|
|
#4561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na dole tylko jednego zeba musisz wyrwac? bo ja wlasnie dwa ale z jednej strony wyrwalam juz osemke i sie zastanawiam, czy nie poprosic orto aby mi przesunela je w tamta strone ale spilowala, nawet asymetria wchodzi w gre bo mi i tak zebow na dole nie widac..... porozmawiam z nia.
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za to... ja też myślałam, że mi poprzesuwa wszystko, ale w sumie rozumiem, że nie chce tego robić, bo tam na zdjęciu w tym 21 nie ma dużej przerwy, a tutaj trzebaby przesuwać 2 zęby, z których jeden jest mocno połatany, a drugi łatany będzie w niedługim czasie, poza tym przerwa po usunięciu zęba jest spora (cały palec wchodzi) i ponad 3-letnia I chyba orto chce oszczędzić tyle zębów ile się uda (a tak trzebaby jeszcze wyrywać chyba 8mkę po lewej, która ledwo ledwo wychyilła łepek spod dziąsła, żeby po prawej i lewej było tyle samo)Sama nie wiem, martwi mnie to, bo to koszty (nie wiem czy wyrobię na implant wszczepiany, może zrobię most? muszę popytać), ale jednak zęby muszą służyć na lata Dziewcyzny a pytałyście orto czy można samemu gumki zmieniać? ![]() ja mam 19 kwietnie stomatologa a bu!zrobię 8mkę i umówię się na piaskowanie czy inny scaling, może lakierowanie przed aparatem? co Wy robiłyście?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-04-11 o 14:44 |
|
|
|
|
#4564 |
|
Przyczajenie
|
to ja tez sie pochwale postepami po roku
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
justyska
szkoda, że foto niewyraźne, ale poprawę widać na pierwszy rzut oka
|
|
#4566 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Przyczajenie
|
WARSZAWA
Bardzo proszę o podpowiedź w wyborze ortodonty. Chcę wyprostować zęby, nie wydać fortuny i nie wyrywać raczej, chyba, że ósemki... Polecajcie z cenami za aparat i za wizyty. Ktoś polecił mi Dr. Akbara Shahnazari, ale niczego o Nim nie mogę znaleźć w necie... Znacie? U kogo robiliście samoligaturujace aparaty i czy jesteście zadowoleni? |
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
No naszczescie juz tylko jednego
Wczesniej mialam usuwana 5 na dole, ale tylko dlatego ze wyrosla na boku dziasla a nie tam gdzie powinna, wtedy jeszcze nie myslalam o aparacie. Mam taka mala szczeke ze zeby mi sie w ogole nie mieszcza.. Teraz musze wyrwac 6 martwa badz 8 ktora jeszcze nie wyrosla, chociaz ja juz widac, nie ma miejsca zeby wyrosnac. Takze wyrwe 6. Juz dostalam skierowanie ale zbieram sie i zbieram.Troche sie boje i mi jej szkoda;p
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo duża zmiana.Fajnie masz poszerzony łuk,ja o czymś takim marzę,a po roku nie mam nawet połowy Twojej poprawy.
|
|
|
|
#4571 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
hej!!! mam kilka pytań odnośnie aparatu, no więc u góry mam idealne ząbki, są równe, ładnie ułożone i nieściśnięte, gdy się uśmiecham wyglądają idealnie, ale dół to masakra, każdy ząb w inną stronę, niemiłosiernie ściśnięte, tak że nieraz mam niesamowity ból trwajacy kilka dni, no i teraz jest kwestia aparatu, powiem wam że tak 2-3lata do tyłu, nawet w zeszłym roku bym się bez wachania zdecydowała na aparat ale teraz się zastanawiam(mam prawie 19lat) czy chcę tego aparatu, po prostu boję się że aparat zmieni mi układ twarzy i boję sie ze mnie to oszpeci
no bo teraz te zęby bolą, potrafią boleć jak diabli, ale ich nie widać gdy się śmieję i nie jest źle, a aparat boję się ze zmieni mi układ twarzy i mnie oszpeci, sama nie wiem, boję się ![]() czy nie da sie powiedzmy jakoś inaczej rozluźnić tych zębów(bo ze są krzywe to mi nie przeszkadza, lubię moje ząbki), bo tak, najbardziej ściśnięte są dolne jedynki i to one bolą jak diabli(ostatnio 4 dni bolały, na niczym skupić się nie można), i się zastanawiałąm czy dentysta nie mógłby mi trochę tych zębów od środka wyciąć i zostawić szparę(coś jak diastema tylko ze u dolnych zębów), nie żebym chciałą mieć szparę ale szukam alternatywy dla aparatu, i tak się wstydzę zapytać dentystę bo pewnie by mnie wyśmiał, przecież mu nie pwoeim ze nie chcę aparatu bo boję się o swoją twarz, piszcie co wiecie, pozdrawiam Edytowane przez misziaaa18 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:36 |
|
|
|
#4573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba lepie wyglada aparat na zębach niż kazdy ząb w inna strone, no tak czy nie? warto się trochę pomęczyć... pomiedzy krzywymi zebami czesto rozwia się próchnica, a Twoje Ciebie bolą...a może wychodzą ci ósemki i one jeszczze bardziej te zęby popychają... możesz sobie tylko biedy narobić zobaczysz.... !! acha i nc cię nie zeszpeci!! jedynie powiekszy nieco optycznie usta, ale to jest sexy... przeciez na dole aparatu prawie nie widac
Edytowane przez girl-from-poland Czas edycji: 2011-04-11 o 18:44 |
|
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Witam ! Jestem po raz pierwszy na tym wątku, ale czytam wasze wypowiedzi juz od jakiegoś czasu. Z decyzja o założeniu aparatu noszę sie od 2 lat, ale zawsze są inne wydatki
Martwi mnie jedna rzecz,ostatnio zęby stały sie baaardzo wrażliwe, nigdy dotąd tak nie miałam. Używam od jakiegoś czasu pasty elmex i jest lepiej ale ból co jakiś czas sie pojawia, zwłaszcza gdy zjem coś słodkiego. Przeraża mnie to, bo nie wiem co będzie jak założe aparat ![]() Do dam jeszcze że nie mam 6 po prawej stronie ani na dole, ani na górze, skutek "spaprania' dentysty Dołączam zdjęcie zębów. Jaki widac, mam je "luźno" ułożone. Najgorzej mnie szpeci ta przerwa między jedynkami. Mam nadzieję, że nikogo nie przeraziłam fotką. I bardzo bym była wdzięczna za namiary do dobrego ortodonty w rejonie Malborka-Gdańska.
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
Mogłabyś napisac coś więcej???. Czy jesteś zadowolona z leczenia, jak cenowo wyglądają wizyty i aparat, czy kobieta jest miła?? Mam straszny uraz do stomatologów, zawsze trafiałam na narwanych i bez podejścia do pacjenta
I adres gdzie przyjmuje i w jakie dni. Będę wdzięczna. Mam nadzieję, że uda sią coś zrobic, z tymi moimi zębami. ps Wy też byłyście tak przerażone???? Już chyba wolę rodzic
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie,mam sam aparat.A Ty masz jakis łuk dodatkowy?
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I cóż: na dzień dzisiejszy nie mam żadnej przerwy, a jeden z orto cieszy się, że nikt by się nawet nie poznał. Przerwa znikała bardzo powoli i bałam się, że wbiją mi właśnie taką miniśrubkę. Ale przyłożyłam się do noszenia wyciągów, a i orto też nieźle działał: najpierw wstawił sprzężynkę między 7 i 8, żeby przyciągnąć tą 7 do 5. Później ściągnął metalowymi łańcuszkami ósemkę. Voila. Niestety minusy są takie, że: kosztem zalepiania tej dziury mam asymetrię wszystkich zębów, po prostu od wyciągów i całej reszty przesuwały się w stronę tej 7 i 8. Poza tym od wyciągów mam za dużą trójkę na górze, aż odsłoniła się szyjka zębowa. Także decyduj Ty, ale mówię Ci, że to się da teraz zrobić! Powodzenia
|
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no cóz, póki co jeszcze z 5 lat sie pomęczę, bo widezisz, gdy ja chciałam bardzo aparat i byłam w sytuacji ze mogłam go bezproblemowo nosic to moi rodzice woleli czekać jak rozwinie się sytuacja z zębami(dentysta już 5lat temu powiedział ze trzeba stały zakłądać) no ale rodzice uparli się czekać, a teraz??? powiem ci ze nie wiuem jak będzie wyglądać najbliższy rok, ale nie mogę sobie pozwolić nawet na założenie aparatu,,, przerypaane, i się boję o twarz
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wóz albo przewóz- albo piękne, proste ząbki, albo "obawa o twarz"
|
|
#4581 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4582 | ||||
|
Raczkowanie
|
dostałam kolorowe wyciągi!
mam intensywnie zielone gumki, a do tego teraz założyłam zielone wyciągi. super muszę wierzyć na słowo, bo na operację nosa mnie nie stać.. Cytat:
Cytat:
jeśli chcesz ładnie wyglądać i mieć zdrowe zęby, które wystarczą Ci na bardzo długo, to idź do ortodonty. nie pożałujesz Cytat:
![]() Cytat:
a to wyłamanie musi być masakryczne a ja miałam odpadnięty zamek już z 6-7 razy i ani razu nie płaciłam dodatkowo za przyklejanie
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama nie wiem, co mam teraz zrobić ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- miszia tu każda Ci powie: zakładaj aparat ![]() a rysy twarzy minimalnie mogą się zmienić, ale na pewno nie na gorsze
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-04-11 o 22:22 |
|
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że po tej awarii na wizażu tak dużo zdjęc przepadło... Fajnie by było pooglądac wasze piękne ząbki żeby podniosło to na duchu kiedy za kilkanaście dni będzie bolało
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na szczescie nie mialam jeszcze takie sytuacji (tfu tfu odpukac ), ale z ciekawosci zapytam sie w sobote mojej orto, czy placi sie cos za podklejenie/przyklejenie oderwanego zamka i ewentualnie ile
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłaś, że miałaś niedługo przed aparatem usuwaną tę szóstkę, a ja miałam ją usuwaną jakieś 3 lata temu, więc może w tym też rzecz? nie wiem, nie znam się na tym zapytam jeszcze, przy zakładaniu góry...albo wcześniej na wizytę się umówię, niechby coś w końcu się odezwał a na którym ząbku miałaś pierścień? na 7? a wiecie, zaciekawiło mnie jeszcze coś, zapytałam o separatory i powiedział, że nie będzie zakładał , a nie mam dużych przerw między zębami, kompletnie nie wiem jak on to sobie wyobraża...
|
|
|
#4588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze akiś sposob sie znajdzie zeby wykombinować pieniążki :P jesli rysy sie zmeinia to tylko na lepsze mi sie przynajmniej podobam vbardziej
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
wiem że nie wymienia:/ jak ściąga gumki każe mi iść wyszczotkować zęby i zawsze mam drut w zamkach. No a jak wymieniała łuk to ściągała drut z gumkami, szłam myć i wracałam to zahaczała nowy drut i to czułam bo musiałam bardziej buzię rozedrzeć i czułam co tam robi
|
#4590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam pierścienie na 6-kach, a rurki na 7-kach, ale separacje nosiłam (do pierścieni) miesiąc, mając już założony aparat.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Ale mysle, ze w nastepnym tyg juz wyrwe jednego zeba, poprosze orto o skierowanie.

(a tak trzebaby jeszcze wyrywać chyba 8mkę po lewej, która ledwo ledwo wychyilła łepek spod dziąsła, żeby po prawej i lewej było tyle samo)
a bu!