Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 12:05   #151
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
dziewczyny od kiedy jestescie w ciazy jest cos na co nie możecie patrzeć?Ja od poczatku ciąży nie jem mięsa,cebuli,czosnku(a byłam fanką sosów czosnkowych)odrzuca mnie na sam widok ciast z kremem,za to mogłaby stać pod moim domem cysterna z cherry colą której przed ciaza nie lubiłam
Mnie w sumie od niczego nie odrzuca, jedynie nie mam ochoty np na ciastka czy jakies takie "sztuczne" slodkie, za to owoce tonami. Moj maz sie smieje ze jestem jak odkurzacz - nakupujemy warzyw i owocow, ze pelna lodowka, a po dwoch dniach pusto No i mam etapy jedzeniowe - na poczatku musialam codziennie zjesc banana i mandarynki, a teraz lezy toto w lodowce i sie psuje Potem mialam faze na swiezy sok pomaranczowy - codziennie musiala byc szklaneczka. Ostatnio mialam faze na zielona herbate z mieta, przez kilka dni musialam wypic po kilka szklaneczek dziennie tak mi sie strasznie chcialo. Teraz w sumie spokoj, ale nie moge sie doczekac letnich owocow, na razie sa jeszcze masakrycznie drogie a juz mi slinka ciekanie na arbuza, nektarynki i brzoskwinie. Ale za to mam sezon na truskawki wiec sie objadam
Stary 2011-04-11, 12:08   #152
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Czekam kobietki na opinie o wózku. Nie obrażę się słowo. Żadna, poza Asią, nie ma zdania?
ja się na wózkach nic, a nic nie znam, ale ten wygląda fajnie i faktycznie solidnie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:08   #153
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
Dziewczyny wydaje mi się, że te pasy, które wklejałyście z allegro, te za ok 7-10 zł, albo te z lidla to sa tylko takie ozdobne, mające zakryć brzuch i np. niedopinające sie spodnie,
natomiast one nie podtrzymują brzucha,
sa takie inne specjalne pasy podtrzymujące, ja właśnie taki ostatnio dostałam, one ogólnie są droższe, ok. 60zł kosztują, są z innego materiału, takiego "ortopedycznego" i rozciągliwego, cos podobnego do tego:
http://allegro.pl/ochronny-pas-ciazo...535633721.html
ja mojego jeszcze nie noszę, ale go mierzyłam i zapowiada się b. fajnie, dostałam go od takiej dziewczyny, która mówiła, że najbardziej jej pomógł w II i początku III trymestru, ładnie trzymał brzuszek, później już brzuch był za duży, żeby go podtrzymał porządnie, ale dalej go nosiła, bo łagodził bóle kręgosłupa, a ja mam problemy z kręgosłupem i liczę, że mi sie też nada
Mi chodziło o pas właśnie ozdobny, ale również zakrywający i ściskający choć trochę niedopięte spodnie, tak, żeby nie spadały
Nie chodziło mi o taki powiedzmy zdrowotny, nie uważam go za niezbędnik, w pierwszej ciąży nigdzie brzuch mi nie obwisał ani nic w tym stylu, do końca ładnie się prezentował i nie miałam żadnych dolegliwości

Cytat:
No to specjalnie dla Ciebie Agnysko będzie nawet z ceną http://allegro.pl/wielofunkcyjny-woz...532980154.html.
W ciemno nie do końca, bo odkąd zaczęłam oglądać wózki to ten mi się spodobał od razu, z uwagi na wygląd i przede wszystkim na dużą ilość funkcji (przede wszystkim możliwość montowania siedziska przodem i tyłem i to na 3 różnych wysokościach oraz regulacja rączki, co ma duże znaczenie przy naszej różnicy wzrostu ponad 30 cm).
No i widziałam toto na żywo. W ciemno, o tyle, że musiałam zaufać rzetelności sprzedawcy w tworzeniu opisu przedmiotu i sugerować się zdjęciami
Ja oczywiście stoję przy zdaniu na temat kółek - żadne nie równają się pompowanym

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:13   #154
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Ja oczywiście stoję przy zdaniu na temat kółek - żadne nie równają się pompowanym
To dokładnie tak jak ja, boję się piankowych, dlatego właśnie wybralam wózek z dużymi kołami pompowanymi. Tylko te przednie, mniejsze są piankowe (drobne ustępstwo).
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:18   #155
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
No to specjalnie dla Ciebie Agnysko będzie nawet z ceną http://allegro.pl/wielofunkcyjny-woz...532980154.html.
W ciemno nie do końca, bo odkąd zaczęłam oglądać wózki to ten mi się spodobał od razu, z uwagi na wygląd i przede wszystkim na dużą ilość funkcji (przede wszystkim możliwość montowania siedziska przodem i tyłem i to na 3 różnych wysokościach oraz regulacja rączki, co ma duże znaczenie przy naszej różnicy wzrostu ponad 30 cm).
No i widziałam toto na żywo. W ciemno, o tyle, że musiałam zaufać rzetelności sprzedawcy w tworzeniu opisu przedmiotu i sugerować się zdjęciami
Dzięki, fajny Z tym "w ciemno", to chodziło o moje gratulacje bez zobaczenia choćby zdjęcia, a nie o Twój zakup

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:19   #156
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dzięki, fajny Z tym "w ciemno", to chodziło o moje gratulacje bez zobaczenia choćby zdjęcia, a nie o Twój zakup
No i wyszło na to, że to ja jestem ciemna
Stary 2011-04-11, 12:21   #157
lausanne
Wtajemniczenie

laski nie mogę nadążyc za Wami teraz kilka siedzę ze szwagierką to mi nie wypada tak się udzielać na forum bo mnie weźmie za niewychowaną:brz ydal: ale będę pisać jak tylko będę mogła
a teraz tylko donoszę, że trochę mi brzuszek urósł - wreszcie ale wciąż jest mniejszy niż w tym samym okresie w pierwszej ciąży. Może tym razem księżniczka?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:22   #158
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Widziałam, że zastanawiacie się ile i czego kupować, znalazłam fajny wątek, mi najpierw zamieszał, a potem rozjaśnił Ale przyznam, że nie widziałam tam ilości takich jak 20 sztuk body (chyba, że piszecie o czterech różnych rozmiarach, ale z jednego chyba nie?).
zaczęłam się w niego wczytywać, ale im więcej czytam tym głupsza jestem
matko, jak ja to ogarnę wszystko?

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ej teraz jestem chora to mi wolno chyba nie ? Jeszcze mi zatoki czuję bierzę
zdrówka Małgosiu
mój mąż też się nabija ze mnie, że jak urodzę to mi się spanie przykróci

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
dziewczyny od kiedy jestescie w ciazy jest cos na co nie możecie patrzeć?Ja od poczatku ciąży nie jem mięsa,cebuli,czosnku(a byłam fanką sosów czosnkowych)odrzuca mnie na sam widok ciast z kremem,za to mogłaby stać pod moim domem cysterna z cherry colą której przed ciaza nie lubiłam
mnie tylko odrzuca w marketach na stoiskach z rybami- omijam szerokim łukiem, bo mi tak wszystko śmierdzi, że mało brakuje do
i czasami mnie zbiera jak szykuję wołowinę dla psa, o maaaaatko masakra

ale od jedzeniowych rzeczy chyba mnie nic nie odrzuca

Cytat:
o jaaaaaaaaaaa, nie wierzę
właśnie wróciłam ze spaceru z psiakiem i widziałam gościa z takim wózkiem i to nawet w takim samym kolorze

chciałam go właśnie obczaić, bo fajnie wyglądał na żywo i widzę, że ma te funkcje na których mi by zależało, tylko te małe kółeczka niestety mi go dyskwalifikują, bo nie wyobrażam sobie nimi po wsi u teściów jeździć a szkoda...

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:30   #159
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To dokładnie tak jak ja, boję się piankowych, dlatego właśnie wybralam wózek z dużymi kołami pompowanymi. Tylko te przednie, mniejsze są piankowe (drobne ustępstwo).

no a ja rozmawiałam sobie na ten temat z róznymi osobami i troche poczytałam i te pompowane choćby nie wiem jak najlepsze jeśli nie ma dobrej amortyzacji to można porównać do pierwszych lepszych kół wiec to ze pompowane to niekoniecznie od razu super trzeba zwrócić uwagę jeszcze na amortyzacje wózka

ostatnio bardzo interesowałam sie tym tematem i jesli chodzi o koła to powinno sie je dobrac pod siebie, ja np byłam strasznie napalona na pompowane , ale teraz jak sie obeznałam w temacie to na moje warunki piankowe tez sie świetnie powinny sprawdzić-a co wybiore to jeszcze nei wiem bo na 100 procent nie mam wybranego wózka

Caltea twój z tego co zdazylam technicznie wyczytać ma dobra amortyzację wiec spoko to bardzo wazne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:31   #160
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
o jaaaaaaaaaaa, nie wierzę
właśnie wróciłam ze spaceru z psiakiem i widziałam gościa z takim wózkiem i to nawet w takim samym kolorze

chciałam go właśnie obczaić, bo fajnie wyglądał na żywo i widzę, że ma te funkcje na których mi by zależało, tylko te małe kółeczka niestety mi go dyskwalifikują, bo nie wyobrażam sobie nimi po wsi u teściów jeździć a szkoda...
No, takimi kółeczkami to tylko po chodnikach, czyli po moim mieście. Po wsi myślę, że nie dadzą rady.
No cóż, wózka idealnego chyba nie ma... A tu jak dla mnie znaczna przewaga plusów nad tymi przednimi kółkami.
Ja Skate'a też wyczaiłam w Krakowie, bo u mnie, to nikt takim nie jeździ.
Stary 2011-04-11, 12:33   #161
liwaczka
Raczkowanie

A ja już myślałam że Wizaż znowu się wykrzaczył i jakimś cudem działa tylko mi, że od wczoraj nikt nic nie pisał a tu już kolejny wątek

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 12:35   #162
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no a ja rozmawiałam sobie na ten temat z róznymi osobami i troche poczytałam i te pompowane choćby nie wiem jak najlepsze jeśli nie ma dobrej amortyzacji to można porównać do pierwszych lepszych kół wiec to ze pompowane to niekoniecznie od razu super trzeba zwrócić uwagę jeszcze na amortyzacje wózka

ostatnio bardzo interesowałam sie tym tematem i jesli chodzi o koła to powinno sie je dobrac pod siebie, ja np byłam strasznie napalona na pompowane , ale teraz jak sie obeznałam w temacie to na moje warunki piankowe tez sie świetnie powinny sprawdzić-a co wybiore to jeszcze nei wiem bo na 100 procent nie mam wybranego wózka

Caltea twój z tego co zdazylam technicznie wyczytać ma dobra amortyzację wiec spoko to bardzo wazne
Dokładnie, amortyzacja najważniejsza. To też wzięłam pod uwagę. Czasem piankowe koła mają tak dobrą amortyzację, że pompiaki mogą wysiąść. Natomiast nie kupiłabym wózka z małymi plastikowymi kółeczkami, chociaż i na takie zdążyłam się napalić. No ale trochę poczytałam i jednak zrezygnowałam z nich.
Stary 2011-04-11, 12:40   #163
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
ostatnio bardzo interesowałam sie tym tematem i jesli chodzi o koła to powinno sie je dobrac pod siebie, ja np byłam strasznie napalona na pompowane , ale teraz jak sie obeznałam w temacie to na moje warunki piankowe tez sie świet
nie powinny sprawdzić-a co wybiore to jeszcze nei wiem bo na 100 procent nie mam wybranego wózka
Aa2 ja znowu piszę z doświadczenia, bo mam wózek użytkowany już 1,5 roku
Aaaa właśnie mój synek za pół godziny kończy 1,5 roku

Cytat:
No, takimi kółeczkami to tylko po chodnikach, czyli po moim mieście. Po wsi myślę, że nie dadzą rady.
No cóż, wózka idealnego chyba nie ma... A tu jak dla mnie znaczna przewaga plusów nad tymi przednimi kółkami.
Ja mieszkam trochę na wsi i bez problemu dajemy radę A i w zimie w największe śniegi też daliśmy, właśnie dzięki pompowanym kołom, sąsiadka ma piankowe i szurała praktycznie wózkiem po śniegu, nie jechała

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
A ja już myślałam że Wizaż znowu się wykrzaczył i jakimś cudem działa tylko mi, że od wczoraj nikt nic nie pisał a tu już kolejny wątek
Heheh dobre
Ale przecież tam na końcu jest wyraźnie napisane, że jest III część

Stary 2011-04-11, 12:40   #164
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, amortyzacja najważniejsza. To też wzięłam pod uwagę. Czasem piankowe koła mają tak dobrą amortyzację, że pompiaki mogą wysiąść. Natomiast nie kupiłabym wózka z małymi plastikowymi kółeczkami, chociaż i na takie zdążyłam się napalić. No ale trochę poczytałam i jednak zrezygnowałam z nich.

nie , ja po doinformowaniu tez stanowczo odradzam plastiki w calym rankingu te nawet nie były uwzględnione tylko pisało ze tych sie nie zaleca
dwa pierwsze miejsca miały właśnie pompowane i piankowe
wózki z piankowymi na pewno są lżejsze, no ale np wypad w góry juz moze być trudniejszy(a raczej z niemowlakiem 2 miesiecznym nie zamierzam zimą w góry smigać wiec u mnie to akurat mały argument)
w pompowanych czesto z kołami sie coś dzieje , przebijają sie itd no ale to tez mozna naprawić w kazdym warsztacie samochodowym wiec wszystko ma swoje plusy i minusy, musimy po prostu kupic trzy wózki aby w 100% nam odpowiadał oczywiście żartuje ale wózek przede wszystkim dostosowujmy pod swoje potrzeby
Stary 2011-04-11, 12:43   #165
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym miała używać wózka tylko w Krk i u moich rodziców to byłby OK, ale teściowie mieszkają na wsi i mam sporo rodziny na wsi jednak, jakbym miała tam poginać tymi małymi kółeczkami po żwirze, piachu czy trawie prędzej bym rzuciła nim w pierony muszę mieć wózek co da radę w tych wszystkich miejscach
ehh muszę się zabrać za szukanie chyba

zjadłam całą puszkę brzoskwiń właśnie

Julitka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 12:44   #166
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Aa2 ja znowu piszę z doświadczenia, bo mam wózek użytkowany już 1,5 roku
Aaaa właśnie mój synek za pół godziny kończy 1,5 roku

Ja mieszkam trochę na wsi i bez problemu dajemy radę A i w zimie w największe śniegi też daliśmy, właśnie dzięki pompowanym kołom, sąsiadka ma piankowe i szurała praktycznie wózkiem po śniegu, nie jechała
mis.hot ale właśnie dlatego pisałam ze musimy dostosować pod siebie bo to akurat ze ty jesteś bardzo zadowolona, nie jest oznaką ze każdemu podpasi, wiec trzeba wziaśc różne czynniki, warunki itd pod uwagę, ja np zanim zaczełam sie orientowac w temacie byłam bardzo zdecydowana na pompowane, a teraz juz zwracam uwage jescze na inne bardzo wazne funkcje i na razie nie wiem co wybiore, ja to taki dociekliwy chochlik jestem i wszystko muszę obczytać, wypytac , wypróbować i podjąć decyzję sama taki ze mnie okrutnik

gratulacje z okazji 1,5 roku

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2011-04-11 o 12:47
Stary 2011-04-11, 12:50   #167
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
mis.hot ale właśnie dlatego pisałam ze musimy dostosować pod siebie bo to akurat ze ty jesteś bardzo zadowolona, nie jest oznaką ze każdemu podpasi, wiec trzeba wziaśc różne czynniki, warunki itd pod uwagę, ja np zanim zaczełam sie orientowac w temacie byłam bardzo zdecydowana na pompowane, a teraz juz zwracam uwage jescze na inne bardzo wazne funkcje i na razie nie wiem co wybiore, ja to taki dociekliwy chochlik jestem i wszystko muszę obczytać, wypytac , wypróbować i podjąć decyzję sama taki ze mnie okrutnik

gratulacje z okazji 1,5 roku
Ja rozumiem i piszę swoje zdanie po prostu
I wiem, że każdy wybiera to co dla niego najlepsze będzie

Stary 2011-04-11, 12:51   #168
gerda
Zadomowienie

co do tematów żywieniowych, ja ostatni zauważyłam, że jak zjem coś normalnego, w sensie kanapkę, zupę, mięcho to zraz potem muszę wciągnąć coś słodkiego..

a ta cukrzyca ciążowa pojawia się gdy się jaką ilość słodyczy wchłania? Wie któraś?

Stary 2011-04-11, 13:10   #169
lullaby_ml
Zakorzenienie

Halo halo dziewczyny melduje sie po weekendowym leniuchowaniu zaraz cos napisze ale bedziecie ze mnie darly łacha, no ale cóż-wiadomo ze kobietki w ciazy maja troszke inne trawienie niz przed i ze z jelitkami tez sie dzieja rozne rzeczy, wczoraj w koncu po calym dniu musialam isc do toalety, no i tak sobie siedzialam chyba 30 min i nic a dzisiaj tak mnie bola miesnie brzucha ze szok! jakbym zrobila 200 brzuszkow no czy ja jestem normalna???

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
co do tematów żywieniowych, ja ostatni zauważyłam, że jak zjem coś normalnego, w sensie kanapkę, zupę, mięcho to zraz potem muszę wciągnąć coś słodkiego..

a ta cukrzyca ciążowa pojawia się gdy się jaką ilość słodyczy wchłania? Wie któraś?
Nie mam pojecia ale ja wchlaniam takie ilosci slodyczy ze szok zawsze sobie to tlumacze tym ze moj organizm ma niedobor slodkosci dlatego musze je uzupelniac a cukrzycy absolutnie nie mam to chyba takie ciążowe bardziej jest
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 13:24   #170
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Witam was
Ide nadrabiać nowy watek Widze, ze juz powli zakupy planujecie a mi jakoś ten zapał minął nie weim moze to przesilenie wiosenne mnie dopadło. wszystko mnie wkurza, bardzo często się złoszczę albo smuce i nie moge nad tym zapanować a przecież dla dobra dzidzi powinnam by7ć teraz uśmiechnięta i szczęśliwa... :/

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Od razu odpiszę puki pamiętam. Ktos pisał, że te pasy ciążowe w Lidlu będą drogie bo za 19,90 i na allegro taniej wychodzi. Ale te 19,90 to sa za 2 sztuki w opakowaniu więc wychodzi 10 zł za jeden pas więc taniej niz na allegro i zawsze można dotknąć. Skoro tak chwalicie, ze te pasy jednak się przydają to chyba tez sobie kupię. Tak się tylko zastanawiam czy ja to będe nosiła i do czego...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:31   #171
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Witam was
Ide nadrabiać nowy watek Widze, ze juz powli zakupy planujecie a mi jakoś ten zapał minął nie weim moze to przesilenie wiosenne mnie dopadło. wszystko mnie wkurza, bardzo często się złoszczę albo smuce i nie moge nad tym zapanować a przecież dla dobra dzidzi powinnam by7ć teraz uśmiechnięta i szczęśliwa... :/

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Od razu odpiszę puki pamiętam. Ktos pisał, że te pasy ciążowe w Lidlu będą drogie bo za 19,90 i na allegro taniej wychodzi. Ale te 19,90 to sa za 2 sztuki w opakowaniu więc wychodzi 10 zł za jeden pas więc taniej niz na allegro i zawsze można dotknąć. Skoro tak chwalicie, ze te pasy jednak się przydają to chyba tez sobie kupię. Tak się tylko zastanawiam czy ja to będe nosiła i do czego...
Az mi wstyd ze zapytam, ale po co sa te pasy ciazowe? sora za glupie pytanie, ale sie tak zastanawialam, je sie zaklada tak pod bluzke zeby chronic brzuszek czy co?
Stary 2011-04-11, 13:32   #172
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Ja w sumie w pierwszej ciąży obyłam się bez, a teraz chciałam spróbować co to i nie jestem zadowolona

Stary 2011-04-11, 13:33   #173
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia ale ja wchlaniam takie ilosci slodyczy ze szok zawsze sobie to tlumacze tym ze moj organizm ma niedobor slodkosci dlatego musze je uzupelniac a cukrzycy absolutnie nie mam to chyba takie ciążowe bardziej jest
ale to czy masz cukrzycę ciążową to dopiero Ci będą badać no chyba, że już miałaś robione obciążenie glukozą??

Julitka

Stary 2011-04-11, 13:38   #174
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ale to czy masz cukrzycę ciążową to dopiero Ci będą badać no chyba, że już miałaś robione obciążenie glukozą??

MIalam robione obciążenie glukoza.
Stary 2011-04-11, 13:40   #175
gerda
Zadomowienie

Cytat:

To mnie nie pocieszyąłś wiem, że jem teraz więcej słodyczy i się zaczęłam zastanawiać jaka jest dopuszczalna porcja dzienna…

ja ma ten pasy i jak jest chłodno to wkładam je pod spód i grzeją mi brzuch

Edytowane przez gerda
Czas edycji: 2011-04-11 o 13:42
Stary 2011-04-11, 13:46   #176
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie nie pocieszyąłś wiem, że jem teraz więcej słodyczy i się zaczęłam zastanawiać jaka jest dopuszczalna porcja dzienna…

ja ma ten pasy i jak jest chłodno to wkładam je pod spód i grzeją mi brzuch

Nasza gospodarka hormonalna sie zmienia, nasz organizm sie zmienia, ja pochlaniam naprawde b.duze ilosci slodyczy. nie martw sie na zapas, nie ma chyba dopuszczalnej porcji dziennej na zapotrzebowanie slodyczka
Stary 2011-04-11, 13:47   #177
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Mi chodziło o pas właśnie ozdobny, ale również zakrywający i ściskający choć trochę niedopięte spodnie, tak, żeby nie spadały
Nie chodziło mi o taki powiedzmy zdrowotny, nie uważam go za niezbędnik, w pierwszej ciąży nigdzie brzuch mi nie obwisał ani nic w tym stylu, do końca ładnie się prezentował i nie miałam żadnych dolegliwości

no dokładnie... sama sie zastanawiam nad tymi pasami z allegro, ale one zasłaniają, a co z trzymaniem rozpiętych spodni na pupie?? bo tego chyba nie utrzymają?
chociaż mogą sie przydać jako zasłona przy zbyt krótkim podkoszulku
ja też tych "zdrowotnych" kupowac nie planowalam, ale jak dają to biorę

Ja z wózków wybrałam albo X-lander XA, albo Mutsy 5 Rider, oczywiście planuje kupić uzywane
Stary 2011-04-11, 13:49   #178
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Grzybkiem się już chwaliłam, ale mogę jeszcze raz
http://allegro.pl/orsay-wiosna-rozm-...522644269.html . W rzeczywistości jest w kolorze lekkiej kawy z mlekiem. I myślę, że starczy do końca ciąży (z tyłu ma patkę, i kontrafałdę, więc można rozpiąć guzik i zyskuje się kolejna 20 cm na brzuszek). Swojego zdjęcia nie załączam, bo płaszczyk jest wygnieciony. Może jak uprasuję...

dobry sposób
Bardzo fajny wózek i grzybek Takiego wózka nie widziałam jeszcze, ale ciekawy

Cytat:
mi moje leginsy, też trochę lecą, ale są tak bardzo, ale to bardzo wygodne, że i tak je noszę i pomyśleć, że jeszcze niedawno byłam taka ant-leginsowa
Ja ogólnie też jestem anty leginsowa ale nie mogę chodzić tylko w jednych jeansach

Haha już wiem gdzie mam najbliższego LIDLA
Kupiłam truskawki w biedronce - ciekawe czy smakują jak truskawki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:49   #179
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
MIalam robione obciążenie glukoza.
no to w takim razie bardzo szybko w którym tygodniu jesteś?

Była mowa ostatnio na wątku o tym, że to badanie powinno się robić między 24-28tygodniem.

Gerda nie ma się co przejmować na zapas mam koleżankę z innego wątku, która bardzo mało słodyczy jadła a mimo to miała tę cukrzycę. Tak, że chyba nie zależy od ilości zjadanych słodyczy

skończyłam czytać wątek od Agnyski- przyznam, że trochę mi się rozjaśniło zwłaszcza jeśli chodzi o ubranka i już wiem czym się różni pampers od rampersa

polecany jest tam użytkownik z allegro i kliknęłam na jego aukcje- znalazłam takie body: http://allegro.pl/body-wiazane-pinok...552751019.html

pytanie do Mamusiek doświadczonych: miałyście takie? wygodne jest? wydaje się bardziej przystępne do przebierania chyba

Julitka

Stary 2011-04-11, 13:50   #180
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
no dokładnie... sama sie zastanawiam nad tymi pasami z allegro, ale one zasłaniają, a co z trzymaniem rozpiętych spodni na pupie?? bo tego chyba nie utrzymają?
chociaż mogą sie przydać jako zasłona przy zbyt krótkim podkoszulku
ja też tych "zdrowotnych" kupowac nie planowalam, ale jak dają to biorę

Ja z wózków wybrałam albo X-lander XA, albo Mutsy 5 Rider, oczywiście planuje kupić uzywane
do rozpiętych spodni tych pasów nie używałam, nie jestem pewna czy by nie spadły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości