|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
cd
![]() |
#2043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ślicznosci ![]()
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
Właśnie babcia do mnie dzwoniła i krzyczy : Włącz radio twój ginekolog się wypowiada! Musisz to usłyszeć" Włączyłam i usłyszałam tylko " dziękuję za rozmowę, czas wracać do swoich pacjentek"
Noooo ciekawe co gadał.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zadomowienie
|
Oprócz tego jest jeszcze 4 szuflady "nowych" ciuszków...
Właśnie dzwoniła szwagierka żebyśmy przyszli dziś bo ma dwa wory ciuszków dla nas ![]() ![]()
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
aliczko piękna wypraweczka
![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizytki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamuski
![]() ![]() agus87 no jeszcze do terminu porodu zostalo Ci troszke czasu, wiec badz spokojna, my jak wczoraj pojechalismy do kina, to jak wychodzilam to tak mnie cos kulo w macicy, zaczelam panikowac normlanie, takie klucia to normalka czy to sa wlasnie te skurcze ![]() aha mozecie ocenic moj brzuszek czy sie obnizyl, fotka w albumie z mezem ![]() Lece po zakupy, bede pozniej... Aliczka88 te wszystkie czapusie to zdazysz malemu zalozyc? ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-04-11 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zadomowienie
|
Aliczka śliczna garderoba Miśka
Anuu to dużo sie dowiedziałaś,zapytaj babci moze pamięta co mówił. A u mnie pogoda taka nijaka,szaro buro niby 14 stopni ale jakoś chłodno jest. sprzątam na raty ![]() Strasznie było mi go żal wczoraj,zmęczony już był okropnie,walczył do północy, a rano o 4 wstawał do pracy.A teraz długa droga przed nim do niemiec. Dzwoniłam zapytać jak się czuje ,powiedział że rano nie mógł sie obudzić.
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ci lekarz mowi, ze to moze byc juz, w kazdej chwili rozwearcie mam, mala w kanale, skurczy mnostwo to jak tu byc spokojnym heh termin terminowi nie rowny dziecko donoszone, wymiarami gotowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zadomowienie
|
Aliczka88 cudne ubranka, kolory piękne.
W Rossmanie są wkładki laktacyjne z Baby Dream za 4,99 - 30 szt. Kupiłam obejrzałam wygląda że będą ok a cena też super
#2052 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
![]() moria A widzisz ![]() ![]() ![]() aga_pe Dobry tekst tż ![]() anula Zdarza się, że nie mając siary ma się więcej pokarmu niż mając siarę ![]() Ja bym wolała chyba jednak siary nie mieć. Wszystkie ubrania brudne ![]() ![]() Aliczka Super ciuszki ![]() ![]() princi Zostawiłam komentarze w albumie ![]() Ja dziś nieźle zaspałam. Miałam się rano do gina umawiać, ale dopiero wstałam ![]() Ciekawe, czy będą mieć jeszcze jakieś wizyty wolne ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- mamaoptymistka Ja też je mam. Podobno mają złe opinie? ![]() Ale na mój gust niczym się nie różnią od tych j&j, a mają taką cenę, że jak coś nie będzie mi szkoda ich po prostu wyrzucić ![]()
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
czesc Niunie
![]() Czytałam Was wczoraj w miarę na bieżąco ale jakoś nie miałam nastroju na pisanie.. mój mąż przeleżał cały dzien przed tv na swoim łózku, ja robiłam mu sniadanie, obiad.. a on tylko albo mecz albo konsola - przysiegam, ze nie wiem czy z 10 zdań za calusi dzień zamienilismy ![]() Wolę jednak jak chodzi do pracy i siedze całkiem sama, bo przynajmniej się nie złoszczę, ze jestem z nim a nie moge nawet porozmawiać. Jak mu o 23 zarzuciłam ,ze dziekuje ze niemą niedziele to mi odp "no przeciez wiesz, ze nie jestem gaduła" ![]() Za to obejrzałam sobie na kinomaniaku Śniadanie do łózka z Karolakiem, seriale na vod i na kobieta. spryciarze pl filmiki o makijazach ![]() Przespałam całą noc bez sik !! Obudził mnie małz o 7.30 bo wstał do pracy (wyjątkowo wczesnie ale przyjezdza szef wszystkich szefów, dyr finansowy wiec stad mobilizacja) Z wielką uwagą i cisnieniem śledziłam posty Agusi... gdy byłam na wiadomościach z wczoraj z godz 23 to az miałam ochotę skoczyc do ostatniej strony watku, aby zobaczyć czy cosik sie wykluło.. ale stopniowałam sobie napięcie i z pewnym rozczarowaniem odczytałam post Agusi z godz 10.oo ze ona nadal w domciu ![]() ![]()
#2054 |
Zadomowienie
|
a pod jakim względem złe?
#2055 |
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny - nadrabiam Was od strony 55 więc pewnie na bieżąco będę jakoś w maju
![]() śpieszę się bo musze jechać do skarbowki, wydziału komunikacji i zrobić schabiki od daisy (i kogoś jeszcze ![]() a mam jeszcze jakieś 30 min zanim mi się pranie skończy więc nadrabiam ![]() daisy, anula, andziotku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mary poziomeczka ![]() ![]() l;ece Was dalej nadrabiać, nbo nie wiem co u siaśka, a wiem, że pozostałe "bezczopowe" jeszcze nie urodziły ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-11 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic na to nie poradze ![]() a tak swoja droga, to wspolczuje sytuacji z mezem przytulam ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-11 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zakorzenienie
|
Podobno szybko przeciekają i mamy nie są zadowolone.
Ale to tylko opinie z gazety czy czegoś tam, ja chcę sama wypróbować ![]()
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2060 |
Zadomowienie
|
łooooooooooo jak ja Cie nie lubie............ wrrrrrrrrr
![]() a parapetówa minęła szybko - ale jak Wam powiem jak dzien minął to masakra (andziotku dziękuje za przygarnięcie do klubu nieśpiących ![]() od 3.30 nie zasnęłam już (a budziałm się co 1h na siku do tego czasu) na 9.00 mieliśmy być oglądać autko, no i byliśmy, zeszło do 10.00 z przeglądem, potem szybki zakup - do domu, po listę zakupów, do hipermarketu, tam oczywiście milion osób. jak wrociliśmy do domku położyliśmy się opk. 13.30 z TZ bo nie dawaliśmy rady z niewyspania, o 16.20 wstałam - oczywiście nie zdrzemnęłam się ani sekundki (!!!!!!!), goście byli na 19.00, poszli ok. 22.30 - bo jedno małżenstwo z 16miesięczną dziewczynką, drudzy w ciąży a trzecia para się dostosowała i tez poszła - więc przynajmniej mogłam się położyć wcześniej. TZ na szczęscie zasnął przed TV ![]() ![]() masakra z tym spaniem dziewczyny. ale tej nocy było już znacznie lepiej, więc pewnie kolejna noc znowu nie przespana będzie.... ![]() stopy na maksa napuchnięte, obolałe, dłonie dalej bez czucia, zdrętwiałe ![]() ![]() ps. mam doła. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-11 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
wlasnie maz mi oznajmil, ze kupil elektroniczna nianie dla Oleńki
http://allegro.pl/niania-elektronicz...548411541.html wyobrazcie sobie, ze ta sama jest w media markcie za 569 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
|
noooo moje stopy też bardzo cierpią, zakupiłam trampki, no i cóż wszystkie inne butki idą w odstawkę, tak jak przez dłonie wszystkie pierścionki, obrączka leżą w kuferku... no cóż... przejdzie kiedyś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zadomowienie
|
Aga.M - będę u Ś na wizycie w piątek teraz to zapytam o tą lepszą szczepionkę - dam znać, bo nam akurat położna powiedziała, że lekarze nie zawsze znają nazwę
![]() współczuję problemów ortop - ale chciałaś cc, więc teraz tylko nastwa się na nią pozytywnie i będzie OK - ja ja będe miała przed Tobą, więc zdam relacje na co masz się przygotować ![]() pozytywne myślenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka, swietny pomysł z tym reczniczkiem i jak wybiore sie wreszcie do tej nieszczesnej ikei m.in po komode to wezme reczniczki i obkukam przescieradełko. Skoro andziotka chwali sobie, to musza byc oki!
moniqac, gratuluje autka !!!!!!!!!!!! teraz to bedziesz miała mieeeeeeeeeejsca a miejsca w porównaniu do sportowej toyotki. Fordy są mieciutkie i bedzie Ci sie fajnie jezdzilo ! Bardzo sie ciesze, że kupiłaś wieksze autko ![]() Schabiki bedziesz robiła? Tzn te poledwiczki ?? Naprawde kwestia 10-15 min jesli chodzi o przyrządzenie, że ja wczesniej na to nie wpadłam ![]() andziotku nawet sie nie obejrzysz i Zosia będzie Ci podkradała kosmetyki jak już teraz ją kręca ![]() ![]() Monia.K, niestety mój małż czesto ma takie "Zawieszenia" Jak zacznie coś ogladac to juz kaplica (oczywiscie, jesli go to interesuje) bo na moim M jak miłosc to ciagle cos komentuje.. Dlatego tak chętnie uciekam do rodziców bo z nim często nieraz się okrutnie nudze ![]() ![]() Jak bedzie Gabi to juz całkiem nie bedzie mi do szczescia potrzebny, bede miała swoja córeczke i bede z nia gadała do bólu ![]() Co ja bym bez Was zrobiła ![]() no własnie, Siasiek miał miec dziś badania !! Zaraz do niej napisze. agnieszka_pe, małża masz już przy sobie ??? Jak się czujesz ? W sensie jesli chodzi o zdróweczko i przeziębienie ![]() agusiu, o 17 KTG, tak ?? Paulisia, tosty ??????????? z czym ???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2065 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cudnaaaaaaaaaa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zadomowienie
|
daisula
![]() mój mi mówi, że on potrzebuje czasem się poprostu wyciszyć "pobyć sam" - w sensie nie rozmawiać, nie myśleć itp. różnica charakterów, choć ja też mam takie dni czasem, ale teraz jak nie chodze do pracy to jestem spragniona towarzystwa ![]() pranie się skończylo - jestem na str 61 więc pewnie popołudniu będę miała kolejne milion do nadrabiania. agusia - ja trzymam za Ciebie kciuki Kochana żeby wszystko szybko się skończyło - mam nadzieję że będziesz z Oleńką już zanim wrócę ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-11 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Moniqa, gratuluję fury
![]() Daisyy kochana, z jednej strony rozumiem że ten typ tak ma ![]() ![]()
#2068 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Nasza Agusia, widze,że nadal męczy się ze skurczybykami :/ Oj biedactwo, mam nadzieje,że chociaż sam poród będzie szybko i sprawnie przebiegał! Ciekawe co dzisiejsze (?) ktg pokaże. Aliczka! Jejku jakie śliczne rzeczy ![]() ![]() Dziewczyny doradźcie... co moge kupić mojemu chrześnikowi-siostrzeńcowi na 4 urodziny??? Ja bym mu najchętniej kupiła jakieś puzzle,może jakąś gre? Ale nie wiem czy dzieci w takim wieku interesują się już takimi rzeczami :/ Problem jest taki,że on najchętniej bawi się tylko autkami :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ktg mam o 19 ![]() a teraz wam pokaze moj zwisajacy do ziemi brzuchol jakby ktos mial watpliwosci :P i wrzuce fotke do albumu z odswiezona fryzurka, andziotek chcial zobaczyc ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-11 o 11:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogole zobaczcie sobie te strone, ale tu wszystko dokladnie opisane: http://www.szpital.chojnice.pl/index...99#co%20zabrac Cytat:
Boze jaka czkawka, brzuch mi skacze, dziecko mnie dźga palcem w jajnik. Ide lyknac moje zelazo umilowane a potem obejrze Dom Zly. PS. ale sie teraz zaczely zaprzyjazniac, zeby moje ryło zobaczyc - ej nie zaprzyjazniajcie sie, bo nie ma na co patrzec, bedziecie zawiedzione, szkoda Waszych klawiszy. Agus wiem ze jestes wyluzowana i juz Cie nic nie zestresuje, ale brzuch rzeczywiscie slabo sie opiera grawitacji... Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-04-11 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.