|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Body z krótkim rękawkiem i letnie rzeczy już długo leżą w pierwszej szufladzie. Zobaczymy co jeszcze dostaniemy ![]() Ale zimno dziś.... Chyba zaraz wyląduję pod kołdrą
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
24Kasia86, sciagnełam Cie myslami a własciwie Twoje zdjecie! Bo dziewczynki pokazują nowe fryzurki a Ciebie jeszcze nie widziałam
Mam wrazenie, że włoski Ci urosły ?? ![]() Ja wiem, ze nasze TZ maja wiele ze sobą wspolnego... pamietam, pamietam ![]() a Tobie stwierdzam brzusio jeszcze nie obniżył sie.. takie moje zdanie u Agusi widać to na 1 rzut oka Gusia, daj troszke ciepełka
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny już Ci pisały że faceci tak mają
ja bym się dziwiła jakby mój mężul sie podniecał jakimś ciuszkiem dla małej, albo butelką albo kocykiem ![]() Zosia ma prawie dwa lata i od urodzenia tą samą komodę z ciuszkami i on do tej pory jak ma coś znaleźć w niej albo schować bluzki do bluzek to nie ma zielonego pojęcia gdzie zajrzeć .... w sklepie chodzi za mną i też niczego nie dotyka i tylko patrzy na cenę i mówi czy mogę czy za drogie teraz jest z niego jeszcze taki pożytek że zajmuje Zosię jak ja oglądam ciuszki, więc zajęcie ma ![]() jak byłam w ciąży z Zosią to ja przeczytałam milion stron o wózkach, butelkach, łóżeczkach itp on oczywiście słuchał tego co mówiłam i rozmawiał ze mną na te tematy ale sam pewnie by nie czuł potrzeby gdyby nie ja .... i jakoś mnie to nie dziwiło .... a jak się Zosia urodziła i pierwszy raz wziął ją na ręce ----- ta jego dumna mina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to był wyznacznik jego miłości a nie chodzenie i kupowanie ciuszków także nie martw się i ciesz się zakupami
|
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale mnie pachwiny bola, juz tak od wczoraj, ale dzis juz bardziej, czy ktoras z Was tak ma
![]() Cytat:
Cytat:
a brzuszek widac, ze opadl juz!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez musze sie zapisac na odrosciaki, mam nadzieje ze zdaze bo tak odkladam i odkladam...
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
andziot, Ty jako kolejna doświadczona mamusia tzn mająca już jedno dzieciątko, upewniasz mnie w przekonaniu, że wszystko jest ok.. (choc w moim ptasim mózdzku nie do końca
bo powinien choc troszke cieszyc sie jak ja ) ale widac tak to jest... Po prostu miałam mylne wyobrażenie o zachowywaniu się mezów w ciązy ( bo tak jak pisałam wczesniej, za dużo filmów sie naoglądałam) Na pewno z Gabryski jest dumny, bo czasem coś miedzy wierszami rzuca, ze Gabi to będzie taka albo taka.... tak więc za 2 msc życie to zweryfikuje. i jeszcze jest dym o remont.. ale już nie bede sie rozpisywała.. nie wiem tylko jakich uzywac argumentów, ze dzidzi moze byc z nami w pokoju np do 6 msc.. do 12 ale potem nie wystawię jej do pokoju obok sypialni tesciow (pół pietra niżej!!).. tłumacze ze małe dzidzi płacze i trzeba do niego wstawac a jak tam bedzie to nie bede słyszała .. to mi mówi, ze chcę dziecko pod kloszem chowac a w ogole Gabryska bedzie inna niż jej mama i nie bedzie płakać ![]() Jest to istotne w kwestii remontu, czy podnosic dach i zrobić tam 2 pokoje, czy nie podnosić i zrobić 1 pokój -nasza sypialnie.. Prosze doswiadczone mamy, do ktorego mniej wiecej roku zycia powinno sie dziecko miec w pokoju obok ?? Przeciez nawet jak dzidzia ma juz ze 2 latka to chyba też w nocy płacze i sie do niej wstaje ?????? I jeszcze jedno pytanie - do którego r.ż dzidzi śpi w takim łóżeczku malutkim, jakie teraz kupujemy wszystkie ??
|
#2136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak mamy rezultat 1:1. Ciezko mi sie rozmawia z infoliniami, bo jak slucham co oni tam bredza, jak lamia procedury callcenter albo jak musze udawac, ze wcale nie rozumiem ich trudnego slownictwa, to musze sie wspinac na wyzyny wlasnych umiejetnosci aktorskich ![]() Wg mnie mozesz spokojnie plukac w plynach sensitive, ale ja bym na Twoim miejscu nie plukala w niczym, tylko po proszku normalne plukanie w wodzie. Po co tyle tej chemii pchac w te male ubranka? Ja mam tylko Persil Sensitive niemiecki i w tym bede prala (jak sie juz doczekam komody na ubranka dla malej). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wzruszyl sie ze dwa razy na USG i tyle. Do sklepow go juz nie zabieram, bo mi jeczy ze ceny sa za wysokie. Jak tak dalej pojdzie, to bede kupowac rozne rzeczy i zatajac przed nim ceny, nie wiem. Pozostaje miec nadzieje, ze dostanie joba jak sie mala urodzi i beda pozniej trzymac sztame. Ja nie wiem, kto sie bardziej tego dziecka boi - on czy ja. PS. Myslalyscie ze Wizaz to zlo? Facebook to jest dopiero zlo!!! Paulizia mi wkleila link do wozka i ... przepadlam chyba na amen. W du*pie mam ten wozek od szwagierki (kolezanka mi wczoraj jeszcze dodatkowo pokazala, jaki on jest krzywy - ja tego nie widzialam wczesniej), wiec jutro jade upiekszyc samochod przed sprzedaza i wystawiam go na allegro. Trzeba sprzedac jedne cztery kolka, zeby bylo na drugie cztery kolka. A wozek ktory wkleila Paulizia to ten http://allegro.pl/show_item.php?item=1534158209 Kolor Olympic (jak widzialyscie moja sukienke slubna to wiecie o co kaman
|
||||
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissuuś zacznij dostrezgac pozytywy sytuacji - zawsze jest tak jak ty chcesz.. i te rzeczy, które ty wybrałaś
![]() Kasia86 aleśśś ty fajna dziewczyna Mam nadzieję, ze to nie zabrzmi podejrzanie, ale uwielbiam twój uśmiech ![]() ![]() A ja zrobiłam obiad - mięsko w sosie koperkowym i prawie cały sos wyjadłam Swoją drogą soso koperkowy z Andziotkiem mi się kojarzy ![]() Dziewczynki poradzicie coś jak rozciągnąć buty?! Kupiłam miesiąc temu w Zarze, strasznie mi sie spodobały, bo bez obcasa, ale też i bardziej elegandzkie niz zwykłe baleriny.. miałam zamiar przechodzić w nich całą wiosną, bo wszystkei czółenka na obcasie poszły w odstawkę a tu d... ![]() Cisną mnie i nawet te prawdidła nic nie pomagą!! A jak kupowałam, byly dobre |
|
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
Hej brzuchatki
![]() Nadrobilam tak po łebkach, oczywiscie w poszukiwaniu wiesci od agus, ale widze ze nadal w dwupaku. Ja dzis u ginki bylam z wynikami i wszytko ok, od teraz wizyty kontrolne zalecila co 2 tygodnie, mimo ze do porodu jeszcze troche czasu jest. No i kazala mi wiecej przytyc, bo nie wiem jakim cudem przez ostatni miesiąc tylko 0,5kg mi przybylo, moze waga jej sie zepsula ![]() No a co do tż, to kurcze ja to nie mam co narzekac, jakos dziwnie ale wcale prawie sie nie kłócimy! no i w ogole wstyd sie przyznac,ale on o niektorych rzeczach wie wiecej niz ja
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi sie wydajezawsze taki kraglusi byl a teraz jest nizej
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Mimbi mi tez kiedyś Paulizia pokazywała tą furke i też baaardzo mi się spodobała
Chociaż kolor wózka nie do końca w moim stylu, ale twoją sukienkę pamiętam bardzo dobrze.. bo nie da się takiego cuda zapomnieć ![]() ![]()
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może powiedz tżtowi że to on będzie łaził w nocy do dziecko skoro chcę ją tam zostawić w pokoju ... Zosia ma dwa latka prawie a ja do niej często zaglądam, może nie płacze w nocy zazwyczaj, ale czasem jej się coś śni, odkrywa się co chwilę, czasem potrzebuje się po prostu przytulić ... do póki zresztą będziesz karmić to to w ogóle jest bez sensu... kasiu łódzka ślicznie wyglądasz ![]() podbijemy każdą porodówkę
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka hmmm wiesz ja mam ten sam problem z butkami, że musiałam rozmiar wieksze kupic !
Kiedyś miałam analogiczną sytuacja z czółenkami, które mnie cisły (nie byłam wtedy w ciazy ) to raz pomogło popsikanie taką specjalną pianką, do rozbijania butów - do kupienia w sklepach obuwniczych. trzeba jej tam napsikac a potem włożyc grubą skarpetkę i chodzić po domu w butach (tylko nieprzyjemne uczucie jak mokro Ci w stopę) a drugim razem, gdy pianka akurat nie pomogła to zaniosłam do szewca i on mi je fachowo rozbił - potem to były jedne z moich najwygodniejszych bucików Zytus; moge tylko powiedziec... zazdroszczę ![]() Mimbi, wiem dlaczego ten kolor Ale zanim podejmiesz kroki ze sprzedażą autka moze idz obkukaj na zywo ten wózeczek czy Ci pasi ?? A TŻ głupio nie było, ze obcy chłop podnieca sie Twoim brzusiem a on, właściciel zawartości i nie robi to na nim wrazenia ?? (moj tez nie dotyka w ogole, chyba, ze mu sie podstawię)
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
daisy - robię schabiki w sosie pieczarkowo-czosnkowo-serowym
.dzięki co do autka. a co do TZ.... Kochana nie pierwszy raz pamiętam jak opowiadasz o jego "nieludzkich" emochach - nie odczytaj tego że Ci wypominam, chodzi mi tylko o to, że ma taki charakter i nic z tym nie zrobisz (no chyba że wykorzystasz opmysł grazin ), a tak poważnie, to ja wiem jak ci przykro, jak smutno - TZci nie wszyscy rozumieją że oglądanie skarpetek i ich kupno jest dla nas przeogromnym szczęściem - spróbuj się Kochana zdystansować, choć wiem że potrzebujesz więcej uczucia - teraz szczególnie - może gdybyśmu powiedziała? na pewno nie zaszkodzi. ale jak ma taki charakter to nie łatwo go będzie zmienić - dopiero jak córcia chwyci go malutką rączką za paluszek i sie uśmiechnie - jest szansa że zmięknie trzymaj sie skarbie. póki co - choć wiem, że to nie wiele ja Cie mocno .MoniaK, listopadowa (kłamczucho Ty) , Catia (chętnie bym przyjęła troszkę snu i j anie robiłam drugi raz WR), andziotku, Grazin, Paulizia (to focusik i nie ma szpikulców), Aga.M, Lolusia - dziękuje za gratki za autko .agus - Ty trzymaj ten brzuch bo Ci zaraz odpadnie .kasiu bardzo ładnie wyglądasz .
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
w sklepach są takie płyny do rozciągania butów, do skóry ...
do tego są takie imadła (???) nie wiem jak to się nazywa fachowo też do kupienia w sklepach, chyba w ikei nawet są Cytat:
![]() Zosia się nauczyła chodzić na paluszkach i na piętkach i ciągle mi prezentuje swoje umiejętności i każe bić bravo
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, mam to samo z butami! Kupiłam dwa tygodnie temu balerinki i mnie cisną
Jedyna rada to czekać do porodu niestety
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
no cóz...
w zaistniałej sytuacji pozostaje mi jedynie udac się do bronki po "magnuma" ![]() musze kupic farbe i zafarbowac moje dwu centymetrowe odrosty pełne siwych włosów, wyglądam obleśnie
|
#2147 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszke podobno sie obnizyl Cytat:
![]() Cytat:
na tej fotce byl lekko wymuszony bo ledwo na oczy patrzeco do butow to nie mam pojecia a rzeczywiscie ladne sa. Ja na razie nie kupuje z odziezy i obuwia nic bo jestem GRUBA i to bardzo ![]() Cytat:
![]() kurde czekam na tel od tz, musze naczynia umyć (chyba ze mary podrzuce, ale ona cos ucichla ostatnio... ) a tak mi sie spac chce- moze kawke sobie zrobie ciesze sie z tego fryziera, ale troche mi szkoda tej dlugosci jaka mialam...w sumie 2-3cm tylko scieła...byly zniszczone bardzo- rok bez obcinania to wiecie. Za to odrost super
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
daisyyy no rozumiem Cie z tym remontem, wiesz faceci tak maja, moj z kolei odkladal malowanie i teraz na ostatnia chwile i jeszcze taki znajomy "zlow" nam maluje i w tamtym tygodniu w ogole nie przyszedl! szlag mnie pomalu trafia, wszystko na ostatnia chwile, jeszcze musze firanki poszyc, karniszy nie mam, drzwi juz nie kupimy, bo na jeden raz tyle kaski nie mamy, jak pomysle ile jeszcze do urzadzania, a wiadomo ze z dzieckiem jest wiecej wydatkow i tak znowu chyba nedziemy odkladac....eh
Lolka ja mialam raz takie za scisle baleriny i dalam do szewca na rozciaganie, potrzymal chyba z 4 dni i sa nawet nawet
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam w bronce.... oparłam się lodom ale szybko pożalowałam, bo zdałam sobie sprawę z tego, że za 2 tyg nie będę ich już mogła jesc przez jakiś czas - to samo z czekoladą .co do wizyty sióstr ... no comment.powaga. dobrze że TZ "trzyma z Tobą" .
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
KasiuBardzo ładnie wyglądasz
Specjalnie dla Ciebie Ja dzisiaj skorzystałam, bo od jutra u nas ma znów padać ![]() Cytat:
andziot To ode mnie również brawa dla Zosi
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-11 o 15:50 |
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe- OBY
![]() Cytat:
![]() kochana jak tam przed CC? Cytat:
![]() wiecie czuje sie okropnie, wczoraj mnie az skora na nogach bolala, boje sie co powie mi gina na temat tych obrzekow, ciekawe ile znowu przytylam ![]() smutno mi jak patrze na siebie, napuchlam cala i to bardzo
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekiTobie MoniaK tez dziekuje za komplement zjadlam kisielek zurawinowy- pychotka
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc mam moze 700 metrów do tej boiedronki![]() a propo czego smocno czekoladowego to zerknij na ta stronkę http://tastefully.bloog.pl/kat,75159...l?ticaid=6c1bf ten blok czekoladowy z herbatnikami wygląda kuszaco ![]() a co do sióstr tż to mam nadzieje ze zobacze je dopeiro jak przyjda zobaczyc Sebusia. i szczerze to juz sie tego boje...
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Łojejku jeszcze 6 stron mam do nadrobienia
![]() Byłam na ktg - wszystko w porządku, skurczy brak no i o dziwo gdy byłam podłączona, trochę się Igosława pokręciła ale teraz znów spokojniejsza jest. Wizytę mam w piątek więc ją podejrzymy Po ktg pojechałam na zakupy, do Ikei, Leroy'a, Superpharm, po powrocie do domu szorowałam drzwi od kabiny i już nie starczyło mi sił na obiad no ale muszę się zebrać i coś ugotować bo TŻ będzie mi stękał po powrocie z pracy ![]() Zdjęć z Baby Shower nie mam bo ja nie czuję się komfortowo, nie mogę na siebie w lustrze patrzeć a na zdjęciach to już w ogóle, jak robię sobie zdjęcia brzuchola i czasem w kadrze znajdzie się też moja twarz to z miejsca usuwam zdjęcie, ewentualnie wycinam sobie głowę Ale super było, bo taaaka niespodzianka Nie obcykam prezentów bo właśnie wszystko rozpakowałam i pochowałam, niektóre rzeczy na 6 miesięcy są Dobra, lecę do garów a później nadrobię. Paulizia don’t worry są wersje z jedną i dwiema płytkami, widocznie masz tą pierwszą o już aga_pe dzięki Ci za te wszystkie testy ![]() mamaoptymistka ja mam te Ikeowe prześcieradełka i wg mnie są w porządku. Ja nie lubię frotki ani flaneli a te są gładkie bawełniane i to mi baaardzo odpowiada. A ten ręczniczek do przewijania nie za mały? Ja myślałam aby kupić sobie Ikeowe tekstylia, oni mają takie fajne kolorki tkanin no i można później oddać do punktu krawieckiego aby pani je pocięła np. 50x70 i obszyła to akurat by na przewijak były. Tylko nie wiem, czy sama taka bawełniana tkaninka by wystarczyła
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze słyszeniem dziecka jak płacze na półpiętrze można sobie poradzić kupując nianie bezprzewodową, ale to bieganie na półpiętro już może być bardziej męczące. Wydaje mi się, że w łóżeczku dziecko śpi tak do 2 roku życia, ale doświadczenia w tym temacie nie mam. |
|
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra macie, moj goly brzuch z roztepami i te majtki co tz mi kupil rozowe
![]() obnizyl sie?
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszczam tego termometru bezdotykowego ![]() wlasnie mi przypomnialas ze musze kupic termometr do mierzenia cialka misi hehe wczoraj tz zobaczyl grzechotke i stwierdzil, ze musi kupic no bo jak to bez grzechotki ![]() dziewczynki, a takie rzeczy jak nozyczki, szczoteczka do wloskow, laktator, gaziki tez pakujecie do torby szpitalnej? niby nie trzeba u mnie ale zawsze bylam przezorna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

chociaż akurat ciuszki, które dzisiaj wkleiłas to chyba na chłodniejsze dni.. ja mam zdecydowanie więcej letnich rzeczy, a cieplejsze to tylko duże rozmiary na jesień i zimie!

Mam wrazenie, że włoski Ci urosły ?? 

Było mi smutno i powiedziałam, ze Gabrysia go w ogóle nie obchodzi
Sorrki Dziewczynki ale musiałam sie wyzalic

myslalam ze mnie babka zagada

.