|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Aguś, powodzonka na ktg
Moniqac, furka jak się patrzy . Mój Tż ma słabość do fordzików![]() Aliczka, ale ty masz ciuszków! Wow ![]() Wklejam mój brzuchol. 37 t. 3 d A w albumie umieszczę zdjęcia całej sylwetki, dopiero na takich fotkach widać jaka jestem kulka (a twarz to mam taką, jakby mi ktoś patelnią przydzwonił )
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Agusiek, no brzuszek masz już tak nisko, jakbyś za chwilę miała go zgubić
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 Stanowczo WIELKI i NISKO masz brzuszek
lisotpadowa Twój też bardzo pokaźny ![]() Umówiłam się na środę na 15:30 na wizytę z USG
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewuszki
![]() dziś zaszaleliśmy z TŻ... spanie od 00:30 do 10:30 to lekka przesada aż zmęczona byłam po przebudzeniu. Chętnie bym was obdzieliła tym moim spaniem, bo wy biedulki macie z tym problem.A jaki sen miałam że byłam na badaniu u ginekologa jakiegoś młodego i on na początku do mnie "jaki ma pani ładny kolor pipki", a później wyjął mi macicę, a w drugim kawałku wargi sromowe i to tak obok leżało. takie czerwone mięcho. a później musiałam to sobie włożyć z powrotem i nie wiedziałam, którą stroną, żeby dobrze dopasować. matko co za sen ![]() a drugi sen, że Agus urodziła Oleńkę i pierwsze co włączyłam dziś wizaż, a tu d.upa jeszcze 2in1. a myślałam, że akcja w nocy się rozkręci ![]() Daisulka kochanie, aż mi łezka w oku się zakręciła jak czytałam o tym, jaki jest Twój mąż w stosunku do Ciebie. szczere rozmowy nic nie dają? wkurza mnie takie podejście "bo ja taki jestem". Ech.. mam nadzieję, że po narodzinach Gabrysi zmieni się na lepsze. Albo tak jak piszesz, będziesz mówic do niej, żeby gadatliwa była hihi teraz tak myślę, że chociaż nie wiem ile smutku i złego by nam życie niosło, nasze dzieci dadzą nam tyle radości i siły, że będzie dobrze ![]() Aliczko oddaj mi ten szlafroczek, jest czadowy !! no i w ogóle fajne rzeczy tam masz co do problemu z pomieszczeniem rzeczy- znam ten ból.Moniqac no autko super będziecie śmigać z Szymonem jak królowie szos![]() Catia nie mam pojęcia. kolejne autko małemu? ja też bym wolała jakieś puzzle czy coś.trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś !
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mysle, ze jednak narazie trudno na nich trafic w sumie nie wiem dlaczego kobiety maja opory przed facetem poloznym jesli chodza do faceta ginekologa? no ale siostra tez mi mowila, ze jej kolegi nikt nigdy nie chcial na porodowce czy pozniej po porodzie jakos kobiety sie krepowaly
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw napisz epóźniej nadrabiam bo nawet nie wiem czy ktoras juz powiła
witam lasencje ![]() pierwsza ważna informacja... wczoraj siostry tż były obie jedna spała u nas ![]() chyba nie muszę tłumaczyć jaka z tego powodu byłam szczęsliwa zadowolona a łaska boska spłyneła na mnie i spokój ogarnął moje serce .... ![]() były głupie przygaduszki, ktorych nie wytrzymałam i sama przygadałam do żywego... tz w szoku a jego siostra jeszcze bardziej ale później juz wyluzowała przynajmniej, a tż dumny ze mnie jak ładnie sie obroniłam ![]() ![]() spałam od 2 do 7, jest mi aż niedobrze ze zmeczenia wiec tylko was nadrobie i ide w kimono. tż w pracy a rano juz malował u mamy. brrr.... ![]() aha i info od siasi lezy dalej i jej bardzo smutno i juz tam nie daje rady, zrobili tomografie bez kontrastu i chyba wszystko ok. ale leży. chca rezonans zrobic.
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus
![]() Listopadowa hihi jaka kuleczka ładna
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin kurde, a już się cieszyłam razem z Tobą jak napisałaś, że tylko jedna przyjedzie, a tu d.upa
![]() Siasiek jesteśmy z Tobą !!
|
|
#2080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aż sama się zmobilizowałam i zrobiłam fotki mojemu brzucholowi ![]() Przy okazji póki pamiętam- robiłyście już drugi raz odczyn WR?? Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-04-11 o 12:13 |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy, żeby było ok i żeby Cię do Czarusia wypuścili ![]() Grazin przekaż jej od nas mocne uściski i dużo pozytywnej energii! I że za nią tęsknimy i nie możemy się doczekać, aż wróci To ja Wam jeszcze mój sen opowiem Śniło mi się, że Eda się urodził, ale nie ja go rodziłam, tylko jakaś obca laska... A ja ją podczas porodu za rękę trzymałam ![]() Do tego mały jak się urodził to od razu przyssał mi się do cyca (miałam normalnie mleko), a potem usiadł i chciał do komputera, to mu pozwoliłam i zaczął grać
|
|
|
#2082 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestescie cudowne, wiecie ? ![]() przyszlam troche polezec dziekuje bardzo za kciukasy co do ktg chociaz znajac moje szczescie to bedzie jeden skurczybyk i gin wcale sie nie przejmie ![]() listopadowa jaka kulka ty na glowe upadlas superowa masz sylwetke kulka to jestem ja wyglada jak czolg ![]() a brzunio przeslodki
|
||||||||
|
|
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
Aguś wow...ale masz nisko brzuch. Nawet nie wiedziałam że aż tak moze opaść. Trzymam kciuki za ktg
Oj chyba pierwsza pochwalisz się dzieciątkiem
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
nooo Agusia teraz to tez i ja widze co znaczy opadnięcie brzusia ! Bo to co nam Paulizia pokazywała, to na pewno nie było opuszczenie
the_sania; dziekuje Ci za cieplutkie słowa Jak wraca z pracy o tej 19 czy 20 to jeszcze świeć panie, bo ok 21-22 idzie spac wiec jako tako rozmowa sie klei ale te całe dnie z nim to masakra!! rozmów juz było tysiace i nic nie pomaga. Taki charakter, nie mówie, ze tak jest zawsze, ale zazwyczaj. Jaka ja byłam pusta, ze nie chciałam zaakceptowac Gabrysi na początku Ładnie pospałas ![]() ![]() A TŻ caly czas z Toba w domku, prawda ?? Ja bym chyba szału dostala gdybym miała miesiac czy 1,5 z moim siedziec w domu !! moniqac, no czasem kazdy potrzebuje sie wyciszyc, ale caly dzien ?? A wczoraj leżał na swoim łozku i spytałam czy mogę przyjśc sie przytulic.. to co mi powiedział? Za chwilke... oczywiscie nie poszłam bo co sie prosić bede jak dla niego to taka kara sam tez mnie nie "zaprosił" mnie Siasia jeszcze nie odpisała.. pisałam do niej z godzinke temu. Grazin, ale wyniosła sie juz siostrunia ?
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
Daisy, cudownie czytać te twoje ciepłe wypowiedzi o Gabrysi
jaka to zaszła w Tobie przemiana przez te kilka miesięcy, w szoku jestem
|
|
|
|
#2086 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka widze ze andziotka ci juz odpisala, ogladalam te przescieradelka, sa bardzo fajne, nie sa sztuczne na pewno, dobre jakosciowo
co do przewijaka to znalazlam wyjscie idealne w ikei ofc http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 mam zabke ale nie moge znalezc. ma taka folie, ale ktora nie chlodzi-testowalam Cytat:
co do tz to tak, ma bardzo ciety humor, ale lubie go za to bardzo noc FAN-TA-STY-CZNA! najpierw sie dusilam, potem nie moglam sobie znalezc miejsca bo mam ucisk gdzies na plecy i ciagle bola niezaleznie czy stoje, siedze czy leze, a ptoem obudzil sie mlody i tz poszedl spac z nim, mi zostal pies ![]() kopara mi opadla przesliczne!!!!! moniqac super furka!!!! gratuluje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja myslalam ze jeszcze dzisiaj ci sie uda ![]() Cytat:
![]() dobrze ze sie nie dalas kciuki dla siasi Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pauliziu kochana slyszysz??(widzisz )ja to mam bebzol spuszczony, nie martw sie
|
||
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mazianka81 już bez krążka ... no to czekamy na kolejne wieści .. Aliczka88 ile ciuszków moniqac furka jak się patrzy ![]() Catia88 może jakieś klocki lego ... jakiś samochód do budowania z tych klocków ... ??? agus87 brzuchol nisko rzeczywiście ![]() listopadowa80 świetne fotki !!! twój jeszcze brzusio wysoko matallewar też w środę idę do gina the_sania co ty masz za sny Grazin jednak podwójnie dzielna byłaś !!! ci się należą !to Siasiek ma cały czas te objawy z mroczkami ????? biedactwo !!! oby szybciutko się wyjaśniło i niech wraca do Czarosława .... Zosia śpi też idę papa |
|
|
|
#2089 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
powiedzmy ze przelecałam was po łebkach
![]() Aguś nie urodziłą... bidulcio Ty. wiesz co własnie ostatnio urodziała moja kolezanka niecałe 2 tyg przed terminem, ale miala straszne bóle tylko sie akcja nie rozpoczynała i sie lekarze na cesarke zdecydowali bo sie bardzo męczyła. no i od tygodnia córeczke ma juz ze sobą ![]() moze dobrze by było jakby ktoś Ci tą szyjkę wymasował ![]() szkoda mi Cie ![]() trzymam kciuki za KTG ![]() mimbi dziękuję za wczorajszą pomoc jesteś kochana bo sama bym sobie pewnie nie poradziłą![]() mój tż się tylko pyta "a kogo tam jeszcze na tym forum masz, jakiego specjaliste" bo jak mu wymieniam to w szoku ![]() Cytat:
wyprałam w vizir sensitive, moze to przegiecie,a le mam nadzieje ze mały nie dostanie uczulenia. kupiłam tez płyn jakis silan czy cos tez sensitrivre. myślicie ze płynów do płukania tkanin sensitive mozna uzywac do dzieciowych ciuszków? Cytat:
u nas też zniknął w momencie juz nie wspominając o karpatce, moj tz zjadł pół blachy ![]() a banalnie prosty deser w wykonaniu prawda? Cytat:
![]() bo sytuacja na wątku napięyta jak baranie jaja ![]() Cytat:
![]() to posłuchałas elegancko ![]() Cytat:
\ale od przybytku głowa nei boli ![]() Cytat:
bardzo mi się podoba i tez chce taki![]() Cytat:
"o toczy się słoniątko!!" wole nawet sobie nie przypominac co mowila (szczególnie jedna) ale jak sie odgryzłam inteligętnie i kąśliwie to był spokój i tż stwierdził ze jej tak kopara opadła że juz raczej nic nie bedzie przygadywać ![]() Cytat:
![]() kolejny sen o szybko rosnącym dzieciu ![]() siasia pisała jeszcze ze czaro ją odwiedza na sali ginekolodzy sie z neurologami nie mogą dogadać. ale w razie czego muszą zrobić CC w środe ma rezonans. brzuch ją często boli i mały sie ciśnie ale skurczy nie ma. lekarze powiedzieli ze wystąpiła u nbiej afazja (wtedy jak jej mowę blokowało) sttara sie o tym nei czytac i nie denberwowac, na sali ma 5 kobiet i dzisiaj porodówka ma urodzaj co chwile dzieciaczek wyskakuje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a z tyłu pisze na nim "Little Star" Serio nie wiem gdzie ja to pomieszcze - bierzemy jeszcze jedno rozwiązanie pod uwage, żeby przenieść się do większego pokoju... Ale ja lubie tą naszą klitke i pomarańczowe ściany... Zobaczymy.Aguś - brzuchg to prawie Ci na Bronchildzie wisi coraz bliżej spotkania z Oleńką Ja chyba od jutra zaczne prać ciuszki i pościele, rożki, prześcieradła...
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
O cholelcia, ale pospalam znowu
![]() Poszlam spac zaraz kolo 8 rano i sie obudzilam o 12!!!! Boziu... jak Antek bedzie to sie skonczy ten dobrobyt ![]() Daisy moj maz podobny. Wczoraj cala noc na pleju i jak tylko oko otwieralam co chwila to inna gra byla Poszedl spac o 7 rano. I niech sobie poszaleje jeszcze, bo niedlugo tez mu sie ten dobrobyt skonczy ha ha dziecko bedzie! I jak bedzie mial wolne to ma sie zajmowac... z reszta mysle, ze bedzie to robil sam z siebie Dorotka wiec sie nie przejmuj. Jeszcze tylko troszke i zapomni o grach. Bedziecie lezec w lozku pomiedzy Wami Gabi i sie bedziecie gapic i gapic i gapic i gapic ![]() Daisy tosty byly z serkiem, szynka, pomidorkiem i smazonymi pieczarkami z cebulka ![]() Agus noooo!!!!!! Wez juz urodz ![]() Jakby co to caly czas trzymam ![]() Moniaqc Mondeo! Tez mamy i kochamy!!!!! za wielkosc, za komfort i w ogole. Ktory to rok? Ma te szpikulce na to baze pod fotelik? Juz tostow nie robie... lub mnie znowu ![]() ![]() ![]() Aga_pe no to musial brzuszek dosc urosnac od ostatniej wizyty meza Pewnie stad ten przytyk Moj brat jak mnie spotyka na miescie tez mnie pyta czy jestesmy pewni, ze tam trojki nie ma... bardzo smieszne Listopadowa szuper brzuszek i nie wierze Ci w co tam sobie gadasz i pewnie sie o tym przekonam jak tylko zobacze Twoja sliczna, delikatna buzke w albumie Zaraz bedzie czas na drugie sniadanie A dlaczego Siasiu ma te wszystkie badania? To normalne? Sie martwie i kciuki trzymam mocno za moja tyska kumpelke
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka_pe25 dzięki , a to na przewijak bardzo ładne ale jedno chyba nie wystarczy?
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
I ja się pochwalę mieszkankiem mojego Synka
![]() i jego łóżeczkiem, w którym narazie zamieszkuję maskotki ![]() Co do prezentu dla Chrześniaka- przejdę się dziś po sklepach, może coś fajnego znajdę
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nieposiadam sie z radości ![]() juz ich znieść nie mogłam na prawdę. w ogole miala przyjsc tylko jedna siostra jej tż i jej syn takze ja przygotowałam żarcie tylko dla tylu osob, bo druga siostra powiedziął aze nie przyjedzie po czym zwaliła nam sie do domu z mężem i 4 synami takze super było....siasia mam chyba jakis inny numer bo pisała mi ze ma zastepczy . Cytat:
![]() oczywiście siostra tż jak tylko wlazła i podałam na stópł dsałatke i karpatke raczyła mnie poinformowac iż ona nie bedzie tego jadła, bo karpatki nienawidzi (!!! heloł? ) a w sałatce są trzy skłądniki ktorych ona nie cierpi (!!!) czyli groszek kukurydza i czerwona fasola o paluszkach krabowych nie wspominając bo ona się ryby nie tknie... no ale suma sumarum chyba 3 razy dokłądke sałatki brała ![]() boże są ludzie, klamki i parapety. oraz zupełnie inna kategorioa - siostry TŻ
|
|
#2095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tz przywiozl chlopakom buciki, temu malutkiemu tez(on tak samo kocha buty jak ja wiec nasz mlody ma juz naprawde spora kolekcje) dokupilam czapusie mu chyba dokladnie taka jak gusia wrzucalaco najwazniejsze mam komode!!! wysoka i waska, taka jak chcialam ![]() tz teraz montuje, a mlodemu-starszemu kupilismy do pokoju siedzonko zawieszane na linie wkrecane w sufit ciekawe co powie
|
||
|
|
|
#2096 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no grazin tobie sie nalezy pokojowa nagroda nobla ze dalas rade i jej nie udusilas, ale wredna. idzie w gosci i jeszcze krytykuje jedzenie???????? next time wogole sie nie wysilaj, kup paluszki, postaw herbatke-bez cukru oczywiscie -bo pewnie sie odchudza do tego jak karpatki nie nawidzi(nei wiem jak mozna karpatki nienawidziec |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Catia88; wiesz ja tez sie strasznie ciesze
Paulizia kiedyś podrzucała linka do I części wątku i nawet przez chwilę chciałam sobie wejść poczytać ale jak mi się przypomniało, jak wtedy się o niej wypowiadałam, jak przeklinałam... to wolałam nie wchodzić bo wstyd mi przed samą sobą! Ogromnie wstyd! aaa kolezanki z pracy siostra urodziła w Limanowej w ubiegłym tygodniu - baardzo sobie chwaliła i wszystko poszło jak z płatka (bo dobrze pamiętam, że tam będziesz robiła?)Wiecie ten moj chłop to w ogole chyba jakiś niereformowalny, w sobote sie tak pożarlismy na parkingu galerii, ze zostawił mi kluczyki i dowód rejestracyjny i poszedł na busa aby wrócic do domu a ja tylko zadzwoniłam, że ma sie wrócic po prezent na wieczorne urodziny, na które szedł, bo ja jade do rodziców... (no i wrócił sie i razem pojechalismy do domu tzn jego domu) A o co poszło? Bo wpadłam w histerie, ze jak weszlismy do mothercare, to szwędał sie za mna jak smród po gaciach !!!! Sam od siebie nic nie wział do łapy, nie poogladał, niczym się nie zainteresował Było mi smutno i powiedziałam, ze Gabrysia go w ogóle nie obchodzi Okropnie ryczałam wiec mi odpowiedział, ze on jest inny niż ja i nie będzie piszczał z zachwytu, że kupiłam skarpeteczki dla niemowlaczka i kocyk, bo jego to nie kręci, on bedzie sie cieszył jak urodzi się zdrowy dzidzius i bedzie mógł go wziac na ręce. A do tego wszystkiego nie zna sie na rzeczach dziecięcych ani na tym co dzidzius potrzebuje. Jestem przekonana, że gdybym ja sie tym nie zajmowała nie mielibysmy totalnie nic!! Sam od siebie nic nie powiedział, ze mam kupić to czy tamto.. Jedyne na co go stac to, że mi mówi, ze mam kupować wszystko co mi się podoba i co jest potrzebne (choc jak mu łóżeczko pokazywałam to wielce miał uwagi, choć pozniej dostałam pozwolenie na Hipka!)Nawet jeszcze nei widizałam na żywo wózka, który chce Nie wiem co ze mną sie dzieje, ale wydrapałabym mu oczy za ten jego brak zainteresowania Gabrysia No i znów sie uryczałam Sorrki Dziewczynki ale musiałam sie wyzalic Grazin, co to jest to coś... co spotkało Siasie ???????? Paulisia, obys miała rację ![]() Paulis, autko Moni to chyba focus? Ale moze sie nie znam Catia, suuuper pokoik i brzuszeczek Okrąglaczek ![]() Własnie - a ten przewijak to taki nie strasznie sztywny jest ?? bo ogladałam w MC ale takie dosc miękkie to było ?? Ja myslalam ze to sztywne jak blat stołu ?? albo zły ogladałąm
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-11 o 12:57 |
|
|
|
#2100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lampka- akwarium ,coś takiego http://allegro.pl/lampka-nocna-akwar...539166721.html . Akurat Tż ją już miał wcześniej tam powieszoną a teraz się tak złożyło,że jest koło łóżeczka, i nawet fajnie do niego pasuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

. Mój Tż ma słabość do fordzików
)

że byłam na badaniu u ginekologa jakiegoś młodego i on na początku do mnie "jaki ma pani ładny kolor pipki", a później wyjął mi macicę, a w drugim kawałku wargi sromowe i to tak obok leżało. takie czerwone mięcho. a później musiałam to sobie włożyć z powrotem i nie wiedziałam, którą stroną, żeby dobrze dopasować.
szczere rozmowy nic nie dają? wkurza mnie takie podejście "bo ja taki jestem". Ech.. mam nadzieję, że po narodzinach Gabrysi zmieni się na lepsze. Albo tak jak piszesz, będziesz mówic do niej, żeby gadatliwa była hihi 

i juz tam nie daje rady, zrobili tomografie bez kontrastu i chyba wszystko ok. ale leży. chca rezonans zrobic.

trzymamy, żeby było ok i żeby Cię do Czarusia wypuścili 

Sorrki Dziewczynki ale musiałam sie wyzalic