Rozstanie z facetem -cz. XVII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 19:07   #2941
Pluchaa
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

Cześć dziewczyny Mogę dołączyć?

Chciałam Wam strasznie podziękować, bo nieświadomie baaardzo pomogłyście mi. W chwilach załamki stawiałyście do pionu i po części dzięki Wam wyrwałam się ze związku, który mnie totalnie niszczył. Minęło już 3 tygodnie, a ja zaczynam odżywać i uczę się na nowo cieszyć z małych rzeczy Jesteście boskie!

Optymistka!
Pluchaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 19:27   #2942
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

jutro minie 4 tygodnie od naszego ostatniego spotkania i wlasnie dzis uswiadomilam sobie ze X. to wieczny chlopiec tzw. Piotruś Pan... to dowod na to ze niektorzy chlopcy nigdy nie dorastaja.. To gdzie sa Ci prawdziwi mężczyźni? Głowy do góry kochane!
Stary 2011-04-11, 19:53   #2943
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

cześć Kochane moje dawno się tu nie udzielałam,trochę się u mnie pozmieniało,czekam na dalszy rozwój sytuacji,nie chcę zapeszać....ale chyba jest dobrze

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:18   #2944
pannannamaria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Ale dlaczego Twój eks robi takie chore akcje? No i skoro wiesz, że Cię kocha, dlaczego nie jesteście razem?
Bo nie możemy się dogadać. Ja na niego za bardzo naciskam a on (chyba) chce mną rządzić. Jedyne wyjście - rozstanie, bo już nie możemy rozmawiać jak ludzie tylko wszystko nas na wzajem denerwuje.

Kupiłam sobie w lidlu zestaw papierów fajny i na pocieszenie biorę się za jakieś kartki wielkanocne
pannannamaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:21   #2945
Malla
Nie depcze krokusów

pannannamaria - wydaje mi się, że jesteś zbyt przekonana, że on chce z Tobą być i udowadniasz mu, że wiesz to lepiej od niego. W takim wypadku on nie chce Tobą rządzić, tylko chce nie dać Tobie rządzić nim.
Czy on w ogóle czuje się mężczyzną w tym związku?
Stary 2011-04-11, 20:51   #2946
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia

ehhh,... i co? jest 21 a tego barana jak nie było tak nie ma... Ale nie będę do niego pisać, ani dzwonić, niech sam się ogarnie. Miał być dzisiaj, sam tak powiedział. Cholera, myślałam, że będę miała to już za sobą, ale nie....
Stary 2011-04-11, 20:53   #2947
Malla
Nie depcze krokusów

lallcia - jak się zgodził na przyjazd, trzeba było mu napisać/powiedzieć "to przywieź o 20" i wyłączyć telefon
Stary 2011-04-11, 20:55   #2948
pannannamaria
Przyczajenie

Malla - nie wiem czy przeczytałaś moją historię kilka stron wcześniej. On jest jedynym mężczyzną w tym związku, nigdy nie chodziłam "w spodniach" w tym związku, to on je nosił. I jestem pewna że mnie kocha, a nie że chce ze mną być. Teraz akurat wiem doskonale, że nie chce, bo za bardzo się sobą zmęczyliśmy. I jeżeli mnie prosi, żebyśmy nie rozmawiali o czymkolwiek z nami związanym, to się zgadzam, mimo że chciałabym rozmawiać, to czekam na to, co on zdecyduje. I tak, mogę Cię zapewnić, że czuł się mężczyzną.
Stary 2011-04-11, 21:15   #2949
Malla
Nie depcze krokusów

pannannamaria - przyznam, że czytałam pobieżnie, "oddając" Twoją sprawę dziewczynom do analizy.
Czemu tak się czepiłaś tego, że Cię kocha, skoro nie chce z Tobą być? Przecież najważniejsze jest to, że nie chce.
Stary 2011-04-11, 21:28   #2950
pannannamaria
Przyczajenie

Tonący i brzytwy się chwyta.
Czepiłam się bo potrafi tak powiedzieć księdzu, który nam pomaga. Więc skoro tak mówi, tak jest, nigdy nie rzucał słów na wiatr.
Nie chce ze mną być, a ja jestem głupia i mam nadzieję
Bo podobno najważniejsza jest miłość.
Stary 2011-04-11, 21:34   #2951
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez pannannamaria Pokaż wiadomość
skoro tak mówi, tak jest, nigdy nie rzucał słów na wiatr.
Niekoniecznie.
Cytat:
Nie chce ze mną być, a ja jestem głupia i mam nadzieję
To normalne, przejdzie
Cytat:
Bo podobno najważniejsza jest miłość.
Nie. Szczęście jest ważniejsze.
Stary 2011-04-11, 21:38   #2952
pannannamaria
Przyczajenie

Nie wiem już nic, mam dosyć wszystkiego, najgorsze jest to że musimy codziennie się widzieć, bo przecież razem studiujemy. O wiele lepsze byłoby zerwanie kontaktu. Właśnie mi napisał smsa żebym pamiętała, że codziennie się za mnie modli żebym miała godne życie i że nie jest moim wrogiem. Idę sobie popłakać w poduszkę.
Stary 2011-04-11, 21:44   #2953
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
najgorsze jest to że musimy codziennie się widzieć, bo przecież razem studiujemy.
Możesz przynajmniej nie udawać jego dziewczyny.
Cytat:
Właśnie mi napisał smsa żebym pamiętała, że codziennie się za mnie modli żebym miała godne życie i że nie jest moim wrogiem. Idę sobie popłakać w poduszkę.
Zamiast płakać napisz mu, że nie życzysz sobie takich wiadomości.
Stary 2011-04-11, 22:00   #2954
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mi napisał smsa żebym pamiętała, że codziennie się za mnie modli żebym miała godne życie i że nie jest moim wrogiem.
Godne życie? Ja bym po czymś takim nie szła płakać w poduszkę ale raczej przywaliła mu w zęby. Nie no, ma gość teksty

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:26   #2955
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Genialne pytanie.
Studiujemy razem, więc nie chce (on) żeby ktoś się dowiedział i, jak podejrzewam, żeby go obgadywali jaki to on zły dla niej, albo odwrotnie, mnie obgadywali - zawsze bardzo o mnie dbał więc mogę zaryzykować takie stwierdzenie.

Ale tak na serio to nie mam pojęcia zielonego... Po prostu zawsze dbał o opinię.
he he. No to ten mój były tez był w te klocki dobry. Swojemu bardzo dobremu kumplowi z pracy nie powiedział, ze nie jestesmy juz razem, chłopak dowiedzial się po 8 miesiacach przypadkiem od naszej wspolnej znajomej. Był w szoku
Daj spokój, to są nierefomowalne typy.
Uwierz, są na ziemi faceci, którzy są naprawdę wspaniałymi ludźmi, bez problemów emocjonalnych, którzy kochają, a nie manipulują. Daj sobie szansę na bycie z kimś normalnym.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Godne życie? Ja bym po czymś takim nie szła płakać w poduszkę ale raczej przywaliła mu w zęby. Nie no, ma gość teksty
no wiesz, chłopak chce się w ten sposób oczyścić z poczucia winy. Chce, by ona mu wybaczyła. I chce iść w dalsze życie bez "obciążeń".

Edytowane przez wandaweranda
Czas edycji: 2011-04-12 o 08:23
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:43   #2956
pannannamaria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
no wiesz, chłopak chce się w ten sposób oczyścić z poczucia winy. Chce, by ona mu wybaczyła. I chce iść w dalsze życie bez "obciążeń".
Myślisz, że chce po prostu żebym myślała o nim że jest dobrym człowiekiem i że to moja wina? On mi ciągle mówi, że to wyłącznie moja wina...
Przez pierwszą połowę związku był spełnieniem moich marzeń, nie mogę się z tego otrząsnąć nie wiem co się wydarzyło po drodze że się schrzaniło.
Stary 2011-04-12, 08:59   #2957
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Myślisz, że chce po prostu żebym myślała o nim że jest dobrym człowiekiem i że to moja wina? On mi ciągle mówi, że to wyłącznie moja wina...
Dlaczego Twoja wina?
Cytat:
Przez pierwszą połowę związku był spełnieniem moich marzeń, nie mogę się z tego otrząsnąć nie wiem co się wydarzyło po drodze że się schrzaniło.
Ludzie się poznają, zmieniają... nic specjalnego nie musi się wydarzyć.
Stary 2011-04-12, 09:04   #2958
pannannamaria
Przyczajenie

Nie wiem czemu moja wina, nie potrafię tego zrozumieć, ale już w to chyba uwierzyłam tyle razy to słyszałam.
Kurczę pieczone, nie chciałam tu robić z niego potwora, a chyba zaczynacie tak myśleć

"ludzie się poznają, zmieniają" - my się znaliśmy wcześniej już ze studiów zanim zaczęliśmy się spotykać, nigdy bym nie powiedziała że coś takiego wyniknie.

Edytowane przez pannannamaria
Czas edycji: 2011-04-12 o 09:07
Stary 2011-04-12, 09:14   #2959
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nie wiem czemu moja wina, nie potrafię tego zrozumieć, ale już w to chyba uwierzyłam tyle razy to słyszałam.
Ale nie powiedział nigdy, czemu?
Cytat:
Kurczę pieczone, nie chciałam tu robić z niego potwora, a chyba zaczynacie tak myśleć
Nie uważam go za potwora, tylko za lekko nawiedzonego
Cytat:
"ludzie się poznają, zmieniają" - my się znaliśmy wcześniej już ze studiów zanim zaczęliśmy się spotykać, nigdy bym nie powiedziała że coś takiego wyniknie.
Inaczej zna się kolegę, inaczej brata, a jeszcze inaczej partnera. Ci ostatni potrafią najbardziej zaskoczyć.
Stary 2011-04-12, 09:21   #2960
Yuuka
Rozeznanie

Czesć dziewczyny

Mogę się przyłączyć?
Przedwczoraj rozstałam się z chłopakiem. Związek był burzliwy. Na poczatku cud, miód i orzeszki pózniej dno i wodorosty. Jeszcze nie dawno pisałam w jakimś wątku jak się obchodzić z facetami, teraz już sama nie wiem, pogubiłam się. Były pokazał jaki naprawdę jest kończąc związek - zwyzywał mnie od s*k itp. Nigdy mnie nie uderzył ale słowa takie chyba bardziej mnie ranią. Dobry z niego manipulant. Chcę się od niego uwolnić raz na zawsze. Bo wiem, że będzie okazja by do siebie wrócić. Przyjedzie, przeprosi. Ja za miękka jestem. Czuję się koszmarnie.
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:22   #2961
pannannamaria
Przyczajenie

Lekko nawiedzony jest, nie da się ukryć.
Mówił wiele razy, że to wszystko moja wina, bo on starał się wszystko uratować a ja nie chciałam i że ja wszystko robiłam źle, więc musiał mi wiele rzeczy tłumaczyć i tyle...

Yuuka - podobna sytuacja coś czuję napisz sobie jego wady na kartce i powieś nad łóżkiem, a potem zastanów się czy tego chcesz od życia
ja wczoraj próbowałam, tylko że mi nie wyszło...

Edytowane przez pannannamaria
Czas edycji: 2011-04-12 o 09:24
Stary 2011-04-12, 09:27   #2962
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
tylko bidny nie wie, że dopóki bedzie Ciebie obarczał winą, dopóty nie osiagnie tego spokoju na jakim mu zalezy. Ale ja na Twoim miejscu nie wdawałabym sie z nim w dyskusje.
a tak poza tym....powiem Ci, że ja bym się takiego czlowieka zaczeła lekko bać. Nie chciałabym miec z nim nic wspólnego.
Stary 2011-04-12, 09:32   #2963
pannannamaria
Przyczajenie

A ja wręcz przeciwnie. Tyle razy pokazał mi jaki potrafi być, że tylko i wyłącznie przy nim czuję się bezpiecznie.
Stary 2011-04-12, 09:37   #2964
Yuuka
Rozeznanie

Nie wiem czy to coś da. Wiem, wiem jestem naiwna. Zrobi słodkie oczka, przyniesie róże i już po mnie. Musze znalezć na to sposób. Na początek zacznę od siebie, musze się nauczyć kierować się rozumem, mniej sercem..
Stary 2011-04-12, 09:46   #2965
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wręcz przeciwnie. Tyle razy pokazał mi jaki potrafi być, że tylko i wyłącznie przy nim czuję się bezpiecznie.
Z tego co piszesz wyłania się obraz dr Jekylla i Mr Hyde`a. Człowiek o dwóch twarzach. Przy kims takim bezpiecznie może czuć się chyba tylko osoba odeń uzależniona.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
I co, tak nagle w ciągu trzech dni mu się zmieniło? Chciał mnie o rękę prosić, chciał wszystko naprawiać a tu nagle od tygodnia ciągle powtarza że nie będziemy. Ja go o to nawet nie pytam! Po co mi to powtarza?!
Chce żebyśmy przed znajomymi grali parę, zgodziłam się, robię to, ledwie się trzymam. A kiedy tylko go przypadkiem dotknę to jest afera i powtarzanie że nie będziemy razem.
Czemu on mi to robi? ;(
czemu?
- bo jest sadystą?
- bo jest egoistą, który widzi jedynie czubek własnego nosa?
- bo nie ma za grosz empatii i wyobraźni?
Stary 2011-04-12, 09:55   #2966
pannannamaria
Przyczajenie

- nie jest sadystą.
- bardzo dużo myśli o innych i bardzo o nich dba, o mnie też niesamowicie dbał.
- na to nie potrafię odpowiedzieć.

No, jestem uzależniona. Ale tak mi z nim dobrze że nie wiem! Wszystko przy nim miałam czego mi było trzeba (nic związanego z finansami czy prezentami, nie ta bajka). Jak myślę o przyszłości tylko jego widzę. Z żadnym poprzednim tak nie było. Wkurza mnie to, delikatnie mówiąc, że nic nie mogę z tym zrobić.
Stary 2011-04-12, 10:13   #2967
pika87
Rozeznanie

czesc dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale czasmi was podglądałam. musiałam trochę ochłonąć w tym tygodniu mijają 2 miesiące od rozstania. w między czasie przyjechała do mnie jego siostra (kochana jest) przywiozła mi obiad (bo oczywiście nic nie jadłam) no i gadałyśmy sobie długo. powiedziałą, że nikt nie rozumie jego decyzji, że on siedzi całymi dniami w pokoju i z nikim nie chce rozmawiać. że ona i jego mama płakały po nocach, bo byłam najlepszym co go w życiu mogło spotkac i wogóle. wkońcu napisał do mnie maila że jest mu przykro ale on nie może się zaangażować tak jak powinien i że zawsze marzył o kimś takim jak ja i jak wkońcu mógł to wszystko mieć to stwierdził ze mu źle, że nie nadaje się do związku,że nie dorósł do ślubu no i oczywiście, że zasługuję na kogoś lepszego!!! (boże skąd oni biorą te teksty) twierdził, że nie ma innej (ale czy to prawda? wiadomo,że się nie przyzna)

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

no i czywiście tekst że chce się ze mną przyjaźnić (ręce mi opadły), że jest mu ciężko...! no i przez następny miesiąc cisza. wkońcy stwierdziłam, że czas załatwić ostatnią sprawę któranas łączy - wymiana rzeczami. napisałam że chcę to załatwić. umówiliśmy się.... no i oczywiście 1,5 godziny przed spotkaniem napisał, że nie może jednak w ten dzień (wszyscy zgodnie stwierdzili, że się wystraszył). potem wysłal mi jeszcze smsa przez pomyłkę i znów cisza. prawdę mowiąc czekam, aż napisze że chce się wymienić tymi rzeczami ale on się ie odzywa. ja też nie mam zamiaru znów tego proponować. także sytuacja beznadziejna no i co o tym myslićie? boję się ze z czasem bedzie mi coraz trudniej się z nim spotkac a najgorsze jest to, że tęsknie za nim!!!a i jeszcze jedno - pokusił się o wysłąnie mi życzeń na dzień kobiet!!! co za takt!!!

Edytowane przez pika87
Czas edycji: 2011-04-12 o 10:18
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:15   #2968
_MagdaM_
Raczkowanie

dzień doberek Wam! kiedy ta wiosna przyjdzie?

I will be with You...
_MagdaM_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:27   #2969
Yuuka
Rozeznanie

pika87 - wspóczuje ci bo ja mam jasno postawioną sytuację, facet mnie nie szanuje. A Ty.. cóż wydaje mi się, że chłopak naprawdę sie wystraszył, nie dojrzał. Trochę to dziwne.. Może coś wpłynęło na jego decyzję? Jak przebiegał wasz związek? Ile byliście razem?

MagdaM- no właśnie, gdzie ta wiosna?
u mnie pogoda odzwierciedla moje poczucie humoru..
Tydzień temu słońce, a dziś w sercu i za oknem pochmurnie..
Stary 2011-04-12, 10:45   #2970
_MagdaM_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yuuka Pokaż wiadomość

MagdaM- no właśnie, gdzie ta wiosna?
u mnie pogoda odzwierciedla moje poczucie humoru..
Tydzień temu słońce, a dziś w sercu i za oknem pochmurnie..
walcz o samą siebie. nie poddawaj się.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

btw. na szczęście weekend ma być piękny.

I will be with You...
_MagdaM_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości