|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ollliwka, za pierwszym razem ja nawet nie chciałam brać pod uwagę, że mąż będzie przy porodzie, dla mnie było oczywiste, że urodzę sama, zwłaszcza, że mogłoby mi się przydażyć kupkanie czy siusianie podczas parcia
![]() Teraz mam zupełnie odmienne stanowisko, jeżeli się uda chciałabym aby został do końca, lub prawie do końca, w zależności od tego jak ja będę znosiła poród i jego obecność. On nie jest ani na "tak", ani na "nie". Stwierdził, że jeżeli ma mi to pomóc to będzie, ale jeżeli go pogonię z porodówki to wyjdzie po prostu, postara się dostosować do moich zachcianek. Najbardziej zależy mi na tym, żeby był na początku kiedy będę chodziła z bólu po ścianach, żebym nie była sama z wrednymi położnymi (niestety bardzo źle wspominam poprzednią położną i chcę mieć męskie wsparcie koło siebie). Może nic nie robić, po prostu być, podać mi rękę przy wstawaniu z łóżka, podać wodę, czy połazić ze mną po korytarzu. A czy zostanie na porodówce? Zobaczymy.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-04-11 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
eweska gdzie jesteś ????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie gdzie eweska sie podziewa, przepadla!!!
#2284 |
Moderatoreska
|
Jestem, jestem kochane
![]() W trójpaku nadal i nic nie wskazuje na to że się lada dzień rozpakuje :P Jedynie chłopcy coś grzeczniej siedzą, mniej aktywni są, czyżby cisza przed burzą ??? Podczytuję Was ale nie mam weny na pisanie :P z synkiem wzielismy sie dzisiaj za generalne porządki, gdybym w razie czego pojechała do szpitala, bo cos mam przeczucie że lekarz po usg i ktg w środę będzie mnie namawiał żeby zostac już w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
uffff
bo już myślałam że mamy pierwsze dzieciaczki ![]() a Ty jak zwykle sprzątasz, więc wsio ok ![]() też masz w śr wizytkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Tak, tak sprzątam, robię zakupy więc nadal wszystko ok :P w środe jadę do szpitala na usg i ktg, a czy mnie będzie lekarz też badał nie mam pojęcia :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
gusiagatko; upsss skradłam Waszą tajemnice dot. pieszczotliwego zwracania się do siebie
![]() ![]() ![]() ![]() ps. Nazwałaś mnie gusiaczkiem aż mi się uśmiech powiększył ![]() ![]() zosiaaa; no to trudne... bede spuchnieta ![]() ![]() ![]() a wizyty sie nie bój będzie dobrze ![]() andziotka, a Zosia to nauczyła się na paluszkach chodzic, chyba żeby Gabi nie budzić i cichutko się przy niej zachowywac? Ale rozgarnięte dziecię ![]() ![]() ![]() A u Ciebie znów najcieplej w całej PL było ![]() ![]() Kiaruś no to dobrze, ze jesteś z nami ![]() ![]() Ale ciężkie przezycia miał Twoj TŻ.. on chyba jest taki gruboskórny aby jasno dać Tobie do zrozumienia, że trzeba do lekarza i koniec!! Gdyby sie z Tobą cackał, to pewnie też bys miała inne podejscie. Należy mu być wdzięcznym za troskę. Lepiej aby przeginał w tą stronę aniżeli w drugą - lekceważące podejście do zdrowia/zycia. Oj nie dziwię się, ze płakał !! Tez bym chciała aby moj zapłakał ![]() Na pewno mój mąż mysli bo np prawie co dzień jak widzi gdy badam cukier to pyta jak tam wyniki, czasem spyta jak Gabrysia .... ale z uwagi że poki co odpukać całą ciąże przechodzę właściwie bezobjawowo to mysli sobie chyba, ze to 20kg na plusie nic nie powoduje, że pewnie tak samo sie czuję jak przed ciążą.. Czasem to załowałam, ze np w 1 trymestrze nie wymiotowałam jak kot, bo bardziej by do niego dotarlo - to że mówiłam, że mnie mdli to wrazenia na nim nie robiło ![]() Moj narzeczony nr 1 był gadułką jak ja i mimo ze znalismy się 15 lat to jeszcze pod koniec naszego zwiazku miałam z nim multum tematów i teraz gdy czasem do siebie dzwonimy tez nam sie buzie nie zamykaja... PRzykro mi, że z nim moge gadac godzine na dzien i mamy o czym a z moim małzem, nawet jak wyjezdzam na 2 tyg do rodziców to rozmowy tel trwają minuta, góra dwie (wtedy sobie mysle, ze ale dlugo pogadalismy ![]() mimbi ; ja tez często słysze takie przytyki, ze musze miec to co najlepsze... ale nie mozesz mu sie w tej kwestii oprzec ! Bezpieczeństwo Miśki to podstawa ! Sam jezdzi wypasionym autem z ABSami, ESP, poduszkami i jeszcze nie wiadomo czym a dziecko ma jezdzić w furmance ??? No way ! Walcz !! ![]() Xanthippe; o jak się ładnie dziewczynki meldują, gdy się je przywoła ![]() ale miałas przygode w sklepie ![]() ![]() anulko, ja jej nie znalazłam, to od maż pracuje z kolega, którego żona jest architektem i po prostu po znajomości była tu w sobotę kuknać. Co do tej lukarny to tak, wiem, ze powinno być pozwolenie, ale tescie już raz tu podnosili dach (bez zmiany kąta nachylenia i nikt z sąsiadów sie nie czepiał ani nie doniosł) do tego sąsiad z pół roku temu też robił lukarnę bez zgłaszania i było ok.... wiec może dlatego sobie odpuscimy.. Ale Ci słonka zazdroszczę, a ja słyszałam w tvn24, ze w Norwegii snieg spadł ! tak rano mowili kłamczuchy !! i od razu sobie o Tobie pomyslalam ![]() Ty uwazaj na siebie, bo teraz przeziebienie to nie wskazane ![]() TŻ autko kupuje? Zdania nie zmienił ![]() principessina; własnie ja mam berghoffa, własciwie takie same tylko przykrywki inne, z takim termometrem.. ale zadowolna jestem baardzo i uwielbiam tą firmę. Jeśli chodzi o te najwieksze garnki to baaardzo rzadko używam, częściej korzystam z tych mniejszych. Dokupiłam sobie jeszcze patelnie do naleśników z berghoffa i tez genialna! Wreszcie umiem robić cieniusie naleśniczki ![]() Olliwka, mój małż jeszcze sie nie okreslił, powiedział ze nie podjął decyzji. Chyba wezmę go aby mi robił masaze itd.. ale tak jak pisze mary, gdy zacznie się juz prawdziwa rzeź to mu podziękuję ![]() Dziewczonko, to dobre wiesci ![]() ![]() Ciekawe jak nasza DorkaB i Siasia...
#2288 |
Zakorzenienie
|
czy Wy też czasem czujecie że Wasze dziecie opiera się na kości biodrowej, w pachwinie ???
ja czuje normalnie jak mi na kość naciska .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zadomowienie
|
Idę się kąpać i spać... Obiecuję sobie, że szybko zasnę i nie będę myśleć o problemach...
![]() A tak w ogóle to załatwiłam sobie dziś echo serca malutkiej z NFZ - tylko muszę mieć skierowanie z przyczyną. Po szpitalu mam takie zalecenie, więc chyba nikt nie powinien robić problemów... Dobrej i spokojnej nocy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 26 (16 użytkowników i 10 gości)
pisać mi tu ![]() Weredka dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
andziotka, ja czuje gabi na kosci łonowej, na biodrowej jescze jej nie mialam
![]() weredko, mooocno za Was trzymam kciuki ![]()
#2292 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę i wlepiam gałki w monitor. Postanowiłam poczekać aż Tż wróci z pracy, mam nadzieję, że się doczekam.
Pierwszy raz macica mi się dzisiaj stawiała. Ale pamiętam, że o tym pisałyście i to nic poważnego, dobrze pamiętam?? Chyba muszę troszeczkę zwolnić. Dzisiaj poszalałam. Odprowadziłam Tż na przystanek, po drodze do domu zakupy, później pranie, odkurzanie, mycie podłóg i drzwi, pranie kanapy. Chyba się przeforsowałam po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zadomowienie
|
andziot ale co tu pisać, może że mój syn dziś powiedział że ożeni się z jedną z dziewczynek z grupy
![]() ![]()
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() gusia stawianie macicy, to twardnienie brzuszka?? Jeśli tak to ja też dziś tak mam ![]() ![]()
![]() |
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego Wy wszystkie takie pracowite jesteście ![]() ![]() Cytat:
od razu weselej mi się zrobiło ![]() cierpliwy znaczy się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() andziot skorzystałam z okazji, że Tż po południu w pracy. Jak się rozkręciłam to już sobie wszystko poczyściłam. Zazwyczaj tak nie szaleję ![]() mamaoptymistka słodko ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-11 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
Andziotku ja podobnie czuję, tzn. jakby mi Marcel grzebał rączkami w pachwinach i czasem jakby o tą kość się ocierał...
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
gwiazdeczki zamykam lapika, bakterie mi siadaja a nie chce mi sie wstawac po ładowarke
Slodkich snow i spokojnej nocki dla Was ![]()
#2299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzieś nam Aguś po tym KTG zaginęła, miała być po 22 Też uciekam, buziaki ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-11 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
łłłoooooooo kurcze
już po 23 ![]() ja czekam na mężula ale poczekam chyba z zamkniętymi oczami ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem kochane na ktg wszystko dobrze ruchy okej serduszko pieknie bije idealnie w normie skurczy ZEROOOOOO ale jak mu poopowiadalam ostatnie kilka dni to mnie na fotel zaprosil i stwiuerdzil, ze to przepowiadacze i ze nie zmienilo sie nic nadal 2 cm rozwarcia mam odpoczywac i ewentualnie spacerowac - taaa od jtura codzien z pieskiem na okolo osiedla domkowego ![]() ale dzisiaj rodzic nie bede jak gadalam z moja polozna z SR na parciu to mowila, ze ona tak miala 2 tygodnie przed porodem i, ze do swiat sie wyrobie ![]() tak wiec Kasia łódzka mnie wyprzedzi, eweska i moria tez ![]() ahh no i mazianeczka ![]() dziekuje za kciukassy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[nie mam nic do Tesco, mam nadzieje, ze rozumiecie sens mojej wypowiedzi] albo ze myje dziecko Nivea a nie sama woda. Cytat:
Cytat:
I Mary Ty mi sie tu nie podlizuj za ten pas, bo i tak Cie lubie wystarczajaco, nie musisz sie przymilac ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
hej brzuchatki
wykończy mnie ta bezsenność ![]() poczytam zaraz co u Was, tylko się kawy napije |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja się tylko ładnie przywitam, powiem że dostaliśmy kolejne 2 pudła ciuszków ![]() Zjadłam kanapkę z szynką którą piekła mama ![]() ![]() W nocy nic nie spałam!!!! ![]() A o 11 ide do koleżanki ![]() Calusy dla Was!!
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
mary poziomkowa ja zrobiłam w weekend porządek z kwiatami na balkonie, wywaliłam zeszłoroczne wysuszone resztki, pozmieniałam doniczki, wsadziłam gotowce i juz mam kolorowo
![]() Dziewczonka za wizytę ![]() Ollliwka mój nie chce być i nie zamierzam go namawiac na siłę, nie czuje sie psychicznie na to gotowy, boi sie jak będzie reagował jak juz będzie po wszystkim i będzie krążył w pobliżu sali porodowej. agus87 dwa tygodnie ![]() Mały mnie dzisiaj na dole drażni i kila, aż mnie czasem podnosi z krzesła ![]() ściągnęłam sobie "śniadanie do łóżka" i dzisiaj pewnie będę oglądać |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
hej!
ja tez nie moge spac..TZ sie wkurzyl ze sie tak wierce i az poszedl do pracy przed 7 rano. Wstac z lozka mi sie nei chce, bo szaro-buro dzisiaj, plus totalnie niewyspana jestem, zgaga , siusiu, katar plus goraco mi bylo mega w nocy- to zrobilo swoje. oczka w zapalki, chyba sie zdrzemne po sniadanku. musze sobie cos dobrego zrobic ![]() agus no to jeszcze na mnie poczekasz i urodzimy razem ![]() ![]() ![]() mam odpoczywac i ewentualnie spacerowac - taaa od jtura codzien z pieskiem na okolo osiedla domkowego ![]() andziotku nieeee ja tez jestem flejtuch...od poltora tygodnia oprocz stolu gdzie jemy nawet kurzu nie scieralam bo bylismy zajeci i szkoda nam bylo czasu ![]() ![]() daisyy no to dobrze, ja wiem ze ludzie robia lukarny bez pozwolenia, ale naprawde powiem ci ze jak ktos niezyczliwy was podkabluje jakis sasiad ktory was nie lubi to pozniej sa straszne problemy. poza tym jak masz pozwolenia i wszystko, jak cos idzie nie tak, nei wiem wykonaja wam zle ocieplenia czy tym podobne to zawsze latwiej dochodzic swoich praw. U nas snieg nei pada, ale zaraz bedzie lalo, wiec nosa dzisiaj za drzwi chyba nie wystawiam, ewentualnie do sklepu, bo mam ochote na zupke lososiowa ![]() a snieg pewnie pada na polnocy bo tam o tej porze to norma ![]() katar troche zelzal rano ![]() ale taka jestem neiwyspana i jak sobie dzis rano pomyslalam ze mam sie do samego terminu tak meczyc to az mi sie slabo zrobilo ![]() a co do autka...juz zamowione... ale czeka sie na nie do 4 miesiecy, wiec szczesliwie jeszcze o nim nie mysle ![]() Eweska no jak to tak nam strachu napedzic?!? mysmy sie juz wszystkie na porodowce widzialy ![]() ![]() ide sobie pyszne sniadanko zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane!
![]() Dziś znów piękne słonko! Wszystko super ale jak tak wpada mi do mieszkania to widać każdy zaciek na szklanych powierzchniach i masę kurzu i działa mi to mocno na nerwy. Muszę wszystko wysprzątać ale najgorsze jest to, że po dwóch-trzech dniach jest to samo. Mam budowę za płotem i chyba stamtąd się tak strasznie kurzy, parapety i okna to mogłabym myć co tydzień, całe pokryte warstwą kurzu/piachu ![]() Pisałyście o porodach z mężami, no mojego miało nie być przy ew. porodzie naturalnym, przynajmniej nie przy tych najbardziej hardcorowych momentach ale już cesarki nie chce odpuścić i mimo, iż tłumaczę mu, że przy stole będzie 8 osób i pielęgniarki zawołają go gdy Iguśka będzie po wyjęciu z brzucha myta i ważona to on uparcie twierdzi, że musi być aby zobaczyć moją reakcję gdy zobaczę małą. Już zapowiedział, że będzie wył i nie zemdleje ![]() ![]() kasiu, myślę że się obniżył ale jeszcze sporo może opaść. agus to ma już nisko brzuch ![]() Chociaż z drugiej strony czasem jest tak, że te z brzuchem na kolanach jeszcze chodzą w dwupaku a te z brzuszkami wyżej rodzą więc nie ma reguły, wszystko w swoim czasie ![]() Acha i na rozstępy to rób koniecznie peelingi, nawet z domowych produktów np. peeling cukrowy. Bo to chodzi o to aby zedrzeć tą wierzchnią warstwę naskórka aby się skóra regenerowała a jak dorzucisz do tego jeszcze jakiś kremik to na pewno wszystko w dużej mierze poznika. Trochę się opalimy i będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja dziś standardowo obudziłam się po 2 na sik no i będąc w łazience znów ogarnęło mnie tu złudne uczucie, że już jestem "wyspana" i nie muszę się kłaść - to jest chyba przystosowanie do trybu dzieciowego, wtedy to pewnie norma będzie ![]() ![]() ![]() eweska, Camomile - nie możemy się doczekać jutra, co? ![]() ![]()
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam "śniadanie do łóżka" na płytce i jeszcze nie obejrzałam z Tż bo albo jest w pracy albo na treningu ![]() Spałam dzisiaj bez Tż (podziębiony) i zamiast się wyspać to najpierw męczyła mnie zgaga, później 2h wstać mi się na sik nie chciało i Zuza się przekręcała też ze 2godziny ![]()
![]() |
#2310 | ||
Zadomowienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczonka gratuluję wizyty agus87 no to czekasz dalej ![]() ![]() gusia nie przemęczamy się tak bo będzie ![]() klaterina tez mam w planach na dziś obejrzeć ten film ![]() idę zjeść śniadanko bo jeszcze mi ucieknie jakiś kg i dopiero będzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.