|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Hej kochane!!
Caly dzien mnie nie bylo i tylko 2 strony nadrabiania jak bosko![]() U nas prawie lato, snieg znika, cudo bylismy na spacerze, potem spotkalam sie z moja kolezanka, ktora z Oslo wyprowadzila sie do Niemiec i siedzialysmy ponad 3 godziny w sloneczku na lunchu, teraz grillik na tarasie i padlam, tym razme naprawde musze sie zdrzemnac bo oczka mi leca same. ale dzien cudny abstrahujac od tego ze mielismy sprzatac... i jakos sie nie udalo, wiec kurz generalnie w sloneczku zaswiecil i fruwa radosnie wokol![]() gusiagatko u nas tez lato, az sie wierzyc nie chce ![]() grazin a ty jak nie deser to pierogi, jak nie pierogi to karpatka....a mnie sie chceeee!! wiem! mam truskawy, zaraz je z kefirem spalaszuje, bo smietany brak ;( princi a ta znowu o kebabie, no ja sie zaslinie na smierc! co do toalet to mam ten sam problem, zwiedzam wszystkie w miescie, ostatnio nawet w kinie bylam ![]() mleka tez pije duzo, ale ja zawsze tyle mleka przyswajam bo uuuwielbiiiaam i zadnych mitow nie slyszalam ![]() dziewczonka wspolczuje wypadajacych wlosow, mnie normalnie mega wypadaja, a w ciazy nic! mam geste i sztywne jak nigdy, a teraz jeszcze mam krotkie wiec w ogole mam juz taka szczescinke ze hej ale slyszalam, ze jak w ciazy sa grube i mocne to zaraz po porodzie wypadaja ze zdwojona sila![]() moniqac jak dobrze ze sie pokazalas!! gratuluje zakupu nowego autka!! ![]() mary poziomeczko nasza ja mam lody waniliowe, amaretto i sorbet winogronowy zaopatrzylam sie na zapas wpadaj, nastepny samolot o 20 stej z wawy gratuluje zamowienia wozka!!ps. do do siusiania , ja dzisiaj znowu z 5 razy o wkladkach sie nei wypowiadam bo tez czesto i gesto hihihi![]() ![]() mamooptymistko u nas tez pieknie i NOWE BUTKI WYPROBOWANE!!! BOSKIE I NAJWYYGODNIEJSZE NA SWIECIE! Matall doczytalam cie w klubie! ty poczekaj jeszcze co? tu kolejka jest do porodu ![]() ![]() Lolus butki zalatwione, nowe sa i to wyprobowane ![]() podobają mi się, chociaż martwię się, że tej wiosny ich nie założę ![]() a powiedz lepiej jak ci poszlo segregowanie ciuszkow? ja juz to z 5 razy chyba robilam tak to lubie![]() andziotku moja Zosia tez sie wypycha dzisiaj, one maja synchronizacje jakas chyba ![]() co do objawow to ja ciagle tylko slysze widzisz ze szyjki nie mam ze brzuch nisko i niby jakis tam czop cos tam odchodzi, kluje i boli i ledwie laze, ale tez jakos mam przeczucie ze mala sie wcale nie pospieszy wiec tym bardziej sie nie nastawiam, przylacze sie do twojej cierpliwosci zreszta juz mam sporo planow na najblizsze dwa tygodnie![]() kasiulka u mnie tez rozstepy, nie na brzuchu ale po bokach na udzie bardziej-tylku, i mam wrazenie ze ciagle nowe wyskakuja, normalnie plakac mi sie chce, bo smarowalam sie jak osiol od poczatku za ciezka kase moja mama tez nei ma rozstepow ani jednego a jaaaa? lacze sie z Toba kasienkow bolu![]() Paulizia u mnie tez upal, ja dzis w nowych butkach wiec musialam sie ubrac jak czlowiek hihi: a co do ciuchow letnich to wczoraj przezylam dokladnie to samo rozczarowanie co ty, i stwierdzilam, ze absolutnie na zakup letnich ciuchow musze poczekac skoro nei chce wpasc w depresje![]() ide wcinac truskawy i drzemac ![]() milego wieczorku ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- aa i doczytalam ze Agus biedaku ciagle na posterunku! moze jak przestaniesz totalnie o tym myslec zajmiesz sie przyjemnymi rzeczami, znaczy filmik, kapiel ksiazka to samo przyjdzie, trzymam kciuki, zeby cie juz tak dlugo nei trzymalo! |
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
pogrążam się :P Cytat:
ale naprawde nie da sie o tym nie myslec jak cie bez przerwy brzuchol boli takv jak na @ a ja @ mialam straaszne byłam se znow na spacerze z tz hehe biedak, tak godzisiaj mecze ![]() cos mnie pobiera w gardle mnie drapie i kurcze mam kataaaar
|
||
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Grazin zrobiłam ten deser z galaretkami i dodałam jeszcze truskawki i banany, mega smaczne wyszło i już właściwie niewiele zostało. Dzięki za przepis
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, tylko się nie rozchoruj na sam poród
Tak robicie smaka tymi pysznościami to i ja zjadłam coś dobrego, szarlotkę z kruszonką chociaż jak wczoraj weszłam na wagę to się załamałam i chyba powinnam odstawić wszystkie słodycze
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka z tymi włosami to faktycznie kiepska sprawa, problemu te wszystkie odżywki pewnie nie rozwiązują.
ja się tego trochę tez obawiam, teraz owszem przy myciu czy czesaniu jak mi wyjdzie 5 włosów to jest już dużo, bardzo mi zgęstniały, zrobiły się fajne, no i będzie ciężko jak to się zmieni po ciąży. no i strasznie śpiąca jestem więc pewnie w łóżku będę po 20
|
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
Moja Zosia też szaleje
Cały dzień chodziły za mną hot-dogi aż mąż się zlitował i pojechał na stacje paliw Tam są najlepsze A teraz postanowiłam, że może brwi wyreguluję, ale tak mi się nie chce... Co do wypadania włosów to pamiętam, że mi pomagała ta maseczka Wax, w aptece babeczka mówiła, że używają jej kobitki po chemioterapii. Mi pomogła |
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
![]() Ja dzisiaj podczytuję sobie was, ale nie mam weny na pisanie jakoś ![]() zreszta tżcik w domku, więc cieszymy się sobą póki możemy ![]() buziaki dla was
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz do kolacyjnki nastepna taka dawka ![]() ______ nie gniewajcie sie, chcialam napisac w klubie, ale nie wiem co ktorego tematu to przykleic a wiec mam zaje.biste bole jak na @ plus skurcze, choc te bole to troche inne bo tak przed skurczem pomiedzy i w trakcie tez do tego mam rwace bolace nogi, faje goraca i dreszcze Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-10 o 20:25 |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim!
Mam nadzieje, ze niedziela wam milo mija .U nas piekna pogoda, zrobilo sie lato... Cale dnie spedzamy na zewnatrz, dzisiaj ze znajomymi ze szkoly rodzenia (dziewczyna ma termin 2 tyg. po mnie) pojechalismy nad jeziorko. Super bylo. Mnostwo rodzinek z wozkami, malenstwami, na pewno bedziemy tam czesto jezdzic jak juz maluszki beda na swiecie Wiec nadrobilam was troszke, ale nie wszystko ![]() Dziewczonka, wspolczuje problemow z wlosami. Pewnie niedlugo do ciebie dolacze, wszyscy mnie strasza, ze moga wypadac bardzo, a juz teraz nie mam grubych wlosow... (a obcinac na krotko nie chce) Az sie boje co to bedzie po porodzie... Paulizia, ja odkladam zakupy ubraniowe jakiekolwiek jak juz zrzuce troche pociazowych kg, teraz gdybym weszla do przymierzalni depresja murowana!! Wyciagnelam swoje ubrania letnie, spodniczki itp., ale na bioderka nie wchodza... Matall, super, ze TZ wyszedl ze szpitala i jest razem z Toba w domu .Klaterina, fajnie ze podalas przepis na szaszlyki, wyprobuje w przyszly weekend z wielka checia. Kasia, makowiec Agus87, jestesmy z Toba Dzisiaj wsunelam pol arbuza (jakies takie lepsze sie pojawily w sklepach) i od razu o tobie pomyslalam .Agus, a do szpitala dzwonilas? Moze jak sie tak dlugo juz meczysz to mogliby to jakos przyspieszyc? Sama nie wiem
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slonce jutro mam kolejne ktg jak nie ruszy do jutra to bede rozmawiac z moja polozna z SR, moze mi jakis masaz szyjki fundnie, no ale moze Olenka pomoze mamusi bo dzisiaj to juz zdycham
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Jou zdjecia w albumie. Jakbym byla indianska squaw, to bym miala pseudonim "Spuchniete Oko".
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1963 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jakbym miala nie zajrzec to bym napisala zebyscie sie nie denerwowalyfajnie ze antos zrobil furrore. ja dzisiaj pojechalam na zakupy i wszyscy wygladali mniej wiecej tak patrzac na mnie: kurcze tak mi urosl brzuch w ostatnimczasie ze zadko w ktora bluzke sie mieszcze az mialam ochote porozjezdzac tych ludzi gapiacych sie jak na ufo ![]() gusia jak sie czujesz dzisiaj? bo wczoraj pisalas ze masz oczy zaczerwienione? lepiej? widzialam ze paulizia ci pisala o pyleniu na wiosne, dokladnie to samo mi przyszlo do glowy Cytat:
a co do butow, to moj mlody ma 27-28 i pani ostatnio stwierdzila ze to najmniej dostepne rozmiary, a jak juz sa to jemu sie NIC nie podoba, od roku tz mu przywozi z norwegii. wowczas jest ok, bo to od TATY ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie ze sie rozerwalas. sexi majtasy? jakies ciazowe ?no wlasnie gdzie sa te cholerne geny bo moja matka niby jakies rozstepy ma ale jakos nie moge ich dojrzec ![]() aktulanie ma lepsza figure niz ja i nosi 38 rozmiar i ma plaski brzuch! i jej nienawidze bo teraz tak schudla jak ja jestem w ciazy i tyje ![]() |
|||||
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy kupowałyście może takie bardziej eleganckie sukienki ciążowe?? Za miesiąc czeka mnie ślub, na który bardzo chcę się wybrać, ale szukam ciekawej i w miarę taniej sukienki na tę okazję. Może któraś coś poleci?? Znalazłam kilka ciekawych na wyprzedażach, ale głównie na mamy kruszynki, a ja do takich nie należę
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka Już nie
![]() Paulizia Ja się czuję świetnie Dobry humor mi dopisuje ![]() Ale mi nogi spuchły agus87 za szybkie rozwiązanie, bo Olcia gotowa do wyjścia, a Ty byś już chyba bardzo chciała, nie?
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a kto by nie chcial
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
aguś a moze masaż sutków? Niedawno w ddtvn polecali jako metodę lepszą niż ruch czy sex..
Włosy - mi po porodzie też wyszła gigantyczna ilość. Nie pomogło obcięcie ich przed porodem. Jutro ide do fryzjera i poza odrostami to nie mam pomysłu co z nimi zrobić.. A dziś mi kobieta w autobusie miejsca ustąpiła!! Byłam w szoku! I tak miło mi się zrobiło.. Fakt że brzuch mam gigant.. U mnie skurcze są,ale przeważnie po jakimś wysiłku. Tyle że ja chyba nie chcę jeszcze urodzić w najbliższym tygodniu,bo bym chciała jeszcze trochę się wyspać zwłaszcza że Kasia śpi nadal w dzień, jedna drzemka ale 2godz.
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
No ja na przykład jeszcze nie chcę
Najpierw absolutorium i pierwszy rozdział mgr, potem malowanie pokoju, a potem mogę rodzić Jeszcze z 20 dni muszę wytrzymać
|
|
#1970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taką : http://www.bebefield.pl/Spodnice/B29/images/2A2.php a jestem z tych wiekszych kobit sukienka jest cudownadowód poniżej :P
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-04-10 o 21:46 |
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja juz mam wszystko gotowe moge rodzic
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
ja tez juz moge rodzic
ale symptomow jeszcze brak
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienka ta jest śliczna... Ale na razie nie mam na nią środków
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ciężarówy
![]() no powiem szczerze jestem zawiedziona waszym brakiem motywacji i tym, że tak słabo się staracie o przyjście na świat waszych pociech. ![]() u mnie dziś taaaakaaa leniwa niedziela, że szok. nic nie robimy. od 3dni nawet z domu nie wychodziłam ![]() wczoraj wyprasowałam ostatnie rzeczy dla małego. pieluchy tetrowe i flanelowe oraz prześcieradełka. mam dość! jak się urodzi, to raczej nie będę prasować mu ubranek, chyba, że będą bardzo pogniecione i wiadomo- brzydko będą wyglądać. a dziś zaczęłam 35tydzień !! w pępku 108,5cm, czyli od początku ciąży +23,5cm ![]() Agus nieładnie kobieto ja tu zaglądam, a Ty co, nic! :PDziewczonka oj kochana wątpię, że uda Ci się coś zdziałać z tymi włosami. to chyba hormony i pewnie samo przejdzie
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-10 o 22:01 |
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapeszaj, bo mam skurcze co 5 minut ![]()
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tak po cichu, żeby nie zapeszać mocno kciuki trzymam, żeby to dziś było...A w ogóle nakarmiłam sweter tż i nie będzie miał w czym jutro iść od pracy
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-04-10 o 22:36 |
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooooo, to moze JUZ (nam polozna opowiadala, ze wiekszosc porodow zaczyna sie noca...).Trzymam kciuki mocno!!! ![]() (I juz nic nie mowie, zeby nie zapeszac!) Wlasnie skonczylam licytowac chuste dla maluszki, 2/3 ceny sklepowej, wiec jestem zadowolona , no i kolor taki jaki chcielismy (szary), bo TZ zdeklarowal sie, ze tez chce chustowac . Ale bedzie fajnie.A teraz zmykam jesc... Dobrej nocki wszystkim |
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam w ogole pokarmu nie mam
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus to czy siara leci, to nieważne. po porodzie możesz mieć więcej mleka, od Matall, która teraz już karmi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

jak bosko

(takie z futerkiem ??? )
może mama cię oszukuje

jakbym miala nie zajrzec to bym napisala zebyscie sie nie denerwowaly
za szybkie rozwiązanie, bo Olcia gotowa do wyjścia, a Ty byś już chyba bardzo chciała, nie? 
nie zapeszaj, bo mam skurcze co 5 minut