Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 09:38   #1891
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
andziotka, tnij sie tak Super w nowej fryzurce !!!!
Ty też balowałaś ? Ale miałyscie imprezową sobote wszystkie
Możesz być dumna z Zosi, że tak długo wytrzymała. A z jakim pisiaczkiem się bawiła? Czy to maskotka jakas była? (bo hau hau to o psa chodziło? )
Z niecierpliwością oczekuję dnia, gdy już nie będę musiała być kierowcą ale tak z perspektywy czasu to szybciutko te 8 miechów zleciało

ooo i czytam w artykule od Agnieszki.M, zemięsniaki też powodują, iż trzeba miec CC!!!!? ??
Wiem, że ktoś z Was ma miesniaki (anulinka???)
I macie z tego powodu CC ?? Ja mam jednego, malusiego ponoć
piesek to maskotka z którą zasypia ...
a mięśniaki nie są bezwzględnym przypadkiem do cc, wszystko rozpatruje się indywidualnie, zależy od umiejscowienia, wielkości itp ...

no i już sobie widzę dorabiasz całą historię z ex proszę trzymać wyobraźnie na wodzy
nic się nie wydarzy !!!!

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
wstawiam moje szaszłyki z wczoraj i dzisiejszy brzuszek na koniec 33 tygodnia
szaszłyki -- ślina cieknie
a brzuszek taki świeżutki

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-04-10 o 09:40
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:39   #1892
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

No to oficjalnie mówię dzień dobry - piękne słonko u mnie wyszło z czego się baaardzo cieszę ale jednocześnie czuję się jakby mnie ktoś pobił. Nie zasnęłam nawet na 15 minut od 2:44 czyli jestem od....ponad 7 godzin na nogach No właściwie nie na nogach, tylko na kanapie ale i tak czuję się mocno dziwacznie.
Teraz trochę mi się spać zachciewa ale ja w dzień, przy takim słonku nie potrafię się uśpić. Poza tym nałożyłam już maseczkę na włosy i muszę wziąć prysznic i ją zmyć.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
I czy ja w łóżeczku Iguśki widzę żyrafki...?
Yes Mam małą serię żyrafkową

Klaterina super brzusio

eweska no mnie też dziś już od "rana" zgaga męczy a czytam wszędzie, że w tym tygodniu macica się obniża i zgagulec przechodzi

Acha jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że wczoraj przed zapakowaniem laktatora do torby szpitalnej chciałam go przetestować bo jeśli pamiętacie, mój TŻ próbował sobie wcześniej co nieco odciągnąć no i stwierdził, że nie działa bo nic nie zasysa więc ja przezornie przystawiłam laktator do wymiona i lekko nacisnęłam rączkę... kurcze jaki to ma zaciąg Szok po prostu. No i po tej 1 sekundzie testowania odsuszyłam sobie cyca, który wczoraj wykarmił moją bluzkę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:51   #1893
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Acha jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że wczoraj przed zapakowaniem laktatora do torby szpitalnej chciałam go przetestować bo jeśli pamiętacie, mój TŻ próbował sobie wcześniej co nieco odciągnąć no i stwierdził, że nie działa bo nic nie zasysa więc ja przezornie przystawiłam laktator do wymiona i lekko nacisnęłam rączkę... kurcze jaki to ma zaciąg Szok po prostu. No i po tej 1 sekundzie testowania odsuszyłam sobie cyca, który wczoraj wykarmił moją bluzkę
no pamiętam jak ja pierwszy raz zassałam swoim elektrycznym
to dopiero był szok !! wydawało mi się że sutki mi urwie, a to była najsłabsza moc ..

wpółczuje Ci tej bezsenności
pamiętam jak ja też nie mogłam spać z ZOsią w ciąży, tyle że jak wstawałam tak koło 6 więc jeszcze ok ....
później jak się urodziła to dostałam takiego śpiocha że mogłabym spać non stop ...
strasznie to dziwnie skonstruowane jest ...
teraz jak już jest Zosia to ja śpię normalnie, czyli do 7 max bo ona tak wstaje, ale przez te dwa lata się już przyzwyczaiłam ....

mężul ogląda F1
a mi padła myszka i się męczę tacką
(Gabi wczoraj poszła spąc gdzieś koło 2 dopiero i dziś rano już o 6.30 się obudziła )

Stary 2011-04-10, 09:53   #1894
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

anula_81 Ładne buciki Super, że się udało i bez komplikacji odzyskałaś pieniążki

Cytat:
Napisane przez Asiaktm200 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, jestem z wami wszystkimi duchem, czasem przeglądam wasze forum. Widze, że będę jedną z pierwszych , która urodzi. Mój termin z miesiączki 30.04 Joanna-córka Oliwia, tak jak ujęte to zostało na liście, lecz 18.04 mam wyznaczone cc, także tydzień z hakiem mi został....pozdrawiam Was cieplutko!!!
To trzymam kciuki za CC Piękna data (moje urodzinki)

Cytat:
Ale żeście naprodukowały

A ja dopiero w poniedziałek siądę i nadrobię

Baby shower SUPER UDANE
Wklejam Wam zdjęcia z pomalowanym Edzikiem
Dostaliśmy trochę ciuszków, gryzaki, pieluchy i inne fajowe rzeczy, może w poniedziałek wkleję

Ciekawa jestem, czy coś się ruszyło w kwestii agus, morii, eweski i kasi łódzkiej (o kimś zapomniałam??), ale to zaraz w klubie napiszę, tam mam szansę nadrobię

I w kwestii kuszenia wklejam tiramisu bezalkoholowe i tort czekoladowo-bananowy
Wyszły PRZEPYSZNE!
To impreza udana Super wyglądasz, wymalowany brzusio też

Cytat:

Ale pyszności
A brzusio śliczny, zgrabniutki taki

Ddaaiissyy Kochana, nie zamartwiaj się Wasz związek jest teraz na pewno silniejszy i poważniejszy niż wtedy. Taka troskliwa i ciepła żona (martwisz się również o każdą z nas ) to skarb w każdym domu. Teraz jeszcze przyjdzie na świat Wasz osobisty cud, Wasza córeczka. Będzie dobrze

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:54   #1895
eweska
Moderatoreska

Matall, Klaterina śliczne macie brzuszki dziewczyny

Moria niby tak ale u mnie dzieciaczki są pietrowo to i tak ten co jest na górze jest wysoko, prawie pod samymi piersiami, a drugi już tak nisko, że uciska mnie porządnie na pęcherz i szyjkę, więc na te dolegliwości jestem chyba skazana do końca ciąży, bo ze zgagą zmagam się już od ładnych kilku miesięcy
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:59   #1896
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Matall, Klaterina śliczne macie brzuszki dziewczyny

Moria niby tak ale u mnie dzieciaczki są pietrowo to i tak ten co jest na górze jest wysoko, prawie pod samymi piersiami, a drugi już tak nisko, że uciska mnie porządnie na pęcherz i szyjkę, więc na te dolegliwości jestem chyba skazana do końca ciąży, bo ze zgagą zmagam się już od ładnych kilku miesięcy
toż to już baaardzo blisko

Stary 2011-04-10, 10:01   #1897
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Cytat:
anulinka, to kawał dobrej roboty odwaliliście Jaki kolor na ściany wybraliscie? a pomysł na naklejki masz?
Wybraliśmy kolor caffe latte. Jaśniutki, stonowany, fajny

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

anulinka2009 za pracowity dzień, mojego mężula kalesony by spłynęły po moim tyłku ale nie da rady sprawdzić bo on nie ma kalesonów
masz fotkę ????

Gratuluję udanej fryzury Żadnych fotek nie robiłam, zresztą oboje byliśmy wczoraj na tyle padnięci, że marzyliśmy tylko o wyrku.
Stopy bolą mnie do teraz

Cytat:
anulinka2009 te kalesony to musiał być najnowszy krzyk mody ja
To nie był krzyk mody, tylko krzyk rozpaczy, bo nie miałam co na tyłek założyć ( nie miałam dostępu do szafy ). Dżinsy mnie gniotły, więc szukałam czegokolwiek i znalazłam. Strasznie wygodne muszę przyznać

Cytat:
"

ooo i czytam w artykule od Agnieszki.M, zemięsniaki też powodują, iż trzeba miec CC!!!!? ??
Wiem, że ktoś z Was ma miesniaki (anulinka???)
I macie z tego powodu CC ?? Ja mam jednego, malusiego ponoć
Ja mam mięśniaka, w zeszłym tygodniu miał 5,5 cm ( niestety urósł o 1 cm ). Jest usytuowany na przedniej ścianie macicy, ale nie jest jednoznaczym wskazaniem do CC.

matallewar, gratuluję udanej imprezy

My już od 7.30 na nogach. Dzisiaj taki rodzinny dzień. Najpierw idziemy do moich rodziców na obiad, a potem przychodzą do nas na kawę rodzice TŻ.
W związku z tym postanowiłam wznieś się na swoje wyżyny kulinarne i piekę sernik ( czekoladowy ).

Milego dnia dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:05   #1898
eweska
Moderatoreska

Andziot niby tak, ale może być tak że jeszcze 3 tygodnie pochodzę z brzuchem
Anulinka ja mam caffe late na ścianie, właśnie w zestawieniu z tą śliwką :P Wiec doskonale wiem jak ten kolorek wygląda i bardzo mi się podoba oczywiście
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:16   #1899
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Popijam kawę i mam straszną ochotę na lody. Ale przecież nie będę na śniadanie jeść lodów. No heloł? Czy jeść?

Nadrabiam Was, tak sobie czytam Principessiny posty i muszę stwierdzić, że bardzo pracowita z Ciebie osóbka, Princi! Mąż ma skarb w domu, sprzątasz ogarniasz, ciągle jakieś przysmaczki przyrządzasz Pozazdrościć energii Szalenie zazdroszczę Ci Włoch, pogody, możliwości pójścia na plażę

Agnieszko_pe, a Twój piesio jest grzeczny? Wczoraj rozmawiałam z Mamą TŻ i Ona też ma takiego, słodki, uroczy, grzeczny... ale teraz poznał suczkę, która mieszka na końcu ulicy na ich osiedlu i psiak wymyka się przy każdej okazji, poluje na każdą małą szparkę w drzwiach i srrrru biegiem do suni! Zakochał się

Co do kaszlu, to on może jeszcze trochę Cię męczyć, nawet jeśli już po infekcji... Naprawdę nie wiem, co Ci doradzić. Ten cebulowy dobry, no ale jeśli nie pomaga, to kaszana

Pauliziu, przesyłaj fotę, jeśli będę umiała, to chętnie poradzę. Natomiast weź pod uwagę fakt, że nam się jeszcze milion razy zmieni cera. Po ciąży też rewolucja może być i to niestety nie na lepsze raczej Teraz najważniejsze nawilżanie i ochrona przed słońcem, bez względu na rodzaj cery

Aguś, jeśli mam być szczera, to współczuję Ci. Ciągle jak na szpilkach, nie wiesz kiedy, może dziś, może za tydzień. To wcale nie jest fajne Mnie też przecież to czeka, a ja chciałam raz dwa skurcze, wody, szpital, rodzę i po wszystkim... Pochwal się fryzurkąąąą!

Grazin, ależ deserek galaretkowy Daj znać, jak po wizycie gości

Anula, ale miło z ich strony, że bez problemów! Nowe butki równie urocze

Anulinko, ale dzielna z Was ekipa! Daliście czadu! Super, że już macie to z głowy, czekam na fotki końcowego efektu

Ddaaiissyy, no to ciesz się, że jakikolwiek kupiłaś, bo coś zaczyna brakować tych kocyków! Ja byłam w jednym MC i kupiłam dwa ostatnie żółte, a jutro podjadę do innego po dwa niebieskie [pani mi odłożyła], też podobno ostatnie, do innego MC. Zrobi się z tego towar luksusowy, deficytowy

Mimbsik, cieszę się, że przetrwałaś zjazd, buty na rzepy do wieczorowej sukienki to bardzo oryginalny pomysł, zaraz pewnie szafiarki to podchwycą

Matall, cudnie przyozdobiony brzuszek! Cieszę się, że udała się impreza! Ten bananowy torcik wygląda... Fajnie, że masz już TŻ obok

Klaterino, zgrabny brzuszek

Miałam robić ciasto jakieś, bo dziś mamy większy obiad rodzinny, ale nie dałam rady, nie chciało mi się, będą kupne lody

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:19   #1900
anula_81
Zakorzenienie

Hej ja sie witam niedzielnie! u nas dalej cieplo, choc sloneczko juz za chmurami niestety
ale plany spacerowe i kawowe z kolezankami nadal aktualne i cos czuje ze nie wystarczy nam czasu na sprzatanie
eweska mnie pani doktor wmawiala, ze zgaga powinna juz ustapic u mnei bo brzuch sie znacznie obnizyl nic z tego, zarowno zgaga jak i siusianie bez zmian, wiec lacze sie z toba w bolu
gusiagatko no tez sie ciesze i dzis planuje zalozyc nowe butki koniecznie
moria ty tez widze spac nie mozesz ja dzisiaj od 6:30 na nogach ale zaczytalam sie w ksiazce w oczekiwaniu na dziecko, caly 9 miesiac przeszlam i w mojej norweskiej fazy porodu oraz opieke nad dzieckiem w pierwszych dniach i zlecialo
ja jeszcze nie probowalam laktatora...troche sie boje...a do szpitala u nas nie trzeba brac, bo maja i uzywaja i tak spzitalnych

daisyy no tez sie kochana ciesze, ze udalo sie odmienic a te nowe tansze sporo a tez skorka i w srodku tez i miekka podeszwa
a ty si eteraz zadna ex, nie przejmuj! nie wolno sie denerwowac w dodatku na zapas i bezpodstawnie, kochana troche wiary w meza, bedziecie mieli dzidziusia i z pewnoscia on tez skupiony jest na tym a wasz zwiazek przez to silny, a nie mysli o jakiejs EX, co ty?!?!
ma przeciez najlepsza zonke na swiecie

agus a ja juz mialam nadzieje, ze rodzisz a zapomnialam ci napisac, ze odejscie czopu nie swiadczy o tym ze porod bedzie juz za chwile, moja pani doktoor powiedziala, ze juz za chwile to moze byc nawet 3 tyg, szczegolnie gdy czop odchodzi powoli i stopniowo

matall gratuluje udanego Baby Shower!!! super brzuszek i slicznie wygladasz, nei skomentuje tych cudownych slodkosci ktore przygotowalas, bo mi slinka pociekla.... a nie chce m sie nic robic takiego bynajmniej
ciesze sie, ze z Tztem lepiej, i w ogole dobrze ze sie wszystko ladnie uklada
andziotku mnie tez sie nowe buty chyba wydaja praktyczniejsze niz te pierwsze. A jak twoja zosienka sie miewa? a gabi w brzuszku? a ty? zadnych objawow porodu??
mary tez sie ciesze ze kaske oddali a nowe buty mojemu Tztowi sie podobaja bardziej niz tamte
ja tez mam pyszne lody w zamrazarce...to co? skusimy sie?

zabieram sie za chyba 3 juz w moim przypadku sniadanie i zbieramy sie znowu pewnie rownie powoli jak wczoraj

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2011-04-10 o 10:21
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:22   #1901
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe, zwarta i gotowa na przyjazd małża ?? Na pewno już ozdrowiałaś

Ja siedzę sama... zawiozłam 2 godzinki temu małża do najszych najblizszych znajomych na impreze urodzinową, zawsze jest u nich baaardzo wesoło, spotyka się nas cała paczka ok 12-14 osób i biba czasem do 4-5 rano ale ja nie miałam siły iść Nie poznaję siebie...
A w ogóle się zamartwiam, bo widziałam, ze dziś mojego męża zaprosiła do znajomych na FB, jego ex !!
On już w trakcie naszego związku robił rózne cyrki z inną ex, któa z kolei go znalazła na NK.. właściwie wtedy nawet się rozstaliśmy przez nią na chwilę (a ona w miedzyczasie złożyła sprawe rozwodową) i martwię sie, aby nie było powtórki z rozrywki...
Już czuję jakie mam ciśnienie.. Niestety w takich sytuacjach nie panuje nad soba i sądze ze mam ok jakies 160/110...
daisus mam nadzieje ze jestem jeszcze zwartaale jeszcze nie ozdrowialam, niestety mam czas do 23ciej.
widzialam w dalszych postach ze tz stanal na wysokosci zadania i wyszedl pierwszy ze sam? ciesze sie ze nie musialas sie denerwowac pol nocy.

Mimbi super ze nie musialas sobie odmawiac tego zjazdu
Agnieszka.M rozumiem o co sie boisz, i mysle ze wlasnie zeby cie nic zlego nie spotkalo robia ci cc, zeby nie zaprzepascic tego wszystkiego co wywalczylas.
a przepraszam, moze nie doczytalam, ale zrozumialam ze od urodzenia masz problemy z biodrem tak? pytalas czy z tego tytulu ze ty mialas, maly bedzie bardziej pod kontrola ortopedy?

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
rodzinka siedziala u mnie do 20 bylo super, rodzice pierwszy raz mnie odwiedzili tu w Lodzi... doceniam to. Ciesze sie
ciesze sie ze cie odwiedzili i ze bylo ok

matal zdjecia suuuperowe, widac ze sie dobrze bawilyscie, torcik wyglada pysznie

Cytat:
brzusio ekstra

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No to oficjalnie mówię dzień dobry - piękne słonko u mnie wyszło z czego się baaardzo cieszę ale jednocześnie czuję się jakby mnie ktoś pobił. Nie zasnęłam nawet na 15 minut od 2:44 czyli jestem od....ponad 7 godzin na nogach No właściwie nie na nogach, tylko na kanapie ale i tak czuję się mocno dziwacznie.
Teraz trochę mi się spać zachciewa ale ja w dzień, przy takim słonku nie potrafię się uśpić. Poza tym nałożyłam już maseczkę na włosy i muszę wziąć prysznic i ją zmyć.

juz zaczynasz odsysanie?

no nic przyjemnego ten laktator.

ja po fazach niespania mam teraz fazy odsypiania, spie w dzien tyle ile mozna, dzisiaj co prawda wstawalam w nocy, kaszlalam, ale spalam do 10!!! zapomnialam sie pochwalic ze mlody zostal u dziadkow
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:23   #1902
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

witam
oficjalne oświadczenie:
jedna siostra tż nie zaszczyci nas swoja obecnoscia
a druga przyjedzie wieczorem i nie bedzie spała u nas!!!
jeeeeah
Cytat:

Ja siedzę sama... zawiozłam 2 godzinki temu małża do najszych najblizszych znajomych na impreze urodzinową, zawsze jest u nich baaardzo wesoło, spotyka się nas cała paczka ok 12-14 osób i biba czasem do 4-5 rano ale ja nie miałam siły iść Nie poznaję siebie...
A w ogóle się zamartwiam, bo widziałam, ze dziś mojego męża zaprosiła do znajomych na FB, jego ex !!
On już w trakcie naszego związku robił rózne cyrki z inną ex, któa z kolei go znalazła na NK.. właściwie wtedy nawet się rozstaliśmy przez nią na chwilę (a ona w miedzyczasie złożyła sprawe rozwodową) i martwię sie, aby nie było powtórki z rozrywki...
Już czuję jakie mam ciśnienie.. Niestety w takich sytuacjach nie panuje nad soba i sądze ze mam ok jakies 160/110...
dlatego moj tż nie ma ani FB ani NK co mnie bardzo cieszy.
myśle ze te portale społecznościowe maja głownie na celu rozbijanie związjków
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj w biedronce, tesco i kauflandzie i muszę serio wyglądać na zmęczoną, bo wszędzie mnie w kolejce przepuścili Mąż mówi, że to dlatego, że moja twarz przybiera takie barwy, jakbym miała odpłynąć na tamten świat i ludzie się boją, że będą mnie mieć na sumieniu A niech się boją, nie?
hihi
mnie to jakos kurde nikt nie przepuszcza.
raz jedna pani mnie chciała przepuscic (sama byla z dzieckiem w wózeczku) tak mi sie głupio zrobiło ze podziękowałam i zaczerwieniona stałam dalej w kollejce.
a ogolnie to ludzie udaja ze moj brzuch to wzdęcia
Cytat:

Grazin pewnie teraz się przytulasz do siostry tż słodkich snów

.
wredota wstretna jestes

dziewczyny!
bo sie zdenerwowałam na to zakichane orange!
jakkes 3 tygodnie temu dzwonił do mnei pan konsultant ze uaktualniaja stare abonamenty i znieniaja wszystkiw na te delfiny i pelikany.
ja mialam mix za 55 zł. i pan mi zaproponował chyba pelikana za 59 no i sie zgodzIłam na wszystko mial mi wysłac aneks do umowy zebym sobie przeczytała i jak cos sie nie bedzie zgadzac to zebym zadzowniła
no i od dzisiaj mam nowy okres rozliczeniowy
no i co?
z mixa zmienili mi na abonament!!!!
a ja sie tego wystrzegałam rękami i nogami bo ja nie mam umiaru jak mam abonament.
i umowy papierowej nie otrzymałam.
i co teraz??
mimbi Ty jestes ekspert od sieci komórkowych???
czy jest szansa to cofnac??
Stary 2011-04-10, 10:24   #1903
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobryyyyyyyyyy!.

Melduję się i przyznaję że od piątku nie czytałam i jestem przerażona ilością do czytania .

zbieram się za chwilke bo jedziemy do teściów na obiad - chciałam uprzejmie zakomunikować że kupiliśmy autko dla mnie i synusia .

problem z głowy, bo szukaliśmy i szukaliśmy.

spanie stało sie dla mnie dobrem luksusowym - czyli nie zawsze mnie na niego "stać" wczoraj zasnęłam dopiero koło 4.00 - w sensie dzisiaj, a poprzedniej nocy od 3.30 nie spałam - więc zaczynam się zastanawiać czy nie mogę czegoś brać ale zostaje mi meliska i ciepłe mleko.

będę pewnie jutro Was Kochane nadrabiać, bo lece zaraz się ubierać.

mam nadzieję, że u Was Ok - przelecę ostatnie strony sprawdzić czy nie urodziłyście .

caluję mocno .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:30   #1904
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

mary mysle ze lody na śniadanie to suyoer pomysł
ciężarówkom wszystko można
wizyta siostry dzisiajhihi

a ja się wam nie pochwaliłam!!!

dzisiaj nie wstałam na siku w nocy
obudziałam sie przed 7 i w sumie jakos bardzo mi sie nie chciało siku, ale poszłam tak z przyzwoitości bo głupio tak nie pędzić 8 razy w nocy siku

musze wstac i brac sie za karpatke i sałatke krabową dla tej wstretnej siostry tz, ale co napluje do jej porcji najwyzej

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

mary jak Ci sie nie chce ciasta robic to zrób to cos galaretkowe co ja zrobiłam potrrzebujesz 3 serki danio i 4 galaretki a robi sie szybko i powiem Ci ze cos ciekawie i efektownie wygląda pokaze zdjecie za chwiel ale jeszcze w foremce bo nie rozkrawałam
Stary 2011-04-10, 10:31   #1905
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Popijam kawę i mam straszną ochotę na lody. Ale przecież nie będę na śniadanie jeść lodów. No heloł? Czy jeść?

Agnieszko_pe, a Twój piesio jest grzeczny? Wczoraj rozmawiałam z Mamą TŻ i Ona też ma takiego, słodki, uroczy, grzeczny... ale teraz poznał suczkę, która mieszka na końcu ulicy na ich osiedlu i psiak wymyka się przy każdej okazji, poluje na każdą małą szparkę w drzwiach i srrrru biegiem do suni! Zakochał się

Co do kaszlu, to on może jeszcze trochę Cię męczyć, nawet jeśli już po infekcji... Naprawdę nie wiem, co Ci doradzić. Ten cebulowy dobry, no ale jeśli nie pomaga, to kaszana
jesc jesc!!!!!!
mi tez sie chceeee.
no zobaczymy, ja chce sie wyleczyc do cc,
pameitam jak dzisiaj jak boli brzuch, tzn miesnie
moj tz zawsze mnie rozsmiesza do lez, tak na mnie dziala
i w szpitalu sie smialam i ryczalam z bolu
o kaszlu nie wspomne
na szczescie jeszcze troche czasu mam

a pies to suczka wlasnie, wiec mentalnie jest troche inna niz pies,
ja wole suczki. jest mega madra, takie psa jeszcze nie mialam,
nic nie niszczy nawet jak zostaje sama, ma hopla na punkcie dzieci(i zabawek) uwielbia wszystkich, niewazne kto przychodzi na wszystkich sie cieszy,kocha inne psy(wariuje z przeogrmnym bokserem tesciow)
bardzo duzo smiechu z nia jest.

ostatnio skonczyla sie jej woda w misce wiec w pysku przyniosla mi miske pod nogi, usiadla i patrzy. myslalam ze padne scena jak na filmie a ma zaledwie 4mce
Stary 2011-04-10, 10:35   #1906
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, w lodówce mam resztki jakichś z wiśniami, a na deser po obiedzie rodzinnym dopiero kupię, więc nie ma czym kusić jeszcze

Moniqac, cześć! Pochwal się autkiem!))

A tak przy okazji fur, to chciałam się pochwalić, że wózek dla Hani zamówiony! Powinien przyjść koło środy!

Grazin, muszę się Ciebie trzymać, Ty masz dobre rady! Jeszcze przez niecały miesiąc jestem ciężarówką, niech ja pokorzystam

Co do siku [fascynujący temat! Prawie tak, jak ogólnowątkowa obserwacja wkładek higienicznych ], to ja też dziś tylko raz! No i spałam całą noc spokojnie

vege!
Stary 2011-04-10, 10:36   #1907
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dzień dobry.
Chłopaki przygotowali śniadanko, zeszłam na gotowe a obiadek dziś na mieście zjemy. Słońce mocno świeci - zapowiada się piękna niedziela.
Dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe słowa, byłam pewna że zostanę niezauważona, bo pojawiam się i znikam. Bardzo miło
ddaaiissyy skieruj swoje myśli w tym kierunku że Twoja córeczka zajmie bardzo dużo miejsca w sercu Twojego mężulka i gwarantuje Ci że nie zmieści się tam już żadne obskie ex babsko. Mała księżniczka wypełni cały jego świat.
mattal cudnie wyglądasz, M1 też pięknie udekorowane.
Anula te buciki ładniejsze i bardziej uniwersalne.

Miłego dnia.
Stary 2011-04-10, 10:42   #1908
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko_pe, kocham wszystkie psy, w szczególności te większe, jednak takie maluchy też są urocze. Psiak rodziców TŻ też jest przekochany i grzeczny, jednak miłość ... no sama rozumiesz

Grazin, nie mam galaretek, poza tym do obiadu mogłabym się nie wyrobić Czy nie łatwiej wyjść do sklepu?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Uciekam! Miłego dnia, Mamuśki!

vege!
Stary 2011-04-10, 10:43   #1909
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
witam
oficjalne oświadczenie:
jeeeeah

dlatego moj tż nie ma ani FB ani NK co mnie bardzo cieszy.
myśle ze te portale społecznościowe maja głownie na celu rozbijanie związjków

hihi
mnie to jakos kurde nikt nie przepuszcza.
raz jedna pani mnie chciała przepuscic (sama byla z dzieckiem w wózeczku) tak mi sie głupio zrobiło ze podziękowałam i zaczerwieniona stałam dalej w kollejce.
a ogolnie to ludzie udaja ze moj brzuch to wzdęcia
mnie raczej tez nie przepuszczaja, co wiecej, predzej faceci niz kobiety, a mochery potrafia sie perfidnie wrabac w kolejke

co do fb i nk to twierdze podobnie jak ty, pseudo znajoma, ktora miala mojego maila, pisala do mojego tz wiadomosci do mnie i czekala czy mi przekaze, a ze on widzac wiadomosci od niej od razu usuwal bo bardzo jej nie lubial, po jakims czasie dostalam maila od niej ze chyba musielismy sie rozstac skoro ona pisala, do mojego tz zeby cos tam mi przekazal a on tego nie robil i ze mam sie nie wstydzic i przyznac, ze czasem tak bywa-myslalam ze padne, a to wlasnie bylo wowczas jak sama z mlodym wrocilam do pl, myslalam ze padne, a do niej sie nei odzywam, tz pokasowal konta.

super ze siostry tz cie oszczedzaja swoja obecnoscia

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

zbieram się za chwilke bo jedziemy do teściów na obiad - chciałam uprzejmie zakomunikować że kupiliśmy autko dla mnie i synusia .

.
Stary 2011-04-10, 10:45   #1910
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

mary myśle ze tamat zawartości wkłądek higienicznych boje na głowe siśki trzeba się mnie trzymać bo ja mam dobre rady i dobre pomnysły i ogolnie jestem bardzo skromna
na przyszłość wklejam galaretkowy seniczek na prawde banalny i pyuszny (musiałam spórbowac )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P100411_10.34.jpg (57,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P100411_10.38.jpg (31,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P100411_10.38_[01].jpg (34,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-04-10, 10:49   #1911
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
mnie raczej tez nie przepuszczaja, co wiecej, predzej faceci niz kobiety, a mochery potrafia sie perfidnie wrabac w kolejke

co do fb i nk to twierdze podobnie jak ty, pseudo znajoma, ktora miala mojego maila, pisala do mojego tz wiadomosci do mnie i czekala czy mi przekaze, a ze on widzac wiadomosci od niej od razu usuwal bo bardzo jej nie lubial, po jakims czasie dostalam maila od niej ze chyba musielismy sie rozstac skoro ona pisala, do mojego tz zeby cos tam mi przekazal a on tego nie robil i ze mam sie nie wstydzic i przyznac, ze czasem tak bywa-myslalam ze padne, a to wlasnie bylo wowczas jak sama z mlodym wrocilam do pl, myslalam ze padne, a do niej sie nei odzywam, tz pokasowal konta.

super ze siostry tz cie oszczedzaja swoja obecnoscia

co do kolejek i mocherów to dajże spokój porażka, ostatnio sobie siedziąłam wautobusie z przodu i z przodu nie było wolnych miejsc ale cały tył praktyczmnie wolny i wlazła emeryta i tak na mnie znacząco spojrzała i staneła obok sapiąc jakbym conajmniej miala jej miejsca ustąpić! zmierzyłąm jąod góry do dołu i odwróciłąm głowe
zasrane mochery
kurde ale mam werwe do roboty no nie?

łożko nie pościelone ja wyglądam jak potwór, zlew pełen garów, a jedzenie nie zrobione, mam na wszystko 2 h (jeszcze mycie podłog) bo potem ide do mamy na obiad. myśle ze mam marne szanse jak za chwile nie rusze swojego wielkiego ciała z kanapy
Stary 2011-04-10, 10:53   #1912
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
na prawde banalny i pyuszny (musiałam spórbowac )
A przepisik można prosić bo wygląda mega smacznie.
Stary 2011-04-10, 10:54   #1913
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
dziewczyny!
bo sie zdenerwowałam na to zakichane orange!
jakkes 3 tygodnie temu dzwonił do mnei pan konsultant ze uaktualniaja stare abonamenty i znieniaja wszystkiw na te delfiny i pelikany.
ja mialam mix za 55 zł. i pan mi zaproponował chyba pelikana za 59 no i sie zgodzIłam na wszystko mial mi wysłac aneks do umowy zebym sobie przeczytała i jak cos sie nie bedzie zgadzac to zebym zadzowniła
no i od dzisiaj mam nowy okres rozliczeniowy
no i co?
z mixa zmienili mi na abonament!!!!
a ja sie tego wystrzegałam rękami i nogami bo ja nie mam umiaru jak mam abonament.
i umowy papierowej nie otrzymałam.
i co teraz??
mimbi Ty jestes ekspert od sieci komórkowych???
czy jest szansa to cofnac??
Z tego co wiem, to można w jakimś terminie ( 7 czy 10 dni ) odstąpić od umowy bez żadnych konsekwencji. Ale to już musisz fachowców popytać czy gdzieś poczytać.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:57   #1914
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
co do kolejek i mocherów to dajże spokój porażka, ostatnio sobie siedziąłam wautobusie z przodu i z przodu nie było wolnych miejsc ale cały tył praktyczmnie wolny i wlazła emeryta i tak na mnie znacząco spojrzała i staneła obok sapiąc jakbym conajmniej miala jej miejsca ustąpić! zmierzyłąm jąod góry do dołu i odwróciłąm głowe
zasrane mochery
kurde ale mam werwe do roboty no nie?

łożko nie pościelone ja wyglądam jak potwór, zlew pełen garów, a jedzenie nie zrobione, mam na wszystko 2 h (jeszcze mycie podłog) bo potem ide do mamy na obiad. myśle ze mam marne szanse jak za chwile nie rusze swojego wielkiego ciała z kanapy
no to mniej wiecej jestesmy na tym samym etapie sprzatania

musze ogarnac przed przyjazdem tz zeby sie chlopak nie zalamal.
ide sie ogarnac do stanu ogladalnosci i spadam na zakupy bo lodowka pusta, a ja musze cus dobrego zrobic dla tz do zjedzenia.

do wieczora laseczki
Stary 2011-04-10, 11:00   #1915
matallewar
Zakorzenienie

ddaaiissyy Muszę powiedzieć, że smakowało jeszcze lepiej niż wyglądało

Klaterina Szaszłyki
A brzuszek bardzo ładny i okrągły

mary Jak masz ochotę, to jedz Ja zjadłam po kawałku tortu i tiramisu, bo jeszcze zostały z wczoraj (zrobiłam za dużo - albo w zasadzie przyszło mniej osób niż miałam w planach )

Edzik bardzo dziękuje za komplementy brzuszka

Grazin Jeśli nic nie podpisywałaś, to chyba nie mogli Ci zmienić... Mi np. sami włączyli jakąś usługę, kazali za nią płacić, to zadzwoniłam na infolinię ich opieprzyć, że ja tego nie chciałam, nie zgadzałam się i płacić nie będę, to mi wycofali - raz zapłaciłam, ale odliczyli to od kolejnej faktury

mary że wreszcie udało się wózek zamówić

Lecę do taty na urodziny, paaaaaaaa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 11:12   #1916
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
mary myśle ze tamat zawartości wkłądek higienicznych boje na głowe siśki trzeba się mnie trzymać bo ja mam dobre rady i dobre pomnysły i ogolnie jestem bardzo skromna
na przyszłość wklejam galaretkowy seniczek na prawde banalny i pyuszny (musiałam spórbowac )
Wygląda bosko A ja uwielbiam galaretki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 11:26   #1917
Lolka1212
Zadomowienie

Hej

Widzę, że wczoraj imprezowy dzień był My też byliśmy u znajomych, ale tylko we czwórkę siedzieliśmy, więc żadna to imprezka..

Princi
mam to samo zdanie o baletkach.. te szmaciane szybko się rozwalają i później człowiek po ziemi chodzi. Mam kilka par, ale tylko na co dzień zakładam, do sklepu czy gdzieś "na byle jak".. do pracy nigdy nie zakładałam, zawsze staram się bardziej elegandzkie..
A zaraz wkleję zdjęcie moich butków, podobają mi się, chociaż martwię się, że tej wiosny ich nie założę

Anulka dobrze, że sprawa z butami pomyślnie załatwiona! A nawet bardzo pomyślnie skoro masz już nowe

Ddaaiissyy nic się nie przejmuj eks.. Jestescie małżeństwem, mąż Cię kocha.. bo na pewno kocha skoro jesteście małżeństwem, więc po co sobie nerwy psuć i głowę jaką babą zaprzątać! Zresztą przypomninam, że jesteś super lachon i żadna nie ma z tobą szans !!
Co do pościeli, to Drewex rowież w zwykłych dzieciowych sklepach jest.. wiesz takich dużych, niefirmowych. Możesz zajrzeć, gdzieś po drodzę, ale wyszukać jeszcze w necie Ja powiem tyle, że mi materiał podobał., ale nie byłabym soba, i gdybym się i tej pościeli się nie czepiała heh i powiem Ci, że wolałabym, żeby ochraniacz był wyższy.. te boki dokładnie, nie ta część półkolista, tylko boki na dłużą część łóżeczka.. No, ale jest jaka jest, taka wziełam i muszę być zadowolona

AgaM
czyli rozumiem, że teraz biodro Ci nie dokucza i nic Cię nie boli.. ale CC ze względu na wcześniejsze problemy jest wskazane?!
Koniec końców - chciałaś cc, będzie cc.. tylko się cieszyć i myślęc tylko pozytywnie na przyszłość

Żanetaa88 ja miałam przeczucie na synka, bardzo chciałam synka i będę miała synka

Matall
ale Eda kolorowy
i jakie pyszności!! Zostało coś?

Paulizia mam to samo z zakładaniem nogi na nogę Musze ręką ciągną moja wielgachną girę, jak juz się uprę, bo inaczej nie da rady

Mary wózek będzie czarny?
I jak fajnie, że tak ekspresem bedzie u was
My w sumie też krótko, bo dwa tygodnie.. inie wiem kto to tak straszył, że grubo ponad miesiąc trzeba czekać..

Grazin, Klaterina dlaczego mi to robicie?! Takie smakołyki, a ja taka gruba

Więcej nie pamiętam co miałam napisać

Wychodzimy dziś z mężulem dopiero później i znalałam sobie fajowe zajęcie na teraz będę ciuszki syneczka segregować i generalny spis wszystkiego co mam robić
Już sobie wyobrażam jak mężuś będzie się ze mnie śmiał

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-04-10 o 11:30
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 11:31   #1918
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
andziotku mnie tez sie nowe buty chyba wydaja praktyczniejsze niz te pierwsze. A jak twoja zosienka sie miewa? a gabi w brzuszku? a ty? zadnych objawow porodu??
[
Zosia o dziwo świetnie, choć spała tylko połowę swojego czasu
myślałam że obudzi się chociaż po 8 skoro spać poszła po 22, ale naiwna jestem
Gabi wierci się od rana, dziś ma ruchliwy dzień ....
a co do porodu -- hmmm, brzuch mam niżej, mała naciska co czuję szczególnie jak wstaję z kibelka, ale skurcze marne, czopa też nie widać więc chyba jej się nie spieszy
ja jestem cierpliwa

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja po fazach niespania mam teraz fazy odsypiania, spie w dzien tyle ile mozna, dzisiaj co prawda wstawalam w nocy, kaszlalam, ale spalam do 10!!! zapomnialam sie pochwalic ze mlody zostal u dziadkow
nocka bez dziecka ....
w sumie nie pamiętam jak to jest

Cytat:
witam
oficjalne oświadczenie:
jeeeeah
o połowę komentarzy mniej

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
-
chciałam uprzejmie zakomunikować że kupiliśmy autko dla mnie i synusia .

problem z głowy, bo szukaliśmy i szukaliśmy.

spanie stało sie dla mnie dobrem luksusowym - czyli nie zawsze mnie na niego "stać" wczoraj zasnęłam dopiero koło 4.00 - w sensie dzisiaj, a poprzedniej nocy od 3.30 nie spałam - więc zaczynam się zastanawiać czy nie mogę czegoś brać ale zostaje mi meliska i ciepłe mleko.
już jeździłaś ????
lista bezsennych brzuchatek się rozszerza widzę

Cytat:
[

A tak przy okazji fur, to chciałam się pochwalić, że wózek dla Hani zamówiony! Powinien przyjść koło środy!

Cytat:
łooooooo matko jak zobaczyłam zdjęcie to mi się przypomniało że moja mama coś takiego robiła jak byliśmy mali
toż to pychota jest !!!!!!!!!!!!!!
nie wiem czemu już tego nie robi
wrzuć no przepisa to zrobię ...

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-04-10 o 11:33
Stary 2011-04-10, 11:32   #1919
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus fryzura nowa, czy tylko odświeżenie ????
mi też średnio wygodnie było na tym fotelu,ale Pani koło mnie skakała aż miło było
masz fotkę ????
.
kochaa pofarbowalam troszke na inny kolor
ale brązik
podciela mnie nie na boba a normalnie
wrzuce foteczke jak sie umaluje
Cytat:

agus Wiem o Pamiętnikach Oglądaliśmy w piątek - nie powiem, powalone to już trochę
Zaraz się okaże, że Elena knuje, żeby zabić Elenę... Albo Stefan z Daemonem chcą ją zabić
BTW - ciekawe czy kolejny będzie już po moim porodzie, tak często ostatnio są
hehe no masakra ogolnie jest, geraz sie robi ciekawie
alaric i te sprawy, no i matt
a czestotliwosc nadawania cudna

Cytat:
sliczny brzunio

Cytat:
Dzień dobry!

Aguś, jeśli mam być szczera, to współczuję Ci. Ciągle jak na szpilkach, nie wiesz kiedy, może dziś, może za tydzień. To wcale nie jest fajne Mnie też przecież to czeka, a ja chciałam raz dwa skurcze, wody, szpital, rodzę i po wszystkim... Pochwal się fryzurkąąąą!
kochana jedz lody nie zalu jsobie

ja wczoreaj do piwka(karmi ofkors) z mezem wszamalam chipsy z pieca ziolowe
a pozniej po polnocy wciaglam big milka w czekoladzie

no wiem kochana
siedze jak na szpilkach
nawet do kosciola dzisiaj nie jade bo sie juz boje, ze cos sie wydarzy
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
agus a ja juz mialam nadzieje, ze rodzisz a zapomnialam ci napisac, ze odejscie czopu nie swiadczy o tym ze porod bedzie juz za chwile, moja pani doktoor powiedziala, ze juz za chwile to moze byc nawet 3 tyg, szczegolnie gdy czop odchodzi powoli i stopniowo
wiem kochana wiem
ale mi juz od ponad 2 tygodni odchodzi :P
ale cos tam na rzeczy usi byc skoro gin ostrzega za kazdym razem ze mamy byc uszykowani :P
Cytat:
kochana robilas ten sernik z kotlet tv ??
wyglada rewelacja
robilam go
nie podszedl mi
mialam chyba ser do d..upy

a ja cala noc mialam skurcze, budzily mnie co chwile
bolesne
ale nieregularne znow
kurcze chyba napisze do swojej poloznej z SR jak dlugo takie nieregularne moga sie utrzymywac, bo to jest meczace

pisalam i wiem, ze musze byc cierpliwa
ale trudno

a na boiad serwuje dzisiaj:
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z FARSZEM
farsz to pieczarki i ser zolty
Z PURRE I SAŁATĄ WINEGRET
Stary 2011-04-10, 11:42   #1920
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

o połowę komentarzy mniej

łooooooo matko jak zobaczyłam zdjęcie to mi się przypomniało że moja mama coś takiego robiła jak byliśmy mali
toż to pychota jest !!!!!!!!!!!!!!
nie wiem czemu już tego nie robi
wrzuć no przepisa to zrobię ...
niestety przyjedzie ta co bardziej komentuje
przepis wkleje poniżej

Aguś ja nie mialam z sera tylko z serków danio

przepis na to coś galaretkowe
3 waniliowe serki homogenizowane (po 150g)
4 opakowania galaretek (żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa)

Galaretki czerwoną, zieloną i pomarańczową rozpuszczamy osobno w 1/2 szklanki przegotowanej, gorącej wody. Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do prostokątnej foremki. Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej gorącej wody. Po wystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Otrzymaną masą zalewamy pokrojone w foremce galaretki i wstawiamy do lodówki, aby stężała.

karpatka juz prawie gotowa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości