Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 20:05   #1651
ewe_jodko
Zadomowienie

GG do ewe_jodko Send a message via Skype™ to ewe_jodko
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Co racja to racja...

Ja w weekend piekłam i wyszedł pyyyycha
Czasami mam wrazenie, ze wiekszosc facetow jest tak niezdecydowana zyciowo ze to sie w glowie nie miesci

ja sporobuje upiec na swieta, jak zrobie dam znac

- Acheron
Parthenopaeus -
ewe_jodko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:13   #1652
quee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neskarta Pokaż wiadomość
Miło znaleźć tak pozytywny wątek, mam w subskrypcji ale się nie udzielałam wcześniej.
A teraz bardzo potrzebuje pozytywnego nastawienia do życia ).
Ta pogoda ostatnio jest cudowna, ale co z tego jak nawet nie chce mi się na dłużej wyjść... Ale jak to się mówi "będzie dobrze" )
Kolekcjonuję cytaty, może któraś z Was ma jakieś na temat pozytywnego myślenia?
maaaam ----->http://zenforest.wordpress.com/?s=cytaty znajdziesz wiele inspiracji
Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość

Zaraz lecę do lumpka bo dziś dostawa była
ooo a ja dzis nie bylam, jutro moze skocze)

Cytat:
A ten chłopak, z którym tydzień temu byłam na piwie okazał się bardzo, bardzo fajny i wczoraj się znów widzieliśmy I znajomość kwitnie
trzymam kciuuuki za was)

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
No to ja siedze juz w pizamie. Juz gotowa do snu mam wieczor trolla, ochoty na cokolwiek brak
ja to samo juz w pizamce;D ale to dlatego ze musialam sie położyć. ostre bole glowy mam....
Cytat:
Nie mam się w co jutro ubrać
hahaa mam to samo codziennie..ale mowie sobie, ze zrobie dopiero zakupy jak schudne;D

quee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:17   #1653
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez quee Pokaż wiadomość
ja to samo juz w pizamce;D ale to dlatego ze musialam sie położyć. ostre bole glowy mam....

hahaa mam to samo codziennie..ale mowie sobie, ze zrobie dopiero zakupy jak schudne;D
te bole glowy moze przez ta pogode? jest paskudna niestety ;/ a cisnienie to juz wogole chyba na urlop wyjechalo :/

a co do zakupów - wyprobuje te metode ciekawe jak mi pojdzie

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-11, 20:19   #1654
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee to jest super
A ja powiem Wam, że wczoraj byłam na bardzo udanej randce hehehe ale było fajnie
Super

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
o dziekuje Ci za namiary, napewno poszukam i cos kupie

tak, juz jestem we Wro. jestesmy z TZtem. Nie znam miasta, zrobilam cos okropnego, tak pilnie potrzebowalismy mieszkania, ze wzielam tani pokoj, ładny i przytulny, ale pominelam dzielnice. Jest przerazajaco, wiec od czerwca sie wyprowadzamy. Mam nadzieje ze jakos damy rade wszedzie pełno lysych dresow!

ja wlasnie ugotowalam obiad, czekam na TZta, kurcze i nie wiem czy mu posmakuje. I nie moge sie doczekac az wroci, fajnie tak razem. A myslam ze sie pozremy zrobilam mu rano sniadanko

a w pracy... nie wiem, kolejna dzieczyna ma byc przyjeta, szefowa jest zakrecona, zapisuje klientow po czym okazuje sie, ze nie mozna tej osoby przyjac, ja musze wszytsko tlumaczyc, odkrecac, jest sporo stresu. Ale dam rade. Ciesze sie, ze w koncu zaczelam cos robic z zyciem, bo zwykle sie poddawalam!
Kochana, jeżeli potrzebowałabyś pomocy, czy cokolwiek innego to wal śmiało. Chętnie Ci pomogę, pokażę miasto, choć sama ciągle poznaję coś nowego
Jeżeli będziesz miała czas i ochotę to daj znać, a pójdziemy na kawę

Bardzo jestem z Ciebie dumna, że wszystko tak pięknie się układa

A ja przechodzę dni paszteta. Czuję się jak słonica. Ostatnio weszłam na wagę u koleżanki i byłam przerażona. Przytyłam, to kwestia kilku kilogramów, ale strasznie się podłamałam. Mam nogi jak szyneczki. A może przesadzam i we wszystkim doszukuję się niedoskonałości. W każdym razie, postanowiłam, że nie zostawię tak tego. Jem więcej warzyw i owoców. Koniec z jasnym pieczywem, bagietkami z Almy, gotowym żarciem i batonikami. Biorę się za siebie. Kupuję hula hop i zmieniam dietę. Będzie git
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:24   #1655
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
A ja przechodzę dni paszteta. Czuję się jak słonica. Ostatnio weszłam na wagę u koleżanki i byłam przerażona. Przytyłam, to kwestia kilku kilogramów, ale strasznie się podłamałam. Mam nogi jak szyneczki. A może przesadzam i we wszystkim doszukuję się niedoskonałości. W każdym razie, postanowiłam, że nie zostawię tak tego. Jem więcej warzyw i owoców. Koniec z jasnym pieczywem, bagietkami z Almy, gotowym żarciem i batonikami. Biorę się za siebie. Kupuję hula hop i zmieniam dietę. Będzie git
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:27   #1656
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Super

Kochana, jeżeli potrzebowałabyś pomocy, czy cokolwiek innego to wal śmiało. Chętnie Ci pomogę, pokażę miasto, choć sama ciągle poznaję coś nowego

Ja Ci dam dni paszteta! na wiosne normalne, ze sie jest troszke ciezszym. Zima sie konczy[choc po dzisiejszej pogodzie wcale bym tego taka nie byla pewna] schudniesz spokojnie zacznij sobie gotowac w miare zdrowe jedzenie, urozmaicaj je sobie zeby nie braklo witamin i minerałow i bedzie wszystko gita i staraj sie ograniczyc smazone a jak juz to chcesz cos podsmazyc to oliwa z oliwek jest najzdrowsza[ chociaz cena powala czasem niestety] no ale ...

- Acheron
Parthenopaeus -

Edytowane przez ewe_jodko
Czas edycji: 2011-04-11 o 20:28
Stary 2011-04-11, 20:30   #1657
paula-zla
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki
Ewe kupiłam oliwę ostatnio, będę jeszcze wcierać ją we włosy. Mam nadzieję, że będzie mi się chciało i uda mi się ograniczyć słodycze, bo tych zjadam największe ilości. Ale w końcu wiosna idzie, warto o siebie zadbać, żeby potem nie wstydzić się pokazywać więcej ciałka

Po powrocie do domu zagadałam do współlokatorki, a ona wyskoczyła z tekstem: "wreszcie się odezwałaś po dwóch tygodniach". Powiedziałam jej, że to nie ja się obraziłam. Ona na to, że wcale się nie obraziła, ale to co zrobiłam nie było miłe i wkurzyła się. Powiedziałam, że po prostu zaszła zmiana planów, natomiast ona: "ale to było... a zresztą nieważne" Nie dokończyłyśmy, ponieważ przyszła druga współlokatorka.
Chyba dzisiaj jej powiem, ale nie wiem jak to zrobię, ale kiedyś muszę...

wymienię

Edytowane przez paula-zla
Czas edycji: 2011-04-11 o 20:33
Stary 2011-04-11, 20:36   #1658
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Po powrocie do domu zagadałam do współlokatorki, a ona wyskoczyła z tekstem: "wreszcie się odezwałaś po dwóch tygodniach". Powiedziałam jej, że to nie ja się obraziłam. Ona na to, że wcale się nie obraziła, ale to co zrobiłam nie było miłe i wkurzyła się. Powiedziałam, że po prostu zaszła zmiana planów, natomiast ona: "ale to było... a zresztą nieważne" Nie dokończyłyśmy, ponieważ przyszła druga współlokatorka.
Chyba dzisiaj jej powiem, ale nie wiem jak to zrobię, ale kiedyś muszę...
Jeee... co za typ
Stary 2011-04-11, 20:37   #1659
paula-zla
Zakorzenienie

A wcześniej jak się odzywałam to co, jaśnie pani nie miała humorku... Nie pozwolę sobie wejść na głowę.

wymienię
Stary 2011-04-11, 20:39   #1660
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

twoja współlokatorka ma charakter jak mój ex
ale mnie głowa boooli wzięłam 2 apapy i nic...
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:41   #1661
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
A wcześniej jak się odzywałam to co, jaśnie pani nie miała humorku... Nie pozwolę sobie wejść na głowę.

nie daj soba pomiatac, a na poprawienie humoru kup sobie moze jakies olejki zapachowe do kapieli np ten:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ie.html&next=1

wyprobowany ;-)

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-11, 21:00   #1662
Mocny Akcent
Dolce vita

J a miewam bóle głowy, ale dzisiaj jakoś mam muła, i tyle. Więc Wam moze na pogodę tak?

robię słówka na etutorze z dziedziny: seks (maj fejvrit)
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:05   #1663
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
J a miewam bóle głowy, ale dzisiaj jakoś mam muła, i tyle. Więc Wam moze na pogodę tak?

robię słówka na etutorze z dziedziny: seks (maj fejvrit)
Spoko, najlepsza kategoria
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:07   #1664
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

no ba
kurcze dziewczyny mam problem, ogólnie noszę soczewki, tylko w domu do kompa żeby oczu nie obciążać mam bryle ale rozwaliły mi się wczoraj, znaczy pękła oprawka w jednym miejscu, nie wiecie czy takie coś da się naprawić? zlutować jakoś u optyka czy coś...
Stary 2011-04-11, 21:13   #1665
Still_Alive
Rozeznanie

Cytat:
Super

jej ja też mam takie kurcze zdołowanie jakieś odnośnie wyglądu grrr... mam celluit na brzuchu udach i pośladkach (dupne tablety), do tego nie mam mięśni a sadełko kiedyś tak nie było
ale kiedyś miałam: rower, rolki, i chodziłam na tańce.
A teraz kasy ni ma to ni ma roweru rolek ani zajęć.
Ale znalazłam sobie fajne ćwiczenia 40 zł na miesiąc więc lecę tam od jutra, blisko domku więc wiem że będę chodzić - po za tym podpisuję się umowę na rok będę wręcz zmuszona chodzić

wczoraj nie paliłam i dziś też, a miałam tylko 5 zł, jak jechałam na uczelnie to mnei cholera brała. I co... znalazłam 10 zł na chodniku pod uczelnią jeeea :P

jak mało palę o tak w zwykłe dni to jest luz, ale jak nagle przez weekend spalę na imprezie w cholere to potem mnie roznosi.

dobra wracam do pisania pracy
buźka moje optymistki

I love my live

Sprawdź czy nie popełniasz błędów w związku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487527
Still_Alive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:23   #1666
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
ale rozwaliły mi się wczoraj, znaczy pękła oprawka w jednym miejscu, nie wiecie czy takie coś da się naprawić? zlutować jakoś u optyka czy coś...
Ja tak samo noszę soczewki. Z okularami tak miałam i optyk mi zlutował zanieś, moze jest nadzieja
Cytat:
Napisane przez Still_Alive Pokaż wiadomość
jak mało palę o tak w zwykłe dni to jest luz, ale jak nagle przez weekend spalę na imprezie w cholere to potem mnie roznosi.
no to ja w pt jak popiłam i pojarałam to sob miałam wyjętą z zyciorysu. Moj tż pali i z nim to juz w ogole....ciezko mi sie opamietac, żeby nie...
Stary 2011-04-11, 21:46   #1667
klaaa
Zadomowienie

Jakoś strasznie zmęczył mnie ten dzień.
Miałam dziś wyniki kolokwium i powiem wam, że poszło mi genialnie, no może nie było to 100%, ale biorąc pod uwagę to, że mało się uczyłam i prawie nie umiałam, no to po prostu super, nie spodziewałam się tego , żeby jeszcze jutro mi tak dobrze poszło, dziś już nie mam siły na naukę, jutro muszę się pouczyć.

A mnie dziś kolega wkurzył, tzn w sumie nie wkurzył, ale pomyślałam sobie, o nie, udowodnię Tobie, że się mylisz, chociaż wiem, że miał rację . Powiedział, że na pewno nie zaśpiewałabym na karaoke i prawda jest taka, że pewnie bym się bała i bym nie zaśpiewała. No, ale przez to, że tak powiedział, to teraz muszę mu udowodnić, że się myli, tylko muszę znaleźć okazję i weź tu zrozum kobietę .
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 22:30   #1668
quee
Raczkowanie

Cytat:
twoja współlokatorka ma charakter jak mój ex
ale mnie głowa boooli wzięłam 2 apapy i nic...
ja mam identycznie to samo.. biore tabletki i nic nie pomagają... zwalniałam sie dzis z lekcji specjalnie, a jutro sama nie wiem czy wybieram sie do szkoły.. jakaś masakra poprostu
Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
Jakoś strasznie zmęczył mnie ten dzień.
Miałam dziś wyniki kolokwium i powiem wam, że poszło mi genialnie, no może nie było to 100%, ale biorąc pod uwagę to, że mało się uczyłam i prawie nie umiałam, no to po prostu super, nie spodziewałam się tego , żeby jeszcze jutro mi tak dobrze poszło, dziś już nie mam siły na naukę, jutro muszę się pouczyć.

A mnie dziś kolega wkurzył, tzn w sumie nie wkurzył, ale pomyślałam sobie, o nie, udowodnię Tobie, że się mylisz, chociaż wiem, że miał rację . Powiedział, że na pewno nie zaśpiewałabym na karaoke i prawda jest taka, że pewnie bym się bała i bym nie zaśpiewała. No, ale przez to, że tak powiedział, to teraz muszę mu udowodnić, że się myli, tylko muszę znaleźć okazję i weź tu zrozum kobietę .
gratuluje tak dobrych wyników i życzę dalszych sukcesów!!!;D

hahano to sie wkopałaś;D

quee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 22:35   #1669
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez quee Pokaż wiadomość
hahano to sie wkopałaś;D
W sumie to się nie wkopałam, bo jemu nic nie obiecywałam, ale sama dla siebie chce mu udowodnić, że się myli
Stary 2011-04-11, 22:54   #1670
paula-zla
Zakorzenienie

Jestem po rozmowie z nią. Było ciężko, ale nie najgorzej. Zaskoczyła mnie swoją postawą. Zrozumiała to i powiedziała, że jeżeli tak będzie lepiej to nie będzie naciskać. Przeprowadzam się

wymienię

Edytowane przez paula-zla
Czas edycji: 2011-04-11 o 22:55
Stary 2011-04-11, 23:29   #1671
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:

jak tylko znajde chwile to baaaardzo chetnie

przesadzasz z dniem paszteta, napewno nie jest tak źle
Cytat:
Ale znalazłam sobie fajne ćwiczenia 40 zł na miesiąc więc lecę tam od jutra, blisko domku więc wiem że będę chodzić - po za tym podpisuję się umowę na rok będę wręcz zmuszona chodzić k nagle przez weekend spalę na imprezie w cholere to potem mnie roznosi.
ale cena, nie ma sie nad czym zastanawiac

Cytat:
Jestem po rozmowie z nią. Było ciężko, ale nie najgorzej. Zaskoczyła mnie swoją postawą. Zrozumiała to i powiedziała, że jeżeli tak będzie lepiej to nie będzie naciskać. Przeprowadzam się
no i dobrze ze pogadalyscie! Ale jak to sie przeprowadzasz myslalam ze tam o pokoj chodzilo a tu zmiana mieszkania
Stary 2011-04-11, 23:34   #1672
paula-zla
Zakorzenienie

Na pewno się rozdzielimy. Albo zostanę w tym mieszkaniu i będę szukać współlokatorów do drugiego pokoju, albo wyprowadzam się i szukam pokoju. Mam wolną rękę.

wymienię
Stary 2011-04-12, 00:08   #1673
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
no ba
kurcze dziewczyny mam problem, ogólnie noszę soczewki, tylko w domu do kompa żeby oczu nie obciążać mam bryle ale rozwaliły mi się wczoraj, znaczy pękła oprawka w jednym miejscu, nie wiecie czy takie coś da się naprawić? zlutować jakoś u optyka czy coś...
Kawa- Pewnie da radę naprawić
Dziś chyba wszystkich boli głowa, w ogóle jakiś dziwny ten dzień ja idę spać i to dopiero teraz... heh
Stary 2011-04-12, 08:19   #1674
Celestia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Trochę brzydko dzisiaj, ale to nic, to będzie wspaniały dzień!
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:20   #1675
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

dzień dobry
ja coś wstałam nie w humorze, miałam dziwne sny o ex-ie i pracy, ech jeszcze tą pracę trzeba zmienić to już w ogóle będzie git.
Stary 2011-04-12, 08:27   #1676
Mocny Akcent
Dolce vita

Witam się pięknie
No ja zakończyłam wczorajszy dzień późno mimo wszystko....niby wcześniej w piżamie i w łóżku ale miałam długa rozmowę z Tż. Jak zadzwonił wyczułam w jego głosie, że jest coś nie tak. W końcu mi powiedział, że ma problemy rodzinne. Ni echcę tutaj opisywać, ale chodzi w dużej mierze o jego ojca i %%%. Więc wszystko jasne. Oboje prawie, że płakaliśmy...tzn ja ryczałam on był bardzo smutny. Jest kochany i taki dobry...Wie, że jego ojciec ma problem ale z drugiej strony chce chronić matkę i siostrę. Jest inny niż on, i on to wie i nie chcialby w przyszłości tak chrzanić życia sobie i innym .Tak mi mówił...poszłam spać późno, ale ta niemoc, że nie było jak go przytulić....echh
Stary 2011-04-12, 09:04   #1677
Still_Alive
Rozeznanie

Cytat:
Witam się pięknie
No ja zakończyłam wczorajszy dzień późno mimo wszystko....niby wcześniej w piżamie i w łóżku ale miałam długa rozmowę z Tż. Jak zadzwonił wyczułam w jego głosie, że jest coś nie tak. W końcu mi powiedział, że ma problemy rodzinne. Ni echcę tutaj opisywać, ale chodzi w dużej mierze o jego ojca i %%%. Więc wszystko jasne. Oboje prawie, że płakaliśmy...tzn ja ryczałam on był bardzo smutny. Jest kochany i taki dobry...Wie, że jego ojciec ma problem ale z drugiej strony chce chronić matkę i siostrę. Jest inny niż on, i on to wie i nie chcialby w przyszłości tak chrzanić życia sobie i innym .Tak mi mówił...poszłam spać późno, ale ta niemoc, że nie było jak go przytulić....echh
to bardzo dużo znaczy, że powiedział CI o tym, i to przez telefon. I cieszę się, że ma świadomość, że chce stworzyć całkiem inny dom - mój były nie miał tej świadomości (akurat nie chodziło o %%% ale o brak szacunku do matki ze strony ojca i jego, w ogóle nie szanowanie kobiety)

idę zaraz ćwiczyć

I love my live

Sprawdź czy nie popełniasz błędów w związku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487527
Still_Alive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:14   #1678
doriiska
Zakorzenienie

Dzień dobry

A u mnie świeci słonko i choć dzień zaczął się nie najlepiej i idę do pracy to mimo wszystko - będzie dobrze
Stary 2011-04-12, 10:45   #1679
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewe_jodko Pokaż wiadomość
to dobrze, trzymam kciuki za rozwoj wydarzen
a w moim przypadku, moze po prostu lepiej jeszcze troszke poczekac i spotkac tego wlasciwego niz byc z kims kto jest nie do konca zdecydowany czego chce od zycia ... Moze dlatego, że ja wiem czego chce, czego oczekuje i potrzebuje ...

nie nie pieklam jeszcze w domu na swieta upieke
No pewnie, że tak Lepiej poczekać zamiast wiązać się z byle kim. Szkoda życia na to Tym bardziej , że w związek wejść łatwo tylko potem z niego wyjść już nie za bardzo

Cytat:
jej ja też mam takie kurcze zdołowanie jakieś odnośnie wyglądu grrr... mam celluit na brzuchu udach i pośladkach (dupne tablety), do tego nie mam mięśni a sadełko kiedyś tak nie było
ale kiedyś miałam: rower, rolki, i chodziłam na tańce.
A teraz kasy ni ma to ni ma roweru rolek ani zajęć.
Ale znalazłam sobie fajne ćwiczenia 40 zł na miesiąc więc lecę tam od jutra, blisko domku więc wiem że będę chodzić - po za tym podpisuję się umowę na rok będę wręcz zmuszona chodzić

wczoraj nie paliłam i dziś też, a miałam tylko 5 zł, jak jechałam na uczelnie to mnei cholera brała. I co... znalazłam 10 zł na chodniku pod uczelnią jeeea :P

dobra wracam do pisania pracy
buźka moje optymistki
Może zmień tabletki
Brakiem pieniążków się nie przejmuj, nie potrzeba wcale kasy do trzymania formy.
W tv są nawet programy gimnastyczne, tanie płyty DVD z ćwiczeniami, czasopisma typu Shape, a do lasku na bieganie czy gimnastykę można wyskoczyć zawsze

Cytat:
Bo dziewczyny są piekielnie zazdrosne o inne dziewczyny
Moja koleżanka, z którą ostatnimi czasy spędzam bardzo dużo czasu jest niesamowicie atrakcyjną dziewczyną. Gdy idziemy razem to zwraca uwagę przechodniów, zwłaszcza mężczyzn. Kobiety patrzą na nią z zazdrością, to widać. Lustrują z dołu do góry, mierzą wzrokiem.
Ostatnio powiedziała mi, że nigdy nie miała za wiele koleżanek, zawsze trzymała się z facetami, ponieważ dziewczyny z góry są negatywnie do niej nastawione. To przez atrakcyjność, po prostu. Nie uważa się za żadną boginię, wręcz przeciwnie - ma bardzo duży dystans do siebie. I to jest cecha, którą niesamowicie w niej cenię.
Ale wiecie, żeby nie było, gdy poznałyśmy się to myślałam, że to pewna siebie, tleniona blondyneczka, która wszędzie wciśnie swoje trzy grosze. Z przykrością stwierdzam, że też uległam pozorom.
No niestety takie sytuacje się zdarzają, chociaż wolę wierzyć, że dużo zależy też od charakteru takiej zadbanej osoby. Jak się jest sympatycznym, ciepłym, otwartym to to prawie zawsze przekonuje ludzi mimo jakichś być może początkowych niechęci.

Cytat:

Kiedyś miałam bardzo ładną koleżankę, która miała milion kompleksów. Na każdym kroku słyszała, że jest śliczna, jednak ciągle temu zaprzeczała i w kontrze wymieniała listę defektów, na które niewiele osób zwracało uwagę. To było bardzo męczące, bo każdy tłumaczył jej, że opowiada głupoty, obsypywał komplementami, a ona ciągle swoje: "nie lubię w sobie tego... tego... mam grube ude, wielki brzuch, wyglądam jak wieloryb". Czułam się o wiele gorsza od niej, a też mam wiele kompleksów. Straciłam dużo energii na rozmowy z nią, żeby podbudować jej ego... Szkoda czasu...

To jest właśnie to o czym mówisz. Wtedy byłam zazdrosna o nią, bo wszyscy o nią zabiegali, a ona w kółko powtarzała: "ale ja przecież jestem taka, i owaka..."
Teraz przy tej koleżance nie mam czegoś takiego, bo ona dobrze czuje się w swoim ciele, a z drobnym mankamentów potrafi żartować I wcale nie czuję się gorsza

A najgorsza jest nienawiść do osób, których nie zna się osobiście! To jest masakra.
Dlatego lepiej nie podbudowywać na siłę czyjegoś ego, bo to bardziej szkodzi( nawet tej osobie) niż daje jej i nam pożytku
Co do nienawiści do osób, których się nie zna osobiście to ja się od takich negatywnych osób trzymam z daleka i nie mam problemów

Cytat:
Ja miałam kiedyś taką przyjaciółkę, powinnam chyba dać " " która uważała się za 8 cud świata i widać było jak traktuje przez to swoje otoczenie... Potrafiła się chwalić że w pracy straż miejska ją podrywa, albo jakiś profesor w podeszłym wieku
W ogóle znam dużo ludzi, którzy mają o sobie wysokie mniemanie całkiem bezpodstawnie, bo ani jakąś rozległą wiedzą, ani urodą, ani cudownym charakterem nie grzeszą...
Takie chwalenie się i niby wysokie mniemanie to raczej niestety oznaka niskiej samooceny niż na odwrót.

Cytat:
Kadzidełka też uwielbiam, zwłaszcza kokosowe W kwestii kadzidełek wg mnie najlepszą jakość ma firma HEM. Opłaca się kupować mix kilkunastu zapachów, razem 200 kadzideł za ok. 20 zł na Allegro. W sklepach drożyzna, we Wrocławiu opakowanie kilku sztuk kosztuje 4,50 zł.
Dzięki za polecenie. Już od dawna myślałam, aby sobie kupić tylko nie wiedziałam które są dobre

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A u mnie świeci słonko i choć dzień zaczął się nie najlepiej i idę do pracy to mimo wszystko - będzie dobrze
To świetnie
U mnie też świeci słoneczko choć wczoraj kompletnie się na to nie zapowiadało
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:51   #1680
klaaa
Zadomowienie

A ja właśnie przed chwilą zorientowałam się, że to już prawie południe, a ja ciągle w piżamie i bez śniadania, mimo że już dawno wstałam . Ta nieregularność moich studiów strasznie mnie rozleniwia i miesza w głowie, już przestałam odróżniać dni tygodnia i pory dnia. Dziś np mam zajęcia dopiero wieczorem. Wy też macie/ miałyście takie dziwne plany na studiach?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości