|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
kosmitka
|
Dobrej nocy!
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Ja myślę,że nas Acelinka poratuje w tej sprawie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mężul też mi zrobił kolację i lata koło mnie przez cały dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się czułam jakby miała % aż tż i tacie dawałam żeby posmakowali i stwierdzili ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- No właśnie. Przy ciążach zagrożonych bardzo często są robione Usg. Moja kolezanka mówiła że miała ok 20 i dziecko zdrowe, śliczne. Gdyby było tak szkodliwe to pewnie nie dobijaliby szkodliwym USG ![]() ![]() Zamykam do wanny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Hej, jestem
![]() Wczoraj za długo siedziałam na urodzinach i czułam się dziś jak koń po westernie ![]() Miss hot - dobra robota ![]() Przepraszam, że Was tak opuściłam z nowym wątkiem, ale widzę, że Miss hot jest oblatana i jeśli chce i daje radę to świetnie to poprowadzi ![]() ![]() Widziałam, że zastanawiacie się ile i czego kupować, znalazłam fajny wątek, mi najpierw zamieszał, a potem rozjaśnił ![]() Idę się w końcu położyć, bo mnie od kilku dni (a od wczoraj to już w ogóle) brzuch dość mocno boli, krocze (to przy chodzeniu lub gwałtowniejszych ruchach, typu wstawanie) i jeszcze do tego hemoroid mi pękł i nie wiem jak siedzieć ![]() Dobranoc ![]()
#97 | ||
Zakorzenienie
|
jeeeeej .. odpisałam i nacisnęłam krzyżyk neichcący
![]() ![]() więc ... melduję się na nowym wątku ![]() co ja tam pisałam ![]() ja teraz używam Pliva Fem. Mąż mi ten płyn kupił w aptece gdy miałam infekcje i powiem że się sprawdził, jak jeszcze nie miałam nic od gina przepisane to skutecznie łagodził pieczenie i swędzenie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cieszyć się cieszyć, a co ![]() ![]() u mnie też już skończymy 19 tydzień w piątek, w tym tygodniu 20 tydzień minie i kiedy to przeleciało to nie wiem ![]() Cytat:
![]() a gdzie pójdziemy, na jakieś pyyyyyszne lody? ![]() Wy się nie znacie ale ja się znam ![]() Możemy iść do Focusa do lodomani albo Cafe Chopin, albo do Bosco Cafe myśle że tam by było przytulniej bo w Focusie to wiadomo mnóstwo ludzi się przewija między sklepami ![]() cotynato, brzuszek powinien być miękki ![]() ![]() ![]() agnyska81, odpoczywaj dużo ![]() Dziewczyny ratujcie. Myślałam, że już wybrałam wózek ... no ale w piątek byłam oddać moją suknie ślubną do salonu, (a może sie sprzeda a grosik się zawsze przyda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-11 o 06:06 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Witam w 3 czesci troszke sie nie udzielam ale jestem zaprzatnieta przygotowaniami do czerwcowego wesela, ale czytam was codziennie i jestem na bieząco. Jak sie juz ogarne z wszystkim to obiecuje sie bardziej udzielac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Lista z pierwszego postu zweryfikowana o dziewczyny "zaginione" - praktycznie chyba tylko jedną wrzuciłam do naszej listy, bo się udziela, o innych słuch zaginął - nie piszą, nie logują się od dłuższego czasu oraz o mamy październikowe - część usunięte, bo np udzielają się w wątku XI-XII Został mi jeszcze wrzesień, ale to może w trakcie drzemki synka po południu ![]() Cytat:
![]() Dla mnie sprawa jest prosta - piszę otwarcie, że jak się ktoś nie udziela to nie figuruje na liście - wtedy jest większa przejrzystość ![]() Cytat:
![]() Mnie brzuch na wysokości cięci boli czasem jak się o coś oprę, muszę się spytać ginki na wizycie w środę o co chodzi, czy to prawidłowe w miarę ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Lubliniankom przypominam, że w środę spotykamy się o 17:00 pod Szewcem na Starówce ![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane w nowym wąteczku
![]() ![]() Ja w weekend miałam gości i duuużo odpoczywalam. Dowiedzialam się, że już bardzo zmieniła mi się figura ![]() ![]() ![]() aa2 ja się określę po wizycie w środę co do wypadu do Rybnika. Dziękuję za propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Szok
![]() od piatku popołudniu mnie z wami nie było a wy tak ładnie zakonczyłyscie stary watek i w nowym tyle napisane ![]() wiec ja sie tez melduje ![]() mam nadzieje ze w tym watku poczuje te kopniaczki ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
![]() u mnie pięknie słońce świeci, szkoda tylko, ze jest 6 stopni brr ![]() w temacie wózków to ja zielona jestem, wybiorę taki, który wizualnie i po macnku mi się spodoba ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój dziś z tekstem wyjechał, bo wstałam o 9 dopiero, nie mogłam się zwlec, katar, kaszel, ciepłe łóżeczko... a ten do mnie "jak ja do dziecka bedę wstawać od września jak ja tyle teraz śpie" ![]() ![]() Ej teraz jestem chora to mi wolno chyba nie ? Jeszcze mi zatoki czuję bierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() byłam dzis zrobić badania i baba tak mi wcisneła ta igłe ze teraz cała łapa mnie boli, w ogóle jak brała tą krew to az wyciekała be, bede miała siniaka jak sie patrzy Cytat:
![]() ![]() co do wózków to ja tez niby wiem co chce ale pewnie jak pójde oigladac to nie wiadomo jak sie to skończy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
o matko, znalazłam Was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że dla mnie ta ciąża to ciągle taka nierealna.. No ciężko mi uwierzyć w to. Wymyśliłam, że może jak kupię jakieś ciuszki to do mnie bardziej dotrze
![]() ![]()
#108 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka w takim razie
![]()
#109 |
Rozeznanie
|
Oooo już nowy wątek, wiec się melduję
![]() czytałam was od czasu do czasu ale ostatnio miałam takiego lenia że nawet nie włączałam kompa ![]() Pisałyście o sikaniu, ja przed spaniem sikam 2-3 razy ![]() ![]() Ja się wietrzyć nie mogę bo też mam luteinkę dopochwową ale dziś spałam bez majtek bo mój małż stęsknił się za moją gołą pupcią ![]() Pochwalę się wam ![]() Wczoraj tak maluch się wiercił po kolacji że nawet tż czuł i był w szoku że tak się kręci ![]() ![]() co do usg ja do 12 tc miałam 7 razy usg (I szpital 2 razy, prywatnie 1raz bo mój gin nie mógł a na wypisie pisało żeby zrobić, II szpital 1 raz, u mojego lekarza 1 raz, prywatnie 1 raz bo znów mój gin nie mógł, III szpital 1 raz) ale fakt że mam ciąże zagrożoną i co 2 tyg do szpitala szłam bo plamiłam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Witam w nowej części
![]() Bardzo fajny tytuł ![]() Jak tam po weekendzie? U mnie jak zwykle szybko minął ![]() ![]() ![]() Anciaahk co do płynów to ja używam taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ku.html&next=1, ja sobie go chwalę i dobre ma opinie ![]() Jak poczytałam o waszym wstawaniu na siku o 4 rano to jakbym o sobie czytała, też tak wstaję, jakaś telepatia ![]() A co do usg to ja na początku miałam robione na 1 wizycie w 6 tyg, później w 8 na potwierdzenie serduszka i potem w 12 tyg na badaniu przeziernosci, ostatnio byłam 28 marca w 17 tyg i gin nie robił usg, teraz mam wizyte 19 kwietnia i chyba też nie będzie robił, bo jak się spytałam to powiedział, że zobaczymy ![]() ![]()
#111 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to witam w nowym wątku i nowym dniu ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Wlaśnie piję kawę, bo mnie (znowu ![]() ![]() ![]() ![]() No nie do wiary. Poszłam tym tropem i wiecie co, powinnyśmy się wystrzegać: barszczyku, soku pomarańczowego, herbaty (zielonej też), soku pomidorowego, mleka itd ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
a moj brzuch jest mieciutki jak galaretka chyba to jeszcze tłuszczyk uchodowany z przed ciazy
![]() ![]() ![]() jak narazie to tylko dupa mi urosła ![]()
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja obstawiam Bosco Cafe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
zazdroszczę ci,ja mam bebzon co najmniej jakbym była w 6 miesiącu,od dosc dawna nosze ciazowe ubrania ktorych juz mam troche dosc,ostatnio jak byłam u połoznej wazona to przytyłam pol kg,teraz bedzie troche gorzej napewno,staram się ze wszystkich sił nie ulegac ciążowym zachciankom (bo do szczupłych nie należę) ale czasami mi nie wychodzi
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę nic mówić, ale woda ognista też czysta jak łza
![]() Mój brzuch też twardy, ale już mówiłam, że mi właściwie od łona do mostka wypchnęło mięśnie brzucha i to chyba je czuję (plus na dole duuuuża macica). Nie wiem jak się przez to ma dzieciak ze swoimi kopniakami przebić haha ![]() Jestem chyba szczęściarą, bo nie mam potrzeby wstawania w nocy na siku ![]()
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
dziewczyny od kiedy jestescie w ciazy jest cos na co nie możecie patrzeć?Ja od poczatku ciąży nie jem mięsa,cebuli,czosnku(a byłam fanką sosów czosnkowych)odrzuca mnie na sam widok ciast z kremem,za to mogłaby stać pod moim domem cysterna z cherry colą której przed ciaza nie lubiłam
![]()
#119 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja w nowym watku
![]() Dzis znów w pracy...teraz mam okienko to szybko do Was zaglądnełam.... Weekend mi szybko minął, rozleniwiłam się z TZ.... A jutro jade do endokrynologa.... |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Właśnie przeczytałam fajny artykuł
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...w-brzuchu.aspx aż się wzruszyłam, jak chcecie to poczytajcie ![]() eveline22 ja też uwielbiam colę cherry, zawsze musi być w pogotowiu w lodówce ![]()
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() ![]() 30.08.2011 Adaś ![]() ![]() Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-04-11 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.