|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Właśnie to jest najgorsze, bo za co człowiek ma żyć? Nam był ciężko przez te parę miesięcy, bo sytuacja trwała jakoś od grudnia / stycznia... Nawet myśleliśmy żeby mąż zmienił pracę... Ale jakoś się wszystko ułożyło. Oby już sytuacja się nie powtarzała...
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ale rzeczywiście troszkę daleko, ja mam tyle ale w obie strony. Madziulka to wspaniała wiadomość. Zanka aby Twój tata doczekał takich wieści jak Madziulka. Jakie polecacie termometry do czoła i ucha? mam canpol w smoczku i baby ono z miękką końcówką ale jest do ban, źle mierzy, już wypróbowałam, nie wiem jak ten w smoku ale mam złe przeczucia. I odnośnie pampersów marki Pampers. Na pierwszy rozmiar są dwa rodzaje: jeden w takim zielonym opakowaniu, a drugie w takim jasnym żółtym. Zasadniczo różnią się ceną: te w zielonym 25 zł a te w żółtym prawie 50...Ktoś wie czym się różnią? |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam ich ale ja różnicy nie widzę, poza ceną oczywiście polecam zwykłe Pampersy i Dada z Biedronki (mają teraz nową super wersję, prawie jak oryginalne pampki)
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
A mam wizytę na 16.20
Ale dopiero wyszłam z wanny :P I jestem załamana nie daje rady się już ogolić ((( nie mówiąc o wyczołganiu się z wanny :/ Co będzie za miesiąc ?A koła eee nie wiem czy przeszkadzają ale z przodu są piankowe, a z tyłu pompowane. Wolałabym z przodu też pompowane ale przeżyje i bez
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni maja tylko jeden rodzaj i rózne rozmiary czy jeszcze różne rodzaje, tak jak Pampki? |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
My do szpitala kupimy Pampki Premium care, a potem lecimy na Dadach biedronkowych (no chyba, ze bedzie uczulenie), ale taki jest wstepny plan. Duzo moich znajomych używa i jest zadowolonych, a teraz są jakies nowe wersje, podobno jeszcze lepsze.
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły rzeczy z allegro, które zamówiłam, są przepiękne i takie słodziutkie
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Pampersów to te białe są najlepsze na rynku nic ich nie pobije.Ja najczęściej kupuje te zielone a jak nie ma rozm to białe. Natomiast te Dada i Rossmann są straszne mój synek po paru użytych szt miał strasznie odparzoną pupę.Leczyliśmy to parę dni.Pampersy są delikatne i nigdy mojego synka nie odparzyły. Co do rozm ja kupię te żółte na początek te new baby do 5 czy 6 kg [/FONT]Natka czekamy na zdj ciuszków Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-04-11 o 17:54 |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś faktycznie były dość sztywne ale i tak byłam z nich zadowolona, choć na pierwsze dni, miesiące malucha najlepsze (z własnego doświadczenia) oryginalne Pampersy ale potem nie ma sensu przepłacać, teraz nowe Dady na serio są prawie jak prawdziwe Pampersy, mięciutkie, chłonne i kolorowe mają też kilka rozmiarów my teraz dla młodego kupujemy bodajże rozmiar 5 od 15 kg są a mają już chyba od 3 kg najmniejsze
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja próbowałam i więcej nie kupię tak samo jak te babydream rossmann czy jakoś tak. |
|
|
|
|
#4633 |
|
BAN stały
|
Ja mam po Krystku termometr w smoczku i nie nawalił a mierzył dobrze .
Teraz będę miałą do ucha i czoła BabyOno-już idzie. Dla Izuni mam 20 pampków Pampers(dostałam) i kupię Dada.Krystian chodzi w Dada i są znakomite.Po co wiec przepłacać dla szpanu w szpitalu?Lepiej kupić za różnicę w kasie chusteczki. Te nowsze są jeszcze lepsze.Jedziemy już na 3 paczce. Zmalowana patrząc na brzus,to wierzę na słowo,ze już nie dajesz rady z trawnikiem bo mam niemal identyczny Mamy już wszystkie kosmetyki dla małej Cały kosz ![]() baby |
|
|
|
#4634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ja też muszę już resztę hurtem na all zamówić i będzie po problemie no i dobrze że wróciłaś do nas bo byłaś podejrzewana że zniknęłaś razem z Nerolką ![]() Cytat:
co do wanny to na szczęście mamy dużą i narożną więc nie mam problemów na razie ![]() no to my się meldujemy po wizycie , Szymek to jakiś ekshibicjonista bo non stop na usg chwalił się siusiakiem wszystko z nim ok tylko niestety też się nudzi i uciska mi na szyjkę , pcha się więc mam się oszczędzać -dołączam do licznego już grona z tym problemem ale szyjka na szczęście się nie skróciła,ma 3cm dziękuję za kciuki, działają cuda Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:02 |
||||
|
|
|
#4635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech ona sie lepiej nie wtraca w czyjes szczescie, moze zazdrosci?? eh szkoda nerwow na takich ludzi..Mam nadzieje ze mąż nie złościł sie na Ciebie bo tego bym nie zrozuzmiala szkoda nerwow kochana Cytat:
![]() Ja przekopuje Allegro w poszukiwaniu poscieli dla mojej niuni ![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:06 |
||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa zapomniałabym na razie jestem 11 kg do przodu więc jest ok (słowa gin )-na szczęście nie dostałam opieprzu
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj jestem zmęczona ma maksa.Wysłałam M po wit do apteki i na spacer z małym
.Jak wróci będę go namawiać na tele-pizze![]() Madziulka super że kaska wpłynęła nawet z odsetkami ![]() ![]() Dziubek Gratuluję udanej wizyty ![]() Nerolka Ciebie chyba z zakupami nikt nie przebije
|
|
|
|
#4638 |
|
BAN stały
|
Dziubek no super,że już po
![]() I Ty nosisz już ponad 1 kg. małego ciałka ![]() Mam takie zdjecie ja Krystian ma nogę na głowie My z Zanką w kolejce bo DADĘ stałyśmy Blondynko-no chyba,ze Brunetka A...dziś przyszły buciki Izowe
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-11 o 18:10 |
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
M właśnie dzwonił i pytał jaką chce pizze
![]() |
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy już z wizyty i od razu dziękujemy wszystkim Wam za kciuki
u nas wszystko dobrze...wyniki dobre, a krzywa cukrowa wg gina wyszła wręcz wzorowo pewnie dlatego, że mi glukoza smakowała szyjka zamknieta i długa, łożysko ładnie na swoim miejscu tzn. na tylnej ścianie, a moje dziecko nadal jest sobą i tym razem zasłaniało się stopą a tak prosiłam żeby ładnie się pkazało... pan doktor powiedział, że ma takie podejrzenia, że to prawdopodobnie dziewczynka, ale, że na 100 % nie jest pewny bo nie widzi jednak dokładnie przez tą stopę... no to ja nie bardzo się nastawiam psychicznie, ale może faktycznie to dziewczynka taka nieśmiała i sie obcemu chłopu nie chciała pokazać no w każdym bądź razie grunt, że wszystko ok mężowi nie powiedziałam jednak i innym też nie powiem - po co sie maja nastawiać nastepna wizyta 4 maja to może wtedy już będzie cos pewnego ![]() ale kochane jesteście, że tak kciuki za nas trzymałyście a teraz spadam z mężem na basen...musze się ruszać bo znowy 2,5 kg od ostatniej wizyty przytyłam |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek suuuper wieści, ale już masz sporego kawalera w brzuszku
Oszczędzaj się![]() Pieleszka gratulacje udanej wizyty Suuuuper, że było usg A to Twoje Dzidzi to wstydniś straszny hihi. Ale może faktycznie dziewczynka skoro jeszcze tam nic nie widac pod stópką Najważniejsze, że wszystko wporządku z Tobą i Dzidziolkiem ![]() Też słyszałam o tych pampersach z biedronki, że bardzo dobre. Zdjęcia ciuszków wkleję jak wróce, bo teraz jedziemy do leroy merlin i do maca hihi. |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za info odnośnie pampków, tych dada pewnie tez spróbuję, ale w późniejszych miesiącach.
Pieleszko najwazniejsze ze dzidzi zdrowe, może w maju zechce się pokazać światu w całej okazałości. |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:32 |
|
|
|
#4645 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zmieniłam dzisiaj sobie wagę i chyba też jest zepsuta Jutro idę do nowej galerii!!! Obkupię się za wszystkie czasy
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wiem, że Pieleszka ma córcię i już mnie kusi żeby zapisać na liście
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Dziubek, Pieleszka ode mnie również gratulacje udanej wizyty
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
baaaaardzo dziękuję za gratki i miłe słowa
|
|
|
|
#4650 |
|
BAN stały
|
Czemu chcecie mnie usunąć? Co? Przecież wróciłam do was wczoraj! Zabierać mi tam tą czerwoną gwiazdkę!
Już !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Oddał mu wszystko, nawet z odsetkami
Nooo to teraz możesz poszaleć
((( nie mówiąc o wyczołganiu się z wanny :/ Co będzie za miesiąc ?
ale przeżyje i bez 
zębole

[/FONT]

baby