|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Aa2 co to jest "szłu"?
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anciaahk ja też staram się na bieżąco sprzątać, tylko te okna, a mam 3 pokoje i kuchnię to jest pare do mycia, moja mama nie ma kiedy u siebie sprzątnąć, to nawet nie pytam jej, a teściowej to jakoś nie bardzo chcę poprosić o pomoc Może jakoś pomału na raty dam radę, ale firanki to już mąż będzie musiał zawiesić, tego nie dam rady. Meble w kuchni pomyłam, zostały jeszcze 3 pokoje do ogarnięciaagnes gratuluję chłopczyka ![]()
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klas ki:
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() śledzę Wasz wątek od jakiegoś czasu i postanowiłam się wreszcie dopisać... Tempo w pisaniu macie świetne... Zasuwacie jak na mistrzostwach świata w pisaniu Ale mam nadzieję, że za Wami nadążę hiihihi Z drugiej strony skąd w Was tyle energii? Ja mogłabym spać i spać..... Rano budzę się w porze obiadowej.... hmmm to już chyba w zasadzie nie rano?Ale zacznijmy od początku... Mam na imię Agnieszka, podobnie jak dla większości z Was to moja pierwsza ciąża, pierwsza, ale bardzo upragniona.... Z mężem znamy się 7 lat (mija dokłanie dziś... - a nawet nic dla niego nie mam buuuu ), w sierpniu mielismy ślub, taki wymarzony, zaplanowany, jak z bajki. Po odstawieniu anty zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu (dokłanie 24 grudnia - nasz mały cud na święta). Teraz jestem w 17 tc., lekarz na 95% powiedział, że będzie mała królewna - Amelka. Tyle maleńkich chłopaków na forum, że moja mała będzie nadrabiała żeńską statystykę! Delikatnie daje już o sobie znać, "mizia" mnie od środeczka - może dlatego, że mąż ciągle do niej mówi hahah biedna już go pewnie słuchać nie może od początku ciaży przytyłam może 1,5 kg, ale w noramlne ciuszki nie wchodzę. Spodnie ciążowe noszę chyba od 13 tc. Wpadłam już w szał zakupowy, te małe ciuszki są przeurocze. Mąż na początku trochę krzyczał, ale co on ma do gadania teraz z dwoma kobietami?? W tesco były teraz mega wyprzedaże, minus 50%. Gatunkowo super.Trochę się rozpisałam jak na początek.... hihihi AM |
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam jeszcze brać i braaaaaaaaać. Dwa razy dziennie po dwie - a tu już 17 tc leci, ciekawe kiedy pozwoli mi odstawić. Chyba nie prędko, bo gin mówi, ze to relaksuje moją macicę. Ja tam znam lepsze sposoby...Miss.hot najwyżej jak będziemy we dwie. Może nie będzie co chwila zapadac niezręczna cisza Agnes chyba pisałaś że marzysz o chłopaczku
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka witaj
fajnie ze dołączyłas![]() gratuluje dziewczynki no i tych 7 lat
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam właśnie w tesco że na dziale dziecinnym był szał---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- evelina, cena fotelika zawrotna
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
AgnesD gratuluje
![]() agnieszka 0605 wiatmy na watku u nas wiekszosc chłopaków ale pomalutku dziewczynki sie ujawniaja![]() GRTULUJE 7 rocznicy
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w tym roku 12 rocznica
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
z tą królewną to nie wiadomo - a jak jej coś dorośnie? za tydzień mam kolejną wizytę, mam nadzieję, że gin potwierdzi na 100%, bo jak się okaże, że to chłopiec to będzie biegał w różowych śpiochach hahhah
zresztą i tak powstrzymywałam sie z tymi zakupami i kupowałam takie w miarę różnokolorowe. W tesco wymieniają kolekcję i super kompleciki np. sukienka z bluzeczką (różne rozmiary, nawet od 56) kosztuje 20 kilka zł. No ale na sukienkę sie nie odważyłam, bo i ile chłopakowi mogę założyć różowe (tak troszkę różowe...) śpiochy to w sukienkę go już nie ubiorę hahah wystarczy, ze moja teściowa męża w sukienki ubierała (miała już syna i nastawiła sie, ze drugie będzie dziewczynka ... a tu siusiolek !! )Poza tym zakochałam sie w tych ubrankach na chrzest - http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/7...ztu-MELANIA/51 fakt - ceny kosmiczne, mąż zawału dostanie, ale warto na taką okazję |
|
|
|
#523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mu powiedziałam, że albo kupujemy wcześniej, pomalutku wszystko, albo po porodzie w 2-3 dni będzie musiał sam wszystko kupić i ganiać po sklepach to od razu przystał na moją wersję jedynie co wózek pewnie na ostatnią chwilę zamówimy, że gwarancja nie uciekała Cytat:
![]() Cytat:
witaj u nas byłam w tesco ostatnio ale w moim były tylko śpioszki po 49zł co to za wyprzedaże?? Jak długo mają być?odnośnie porządków świątecznych też się staram na co dzień mieć czysto, ale wiadomo, że szafki u góry nie myję co tydzień, to samo z oknami czy płytkami w łazience. No i sobie pomalutku robię. Okna i szafki zostawiam mężowi - sama się boję trochę wspinać a niech i on się na coś przyda
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też są cudne zestawy i to od 30 zł!
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze troszkę pogadacie o ciuszkach i cos kupię
i małż mnie wyrzuci z domu, bo po K. jest tyle ciuszków że dwa ogromne pudła ze dziecięcymi rzeczami wywiozłam do rodziców, bo nie mam się gdzie pomieścic z tym wszystkim ale jak będzie ONA to na bank coś dokupię - np. sukieneczki |
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
hmm może u Ciebie nie ma tej promocji, ale jak wymieniają kolekcję to raczej wszędzie w sieciówkach .... normalnie tam są takie ceny jak piszesz ok 50 zł za sztukę.
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa2 a Ciebie to zamorduję za ten smalczyk wczorajszy narobiłaś mi takiego smaka, że się chodzę i ślinię na samą myśl o nim muszę koniecznie mamę poprosić na święta o niego
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-04-12 o 14:03 |
|
|
|
|
#530 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa
. Ja chciałam, żeby wózek miał przednie skrętne kółka, bo poprzednie kolosy z pompowanymi kołami po prostu mnie, drobinkę na zakrętach wykańczały.Cytat:
. Ja już miałam taki 2 razy i sprawdziła się tylko gondolka, a potem to już zwrotna spacerówka. Dlatego wzięłam ten, bo jako spacerówka jest bardzo chwalony i może obejdę się bez dodatkowego wydatkuCytat:
i gratulujęCytat:
Cotynato, świetny płaszczyk i bluzka (buty nie w moim guście, wolę szpilki i ewentualnie balerinki )Cytat:
), natomiast słone i kwaśne smaki rules![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aha! A propo's poziomu cukru, to jeszcze nie mialam robionego w ciąży (w sumie to mam glukometr w domu, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, aby go użyć ). Czekam na test obciążenia glukozą, ale to pewnie dopiero w okolicy 20tyg.---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() A ja porządki zostawiam małżowi. Jest po prostu kochany .
|
|||||||||
|
|
|
#531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jedne były megaciężkie a inne jak piórka Pokopane mam sny![]() Cytat:
Kupiłam se wiadro i mopa - żeby się nie schylać i nowe szmatki i wogóle jakoś mam szał na sprzątanie Ale wszystko z głową, okna mi mama umyje, na szafach kurz pościera tż.Cytat:
![]() Witaj u nas ![]() Kupiłam glukozę, już mi niedobrze na samą myśl o tym Ale na szczęście mamcia mi w domu zrobi to nie muszę nigdzie jeździć
|
|||
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu, zdrówka
Witam nową mamę, kolejną Agnieszkę Że jak? Boże, widzisz i nie grzmisz! Dziewczyno, jak ja mam teraz swoje brzucho wklejać (i resztę, bo tyłek też mam niezgorszy), to czego Ty się u mnie dopatrzysz? Cytat:
za szybki koniec tygodnia i za wizytę.Cytat:
![]() To Ty w zespole pracujesz? Cytat:
Bardzo dobre wiadomości ![]() Wczoraj mnie podkusiło na horror Dobrze, że u mnie mama ani teściowa się nie wtrącają. Teściowa może by i chciała, ale mąż popiera mnie we wszystkim i prosiłam go, żeby porozmawiał z mamą, żeby się za bardzo nie interesowała i jest dobrze ![]() Stwierdziłam wczoraj, że faceci są w pewnych sprawach baaaardzo do tyłu Pytam męża, jak duży się urodził, a on nie wie. Nie wiedział nawet czy urodził się naturalnie czy przez cc, w terminie czy nie. W ogóle jakby do niego dopiero dotarło, że jego mama miała wielki brzuch, on się urodził i był takim maluszkiem Dobrze, że ani on ani jego siostra nie byli wielkimi dzieciakami, do 4 kilo sporo im brakowało. Ja też poniżej 4 kg miałam, może nasze dziecko też będzie nie takie bardzo duże ![]() Idę się wypięknić, bo wybieram się do okulisty, mam nadzieję, że badania wyjdą ok.
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co mi się kiedyś śniło? Aż mi się głupio przyznać, ale Wam powiem. Że karmiłam szczeniaczki mojej psinki. I to własną piersią
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jakbym była pewna, że w każdym jest taka promocja to bym pojechała do sąsiedniego miasta, a jest około 25 km to nie tak dalekoAgnieszka witam
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to faktycznie normalne pranie plus żelazko powinno wystarczyć.Cytat:
zresztą pewne rzeczy wolę sama zrobić
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W końcu obydwoje martwimy się o dzidziusia i nie chcielibyśmy, żeby wydarzyło się coś złego.A mój Michaś zaczyna dzisiaj 18 tydzień |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołchy, nie piszta tyle.
![]() Mnie mamcia też obkupuje w śpioszki i bamboszki, większość jak dla dziewczynki i TŻ się irytuje; za każdym razem jak u niej jestem to mówi swoje: "Chodź Ci coś ślicznego pokażę" i wyciąga te sukieneczki, sweterki i inne cudeńka. )...Wyszłabym sobie gdzieś popatrzeć na ciuszki, te wyprzedaże jeszcze takie malutkie, a ja mam ochotę coś sobie kupić. Wczoraj byłam w Niemczech, ale też nic nie było, oprócz jednych spodnio-leginsów w C&A za 7 euro, ale nie mogłam się zdecydować i w końcu kupiliśmy tylko cukier.
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

Może jakoś pomału na raty dam radę, ale firanki to już mąż będzie musiał zawiesić, tego nie dam rady. Meble w kuchni pomyłam, zostały jeszcze 3 pokoje do ogarnięcia

klas ki:

. Ja już miałam taki 2 razy i sprawdziła się tylko gondolka, a potem to już zwrotna spacerówka. Dlatego wzięłam ten, bo jako spacerówka jest bardzo chwalony i może obejdę się bez dodatkowego wydatku
i nie wiem czy poźniej ze wszystkim zdążę
, ale stwierdziłam, że bardzo gruntownych porządków w tym roku robić nie będę, chyba,że mi mąż pomoże, ale bidulek ciągle w pracy i często po 12 godz
i pewnie nie nadrobie. Caly tydzien mi sie taki zapowiada. Przynajmniej do soboty wlacznie. Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. Trzymajcie kciuki zebym przezyla ten tydzien. Postaram sie cos napisac w czwartek po USG.
za szybki koniec tygodnia i