|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
|
#1022 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
Utrzymanie
![]() 1. jajecznica z trzech jajek z fur± szczypiorku, kroma chleba pe³noziarnistego ¿ytniego, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem 2% 2. zupa jarzynowa, pier¶ kurczêca, groszek z marchewk±, ma³a szklanka soku jab³ko - bia³e winogrona deser: miseczka budyniu czekoladowego pomiêdzy: kawa³ek ciasta 'Gruszka Heleny' 3. jogurt Muller Mix z wafelkami wymieszany z bananem i cynamonem 4. bu³ka poznañska zapieczona z mas³em, filetem drobiowym i serem posmarowana keczupem, szklanka soku pomarañcza - brzoskwinia, trochê kalafiora gotowanego, ciasteczko ma¶lane 5. tuñczyk wsw z kapust± pekiñsk±, pomidorem i groszkiem konserwowym po: paluszki s³one podczas ogl±dania filmu rzuci kto¶ okiem?
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
|
|
#1024 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Jeszcze raz proszê o komentarz:
Cytat:
|
|
#1025 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Wiesz, to mi powinno byæ g³upio, ¿e tak ma³o ja jem xd I chyba bêdê musia³a zacz±æ zwiêkszaæ, bo pomimo tego, ¿e niby jem du¿o, ja siê czujê jak na utrzymaniu, i chyba nawet przesta³am tyæ :O Teoretycznie Pe: ¦: 1,5 du¿ej bu³ki z ziarnami na 3: 2- grubo z twaro¿kiem zrobionym przez ciociê (z duu¿± ilo¶ci± ¶mietany - sama przyzna³a siê, ¿e przesadzi³a ale to nic, bo by³o pyyyszniaste)i pomidorem z bazyli± 1- z mas³em i szyn±, pomidorem z bazyli±; berlinka z sosem czosnkowym; du¿o sagi z witaminami.II¦: Danio orzechowe z nerkowcami, jab³ko, kisiel fisiel malinowo-marchekowy z kawa³kami malin ![]() jab³ko i pó³ kiwi -bo by³am ju¿ g³odna a obiad siedzia³ w piekarniku. Ob: Ziemniaki z koperkiem, polane sosem pomidorowym z serem, 1,5 roladki zapiekanej z serem, szynk± pod tym sosem, ogóras kiszony. P: Du¿y kawa³ dro¿d¿ówki z kruszonk± i lukrem, serek homo truskawkowy z ³owicza. K: 2 kromki razowego ze s³onecznikiem. 1- z tym twaro¿kiem co na ¶niadanie i pomidorem, 2- z mas³em, szyn± i pomidorem, kie³basa z serem z sosem czosnkowym. I kurczê nie wiem czy nie za ma³o? Jako¶ nie czujê siê pe³na. Czujê siê jakbym jad³a normalnie, tyle potrzebowa³a. A nie ¿ebym ty³a.. Có¿ zobaczê w czwartek czy tyjê. ![]() aaa i po kolacji dosz³a jeszcze jaka¶ miska nerkowców, do pogaduch.. no nie mog³am siê powstrzymaæ.. ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-10 o 11:41 |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Dziêki za ocenê, Winki.
Jeszcze nigdy nie ocenia³am, ale siedzê tu ju¿ jaki¶ czas, wiêc spróbujê. Cytat:
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
U. zabiegane. 1¶n - ma³y rogalik ¿ytni, twaro¿ek domowy pi±tnicy. 2¶n - dwie zapieczone kromki razowca z mozzarell±, pomidorem, szynk± i przyprawami. Miseczka twarogu z ³y¿eczk± cukru. ( mama kupi³a jaki¶ taki pyszny na wagê. ) obiad - miska ¿urku z kie³bas±, bez ziemniaków. podwieczorek - kromka razowca z twarogiem i powid³ami ¶liwkowymi. kolacja - pier¶ z kurczaka zapieczona z mozzarell± i bak³a¿anami + potrawka pomidorowo-bak³a¿anowa z tymiankiem.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-09 o 23:00 |
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Moja Imaginacja/Agniesia16- co z tego,ze dzieczwyna napisala "pomaranczko"?Troszke za ostro zareagowalas,tym bardziej,ze nie jest ro forum "polonistyczne" tylko dietetyczne.Jezeli razi Cie cos w oczy to musialabys chyba wiekszosci dziewczynom tutaj zwrocic uwage za np. uzywanie okreslenia "wiesniak" na serek wiejsci i inne nazwy wymyslane przez wizazanki.To forum ma sluzyc pomocy w tworzeniu jadlospisow a nie nauce jezyka polskiego(a napewno nie juz w takim tonie).Musialam sie odezwac bo podirytowalam sie.Wiekszosci z Was,gdy cos sie nie spodoba albo ktos postepuje w przypadku jadlospisow inaczej niz Wy,to zamiast doradzic-karcicie w niemily sposob.Nie mowie,ze wszystkie,tylko niektore z Was.Badzcie troche bardziej uprzejme a napewno nikomu to nie zaszkodzi.
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-04-10 o 00:10 |
|
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
![]() I sory za OT.
|
|
#1030 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
czemu skasowany zostal moj wpis?
|
|
|
|
#1031 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
karola11 i credo... dziêkujê ;* , s±dzê ze macie racje. Bo nie ka¿dy jest az tak ¶wietny z polskiego i zd±¿aj± siê wpadki. Ja w przysz³o¶ci nie zamierzam byæ ¿adna polonistka itd, wiec mo¿na mi wybaczyæ prawda =D a wogóle pomarañczko brzmi s³odko od ma³ego tak mówi³am ^^
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-04-10 o 09:42 |
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcia³am Ciê poinformowaæ, ¿e Twoje posty w dalszym ci±gu s± bardzo chorobowe. Tego nie przeniosê na kz na drodze wyj±tku, ale ka¿dy nastêpny o podobnych tre¶ciach i z chorymi pytaniami o kromkê razowca, niestety ju¿ tak. strasznie zaburzone rozkminy masz, wiesz? w rzeczywisto¶ci s± mega nieistotne, a Ty by¶ mog³a siê nad nimi rozwodziæ trzy strony.
|
|
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytania o razowiec to jeszcze przetrawie, ale osobi¶cie wole jak siê odmierza pokarm gar¶ciami ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Przeczytalam jadlospis Skomplikowanej 18,to jest na P?2800kcal?Tyle raczej jedza na co dzien dziewczyny,ktore nie sa na P/R/U...
Agashia- nie ma za co jak bylam mala,to rodzice mowili do mnie,zebym zjadla "pomaranczko",malo ludzi odmienia te nazwe w poprawnej formie,te jak i wiele innych
|
|
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie musisz je¶æ konkretnie 5 posi³ków, nie zaszkodzi zje¶æ 4, ale np wiêksze porcje, jedzenie to przyjemno¶æ, warto by by³o, gdyby¶ Ty te¿ j± z niego uzyskiwa³a ![]() Do tego proszê o przepis na placuszki z kaszki na priv I wiesz, tak przyuwa¿y³am, ¿e ca³y czas piszesz, i¿ musisz je¶æ wiêcej. Mo¿e zamiast pisania, zacznij te przemy¶lenia wdra¿aæ w ¿ycie? Bo niby masz pojêcie o swojej chorobie, ale albo boisz siê z niej wyj¶æ albo po prostu tego nie chcesz, bo ja na Twoim miejscu robi³abym wszystko, ¿eby wygl±dac jak dziewczynka, dziewczyna, a pó¼niej jak kobieta. Mieæ biodra, pupê, biust.. przecie¿ to piêkne! Pomy¶l o tym i mi³êj niedzieli Tobie i wszystkim.
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
. Poza tym muszê uzupe³niaæ wit. B ;-) mogê prosiæ o jaki¶ przyk³ad? ![]() PS chyba faktycznie Ciê tu akurat nie by³o, kiedy wiele osób chwali³o moje jad³ospisy. Niemniej jednak by³a to krótka, aczkolwiek mi³a odmiana.
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
krtek_, dziêkujê!!!
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
Hej : ) dzisiejszy drugi rozruszaniowy jad³ospis
![]() I Dwie du¿e kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± i pomidorem, herbata II Kilka plastrów arbuza (kto¶ pyta³ o smak – jestem bardzo zdumiona, ale pyszny, s³odki i bardzo orze¼wiaj±cy ), miseczka twarogu wymieszanego z domowym d¿emem porzeczkowymIII 4 kluski na parze z ma³ym jogurtem waniliowym, 2 kostki czekolady cappuccino IV Kisiel malinowy bez cukru, gar¶æ migda³ów V Ryba z puszki w sosie pomidorowym, jakie¶ warzywko Jutro grzecznie wracam do redukcji, mam nadziejê, ¿e te dwa dni luzu co¶ zmieni± bêdê wdziêczna, gdy kto¶ rzuci okiem
|
|
#1039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdê mi siê podoba, tylko ten obiad malutki i wcale zbytnio sobie nie pofolgowa³a¶, nie zdziwiê siê, jak na tym schudniesz! Pozdrawiam.
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
U [po R]
I. Kasza jaglana (3 ³y¿ki) z jogurtem naturalnym, bananem, wi¶niami, miodem, orzechami laskowymi i wiórkami kokosowymi. Kawa z mlekiem. godzina roweru II. Dwie ma³e kromki razowca z mas³em, rukol±, polêdwic± drobiow±, pomidorkami koktajlowymi i pieprzem / brie i oliwkami. Miseczka czerwonego winogrona. III. Pier¶ kurczaka pieczona w zio³ach prowansalskich, porcja risotto pieczarkowego, surówka z kapusty pekiñskiej, papryki, pomidorów i rzodkiewki. IV. Sa³atka z tuñczyka z majonezem, jajkiem i kukurydz±. Grzanka z razowca z mas³em. |
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
credo, dziêki za ocenê
co do klusków z obiadu - w³a¶nie skoñczy³am i ledwo oddycham bo to nie te malutkie sklepowe, tylko robione przez babciê, a wiadomo, ¿e babcie maj± to do siebie, ¿e porcje nie s± ma³e a co do folgowania - nie chcia³am za bardzo przesadziæ, poza tym z przyjemno¶ci± odnotowa³am fakt, ¿e nawet nie mam ochoty - wczoraj wieczorem t¿ siedz±c obok mnie zjad³ du¿± paczkê moich ulubionych chipsów, a mnie nawet nie przysz³o do g³owy, ¿eby mu pomóc, choæ wiedzia³am, ¿e w zasadzie mogê ze wzglêdu na te 'wczasy od diety' a po arbuza zapraszam do Reala ^^ dziêki za ocenê
|
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
Cytat:
![]() Tymaczasem moje dzisiejsze R 1. Omlet (2 jajka, 2 czubate ³y¿ki m±ki krupczatki, nie ca³y wie¶niak ze szczypiorkiem, 3 plasterki wêdliny) polane kefirem ¿urawinowym 0%, jedno kiwi, kawa z mlekiem 3,2% /jak na redukcjê to chyba mnie ponios³o? 2. oko³o 175g jogurtu z dwiema czubatymi ³y¿kami owsianych górskich, jedn± fitelli dla smaku i dwoma b³onnika 3. najprawdopodobniej sa³atka cezar i kawa 4. ryba z warzywami Rzuæcie okiem proszê
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
grzeszne & pyszne Utrzymanie
![]() 1. owsianka (na oko jakie¶ 3-4 ³y¿ki p³atków) na mleku 2% z otrêbami, truskawkami, bananem i s³onecznikiem ³uskanym, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem 2. rosó³ z fur± makaronu, kawa³ek gotowanej piersi z kurczaka, dwa nale¶niki z twarogiem i cynamonem 3. dwie miseczki sa³atki owocowej - banan, owoce z puszki (brzoskwinia, ananas i co¶ tam jeszcze :P) i jogurt brzoskwiniowy 4. dwie kromki pe³noziarnistego chleba - jedna z mas³em, filetem drobiowym, kapust± pekiñsk± i pomidorem; druga z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym, szklanka soku grejpfrut - pomelo pomiêdzy: kawa³ek 'Gruszki Heleny', trochê paluszków s³onych 5. twaróg pó³t³usty z groszkiem konserwowym, kapust± pekiñsk±, herbata zielona grejpfrut - granat po: marchewki
|
#1044 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
mam pytanie czy kasza jaglana to to samo co jeczmienna?
jestem na RRR i lubie bardzo jeczmienna. |
|
|
|
#1045 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
|
|
|
#1046 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() Co do czipsów te¿ tak mam, ale mo¿e to dlatego, ¿e dam radê siê bez nich obej¶æ. A po arbuza pojadê przy najbli¿szej mo¿liwej okazji, tylko czy on na R jest dozwolony? (prosze o twierdz±c± odpowied¼!!! prosze prosze proszê )---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
"¯ycie mo¿na prze¿yæ tylko na dwa sposoby: Tak, jakby nic nie by³o cudem albo tak, jakby cudem by³o wszystko." 62-61-60-59-58-57-56-55Edytowane przez credo Czas edycji: 2011-04-10 o 16:19 |
|||
|
|
|
#1047 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
jesli chodzi o ocene twojego jadlospisu - to pod wzgledem twojej sytuacji 9skrajne wychodzenie) jest on kiepski, bo...wszystko jest na maksa zdrowe, niskokaloryczne, dopracowane, wyliczone
niunia, s³uchaj ...to ni jest wyjscie...z twoich wypowiedzi i z twojego jad³ospisu bije choroba ...dos³ownie nie woem co to by³ za szpital i specjalisci, ¿e pozwolili ci miec wage i sie wazyc, ¿e pozwolili ci ¿ebyc sama wyboera³a sobie produkty, tym bardziej wazy³a je (!!!) wylicza³a... ¿ebys wiedzia³a czy przytyjesz te 0,5 kg a wtdy uda ci sie dostac przepustkê... przepraszam wszystkie dziewczyny piszacw tym w±tku, ale po prostu chcê sie odnie¶c to wypowiedzi skomplikowanej porównujsz sie z innymi, z tym ¿e co po 7 kg skoro ty dalej masz mega niedowage, wyszlas po prostu z wagi zagrazjacej powaznie zyciu, nie wiem czy to mozna nazwac tyciem, to raczej by³ ratunek a ty masz w g³owie - æwiczenia, joge si³ownie kalorie, kalkulatory, co tym razem - ortoreksja ? potrzebna terpia, najlepiej szpital, inny ni¿ by³..(nie by³ dobry, to nienorlamne wrecz, ¿e dziewczyna z Ed wazy sie, sama ustala posi³ki i konsultuje ilo¶æ dziennie spo¿ytych kalorii z psychitara/psychologiem)....) ty musisz po pierwsze pochowac wagi - i kuchenn± i ³azienkow, wywaliæ wszystkie notesy, kalkulatory cuda aby nie liczyc kcal przy tej wadze oradzm cwiczenia, spacer na powietrze tak owszemnic poatym wez zedz snickersa , banana, bogos z ziemniakami, kanapki z serem i keczupe - nie mozeszprawda ? musake, lazanie inne bomby kaloryczne na które dziewczyny na R chetnie by siê skusi³y - nie, bo musi byc zdrowo, musi byc chudo, mozna po zupie zjê¶c janlko albo 10 migda³ów bo tak dietata podpowiada nie woplno je¶c makaronu i sosów bo to niezdrowe, bo to tuczy, ie wolno zje¶c sernika bo tam jest margaryna w kostce a ona tuczu i jest niezdrowa, tam jest bia³a m±ka...jakiez to marnowanie kalorii przeciz mozna zje¶c omlet z 1 jajka z mak± pe³noziarnist±.... mozna je¶c wartosciowo i kalorycznie, niestety....wile dziewczyn na P teo nie rozumie i Ty równie¿ przepraszam wszystkie dziewczyny/kobiety posz±ce wtym temacie,wiem ¿e w±tek dotyczy czegos innego, po prostu kole¿anka jest chora... i przepraszam za b³êdy, (mam k³opoty z klawiatur±) ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez ekstradyska Czas edycji: 2011-04-10 o 16:48 |
||
|
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
ogólnie ³adnie, mam zastrze¿enie tylko do braku podwieczorku Wczorajsze Utrzymanie ![]() ¦niadanie: talerzyk owsianych placuszków bananowych z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem malinowym; kakao z miodem na mleku 2% II ¶niadanie: omlet z m±ki pszennej pe³noziarnistej z papryk±, pieczarkami, polêdwic± z indyka, serem ¿ó³tym, szczypiorkiem i polany ketchupem; ma³y ki¶æ winogron; zbo¿ówka z mlekiem i miodem Obiad: makaron pe³noziarnisty z piersi± z kurczaka, broku³em i sosem serowym; ¶wie¿o wyci¶niêty sok marchewkowy Podwieczorek: princessa orzechowa; gar¶æ pistacji; gruszka; Inka karmelowa z mlekiem i miodem Kolacja: serek wiejski (200 g) z wkrojonym pomidorem i suszon± bazyli±; kromka razowca z mas³em czosnkowym, sa³at± lodow±, kawa³kiem grillowanej piersi z kurczaka i papryk± konserwow±; herbata malinowa |
|
|
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Moje niedzielne luzne i pomiprezowe RRRRRRRRRRR
+ 30 min biegania od razu po wstaniu i wypicu filiznaki espresso SnI 11;30: pol bulki ok 45 g+ 1 parowka wieprzowa+ musztarda chrzanowa, 2 plastry jajka+ mnostwo warzyw, oliwki pol godziny przed obiadem jablko, kawa z mlekiem 0,5% bez cukru Ob: 15;30 2 lyzki marchewki z groszkiem, 4 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej( nie wiem ile wyszlo po ugotowaniu), pieczone udo z kurczaka bez skory, pieczone pomidory z cebula i czosnkiem, 3 plastry pieczonych ziemniakow posmarowanych olejem- nie moglam sie oprzec ![]() -big milk Kol 19;00: 2 jajka ugotowane na twardo z pieczonymi pomidorami, cebula, czosnkiem, salatka z warzyw, oliwki Jak to dzisiaj wyglada? Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-10 o 18:04 |
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Ciut zmieniona dzisiejsza R
![]() 1. Owsianka 4 ³, 2 ³ otr±b, 1 ³ d¿emu niskos³odzonego, pó³ kostki twarogu, jab³ko, przyprawa piernikowa -> s³odko! 2. Kromka razowca + spoooro szynki trening si³owy po nim bie¿nia 45 min 3. pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego + tuñczyk w/s/w + ³y¿ka przecieru pomidorowego ![]() 4. pier¶ z kurczaka nadziana pieczarkami, szynk±, usma¿ona na ³y¿ce oleju rzepakowego + ogórek kiszony 5 je¶li bêdzie ma³y g³ód to makrela b±d¼ wie¶niak z orzechami zale¿y na co bêdzie wiêkszy smak ![]() Nie wiem czy nie za du¿o
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

No u mnie jest sto³ówka z obiadami i drogo.. a w sklepiku tylko s³odycze (drogo) i pizzerki. Ble xd Uwielbiam serniki pod ka¿d± postaci±! A truskawki to z Hiszpanii teraz wszêdzie s± i takie duu¿e. Muszê kupiæ
surówka z bia³ej i czerweonej kapusty, musztardy, marchewki, oleju i cytryny czym jest gnochi?
ym.. a czym jest malibu?

)