Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 20:00   #691
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Danika zmieniłas avatarek? prawie nie zajarzyłam ze to Ty he he tez wam zrobie takiego psikusa -zobaczycie

kończe gotować fasole po bretońsku i za niedługo sobie wszamam he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:02   #692
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja nie straszę, czytałam chyba tu na forum, nawet chodziło o mój szpital. A jeśli nie ma miejsc to wydaje mi się, że mogą cię odesłać do innego szpitala tyle że powinni cię gdzieś skierować. Przecież jak ostatnio było w Lublinie. Odsyłali kobiety na Bronowice i do Lubartowa bo nigdzie nie było miejsc i ZERO przyjęć tak dużo było porodów.
no to w takiej sytuacji to chyba nawet lekarz z tego szpitala ci nie pomoże - jak nie ma miejsc to nie ma w razie czego ja bym zawsze żądała odmowy na piśmie - do tego mamy prawo.

ja mieszkam w niewielkim miescie, w którym są 2 porodówki, plus 3 w odległości 30 km wiec problemu z przyjęciami raczej nie ma
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:02   #693
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Masz prawo wyboru dowolnej placówki w Polsce. Nie musisz tego wcześniej zgłaszać. Kiedy zacznie się poród, możesz więc pojechać do szpitala, który wcześniej wybrałaś lub po prostu do najbliższej placówki. Każdy szpital ma obowiązek przyjąć rodzącą. Może się zdarzyć tak, że akurat w danym dniu będzie brakować miejsc na porodówce. Zostaniesz wtedy odesłana lub przewieziona do innego szpitala, który będzie dysponował wolnymi łóżkami.

wklejam cytat o prawach pacjenta, tak abysmy nie musiały martwić sie o następną rzecz
Prawo prawem ale wszystkie dobrze wiemy, jak jest. A z dwojga złego, wolałabym pojechać gdzie indziej niż się wykłócać i żeby mnie później źle traktowali. Nawet w cytacie jest, że mogą cię odesłać gdzie indziej

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-04-12 o 20:07
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:03   #694
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Danika zmieniłas avatarek? prawie nie zajarzyłam ze to Ty he he tez wam zrobie takiego psikusa -zobaczycie

tak, zmieniłam mój płatek sniegu był juz nie na temat a kocura może będzie zaklinać wiosnę
Stary 2011-04-12, 20:04   #695
anciaahk
kosmitka

Cytat:
co za bezczelność, ja bym jej zagrodziła wejście i powiedziała, ze ty też masz pierwszeństwo! Z tego co ta babka mi powiedziała, to chyba tylko w służbie zdrowia tego nie wycofali.
Ja z takim panem zaczęłam się śmiać. I czekałam grzecznie na swoją kolejkę . Ta dziewucha widziała, że jestem w ciąży i chyba dlatego niby było jej głupio, ale i tak wlazła.
Cytat:
tak tak, w tesco tego bardzo pilnują i bardzo dobrze bo np w realu jest taka kasa, ale tam cię nikt nie przepuści i kasjerka też słowem się nie odezwie. Sama jak tam pracowałam to odsyłałam cieżarne do tej kasy i też je obsługiwałam bez kolejki.
U nas nie ma marketów, a jeśli jestem gdzieś, to przeważnie w realu, ale tam tej kolejki nie wypróbowałam.
Cytat:
Na all są używane duzo tańsze Podobno świetnie się sprawdzają przy karmieniu
Tego używanego chyba bym nie chciała. To jednak poduszka.
Cytat:
Masz prawo wyboru dowolnej placówki w Polsce. Nie musisz tego wcześniej zgłaszać. Kiedy zacznie się poród, możesz więc pojechać do szpitala, który wcześniej wybrałaś lub po prostu do najbliższej placówki. Każdy szpital ma obowiązek przyjąć rodzącą. Może się zdarzyć tak, że akurat w danym dniu będzie brakować miejsc na porodówce. Zostaniesz wtedy odesłana lub przewieziona do innego szpitala, który będzie dysponował wolnymi łóżkami.

wklejam cytat o prawach pacjenta, tak abysmy nie musiały martwić sie o następną rzecz
Aa2 jaka Ty przygotowana jesteś.
Cytat:
Ja nie straszę, czytałam chyba tu na forum, nawet chodziło o mój szpital. A jeśli nie ma miejsc to wydaje mi się, że mogą cię odesłać do innego szpitala tyle że powinni cię gdzieś skierować. Przecież jak ostatnio było w Lublinie. Odsyłali kobiety na Bronowice i do Lubartowa bo nigdzie nie było miejsc i ZERO przyjęć tak dużo było porodów.
U nas też odsyłają, podobno to nagminne .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:04   #696
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no to w takiej sytuacji to chyba nawet lekarz z tego szpitala ci nie pomoże - jak nie ma miejsc to nie ma w razie czego ja bym zawsze żądała odmowy na piśmie - do tego mamy prawo.

ja mieszkam w niewielkim miescie, w którym są 2 porodówki, plus 3 w odległości 30 km wiec problemu z przyjęciami raczej nie ma
No właśnie nie Dziewczyna opowiadała, że ją odesłali a za nią pacjentkę przyjęli bo była od któregoś z lekarzy zresztą same kobiety opowiadają, że babki, które rodzą u swoich lekarzy prowadzących są lepiej traktowane. Na pewno nie wszędzie ale w większości miejsc.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-04-12 o 20:06
Stary 2011-04-12, 20:06   #697
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale napisałas to w ten sposób ze odebrałam to jakoby było to praktyka wszedzie i jak nie chodzisz do lekarza który przyjmuje w takowym szpitalu to jest to normalne, a nie jest to normalne i jesli my sie na to zgadzamy to niestety u nic sie w tym kierunku nie zmieni, jak juz Danika pisała poprosiłabym to na pismie

ja ogólnie walcze o swoje prawa i jesli xle mni ew szpitalu potraktują to moze nie w czasie porodu bo wiadomo ze wtedy mysli sie o czym innym, ale na pewno złożyłabym skarge , uwazam ze dopóki my jako kobiety bedziemy godzić sie na pewne rzeczy to nic w kierunku aby było lepiej nigdy sie nie zmieni, dlatego uwazam ze powinnysmy wiedziec co nam przysługuje i w razie czego zadziałać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 20:07   #698
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Od kilku dni jestem tak wzdęta, że po fasolce chyba bym pękła .
Ale smaka i tak narobiłas, niedobra Ty.
Cytat:
tak, zmieniłam mój płatek sniegu był juz nie na temat a kocura może będzie zaklinać wiosnę
Też tak mi się kojarzyło, że miałaś coś innego. Po nicku dopiero skojarzyłam.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
no tak ale napisałas to w ten sposób ze odebrałam to jakoby było to praktyka wszedzie i jak nie chodzisz do lekarza który przyjmuje w takowym szpitalu to jest to normalne, a nie jest to normalne i jesli my sie na to zgadzamy to niestety u nic sie w tym kierunku nie zmieni, jak juz Danika pisała poprosiłabym to na pismie

ja ogólnie walcze o swoje prawa i jesli xle mni ew szpitalu potraktują to moze nie w czasie porodu bo wiadomo ze wtedy mysli sie o czym innym, ale na pewno złożyłabym skarge , uwazam ze dopóki my jako kobiety bedziemy godzić sie na pewne rzeczy to nic w kierunku aby było lepiej nigdy sie nie zmieni, dlatego uwazam ze powinnysmy wiedziec co nam przysługuje i w razie czego zadziałać
Ło matko jaka bojowa dzisiaj. Tak, kobiety na czołgi!!!

Stary 2011-04-12, 20:09   #699
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Od kilku dni jestem tak wzdęta, że po fasolce chyba bym pękła .
Ale smaka i tak narobiłas, niedobra Ty.

Też tak mi się kojarzyło, że miałaś coś innego. Po nicku dopiero skojarzyłam.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ło matko jaka bojowa dzisiaj. Tak, kobiety na czołgi!!!

może nie na czołgi ale pisze jak jest , prawda jest taka ze godzimy sie na takie traktowanie, wiec same musimy brać sprawy w swoje łapki
Stary 2011-04-12, 20:09   #700
bruma
Rozeznanie

Ja też właśnie zamówiłam tego rogala tzn. mąż zamówił mi...nie miał pomysłu co mi kupić na urodziny, więc się zapytał więc ułatwiłam mu zadanie i powiedziałam, że chcę tego rogala...zamówił
Strasznie się cieszę, bo powoli niewygodnie mi się śpi a raczej mojemu TŻ... ciągle mu w nocy zabieram kołderkę bo właśnie śpię na boku a między nóżki wkładam kołdrę
Co do tego rogala...to mój kolega z pracy powiedział, że musi coś takiego kupić żonie, bo już on sam nie wyrabia...przez to, że żona nie może się ułożyć w nocy i powoli zaczyna jej być coraz ciężej, bo i brzuszek coraz większy (tp sierpień) więc stwierdził, że nie będą się męczyć i ma zamiar jej kupić

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-04-12 o 20:12
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:10   #701
bianeczkaa
Zakorzenienie

A można sobie zaklepać miejsce? Np zgłaszasz do szpitala że masz termin i chcesz tu rodzić i oni trzymają miejsce czy to już prowadzący się zajmuje jeśli tam pracuje?

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 20:10   #702
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
i okazuje się, że chłopak..
To ładnie Choć mogło być jeszcze ładniej, gdyby dziewczynka

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja dziś byłam na wizycie
O jaaaa, nie brzmi to za ciekawie Ale z brakiem krwiaka to świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Schudłam od początku ciąży 2kg, a w ogóle nie wymiotowałam. No i lekarz powiedział, że mam skróconą szyjkę macicy, dostałam luteinę dopochwowo, wizyta co 3 tygodnie i mam się oszczędzać
A reszta dobrze? To oszczędzaj się koniecznie, musisz z tą szyjką uważać. Jesteś na L4?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
witam wrześniowo-październikowe mamy, melduję się i na tym wątku, do tej pory udzielałam się trochę na lubelskim - tam gdzie miss.hot.

termin wg USG to 17.09.2011, z USG wyszło, że to chłopiec

pozdrawiam was wszystkie
Witamy kolejną mamę z chłopcem

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
co tam u Was kochane? =))) ale Mnie tutaj dłuuuugo nie było. Nie nadrabiam stron, bo mam ich prawie 100 do przeczytania =///
Ooo, nasza zguba

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Troche sie rozczarowalam, ze nawet nie bedzie zgadywac jaka plec
Ale mnie ubawiłaś To ja zgadnę: na 50 % calzedonia i na 50 % księgowy
Fajnie, że reszta wieści dobra

Cytat:
za to babcia... cóż - niby wielka radość, ale najpierw wyliczyła nam dokładnie ile lat, miesięcy i dni jesteśmy po ślubie i dopiero teraz dziecko. potem powiedziała, że teraz kobeity to siętak w tej ciązy ze sobą pieszczą i do lekarza od razu latają, a ona przy trójce dzieci w dniu porodu w polu była( to jej powiedziałam, że kiedyś wiecej kobitek umieralo przy porodzie), a na koniec kazała mi wszystko jeść, bo jak mnie od czegoś odrzuci to nawet może na 20 lat!!!! a ja była wtedy w drugim miesiącu i na widok jedzenia było mi niedobrze. jadłam pomarańcze i kanapki tylko.... ech, uwielbiam to!
Mieszkam z babcią, ale na szczęście nie raczy mnie żadnymi podobnymi rewelacjami. Może też dlatego, że bardzo przeżyłą moje poronienie i teraz sama zakazuje mi nosić ciężkie rzeczy, przemęczać się itp.

Cytat:
ja wczoraj byłam u mojego dawnego ginka na przeglądzie, pół godziny pod usg leżałam, ale wyoglądał młodą ze wszystkich stron - też stwierdzil, że dziewczyna, nic mu nie mówiłam o wzcesniejszych informacjach wiec chyba musze zaczac intensywnie myśleć o imieniu
no i prawie mnie namówił na poród u niego w szpitalu rozważę
No to już dziewczynka pewna Cieszę się, jakby to moja była
Tak patrzę na ten avek i ledwo poznałam

U okulistki było jak zwykle miło Pobadała mnie solidnie, spędziłam tam dobre pół godziny i ostatecznie orzekła, że mogę rodzić naturalnie (co mnie cieszy). Ale zapytała, czy chcę i czuję, że jakbym powiedziała, że nie to i takie zaświadczenie bym dostała Ta moja okulistka to w ogóle ciekawa sprawa, bo oprócz tej specjalności jest też ginekologiem
A byłam u niej, bo mam jaskrę (wadę wzroku też, ale raczej średnią, koło -5 dioptrii) i w ciąży nie mogę brać tych leków co zwykle - to w odpowiedzi dla Anci Wyniki jak na stan bez leków wyszły mi bardzo dobre, nie muszę już w ciąży iść kolejny raz, dopiero jak urodzę i skończę karmić, to kolejna kontrola Fajnie, cieszę się

A jak doczytywałam stary wątek, to widziałam że Minio pytała o moje wyniki ciśnienia śródgałkowego przed ciążą. Nie wiem jakie dokładnie wartości miałam, zawsze raczej nie najwyższe - mam jaskrę otwartego kąta, a przy niej takich skoków ciśnienia nie ma raczej

Wrzuciłam fotę brzucha na klub

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:11   #703
aa2
Zakorzenienie

jesli chodzi o lekarzy i tym podobne to juz mi sie tak narazili niektórzy ze szkoda gadać , dlatego im nie ufam
Stary 2011-04-12, 20:12   #704
danika
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam sie w 100% . ja też jestem walcząca i na pewno bym nie popuściła takiej sytuacji, o nie

a z drugiej strony ciekawe, czy jakby tak komus przyszło rodzić w obcym miescie - a zdarza się przecież - to co, po wszystkich szpitalach miałaby jezdzić, i prosić, żeby ją przyjęli? nie mozna sobie pozwolic wejśc na głowę...
Stary 2011-04-12, 20:13   #705
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja też właśnie zamówiłam tego rogala tzn. mąż zamówił mi...nie miał pomysłu co mi kupić na urodziny, więc się zapytał więc ułatwiłam mu zadanie i powiedziałam, że chcę tego rogala...zamówił
Strasznie się cieszę, bo powoli niewygodnie mi się śpi a raczej mojemu TŻ... ciągle mu w nocy zabieram kołderkę bo właśnie śpię na boku a między nóżki wkładam kołdrę
Co do tego rogala...to mój kolega z pracy powiedział, że musi coś takiego kupić żonie, bo już on sam nie wyrabia...przez to, że ona nie może się ułożyć w nocy i powoli zaczyna jej być coraz ciężej, bo i brzuszek coraz większy (tp sierpień) więc stwierdził, że nie będą się męczyć i ma zamiar jej kupić
Ten rogal ma jeszcze jedną ogromną zaletę Jak się ma niogolone nogi to świetnie je rozdziela i włosy nie kują

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-04-12, 20:15   #706
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Ten rogal ma jeszcze jedną ogromną zaletę Jak się ma niogolone nogi to świetnie je rozdziela i włosy nie kują
ja przez to lubie spać w długich spodniach od piżamy
Stary 2011-04-12, 20:15   #707
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie w 100% . ja też jestem walcząca i na pewno bym nie popuściła takiej sytuacji, o nie

a z drugiej strony ciekawe, czy jakby tak komus przyszło rodzić w obcym miescie - a zdarza się przecież - to co, po wszystkich szpitalach miałaby jezdzić, i prosić, żeby ją przyjęli? nie mozna sobie pozwolic wejśc na głowę...
no ciesze sie że mnie ktos rozumie

warto przejśc sie do szpitala w którym chcemy rodzic i wypytac własnei o te rzeczy, ja zamierzam byc bezczelna i ofen sie zapytac czy traktuja takie pacjentki gorzej-ciekawe co mi powiedzą Bianka mnie natchneła na to pytanie teraz

a swoją drogą dziwi mni eto troche ze nie chca przyjmowac, tutaj w moich okolicach mam czasem wrażenie ze szpitale walczą o pacjentki i potem skutecznie chwala sie statystykami porodów u nich w placówkach
Stary 2011-04-12, 20:16   #708
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
jesli chodzi o lekarzy i tym podobne to juz mi sie tak narazili niektórzy ze szkoda gadać , dlatego im nie ufam
spokojnie nie ma co bojowo podchodzić ja zawsze staram się nie nastawiać źle i dać człowiekowi szansę

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-04-12, 20:18   #709
danika
Zakorzenienie

ide spać...znowu mnie ten łeb zaczął boleć a jutro do roboty...ale juz niedługo święta, potem weekend majowy, potem jeszcze chwilę do pracy i chyba bedzie pora na L4

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 20:19   #710
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no ciesze sie że mnie ktos rozumie

warto przejśc sie do szpitala w którym chcemy rodzic i wypytac własnei o te rzeczy, ja zamierzam byc bezczelna i ofen sie zapytac czy traktuja takie pacjentki gorzej-ciekawe co mi powiedzą Bianka mnie natchneła na to pytanie teraz

a swoją drogą dziwi mni eto troche ze nie chca przyjmowac, tutaj w moich okolicach mam czasem wrażenie ze szpitale walczą o pacjentki i potem skutecznie chwala sie statystykami porodów u nich w placówkach
u nas był totalny wysyp ostatnio, więc statystyki na pewno będą dobre nie pytaj lekarzy, tylko kobiety które tam rodziły. Przecież od razu ci powiedzą, że wszyscy są traktowani równo

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A ja zapomniałam dodać że dostałam prawie miesieczne L4

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-04-12, 20:19   #711
anciaahk
kosmitka

Cytat:
może nie na czołgi ale pisze jak jest , prawda jest taka ze godzimy sie na takie traktowanie, wiec same musimy brać sprawy w swoje łapki
O tak właśnie mi się kojarzy śląska kobieta, ta moja koleżanka ze Śląska też taka była .
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Co do tego rogala...to mój kolega z pracy powiedział, że musi coś takiego kupić żonie, bo już on sam nie wyrabia...przez to, że żona nie może się ułożyć w nocy i powoli zaczyna jej być coraz ciężej, bo i brzuszek coraz większy (tp sierpień) więc stwierdził, że nie będą się męczyć i ma zamiar jej kupić
A gdzie Ci kupił?
Cytat:
A można sobie zaklepać miejsce? Np zgłaszasz do szpitala że masz termin i chcesz tu rodzić i oni trzymają miejsce czy to już prowadzący się zajmuje jeśli tam pracuje?
U nas podobno jak pracuje tam lekarz (nie każdy, ale niektórzy) - to przyjmą nawet jak nie ma miejsc. Gdzieś ulokują, a potem przenoszą.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mieszkam z babcią, ale na szczęście nie raczy mnie żadnymi podobnymi rewelacjami. Może też dlatego, że bardzo przeżyłą moje poronienie i teraz sama zakazuje mi nosić ciężkie rzeczy, przemęczać się itp.
Chyba wszystkie babcie są najlepsze na świecie, przynajmniej moja jest .
Cytat:
A byłam u niej, bo mam jaskrę (wadę wzroku też, ale raczej średnią, koło -5 dioptrii) i w ciąży nie mogę brać tych leków co zwykle - to w odpowiedzi dla Anci Wyniki jak na stan bez leków wyszły mi bardzo dobre, nie muszę już w ciąży iść kolejny raz, dopiero jak urodzę i skończę karmić, to kolejna kontrola Fajnie, cieszę się
Pytałam pod kątem wskazania na cc - bo też mnie lekarz pytał o wadę, tylko ja mam tylko -1,5, więc o wiele mniej niż Ty.
Dobrze, że nie masz pogorszenia i wszystko jest ok.

Stary 2011-04-12, 20:21   #712
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie nie ma co bojowo podchodzić ja zawsze staram się nie nastawiać źle i dać człowiekowi szansę
tez tak miałam ale zycie mnie zweryfikowało
dlatego teraz podchodzę ostrożnie, taki ze mnie typ

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
ide spać...znowu mnie ten łeb zaczął boleć a jutro do roboty...ale juz niedługo święta, potem weekend majowy, potem jeszcze chwilę do pracy i chyba bedzie pora na L4
a ja sobie wymyslilam ze po świetach az do weekendu majowego wezmę sobie urlop wiec posiedze troszkę w domu
Stary 2011-04-12, 20:22   #713
mucka21
Rozeznanie

wpadłam pochwalić się zdjęciem i idę jeść kolacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bubus567.jpg (79,0 KB, 35 załadowań)
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 20:23   #714
19natka88
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj laptop do szewskiej pasji doprowadza

Cytat:
coś mi się z wizażem dzieje
Ty to zawsze masz jakieś atrakcje na tych wizytach

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ale jestem okropniasta cala duza milka poszla wlasnie w głąb mnie
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Hehe ja wsuwam alpen gold z orzechami . Jak święto czekolady, to święto.
Mmm ja dzisiaj bez szaleństw słodkościowych bo jutro test glukozy i mama powiedziała, że mam normalnie jeść

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Schudłam od początku ciąży 2kg, a w ogóle nie wymiotowałam. No i lekarz powiedział, że mam skróconą szyjkę macicy, dostałam luteinę dopochwowo, wizyta co 3 tygodnie i mam się oszczędzać
Odpoczywaj dużo

Cytat:
witam wrześniowo-październikowe mamy, melduję się i na tym wątku, do tej pory udzielałam się trochę na lubelskim - tam gdzie miss.hot.

termin wg USG to 17.09.2011, z USG wyszło, że to chłopiec

pozdrawiam was wszystkie
Witaj u nas gratulacje synka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natka, wymieniłaś się już z kimś nr komórkacza? Bo jak nie to napisz n priva to Ci wyśle swój numer to się skontaktujesz z nami gdzie jesteśmy
Jeszcze nie, dzięki za przypomnienie, odezwę się

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja już sobie w swoim torebkowym ( mam taki śliczny amarantowy od tż) zapisałam wszystkie tygodniem wizyty i inne takie jak by ktoś tam zajżał to by pomyślał że ja niezupełnie normalna jestem haha
To ja jestem kolejna Też mam wszystko zapisane, do tego swoje wymiary i pomiary co miesiąć

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Juz po wizycie, dzidziolek ok,
Świetnie, że udana wizyta

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ale mam ochotę na piwo a tu w domu brak
Mi ze wszystkich alkoholi brakuje najbardziej wina A tż jeszcze swojskie zrobił

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:25   #715
aa2
Zakorzenienie

ide sobie zrobic chlebek ze smalczykiem zanim sie fasola nie dogotuje

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
z ta roczka jak taki luzak he he-fajna fotka
Stary 2011-04-12, 20:28   #716
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Kolejna od czołgów . Ja czasem bluzgam, ale mąż mnie stopuje, że taka nieuprzejma jestem.
Cytat:
mnie nie kują.
Cytat:
ja przez to lubie spać w długich spodniach od piżamy
Ja śpię, bo mnie nogi kręcą.

Cytat:
Nie pamiętam, czemu Ty nie możesz iść wcześniej na L4?

Stary 2011-04-12, 20:31   #717
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na przykład kiedyś widziałam w autobusie kobietę, która na bank jechała do porodu (miała torbę podróżną, wieeeelki brzuch i chyba skurcze, bo od czasu do czasu widać było, że coś się z nią dzieje). Takiej to chyba by nie odesłali, bo co autobusem miałaby jechać do innego szpitala?

U mnie w mieście (znaczy się, w tym mieście obok mojej wsi) jest jeden szpital, kolejne w Bytomiu, Pyskowicach, te chyba najbliżej, ale kompletnie ich nie znam, nawet nie trafiłabym. W ogóle nie zastanawiałam się jeszcze jak ja do szpitala dojadę - nie mamy auta Chyba będę miała tatę lub wujka pod telefonem, no bo co?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:31   #718
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ale słodko rączki trzyma .
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mmm ja dzisiaj bez szaleństw słodkościowych bo jutro test glukozy i mama powiedziała, że mam normalnie jeść
No jak mama kazała, to mus. Jutro nadrobisz.

Stary 2011-04-12, 20:34   #719
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na przykład kiedyś widziałam w autobusie kobietę, która na bank jechała do porodu (miała torbę podróżną, wieeeelki brzuch i chyba skurcze, bo od czasu do czasu widać było, że coś się z nią dzieje). Takiej to chyba by nie odesłali, bo co autobusem miałaby jechać do innego szpitala?

U mnie w mieście (znaczy się, w tym mieście obok mojej wsi) jest jeden szpital, kolejne w Bytomiu, Pyskowicach, te chyba najbliżej, ale kompletnie ich nie znam, nawet nie trafiłabym. W ogóle nie zastanawiałam się jeszcze jak ja do szpitala dojadę - nie mamy auta Chyba będę miała tatę lub wujka pod telefonem, no bo co?
ja zamierzam pędzić do Pyskowic ponoc tam jest całkiem znośnie no ale ode mnie to chyba dużo bliżej niż od ciebie? jakies około 30 kilosów
Stary 2011-04-12, 20:37   #720
acelinka
Zakorzenienie

wylicytowałam sobie właśnie dżinsową spódniczke na all jestem w pełni "zaspokojona" i moge iśc spokojnie spać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości