Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-09, 20:41   #1021
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez agueda Poka¿ wiadomo¶æ
Komentarz idealny.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:48   #1022
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668

Utrzymanie

1. jajecznica z trzech jajek z fur± szczypiorku, kroma chleba pe³noziarnistego ¿ytniego, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem 2%

2. zupa jarzynowa, pier¶ kurczêca, groszek z marchewk±, ma³a szklanka soku jab³ko - bia³e winogrona
deser: miseczka budyniu czekoladowego

pomiêdzy: kawa³ek ciasta 'Gruszka Heleny'

3. jogurt Muller Mix z wafelkami wymieszany z bananem i cynamonem , herbata zielona o smaku grejpfrut - granat

4. bu³ka poznañska zapieczona z mas³em, filetem drobiowym i serem posmarowana keczupem, szklanka soku pomarañcza - brzoskwinia, trochê kalafiora gotowanego, ciasteczko ma¶lane

5. tuñczyk wsw z kapust± pekiñsk±, pomidorem i groszkiem konserwowym

po: paluszki s³one podczas ogl±dania filmu

rzuci kto¶ okiem?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:58   #1023
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie

1. jajecznica z trzech jajek z fur± szczypiorku, kroma chleba pe³noziarnistego ¿ytniego, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem 2% Bardzo fajnie. Doda³abym jeszcze jedn± kromkê, chyba, ¿e ta jedna by³a ca³kiem spora.

2. zupa jarzynowa, pier¶ kurczêca, groszek z marchewk±, ma³a szklanka soku jab³ko - bia³e winogrona ok.
deser: miseczka budyniu czekoladowego Te¿ ok, ale ja bym dorzuci³a owoc i orzeszki, ale to ty tu jesz.

pomiêdzy: kawa³ek ciasta 'Gruszka Heleny' ok

3. jogurt Muller Mix z wafelkami wymieszany z bananem i cynamonem , herbata zielona o smaku grejpfrut - granat O, tu mi siê ju¿ bardziej podoba.

4. bu³ka poznañska zapieczona z mas³em, filetem drobiowym i serem posmarowana keczupem, szklanka soku pomarañcza - brzoskwinia, trochê kalafiora gotowanego, ciasteczko ma¶lane ok.

5. tuñczyk wsw z kapust± pekiñsk±, pomidorem i groszkiem konserwowym ok.

po: paluszki s³one podczas ogl±dania filmu

rzuci kto¶ okiem?
Ogólnie mi siê podoba. Zdrowo, ró¿norodnie, ale i na luzie.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 21:52   #1024
optymissstka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Jeszcze raz proszê o komentarz:

Cytat:
Napisane przez optymissstka Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, jestem baaardzo pocz±tkuj±ca i bardzo Was proszê o skomentowanie mojego menu na redukcji.

¶niadanie: 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka
II ¶niadanie: twaróg z ogórkiem i pomidorem lub kanapka z ciemnego chleba z wêdlin±
obiad: pier¶ z kurczaka z zielon± fasolk±
podwieczorek: 3 kostki gorzkiej czekolady (nie umiem bez s³odkiego...) lub kilka orzechów
kolacja: jajecznica z 3 jajek z serem ¿ó³tym

Dodam, ¿e ju¿ wiele razy próbowa³am siê odchudzaæ, ale zawsze rzuca³am siê na s³odycze prêdzej czy pó¼niej. Zapewne mam przez to spowolniony metabolizm... Je¶li chodzi o ruch to maszerujê 3-4 razy w tygodniu.

Co my¶licie?
Stary 2011-04-09, 22:01   #1025
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Izaczka Poka¿ wiadomo¶æ
Masz pyszne , zdrowe jad³ospisu urozmaicone czym¶ s³odkim dla równowagi,bardzo mi siê podoba, tak 3 maj

oj tak,wiatr wia³ bardzo mocno

]

tak patrzê na swój i Twój jad³ospis i mi g³upio ¿e tak du¿o jem
Czemu w szkole nie dasz rady wiêcej?na przerwachm o¿esz przecie¿ podjadaæ jaki¶ s³oneznik,na lu¼niejszych lekcjach te¿ da radêna pewno masz jakies luzniejszych nauczycieli i lekcje..no a jak nie no ot przerwy od tego.. w szkole mamy sklepik,mini-stolowke,w zaleznosci od dnia robi± ró¿ne rzeczy i mo¿na sobie kupic kiedys nawe owsianka byla.obok szko³y mamy fast food- na dluzszej przerwie mo¿na wyskoczyæ i sobie co¶ kupiæ. Truskawki to zale¿y jakie kuoisz,jedne s± w miare dobre,inne juz gorsze -nie sa rewelacyjne ale w miarê dobre,dodatki neutralizuja smak
sernik na zimnoz galaretka cytrynow± smakuje tak troche kwaskowato,ale smacznie.No i ta galaretka jest na wierzchu a nie tak w ¶rodku wiêc jak komus nie pasuje to moze j± ¶ciagn±c i zje¶æ bez.

co¶ wymy¶lê No u mnie jest sto³ówka z obiadami i drogo.. a w sklepiku tylko s³odycze (drogo) i pizzerki. Ble xd Uwielbiam serniki pod ka¿d± postaci±! A truskawki to z Hiszpanii teraz wszêdzie s± i takie duu¿e. Muszê kupiæ

i wstawiam moje wczorajsze p.,które daje lekkie rezultaty...nie wszystko pamiêtam dok³adnie
1.yy..owssianka na mleku, z miodem, bananem, i ciasteczkami czêsto dorzucasz do owsiany ciasteczka? nie rozpuszczaj± siê? muszê tak spróbowaæ
2.paluch razowy z mas³em, po³êdwica ³ososiow± i papryk±. 2 ¶liwki, jablko, activia pitna truskawka-kiwi, 2 cukierki z mieszanki wedl
3.kurczak marynowany z sosem na bazie pieprzu, gnochi ziemniaczane surówka z bia³ej i czerweonej kapusty, musztardy, marchewki, oleju i cytryny czym jest gnochi?
4.dwa kawa³ki ciasta jogurtowego z kruszonka i jagodami,ok 50 gr s³onecznika, pó³ litra kakao z miodem jogurtowe! mm!
5.du¿o du¿o malibu z mlekiem, kanapeczki z mas³em,serem,szynk±,pomid orem i szczypiorkiem-cóz mój t¿ nie jest zbytnio twórczy ym.. a czym jest malibu? Wa¿ne, ¿e robi!
potem kawa³ek ciasta co wyzej

Wiesz, to mi powinno byæ g³upio, ¿e tak ma³o ja jem xd I chyba bêdê musia³a zacz±æ zwiêkszaæ, bo pomimo tego, ¿e niby jem du¿o, ja siê czujê jak na utrzymaniu, i chyba nawet przesta³am tyæ :O

Teoretycznie Pe:
¦: 1,5 du¿ej bu³ki z ziarnami na 3: 2- grubo z twaro¿kiem zrobionym przez ciociê (z duu¿± ilo¶ci± ¶mietany - sama przyzna³a siê, ¿e przesadzi³a ale to nic, bo by³o pyyyszniaste)i pomidorem z bazyli± 1- z mas³em i szyn±, pomidorem z bazyli±; berlinka z sosem czosnkowym; du¿o sagi z witaminami.
II¦: Danio orzechowe z nerkowcami, jab³ko, kisiel fisiel malinowo-marchekowy z kawa³kami malin

jab³ko i pó³ kiwi -bo by³am ju¿ g³odna a obiad siedzia³ w piekarniku.
Ob: Ziemniaki z koperkiem, polane sosem pomidorowym z serem, 1,5 roladki zapiekanej z serem, szynk± pod tym sosem, ogóras kiszony.
P: Du¿y kawa³ dro¿d¿ówki z kruszonk± i lukrem, serek homo truskawkowy z ³owicza.
K: 2 kromki razowego ze s³onecznikiem. 1- z tym twaro¿kiem co na ¶niadanie i pomidorem, 2- z mas³em, szyn± i pomidorem, kie³basa z serem z sosem czosnkowym.

I kurczê nie wiem czy nie za ma³o? Jako¶ nie czujê siê pe³na. Czujê siê jakbym jad³a normalnie, tyle potrzebowa³a. A nie ¿ebym ty³a.. Có¿ zobaczê w czwartek czy tyjê.

aaa i po kolacji dosz³a jeszcze jaka¶ miska nerkowców, do pogaduch.. no nie mog³am siê powstrzymaæ..

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-10 o 11:41
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 22:12   #1026
krtek_
Zadomowienie

Dziêki za ocenê, Winki.

Jeszcze nigdy nie ocenia³am, ale siedzê tu ju¿ jaki¶ czas, wiêc spróbujê.

Cytat:
Napisane przez optymissstka Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, jestem baaardzo pocz±tkuj±ca i bardzo Was proszê o skomentowanie mojego menu na redukcji.

¶niadanie: 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka ma³o. dodaj do tej owsianki jaki¶ ¶wie¿y albo suszony owoc, lub orzechy. ¶niadanie powinno byæ wypasione, to pomaga w chudniêciu.
II ¶niadanie: twaróg z ogórkiem i pomidorem lub kanapka z ciemnego chleba z wêdlin± dwie kanapki plus jakie¶ warzywo.
obiad: pier¶ z kurczaka z zielon± fasolk± wêgle? kasza gryczana na przyk³ad.
podwieczorek: 3 kostki gorzkiej czekolady (nie umiem bez s³odkiego...) lub kilka orzechów to nie jest posi³ek. tê czekoladê lepiej by³oby, ¿eby¶ zjad³a do ¶niadania. tutaj pasowa³by twaróg z drugiego ¶niadania.
kolacja: jajecznica z 3 jajek z serem ¿ó³tym ser na redukcji nie bardzo. mo¿e spróbuj zrobiæ jajcówkê z szynk±/szczypiorkiem/pomidorem?

Dodam, ¿e ju¿ wiele razy próbowa³am siê odchudzaæ, ale zawsze rzuca³am siê na s³odycze prêdzej czy pó¼niej. Zapewne mam przez to spowolniony metabolizm... Je¶li chodzi o ruch to maszerujê 3-4 razy w tygodniu. Jesz za ma³o, nie umiem liczyæ kalorii, ale nie chce mi siê wierzyæ, ¿e siê tym najadasz. Faktycznie móg³ Ci siê rozwaliæ metabolizm, mo¿e spróbuj na jaki¶ czas przej¶æ na U, rozbujaæ trawienie wiêksz± ilo¶ci± jedzenia i wtedy wróciæ do odchudzania?

Co my¶licie?

Stary 2011-04-09, 22:55   #1027
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e siê czepiam, ale czytam to s³owo ju¿ chyba czwarty raz... nie ma czego¶ takiego jak "pomarañczko"! Jest "pomarañcza", a je¶li koniecznie chcesz zdrabniaæ to mów "pomarañczka'. Szanujmy nasz jêzyk.
Nareszcie kto¶... Dziêki...

U. zabiegane.
1¶n - ma³y rogalik ¿ytni, twaro¿ek domowy pi±tnicy.
2¶n - dwie zapieczone kromki razowca z mozzarell±, pomidorem, szynk± i przyprawami. Miseczka twarogu z ³y¿eczk± cukru. ( mama kupi³a jaki¶ taki pyszny na wagê. )
obiad - miska ¿urku z kie³bas±, bez ziemniaków.
podwieczorek - kromka razowca z twarogiem i powid³ami ¶liwkowymi.
kolacja - pier¶ z kurczaka zapieczona z mozzarell± i bak³a¿anami + potrawka pomidorowo-bak³a¿anowa z tymiankiem.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-09 o 23:00
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 23:56   #1028
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Moja Imaginacja/Agniesia16- co z tego,ze dzieczwyna napisala "pomaranczko"?Troszke za ostro zareagowalas,tym bardziej,ze nie jest ro forum "polonistyczne" tylko dietetyczne.Jezeli razi Cie cos w oczy to musialabys chyba wiekszosci dziewczynom tutaj zwrocic uwage za np. uzywanie okreslenia "wiesniak" na serek wiejsci i inne nazwy wymyslane przez wizazanki.To forum ma sluzyc pomocy w tworzeniu jadlospisow a nie nauce jezyka polskiego(a napewno nie juz w takim tonie).Musialam sie odezwac bo podirytowalam sie.Wiekszosci z Was,gdy cos sie nie spodoba albo ktos postepuje w przypadku jadlospisow inaczej niz Wy,to zamiast doradzic-karcicie w niemily sposob.Nie mowie,ze wszystkie,tylko niektore z Was.Badzcie troche bardziej uprzejme a napewno nikomu to nie zaszkodzi.

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-04-10 o 00:10
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 00:06   #1029
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Moja Imaginacja- co z tego,ze dzieczwyna napisala "pomaranczko"?Troszke za ostro zareagowalas,tym bardziej,ze nie jest ro forum "polonistyczne" tylko dietetyczne.Jezeli razi Cie cos w oczy to musialabys chyba wiekszosci dziewczynom tutaj zwrocic uwage za np. uzywanie okreslenia "wiesniak" na serek wiejsci i inne nazwy wymyslane przez wizazanki.To forum ma sluzyc pomocy w tworzeniu jadlospisow a nie nauce jezyka polskiego(a napewno nie juz w takim tonie).Musialam sie odezwac bo podirytowalam sie.Wiekszosci z Was,gdy cos sie nie spodoba albo ktos postepuje w przypadku jadlospisow inaczej niz Wy,to zamiast doradzic-karcicie w niemily sposob.Nie mowie,ze wszystkie,tylko niektore z Was.Badzcie troche bardziej uprzejme a napewno nikomu to nie zaszkodzi.
To samo chcia³am napisaæ. Ka¿dy pisze jak chce i jest to jego indywidualna sprawa, a rzeczywi¶cie du¿o osób pisze wie¶niak, serek homo czy jogo naturalny. To te¿ nie brzmi najlepiej polonistycznie, ale o to siê nie czepiacie. Mo¿e dlatego, ¿e same tak piszecie? Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e pomarañczko brzmi fajnie.

I sory za OT.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 08:40   #1030
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

czemu skasowany zostal moj wpis?
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:09   #1031
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e siê czepiam, ale czytam to s³owo ju¿ chyba czwarty raz... nie ma czego¶ takiego jak "pomarañczko"! Jest "pomarañcza", a je¶li koniecznie chcesz zdrabniaæ to mów "pomarañczka'. Szanujmy nasz jêzyk.
okej, sorki za b³êdy ;P

karola11 i credo... dziêkujê ;* , s±dzê ze macie racje. Bo nie ka¿dy jest az tak ¶wietny z polskiego i zd±¿aj± siê wpadki. Ja w przysz³o¶ci nie zamierzam byæ ¿adna polonistka itd, wiec mo¿na mi wybaczyæ prawda =D a wogóle pomarañczko brzmi s³odko od ma³ego tak mówi³am ^^

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-04-10 o 09:42
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:15   #1032
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
witam Was : ) dawno nie pisalam, bo nie mialam czasu, ale dzis sobie pozwolilam tu zajrzec i umieszcze jadlospis wiec moje P * w ogole od stycznia juz +7,2 kg ! Nora_Gray, Ty nadal tylko + 1kg? zobacz, jak sie chce to sie potrafi ^^ wiec [np.z dzisiaj] (zlapalam sie na tym,ze jak nie licze kcal to nie wychodzi tyle, ile powinno byc i to tak glupio, ze w weekendy np.znow zwiekszam, jest skok, pozniej stoi i znow to samo; jakos nie moge wyrobic w sobie nawyku jedzenia ok 2800kcal potrzebnych do tycia, wiec to tak czasem nieregularnie :/ ) Ok, jedziemyy ^^ sn: 4 lyzki owsianych zalane jogurtem naturalnym, wrzuconymi truskawkami, kiwi, po lyzce otrebow i zarodkow pszennych, 10g rodzynek, 15g suszonych moreli, 8 orzechow laskowych + kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego, herbata z cytryna. 2sn. grahamka 80g z maslem, jajem na twardo, salata i pomidorem, herbata owocowa [/B]ob.:[/B] rosol z garstka makaronu razowego, surowka z pekinki, marchewki i polowki jablka z lyzeczka oliwy z oliwek + sok wycisniety z 2 pomaranczy. podw. mojej roboty szejk xD tzn.: kefir 200g zmiksowany z bananem + 15g suszonych moreli, 15g daktyli, 15g slonecznika. kol.: bedzie: 3 kromki razowca z maslem, 50g wedzonej makreli, do tego pewnie ser zolty, poledwica albo moze znow jajko, sie zobaczy ^^, rzodkiewki, pomidor, salata, herbata z cytryna. a pozniej bedzie serek wiejski 200g (kolejna kromka razowca to juz chyba za duzo, co?) i jeszcze pozniej ^^ siemie lniane (lyzeczka siemienia zalana 100ml wody) I jak to wyglada? co do tych gram, to wiem dokladnie, poniewaz mam wage kuchenna elektroniczna; dzieki temu biore odpowiednie porcje. i prosze o ocene mojego jadlospisu, a nie mojej osoby. z gory dzieki, milego dnia!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

poprawka: obiad oczywiscie normalny: surowka wyzej napisana, udziec pieczony (ok 100g surowego) + pol woreczka ryzu naturalnego brazowego (60g.) ^^
niestety nie zosta³ skasowany.
chcia³am Ciê poinformowaæ, ¿e Twoje posty w dalszym ci±gu s± bardzo chorobowe. Tego nie przeniosê na kz na drodze wyj±tku, ale ka¿dy nastêpny o podobnych tre¶ciach i z chorymi pytaniami o kromkê razowca, niestety ju¿ tak.

strasznie zaburzone rozkminy masz, wiesz? w rzeczywisto¶ci s± mega nieistotne, a Ty by¶ mog³a siê nad nimi rozwodziæ trzy strony.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 09:20   #1033
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
niestety nie zosta³ skasowany.
chcia³am Ciê poinformowaæ, ¿e Twoje posty w dalszym ci±gu s± bardzo chorobowe. Tego nie przeniosê na kz na drodze wyj±tku, ale ka¿dy nastêpny o podobnych tre¶ciach i z chorymi pytaniami o kromkê razowca, niestety ju¿ tak.

strasznie zaburzone rozkminy masz, wiesz? w rzeczywisto¶ci s± mega nieistotne, a Ty by¶ mog³a siê nad nimi rozwodziæ trzy strony.
w³a¶nie mialam napisaæ, ze niestety nadal jej jad³o tu jest ^^

pytania o razowiec to jeszcze przetrawie, ale osobi¶cie wole jak siê odmierza pokarm gar¶ciami ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:01   #1034
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Przeczytalam jadlospis Skomplikowanej 18,to jest na P?2800kcal?Tyle raczej jedza na co dzien dziewczyny,ktore nie sa na P/R/U...

Agashia- nie ma za co jak bylam mala,to rodzice mowili do mnie,zebym zjadla "pomaranczko",malo ludzi odmienia te nazwe w poprawnej formie,te jak i wiele innych
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 10:32   #1035
credo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
No to dzisiaj sie poprawi³am, wyjadaj±c resztki z lodówki bo dopiero wieczorkiem na zakupy Ten jad³ospis troche zamieszany bo obiadek by³ dosyc szybko, a wole sobie rozlozyc posilki na 3 sniadania,obiad, podwieczorek i kolacje... i z takim rozk³adem posi³ków mi jest ³atwiej zje¶c wiecej niz normalnie... a dzisiaj by³y 2 podwieczorki...

¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± i rzodkiewk± >>> druga z mas³em serem ¿ó³tym i pomidorem >>> trzecia z mas³em i d¿emem niskos³odzonym truskawkowym ³adnie, ³adnie!
II ¦niadanie - Pomarañczko + batonik musli malinowy owoc i batonik to nie jest posi³ek, powinna byæ jaka¶ bu³ka czy jogurt z dodatkami, owsianka, a nawet sa³atka owocowa
Obiad - Pier¶ z kurczaka (sma¿ona na oleju i pó¼niej zapiekana w sosie curry<jogurt naturalny, serek topiony,przyprawy> w piekarniku) + warzywka na patelnie (te z ziemniakami) je¶li du¿a porcja, to ok, chocia¿ lepiej ¶wie¿e warzywa i ziemniaki
Podwieczorek - serek homogenizowany Danio intenso straciatella + 5 wafli ze s³onecznikiem tutaj te¿ bardzo przetworzone rzeczy, ale jeste¶ na P, wiêc to nie ma chyba znaczenia, ale je¶li siê mylê, to niech mnie kto¶ poprawi. Mimo wszystko widzia³abym tu jaki¶ omlecik z serkiem, nutell±, bananem? albo nale¶niczki! wiesz, ile masz opcji?
II Podwieczorek - serek wiejski z warzywami (rzodkiewka, ogórek, papryka) ok, je¿eli du¿y serek i nie lekki
Kolacja - 1,5 bu³ki fiñskiej na 3. Dwie z mas³em i tuñczykiem w sosie w³asnym, jedna z mas³em, szynk± + ogórek ma³osolny + 2 rzodkiewki ok

Wiem ze orzechów nie ma itd. Takie cuda bede dodawac do owsianki Jutro planuje na jakies danie zrobic placuszki z kaszy manny. Jak teraz tak patrze na to moje menu i porównuje z waszymi to stwierdzam, ¿e mimo wszystko musze je¶c wiecej.
jw +
nie musisz je¶æ konkretnie 5 posi³ków, nie zaszkodzi zje¶æ 4, ale np wiêksze porcje, jedzenie to przyjemno¶æ, warto by by³o, gdyby¶ Ty te¿ j± z niego uzyskiwa³a
Do tego proszê o przepis na placuszki z kaszki na priv

I wiesz, tak przyuwa¿y³am, ¿e ca³y czas piszesz, i¿ musisz je¶æ wiêcej. Mo¿e zamiast pisania, zacznij te przemy¶lenia wdra¿aæ w ¿ycie? Bo niby masz pojêcie o swojej chorobie, ale albo boisz siê z niej wyj¶æ albo po prostu tego nie chcesz, bo ja na Twoim miejscu robi³abym wszystko, ¿eby wygl±dac jak dziewczynka, dziewczyna, a pó¼niej jak kobieta. Mieæ biodra, pupê, biust.. przecie¿ to piêkne! Pomy¶l o tym i mi³êj niedzieli Tobie i wszystkim.

Stary 2011-04-10, 10:38   #1036
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
popieram

morphina ja nie wiem kiedy by³o to moje ostatnie spojzenie na twoje jadlo...
i pamietam tylko krytyke odnosnie niego, wiec trudne pytanie zada³as ^^
OK, czyli mam rozumieæ, ¿e dalej jest fatalnie? . Poza tym muszê uzupe³niaæ wit. B ;-) mogê prosiæ o jaki¶ przyk³ad?

PS
chyba faktycznie Ciê tu akurat nie by³o, kiedy wiele osób chwali³o moje jad³ospisy. Niemniej jednak by³a to krótka, aczkolwiek mi³a odmiana.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 11:56   #1037
optymissstka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

krtek_, dziêkujê!!!
Stary 2011-04-10, 14:09   #1038
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Hej : ) dzisiejszy drugi rozruszaniowy jad³ospis

I Dwie du¿e kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± i pomidorem, herbata
II Kilka plastrów arbuza (kto¶ pyta³ o smak – jestem bardzo zdumiona, ale pyszny, s³odki i bardzo orze¼wiaj±cy ), miseczka twarogu wymieszanego z domowym d¿emem porzeczkowym
III 4 kluski na parze z ma³ym jogurtem waniliowym, 2 kostki czekolady cappuccino
IV Kisiel malinowy bez cukru, gar¶æ migda³ów
V Ryba z puszki w sosie pomidorowym, jakie¶ warzywko

Jutro grzecznie wracam do redukcji, mam nadziejê, ¿e te dwa dni luzu co¶ zmieni± bêdê wdziêczna, gdy kto¶ rzuci okiem
Stary 2011-04-10, 14:17   #1039
credo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ

I Dwie du¿e kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± i pomidorem, herbata ³adnie
II Kilka plastrów arbuza (kto¶ pyta³ o smak – jestem bardzo zdumiona, ale pyszny, s³odki i bardzo orze¼wiaj±cy ), miseczka twarogu wymieszanego z domowym d¿emem porzeczkowym ³adnie, zdrowo i pysznie, uwielbiam soczyste, twarde i s³odziutkie arbuzy , ale mi smaka narobi³a¶
III 4 kluski na parze z ma³ym jogurtem waniliowym, 2 kostki czekolady cappuccino pysznie, ale malutko, czemu?
IV Kisiel malinowy bez cukru, gar¶æ migda³ów te¿ ³adnie
V Ryba z puszki w sosie pomidorowym, jakie¶ warzywko te¿ ³adnie

Jutro grzecznie wracam do redukcji, mam nadziejê, ¿e te dwa dni luzu co¶ zmieni± bêdê wdziêczna, gdy kto¶ rzuci okiem
jw +
naprawdê mi siê podoba, tylko ten obiad malutki i wcale zbytnio sobie nie pofolgowa³a¶, nie zdziwiê siê, jak na tym schudniesz! Pozdrawiam.

Stary 2011-04-10, 14:39   #1040
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 996

U [po R]

I. Kasza jaglana (3 ³y¿ki) z jogurtem naturalnym, bananem, wi¶niami, miodem, orzechami laskowymi i wiórkami kokosowymi. Kawa z mlekiem.

godzina roweru

II. Dwie ma³e kromki razowca z mas³em, rukol±, polêdwic± drobiow±, pomidorkami koktajlowymi i pieprzem / brie i oliwkami. Miseczka czerwonego winogrona.

III. Pier¶ kurczaka pieczona w zio³ach prowansalskich, porcja risotto pieczarkowego, surówka z kapusty pekiñskiej, papryki, pomidorów i rzodkiewki.

IV. Sa³atka z tuñczyka z majonezem, jajkiem i kukurydz±. Grzanka z razowca z mas³em.

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 14:39   #1041
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

credo, dziêki za ocenê co do klusków z obiadu - w³a¶nie skoñczy³am i ledwo oddycham bo to nie te malutkie sklepowe, tylko robione przez babciê, a wiadomo, ¿e babcie maj± to do siebie, ¿e porcje nie s± ma³e a co do folgowania - nie chcia³am za bardzo przesadziæ, poza tym z przyjemno¶ci± odnotowa³am fakt, ¿e nawet nie mam ochoty - wczoraj wieczorem t¿ siedz±c obok mnie zjad³ du¿± paczkê moich ulubionych chipsów, a mnie nawet nie przysz³o do g³owy, ¿eby mu pomóc, choæ wiedzia³am, ¿e w zasadzie mogê ze wzglêdu na te 'wczasy od diety' a po arbuza zapraszam do Reala ^^ dziêki za ocenê
Stary 2011-04-10, 14:50   #1042
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:

I Dwie du¿e kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± i pomidorem, herbata
II Kilka plastrów arbuza (kto¶ pyta³ o smak – jestem bardzo zdumiona, ale pyszny, s³odki i bardzo orze¼wiaj±cy ), miseczka twarogu wymieszanego z domowym d¿emem porzeczkowym
III 4 kluski na parze z ma³ym jogurtem waniliowym, 2 kostki czekolady cappuccino

Koniecznie daj znaæ czy co¶ pomog³o bo je¶li tak to i ja spróbujê takiej metody

Tymaczasem moje dzisiejsze R
1. Omlet (2 jajka, 2 czubate ³y¿ki m±ki krupczatki, nie ca³y wie¶niak ze szczypiorkiem, 3 plasterki wêdliny) polane kefirem ¿urawinowym 0%, jedno kiwi, kawa z mlekiem 3,2% /jak na redukcjê to chyba mnie ponios³o?

2. oko³o 175g jogurtu z dwiema czubatymi ³y¿kami owsianych górskich, jedn± fitelli dla smaku i dwoma b³onnika

3. najprawdopodobniej sa³atka cezar i kawa

4. ryba z warzywami

Rzuæcie okiem proszê
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 15:18   #1043
krtek_
Zadomowienie

grzeszne & pyszne Utrzymanie

1. owsianka (na oko jakie¶ 3-4 ³y¿ki p³atków) na mleku 2% z otrêbami, truskawkami, bananem i s³onecznikiem ³uskanym, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem

2. rosó³ z fur± makaronu, kawa³ek gotowanej piersi z kurczaka, dwa nale¶niki z twarogiem i cynamonem

3. dwie miseczki sa³atki owocowej - banan, owoce z puszki (brzoskwinia, ananas i co¶ tam jeszcze :P) i jogurt brzoskwiniowy

4. dwie kromki pe³noziarnistego chleba - jedna z mas³em, filetem drobiowym, kapust± pekiñsk± i pomidorem; druga z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym, szklanka soku grejpfrut - pomelo

pomiêdzy: kawa³ek 'Gruszki Heleny', trochê paluszków s³onych

5. twaróg pó³t³usty z groszkiem konserwowym, kapust± pekiñsk±, herbata zielona grejpfrut - granat

po: marchewki

Stary 2011-04-10, 15:22   #1044
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

mam pytanie czy kasza jaglana to to samo co jeczmienna?
jestem na RRR i lubie bardzo jeczmienna.
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 15:22   #1045
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
grzeszne & pyszne Utrzymanie

1. owsianka (na oko jakie¶ 3-4 ³y¿ki p³atków) na mleku 2% z otrêbami, truskawkami, bananem i s³onecznikiem ³uskanym, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem
2. rosó³ z fur± makaronu, kawa³ek gotowanej piersi z kurczaka, dwa nale¶niki z twarogiem i cynamonem
3. dwie miseczki sa³atki owocowej - banan, owoce z puszki (brzoskwinia, ananas i co¶ tam jeszcze :P) i jogurt brzoskwiniowy
4. dwie kromki pe³noziarnistego chleba - jedna z mas³em, filetem drobiowym, kapust± pekiñsk± i pomidorem; druga z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym, szklanka soku grejpfrut - pomelo
pomiêdzy: kawa³ek 'Gruszki Heleny', trochê paluszków s³onych
5. twaróg pó³t³usty z groszkiem konserwowym, kapust± pekiñsk±, herbata zielona grejpfrut - granat
po: marchewki
Bardzo mi siê podoba, jest smacznie i zdrowo a przy tym lu¼no i niczego nie brakuje. S± warzywa, owoce, nnkt, bia³ko - fajnie.
Stary 2011-04-10, 16:24   #1046
credo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ
Koniecznie daj znaæ czy co¶ pomog³o bo je¶li tak to i ja spróbujê takiej metody

Tymaczasem moje dzisiejsze R
1. Omlet (2 jajka, 2 czubate ³y¿ki m±ki krupczatki, nie ca³y wie¶niak ze szczypiorkiem, 3 plasterki wêdliny) polane kefirem ¿urawinowym 0%, jedno kiwi, kawa z mlekiem 3,2% /jak na redukcjê to chyba mnie ponios³o? no chyba jednak nie, wywal ten kefir gdzie pieprz ro¶nie i zamieñ na normalny, ¿adne 0%! po za tym okej

2. oko³o 175g jogurtu z dwiema czubatymi ³y¿kami owsianych górskich, jedn± fitelli dla smaku i dwoma b³onnika ok

3. najprawdopodobniej sa³atka cezar i kawa za ma³o, sa³atka to nie obiad

4. ryba z warzywami ok

Rzuæcie okiem proszê
jw + je¿eli omlet i ryba sma¿one lub z dodatkiem oliwy/oleju to ok, chocia¿ oprócz kiwi móg³ wpa¶æ jaki¶ owoc

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
credo, dziêki za ocenê co do klusków z obiadu - w³a¶nie skoñczy³am i ledwo oddycham bo to nie te malutkie sklepowe, tylko robione przez babciê, a wiadomo, ¿e babcie maj± to do siebie, ¿e porcje nie s± ma³e a co do folgowania - nie chcia³am za bardzo przesadziæ, poza tym z przyjemno¶ci± odnotowa³am fakt, ¿e nawet nie mam ochoty - wczoraj wieczorem t¿ siedz±c obok mnie zjad³ du¿± paczkê moich ulubionych chipsów, a mnie nawet nie przysz³o do g³owy, ¿eby mu pomóc, choæ wiedzia³am, ¿e w zasadzie mogê ze wzglêdu na te 'wczasy od diety' a po arbuza zapraszam do Reala ^^ dziêki za ocenê
Za ocenê nie ma co dziêkowaæ, ja od jutra siê redukujê (i to wcale nie takie powszechne od juta, tylko naprawdê! ), wiêc bêdziesz siê mog³a odwdziêczyæ.
Co do czipsów te¿ tak mam, ale mo¿e to dlatego, ¿e dam radê siê bez nich obej¶æ.
A po arbuza pojadê przy najbli¿szej mo¿liwej okazji, tylko czy on na R jest dozwolony? (prosze o twierdz±c± odpowied¼!!! prosze prosze proszê )

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
mam pytanie czy kasza jaglana to to samo co jeczmienna?
jestem na RRR i lubie bardzo jeczmienna.
Kasza jêczmienna to nie to samo, co kasza jaglana, lecz ta pierwsza reguluje trawienie, zawiera du¿o rozpuszczalnego b³onnika i obni¿a poziom cholesterolu we krwi, wiêc my¶lê, ¿e na R by³aby dobra, lecz tutaj trzeba pytaæ osób bardziej w tym obeznanych.

Edytowane przez credo
Czas edycji: 2011-04-10 o 16:19
Stary 2011-04-10, 16:55   #1047
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
czemu skasowany zostal moj wpis?
jesli chodzi o ocene twojego jadlospisu - to pod wzgledem twojej sytuacji 9skrajne wychodzenie) jest on kiepski, bo...wszystko jest na maksa zdrowe, niskokaloryczne, dopracowane, wyliczone
niunia, s³uchaj ...to ni jest wyjscie...z twoich wypowiedzi i z twojego jad³ospisu bije choroba ...dos³ownie
nie woem co to by³ za szpital i specjalisci, ¿e pozwolili ci miec wage i sie wazyc, ¿e pozwolili ci ¿ebyc sama wyboera³a sobie produkty, tym bardziej wazy³a je (!!!) wylicza³a...
¿ebys wiedzia³a czy przytyjesz te 0,5 kg a wtdy uda ci sie dostac przepustkê...
przepraszam wszystkie dziewczyny piszacw tym w±tku, ale po prostu chcê sie odnie¶c to wypowiedzi skomplikowanej

porównujsz sie z innymi, z tym ¿e co po 7 kg skoro ty dalej masz mega niedowage, wyszlas po prostu z wagi zagrazjacej powaznie zyciu, nie wiem czy to mozna nazwac tyciem, to raczej by³ ratunek
a ty masz w g³owie - æwiczenia, joge si³ownie kalorie, kalkulatory, co tym razem - ortoreksja ?
potrzebna terpia, najlepiej szpital, inny ni¿ by³..(nie by³ dobry, to nienorlamne wrecz, ¿e dziewczyna z Ed wazy sie, sama ustala posi³ki i konsultuje ilo¶æ dziennie spo¿ytych kalorii z psychitara/psychologiem)....)
ty musisz po pierwsze pochowac wagi - i kuchenn± i ³azienkow, wywaliæ wszystkie notesy, kalkulatory cuda aby nie liczyc kcal
przy tej wadze oradzm cwiczenia, spacer na powietrze tak owszemnic poatym
wez zedz snickersa , banana, bogos z ziemniakami, kanapki z serem i keczupe - nie mozeszprawda ?
musake, lazanie inne bomby kaloryczne na które dziewczyny na R chetnie by siê skusi³y - nie, bo musi byc zdrowo, musi byc chudo, mozna po zupie zjê¶c janlko albo 10 migda³ów bo tak dietata podpowiada
nie woplno je¶c makaronu i sosów bo to niezdrowe, bo to tuczy, ie wolno zje¶c sernika bo tam jest margaryna w kostce a ona tuczu i jest niezdrowa, tam jest bia³a m±ka...jakiez to marnowanie kalorii przeciz mozna zje¶c omlet z 1 jajka z mak± pe³noziarnist±....
mozna je¶c wartosciowo i kalorycznie, niestety....wile dziewczyn na P teo nie rozumie i Ty równie¿

przepraszam wszystkie dziewczyny/kobiety posz±ce wtym temacie,wiem ¿e w±tek dotyczy czegos innego, po prostu kole¿anka jest chora...

i przepraszam za b³êdy, (mam k³opoty z klawiatur±)

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
OK, czyli mam rozumieæ, ¿e dalej jest fatalnie? . Poza tym muszê uzupe³niaæ wit. B ;-) mogê prosiæ o jaki¶ przyk³ad?

PS
chyba faktycznie Ciê tu akurat nie by³o, kiedy wiele osób chwali³o moje jad³ospisy. Niemniej jednak by³a to krótka, aczkolwiek mi³a odmiana.
najlepiej skup siê na sobie, nikt nie ka¿e tu pisaæ, nie musisz je¶c idealnie , masz je¶c tak aby ¿yc, miec okres i normalnie funkcjonowaæ

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Cytat:

twój jad³ospis i tak wychodzi a³o jesli chodzi o kaloryxzno¶c, wiêc hmmm nie masz siê czym zupe³nie przejmowaæ

Edytowane przez ekstradyska
Czas edycji: 2011-04-10 o 16:48
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 16:59   #1048
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
U [po R]

I. Kasza jaglana (3 ³y¿ki) z jogurtem naturalnym, bananem, wi¶niami, miodem, orzechami laskowymi i wiórkami kokosowymi. Kawa z mlekiem.
je¿eli porcja spora i siê najad³a¶, to ³adnie
godzina roweru

II. Dwie ma³e kromki razowca z mas³em, rukol±, polêdwic± drobiow±, pomidorkami koktajlowymi i pieprzem / brie i oliwkami. Miseczka czerwonego winogrona. ³adnie

III. Pier¶ kurczaka pieczona w zio³ach prowansalskich, porcja risotto pieczarkowego, surówka z kapusty pekiñskiej, papryki, pomidorów i rzodkiewki. ok

IV. Sa³atka z tuñczyka z majonezem, jajkiem i kukurydz±. Grzanka z razowca z mas³em. ok
jw.
ogólnie ³adnie, mam zastrze¿enie tylko do braku podwieczorku

Wczorajsze Utrzymanie

¦niadanie: talerzyk owsianych placuszków bananowych z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem malinowym; kakao z miodem na mleku 2%

II ¶niadanie: omlet z m±ki pszennej pe³noziarnistej z papryk±, pieczarkami, polêdwic± z indyka, serem ¿ó³tym, szczypiorkiem i polany ketchupem; ma³y ki¶æ winogron; zbo¿ówka z mlekiem i miodem

Obiad: makaron pe³noziarnisty z piersi± z kurczaka, broku³em i sosem serowym; ¶wie¿o wyci¶niêty sok marchewkowy

Podwieczorek: princessa orzechowa; gar¶æ pistacji; gruszka; Inka karmelowa z mlekiem i miodem

Kolacja: serek wiejski (200 g) z wkrojonym pomidorem i suszon± bazyli±; kromka razowca z mas³em czosnkowym, sa³at± lodow±, kawa³kiem grillowanej piersi z kurczaka i papryk± konserwow±; herbata malinowa
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 17:18   #1049
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Moje niedzielne luzne i pomiprezowe RRRRRRRRRRR

+ 30 min biegania od razu po wstaniu i wypicu filiznaki espresso

SnI 11;30: pol bulki ok 45 g+ 1 parowka wieprzowa+ musztarda chrzanowa, 2 plastry jajka+ mnostwo warzyw, oliwki

pol godziny przed obiadem jablko, kawa z mlekiem 0,5% bez cukru

Ob: 15;30 2 lyzki marchewki z groszkiem, 4 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej( nie wiem ile wyszlo po ugotowaniu), pieczone udo z kurczaka bez skory, pieczone pomidory z cebula i czosnkiem, 3 plastry pieczonych ziemniakow posmarowanych olejem- nie moglam sie oprzec

-big milk

Kol 19;00
: 2 jajka ugotowane na twardo z pieczonymi pomidorami, cebula, czosnkiem, salatka z warzyw, oliwki

Jak to dzisiaj wyglada?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-10 o 18:04
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 17:36   #1050
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Ciut zmieniona dzisiejsza R

1. Owsianka 4 ³, 2 ³ otr±b, 1 ³ d¿emu niskos³odzonego, pó³ kostki twarogu, jab³ko, przyprawa piernikowa -> s³odko!

2. Kromka razowca + spoooro szynki

trening si³owy po nim bie¿nia 45 min

3. pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego + tuñczyk w/s/w + ³y¿ka przecieru pomidorowego

4. pier¶ z kurczaka nadziana pieczarkami, szynk±, usma¿ona na ³y¿ce oleju rzepakowego + ogórek kiszony

5 je¶li bêdzie ma³y g³ód to makrela b±d¼ wie¶niak z orzechami zale¿y na co bêdzie wiêkszy smak

Nie wiem czy nie za du¿o

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.