Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 17:08   #2191
Klaterina
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

listopadowa80, Catia88 i Kasia super brzuszki
Aguś brzucholek masz niziutko to już chyba wnet
ddaaiissyy to co piszesz to jakbym o swoim czytała, ale on sie nie zna na tym i ja sie wolę sama zabrać za wszystkie rzeczy. Faceci to faceci, im chyba nie sprawia przyjemność latanie za dzieciowymi rzeczami itd - to już takie typy są i na pewno będzie sie interesował dzieckiem jak juz będzie na świecie głowa do góry, na pewno będzie super tatą
Zytus gratuluje udanej wizyty
Aliczka88 zapomniałabym wspomnieć o ciuszkach - super jest bodziak z małpką
mam ochotę na grzybową, zaraz się wezmę za gotowanie, bo przez wyprawę na miasto nie zrobiłam obiadu

Edytowane przez Klaterina
Czas edycji: 2011-04-11 o 17:11
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:13   #2192
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Ja tez nie uzywalam pasow ciazowych ale to dlatego, ze albo mialam dlugie bluzki ciazowe albo spodnie/getry ciazowe juz z pasem, wiec mi zastepowaly taki zwykly pas. Mam taki z H&M i ani razu go na sobie nie mialam.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:13   #2193
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja nie używałam ani w pierwszej ciąży, ani teraz także nie mam o nich zdania...
Z całą pewnością nie są niezbędne
Dziękuję chociaż wiem tyle, że nie jest to rzecz niezbędna
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:14   #2194
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

moniqac mialam ci napisac, ze ja tez na twarzy sie taka pyza zrobilam. Druga broda jest widoczna na kilometr...pewnie to tez za sprawą obrzekow. Jestem ciekawa jak ja bede sie czuc i wygladac jak mi to wszystko po porodzie puści
Klaterina dzieki a zupy grzybowej to bym pojadla, o tak!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:15   #2195
Paulizia
Wtajemniczenie

lo kruca jak Wy nadajecie nie ogarniam

Wpadlam tylko powiedziec Kasi24, ze ma piekne wlosy i niestety blond wloski trzeba podcinac, bo lubia sie wykruszac Wiec teraz jak chociaz co 2 miesiace podetniesz skraweczki to nawet nie odczujesz
No i teraz wiem jak wygladaja obnizajace sie brzuchy

Mimbi ciesze sie, ze Ci sie podoba ten Bolder Jak mowilas o sukience to myslalam, ze chodzi o ten niebieski z bialym
Stary 2011-04-11, 17:16   #2196
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Mamusie!!!
Ależ mi pani architekt humor poprawiła. Jejku jak sie ciesze: jupi: Juz nawet zachowanie TZ mnie nie złości (chwilowo) zwłaszcza, gdy przeczytałam Wasze słowa wsparcia.:cmo k:

Jak się okazało, gdybysmy podniesli dach, na poddaszu zyskalibysmy 4 pokoje (ale to raczej odpada bo musielibysmy czekac ok 6msc na warunki zabudowy) ale robiąc jakąś lukarnę (da się obejśc bez pozwolenia) to będziemy tam miec 2 pokoiki Jeden 3x4 m (i to nasza sypialnia) a drugi 3x3 i to pokoj Gabi (obok nas!!!!) Dodatkowo pokoje nie beda przechodnie i da sie zrobić korytarz na którym znalazlaby się jeszcze dośc obszerna szafa.
w

gusiaczku, dziękuje za promyczki wprawdzie za oknem ich nie mam ale w głowie - w sensie nastrój jak najbardziej, tak wiec zdziałałas cuda

To świetne wieści, cieszę się razem z Tobą.
Cieszę się również, że promyczki dotarły

ps. Nazwałaś mnie gusiaczkiem aż mi się uśmiech powiększył mój Tż często tak do mnie mówi

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:22   #2197
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

antropia; czesik milusio, że też mnie rozumiesz ja w ogole w sobotę od rana miała zły humor, własnie przez te remonty bo już w sobotę sie temat zaczął no a potem te zakupy przelały czarę goryczy. Eh było mineło.. z salą weselną z jednej strony mu wybaczam, bo było wesele w moim miescie (130km do krk) więc powiedzmy, ze nie miał rozeznania ale ja znając siebie, gdyby sytuacja była odwrotna i wesele miało by być w jego miescie rodzinnym to i tak grzebałabym w necie i szukała sal w Krk.. chyba to kwestia chwarakteru.

Hahahha pomysły mężczyzn są czasem nie z tej ziemi !! A może kupi Ci koło zapasowe? Własnie... dobre pytanie.. są takowe ? i ciekawe jak sie zmienia Ty nie narzekaj, bo widzisz jak się TŻ stara ja jako baba nawet na takie coś nie wpadłam

No własnie... ani Eweski, ani Anulinki, ani Xanti, ani Kiary ani anulinki...

caroline_1988; witam Cię Mamusiu niestety nie pomogę

24kasia86;
mnie tez na dekolcie robią sie takie swędzące drobniutkie krosteczki Ale to z hormonami ponoć związane..
A jaki to Twoj ulubiony serial ? ciekawe czy ten co mój
Super się siostra spisała !! za 200zł to już nie mało kupisz To bedzie chrzestna ?

Klaterina;
jak poczytałaś wczesniejsze posty dziewczyn, to jak okazuje się, nie tylko nasi TŻeci tacy są.... Wiecej takowych typków

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:30   #2198
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
lo kruca jak Wy nadajecie nie ogarniam

Wpadlam tylko powiedziec Kasi24, ze ma piekne wlosy i niestety blond wloski trzeba podcinac, bo lubia sie wykruszac Wiec teraz jak chociaz co 2 miesiace podetniesz skraweczki to nawet nie odczujesz
No i teraz wiem jak wygladaja obnizajace sie brzuchy

Mimbi ciesze sie, ze Ci sie podoba ten Bolder Jak mowilas o sukience to myslalam, ze chodzi o ten niebieski z bialym
no wlasnie wiem i jakos te 3cm przeboleje
ja teraz klubik nadrabiam- godzinki przy kompie leca jak szalone

Cytat:

24kasia86;
mnie tez na dekolcie robią sie takie swędzące drobniutkie krosteczki Ale to z hormonami ponoć związane..
A jaki to Twoj ulubiony serial ? ciekawe czy ten co mój
Super się siostra spisała !! za 200zł to już nie mało kupisz To bedzie chrzestna ?
pierwsza milosc na polsacie jedyny serial jaki ogladam
tak siostra Anna chrzestna bedzie jak to ona zawsze mowi bedzie miala dziecko bez pierd****nia
wiesz nie wiem czy to hormony, ale dopiero od paru dni mnie tak swedzi, raz mocniej raz wcale
Nikosia

Stary 2011-04-11, 17:30   #2199
Catia88
Rozeznanie

Dziękuję Wam Kochane za te wszystkie komplementy!

Kasiu, ale masz duży brzuszek mnie tez się wydaję,że jest troche niżej

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:31   #2200
Klaterina
Zadomowienie

wiem, wiem, tak sobie mysle, że ja mam dokładnie taką sama postawę np. na dziale telewizorów, sprzętu grającego, aut itd. nie znam się, nie wypowiadam się i przystaje na to co chłopek wybierze

wybrałam wózek: na 80% taki będzie http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...549600065.html
Stary 2011-04-11, 17:34   #2201
zosiaaa
Zadomowienie

witam
ale dzisiaj pędzicie z postami, przeczytałam prawie wszystko

listopadowa, kasia brzuszki macie sliczne

aliczka zakupki są

zytus za wizytę

aguś ale ci opadł niziutko

mimbi bardzo mi się podoba ten wózyczek i kolorek tez i gdybym miała poloneza to tez bym go wymieniła na taka furę

ddaaiissyy faceta mam bardzo podobnego, na zakupach byłam z nim dwa razy szwędał sie tylko za mną i w zasadzie był od noszenia tego co ja wybrałam, ale tłumaczę to sobie tym że on nie nosi dzidzi w brzuszku i tak do końca nie czuje tego co ja, mam nadzieję że wstąpi to w niego jak mały się urodzi , tak więc nie odbieraj sobie radości z zakupów malutkich skarpeteczek i ciesz się z tego , napisz mi czy polecasz ten film z karolakiem co obejrzałaś, bo jak cos to sobie jutro luknę, ja w sobotę obejrzałam Skrzydlate świnie - nie był zły ale drugi raz juz bym go nie obejrzała, aaaaa no i bardzo się ciesze z tego co wyszło z poddaszem , malutką będziesz miał cały czas obok

to tyle co pamiętam

ja wczoraj pierwszy raz spuchłam tak że nie zmieściłam moich balerinek na nogi, dobrze że byliśmy samochodem u teściów, bo inaczej musiałabym iść na boso 2 km
dzisiaj rano jak tylko wstałam to ściągłam obrączkę bo wczoraj już mnie tak cisła że myślałam że będzie trzeba ja rozciąć

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:38   #2202
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
wiem, wiem, tak sobie mysle, że ja mam dokładnie taką sama postawę np. na dziale telewizorów, sprzętu grającego, aut itd. nie znam się, nie wypowiadam się i przystaje na to co chłopek wybierze

wybrałam wózek: na 80% taki będzie http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...549600065.html
telewizor, sprzety do kuchni, meble tez ja wybieram.. :P

Popatrz czy tu nie jest taniej wózeczek, firma jest z Czestochowy (zagłębie tam jest ) bezposrednio u producenta

http://www.tako.net.pl/

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

zosiaaa, film mi sie bardzo podobał, oglądałam na Kinomaniaku, ale zależy co kto lubi. Ja sie niestety uwsteczniłam i oglądałabym najchetniej włąsnie tego pokroju komedie romantyczne
Obrączki nie nosze od grudnia!
a nogi właściwie mi nie puchną, przynajmniej w kostkach w ogole, ale stopy do mojego rozmiaru 37 nie wsadzę
Haa to smiem przypuszczac, po tym co piszecie, że gdyby mój małż zachwycał sie jak ja bodziakami, skarpetkami itp... to byłby lekko skrzywiony, bo widzę, ze większość Waszych TŻ jest taka sama jak mój (Albo podobna)

Kasia łódzka, a to ja oglądam Prosto w serce

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:39   #2203
zosiaaa
Zadomowienie

catia 88 brzuszek masz sliczny zwłaszcza ten pepek nie wiem jak mogłam pominąć twoje zdjęcie brzuszka i małego kąciku facetowskiego teraz dopiero zobaczyłam

Stary 2011-04-11, 17:41   #2204
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam Kochane za te wszystkie komplementy!

Kasiu, ale masz duży brzuszek mnie tez się wydaję,że jest troche niżej
nom duzy jest masz racje

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
witam
ale dzisiaj pędzicie z postami, przeczytałam prawie wszystko

listopadowa, kasia brzuszki macie sliczne

ja wczoraj pierwszy raz spuchłam tak że nie zmieściłam moich balerinek na nogi, dobrze że byliśmy samochodem u teściów, bo inaczej musiałabym iść na boso 2 km
dzisiaj rano jak tylko wstałam to ściągłam obrączkę bo wczoraj już mnie tak cisła że myślałam że będzie trzeba ja rozciąć

ja nosze teraz jedna pare butow a mianowicie trampki na rzepy, ktorych juz nie dopinam... boli mnie skora na stopach a dokladnie na zgieciach...

boje sie srodowej wizyty u gin

ide zrobic sobie kolacyjke
Nikosia

Stary 2011-04-11, 17:43   #2205
listopadowa80
Zakorzenienie

Klaterina, ten Tako naprawdę fajnie się prezentuje

Odnośnie filmów polskich - polecam "Boisko bezdomnych", jestem pod wrażeniem gry aktorskiej, a zwłaszcza pana Dorocińskiego
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:44   #2206
Klaterina
Zadomowienie

ddaaiissyy dzięki za stronke, pooglądam później, teraz lecę do garów bo grzybowa musi być
Stary 2011-04-11, 17:44   #2207
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia łódzka, a to ja oglądam Prosto w serce
tez bym pewnie ogladala, ale pierwsza milosc juz pare lat leci...i tak patrze

oj musze zjesc nooooo
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-11 o 17:46
Stary 2011-04-11, 17:45   #2208
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Prosze doswiadczone mamy, do ktorego mniej wiecej roku zycia powinno sie dziecko miec w pokoju obok ?? ?
Mam 6 letniego syna i śpi w pokoju obok naszej sypialni, jego i nasze drzwi są otwarte zawsze. Nie wyobrażam sobie inaczej, zdarza się że on ma zły sen i mówi lub krzyczy przez sen to ja w ciągu kilku sekund idę go utulić lub mówię "wszystko dobrze jesteśmy tu to tylko zły sen", zdarza się również że ma silną potrzebę przyjść do nas i nawet w ciemną noc trafi.
Dodam że syn jest bardzo samodzielny,sam się ubiera, sam sprząta swój pokój itd. jest dzieckiem bardzo pewnym siebie (czasem za bardzo) i odważnym, mimo tego nie zdecydowałabym się aby spał gdzieś dalej lub na dole.
Stary 2011-04-11, 17:47   #2209
Catia88
Rozeznanie

Kasia, nie ma się co dziwić, w końcu jesteś już w 38tc

Zosiaaa- dziękuję (a pepek mnie denerwuje )

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:48   #2210
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Klaterina, ten Tako naprawdę fajnie się prezentuje

Odnośnie filmów polskich - polecam "Boisko bezdomnych", jestem pod wrażeniem gry aktorskiej, a zwłaszcza pana Dorocińskiego
lubie polskie filmy bo uwazam ze mamy wysmienite, gdybysmy mieli tyle kasy co ameryka wszyscy by nasze filmy ogladali
tego nie widzialam jeszcze
Nikosia

Stary 2011-04-11, 17:49   #2211
listopadowa80
Zakorzenienie

Daisy, a odnośnie twojego pytanka - Adrian i tak ma pokój za ścianą, bo tak to zwykle w blokach bywa. Od ok. 1,5 roku śpi przy zamkniętych drzwiach, tyle że przy zapalonej lampce nocnej (gaszę ją jak zaśnie)
Stary 2011-04-11, 17:49   #2212
24kasia86
Wtajemniczenie

anula_81 piekne zdjecia masz w albumie, kurde zazdroszcze ci tych widokow
Nikosia

Stary 2011-04-11, 17:53   #2213
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
lubie polskie filmy bo uwazam ze mamy wysmienite, gdybysmy mieli tyle kasy co ameryka wszyscy by nasze filmy ogladali
tego nie widzialam jeszcze
Ja też lubię. Choć uważam, że w u nas robi się i bardzo dobre filmy i totalnie denne.
Z nowszych polecam jeszcze "Huśtawkę"
Stary 2011-04-11, 17:53   #2214
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Mam 6 letniego syna i śpi w pokoju obok naszej sypialni, jego i nasze drzwi są otwarte zawsze. Nie wyobrażam sobie inaczej, zdarza się że on ma zły sen i mówi lub krzyczy przez sen to ja w ciągu kilku sekund idę go utulić lub mówię "wszystko dobrze jesteśmy tu to tylko zły sen", zdarza się również że ma silną potrzebę przyjść do nas i nawet w ciemną noc trafi.
Dodam że syn jest bardzo samodzielny,sam się ubiera, sam sprząta swój pokój itd. jest dzieckiem bardzo pewnym siebie (czasem za bardzo) i odważnym, mimo tego nie zdecydowałabym się aby spał gdzieś dalej lub na dole.
dla synka! takie postepowanie sie ceni, a pewnosci siebie nigdy nie za duzo, przyda mu sie to w przyszlosci.

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Kasia, nie ma się co dziwić, w końcu jesteś już w 38tc

Zosiaaa- dziękuję (a pepek mnie denerwuje )
ciekawe czy jeszcze urosnie
oby nie za duzo
Nikosia

Stary 2011-04-11, 17:54   #2215
zosiaaa
Zadomowienie

ddaaiissyy mi do tej pory jak puchły stopy to tylko gdzieś tu koło palców i to tak malutko, tak wiec myślę ze w kostkach spuchniesz jeszcze , obawiam się że Cię to nie ominie , a co do filmów to teraz komedie romantyczne to tez mój ulubione tak więc na pewno obejrzę

24kasia86 normalnie w tygodniu to tez śmigam w adidasach ale te balerinki to wczoraj mnie zaskoczyły
a wizyty sie nie bój będzie dobrze

listopadowa a to boisko bezdomnych to jakiś smutny film???

Stary 2011-04-11, 17:56   #2216
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

listopadowa a to boisko bezdomnych to jakiś smutny film???
Nie jest to komedia (choć i pośmiać się też można), ale pozytywny film
Stary 2011-04-11, 17:57   #2217
mamaoptymistka
Zadomowienie

Kasiu wyglądasz cudownie, promiennie. Wymienionych przez Ciebie rzeczy dla maluszka do szpitala nie biorę, dla maluszka chusteczki, pampersy, zasypkę i ubranko.
Andziot to wielkie wydarzenie w Twoim domu, córa pewnie jest dumna z nowych umiejętności, warto to sobie zapisać w pamiętniku córuni.
Idę dalej nadrabiać
Stary 2011-04-11, 18:00   #2218
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też lubię. Choć uważam, że w u nas robi się i bardzo dobre filmy i totalnie denne.
Z nowszych polecam jeszcze "Huśtawkę"
ja wlasnie myslalam o tych bardzo dobrych np. symetria, mis, poranek kojota, chlopaki nie placza, seksmisja, sami swoi, katyn, kariera nikosia dyzmy itp

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:

24kasia86 normalnie w tygodniu to tez śmigam w adidasach ale te balerinki to wczoraj mnie zaskoczyły
a wizyty sie nie bój będzie dobrze
bede prosic pozniej o kciuki
dzieki

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Kasiu wyglądasz cudownie, promiennie. Wymienionych przez Ciebie rzeczy dla maluszka do szpitala nie biorę, dla maluszka chusteczki, pampersy, zasypkę i ubranko.
Andziot to wielkie wydarzenie w Twoim domu, córa pewnie jest dumna z nowych umiejętności, warto to sobie zapisać w pamiętniku córuni.
Idę dalej nadrabiać
dziekuje za info rowniez

dobra dziewczyny ide cos zjesc i na moj filmik, zajrze pozniej
Nikosia

Stary 2011-04-11, 18:02   #2219
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja wlasnie myslalam o tych bardzo dobrych np. symetria, mis, poranek kojota, chlopaki nie placza, seksmisja, sami swoi, katyn, kariera nikosia dyzmy itp

A z czeskich polecam bardzo film "Samotni"
Stary 2011-04-11, 18:18   #2220
andziot
Zakorzenienie

daisy fajowo że się da

byłam na drugim spacerku
teraz czas na bajki

tyle mam do powiedzenia
niewiele

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości