|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani się nie zorientujesz a będziesz skopana od środka
|
|
|
|
|
#393 |
|
kosmitka
|
Mój coś tam pokazywał, ale żeby to już twarzą nazwać
.
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na 4d jak cudnie widać |
||
|
|
|
#395 |
|
kosmitka
|
Buu to nie mam 4d. U nas buzią kłapało i wodę piło, śmiesznie tak.
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Noo bo tam jest twarz tylko na zwykłym usg nie widać noska z przodu i oczów i polików
![]() Cytat:
Ponoć cudne widoki i jak się nagra to pamiątka na całe życie, ale znowu prawie 300zł wydać
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z kolei takich rzeczy nie dopatrzyłam.
Kurde powiem wam, że zazdroszczę że wiele z was jest już pewnych że to co odczuwają to ruchy. Ja już kilka razy miałam śmieszne, dziwne coś i nie wiem nadal co to było i czy chociaż stało obok TEGO uczucia. A to z wybałuszeniami na brzuchu i inne tego typu to dla mnie surrealna a jednocześnie silnie porządana rzecz której wyczekuję i pewnie przy moim pokładzie sadła będę czekała wieki ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- U mnie 150 zł z wizytą więc szkoda nie pozwolić sobie czasami na takie przyjemności Moja ginka co prawda niezbyt obeznana sprzęcie ostatnio obsługiwała nagrywarkę ze ściągą i nie udało jej się, jaka ja zła byłam dobrze , że chociaż zdjęcie piśka zrobiła
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam zgagę
|
|
#399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny w ktorym tyg najlepiej isc na usg 4d? chce córce zrobic frajde i isc z nia,jak bylismy na genetycznym usg to tak jej sie podobało ze przez kilka dni chodzila ze zdjeciem bobasa,po czym zawiesila sobie nad łóżkiem
|
#401 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ja wybrzuszeń czy ruchów pod ręką nie mam, tylko takie jakby przesuwanie dziwne czuję. Nie wiem, czy to nie wyobraźnia .Cytat:
Przy okazji - u nas jest mgła, potworna. Idę spać, dobrej nocy!
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie na co sie natknelam na necie
![]() boziu takie to słodkie ze masakra-ale ceny ddramat http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/c/C...-Chlopiec/37/2 |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedobrze mi idę spać, może tż na masaż naciągnę
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Cześć w nowym wątku. Od kad zniknelam w niedziele mam takie urwanie glowy ze juz drugi dzien klade sie po 2:00 jak dla mnie koszmar. Nie mam czasu Was czytac
i pewnie nie nadrobie. Caly tydzien mi sie taki zapowiada. Przynajmniej do soboty wlacznie. Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. Trzymajcie kciuki zebym przezyla ten tydzien. Postaram sie cos napisac w czwartek po USG.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopie wtedy że hej chociaż ostatnio po kwaśnych mandarynkach też kopało pewnie kwasiołki ten lubi, po mamusi ![]() super, że czujesz Cytat:
i nie tylko w ciąży tak robie bo wcześniej też mi się zdarzało ![]() mi to tam lotto jaki rozmiar nosze ![]() bajerancko super, leciutko no i szybciutko ale staram się pilnować tylko jeszcze przy wyjeżdżaniu z parkingów mam stracha bo to kombi takie dłuuuuuugie jest, nie to co czinkuś ![]() z tyłu na szybie jest naklejka "Igor on board" i sie śmiejemy że teraz jak będzie chłopiec to trzeba mu dac na imie Igor co by naklejki nie zmieniać cotynato, bajerancki misiek ![]() Kochana idziesz sobie od rynku ul. Sobieskiego do góry i tam gdzie kiedyś był Empik, a teraz jest sklep Metro jest taki pasaż i musisz w niego wejść i tam jest taka miła kawiarenka, i ma superanckie fotki dzieci na ścianach idzie tez w ten pasaż wejść od placu Wolności ale chyba lepsze dojście od sobieskiego, przynajmniej do wytłumaczenia ![]() caroline, co do ubranka to w domu zależy od temperatury. JEżeli masz standardowo ok 20 stopni no o chyba jeden dług rękaw wystarczy. No i wygodniejsze to jest do przebierania pampka niż ściąganie bodów, potem pajacyka itd. Bardziej problematyczne pewnie dla nas będzie ubieranie na spacerek ja to tak mniej wiecej wiem co i jak ale jak np. wychodze z Wojtasem na spacer to zawsze mu na pleckach sparwdzam czy nie ma zimnych albo spoconych ![]() kapka, super z tą pozytywką my coś pewnie kupimy dzidziolkowi "na zajączka" ![]() Dziewczyny Wy o zaliczeniach na uczelni jeeej, mi sie zaczynają na początku maja, ale narazie staram się o tym nie myśleć ![]() Cytat:
takie szuranie jak się rusza, a jak kopi to takie "stuk" ale nasze malenstwo to kopie prosto w ten stetoskop, mądrala
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-12 o 06:38 |
|||
|
|
|
#406 | |
|
KWC
|
Cytat:
Podobno optymalny czas to 22-33 tc. Ja chciałam zrobić 4d w 17tc3d i położna powiedziała, że ciąża jest jeszcze za mała. po 33 znowu zbyt zaawansowana. |
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Plan miałam taki....wstac rano, przeczytac co u Was i odpisac zanim zarzucicie kolejne wiadomosci i się nie przebiję ) Chyba mi się udało .Dziś mam wolne. Uczniowie piszą egzamin a ja z racji mojego stanu nie zostałam przydzielona do komisji(byłam juz raz w tamtym tygodniu i wystarczy ).Jade dziś do endokrynologa. Jak na moje oko wyniki są ok, wiec nie martwię się. A później wieczór z tz
|
|
|
|
#408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Acelinka jak zwykle pierwsza, ranny ptaszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia dziewczyny |
||
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
Śpicie Dziewczyny? Ja juz po sniadanku i po pasku czekolady
Tak się naczytałam o słodkich wodach płodowych, że tez postanowiłam dac mojemu brzuszkowi troszkę szczęscia
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
a ja ide na 3D w 20 tygodniu mam nadzieje ze nie za wczesnie
piszecie ze od 22 tygodnia mam nadzieje ze w 20 tez bedzie wszystko ładnie widac jak w 22
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj się tak wkurzyłam na wieczór, mąż mi czekoladę kupił i jakoś się uspokoiłam ale płakałam jak bóbr .Cytat:
Cytat:
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/C...tu-Maurycy/728 Cytat:
Dziś wstając w domu miałam 15 stopni , już się przyzywyczaiłam do tej temperatury ciałem, ale moje przeziębienie rozwija się w najlepsze w tej temperaturze ![]() Mąż mnie wczoraj zgasił znalazłam przepiękne misiowe kurteczki jak wy, pokazałam meżowi a ten powiedział że po co mi to przed porodem? Że mam absolutnie nic nie kupować! Przykro mi się zrobiło, bo już bym chciała coś mieć takie urealnienie mojej dzidzi... ehhh.Zastanawiam się mocno czy nie kupić i u mamy nie skaładować, nie dowie się a ja będę wzdychać , chociaż tyle mojego... Bo o innych rzechach to widze będę mogła pomarzyć ...
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 4D robiłam w pierwszej ciąży w 22tc, ładnie było widać synka, teraz chyba nie będę robić, wolę na co innego kasę przeznaczyć
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie to tez bym sie zastanawiała nad tym 3D ale tak sobie pomyslałam pierwsze prenatalne miała za darmo drugie w 2D sa za darmo a w 3D dopłata 130zł + 30zł płytka z filmem wiec nie jest tak zle jakbym miała płacic za pierwsze prenetalne i za nastepne to tez bym sie zastanowiła
![]() piekny synek mama nadzieje ze u mnie w 20 tygodniu tez tak ładnie bedzie widac jak myslicie??
|
|
#416 | ||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Taaaa jasne .Cytat:
Cytat:
. Nie zwróciłam jeszcze uwagi, czy reaguje na słodkie czy kwaśne. Rano jem słodkie płatki i raczej się nie rusza, czuję raczej po południu.Cytat:
, trzymam kciuki za wizytę u lekarza, czemu musisz jeździć do endokrynologa?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest przesądny?
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o wózku czy innych rzeczach to jeszcze nie myślę. Ciuszki są moim słabym punktem, sama lubie coś fajnego dla siebie znaleźć i teraz zaczełam dla dzidziusia szukać ![]() Ja się nie znam, ale powinno być już coś widać
|
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
Ukazałam Wam się
![]() Do endokrynologa muszę co 6 tygodni jeździc, bo mam nabytą niedoczynnosc tarczycy.... Ostatnio leczyłam się sama, robiłam badania co 3 miesiace i sama zwiększałam lub zmniejszałam dawkę leku - wcale to nie trudne - ale teraz byo by to głupotą..... Tak więc co 6 tygodni pojawiam się u Tz przynajmniej bo to u niego w miescie chodzę
|
|
|
|
#419 |
|
kosmitka
|
To ja się pochwalę, co właśnie wylicytowałam za całe 8,50 zł
|
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

.
A w książce napisali, że szczuplaki czują to wcześniej 
Liczę, że mi wypięknieje przez resztę ciąży 
Ponoć cudne widoki i jak się nagra to pamiątka na całe życie, ale znowu prawie 300zł wydać
dobrze , że chociaż zdjęcie piśka zrobiła 

idę spać, może tż na masaż naciągnę
piszecie ze od 22 tygodnia mam nadzieje ze w 20 tez bedzie wszystko ładnie widac jak w 22
wczoraj się tak wkurzyłam na wieczór, mąż mi czekoladę kupił i jakoś się uspokoiłam ale płakałam jak bóbr .