepiej kupic przed porodem, bo duzo dziewczyn pisze o nawale pokarmu juz w szpitalu, a to ból, moze być gorączka, po co sie dodatkowo męczyć, 70zł to nie majątek. |
|
|
|
#4361 |
|
BAN stały
|
Znalazlam ciekawy smoczek dla maluszka http://allegro.pl/smoczek-z-termomet...539649301.html
z termometrem, chyba go zamowie, bo ten sam sprzedawca ma tez taki wkladki: http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...539648650.html ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- dziewczyny a widzialyscie gdzies na all te sylikownowe nakladki na piersi? bo ja nie umiem znalezc ![]() edit znalazłam ![]() ale nie wiedzialam ze te nakladki mają rozmiary
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-04-10 o 08:26 |
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też ładniej Namawiam M abyśmy się przejechali do H&m
![]() ja mam laktator Avent ale jeśli ktoś dużo ściąga to polecam elektryczny ![]() ja nie kupuje smoczka z termometrem bo on nie zbyt dokładny jest.Ja w razie potrzeby będę w pupę wkładać ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/akcesoria-dla-mamy...-99355?order=t |
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie kupuje termometru w smoczku, uwazam ze takim bezdotykowy do uszka czy czoła jest najlepszy, jesli chce sie sprawdzic temp. dziecka jak spi, to smoczka do buzi wpychac nie bedziesz.
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ja mam z TT .... nie tylko na nawały pokarmu ale też kupiłam z tego względu jak będę mieć problemy z laktacją ... będę wtedy ściągać żeby pobudzić produkcję
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() No to dałyście mi do myślenia z tym laktatorem Może faktycznie lepiej kupić odrazu, bo jak staszycie nawałek w szpitalu... U nas pogoda piękna, jedziemy z mężem po sklepach połazić, a później na obiad do moich rodziców ![]() Miłej niedzieli Mamusie i brzusie |
|
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja niedzielnie. U mnie za oknem słoneczko ale nie wiem jak z temperaturą bo jeszcze z łóżka nie
wstałam. Co do laktatora to ja dostanę ręczny z Aventu od bratowej i taki musi mi starczyć. Dlatego tak na wszelki wypadek na butelki też poluje na Avent. Miłej niedzieli Mamuśki.
|
#4367 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a termometr tez planuje taki do ucha kupic
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłoszenie dla mamusiek lubelskich Dnia 15 kwietnia 2011 roku o godzinie 12:30 przed Bramą Krakowską organizujemy spotkanie
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() ja już po śniadanku , wstalam o 8 ale nawet wyspana jestem ![]() wczoraj wróciliśmy ok 22:30 od znajomych ale było super, się zrelaksowałam sie ![]() ![]() teraz oczywiście mężuś formułę ogląda a potem na obiadek do moich rodziców ![]() u mnie słoneczko, ale chłodnawo niestety co do laktatora to mam avent ręczny i myślę, że warto go zabrać już ze sobą do szpitala (pewnie w niektórych szpitalach jest to obowiązkowe), a jak by się nie daj boże okazał zupełnie niepotrzebny to zawsze można sprzedać ja kupiłam na all za 60 zł .miłej niedzieli a jutro wizyta !!! już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Zgłaszczać się laski na spotkanie bo inaczej będziemy lać
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
O to szkoda, bo nie będę mogła przyjechac-dużo za wcześnie-pracuję
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuję do 15, ale piątek wogóle odpada ponieważ do Lbn zawoziłby mnie mąż, a w piątek on pracuję do 18, więc odpada. Moze innym razem.
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
ja od rana zapolowalam na allegro
![]() za 18,25 kupiłam troche ciuszków (odbiór osobisty, bo znow z naszego miasteczka ktos wystawił) |
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobryja od rana was nadrabiam, jestem przy dacie 6.04 czyli na 118stronie ![]() od jutra znowu wieksza czesc dnia bede poza domem wiec z poworotem narosna zaleglosci od razu o kciuki prosze, jutro rano mam wizyte u gina pewnie dopiero wieczorem napisze jak bylo spiesze doniesc ze dzisiaj zauwazylam mokra kropke na pizamie siara? z jednej piersi tylkosynusia czuje coraz czesciej fajne uczucie, ale jednak jakos wydaje mi sie ze jest leniwy...aha, we wtorek lece do Leeds do siostry, przywioze ubranka i inne gadzety dla bejbusia i do domu, ten wyjazd to spontaniczny jest calkowicie - wracam w przyszla niedziele
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Heja brzuchatki, ale mi się pospało, fajnie tak poleżeć z mężem w łóżeczku i nigdzie się nie śpieszyć, nie wstawać.
Miałam Wam opisać wczorajszą wizytę u endo i sytuację z moherem. Otóż Pani z rejestracji powiedziała ze jestem w ciąży i pójdę bez kolejki, podeszła ze mną do czekających ludzi i mówi do nich "Ta pani wejdzie teraz bez kolejki". Nikt się nie odezwał, czekałam aż ktoś wyjdzie z gabinetu z moher przede mną włazi, a ja" przepraszam ja jestem w ciąży i teraz miałam wejść" baba:" Co mnie to obchodzi ja tu dłużej czekam" wlazła. Pół godziny siedziała, część rozmowy to były żale jak to jej ciężko w życiu. A jak wyszła to ja do niej przy wszystkich : " Na starosć też pani życzę zeby nikt mejsca nie ustąpił autobusie, a to już niedługo". Tak się obruszyła,z morda do mnie ze ona 5 dzieci urodziła i takie tam, nie słuchałam jej i weszłam do gabinetu. Wiecie co?? szok normalnie. Mam zrobić badania jak tam poziom tsh i ft4.Dała mi skierowanie. Spoko lekarz, taki z powołania. Dosyć tych żali. Bartessa ożesz Ty Niezła okazja Brunetka ja się tez nie mogę doprosić żeby pojechać wózki pooglądać, dokonczyć zakupy dla dzidzi, zawsze ma coś ważniejszego mój pracoholik. Moniczka fajna piłeczka. zanetaa ja tez sie martwie czy będę mogła karmic cycem, wtedy laktator sprzedam pewnie. Ciekawe czy będę umiała się nim obsługiwać Ja nie wiem co w moim szpitalu trzeba mieć, chyba pół wyprawki zabiore hehehBrumek co za jędza. Jej poglądy mi się nie podobają, każdy żyje właśnie po swojemu i takie zachowanie jej nie jest na miejscu, dziwna kobieta. Chucha na siebie i dmucha to jej sprawa, ale niech nie dokazuje innym. Dobra jesteś z nogami na szyję ![]() Jaciee ładne zakupy, chyba w smyku? ![]() sygine moja teściowa podobna, bez kitu. Jak tylko z góry schodzimy gdzieś jechać to pyta. Nie zawsze,ale widze jaj ja korci i zżera ciekawość. Huj ja to obchodzi, jestemy oddzielną rodziną ![]() ![]() Dobrze jej dogadałaś, ja nie mam odwagi zeby tak swojej dogadać. Brumek jak mam laktoator ten właśnie avent, narazie nic nie mogę powiedzieć o nim, zobaczymy jak się bedzie sprawował. BArtessa ja mam taki smoczek canpol z termometrem. Nie wiem czy zda egzamin. Brunetka dzięki za info o spotkaniu, tylko ja mam zjazd już w piątek i nie wiem czy będę, chyba ze opuszczę wykłady, ale juz ostatnio olałam..Może inny termin? |
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
Mój mąż miał wczoraj imprezę zakładową i jeszcze śpi. Wrócił nawalony jak meteor. Ciekawe kiedy i jak my po zlew pojedziemy, a musimy kupić dziś bo jutro kuchnię montują, a zlewu brak
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio usłyszałam ze kobiety w ciąży miały pierwszeństwo, ale to bylo za komuny, a teraz są inne czasy
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
A czwartek o 16 ???????????
|
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
monia ja juz tez słyszałam tekst o obniżonym brzuchu, pocieszam się że to druga ciąża i może już poprostu rozciągnięte jesteśmy co ?
mi tez cyce na brzuch wchodza masakra. beata to mamy taki sam wzrost 170, musismy się dopingowac ![]() laktator ja miałam ręcznego canpola, pokarmu miałam średnią ilość i powiem wiem że po pol godziny odciagania reka boli .. bynajmniej mnie, ale tak bedzie z każdym ręcznym no chyba że pokarm będzie tryskał, ja kupuję elektryczny jak się nie przyda sprzedam na allegro. pozdrawiam mamuśki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

(choć nastawiam się psychicznie, że będę karmiła jednak)

zębole

Dnia 15 kwietnia 2011 roku o godzinie 12:30 przed Bramą Krakowską organizujemy spotkanie