|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Naprawde dobrze Ci sciagal?
Ja dodam moja opinie o laktatorze Canpola: mialam go przy pierwszym dziecku, dobry byl na poczatku, gdy mleko niemal samo lecialo (ale wtedy kazdy laktator lub nawet reka dalaby rade), natomiast potem nie udawalo mie sie nim sciagac wielkich ilosci, reka bylo sprawniej. Jest tam taka uszczelka, ona chyba sie wyrobila i wg mnie dlatego sobie nie radzil. Wiec ja ogolnie nie polecam. Co do tego czy kupowac przed porodem, czy nie...mysle, ze kazda mam musi sama zdecydowac. Przy pierwszym dziecku mialam kupiony przed, ale nie bralam go do szpitala, wyszlysmy w 3 dobie i nawal mialam juz w domu. Natomiast przy drugim dziecku nie mialam kupiony przed, ale maz wiedzial jaki w razie czego mi kupic. Okazalo sie, ze mialam cc, wiec maz musial go kupic, bo kilka dni po porodzie nie mialam dziecka przy sobie, wiec laktator pomogl mi rozruszac laktacje, no i potem donosilam jej sciagniety pokarm w butelce. |
|
|
|
#4382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No on ma to fajne ze mozna regulowac, i ogolnie na najwyzszych obrotach nie musialam go uzywac. Sciagałam pokarm nim dzien w dzien przez miesiac bo maly nie chcial cyca i koniec. ![]() sądze ze chyba po prostu trzeba trafic. kazda kobieta ma inne piersi. mi np wystarczyl. gdybym go nie miala pewnie kupilabym sobie elektryczny. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- znalazlam u jednego sprzedawcy na all: http://allegro.pl/platki-kosmetyczne...545162712.html http://allegro.pl/plyn-do-higieny-in...545162921.html http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...545163165.html http://allegro.pl/mega-paka-wkladki-...545163167.html http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...545163186.html http://allegro.pl/butelka-smoczek-du...545163193.html co myslicie
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() No, ale postanowiłam, że na razie zakładam opcję pozytywna i kupuję ręczny przed porodem. A w razie czego będę się martwić później ![]() Cytat:
![]() I ja też o nie poproszę Was wszystkie, bo jutro o 13 mamy połówkowe!!! Nie mogę się doczekać. Od tygodnia odliczam dni Tak się stęskniłam za widokiem malucha
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - moja siostra prawie pół roku odciagala pokarm recznym z aventu (ja mialam canpola - jej lepiej sciagal) bo dziecko nie lapalo brodawek. kwestia przyzwyczajenia
nakładki na sutki - powinny byc niby wieksze niz sutek ale jak to zmierzyc to nie wiem. jednow iem - uratowaly mnie bo maly to jakis wampir byl i nie bylo karmienia bez poranionych do krwii sutków... polozna za glowe sie lapala ze mimo dobre go rpzystawiania robi mi taka masakre... |
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym laktatorem, tofakt, zalezy jak sie trafi... |
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj posapałam. Wróciłam on 1.30 z imprezy pracowniczej. Poszliśmy na pyszny obiadek, a później na dyskotekę
Moniczka ale już masz fajny brzuszek .Cytat:
za wizytę i udanego lotu życzę. Ja lecę za 2 tygodnie, już się nie mogę doczekaćpatik87 nie ma się co przejmować, jakaś zgorzkniała baba .Cytat:
za udaną wizytę.
|
||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina, Brumek trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() ![]()
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/komplet-dla-dziewc...543735369.html |
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w hm była obniżka kupiłam
-2 swetry dla Olusia jeden 15zł -bluzka dla Olusia 10zł -dla dzidziola swetr 15zł śpioch ze sliniakiem 10zł -swetr dla mnie za 20zł -bluzka 15zł za wszystko wyszło 100zł pozniej byliśmy w realu i media , pizzahut ![]() moze pozniej fotki dodam
|
|
|
|
#4390 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Kolina, Brumek ja tez trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-10 o 19:20 |
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina, Brumek Kciukasy zacisniete i czekamy na relacje
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za kciuki
brumek i ja zaciskam za polowkowe ![]() kto jeszcze ma na dniach? profilaktycznie zacisne
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Kolina, Brumek Kciukasy zacisniete za jutro
blondynkapoznan to czekamy na fotki! Cytat:
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina, Brumek oczywiście i ja trzymam
![]() Cieszę się, że podobają się wam moje dzisiejsze zakupy. Nie mogłam się powstrzymać przed kupnem
|
|
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za wizyte jutro, ja tez ide rano na wizyte kontrolna. mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok z dzidizolem. Chyba sobie zrobie tez liste co mam zapytac, bo na pewno mi wyleci z glowy.
A co do ludzi, powiem wam, ze ostatnio stalam w kolejce w tesco przy miesnym i wpycha mi sie jakas baba i z takim tekstem: "ja tutaj stalam, tylko poszlam cos sprawdzic" No coz w ogole jej tam nie bylo ale tak mnie tym normalnie zszokowala, ze zapomnialam jezyka w gebie. Tylko moj maz skomentowal to slowami: "glupia baba"
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że ten ktoś nie był w ciąży i wiecznie powtarza, że nie powinnaś dotykać kota ![]() Ach... za wizytę!Cytat:
![]() Wydam pieniądze na taki co pokazała Bartessa a potem będę potrzebowała np z LOVI to dwa razy będę miała koszty. A jak już będzie potrzebny na już to pewnie mąż gdzieś zakupi w aptece czy w jakimś sklepie, a tak wytrzymam te kilka dni bez laktatora, myślę sobie że kiedyś tego nie było i kobiety nie miały potrzeby aby go kupować, więc jak się nastawię że jak będzie to będzie to raczej panikować nie będę,a te pieniądzę na taki zwykły bartessowy laktator mogę teraz wydać np na ochraniacze na szczebelki ![]() Zauważyłam, że zaczynam rezygnować z rzeczy dla siebie, aby było więcej pieniążków na bobaska ![]() Bartessa fotka fotkami, niech baba Ci napisze co jest napisane na metce w leginsach wtedy będziesz wiedziała co to ma za mieszankę, pracuję w sklepie z ciuchami i polecam tylko leginsy bawełniane z dodatkiem wiskozy bądź lajkrą, bo bawełna wróci do swojej formy po praniu a wiskoza sie kulkuje i jak się rozciagnie to kupa z niej jest Mialam szkolenie z materiałów więc coś tam wiem na ten temat. Ja zapisałam allegrowicza do ulubionych, fajnie że ma większość rzeczy które trzeba kupić, jak kupisz daj opinię czy wszystko ok ![]() Zanka czyli szklany laktator się nie nadaję? Będę szukała w razie czego tego co polecasz lovi, ale dałam sobie że laktator na ostatnim miejscu jest. Monia Ja też myślalam że tetrowe pieluchy mają jeden rozmiar, ale jak wejdziesz na allegro to jakieś śmieszne rozmiary są no i ceny ![]() Jaciee śliczne te Twoje zdobycze Ja właśnie szukam takie neutralne skarpeteczki, bo wszędzie jak nie autka to różowe ![]() Jak meteor Sygnie Ja myślę, że to nie kontrola, tylko po prostu zamartwianie się, jak sama piszesz że jest nadopiekuńcza to myślę, że po prostu się martwi a nie kontroluje.? Natka Ja tak samo się nastawiam że będę karmić, ale myślę że kilka dni bez laktatora w ostateczności wytrzymam, zapiszę ewentualnie w liście mojej wyprawkowej laktator i nazwę która sobie wybiorę i mąż będzie wiedział co ma kupić ![]() Carmela śliczne te buciki! Kolina mocnoooooooooooo!Patik Hahah stare moherowe takie są Obgadać, mówić jak ma źle w życiu i najlepiej nosić ją na rękach Ja pospałam dzisiaj do 9 ![]() Ale pewnie bym dłużej spała. Pojechaliśmy z mężem do moich rodziców, trochę posiedzieliśmy i potem wstąpiliśmy na kawę mrożoną Pychotttaaaaaaaaaaaaaa! Wstawiam zdjęcia bucików które siostra kupiła, moja Ziuta mała rozrabiara i trochę wiosny złotego deszczu
|
||
|
|
|
#4398 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Ja mam wizytę kontrolną we wtorek Więc również proszę o kciuki, chociaż praktycznie się nie znamy ![]() Wczoraj mnie dziecko wyciągnęło do nowego sklepu i musiałam pół godziny stać żeby mogła pójść na kurs tworzenia robotów, potem musiałam czekać kolejne pół godziny żeby pani mogła narysować na buzi motylka, a potem mąż wreszcie wrócił z parkingu ( miejsce znaleźć tam to cud) i mogłam poszaleć po sklepach Dzisiaj rano nie mieliśmy przez godzinę światła |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co do tych wszystkich gadek i innych zabobonów to ja je jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam. Absolutnie sie nie przejmuje takimi rzeczami, co komu do mojego brzucha, imienia córeczki, czy wyboru chrzestnych...
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uświadomiłam Ją że kot groźny nie jest tylko jego kał, ale ona nadal swoje. Więc wyjaśniłam lekko że kocham koty i nie mam zamiaru ograniczyć kontaktu z moją Ziutką to tylko krzywo popatrzyła i koniec |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek, Kolina, Brumek, Kajool trzymam
za wizyty jutrzejsze Fajne zakupki zrobiłyście ![]() Ja byłam z mężem też w H&M kupiłam sobie spodnie rybaczki i bluzkę i dla Dominika też komplecik, a w 5-10-15 koszulke i śpiochy. Później zrobię zdjęcia to wrzucę pokazać
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Nas rozbudowuja galerię i ta częśc gdzie był została zamknięta Ale w maju mają już otwierać to na bank sie wybiorę Kciuki za jutrzejsze wizyty zaciskam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry............
Nie ma dziś humoru........ mąz od rana grał w jakies durne gry wiec nie moglam do kompa sie dostac ![]() zoribłąm liste potrzebynych mi jeszcze rzeczy do kupienia i cóż wyszł o70 pozycji wliczajac kosmetyki ,wyprwke do szpitala gadzety dla niuni brakujace apteczke itp. Marina- pewnie ze to śliczne imie...czasem lepiej nie komentowac pewnych wypowiedzi ![]() brunetka - zakupy sliczne kubus |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
70 rzeczy? rany to czego jeszcze ci brakuje?
|
|
|
|
#4405 | ||
|
BAN stały
|
Równiez trzymam kciuki.
Cytat:
Cytat:
i dam znac, na pewno kupie. W piątek mam pieniadze za chorobowe na konto wiec bede robic jakies zakupy. |
||
|
|
|
#4406 |
|
BAN stały
|
Witam!!!
Jak mnie dawno na wizażu nie było... Może ktoś mnie jeszcze pamięta? Było by mi baardzo miło ![]() Już nie pamiętam kiedy weszłam, ale to było dawno temu W każdym razie, Amelia to wciąż Amelia. Najważniejsze że jest Ja już chcę się pozbyć brzucha, wyglądam jakbym miała conajmniej trojaczki |
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa jeśli chodzi o te legginsy oasi to oni mają swoje metki i tam jest to samo co na aukcji u mnie 95% bawełna 5% elastan.
Ja chce kupić jeszcze dwie pary jedne czarne i jeden jakiś inny kolor
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
wszystkich kosmetkow dla malego
łozeczka i calego jego wyposazenia calej wyprawki do szpitala smoczkow i grzechotek czyli oprócz ubranek i wozka nie ma prawie nic le do konca sierpnia chyab zdaze prawda?
|
|
|
|
#4409 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A nie rozbiły Ci się>? no tylko ze ty masz bawelniane hmm, a te sa wiskoza. chyba zaryzykuje je, najwyzej zaloze tylko kilka razy.
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-04-10 o 17:58 |
|
|
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki
kurcze czuje sie troche jak kosmitka, bo wy już tyyyle rzeczy macie dla maluszków a ja wciąż nic ale dzis w koncu dopełniam liste- którą wklejam pozatym juz zdecydowałam jakie mebelki, w maju jak pomalujememy pokoik to juz bedzie mozna wstawiać kashia co do brzucha to nie przejmuj sie wiele przyszłych mam tak ma a potem ponoć teskni sie za tym brzuszkiem i tym uczuciem jutro tez ide do gina wczoraj minął 20 tydzien czy to znaczy że to bedzie połówkowe badanie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

.

zębole

Ja właśnie szukam takie neutralne skarpeteczki, bo wszędzie jak nie autka to różowe