|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
mazdrajka- u mnie relacje z mężem układają się bardzo dobrze. Dzielimy się opieka nad córeczka, on zajmuje się domem. Bardzo troszczy się o moje zdrowie. Duzo gadamy, wygłupiamy się, oglądamy razem ulubione seriale.
Jako kochający tatuś jest dla mnie bardzo seksowny i słodki, normalnie schrupałabym jego i Nadunię, gdy są razem ![]() Męża kocham w zupełnie inny sposób niż córeczkę, oboje są dla mnie równie ważni. Na pewno nie mam takiego klimatu, ze czuje się tylko mama, bo wraz z powracającą sylwetka czuje się coraz atrakcyjniejsza i tylko czekam, aż się wygoję ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-12 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Iza - ja ją dorwałam właśnie na Allegro. ale szczerze to żałuję,że wzięłam tą dużą, podróżna jest chyba fajna, można ją wszędzie przyczepić a dużą niekoniecznie...
wanilko - dzwonię w czwartek i mam nadzieję,że wrzuci mnie na poniedziałek następny, też prywatnie ale mam nadzieję,że znajdzie dla mnie czas ![]() Mazdrajka - u nas relacje są bardzo dobre,tż jest wyrozumiały, pomaga, taka druga mama, ale mam żal do siebie bo czasem jestem za nerwowa ![]() ![]() ![]() Pati- a wybrałaś jakąś metodę anty ?przepisał Ci tabletki? jak ja Ci zazdroszczę ,że nie krwawisz ja już dostaję ..piiii...&$#$#%$#%#@ Kasiu - i laktator i przystawianie do piersi bo muszę odciągać milko kiedy jadę na uczelnię ![]() no i musze lecieć i nie odpiszę każdej ![]() na wspólnej leci ![]() Aaa pochwale się,że byłam u fryzjera, kosmetyczki i na zakupach ciuchowych. zaczynam czuć się ze sobą bardzo dobrze ![]()
#1323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo po prostu cały czas poświęcamy malutkiej ![]() ale w żadnym stopniu nie odczuwamy tego negatywnie, tak już jest że teraz nie mamy czasu dla siebie, wspólna opieka nad dzieckiem w sumie nas łączy ![]() tż bardzooo mi pomaga, nie wiem co bym bez niego zrobiła. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
w takim razie chyba zdecyduje się na podróżną zazdroszczę, ja jeszcze nie mam ani siły ani ochoty na zakupy ciuchowe ![]() kurcze ... jak dużo chodzę to wieczorem w kroczu mnie tak dziwnie ciągnie, dziewczyny czy wy jeszcze odczuwacie dyskomfort w kroku? ile to trwa?
![]() |
#1324 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mazdrajka, poniewaz mialam ciaze wysokiego ryzyka to od samego poczatku maz poszedl w odstawke, teraz polog i opieka nad dzieckiem i jakos tak niestety przywyklismy do tego, ze juz nie pamietamy co to jest przytulanie sie. Jestesmy czasem po prostu tak padnieci, ze ja np o 22 juz nie jestem w stanie usiedziec i sie klade, a on zajmuje sie malym, zebym odpoczela i pospala troszke. pomaga mi we wszystkim i troche sie martwie jak to bedzie jak wroci do pracy co nastapi juz za tydz. Nie chodzi mi o to, ze sobie z malym nie poradze, bo juz jestem mozna powiedziec obcykana i tez juz tak nie panikuje, ale chodzi o zmeczenie. W kazdym razie odkad zaszlam w ciaze az do tej pory ani razu zesmy sie tak konkretnie nie poklocili. Byly jakies tam spzreczki, ale po 15min juz byla zgoda. Teraz przy malym wszystko robimy wspolnie i stalismy sie rodzicami pelna geba hehe. Zauwazylam, ze zaczelismy sie bardziej szanowac i wspierac i maz jest dla mnie duzym wsparciem. Tak wiec nas synek zblizyl jeszcze bardziej.
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-04-12 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
Iizabela- mnie tam dalej boli i ciągnie, ale jestem 12 dni po porodzie.
Głowa mnie boli od tego dzisiejszego słońca i zauważyłam, ze sobie dekolt opaliłam. dzięki tym spacerkom będę brązowa jak czekoladka, muszę kupić dobry krem z filtrem do twarzy.
#1326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie ciekawe kiedy ja się wybiorę gdzies z domku ![]() ![]() mnie właśnie już przestawało boleć a tu dziś usiedzieć nie mogę tak boli... na dodatek dalej mam to swędzenie i piecze mnie troszkę ale podmywam się tantum rosa i przechodzi. masakra jakaś tylko że ja dopiero 9dni po porodzie jestem
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam prawie w ogóle pomocy, bo mąż pracuje po 10-11h i jeszcze robi na uczelnię rzeczy, a ja mimo to zła jestem czasami w nocy, że nie wstaje, chociaż to pewnie egoizm z mojej strony, ale faktycznie jestem bardzo zmęczona ciągłym zajmowaniem się małym, a raczej poczuciem, że tylko ja się nim zajmę tak, że nie będzie płakał. W dzień nie jest źle, ale wieczorami i w nocy jest padaka...przytulanie było ze 2 miesiące temu, teraz ciągle jestem zmęczona.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Nie sadze, żeby to był egoizm, bo masz prawo czuć się zmęczona, samodzielna opieka nad tak małym dzieckiem to całodobowy etat właściwie.
#1329 |
Rozeznanie
|
Monti lekarz mi powiedział, że przy karmieniu piersią mogę stosować tabletki Cerazette. No można też założyć spiralę lub zastrzyki stosować ale ja nie zdecyduję się na takie inwazyjne metody więc wybrałam tabletki. Na razie nie kazałam mu przepisywać bo przez najbliższe kilka tygodni nie będę się przytulać z TŻ bo mam jeszcze dosyć wrażliwe to miejsce po nacięciu w kroku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
My jesteśmy ze sobą od 11 lat i mąż jest miłością mojego życia. A Mateusz, mimo że myślałam że to nie jest możliwe, jeszcze zbliżył nas do siebie. Mąż bardzo wspierał mnie przez całą ciążę i bardzo interesował się małym. A przy porodzie jego obecność była dla mnie bardzo ważna Oczywiście podczas CC nie był przy mnie, ale czekał na korytarzu i jak tylko przewieźli mnie na salę pooperacyjną, przekazał przez pielęgniarkę aparat ze zdjęciami małego i kilka informacji o nim (a w szpitalu było tak, że nikt tam nic o dziecku nie umiał powiedzieć i jak tata informacji nie przekazał, to inne mamy nic nie wiedziały). Nie wiem jakbym to przeżyła bez niego.
Od wczoraj niestety musiał wrócić do pracy, więc małym zajmuję się sama. Mąż wychodzi z domu ok. 6:00 i wraca o 19:30, więc siłą rzeczy nie ma możliwości zrobić zbyt dużo. Poza tym tez jest zmęczony tak długim dniem pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja 40 tc zaczęłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() U nas Mały wyrabia 200 % normy, w ciągu tygodnia przytył prawie 500 g ![]() ![]() ![]() ![]() Krwawienie skończyło mi się już tydzień temu ![]() ![]() ![]() Co do rozmiarów, to nie uwierzycie, ale chyba wyglądam jeszcze lepiej niż przed ciążą, SZOK ![]() ![]() Buziaki ![]()
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2011-04-13 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
ale mam wisielczy humor, pogoda beznadziejna i znowu będzie kiszenie w domu
![]() do tego małej wyskoczyło pełno krostek na czole i ze 4 na brodzie ( do tej pory góra 2 lub 3 na raz miała ) czyżby jednak jakieś uczulenie ![]() Cytat:
to trzymam kciuki żeby cię szybko przyjął ja też już u fryzjera byłam tzn fryzjer u mnie przed chrzcinami, zakupy ciuchowe u mnie niestety wyglądają strasznie i chociaż byłam trzy razy to nic nie kupiłam ![]() ![]() ![]() zazdroszczę wam dziewczyny bo mój mąż jakoś tak nie kwapi się do pomocy jak go poproszę to owszem pomoże ale sam z siebie nie, kąpiemy wspólnie itd ale ja nie widzę tej miłości z jego strony jaka była na początku ![]() ![]() ![]() ![]() olusia gratuluje ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-04-13 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój TZ dostał z pracy tylko 2dni wolnego tzw. urlop okolicznosciowy i nic wiecej odrazu poszedł do pracy bo ma prezesa poj.ebusa ![]() ![]() ![]() w nocy jak usłyszy małą bo często po prostu ze zmęczenie nie słyszy to wstaje, poda mi ją do karmienia, pozniej przebierze i uspi spowrotem ![]() ![]() ![]() ehhh mam nadzieję,że nie zapedzimy się w kozi róg.... moja mała wczoraj dostała MM... ![]() ![]() musiała się nie najeść. aaa przy obcinaniu paznokci zraniłam Malwince paluszka ![]() ![]() ![]() u mnie kg wogóle nie spadają ![]() ![]() jeszcze na dodatek śnieg prószy wrrr ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-13 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a i zamowilam na all zestaw z medeli SNS moze to pomoze ktos uzywal?? GRATULUJEMY MESIACZKA ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | ||
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kończymy 3 tygodnie
![]() Jak ten czas leci ![]() Cytat:
![]() teraz w sumie po 3 tyg. jest już dobrze, jedynie wieczorem boli jak w dzień dużo chodzę ![]() ojjejj ja też coś złapałam, i wczoraj zaczęło tak strasznie swędzieć i wydzielina z pochwy zaczęła mi drażnić ranę, i musiałam do gin zadzwonić, zapisał mi dopochwowo Gynalgin, mam nadzieję, że pomoże ![]() Cytat:
mój też pracuję i studiuje, i akurat teraz jest na ostatnim semestrze i ma masę pracy w domu ![]() i jak go nie ma to ja na głowę dostaje, i czekam, żeby się zajął małą (co on chętnie robi, pomimo, że ledwo na oczy patrzy) a potem mam wyrzuty, że go obciążam ![]() i tak w kółko
![]() |
#1337 |
Wtajemniczenie
|
jejuuu jaki mam nawał
![]() ![]() cycki mi zaraz eksploduja, mleko sie leje strumieniami ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-13 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Castia
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, mam pytanko, chcę wprowadzić już odciąganie pokarmu (głównie dla wygody, kiedy muszę wyjść na dłużej niż przerwa w karmieniach), ale nie chcę też zrezygnować z karmienia piersią, kiedy najlepiej odciągać pokarm? Karmię co 3 h na zmianę raz z lewej raz z prawej piersi, boję się, że odciągając pokarm między karmieniami rozreguluje mi się laktacja... Nie mam zielonego pojęcia jak to wprowadzić ![]()
#1340 |
Wtajemniczenie
|
wiesz ze z toba Kasiu zawsze
![]() ![]() agaaga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-13 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys przeczytalam ze ddziecko kocha rodzicow bezinteresownie taka sama wielka miloscia, w koncu ma tylko 1 mame i 1 tate - wiec glowa do gory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale coraz bardziej boję się powortu tż do pracy i też za tydzień... bo zawsze to ulga jak on go bierze do odbicia ja wtedy mam czas dla siebie, czy też w nocy mi go usypia, przebiera, czy zajmie się kiedy ja popołudniu śpię..ale mam nadzieję,że wbiję się w rytm i nie będzie mi straszne 12 h bez niego.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() castia - no coś ty!! każdemu sięmogło zdarzyć ![]()
![]() |
#1343 |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY jak dlugo spia wasze pociechy w nocy????Ja sie srasznie wysraszylam dzis w nocy.....mala wykapalismy o 19.50..potem mleko i usnela przed 21.00.....no i jest 1.30 w nocy a ona cisza spi jak zabita....5,5 godziny nic nie jadla a najlepsze to jest to ze razem z tz nie moglismy jej obudzic masakra byla chyba z 10 min.smiala sie przez sen ale nie chciala oczu otworzyc czy to normalne????jednak potem ja wybudzilismy pojadla i juz za 2,5 h wstala...potem usnela po 5 i wstala po 9.00 rano jestem w szoku....teraz dalam jej mleko i polezala troche i znow mi usypia na rekach....moze ten infacol dziala i dlatego tak malo placze???i czesciej spi nie wiem sama.....a u was jak ze snem jest???
monti ta maszyna do ujedrniania co masz dobra jest????masz jakies namiary na nia???? Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-04-13 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
castia nie dołuj się !!
![]() aga - mój czasem śpi np 4 h i wtedy obie piersi mam mega duże i jak wstanie to je z jednej a z drugiej ja odciągam, albo po prostu nadchodzi pora karmienia to 20 minut przed ja odciągam na później pokarm a jemu daje miękką pierś, ale mimo wszystko mleko tam jest ![]() no ale troche to uciążliwe jest ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- trzyrazyi - mój zawsze śpi po kąpieli 5 h jak w zegarku. także po kąpieli i jedzeniu 5 godzin a po nocnym karmieniu 3. jak miał zółtaczkę i się nie budził sam to mi spał 7 godzin bez przerwy... a ja nie wiedziałam o co kaman. moze faktycznie ten lek tak dziala? a najlepiej dziecko wybudzać zmianą pieluszki ( w naszym przypadku ![]() jadę na uczelnie..
#1345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda tylko ze to moje dziecie zazwyczaj uspokaja sie tylko u mnie ![]() u mamuni najlepiej...a ja chciałabym odetchnac czasem chwilke i TZ tez chciałby zeby u niego była tak spokojna jak u mnie a nie jest ![]() no dosyc tego smecenia ![]() ![]() ![]() montii juz nie bede ![]() moja tez spi po kapieli bite 5h jak zaprogramowana ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-13 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzyrazyi - wg mnie dobra ![]() ![]() paaaaaaa
![]() |
#1347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobnie, po kąpieli 5h, a po nocnym karmieniu 3h i potem przeważnie kolejne 3h ![]() chyba że brzuszek boli to nie zaśnie od razu, ale i tak następne karmienie jest za 5h za tydzień kończymy miesiąc i wtedy zacznę jej dawać 120ml mleka, więc może te przerwy zrobią się większe ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
a moja szybciej tata uspokoi niż ja ![]() to dlatego, ze ja niecierpliwa i nerwowa jestem a tata to ostoja spokoju ![]() ja mojej kupie jakąś fajna kieckę na chrzest, ale nie jakaś typowo tylko na chrzest ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-13 o 10:36 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak malenstwo idzie spac to jak liczycie...od karmienia do karmienia ile minelo czy od momentu zasniecia do pobudki???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też własnie mysle o jakiejs sukience cobym ja potem jeszcze w nią ubrała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo notuję sobie kiedy je i ile ml ale jak ja nie boli brzuszek to ona od razu po karmieniu zasypia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.