|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI
"zgas³am" - Agata
![]() Jak chcesz nauczê Ciê ruszac z 3. Nie wiem czy mój samochod jest taki wyj±tkowy czy co, ale nie ga¶nie. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Mój tata ostatnio znalazl tekst o oszczêdnej je¼dzie. co¶ tam mówi³ ¿eby nie "nagrzewac" samochodu tylko odpalac i jechac. To ja go pytam, czy czasem nie pisali zeby na luzie nie jexdziæ. "Bylo"- takim sciszonym g³osem odpowiedzia³. Spróbowa³am ostatnio tej jazdy na luzie. Na prostej drodze do domu, widzialam ze ktos mi stoi na dró¿ce i ¿e nie wjadê to zamiast redukowaæ byl luz. Jako¶ nie czujê siê wtedy pewnie. Mam wra¿enie, ze jak je¼dzi tata to wskazówka od paliwa wolniej spada. Moja jazda chyba jest malo ekonomiczna. chcialabym sama wyje¼dziæ ca³y zbiornik, albo chociaz sama zrobiæ 100km. Ale musia³abym "porwaæ ren samochód" albo przejechac 100 na raz. Inaczej nie ma szans.
|
#1382 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 25 575
|
princeseczka dla mnie równie¿ jazda samochodem to frajda
jak teraz je¿dzê gdziekolwiek z tat± to mam tak± ogromn± chêæ siê przesi±¶æ to sprawia mi rado¶æ szkoda tylko, ¿e na razie nie mogê siê sparwdziæ samodzielnie na drodzeasiulka z cofaniem mia³am t± sam± przygodê
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 650
|
Cytat:
)... mysle,ze oszczednosc znikoma a silnik dostaje po tylku no ale nie bede tego tlumaczyc tacie bo przeciez co ja moge wiedziec jak nawet nie mam pj
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 103
|
dziewczyny wybaczcie pytanie ale o co chodzi z t± jazd± na luzie
po co tak siê robi?...
|
#1385 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 503
|
No mi tak samo w³a¶nie mówi±: jak mam czerwone i doje¿d¿am do ¶wiate³ to na luzie, kurde, ja bym wola³a normalnie na biegu a dopiero jak siê zatrzymam na luz wrzuciæ
Ale nieee...No có¿, póki co nie moje auto wiêc siê muszê s³uchaæ
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mowil mi,ze na biegu nalezy/powinno sie dojezdzac
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zreszt± on na si³ê próbuje zmieniaæ moje elkowe nawyki, nie ma to jak jego m±dro¶ci, my¶li, ¿e skoro je¼dzi autem ju¿ tyyyyyle czasu to wie wszystko...
![]() Edytowane przez _gatinha_ Czas edycji: 2011-04-10 o 23:01 |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dzwonilam do domu to powiedzial mi,ze takie 'sierotki' zdaja to ja zdam na pewno Wkurza mnie takie gadanie dlatego powiedzialam mojemu TZtowi,ze tylko on bedzie wiedzial za ktorym razem zdalam, a w domu bede mowic,ze wciaz biore dodatkowe lekcje. W ogole moj tata mysli,ze ja jestem taka super-wow, ale pozory myla![]() Jedno wiem na pewno- z moimi nerwami/emocjami bedzie bardzo ciezko
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
"M±dro¶ci kierowcow z do¶wiadczeniem"
1. bo jad±c na biegu siê nie zatrzymasz 2. bo jadac na biegu samochód mi psujesz 3. przecie¿ siê dotoczê do ¶wiate³ to po co mi bieg? 4. ka¿dy je¼dzi jak chce (ta mi sie podoba najbardziej). Z jazd± na luzie spotka³am siê jeszcze na kursie, na samym pocz±tku. Instr wszystko mi opisal, jakies wtryski, pompy (juz nie pamietam), dop³ywy paliwa , wiêc jak ktos pyta³ czemu nei wrzucam na luz to s³ysza³ piekne uzasadnienia. Na dodatek teraz samochody pokazuj± zu¿ycie paliwa w danej chwili, wiêc teorie o oszczêdnosci padaly bardzo szybko. Mam wrazenie, ze mój samochod to stary typ i on na biegu pali!!!!!!!iestety nie ma opcji spr ile w danej chwili itp.
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiecie co, ja siê ostatnio z³apa³am na tym, ¿e te¿ doje¿d¿am na luzie...tak mi wygodniej
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dok³adnie jomic Ale na ogó³ z tymi przestarza³ymi teoriami o jak najbardziej ekonomicznej je¼dzie to siê spotka³am u tych starszych kierowców. ¯aden z moich kolegów nie podziela tych pogl±dów o luzie itp. :P
![]() Edytowane przez _gatinha_ Czas edycji: 2011-04-11 o 13:33 |
|
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 389
|
Cytat:
![]() a kilka dni temu w³a¶nie T¿ mnie zapyta³, czemu na biegu nie doje¿d¿am skoro jest oszczêdniej no i znów teraz sobie doje¿d¿am na biegu coby mi ju¿ nie marudzi³, ¿e jestem "rozrzutna" a i w galileo kiedy¶ by³o chyba 1o najwiêkszych mitów i w³a¶nie jednym z nich by³o to, ¿e "je¿d¿±c na luzie samochód mniej spala"
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
ja siê uczy³am, ¿eby na biegu, a teraz takie rzeczy robiê
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Cytat:
Co do tego luzu, to nawet jakby olaæ kwestiê spalania i oszczêdno¶ci, to mi tak po prostu dziwnie siê je¼dzi nie maj±c wbitego biegu. Tak jakby mia³ za chwilê zgasn±æ, albo co¶ w tym stylu. |
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 249
|
Dzieñ dobry
kurcze pogoda siê nam zepsu³a, zimno, pochmurno, chêci do wszystkiego brak ;/ powiem Wam ¿e ja tez zauwazy³am jak moj brat doje¿d¿a do skrzy¿owania na luzie .. zastanawia³o mnie to hehe a teraz ju¿ wiem wszytko ja mam na kursie ¿eby doje¿d¿aæ na biegu i raczej tego siê bêde trzymaæ tak mi chyba jako¶ lepiej w ¶rode mam pierwszy raz 2 godz. i pomykamy pierwszy raz do miasta w którym bede je¼dziæ na egzaminie .. pewnie siê bede stresowac przeokropnie w koncu tam wiekszy ruch i w ogole.. no ale mam nadzieje ze bedzie dobrze martwie sie tylko bo nadal nie umiem dobrze ruszac ;/ raz mi sie uda a raz nie .. nie wiem czemu.. jak to jest u Was dziewczynki ? tez mialyscie z tym problem.. mi jest po prostu ciezko wyczuc kiedy zaczac puszczac sprzeglo i dodawac gaz .. wiem ze w sumie powinnam juz to dawno umiec ale kurde nie wychodzi mi to no i tym sie martwie najbardziej .. poza tym od momentu jak zaczelam robic to prawko to prawie caly czas mysle o tym co robie na jazdach ¼le, nad czym musze popracowaæ.. jakas mania po prostu hehe ale szczerze sie przyznam ¿e mimo tego ze boje siê tego jak to sobie poradze to juz sie nie moge doczekac chyba tesknie za I. w sensie nie dokladnie za nim :P tylko za jego osobowoscia, charakterem i stylem bycia i tym ze jest prze fajnym kolesiem ![]() Buziaki
".Bo s± dwa rodzaje bólu (...). Cierpienie fizyczne i cierpienie duchowe. Cierpienie fizyczne siê znosi. Cierpienie duchowe siê wybiera." Éric-Emmanuel Schmitt — Oskar i pani Ró¿a Wygralam walkê o marzenia
: Projekt 'Prawo jazdy' zakonczony powodzeniem!![]() |
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ostatnio siê za bardzo nie odzywa³am, ale jako¶ nie mia³am o czym pisaæ, a i ochoty nie by³o ![]() Widzê, ¿e piszecie o doje¿d¿aniu do ¶wiate³ "na luzie". Ja nie by³am tak uczona na kursie i szczerze mówi±c nie wiedzia³am o czym¶ takim. Ja zawsze doje¿d¿am na wrzuconym biegu i dopiero jak siê zatrzymam, to wrzucam "na luz". Ciekawe jak tam misislipy, pewnie ju¿ jutro kolejne podej¶cie
|
|
#1397 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Cytat:
ja-yyy nie wiem I.- ju¿ my¶la³em,¿e Ci uczyli doje¿d¿aæ do ¶wiate³ ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() piszê siê na to trzeba je¼dziæ na wysokich biegach, to ruszaæ pewnie te¿ nie na niskich![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26280046]princeseczka dla mnie równie¿ jazda samochodem to frajda jak teraz je¿dzê gdziekolwiek z tat± to mam tak± ogromn± chêæ siê przesi±¶æ to sprawia mi rado¶æ szkoda tylko, ¿e na razie nie mogê siê sparwdziæ samodzielnie na drodze[/QUOTE] ju¿ nied³ugo siê doczekasz ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzcie jak± fajn± tabelkê ze zdawalno¶ci± znalaz³am:
http://www.e-redakcja.net/file/get/hash/922bc34 karolciab93, dopiero pierwszy raz? Ile masz ju¿ godzin za sob±? Z ruszaniem to ja mia³am mega problem do 25h kursu ![]() Cytat:
Te¿ mia³am przygodê z luzem. Sta³am na czerwonych ¶wiat³ach i podczas ruszania oczywi¶cie mi zgas³. Stali¶my na górce, wiêc da³am luz, samochód zacz±³ siê staczaæ, a ja w trakcie tego odpali³am. Nie zapomnê dumy instruktora i jego s³ów: "Ale to dobrze rozegra³a¶! Niby ci zgas³, a jecha³a¶!"
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Cze¶æ dziewczynki!
![]() Nie ma co siê przejmowaæ, ka¿demu zdarzaj± siê jakie¶ ma³e wpadki. Ja namiêtnie wje¿d¿am w dziury, tata zacz±³ podejrzewaæ, ¿e nie wiem, gdzie mam ko³a ![]() W niedzielê zrobi³am 130 km, pod sam koniec zgas³ mi ze trzy razy ale ogólnie by³o ok, chocia¿ wiadomo, ¿e jeszcze tyyyle nauki przede mn±. U mnie raczej nie czepiaj± siê oszczêdno¶ci, ostatnio tata nawet stwierdzi³, ¿e odk±d ja je¿d¿ê to absurdalnie mamy mniejsze spalanie, a robiê wszystko po swojemu, wiêc mo¿e dlatego. Na pocz±tku tru³ co¶ o tym luzie, ale zapowiedzia³am, ¿e nie mam najmniejszego zamiaru stosowaæ siê do tych przestarza³ych metod i koniec dyskusji.
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-04-11 o 15:43 |
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dlatego, ¿e nie s³ucha³am Instruktora.. On kaza³ dodawaæ gazu a ja ale to wszystko do czasu... w domu æwiczy³am sobie"na sucho" synchronizacjê ruchów stopami lewa(sprzêg³o) do góry, prawa(gaz) w dó³ pó¼niej postanowi³am to wypróbowaæ na jazdach i oooo zaczê³o wychodziæ a problem gasn±cego samochodziku odszed³ w niepamiêæ..a¿ do wczoraj
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
haha mój tata te¿ ostatnio krzycza³ 'jedna dziura na drodze a ty 3 raz w ni± wje¿d¿asz!
'
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia a co do têsknoty za instruktorem, to przyjdzie na to czas...po egzaminie
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie auto gas³o na kursie tak do 5h a potem ju¿
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- a co do têsknoty do I. to ja o swoim 1 zapomnia³am i ba! bardziej têskniê za tym 2 mimo, i¿ mia³am z nim stosunkowo mniej jazd (bo a¿ 7h, a 3h przede mn±) to wydajê mi siê, ¿e wiêcej mnie nauczy³, ni¿ poprzedni
|
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 249
|
Cytat:
a je¶li chodzi o godz to dopiero 9 ostatnio mi zgas³ ok 3 razy ;p raz bo skrêca³am na skrzy¿owaniu z nog± na gazie .. i mi pieszy wyskoczy³ i I. musia³ ostro hamowac ;/ a ja w nerwach nie moglam odpaliæ potem chyba pomêczê corse stoj±c± przed domem i siê pouczê tego nieszczêsnego ruszania ( jak to dobrze jest mieæ du¿e podwórko ! )hehe tak tak wiem teraz zda³am sobie sprawê z tego ¿e na pewno bede teskniæ za elk± jak ju¿ kiedy¶ zdam na prawde I. jest tak ¶wiêtnym go¶ciem ze az na jego widok bu¼ka siê ¶mieje no i boskie jest to jego ¶piewanie w czasie jazdy
".Bo s± dwa rodzaje bólu (...). Cierpienie fizyczne i cierpienie duchowe. Cierpienie fizyczne siê znosi. Cierpienie duchowe siê wybiera." Éric-Emmanuel Schmitt — Oskar i pani Ró¿a Wygralam walkê o marzenia
: Projekt 'Prawo jazdy' zakonczony powodzeniem!![]() Edytowane przez karolciab93 Czas edycji: 2011-04-11 o 15:55 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia poæwicz z tym gazem na podwórku
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 077
|
no i co laseczki
dzi¶ odebra³am prawko a mówi³y¶cie ¿e conajmniej 3 dni ... hehehehe tylko ten weekend przed³u¿y³
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ile przecietnie jest godzin na manewrach?
No i najpierw sa manewry a potem wypuszcza w miasto, tak? Mam na mysli same lekcje
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 077
|
Cytat:
mój 2 I. mnie bardzo du¿o nauczy³ i z chêci± bym z nim siê jeszcze powozi³a i tez tylko 7h mia³am z nim Jutro jade do szko³y samochodem zbiore moje kumpele jeszczze juhuuuuu ... dzis mia³am ju¿ plan wyruszyæ gdzie¶ ale tata zabra³ ze sob± dowód no ale jutr sobie to wynagrodze ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
#1409 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 25 575
|
Karolina a w³a¶nie nie mam jeszcze terminu
dzisiaj jak by³am zap³aciæ mówi³am ¿e chcê na ¶rodê bo mam rekolekcje, ale zobaczymy jak to bêdzie ![]() Karolcia spokojnie, jeszcze tak siê wprawisz, ¿e bedziesz mistrzem kierownicy ![]() ale uwierz, ¿e ta têsknota za I. zniknie Ci razem z wyje¿dzeniem tych 30godzinek a po zdaniu egzaminu zapewne wróci mi zgas³ na egzaminie z 3-4 razy a pani E. nic ja te¿ ju¿ têskniê za instruktorami, ale nie chcê ju¿ wiêcej je¼dziæ eLk± chcia³abym siê z nimi spotkaæ w innej sytuacji ![]() Eroll dobrze, ¿e nie sz³am do Gdañska zdawaæ ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- albo i jednak nie... w³a¶nie dzwoni³ I. i mam termin ale jeszcze Wam nie powiem chcê potrzymaæ Was w niepewno¶ci
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi notorycznie gas³ w czasie kursu, ale na egzaminach nie zgas³ mi ani razu, z czego jestem niezmiernie dumna ![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26298110]albo i jednak nie... w³a¶nie dzwoni³ I. i mam termin ale jeszcze Wam nie powiem chcê potrzymaæ Was w niepewno¶ci [/QUOTE]Nie mów, ¿e jutro |
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

jak teraz je¿dzê gdziekolwiek z tat± to mam tak± ogromn± chêæ siê przesi±¶æ

no ale nie bede tego tlumaczyc tacie bo przeciez co ja moge wiedziec jak nawet nie mam pj

po co tak siê robi?...
Ale nieee...No có¿, póki co nie moje auto wiêc siê muszê s³uchaæ 

.. i mi pieszy wyskoczy³ i I. musia³ ostro hamowac ;/ a ja w nerwach nie moglam odpaliæ potem
no ale jutr sobie to wynagrodze