Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 21:41   #91
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Większość chyba jednak robi usg za każdym razem, co nie znaczy, że większość ma rację. Ale jakby było szkodliwe, to chyba większość by nie robiła?

Małgosia grzeczny mężul.

Mój zrobił kolację i właśnie skończyłam bavarię, nawet dobra. Czuję się, jakby miała % .
Ja myślę, że skoro chodzimy do dobrych specjalistów to nie krzywdziliby nas robiąc USG i będąc świadomi że nam szkodzą. Myślę, że to temat rzeka i ile osób/lekarzy tyle opinii. Ja pozwalam sobie raz na miesiąc i mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:41   #92
anciaahk
kosmitka

Dobrej nocy!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:43   #93
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrej nocy!
idziesz spać?
dobranoc
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:45   #94
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
spoko damy rade wejdziemy do jakiejś co bedzie wyglądała przyzwoicie
Ja myślę,że nas Acelinka poratuje w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mężuś mój troskliwy, podgrzewa mnie farelką, nosi z pokoju do łazienki co by było mi ciepło, zagląda do mnie do łazienki i pyta się czy wszystko ok
a Ty w łazience z laptopem siedzisz?

Cytat:
Większość chyba jednak robi usg za każdym razem, co nie znaczy, że większość ma rację. Ale jakby było szkodliwe, to chyba większość by nie robiła?

Małgosia grzeczny mężul.

Mój zrobił kolację i właśnie skończyłam bavarię, nawet dobra. Czuję się, jakby miała % .
Ja zawsze tłumaczę to tak że: nie znam oficjalnych badań stwierdzających, że komuś urodziło się chore dziecko przez częste usg, poza tym jeśli ktoś ma ciążę mnogą albo zagrożoną to też częściej robią usg i gdyby naprawdę to szkodziło to nie byłoby to tak powszechnie stosowane. To jest moja prywatna opinia

Mój mężul też mi zrobił kolację i lata koło mnie przez cały dzień

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:50   #95
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
też tak czułam

dobranoc
ja też się czułam jakby miała %
aż tż i tacie dawałam żeby posmakowali i stwierdzili

Cytat:
polecam konsultacje różnych lekarzy(z wieloma lekarzami mam styczność i nie spotkałam sie z opinią ze usg szkodzi) i wiele naukowych artykułów , gdzie wypowiadają się specjaliści: jeśli usg byłoby w najmniejszym stopniu szkodliwe lekarze nie robiliby go pacjentkom
wielu lekarzy za to nie robi do 12 tyg ale ni ejest to spowodowane szkodliwością bardziej ty,m zę w 12 tyg wiecej widać itd
Kto wie. Niby jakoś nas prześwietla. Ponieważ skóra, fałdki, macica... jednak to wszystko jakoś przechodzi i pozwala nam zobaczyć te cudne widoki... ale właśnie nie wydaje mi się aby tylu lekarzy nas krzywdziło i to świadomie. Moja ginka na nfz powiedziała, że usg to jakieś takie fale które mogą wytrącać komórki itp.Ja tam nie wiem dokładnie pracy na ten temat nie pisałam, ale uważam że raz na miesiąc nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

No właśnie. Przy ciążach zagrożonych bardzo często są robione Usg. Moja kolezanka mówiła że miała ok 20 i dziecko zdrowe, śliczne. Gdyby było tak szkodliwe to pewnie nie dobijaliby szkodliwym USG No nic trzymajmy kciuki, żeby wszystko było ok
Zamykam do wanny

Wymianka.
Stary 2011-04-10, 22:33   #96
agnyska81
Zakorzenienie

Hej, jestem
Wczoraj za długo siedziałam na urodzinach i czułam się dziś jak koń po westernie Dzisiaj już krócej posiedzieliśmy, bo i ja nie miałam siły i inni krótko byli, bo jutro do pracy.

Miss hot - dobra robota

Przepraszam, że Was tak opuściłam z nowym wątkiem, ale widzę, że Miss hot jest oblatana i jeśli chce i daje radę to świetnie to poprowadzi No i na moje oko decyzja z usunięciem nieudzielających się jest dobra. Tylko ja bałam się ją podjąć, bo nie lubię się nikomu narażać

Widziałam, że zastanawiacie się ile i czego kupować, znalazłam fajny wątek, mi najpierw zamieszał, a potem rozjaśnił Ale przyznam, że nie widziałam tam ilości takich jak 20 sztuk body (chyba, że piszecie o czterech różnych rozmiarach, ale z jednego chyba nie?).

Idę się w końcu położyć, bo mnie od kilku dni (a od wczoraj to już w ogóle) brzuch dość mocno boli, krocze (to przy chodzeniu lub gwałtowniejszych ruchach, typu wstawanie) i jeszcze do tego hemoroid mi pękł i nie wiem jak siedzieć
Dobranoc

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 06:04   #97
acelinka
Zakorzenienie

jeeeeej .. odpisałam i nacisnęłam krzyżyk neichcący ja cie kręce, zaraz mnie szlag trafi

więc ... melduję się na nowym wątku

co ja tam pisałam

Cytat:

A tak przy okazji- jaki polecacie płyn do higieny intymnej?
ja teraz używam Pliva Fem. Mąż mi ten płyn kupił w aptece gdy miałam infekcje i powiem że się sprawdził, jak jeszcze nie miałam nic od gina przepisane to skutecznie łagodził pieczenie i swędzenie i ogólnie podobno jest polecany w ciąży i połogu, przynajmniej tka pisze na ulotce

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Tematy zakupowe w pełni widzę Do Lidla mam daleko do Reala też, chyba mnie ominą promocje
Wczoraj usłyszałam, że nawet brzuch nie tyle mi urósł co biust I to na urodzinach i w szkole. Cieszyć się czy płakać?
Zakończyliśmy dzisiaj 19 tydzień czyli już prawie połowa ciąży Gdzie te 19 tygodni przeleciało to ja nie wiem
a od kiedy te lidlowe promocje? Bo przecież w piątek będziesz w Rybniku, to już Lidl całkiem po drodze ja mam stosunkowo blisko do lidla, autkiem podjechać to raz dwa ale jakoś mało kiedy tam zaglądam a do reala to mam 5 minutek spacerkiem

cieszyć się cieszyć, a co brzusio jeszcze nadgoni

u mnie też już skończymy 19 tydzień w piątek, w tym tygodniu 20 tydzień minie i kiedy to przeleciało to nie wiem

Cytat:
aaaa przypominam w nowej części:
Ślązaczki spotkanie w Rybniku w piątek o 16 pod Rossmannem na razie na 100% będzie nas 4 jak ktoś jeszcze chętny to zapraszamy

a gdzie pójdziemy, na jakieś pyyyyyszne lody?
Wy się nie znacie ale ja się znam
Możemy iść do Focusa do lodomani albo Cafe Chopin, albo do Bosco Cafe myśle że tam by było przytulniej bo w Focusie to wiadomo mnóstwo ludzi się przewija między sklepami

cotynato, brzuszek powinien być miękki , twardy to dosyć zły znak ale zazwyczaj wystarczy odpocząć i wraca do normy

agnyska81, odpoczywaj dużo

Dziewczyny ratujcie. Myślałam, że już wybrałam wózek ... no ale w piątek byłam oddać moją suknie ślubną do salonu, (a może sie sprzeda a grosik się zawsze przyda ) sklep z sukniami jest na piętrze, a na dole jest sklep z wózkami i zajrzałam ... zobaczylam nowy model wózków tako i się zakochałam sa stylizowane na takie starsze, mają zamszową gondolke no normalnie boskie model się nazywa tako ballio teraz jestem w kropce na początu myślałam, że zamsz to niepraktyczny będzie, trudny do wyprania ale mama powiedziała, że jak ja byłam mała to też miałam zamszowy wózek i że fajnie sie sprawowały i czyściły. No i cena 1550 z fotelikiem, więc w naszej normie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-04-11 o 06:06
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 06:39   #98
julia1906
Raczkowanie

Witam w 3 czesci troszke sie nie udzielam ale jestem zaprzatnieta przygotowaniami do czerwcowego wesela, ale czytam was codziennie i jestem na bieząco. Jak sie juz ogarne z wszystkim to obiecuje sie bardziej udzielac.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 07:35   #99
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej
Lista z pierwszego postu zweryfikowana o dziewczyny "zaginione" - praktycznie chyba tylko jedną wrzuciłam do naszej listy, bo się udziela, o innych słuch zaginął - nie piszą, nie logują się od dłuższego czasu oraz o mamy październikowe - część usunięte, bo np udzielają się w wątku XI-XII
Został mi jeszcze wrzesień, ale to może w trakcie drzemki synka po południu

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Miss hot - dobra robota

Przepraszam, że Was tak opuściłam z nowym wątkiem, ale widzę, że Miss hot jest oblatana i jeśli chce i daje radę to świetnie to poprowadzi No i na moje oko decyzja z usunięciem nieudzielających się jest dobra. Tylko ja bałam się ją podjąć, bo nie lubię się nikomu narażać
Dzięki Agnyska
Dla mnie sprawa jest prosta - piszę otwarcie, że jak się ktoś nie udziela to nie figuruje na liście - wtedy jest większa przejrzystość

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Idę się w końcu położyć, bo mnie od kilku dni (a od wczoraj to już w ogóle) brzuch dość mocno boli, krocze (to przy chodzeniu lub gwałtowniejszych ruchach, typu wstawanie) i jeszcze do tego hemoroid mi pękł i nie wiem jak siedzieć
Dobranoc
Odpoczywaj dużo kochana

Mnie brzuch na wysokości cięci boli czasem jak się o coś oprę, muszę się spytać ginki na wizycie w środę o co chodzi, czy to prawidłowe w miarę

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Lubliniankom przypominam, że w środę spotykamy się o 17:00 pod Szewcem na Starówce

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 07:40   #100
SONIA004
Zadomowienie

Witajcie kochane w nowym wąteczku... pędzicie jak szalone
Ja w weekend miałam gości i duuużo odpoczywalam. Dowiedzialam się, że już bardzo zmieniła mi się figura i oprócz brzuszka poszerzyły mi się bioderka... podobno zaczynam wyglądać mamusiowo. No!!! Najwyższy czas
aa2 ja się określę po wizycie w środę co do wypadu do Rybnika. Dziękuję za propozycje, jak będzie wszystko ok to chętnie skorzystam.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 07:45   #101
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

cotynato, brzuszek powinien być miękki , twardy to dosyć zły znak ale zazwyczaj wystarczy odpocząć i wraca do normy
Ufff

Cytat:
Dziewczyny ratujcie. Myślałam, że już wybrałam wózek ... no ale w piątek byłam oddać moją suknie ślubną do salonu, (a może sie sprzeda a grosik się zawsze przyda ) sklep z sukniami jest na piętrze, a na dole jest sklep z wózkami i zajrzałam ... zobaczylam nowy model wózków tako i się zakochałam sa stylizowane na takie starsze, mają zamszową gondolke no normalnie boskie model się nazywa tako ballio teraz jestem w kropce na początu myślałam, że zamsz to niepraktyczny będzie, trudny do wyprania ale mama powiedziała, że jak ja byłam mała to też miałam zamszowy wózek i że fajnie sie sprawowały i czyściły. No i cena 1550 z fotelikiem, więc w naszej normie
Tyle jeszcze czasu mamy że pewnie zmienisz zdanie z 5razy jeszcze

Wymianka.
Stary 2011-04-11, 08:26   #102
tusia872
Zadomowienie

Szok
od piatku popołudniu mnie z wami nie było a wy tak ładnie zakonczyłyscie stary watek i w nowym tyle napisane

wiec ja sie tez melduje

mam nadzieje ze w tym watku poczuje te kopniaczki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 08:40   #103
gerda
Zadomowienie

u mnie pięknie słońce świeci, szkoda tylko, ze jest 6 stopni brr

w temacie wózków to ja zielona jestem, wybiorę taki, który wizualnie i po macnku mi się spodoba

miłego dnia

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 08:56   #104
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
a Ty w łazience z laptopem siedzisz?
Nie no co Ty to tylko mój mąż tak potrafi
On mi przenosi raz grzejniczek tu raz tu, ale i tak jak rano się obudziłam w sypialni 15stopni.. a w pozostałych pomieszczeniach 16... ale już się blacha kładzie o 7 rano także dzis będzie ciepło w domu!
Mój mężul też mi zrobił kolację i lata koło mnie przez cały dzień
Ci nasi meżowie to jednak dobrzy faceci
Mój dziś z tekstem wyjechał, bo wstałam o 9 dopiero, nie mogłam się zwlec, katar, kaszel, ciepłe łóżeczko...
a ten do mnie "jak ja do dziecka bedę wstawać od września jak ja tyle teraz śpie" a ja mu odpowiadam że "instynktownie"
Ej teraz jestem chora to mi wolno chyba nie ? Jeszcze mi zatoki czuję bierzę

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
-
Lubliniankom przypominam, że w środę spotykamy się o 17:00 pod Szewcem na Starówce
Mam nadzieję że się trochę podkuruję do tej środy i się zjawię

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

u mnie pięknie słońce świeci, szkoda tylko, ze jest 6 stopni brr

w temacie wózków to ja zielona jestem, wybiorę taki, który wizualnie i po macnku mi się spodoba

miłego dnia
Ja też jestem zielona w temacie wózków... ale coś tam się wybierze

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 08:57   #105
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry ja jak zwykle melduje sie z pracy
byłam dzis zrobić badania i baba tak mi wcisneła ta igłe ze teraz cała łapa mnie boli, w ogóle jak brała tą krew to az wyciekała be, bede miała siniaka jak sie patrzy

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jeeeeej .. odpisałam i nacisnęłam krzyżyk neichcący ja cie kręce, zaraz mnie szlag trafi

więc ... melduję się na nowym wątku

co ja tam pisałam

ja teraz używam Pliva Fem. Mąż mi ten płyn kupił w aptece gdy miałam infekcje i powiem że się sprawdził, jak jeszcze nie miałam nic od gina przepisane to skutecznie łagodził pieczenie i swędzenie i ogólnie podobno jest polecany w ciąży i połogu, przynajmniej tka pisze na ulotce

a od kiedy te lidlowe promocje? Bo przecież w piątek będziesz w Rybniku, to już Lidl całkiem po drodze ja mam stosunkowo blisko do lidla, autkiem podjechać to raz dwa ale jakoś mało kiedy tam zaglądam a do reala to mam 5 minutek spacerkiem

u mnie też już skończymy 19 tydzień w piątek, w tym tygodniu 20 tydzień minie i kiedy to przeleciało to nie wiem

Możemy iść do Focusa do lodomani albo Cafe Chopin, albo do Bosco Cafe myśle że tam by było przytulniej bo w Focusie to wiadomo mnóstwo ludzi się przewija między sklepami

agnyska81, odpoczywaj dużo

kochana mam wrażenie ze kupowałysmy kiecke w tym samym miejscu bo ja w Rybniku sobie zamawiałam powiedz mi to taki mały salonik i wchodzi sie po takich zakręconych schodach? po drodze na tych schodach stoi zazwyczaj manekin w kiecce ślubnej?

co do wózków to ja tez niby wiem co chce ale pewnie jak pójde oigladac to nie wiadomo jak sie to skończy

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane w nowym wąteczku... pędzicie jak szalone
Ja w weekend miałam gości i duuużo odpoczywalam. Dowiedzialam się, że już bardzo zmieniła mi się figura i oprócz brzuszka poszerzyły mi się bioderka... podobno zaczynam wyglądać mamusiowo. No!!! Najwyższy czas
aa2 ja się określę po wizycie w środę co do wypadu do Rybnika. Dziękuję za propozycje, jak będzie wszystko ok to chętnie skorzystam.

polecam sie, ja ide w czwartek do tej babki i zobacze jak mnie zaś potraktuje jak nic nowego nie dowiem sie ani mnie dokładnie nie zbada to raczej bede z niej rezygnowac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 08:58   #106
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

o matko, znalazłam WasWchodzę na poprzedni wątek, a tam zamknięte

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 09:04   #107
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Powiem Wam, że dla mnie ta ciąża to ciągle taka nierealna.. No ciężko mi uwierzyć w to. Wymyśliłam, że może jak kupię jakieś ciuszki to do mnie bardziej dotrze Tylko ja zakładam wersję oszczędnościową i kupię używane. Zrobiłam mniej więcej listę czego i ile trzeba i będę po trochę powoli kupowała
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 09:04   #108
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Zdrówka w takim razie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 09:08   #109
mucka21
Rozeznanie

Oooo już nowy wątek, wiec się melduję
czytałam was od czasu do czasu ale ostatnio miałam takiego lenia że nawet nie włączałam kompa

Pisałyście o sikaniu, ja przed spaniem sikam 2-3 razy ale za to noc jak dobrze pójdzie prześpię całą i rano dopiero siku

Ja się wietrzyć nie mogę bo też mam luteinkę dopochwową ale dziś spałam bez majtek bo mój małż stęsknił się za moją gołą pupcią

Pochwalę się wam
Wczoraj tak maluch się wiercił po kolacji że nawet tż czuł i był w szoku że tak się kręci jednak to co czułam od 12tyg to był dzidziuś, ale nadal czuję go tylko jak przyłożę dłoń do brzucha, tak bez dłoni to nic. jutro mam wizytę u gina to się spytam czy to dzidziuś tam jest (zawsze w jednym miejscu i nigdzie indziej) wspaniałe uczucie polecam potrzymać dłonie na brzuszku po porządnym posiłku tym które nie czują może właśnie tak jak ja prze dłoń poczują, może ma na to wpływ to ze nie mam brzucha w ogóle.

co do usg ja do 12 tc miałam 7 razy usg (I szpital 2 razy, prywatnie 1raz bo mój gin nie mógł a na wypisie pisało żeby zrobić, II szpital 1 raz, u mojego lekarza 1 raz, prywatnie 1 raz bo znów mój gin nie mógł, III szpital 1 raz) ale fakt że mam ciąże zagrożoną i co 2 tyg do szpitala szłam bo plamiłam
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 09:26   #110
minio1984
Zadomowienie

Witam w nowej części
Bardzo fajny tytuł
Jak tam po weekendzie? U mnie jak zwykle szybko minął. Wczoraj siostry mnie odwiedziły i przywiozły prezent: 4 bavarki jabłkowe i jedną normalną Fajnie to wyglądało siatka piw dla ciężarnej. A następnym razem przyjadą dopiero na weekend majowy, to zrobiły mi zapasik heheh.
Anciaahk co do płynów to ja używam taki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ku.html&next=1, ja sobie go chwalę i dobre ma opinie
Jak poczytałam o waszym wstawaniu na siku o 4 rano to jakbym o sobie czytała, też tak wstaję, jakaś telepatia
A co do usg to ja na początku miałam robione na 1 wizycie w 6 tyg, później w 8 na potwierdzenie serduszka i potem w 12 tyg na badaniu przeziernosci, ostatnio byłam 28 marca w 17 tyg i gin nie robił usg, teraz mam wizyte 19 kwietnia i chyba też nie będzie robił, bo jak się spytałam to powiedział, że zobaczymy. A chodzę prywatnie i myślałam że częściej będę mogła maluszka podglądać, ostatnio miałam 3 marca

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 09:38   #111
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, ja znowu z głupim pytaniem
Te wasze brzuszki są twarde czy takie mięciutkie ?
Jezu głupio mi pytać, ale mnie to strasznie ciekawi

Cytat:

Ej czyli tylko ja mam twardy??

Nieźle z tym wietrzeniem, zaraz sobie zapodam!
Mój jest raczej twardy i uważam, że to jak najbardziej normalne.

A tak w ogóle to witam w nowym wątku i nowym dniu

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Wlaśnie piję kawę, bo mnie (znowu) boli głowa. A wiecie co usłyszałam ostatnio przy małej czarnej? NIE PIJ KAWY BO BĘDZIESZ MIAŁA CZARNE WODY PŁODOWE:hah aha:.
No nie do wiary. Poszłam tym tropem i wiecie co, powinnyśmy się wystrzegać: barszczyku, soku pomarańczowego, herbaty (zielonej też), soku pomidorowego, mleka itd. Pozostaje tylko woda, co by nasze płodowe były krystaliczne
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 09:45   #112
tusia872
Zadomowienie

a moj brzuch jest mieciutki jak galaretka chyba to jeszcze tłuszczyk uchodowany z przed ciazy a brzuch jak narazie to stoi w miejscu kiedy on zacznie rosnac i bedzie taki ładny typowo ciazowy
jak narazie to tylko dupa mi urosła

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-04-11, 09:46   #113
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Chyba od 14.04 te promocje
To ja obstawiam Bosco Cafe chociaż w focusie można usiąść tam w głębi i nikt nie będzie przeszkadzał

Cytat:
Ci nasi meżowie to jednak dobrzy faceci
Mój dziś z tekstem wyjechał, bo wstałam o 9 dopiero, nie mogłam się zwlec, katar, kaszel, ciepłe łóżeczko...
a ten do mnie "jak ja do dziecka bedę wstawać od września jak ja tyle teraz śpie" a ja mu odpowiadam że "instynktownie"
Ej teraz jestem chora to mi wolno chyba nie ? Jeszcze mi zatoki czuję bierzę

Ja też jestem zielona w temacie wózków... ale coś tam się wybierze
Gdyby nie byli dobrzy to by nie byli naszymi mężami Mój tż też się śmieje, że śpioch jestem i dziecko w nocy głodne będzie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 09:46   #114
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Wlaśnie piję kawę, bo mnie (znowu) boli głowa. A wiecie co usłyszałam ostatnio przy małej czarnej? NIE PIJ KAWY BO BĘDZIESZ MIAŁA CZARNE WODY PŁODOWE:hah aha:.
No nie do wiary. Poszłam tym tropem i wiecie co, powinnyśmy się wystrzegać: barszczyku, soku pomarańczowego, herbaty (zielonej też), soku pomidorowego, mleka itd. Pozostaje tylko woda, co by nasze płodowe były krystaliczne
dobre ja słyszałam ze jak sie włosy farbuje w ciazy to rude dziecko sie urodzi

Stary 2011-04-11, 09:57   #115
eveline22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a moj brzuch jest mieciutki jak galaretka chyba to jeszcze tłuszczyk uchodowany z przed ciazy a brzuch jak narazie to stoi w miejscu kiedy on zacznie rosnac i bedzie taki ładny typowo ciazowy
jak narazie to tylko dupa mi urosła
zazdroszczę ci,ja mam bebzon co najmniej jakbym była w 6 miesiącu,od dosc dawna nosze ciazowe ubrania ktorych juz mam troche dosc,ostatnio jak byłam u połoznej wazona to przytyłam pol kg,teraz bedzie troche gorzej napewno,staram się ze wszystkich sił nie ulegac ciążowym zachciankom (bo do szczupłych nie należę) ale czasami mi nie wychodzi
Stary 2011-04-11, 10:02   #116
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Pozostaje tylko woda, co by nasze płodowe były krystaliczne
Ja nie chcę nic mówić, ale woda ognista też czysta jak łza

Mój brzuch też twardy, ale już mówiłam, że mi właściwie od łona do mostka wypchnęło mięśnie brzucha i to chyba je czuję (plus na dole duuuuża macica). Nie wiem jak się przez to ma dzieciak ze swoimi kopniakami przebić haha
Jestem chyba szczęściarą, bo nie mam potrzeby wstawania w nocy na siku

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 10:09   #117
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
zazdroszczę ci,ja mam bebzon co najmniej jakbym była w 6 miesiącu,od dosc dawna nosze ciazowe ubrania ktorych juz mam troche dosc,ostatnio jak byłam u połoznej wazona to przytyłam pol kg,teraz bedzie troche gorzej napewno,staram się ze wszystkich sił nie ulegac ciążowym zachciankom (bo do szczupłych nie należę) ale czasami mi nie wychodzi
to ja chetnie wezme troszke twojego brzuszka bo ja juz tak bardzo bym chciała go miec a nie tylko w biodra i w pupe mi idzie spodnie ciazowe tez nosze bo w stare sie nie mieszcze

Stary 2011-04-11, 10:14   #118
eveline22
Raczkowanie

dziewczyny od kiedy jestescie w ciazy jest cos na co nie możecie patrzeć?Ja od poczatku ciąży nie jem mięsa,cebuli,czosnku(a byłam fanką sosów czosnkowych)odrzuca mnie na sam widok ciast z kremem,za to mogłaby stać pod moim domem cysterna z cherry colą której przed ciaza nie lubiłam
Stary 2011-04-11, 10:16   #119
pestka78
Rozeznanie

Jestem i ja w nowym watku
Dzis znów w pracy...teraz mam okienko to szybko do Was zaglądnełam....
Weekend mi szybko minął, rozleniwiłam się z TZ.... A jutro jade do endokrynologa....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 10:18   #120
minio1984
Zadomowienie

Właśnie przeczytałam fajny artykuł
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...w-brzuchu.aspx
aż się wzruszyłam, jak chcecie to poczytajcie

eveline22 ja też uwielbiam colę cherry, zawsze musi być w pogotowiu w lodówce

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-04-11 o 10:19
minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości