|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
a ja ide polezakuje, bo jakies skurczybyki sa
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() ja smiesznie wstaje z lozka na siku, a wiec z boku sie podnosze, daje duzy krok zeby tz ominąć ( spie od sciany), pozniej schodze z lozka, nastepnie prostuje sie i ideeeeeeeeeeeeeeeeeeee wolnym krokiem do toalety ![]() SAPIE PRZY TYM NIEMIŁOSIERNIE
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym poszła obiad robić ale najpierw muszę jechać na jakieś zakupy, bo pustki w lodówce
Nie chce mi się
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
O, basta, jaki tu ruch
![]() Mimbi, słuchaj, może Jemu nie o sam wózek chodzi i kupowanie, tylko że głupio Mu wobec siostry? W końcu ona to raczej, żeby Wam pomóc, nieważne, czy fajna, czy nie. Sytuacja nieciekawa, niezręczna, no ale musi być jakieś wyjście... Agnieszko.M, padłam na opis łoża małżeńskiego Co do Waszych objawów, to jedno jest pewne, zaczyna się i w każdej chwili może się pojawić komunikat na forum na czerwono ![]() Ja sobie jeszcze na luziku siedzę, zero objawów, ale też pokornie i niepokojem patrzę w gacie Jednak popłochu siać nie będę, bo już widzę, że to nie tak, że już teraz now ![]() Przyznam się, że stawiam na naszą Eweskę jako pierwszą rodzącą. Nasza cicha woda, oaza spokoju, pracowita mróweczka ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Moniqac, ten dodatek, to drobiazg, naprawdę nic takiego, ale przydatne ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Zytus, MC Flurry....
|
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja na szczęście śpie od brzegu, ale też mam problemy z wydostaniem się na siku ![]() |
|
|
|
|
#2408 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ale zaczęło wiać u mnie, będzie lało bo zachmurzyło się, lecę ściągnąć pranie z balkonu bo pewnie suche a szkoda żeby zmokło jak zacznie padac. |
|
|
|
|
#2409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche mnie to drażni bo moj tz popada ze skrajnosci w skrajnosc. albo mi nie pozwala podnosic niz ciezkszego niz 1 kg. albo jak np dzisiaj chcial zebym mu przelala farbe z 5 l wiadra na podstawke pod walek i na kolanach mialam to zrobic... burak ![]() Cytat:
daisy mowila ze chce![]() tez wlasnie przerazilam sie iloscia zuzywanych pampersów... och Cytat:
|
|
#2410 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest pretekst)Cytat:
![]() osz Ty małpo... uwielbiam mozzarelle .Cytat:
.Cytat:
DZIĘKUJĘ .miłego spędzenia czasu u Mamy - żeby TZ tira na Twój zestaw do spania nie musiał wynająć .Cytat:
dzięki Kochana. .Cytat:
![]() no własnie - wiedziałam, że komuś coś jeszce miałam napisać .Cytat:
![]() jak przydatne to nie drobnostka .ide robić obiad, bo nic nie zjemy. buziakiiiiiiiii. |
|||||||
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zarzuc no ![]() a z cyzm masz? ja wlasnie ugadalam tesciowa, ze jutro pierozki z truskawkami ale musze kupic ![]() Cytat:
![]() a Ty nie lezakuj tyle, bo sie rozleniwisz ![]() ![]() a ja sobie jade do rodzicow na godzinke bo mi sie nudzi z deksza:P |
||
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale mam mega lenia..Tak od 11 robię wszystko, żeby nic nie robić
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam cielecine w plastrach i zawinelam do srodka kawaleki mozzarelli, szynki gotowanej i pieczarki takie podsmazone z cebulka a i pozniej obtoczylam w panierce kukurydzianej![]() agus87 to nie ja mam knedle dzisiaj tylko moniqac ![]() moniqac dasz mi przepisiak na te knedle, trudne sa do zrobienia??? W ogole dziewczyny co przygotowujecie na Wielkanoc do jedzenia, bo tutaj to Wielkanoc spedza sie poza domem, w sensie taka majowka albo robi sie piknik na plazy czy gdzies na lonie natury, w sumie to bedzie nasza pierwsza Wielkanoc tutaj, bo co roku gdzies wyjezdzalismy i sie zastanawiam co dobrego przygotowac no na sniadanie moj maz chce jajecznice
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecek z netem Cię rozumiem... Masakra, dobrze, że gdzieś wychodzę z domu, to biorę lapka i gdzieś zawsze net jest. Jakbym w domu siedziała, to pewnie jak na szpilkach, czy któraś nie urodziła
![]() żeby z porodem poszło po Twojej myśli - więc jeśli chcesz choćby dziś, to tego Ci życzę, a jeśli jeszcze nie, to żeby dzidzia posiedziała jeszcze w brzuszku ![]() monika21121984 Tak, tak, dziś 36 tydzień czas zacząć mazianka Wow, ale Ci brzuszek urósł od ostatniego zdjęcia ![]() Bardzo ładny ![]() Zytus Ty masz za dobrze z tym tż'em... Gotuje, przywozi McFlurry... Jeśli naprawdę do tego będzie przewijał Igorka, to nic tylko pozazdrościć A mój tż dziś ratuje świat Poszedł robić prezentację i podobno dobrze mu poszło i szef to bardzo docenił ![]() Może dadzą mu umowę o pracę? ![]() Wrzucam Wam zdjęcie brzusia (drugie mam w albumie ). On w ogóle już nie rośnie ![]() Chociaż może to i lepiej, i tak mam co nosić A piszę do Was korzystając z netu w Bibliotece Narodowej. Przez co nie piszę pracy mgr
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-04-12 o 13:54 |
|
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
U nas tradycyjnie na śniadanie żurek
![]() Na obiad nie wiem właśnie co wymyśleć... bo na słodko to mój mężuś musi mieć swojego ukochanego murzynka, bo inaczej to nie święta dla Niego ![]() No i moja ulubiona sałatka Gyros.... mniaaaam nic więcej nie szykujemy, bo i tak pierwszy dzień świąt u mojej rodzinki, drugi u rodzinki tż rodzinnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Princi hehe nie zaginęłam jeszcze
czasem zaglądam ale nie mam w zasadzie o czym pisać remont zakończyliśmy ale teraz sprzątanie mama mi umyła okna, firany powiesiłyśmy a teraz pozostało posprzątać resztę dzisiaj robię porządek w kuchni, tzn taki mam plan, póki co siadłam na dupie i siedzę Aguś po pierwsze na konwalie za wcześnie tak jak dziewczyny już Ci pisały...a po drugie w tajemnicy Ci powiem konwalie majowe są pod ochroną te co rosną w lesie
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall pokaźny brzuszek
śliczny
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny... ratujcie, bo ja chyba za ciemna jestem,żeby zrozumieć jak działa ta Karta dla Mamy i Maleństwa z rabatami w DOZ
Mam ja aktywną, powiedzcie mi tylko, kiedy te rabaty się naliczają? tzn. obojętne czy kupuję przez neta, czy w normalnej aptece?
|
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi ja nie robie nic
W pierwszy dzień świat idziemy do teściowej ( wbrew pozorom się ciesze bo siostra tz przyjeżdża), a w drugi dzień świat do kogoś z mojej rodzinki, ale czy do babci, czy mamy, czy wujka to się okaże, zależy gdzie się zjadą wszyscy :P a świąt wielkanocnych to ja sobie nie wyobrażam bez białej kiełbasy z chrzanem Jajek mogłoby nie być, ale kiełbasa obowiązkowo Zazdroszczę świąt na łonie natury
|
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
A ja już bym chciała mieć w święta malutką.... byłoby super
|
|
|
|
#2421 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, 4 maja język polski pisemny .. później matma i angielski, a 17 i 20 ustny angielski i polski .. całe szczęście, że matmy ustnej nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
chyba by pasował do sytuacji .. Nie wiem o co dokładnie chodzi , ale nie denerwuj się Pamiętam, że jak byłam ''mała'' też czasem potrafiłam tak mamę z równowagi wyprowadzać .. chociaż też zależy jak bardzo poważne te kłamstewko .. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale teraz już jestem i nigdzie nie uciekam Pisałyście o obecności TŻtów przy porodach .. Ja przed ciążą i na początku jej trwania byłam absolutnie na nie On twierdzi, że chce być przy narodzinach Gabi, ale jeśli będę chciała żeby wyszedł to też to uszanuje ..A propo TŻta .. w niedzielę leżymy sobie i mówię Mu, że Mała już się ze dwie godziny nie rusza, a on do mnie ''Poczekaj.'' Przyłożył usta do brzucha i zaczął gadać ''Gabrysiu.. Gabryysiuuu'' .. a po kilku sekundach Mała się tak rozbrykała, że to szok następnego dnia mi napisał smsa, że się wzruszył wtedy strasznie .. kochany
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, w moim gimnazjum zwalnia się etat polonistki od września. Jutro z rana śmigam tam z papierami, niech leżą. Trzymajcie mocno kciuki, to może się uda
Fajnie by było, bo miałabym blisko i mogłabym śmigać na piechotkę, a że to szkoła wiejska, to i zarobki troszkę wyższe...
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. zawsze słyszałam od nauczycielek, że praca w gimnazjum to najbardziej niewdzięczna jaka może być że dzieciaki w gimnazjum to najgorsze co może być więc kciuki nie tylko za to żeby się udało, ale i za to, żeby przyszło Ci pracować z normalną młodzieżą
|
|
#2425 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zebys wiedziala, mam lenia na maxa boli mnie dół jak na okres![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
okazja jak sie patrzy
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Catia Ja używałam przy zakupach przez Internet i pani naliczyła mi rabat
![]() Weredka ![]() antropia Dziękuję
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie się tam dobrze pracowało w tym gimnazjum (miałam tam praktyki), a też trochę inna jest specyfika, bo to moja "wieś", znaczy sąsiednia, ale tam się uczyłam. Tak więc baaaaardzo bym chciała, ale czy się uda, to wyjdzie w praniu.
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY, jak nadal będziecie tak szybko produkować posty to żadna się nie zdąży rozpakować w tym wątku !!
a tytuł zobowiązuje
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
to zebrałam opinie co do obecności Tż tów przy porodzie
![]() może i mój zmięknie...w szpitalu to będzie na pewno (zresztą mnie tam zawiezie) no, a co dalej to pewnie i ak wyjdzie w praniu bo plany planami... matall fajny kształt brzuszka masz obżarlam się frytkami
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
Ooooł jeeeaaa
ja chcę już na porodówkę!! Jakoś się tak napaliłam po wczorajszej wizycie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Nie chce mi się

żeby z porodem poszło po Twojej myśli - więc jeśli chcesz choćby dziś, to tego Ci życzę, a jeśli jeszcze nie, to żeby dzidzia posiedziała jeszcze w brzuszku 
Pamiętam, że jak byłam ''mała'' też czasem potrafiłam tak mamę z równowagi wyprowadzać
.. chociaż też zależy jak bardzo poważne te kłamstewko ..
ale teraz już jestem i nigdzie nie uciekam
następnego dnia mi napisał smsa, że się wzruszył wtedy strasznie .. kochany