|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
chyba dobrze twoja dzidzia ważyła... mój w 28tc (skończonym) ważył 1200 i ponoć było ok.
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sietak z mezem uplakalam, ze szok ![]() ide sprzatac szafki w kuchni ![]() ![]() no wlasnie, tak jak napisala andziotek nie ociagac sie, rodzic! ![]() ja chyba dzisiaj obejrze jakis horror, skoro takie wstrzasy wywoluja odejscie wod
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-12 o 18:26 |
||
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania my nowe mebelki dla Flawcia przwyezlismy mniej wiecej 3 tygodnie temu, w pokoiku okno otwarte bylo dzien i noc, wymylam je, ale smierdzialy nowoscia, dzisiaj dopiero pukladalam ciuszki i zostawilam i tak otwarte okno...chyba innego sposobu nie ma jak wietrzenie...
Grazin no dawno mi nikt nie nakopal
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
musze wam powiedziec ze przed chwilą bardzo miło mnie moj wujek zaskoczył, ten ktory mieszka nademna, bo od jakiegos czasu drzemy ze soba koty i ogholnie dobrze nie zyjemy ze soba bo im wiecznie cos przeszkadza...
i spadl mi kwiatek z okna bo byl przeciag i ten przyleciał (myslaolam ze mnie zrypac ze sie trzaskam, bo to normlane...) a ten ze myslał ze moj tż coś robi z remontem bo by mu chętnie pomógł i jak by cos potrzebował to zeby po niego przyjsc. a ja w tym czasie zdrapywałam gładź wokół okien bo nam sie tam wilgoć zebrała i grzybek wychodował i powiedział zebym tego nie robiła bo on sie martwi zeby sie nie przeciazyła i odpoczywała. i w ogole byłu mnie 20 min i gadał JAK CZŁOWIEK! co jest na prawde zaskjakujace, w ogole trroche mnie inaczej traktuje jak sie dowiedział ze w ciazy jestem. chyba sie cieszy
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej to nic nie czytać, nie mieć neta i wtedy człowiek by się nie denerwował Grazin, no widzisz dobrze że wujek też okazał się człowiekiem.
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus te filmiki niektóre śmieszne, a niektóre straszne! jak lecą na złamanie karku to patrzeć nie mogę
Princi ech to ładnie czasu potrzeba na pozbycie się tego smrodu ! Grazin o to super, jednak ciąża potrafi wiele zmienić łeeee Ty ten SMRÓD lubisz
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
the_Sania musisz wietrzyc i zamknij drzwi w pokoiku i zostaw okno otwarte, bo w nocy jest takie zimniejsze powietrze to sie lepiej wysmiarduje
dzis jeszcze raz je umylam pronto dolanym do wody...Dziewczyny jak myslicie oplaca sie ta karuzelka co dzis link wklejalam? bo chce brac udzial w licytacji... http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK mój synuś też nie jest mega pokaźnych rozmiarów, raczej taki średniaczek z niego.. Mimo, że ja jestem wysoka, mąz raczej też do mały ludzi nie należy i zaczęłam sobie do głowy dobierać, że pewnie coś nie tak.. Dopiero lekarz mnie uspokoił, że po pierwsze - wymiary z USG sa tylko przybliżone i często dzidzia rodzi się większa, a po drugie - to że teraz dzidziuś mały nie oznacza, że po urodzeniu już taki zostanie.. I ze nawet nie ma to związku, bo dzieci, które biły rekordy w wadze przy urodzeniu, po paru latach okazują się "normalne" w stosunku do rówieśników i wcale nie większe, czy grubsze..
![]() Grazin może wujek myszy się boi |
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, Sania to fakt ze ciaza duzo zmienia, mam nadzieje ze jak pojawi sie dziecko to jednak mu sie nie odwidzi... ale ma przebłyski człowieczeństwa to najważniejsze
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Princi z przesyłką wychodzi 20 euro, tak? hmm.. według mnie jak na używana to cena nie powalająca.. ale nie wiem jak u was ceny takich karuzeli sie kształtują!
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no może masz racje ![]() albo sie boi ze do piekła pójdzie;P bo to jak on nam zyc nie dawal to przechodziło ludzkie pojęcie, juz go momentami mialam dosć. kiedys zrobił mi dziką awanturę bo zaprosiłam znajomych i siedzielismy na ogrodzie i ... śmialiśmy się, albo że chodziłam siku o 3 w nocy i otwierałam drzwi a im się niesie. albo stwierdził ze nie bedzie trawy kosił koło domu bo on nie chce robaczków zabijac... no człowiek conajmniej dziwny...
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak? Przesyłka 10e? Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-12 o 18:47 |
||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka sama przesylka kosztuje 16 euro, a teraz karuzelka jest za 10 ale napewno cena wzrosnie, taka karuzela nowa u nas kosztuje ok. 70-80 euro, wiec troche sporawo, jak na rzecz ktora posluzy zaledwie pare miesiecy...
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od paru dni tak mamCytat:
![]() o budyniu nie pomyślałam, a to dobry pomysł .... Cytat:
nawet powiem szczerze że niewiele się smaruje po kąpieli bo mi się nie chce ... w pierwszej ciąży smarowałam się Galeniciem (Elancyl) i narazie różnicy żadnej nie widzę, a wtedy kupe siana wydałam na te kremy ... Cytat:
|
||||
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
JanuszAga, trzymam kciuki, takie rozpoznanie jeszcze niczego zlego nie wrozy.
Matall, zafascynowal mnie Twoj brzuch, i protestuje, bo on rosnie jak dla mnie, niech laduja Ci ten net, ja swoj musze sama ogarnac. Boli mnie kurcze czesto jak na@ niewiem juz do jakiej czestotliwosci tych skurczow czekac.... nie dlugo musze isc zrobic wejscie smoka, moze ze stresu nie urodze? Ale jakbym jakims cudem cos zalatwila to dopiero sie pochwale
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Dawno nic nie pisałam, bo jakoś nie umiem sie wbić w Wasze rozmowy
JanuszAgnieszka nie martw sie, na pewno wszystko będzie dobrze Aha, moja Emilka urodziła się też z małą wagą, bo miała 2800g, ale nadgoniła rówieśników, nawet z nawiązką
|
|
|
|
#2537 | ||
|
Rozeznanie
|
TŻ dojrzał
mówi do mnie ''o patrz, podrapałaś się !'' a ja gdzie .. i tak dotknęłam ręką i takie wgłębienie dziwne aż poczułam i poleciałam po lusterko się nagimnastykowałam żeby to zobaczyć, a jak zobaczyłam to aż żałowałam okropny , czerwony , kształtem przypomina błyskawicę ![]() Cytat:
a jakbym miała czekać aż się dobrze wchłonie to bym musiała na golaska stać z pół godz ![]() Cytat:
babcia wymieniała meble kuchenne i jak do niej dziś weszłam na chwilę to aż musiałam się zaciągnąć tym zapaszkiem
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj na glukozie 75g, dzisiaj odebrałam wyniki na czczo miałam 90 a po 2h miałam 108 a jak wyczytałam normy to są 50-100. ale to jak mam tak lekko przekroczoną to chyba nic nie znaczy nie ?
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze to głupio, jak przesyłka wychodzi drożej niz przedmiot.. W Polsce za 120 zł nową udaje się kupić i też do Włoch można wysłac, więc można kogoś zaangażować ![]() Strasznie drogo nowe u was chodzą
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
spokojnej nocy
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka wiesz co wlasnie pytalam sie wielu sprzedawcow na allegro ile kosztowalaby wysylka do Wloch to tez licza sobie 70-80 zl wiec sie nie oplaca...niestety duzo osob zarabia na przesylce...a ta kosztowalaby 16 euro, bo z Niemiec...
|
#2542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
dobra nie udalo mi sie wylicytowac tej karuzelki, poszla za 25 euro plus koszty wysylki, wiec sie nie oplacalo...
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
prędzej uwierzę w cud
![]() tym vbardziej ze on mieszka nademna a nie pod:P wiec na głowe mu nic nie upadło, chyba ![]() zapomniałam o pieczywie. musze leciec do bronki, obym znowu tam skurczu nie dostała jak wczoraj
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
a jak wroce i nie wezme sie za farbowanie włosów to proszę kogoś spośród siebie wytypować zeby mi nakopał w dupkę ok?
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla wuja![]() Cytat:
wez prysznic jak beda sie nasilac to pochodz troche jak dalej beda sie nasilac jedz na IP (to sa zalecenia z mojej SR) bo niektore kobiety jako tako nie odczuwaja skurczow tylko taki bolesci wlasnie ![]() 3mam kciuki !!grazinku ja chetnie cos porobie ![]() moge cie nawet pokopac bo mam tyle energii, ze szok wlasnie wypucowalam wzystkie szfki w kuchni, umylam lodowke i wypucowalam lupek z alkoholem w salonie aha i poodkurzalam i teraz sie zastanawiam co by tu...jeszcze..:P ooooo, moze spacer ![]() ale najpierw chyba zjem kolacje
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-12 o 19:21 |
||
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
jak mowicie o wadze dzieciaczków to sie zaczynam cieszyc ze moj seba nie jest wazony za kazdym razem bo pewnie bym sie zamartwiała albo nie wiadomo co ze za mały ze za duzy...
w poniedziałek mam usg i wazenie wiec ciekawa jestem
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2h <120 powinno być, więc jest ok |
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś pomyślałam sobie że chyba przestaje się martwić tym że moja dzidzia taka duża jest. Pewnie do 4 kilo dobije na pewno, w czwartek idę do lekarza chyba zmuszę lekarkę do USG, niech sprawdzi ile waży i mierzy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

Zmartwiłam się Twoją wiadomością
Powiem Ci, że moje dziecko w 29 tyg (skończonym) ważyło 1300 więc podobnie jak Twoje i lekarz nic nie mówił, że coś może być nie tak. Teraz będę się zastanawiać 

od paru dni tak mam
okropny , czerwony , kształtem przypomina błyskawicę
dla wuja