|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
masz taką małą wagę, że organizm ma prawo się buntować już i na siłę zatrzymywać wszystko. jedz więcej mięsska i będzie ok i jeśli amsz się tak załamywać to lepiej się nie waż codziennie.
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogłaś tego np. niewysiusiać rano Powolutku, pomalutku będzie spadać w dół. Poza tym to 2 tydzień diety - organizm skapnął się co chcesz zrobić i biedak może zaczynać się bronić. Na próżno
|
|
|
#2433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm .. w sumie to masz rację zacznę się chyba warzyć co drugi dzień po P , a waga nie jest wielka bo mam tylko 162 ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2435 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też raczej w takim razie wybiorę sobie system ważenia może co tydzień![]() Tak wiem,że Pati mówi to z dobrego serca, ja to wszystko rozumiem, tylko no musiałam coś dodać na swoją obronę, bo nie zamierzam się wyniszczać Cytat:
Dzięki wielkie za zainteresowanie![]() Cytat:
![]() Ale lubię różnego rodzaju warzywa na patelnię czy też placki z cukinii Zawsze coś sobie wymyślę Zwiększam ilość wypijanej wody z tym ,że ja dodatkowo leczę się na nadciśnienie lekami moczopędnymi, więc też dużo mi tej wody ulatuje. Też myślę ,że codzienne ważenie może być demotywujące , tym bardziej ,że nawet jak się nie chcę przejmować to i tak psychika sama w sobie się zmienia i człowiek jest jakiś taki mniej wesoły![]() Co do mojej wagi wiesz to wszystko zależy od budowy. Ja np ważąc 50 kilo wyglądam dopiero szczupło tak to mam oponkę i uda dosyć masywne. Kiedyś Ci pokażę fotkę, że nawet ważąc te 48 kilo nie wyglądałam na wychudzoną. Każdy ma inną budowę wiesz nie da się tego porównać Dziękuję za wszystko i też przepraszam jeśli czymś uraziłam;*Cytat:
Może lepiej będzie jak będę to robiła co tydzień![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to dzisiaj się jeszcze zważyłam po dniu warzywnym i mam 59.5 czyli waga stoi Chociaż tyle dobrze ,że nie wzrasta![]() |
||||||
|
|
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ja ważąc 58 kg też myślałam,że jestem gruba, a teraz chciałabym już tyle ważyć:P no i nie widziałam różnicy między 78 kg a 66... miałam wrażenie, że jestem tak samo gruba jak wtedy... dopiero jak zrobiłam zdjęcia w jednej sukience to zauważyłam różnicę )
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie mam fotki jak ważyłam 58 bo mam nowy komputer a poza tym nie robiłam sobie teraz fotek wiadomo czemu Wagę 48 Ci pokażę ale jak odszukam fotki Bo teraz chodzę cały tydzień na po południu do pracy i nie mam zbytnio czasu Ale obiecuję ,że wstawię Mam takie z wesela od przyjaciółki![]() |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
U mnie dziś spadek o 100 mimo, że @ przylazła. Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że dziś po raz pierwszy ważyliśmy z moim tyle samo - toż to szok! On walczy, by przytyć a ja by schudnąć. Pewnie jutro i tak znów będzie ważył mniej ode mnie hehe - choc w sumie mama nadziej, że na urodziny zrobi mi prezent i będzie ważył więcej ode mnie czyli ma jeszcze czas do czwartku ![]() Oczywiście nadrobiłam, zaległe posty ale jak zwykle trochę brak czasu na cytowanie więc gratuluje spadeczków a wzrostami proszę się nie przejmować bo nie warto! I tak spadną blondyna witaj Nadiia niestety wielu jest takich pracodawców, którzy wykorzystują - sama pracowałam w takiej firmie, gdzie kombinowało się strasznie ale teraz maja za to przechlapane ![]() A co do FM to ja już mam dość tego (ale nie dlatego, że produkty są złe bo nie są) bo chyba od 2 lat o niczym więcej nie słyszę a teraz w moim mieście chyba jest więcej akwizytorów niż kupujących te produkty. I gratuluję 100-dniówkowiczkom - mi już bliżej do 200
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
moje dobre chęci skończyły się na posprzątaniu kuchni ... i na nic więcej nie mam chęci, dostałam lenia ... a takie ambitne plany miałam rano |
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej laseczki Ja mam podobnie mialam takie ambitne plany i ..................i nic ![]() Na 15 musze mykac do pracy mialam jechac na rowerku , ale leje strasznie wiec zadzwonilam do znajomej czy mnie podrzuci . Mam wrarzenie , ze bez auta to ja bym dlugo nie wytrzymala - dobrze , ze Tz zadzwonil , ze wszystkie czesci zamowil wiec moze od poniedzialku znowu bede mogla jezdzic ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Dzisiaj stanelam na wadze i co ? .......................i nic....... STOI paskuda jedna a czas ucika Zostalo mi 18 dni i musze sie pozbyc tych 2 kg
|
|
#2443 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
a za nadgodziny płacą nawet fajnie bo 200% dlatego to fajne z jednej strony a z drugiej słabo trochę bo nigdy nie wiesz o której wyjdziesz
|
||
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana, mam do Ciebie pytanie-myślisz, że już po 4 treningach mięśnie ważą więcej, czy po jakim czasie?:PCytat:
a jesz ładnie uczty i produkty skrobiowe?;> to ładnie płacą za te nadgodziny, ja bym chętnie zostawała
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kobietki
A ja mam dzisiaj spadeczek, nie duży, ale zawsze bliżej celu Na wadze 71,2 kg, jeszcze troszeczkę Powoli wymieniam garderobę, bieliznę , wszystko Wam też tego życzę laseczki z całego serduszka, należy nam się po tylu wyrzeczeniachwyglądać tak, jak sobie wymarzyłyśmy
|
#2446 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w piątek planuje zrobić dzień skrobiowy i schabowy az nie chce mi sie same P robić a trzeba |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do pracki chodzę na nogach
Dokładnie to mam tak takim średnim tempem jakieś 35 minut w jedną stronę więc dziennie koło godzinki chodzę Staram się mieć chociaż tyle ruchu No i w pracy jestem 7 godzin na nogach a że kolejka jest non stop za drzwi to trochę się nabiegam Jak przychodzę to kopytka mi odpadają![]() Zjadłam właśnie placuszki z tuńczyka. Teraz sobie odpoczywam bo za jakieś 20 minut muszę już wyjść ![]() |
|
|
|
#2448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje ambitne plany też spoczęły na panewce, następnym razem nic nie planuje, bo zazwyczaj tak się to kończy, a jak nic nie planuje i mnie wena weźmie to zrobię wszystko tylko pytanie kiedy mnie weźmie - a dziś mam wolne ... odpocząć też trzebaa co do autka - to ja jestem zadowolona - bo mój mężuś potrafi wszystko w nim zrobić- mam prywatnego mechanika , taka złota rączka mi się trafiła ![]() Cytat:
, ja planowałam zrobić przegląd szafy swojej i synka i na planach się skończyło ...Cytat:
|
|||
|
|
|
#2449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to mój 1600 post a zaczynając Dukana miałam jakieś 400 na koncie...:P
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-04-12 o 11:51 |
|||
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha taka za mnie mamusia że rozgotowałam makaron dziecku do zupki - zrobiła się jedna wielka breja
Mamuśka zamiast pilnować obiadu |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
wreszcie piękna pogoda za oknem na sniadanko zjadłam owsiankę i popiłam kawką ![]() uświadomiłam sobie, że wczoraj minął 50 dzień diety ale zleciało więc postanowiłam zrobić foto pokażę Wam a co
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
A ja dziś stwierdzam, że: 1. mój organizm nie jest dla dukana 2. dukan nie jest dla mojego organizmu Moja waga jak zaczełam dukana (od II fazy, bo roku temu już też go robiłam) tak stoi do dzisiaj, na pw rosnie oczywiście, a na p spada tyle co wzrosło i tak w kółko. Po 4 tygodniach diety spadło może 0,5kg. Super wynik nie? Jem normalnie(a nawet można powiedzieć, że dużo). I rezultatu nie widać. Chodze na basen- do 3 razy w tygodniu. I nic. Nie wiem co ja moge robić źle? Jem wszytsko to co wy. Mój przykładowy jadłospis na P(wstaje około 9.00) 1. 120g twarogu chudego + 50g. jog naturalnego + 2 tabl. słodzika + kilka plastrów wędliny 2. cały mały jogurt naturalny(bo jestem na uczelni i nie mam czasu nic więcej zabrać i zjeść) 3. obiad(codzienność): jedna pojedyncza pierś z kurczaka(około 250g-300g) pieczona z przyprawami + łyżka jog. z 1 łyzeczka musztardy) + deser: serek homo 150 g ze słodzikiem 4. placki otrębowe na serku wiejskim lub bułka otrębowa z serkiem topionym plasterkiem + 2 plastry wędliny 5 kolacja: najpóźniej o 20.30 : 2 jajka na twardo + 2 plastry wędliny + 10g pasztetu drobiowego Nie mam niestety czasu więcej gotowac, bo studia i nauka pochłaniają większość mojego dnia. Bardzo dużo wydaje na jedzenie i wiem, że może za mało jest mięsa, ale nie mam pieniedzy zeby jesc 2 piersi dziennie czy innego kurczaka. Miesięcznie na dukana na jedzenie wychodzi mi około 500zl. ;/ to dużo;;/
|
|
#2453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-04-12 o 12:07 |
||
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niezly wynik postowania ![]() ja tez mam lenia... wlasnie przejrzalam oferty pracy, wybralam te do czego mam jako takie umiejetnosci i powysylalam CV... moze chicaz gdzies na kasjerke pojde czy cos... juz nie mam wymagan, bo w posredniaku juz podobno kasy nie maja na staze wiec nie mam co sie ludzic :/okno w kuchni umylam, jak mi scierki wyschna to u siebie w pokoju posprzatam ;] takie mam plany i pewnie zrealizuje,bo sie denerwuje, a wtedy,zeby nie jesc sprzatam :P fajne mieszkanko z TŻ znalezlismy...ale nie jestesmy w stanie calej kwoty uzbierac... i moi rodzice krzywo patrza,bo ciagle chyba mnie widza jako mala dziewczynke, bez zawodu i doswiadczenia a ja sie zaczynam bac powaznych krokow stawiac PS. sweetpinky ślicznie
Edytowane przez modliszka87 Czas edycji: 2011-04-12 o 12:11 |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczekam teraz do świąt. Może a nóż coś się zmieni.
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
a cm spadają? czy się nie mierzyłaś? ćwiczysz?
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
CM właśnie nie spadaja, może w brzuchu, ale to też dlatego, że nie jest on taki naładowany, odstający twardy, tylko taki bardziej płaski. Ćwiczyc nie mam kiedy, jedynie ten basen rano.
|
|
#2459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie dziwne... może przebadaj się na tarczycę, bo to może mieć wpływ... albo przejdź się do lekarza i powiedz co i jak, bo to fizycznie niemożliwe, żeby na Dukanie nie schudnąć, bo jemy max 1500 kcal, a spalamy ok 2000, więc mamy niedobór, który powinien skutkować min. tymi 0,5kg tygodniowo... a dodatkowo organizm spala kalorie spalając białko, więc tu się nie da nie chudnąć. moim zdaniem powinnaś pójść do lekarza...bo rozumiem, że żadnych grzeszków nie było?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

i wiem ,że sama jestem sobie winna ot co ! mianowicie to mój dopiero 15 dzień diety i niepokoją mnie moje wzrosty.
masz taką małą wagę, że organizm ma prawo się buntować już i na siłę zatrzymywać wszystko. jedz więcej mięsska i będzie ok i jeśli amsz się tak załamywać to lepiej się nie waż codziennie.

Mogłaś tego np. niewysiusiać rano 
po to wszystkie jestesmy,zeby sie wspierac i dodawac otuchy, albo tak ja dzis dostawac baciki na oprzytomnienie ;p

Skoki niestety nie są ciekawe, już wolę aby jednak stała w miejscu ale nie wzrastała

klask i:
, ja planowałam zrobić przegląd szafy swojej i synka i na planach się skończyło ...
więc postanowiłam zrobić foto