|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
raczej nie łudzę się że kolek wogóle nie będzie, ale że może będą krótsze, albo mniej dla niej bolesne ![]() mam świra na tym punkcie, bo mój 6 miesięczny siostrzeniec miał potworne kolki, łącznie potrafił przepłakać nawet 12h dziennie, to była maskara, moja siostra ledwo to przetrwała psychicznie i ja teraz panikuje na słowo kolka i żadne środki nie pomagały moja na razie ma przeważnie takie napady w godzinach 19-21 czasami w ciągu dnia ale krótko
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie urodziłam, a już czuję nagonkę
bo ośmieliłam się powiedzieć, że nie chcę mieć obwisłych cycków po karmieniu ![]() iizabellaa to szybko waga wróciła. A rozmiarowo jak, wchodzisz w ciuchy sprzed ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam kilka dni po porodzie wejść w spodnie, to nie dlaam rady, ale duzo nie brakowało ![]() a teraz jeszcze nie zakładłam spodni, cały czas śmigam w legginasach jutro spróbuje ![]()
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
ja na razie preferuje luźniejsze spodnie ze względu na bliznę.
#1265 |
Zadomowienie
|
Kobietki a jak długo wyparzałyście butelki i smoczki? Chodzi mi o czas na jaki włożyłyście do wrzątku? Mniej więcej oczywiście
![]()
#1266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
tz kupil dzis infacol czy jakos tak...takze zobaczymy czy to cos da....jeju tak mi jej szkoda a dzis ryczalam razem z nia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nie to próbuj z Sab Simplex albo Lefax, Lefax najbardziej pomagał mojemu siostrzeńcowi
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez placze z mala chociaz nie wydaje mi sie ze ma kolki tylko marudna jest ![]()
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Monti wrzucisz mi link do tej twojej owieczki?
![]() |
#1271 |
Rozeznanie
|
Kobietki, mozna dolaczyc ?
![]() Dluuugo was podczytuje, ale jakos nie moglam sie przelamac zeby napisac ![]() Jestem mama 5cio tygodniowego Ksawerego - dokladnie urodzil sie 9.03. przez cc. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby i maz takie cos mowil to by autentycznie dostal w pysk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurka laski chyba dostaje okres ![]() Montii czy jak kupowalas ta owce to w opisie bylo zaznaczone, ze owieczka jest z tym biciem serca czy nie?, bo przeszukalam juz wszystkie aukcje i na zadnej nie ma bicia serca tylko szemrzacy strumyk. Wczoraj znalazlam probke kremu na odparzenia Musteli i zaczelam stosowac, bo malemu zrobilo sie straszne odparzenie po tym jak pare dni wczesniej stosowalam puder zamiast kremu. No i co prawda jeszcze nie widac efektu, bo zaledwie kilka razy smarowalam pupe, ale konsystencja, zapach i wydajnosc sa powalajace. Proka ma 5ml, a skonczyc sie nie chce, a smaruje obficie. Znalazlam tez pare innych fajnych kosmetykow pielegnacyjnych tej firmy i chyba kupie sobie. Jak ktoras miala to piszcie czy bylyscie zadowolone. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym 12 h kolek- to mysle ze ten chłopaczek juz wyczerpal limit w waszej rodzinie ![]() jaka blizne ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
bliznę w kroczu, szwy zeszły, ale ona wciąż boli, dlatego nadal siedzę na kole o staram się jak najkrócej chodzić w portkach. (miałam bardzo duże ciecie przy vacuum i wydaje mi się, ze brzegi mi się trochę rozeszły przez chodzenie, bo jakaś taka szeroka jest i rozlazla
![]() Pochwale się wam, ze się moja córcia wreszcie dziś przyssała do piersi ![]() mazdrajka, witamy Ciebie i Ksawerego ![]() daj może jakąś fotkę synka
#1275 | ||||||
Zadomowienie
|
młoda wczoraj przespała cały dzień już się zaczynałam martwić że może biedaczka chora albo coś jej zaszkodziło a ta od 22 do 12 i od 2 do 4 miała okresy czuwania, myślałam że mnie strzeli, jakoś przetrwałyśmy i nie śpimy od 6,30, łeb mi pęka
![]() wczoraj próbowaliśmy podać Nadii moje mleko z butelki a ona nie chciała z niej pić, cyc mniam butelka bee ![]() ![]() Cytat:
ja też nie wychodzę jak bardzo wieje bo wolę żeby małej nie przewiało, wczoraj skorzystałyśmy z okazji i poszłyśmy na spacerek dopiero po 17, wprawdzie troszkę padało ale co tam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wchodzimy ![]() ![]() ![]() Cytat:
o matko ![]() Cytat:
ja na początku pogotowałam ok 5 min a teraz przelewam wrzątkiem, chociaż mała i tak nie chce z tego korzystać wole mieć na wszelki wypadek wyparzony smoczek przy sobie ![]() Cytat:
![]() mazdrajka witamy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
wanilia współczuję...u mnie wczoraj na odwrót, w dzień w ogóle spania, nie było, w nocy już nieźle, ale tak mnie zmęczył, że padłam na twarz wczoraj, a w nocy wstałam tak zmęczona, że sobie popłakałam, że nie ma mi kto pomóc, bo mąż dużo pracuje i jeszcze robi za mnie rzeczy na uczelnię, więc nie chcę go jeszcze nocnym wstawaniem obciążać...
![]() A co do małego, parę razy zauważyłam, że płacze zanim zrobi siusiu. Dzisiaj zawiózł mąż siuśki do analizy, jutro szczepienie to zapytam pediatry co jest grane. Pupka nam się powoli goi ![]() ![]() A byłam w niedzielę w Tesco i są promocje na niektóre rzeczy 50% jakby ktoś był zainteresowany. Kupiłam trójpak pajacyków rozpinanych na całej długości za 29 zł na 3-6 miesięcy. Mały nam zaczyna wyrastać z rzeczy 52 i niektórych od 0 do 3 miesięcy. I dzisiaj kończy równo 6 tygodni ![]() ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-04-12 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj idziemy do pediatry
![]() ciekawe jak moje dziecko będzie się zachowywać, i co nam powie na te nasze kupki ![]() Cytat:
Cytat:
ja te kilka miesięcy temu nie zdawałam sobie sprawy co moja siostra przeżywa ![]() ![]() nie miałam dziecka, nie wiedziałam jak to wykańcza, nawet dziecko bez kolek, a co dopiero takie, dopiero teraz to do mnie dotarło, w szczególności że musiała sama sobie radzić, bo jej tż jej nie pomagał ![]() i jak teraz sobie o tym myślę, to jest mi strasznie przykro, że ja jej bardziej nie pomogłam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Jaką owce ma Montii? Proszę mi dać linka ![]() ![]() Bo wszystkie Przytulanki z Bijącym Sercem firmy Sterntaler (czyli także owieczka Stella) mają jedynie odgłosy serca. http://allegro.pl/k-sterntaler-kotka...553736473.html
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-12 o 08:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Iizabelaa dokładnie... wielka miłość ale też wielki obowiązek. trzeba mieć duuużo cierpliwości. ja jej niestety nieraz nie mam i potem mam wyrzuty sumienia bo co to dziecko winne że płacze... płacze bo tylko tak może pokazać ze coś mu jest ehh...
my dziś nocka przespana jak o 22 dostał butlę tak wstał o 2 ![]() ![]() ![]() a wczoraj byłam w szoku bo o 20 zjadł moje mleko odciągnięte (aż 50ml mi się udalo sciągnąć ![]() dziś przychodzi do nas pediatra i położna ![]()
#1279 |
Zadomowienie
|
witam
![]() wanilia83, izabella ma racje , spróbuj może innej butli ![]() izunia trudno mi powiedzieć bo mam wyparzacz parowy jako ze jestesmy tylko na mm. ale we wszystkich wyparzacz trwa to 8 minut. mam do ciebie jeszczy ptyanko, Jak Idalka zje, i nosisz ją pewnie do obicia, to jak jej sie juz odbije to dalej ja nosisz? czy kladziesz? bo Tymek po jedzeniu zazwyczaj spi, wiecjak mu sie odbije to go klade do spania, a potem patrze za pol godziny a mu sie ogromnie ulalo! i nie wiem też co zrobić bo on dosc czesto bardzo łapczywie je i wlasnie po tym jedzeniu mu sie mocno ulewa! Olusia, mi zostalo 3kg, i spodnie na udach ok, tylko w pasie brakuje jakies 5 cm zeby sie guzik z dziurką spotkał. kupiłam sobie dzinsowe leginsy i narazie bede w nich smiagac, a od maja na aerobic ![]() ja małemy wit K nie daje, bo juz w spzitalu mi powiedzieli ze przy mm K się nie podaje bo jest w mleku wystarczajaco, a wit D daję codziennie. chciałam zapytac jak stan waszych rozstepów? bledną trochę? bo moje takie jakby sie rozcianely troszke i blakna. smaruje je jak mi sie przypomni cepanem.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-12 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najgorsze ze nie widac konca tych gadek a ja juz nie daje rady Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
w razie czego będzie miał nalot ciotek wizazowych
![]() weź mu focha strzel, może coś dotrze albo porozmawiaj z nim poważnie, ze ranią cie jego słowa i wcale ci nie pomagają, bo stres negatywnie wpływa na laktację. W nocy dwa razy karmiłam piersią, ale dwa razy było to samo-opróżniła cycki i płacz wielki, dlatego gdy karmie piersią, to muszę mieć na podorędziu butle. Kupie dizs karmi, może trochę mleczka przybędzie, bo na razie to słabo wygląda.
#1282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko wyczytalam, ze bijace serce maja tylko te wieksze modele, a na akukcjach niestety nie jest napisane jaki to model i wszedzie sa zamiast bijacego serca szemrzace strumyki. Kurde no i od wczoraj mam @ no szlak by trafil. Laktacja znowu mi ruszyla chociaz bez zadnych rewelacji, ale przez 2 dni mialam zastoj i wyciagalam max 20-30 ml, a w nocy znowu sciagam na 2 butle na raz. Kurcze musze pokupowac pare spiochow i sweterkow czy kurtke z jedna, bo Mateusz tak szybko wyrasta z ciuszkow, ze non stop musze prac 5 rzeczy, bo AZ tyle na niego pasuje. Szkrab wazy juz 4650 i ma baaaardzo dlugie nogi po tatusiu, ale reszta cialka chudziutka, ma waleczki, ale nie jest ludzikiem Micheline ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie mala ok w nocy wstala o 24.00 do karmienia i o 4.00 a potem zasnela kolo 5.00 i wstalysmy dopiero przed 8.00 ale dzis znowu marudna prezy sie i krzyczy .......jejku niech to mija niby dzis mysle ze lepiej troche po tym infacolu no ale dzien sie dopiero zaczal takze zobaczymy,,,,a i od dzis juz sama jestem tz poszedl do pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
ja kupilam malej z fischer price cos takiego... http://www.argos.co.uk/static/Produc...ND+MOBILES.htm fajne w nocy swieci tak delikatnie i malutka usypia przy tym... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
poijesz te herbatki laktacyjne????moze to cos da>???z tego co pamietam to chyba anyzu nie lubisz tak??? super ze niunia sie przyssala i zaczyna powoli ssac piers ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-04-12 o 10:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
czesc. podczytuje troche i widze, ze duzo ma problemy z brzuszkiem. u nas pomogl dicoflor 30 a teraz zmienilismy go na colinox. lekarka powiedziala, ze niby lepszy. w sumie pomoglo i mala sie nie prezy i spi spokojniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
boże, dwa razy próbowałam i mało się nie porzygałam, naprawdę walczyłam z odruchem, poza tym mnie tak po tym zagazowało, ze bajka
![]()
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1287 | |||||
Zadomowienie
|
my już po spacerku, stwierdziłam że wole iść póki jest pogoda i dobrze zrobiłam bo w między czasie niebo zaszło chmurami i zerwało się takie wietrzysko że musiałyśmy uciekać
Cytat:
dobrze że chociaż nie płakała tylko w obserwatora lampki się bawiła biedactwo może jak masz taki dzień to obudź wtedy męża, my tak robimy bo staram się nie budzić męża chyba że mam taki właśnie kryzys jak ty w nocy gratulujemy skończonych 6 tyg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziś będziemy próbować inną butle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kochane czy waszym dzieciom też sięzrobił strupek w miejscu szczepienia na gruźlice ![]()
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bosze jak ja bym chciala zeby mi sie problem rozwazal mam dosc po dokarmieniu butla wczoraj i dzis mam znow z malym problem ze nie chce ssac pierdi mwiec musze sciagac laktatorem...a to wyjmuje kolejne godziny z doby no i nigdy nie wyreguluje laktacji bo maly nie przyzwyczai sie ssac z piersi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam owce sleep sheep firmy cloud b
![]() i tam sa 4 melodyjki wersja mini podrozna i normalna a sterntaler maja 1 tylko serce matki ![]() dziewczyny to juz 6 tyg minie w piatek a ja ciagle krwawie.. w 3 tyg mialam 5 dni spokoju,myslałam ze wszystko sie skonczylo az nagle krwawienie do teraz ![]() ![]() ![]() ![]() mnie tez wkurza odciaganie laktatorem,dziwne jest to ze jak karmie malego o mleko leci ze hoho i maly sie najada...a odciagniecie 120 ml z piersi graniczy z cudem;/ takze co chwile robie zapasy i jakos dajemy rade,.. butle podawalam od pierwszych dni dlatego nie mamy problemu z karmieniem i piersia i butelka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.