Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 18:31   #1951
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Hej kochane!!
Caly dzien mnie nie bylo i tylko 2 strony nadrabiania jak bosko
U nas prawie lato, snieg znika, cudo bylismy na spacerze, potem spotkalam sie z moja kolezanka, ktora z Oslo wyprowadzila sie do Niemiec i siedzialysmy ponad 3 godziny w sloneczku na lunchu, teraz grillik na tarasie i padlam, tym razme naprawde musze sie zdrzemnac bo oczka mi leca same. ale dzien cudny abstrahujac od tego ze mielismy sprzatac... i jakos sie nie udalo, wiec kurz generalnie w sloneczku zaswiecil i fruwa radosnie wokol

gusiagatko u nas tez lato, az sie wierzyc nie chce

grazin a ty jak nie deser to pierogi, jak nie pierogi to karpatka....a mnie sie chceeee!!
wiem! mam truskawy, zaraz je z kefirem spalaszuje, bo smietany brak
;(
princi a ta znowu o kebabie, no ja sie zaslinie na smierc!
co do toalet to mam ten sam problem, zwiedzam wszystkie w miescie, ostatnio nawet w kinie bylam
mleka tez pije duzo, ale ja zawsze tyle mleka przyswajam bo uuuwielbiiiaami zadnych mitow nie slyszalam

dziewczonka wspolczuje wypadajacych wlosow, mnie normalnie mega wypadaja, a w ciazy nic! mam geste i sztywne jak nigdy, a teraz jeszcze mam krotkie wiec w ogole mam juz taka szczescinke ze hej ale slyszalam, ze jak w ciazy sa grube i mocne to zaraz po porodzie wypadaja ze zdwojona sila
moniqac jak dobrze ze sie pokazalas!! gratuluje zakupu nowego autka!!
mary poziomeczko nasza ja mam lody waniliowe, amaretto i sorbet winogronowy zaopatrzylam sie na zapas wpadaj, nastepny samolot o 20 stej z wawygratuluje zamowienia wozka!!

ps. do do siusiania , ja dzisiaj znowu z 5 razy o wkladkach sie nei wypowiadam bo tez czesto i gesto hihihi
mamooptymistko u nas tez pieknie i NOWE BUTKI WYPROBOWANE!!! BOSKIE I NAJWYYGODNIEJSZE NA SWIECIE!
Matall doczytalam cie w klubie! ty poczekaj jeszcze co? tu kolejka jest do porodu
Lolus butki zalatwione, nowe sa i to wyprobowane
podobają mi się, chociaż martwię się, że tej wiosny ich nie założę
a powiedz lepiej jak ci poszlo segregowanie ciuszkow? ja juz to z 5 razy chyba robilam tak to lubie

andziotku moja Zosia tez sie wypycha dzisiaj, one maja synchronizacje jakas chyba
co do objawow to ja ciagle tylko slysze widzisz ze szyjki nie mam ze brzuch nisko i niby jakis tam czop cos tam odchodzi, kluje i boli i ledwie laze, ale tez jakos mam przeczucie ze mala sie wcale nie pospieszy wiec tym bardziej sie nie nastawiam, przylacze sie do twojej cierpliwosci zreszta juz mam sporo planow na najblizsze dwa tygodnie
kasiulka u mnie tez rozstepy, nie na brzuchu ale po bokach na udzie bardziej-tylku, i mam wrazenie ze ciagle nowe wyskakuja, normalnie plakac mi sie chce, bo smarowalam sie jak osiol od poczatku za ciezka kase moja mama tez nei ma rozstepow ani jednego a jaaaa? lacze sie z Toba kasienkow bolu
Paulizia u mnie tez upal, ja dzis w nowych butkach wiec musialam sie ubrac jak czlowiek hihi: a co do ciuchow letnich to wczoraj przezylam dokladnie to samo rozczarowanie co ty, i stwierdzilam, ze absolutnie na zakup letnich ciuchow musze poczekac skoro nei chce wpasc w depresje

ide wcinac truskawy i drzemac

milego wieczorku

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

aa i doczytalam ze Agus biedaku ciagle na posterunku! moze jak przestaniesz totalnie o tym myslec zajmiesz sie przyjemnymi rzeczami, znaczy filmik, kapiel ksiazka to samo przyjdzie, trzymam kciuki, zeby cie juz tak dlugo nei trzymalo!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:19   #1952
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
humor jasne że lepszy po fryzjerze
już nie straszę na odległość

fajnie że dzień udany miałaś, sexi majtki z misiem ???? (takie z futerkiem ??? )

a rozstępy ?? --- może mama cię oszukuje
a może Ty nas oszukujesz że je masz
tak na serio to nie mam zielonego pojęcia jak to z nimi jest ....

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

nie każdy tak ma jak agus
niektóre będą mieć "hop siup" (mam nadzieję że ja też )
aaaa
pogrążam się :P
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

[/COLOR]aa i doczytalam ze Agus biedaku ciagle na posterunku! moze jak przestaniesz totalnie o tym myslec zajmiesz sie przyjemnymi rzeczami, znaczy filmik, kapiel ksiazka to samo przyjdzie, trzymam kciuki, zeby cie juz tak dlugo nei trzymalo!

ale naprawde nie da sie o tym nie myslec
jak cie bez przerwy brzuchol boli takv jak na @
a ja @ mialam straaszne

byłam se znow na spacerze z tz
hehe biedak, tak godzisiaj mecze

cos mnie pobiera
w gardle mnie drapie i kurcze mam kataaaar
Stary 2011-04-10, 19:27   #1953
mamaoptymistka
Zadomowienie

Grazin zrobiłam ten deser z galaretkami i dodałam jeszcze truskawki i banany, mega smaczne wyszło i już właściwie niewiele zostało. Dzięki za przepis
Stary 2011-04-10, 19:30   #1954
MoniaK
Zakorzenienie

Aguś, tylko się nie rozchoruj na sam poród

Tak robicie smaka tymi pysznościami to i ja zjadłam coś dobrego, szarlotkę z kruszonką chociaż jak wczoraj weszłam na wagę to się załamałam i chyba powinnam odstawić wszystkie słodycze
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:36   #1955
Klaterina
Zadomowienie

Dziewczonka z tymi włosami to faktycznie kiepska sprawa, problemu te wszystkie odżywki pewnie nie rozwiązują.
ja się tego trochę tez obawiam, teraz owszem przy myciu czy czesaniu jak mi wyjdzie 5 włosów to jest już dużo, bardzo mi zgęstniały, zrobiły się fajne, no i będzie ciężko jak to się zmieni po ciąży.
no i strasznie śpiąca jestem więc pewnie w łóżku będę po 20
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:37   #1956
Anuu91
Raczkowanie

Moja Zosia też szaleje
Cały dzień chodziły za mną hot-dogi aż mąż się zlitował i pojechał na stacje paliw Tam są najlepsze
A teraz postanowiłam, że może brwi wyreguluję, ale tak mi się nie chce...
Co do wypadania włosów to pamiętam, że mi pomagała ta maseczka Wax, w aptece babeczka mówiła, że używają jej kobitki po chemioterapii. Mi pomogła
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:40   #1957
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cześć mamusie

Ja dzisiaj podczytuję sobie was, ale nie mam weny na pisanie jakoś
zreszta tżcik w domku, więc cieszymy się sobą póki możemy

buziaki dla was
Stary 2011-04-10, 19:41   #1958
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Aguś, tylko się nie rozchoruj na sam poród

Tak robicie smaka tymi pysznościami to i ja zjadłam coś dobrego, szarlotkę z kruszonką chociaż jak wczoraj weszłam na wagę to się załamałam i chyba powinnam odstawić wszystkie słodycze
juz sobie zafundowalam popoludniu herbatke z sokiem zurawinowym, cytrynka i miodkiem
i teraz do kolacyjnki nastepna taka dawka

______
nie gniewajcie sie, chcialam napisac w klubie, ale nie wiem co ktorego tematu to przykleic
a wiec mam zaje.biste bole jak na @ plus skurcze, choc te bole to troche inne bo tak przed skurczem pomiedzy i w trakcie tez
do tego mam rwace bolace nogi, faje goraca i dreszcze

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-10 o 20:25
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:24   #1959
Camomile
Zadomowienie

Hej wszystkim!
Mam nadzieje, ze niedziela wam milo mija.

U nas piekna pogoda, zrobilo sie lato...
Cale dnie spedzamy na zewnatrz, dzisiaj ze znajomymi ze szkoly rodzenia (dziewczyna ma termin 2 tyg. po mnie) pojechalismy nad jeziorko.
Super bylo. Mnostwo rodzinek z wozkami, malenstwami, na pewno bedziemy tam czesto jezdzic jak juz maluszki beda na swiecie .

Wiec nadrobilam was troszke, ale nie wszystko

Dziewczonka, wspolczuje problemow z wlosami.
Pewnie niedlugo do ciebie dolacze, wszyscy mnie strasza, ze moga wypadac bardzo, a juz teraz nie mam grubych wlosow... (a obcinac na krotko nie chce)
Az sie boje co to bedzie po porodzie...

Paulizia, ja odkladam zakupy ubraniowe jakiekolwiek jak juz zrzuce troche pociazowych kg, teraz gdybym weszla do przymierzalni depresja murowana!!
Wyciagnelam swoje ubrania letnie, spodniczki itp., ale na bioderka nie wchodza...

Matall, super, ze TZ wyszedl ze szpitala i jest razem z Toba w domu .

Klaterina, fajnie ze podalas przepis na szaszlyki, wyprobuje w przyszly weekend z wielka checia.

Kasia, makowiec , mniam, dawno nie jadlam....

Agus87
, jestesmy z Toba.

Dzisiaj wsunelam pol arbuza (jakies takie lepsze sie pojawily w sklepach) i od razu o tobie pomyslalam.

Agus, a do szpitala dzwonilas? Moze jak sie tak dlugo juz meczysz to mogliby to jakos przyspieszyc? Sama nie wiem

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:29   #1960
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!
Mam nadzieje, ze niedziela wam milo mija.

U nas piekna pogoda, zrobilo sie lato...
Cale dnie spedzamy na zewnatrz, dzisiaj ze znajomymi ze szkoly rodzenia (dziewczyna ma termin 2 tyg. po mnie) pojechalismy nad jeziorko.
Super bylo. Mnostwo rodzinek z wozkami, malenstwami, na pewno bedziemy tam czesto jezdzic jak juz maluszki beda na swiecie .

Wiec nadrobilam was troszke, ale nie wszystko

Dziewczonka, wspolczuje problemow z wlosami.
Pewnie niedlugo do ciebie dolacze, wszyscy mnie strasza, ze moga wypadac bardzo, a juz teraz nie mam grubych wlosow... (a obcinac na krotko nie chce)
Az sie boje co to bedzie po porodzie...

Paulizia, ja odkladam zakupy ubraniowe jakiekolwiek jak juz zrzuce troche pociazowych kg, teraz gdybym weszla do przymierzalni depresja murowana!!
Wyciagnelam swoje ubrania letnie, spodniczki itp., ale na bioderka nie wchodza...

Matall, super, ze TZ wyszedl ze szpitala i jest razem z Toba w domu .

Klaterina, fajnie ze podalas przepis na szaszlyki, wyprobuje w przyszly weekend z wielka checia.

Kasia, makowiec , mniam, dawno nie jadlam....

Agus87
, jestesmy z Toba.

Dzisiaj wsunelam pol arbuza (jakies takie lepsze sie pojawily w sklepach) i od razu o tobie pomyslalam.

Agus, a do szpitala dzwonilas? Moze jak sie tak dlugo juz meczysz to mogliby to jakos przyspieszyc? Sama nie wiem

slonce jutro mam kolejne ktg
jak nie ruszy do jutra
to bede rozmawiac z moja polozna z SR, moze mi jakis masaz szyjki fundnie,
no ale moze Olenka pomoze mamusi
bo dzisiaj to juz zdycham
Stary 2011-04-10, 20:34   #1961
mimbi
Zakorzenienie

Jou zdjecia w albumie. Jakbym byla indianska squaw, to bym miala pseudonim "Spuchniete Oko".
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:34   #1962
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jou zdjecia w albumie. Jakbym byla indianska squaw, to bym miala pseudonim "Spuchniete Oko".
ale ekstra
Stary 2011-04-10, 20:35   #1963
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A ja od rana mam takiego doła ....wczoraj przy wieczornym czesaniu włosów przed myciem wyszło (nie wypadło tylko normalnie wyszło) mi tyle włosów jak nigdy - całe garście Jestem przerażona, bo dzisiaj rano było to samo, wystarczy, że przeczeszę włosy rękoma i mam pełną garśc - jak tak dalej pójdzie za kilka dni będę łysa
Nie wiem co się stało, już czytam na necie, że to może miec związek z utratą białka zgłupieje normalnie...
Dziewczyny znacie jakieś preparaty na wypadanie włosów, które można stosowac w ciąży? Chodzi o preparaty witaminowe.
kochana tak mi przykro kurcze chcialabym cos poradzic ale totalnie nie wiem co. to pewnie przez szalejace hormoniska.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
juhuuu... to dzisaj romantic wieczor we... troje
Ja czuje, ze Ty i tak dzisaj do nas nie zagladniesz
jakbym miala nie zajrzec to bym napisala zebyscie sie nie denerwowaly

fajnie ze antos zrobil furrore. ja dzisiaj pojechalam na zakupy i wszyscy wygladali mniej wiecej tak patrzac na mnie:

kurcze tak mi urosl brzuch w ostatnimczasie ze zadko w ktora bluzke sie mieszcze az mialam ochote porozjezdzac tych ludzi gapiacych sie jak na ufo
gusia jak sie czujesz dzisiaj? bo wczoraj pisalas ze masz oczy zaczerwienione? lepiej? widzialam ze paulizia ci pisala o pyleniu na wiosne, dokladnie to samo mi przyszlo do glowy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
byliśmy na obiedzie w mieście ...
ja nigdy Zosi tych butów nie kupię
jak już coś jest to rozmiaru nie ma ...

mężul znowu jutro wyjeżdża do Wawy
mam tego dość !!!!!!!

co do włosów to mi teraz nie wypadają,
ale po ciąży z Zosią to był hardcore !!!!!!!!!!
z 1/3 to spokojnie mi wypadła, a później odrastały takie króciutkie i taka mega wiejska grzywunia mi się się zrobiła której nijak nie dało się zaczesać ........

zmęczona jestem ...
co do wlosow to mi tez wypadlo lekko 1/3 po porodzie, tak do pol roku lecialy strasznie.
a co do butow, to moj mlody ma 27-28 i pani ostatnio stwierdzila ze to najmniej dostepne rozmiary, a jak juz sa to jemu sie NIC nie podoba, od roku tz mu przywozi z norwegii. wowczas jest ok, bo to od TATY

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział, że gdyby to była dziewczynka, to byłoby prawie pewne, że odziedziczyłaby po mnie dysplazje, ale chłopcy dziedziczą tą wadę podobno tylko w 5 % przypadków, więc jest dużo mniejsze prawdopodobieństwo, ale że ja wole dmuchać na zimne po własnych doświadczeniach, to oprócz standardowej kontroli bioderek w szpitalu, umówiłam się z ortopedą, że jak mały będzie miał 3 tygodnie, to przyjdę do niego z Antosiem na kontrolę. Ortopeda mówił, że standardowo bada się bioderka w szpitalu po urodzeniu i jak dziecko ma 3-4 miesiące, ale ja chcę jeszcze zrobić to dodatkowe badanie w wieku 3 tygodni, żeby w razie czego zacząć działać wcześniej.
Ja się urodziłam z wadą, ale nie zdiagnozowali mnie w szpitalu niestety pomimo, że niby badania pod tym kątem miałam. Zrobiła to babcia jak już byłam w domku, najszybciej udało się moim rodzicom umówić mnie do ortopedy jak miałam 4 miesiące i w zasadzie od razu dostałam gips, bo okazało się, że oprócz dysplazji miałam to biodro jeszcze zwichnięte. Niestety gips został założony źle i musiałam mieć zakładany kolejny. Lekarze w zasadzie mówili, że nie będę normalnie chodzić, ale moi rodzice wzięli mnie do prywatnego ortopedy, który zalecił różne ćwiczenia i rehabilitacje, trwało to całe lata, sprowadzali mi z Niemiec specjalne wkładki do butów i do podklejania podeszwy, ale się udało. Także jak widać ważne jest nie tylko odpowiednie wczesne zdiagnozowanie wady, ale jeszcze prawidłowe jej leczenie.

od zakończenia leczenia, czyli ok. 14 roku życia miałam w zasadzie spokój, coś tam mi czasem pukało, ale sporadycznie. A właśnie teraz w ciąży najpierw mnie zaczęło boleć przy chodzeniu, ale sobie wytłumaczyłam, że jest obciążenie i że każdą kobietę w ciąży boli i nic lekarzowi nie mówiłam. Ale później parę razy jak wysiadałam z auta ta noga tj. wyskoczyła z zawiasów i chciała żyć własnym życiem, jednak wskawkiwała szybko na miejsce i było ok. Jak byłam na ostatniej wizycie u ginekologa, to podobnie mi się stało przy wsiadaniu na fotel i jak spytał, co to było, a ja mu odpowiedziałam, to kazał mi się bezwzględnie skonsultować z ortopedą.
Mam nadzieję, że po ciąży te dolegliwości, które teraz mam miną i będzie wszystko dobrze.Tego się trzymam.
agnieszko, zapytalam poniewaz u coreczki mojej kolezanki tez tego w szpitalu niezdiagnozowali i rozumiem ze wolisz chuchac na zimne, ja tez bym tak zrobila, tzn zrobie, bo mimo wszystko sprawdze serduszko malego prywatnie. coreczka tej mojej kolezanki przechodzila operacje na bioderka jak miala 1,5 roku, potem w takich szynach miala nozki, cos strasznego, okazalo sie ze to wada ktora ma tez ktos tam z rodziny, potem urodzila synka ale u niego wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25
e kochana to widze ze synek u dziadkow a ty na mezulka czekasz? szykujesz cos specjalnego??
super, ze sie wyspałaś (mimo kaszlu)- w koncu przed toba boska nocka

bylismy z tz dzisiaj na gieldzie- 3godziny
kupilismy herbate hehe kocyk na lozko w tygryski, lody, fajki ruskie tzta , seksi majtki z misie dla mnie, wiec w sumie nic porzadnego, ale chociaz sie rozerwałam...tak bardzo, ze nogi mam wiecie gdzie

wczoraj mowie do mamy "pokaz mi rozstepy" a ona "przeciez nie mam"

ze co??????????
no i nie ma, po 4 ciazach moja mama nie ma ani jednego rozstepa na brzuchu
to czemu ja mam???? gdzie te cudne geny???

aaa! kochane! to nie tak, malego na noc nie bylo, ale bylam SAMA, wiec sie wyspalam, a dzisiaj w nocy przyjezdza tz, ale bedzie dopiero ok 1wszej w nocy i nie bede za nim czekac, ide a kime,bo jutro trzeba malego oddelegowac do przedszkola
fajnie ze sie rozerwalas. sexi majtasy? jakies ciazowe?
no wlasnie gdzie sa te cholerne geny bo moja matka niby jakies rozstepy ma ale jakos nie moge ich dojrzec
aktulanie ma lepsza figure niz ja i nosi 38 rozmiar i ma plaski brzuch! i jej nienawidze bo teraz tak schudla jak ja jestem w ciazy i tyje
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:41   #1964
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny, czy kupowałyście może takie bardziej eleganckie sukienki ciążowe?? Za miesiąc czeka mnie ślub, na który bardzo chcę się wybrać, ale szukam ciekawej i w miarę taniej sukienki na tę okazję. Może któraś coś poleci?? Znalazłam kilka ciekawych na wyprzedażach, ale głównie na mamy kruszynki, a ja do takich nie należę
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:10   #1965
matallewar
Zakorzenienie

Lolka Już nie Skończyliśmy na urodzinach mojego taty

Paulizia Ja się czuję świetnie Dobry humor mi dopisuje
Ale mi nogi spuchły

agus87 za szybkie rozwiązanie, bo Olcia gotowa do wyjścia, a Ty byś już chyba bardzo chciała, nie?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:16   #1966
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lolka Już nie Skończyliśmy na urodzinach mojego taty

Paulizia Ja się czuję świetnie Dobry humor mi dopisuje
Ale mi nogi spuchły

agus87 za szybkie rozwiązanie, bo Olcia gotowa do wyjścia, a Ty byś już chyba bardzo chciała, nie?

no a kto by nie chcial
Stary 2011-04-10, 21:19   #1967
asiak1981
Rozeznanie

aguś a moze masaż sutków? Niedawno w ddtvn polecali jako metodę lepszą niż ruch czy sex..

Włosy - mi po porodzie też wyszła gigantyczna ilość. Nie pomogło obcięcie ich przed porodem.
Jutro ide do fryzjera i poza odrostami to nie mam pomysłu co z nimi zrobić..

A dziś mi kobieta w autobusie miejsca ustąpiła!! Byłam w szoku! I tak miło mi się zrobiło.. Fakt że brzuch mam gigant..

U mnie skurcze są,ale przeważnie po jakimś wysiłku. Tyle że ja chyba nie chcę jeszcze urodzić w najbliższym tygodniu,bo bym chciała jeszcze trochę się wyspać zwłaszcza że Kasia śpi nadal w dzień, jedna drzemka ale 2godz.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:22   #1968
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
aguś a moze masaż sutków? Niedawno w ddtvn polecali jako metodę lepszą niż ruch czy sex..

Włosy - mi po porodzie też wyszła gigantyczna ilość. Nie pomogło obcięcie ich przed porodem.
Jutro ide do fryzjera i poza odrostami to nie mam pomysłu co z nimi zrobić..

A dziś mi kobieta w autobusie miejsca ustąpiła!! Byłam w szoku! I tak miło mi się zrobiło.. Fakt że brzuch mam gigant..

U mnie skurcze są,ale przeważnie po jakimś wysiłku. Tyle że ja chyba nie chcę jeszcze urodzić w najbliższym tygodniu,bo bym chciała jeszcze trochę się wyspać zwłaszcza że Kasia śpi nadal w dzień, jedna drzemka ale 2godz.
wczoraj byl
Stary 2011-04-10, 21:22   #1969
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

no a kto by nie chcial
No ja na przykład jeszcze nie chcę

Najpierw absolutorium i pierwszy rozdział mgr, potem malowanie pokoju, a potem mogę rodzić
Jeszcze z 20 dni muszę wytrzymać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-10, 21:31   #1970
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy kupowałyście może takie bardziej eleganckie sukienki ciążowe?? Za miesiąc czeka mnie ślub, na który bardzo chcę się wybrać, ale szukam ciekawej i w miarę taniej sukienki na tę okazję. Może któraś coś poleci?? Znalazłam kilka ciekawych na wyprzedażach, ale głównie na mamy kruszynki, a ja do takich nie należę
ja kupowalam na swoj slub( miesiac temu)
taką : http://www.bebefield.pl/Spodnice/B29/images/2A2.php
a jestem z tych wiekszych kobit sukienka jest cudowna
dowód poniżej :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (27,8 KB, 78 załadowań)

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-04-10 o 21:46
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:37   #1971
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na przykład jeszcze nie chcę

Najpierw absolutorium i pierwszy rozdział mgr, potem malowanie pokoju, a potem mogę rodzić
Jeszcze z 20 dni muszę wytrzymać
hehe
a ja juz mam wszystko gotowe
moge rodzic
Stary 2011-04-10, 21:52   #1972
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
hehe
a ja juz mam wszystko gotowe
moge rodzic
ja tez juz moge rodzic ale symptomow jeszcze brak
Stary 2011-04-10, 21:58   #1973
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość

Sukienka ta jest śliczna... Ale na razie nie mam na nią środków
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:59   #1974
the_sania
Wtajemniczenie

hej ciężarówy

no powiem szczerze jestem zawiedziona waszym brakiem motywacji i tym, że tak słabo się staracie o przyjście na świat waszych pociech. ja tu od wczoraj co chwilę zaglądam, a nic się nie dzieje! nie można tak
u mnie dziś taaaakaaa leniwa niedziela, że szok. nic nie robimy. od 3dni nawet z domu nie wychodziłam
wczoraj wyprasowałam ostatnie rzeczy dla małego. pieluchy tetrowe i flanelowe oraz prześcieradełka. mam dość! jak się urodzi, to raczej nie będę prasować mu ubranek, chyba, że będą bardzo pogniecione i wiadomo- brzydko będą wyglądać.

a dziś zaczęłam 35tydzień !! w pępku 108,5cm, czyli od początku ciąży +23,5cm

Agus nieładnie kobieto ja tu zaglądam, a Ty co, nic! :P

Dziewczonka oj kochana wątpię, że uda Ci się coś zdziałać z tymi włosami. to chyba hormony i pewnie samo przejdzie

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-04-10 o 22:01
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 22:19   #1975
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
hej ciężarówy

no powiem szczerze jestem zawiedziona waszym brakiem motywacji i tym, że tak słabo się staracie o przyjście na świat waszych pociech. ja tu od wczoraj co chwilę zaglądam, a nic się nie dzieje! nie można tak
u mnie dziś taaaakaaa leniwa niedziela, że szok. nic nie robimy. od 3dni nawet z domu nie wychodziłam
wczoraj wyprasowałam ostatnie rzeczy dla małego. pieluchy tetrowe i flanelowe oraz prześcieradełka. mam dość! jak się urodzi, to raczej nie będę prasować mu ubranek, chyba, że będą bardzo pogniecione i wiadomo- brzydko będą wyglądać.

a dziś zaczęłam 35tydzień !! w pępku 108,5cm, czyli od początku ciąży +23,5cm

Agus nieładnie kobieto ja tu zaglądam, a Ty co, nic! :P

Dziewczonka oj kochana wątpię, że uda Ci się coś zdziałać z tymi włosami. to chyba hormony i pewnie samo przejdzie
nie zapeszaj, bo mam skurcze co 5 minut
Stary 2011-04-10, 22:22   #1976
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
nic nie mówię już

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-04-10, 22:34   #1977
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To ja tak po cichu, żeby nie zapeszać mocno kciuki trzymam, żeby to dziś było...

A w ogóle nakarmiłam sweter tż i nie będzie miał w czym jutro iść od pracy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-04-10 o 22:36
Stary 2011-04-10, 22:36   #1978
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Sliczna sukienka , jak ladnie sie prezentowalas!

Cytat:
Oooooo, to moze JUZ (nam polozna opowiadala, ze wiekszosc porodow zaczyna sie noca...).
Trzymam kciuki mocno!!!
(I juz nic nie mowie, zeby nie zapeszac!)

Wlasnie skonczylam licytowac chuste dla maluszki, 2/3 ceny sklepowej, wiec jestem zadowolona , no i kolor taki jaki chcielismy (szary), bo TZ zdeklarowal sie, ze tez chce chustowac . Ale bedzie fajnie.

A teraz zmykam jesc...

Dobrej nocki wszystkim

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 22:36   #1979
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
To ja tak po cichu, żeby nie zapeszać mocno kciuki trzymam, żeby to dziś było...

A w ogóle nakarmiłam sweter tż i nie będzie miał w czym jutro iść od pracy
hehe
ja tam w ogole pokarmu nie mam
Stary 2011-04-10, 22:40   #1980
the_sania
Wtajemniczenie

Agus to czy siara leci, to nieważne. po porodzie możesz mieć więcej mleka, od Matall, która teraz już karmi

Marcelek 30.05.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości