Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 19:04   #2701
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
W tych samych kolorach jeszcze do tego Mnie osobiście bardzo podobają kolorowe akcenty, ale jesli marynarka, to marynarka, na co dzień więcej nie potrzeba, chyba, że ktoś lubi wyglądać jak dziecięca kolorowanka albo mój zeszyt przed sesją, gdy w ruch idą zakreślacze
ja lubię wyraziste kolory, ale w formie dodatków fuksja na paznokciach, pierścionki, buty.
chociaż w tych marynarkach z załączników jestem zakochana i jedną taką jaskrawą rzecz mogłabym mieć ewentualnie tą pudrową

Cytat:
Ja kiedyś kupiłam fikuśną, bo fikuśną chustę z panterkowym wzorek, do tego fioletową. Byłam teraz modna, że hej I jeszcze jedną taką miałam, tylko że szarą, mojej mamy sprzed 25 lat
ja noszę bransolety mojej mamy z czasów młodości, robią szał bo wyglądają jak te różne mosiężne teraz, ze sklepów vintage jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
i wiem, że pastele będę nosić jeszcze długo długo długo
pamiętam jak w 2005 albo 2006 roku kupiłam czarną spódnicę z falbankami ale mi się na forum dostało za nią że kto to teraz takie nosi, że dziecinne etc a za jakiś czas booooom falbanki w każdym sklepie
ja swoją pierwszą ramoneskę kupiłam zanim zaczął się szał na kurtki skórzane i ze świecą można było takich szukać na ulicach.
Pamiętam teksty "kto na motorze przyjeeeeechaaaał?"
a potem boom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marynarka.jpg (64,5 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 253_1.jpg (79,6 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pink1_large.jpg (30,7 KB, 172 załadowań)
Stary 2011-04-11, 19:32   #2702
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja lubię wyraziste kolory, ale w formie dodatków fuksja na paznokciach, pierścionki, buty.
chociaż w tych marynarkach z załączników jestem zakochana i jedną taką jaskrawą rzecz mogłabym mieć ewentualnie tą pudrową

ja noszę bransolety mojej mamy z czasów młodości, robią szał bo wyglądają jak te różne mosiężne teraz, ze sklepów vintage jak się patrzy

ja swoją pierwszą ramoneskę kupiłam zanim zaczął się szał na kurtki skórzane i ze świecą można było takich szukać na ulicach.
a potem boom
ja jak przyszłąm do szkoły w swojejramonesce to usłyszałam "a pani dziś na motorze przyjechałą"
masz adres bloga tej ostatniej dziewczyny?
Stary 2011-04-11, 20:02   #2703
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że gdy jakiś nowy trend zdetronizuje neony i intensywne barwy, większość modniś pomyśli, że pomarańczowe spodnie, różowa marynarka i zielona bluzka zestawione razem są w złym guście. Nie mam nic do intensywnych barw, uwielbiam czerwony i chabrowy (czasem łączę je ze sobą), jednak uważam, że nadmiar kolorów w jednym stroju nie wygląda dobrze..
Ale czy ktoś powiedział że ubieranie sie od stóp do głów w jaksrawe kolory podstawowe nie jest kiczowate ? Moim zdaniem dalej jest (mniej lub bardzije w zalezności od połączenia, proporcji rodzaju tkanin )ale w modzie panuje zasada odwracania trendu - po modzie na mini moda na maxi, po modzie na wąskie -czas na szerokie ,po kilku sezonach szału na eleganckie stonowane kolory wiadomo że przyjdzie czas kolorów cyrkowych .I myślę że większość ludzi wie że jest to połączenie kontrowersyjne wymagające, nie nadające sie na każdą okazje (np jako strój biznesowy ) ale pojawiło się bo sie beże i neutralności się już po prostu znudziły

Przecież nie każdy trend musi pasować każdemu i nadawać sie na każdą okazje, w modzie (tej lansowanej przez ekskluzywne domy mody) sa te często rzeczy dziwaczne i kiczowate .takie trendy przez to że sa trudne są dal wielu bardzo interesujące bo dają pole do popisu. Na przykład neutralne kolory można łączyć dowolnie a jaskrawe żeby wyszło ciekawe ale oczy nie bolały już trudno -trzeba bardzo ostrożnie dobrać poszczególne kolory i ich proporcje

Sama lubię połączenie dwóch intensywny kolorów np fioletu i czerwieni ale już nie włożyłabym butów,spodni ,marynarki i bluzki w mocno kontrastujących kolorach . Aczkolwiek o bardziej razi mnie łączenie jaskrawych kolorów z czernią albo kilku deseni z ' rożnych bajek'

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2011-04-11 o 20:15
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:44   #2704
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Mi się bardzo nie podoba - ostatnio modne - połączenie pomarańczowego z różowym :/. Koszmar...
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:52   #2705
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrajoanna Pokaż wiadomość
Mi się bardzo nie podoba - ostatnio modne - połączenie pomarańczowego z różowym :/. Koszmar...
Zgadzam się. Koszmar! Szczególnie na dziewczynach o bladej cerze. Ja wyglądam w ostrych kolorach jak śmierć więc żadna moda mnie nie przekona do takich połączeń.

A co do rzeczy "zbyt modnych", których nie chcemy nosić by nie być klonem, ja nie mam tego problemu bo zanim kupię coś, co mi się spodoba już zdążą wejść nowe trendy Więc jestem pół sezonu do tyłu
Stary 2011-04-11, 22:38   #2706
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrajoanna Pokaż wiadomość
A mi sie właśnie bardzo podoba! Kojarzy mi sie z latem, tropikalnymi kwiatami i dekoracjami weselnymi (byle odcienie nie był za jaskrawe bardziej koralowe i raczej we wzorze np na sukience a nie jako duże elementy )
Stary 2011-04-11, 22:54   #2707
Madia
Zakorzenienie

Uwielbiam połączenie pomarańczowy i różowy, żółty/różowy, fioletowy/żółty w takich mocnych odcieniach. Strasznie to fajnie wygląda, a nie taka szarość i sprane kolory.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 23:14   #2708
peanut_
Raczkowanie

ja też wolę żywsze kolory, a nie takie przygaszone (jak kiedyś), ale tak jak pisze Dione - najlepiej jeżeli są to jakieś mniejsze elementy/wzory pomarańcz z różem też jak najbardziej ok, ale w takich właśnie zestawieniach. zestawom typu: spodnie/marynarka/buty - wszystko w jaskrawych i kontrastujących kolorach mówię jednak raczej "nie"
peanut_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 23:30   #2709
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja też lubię żywe akcenty, byleby - jak to napisałam - nie wyglądać jak zestaw zakreślaczy
Stary 2011-04-12, 10:04   #2710
Gonia
Zakorzenienie

kocham pastele ale zaszalałam i kupiłam 2 bluzeczki : jedna w kolorze intensywengo chabru (kobaltowa) i drugą czerwoną

a.... i kupiłam ostatnio czerwoną marynarkę z granatową podszewką w groszki ... ale łącze ją z beżem lub szarością lub ew. granatem

ale łączenie intensywnych kolorów nie jest w moim stylu... co z tego, że modne.... mnie się nie podoba

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Ja też lubię żywe akcenty, byleby - jak to napisałam - nie wyglądać jak zestaw zakreślaczy

zgadzam się

Edytowane przez Gonia
Czas edycji: 2011-04-12 o 10:07
Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:39   #2711
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a potem boom
ja do tej pory to słyszę
cóż, pewnie ramoneska już niemodna

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
A mi sie właśnie bardzo podoba! Kojarzy mi sie z latem, tropikalnymi kwiatami i dekoracjami weselnymi (byle odcienie nie był za jaskrawe bardziej koralowe i raczej we wzorze np na sukience a nie jako duże elementy )
mnie też bardzo sie podoba
(choć akurat nie kojarzy mi się z weselnymi dekoracjami)

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:10   #2712
yousuck
Rozeznanie

Też uwielbiam ramoneski, to moje podstawowe nakrycie wierzchnie przez większość roku.

Myślę, że dobrej jakości, dość klasyczne ubranie zawsze się obroni - niezależnie od panujących trendów. Pewnie w następnym sezonie beżowe/kremowe/karmelowe trencze będą passe, ale kupiony teraz dobry gatunkowo będzie inwestycją na lata.
Stary 2011-04-12, 15:37   #2713
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
Też uwielbiam ramoneski, to moje podstawowe nakrycie wierzchnie przez większość roku.

Myślę, że dobrej jakości, dość klasyczne ubranie zawsze się obroni - niezależnie od panujących trendów. Pewnie w następnym sezonie beżowe/kremowe/karmelowe trencze będą passe, ale kupiony teraz dobry gatunkowo będzie inwestycją na lata.
ja od lat kupuje albo czarne albo beżowe trencze....
wole kupić jakiś dodatek kolorowy niż czerwony lub jaskrawozielony trencz, który ,,opatrzy" się po jednym sezonie....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:40   #2714
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Stalam sobie wczoraj na przystanku czekajac na tramwaj. Mialam na stopach moje kochane pudroworozowe trampki. Obok staly dwie dziewczyny i jeden chlopak i nagle te dziewczyny zaczely komentowac moje trampki, dosc glosno, jako buty 'z odzysku' i 'takich sie juz przeciez nie nosi'. To wkoncu jest ten boom na trampki zwyczajne, czy go nie ma?
Stary 2011-04-12, 22:15   #2715
yousuck
Rozeznanie

To raczej wieczna tendencja niby obcykanych w modzie lasek do niegrzecznego komentowania wyglądu innych
Stary 2011-04-12, 22:35   #2716
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
ja od lat kupuje albo czarne albo beżowe trencze....
wole kupić jakiś dodatek kolorowy niż czerwony lub jaskrawozielony trencz, który ,,opatrzy" się po jednym sezonie....
Mi te kolorowe trencze średnio się podobają...
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 22:35   #2717
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
Stalam sobie wczoraj na przystanku czekajac na tramwaj. Mialam na stopach moje kochane pudroworozowe trampki. Obok staly dwie dziewczyny i jeden chlopak i nagle te dziewczyny zaczely komentowac moje trampki, dosc glosno, jako buty 'z odzysku' i 'takich sie juz przeciez nie nosi'. To wkoncu jest ten boom na trampki zwyczajne, czy go nie ma?
szkoda,że nie ma "boom" na bycie kulturalnym
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 23:08   #2718
kamelka33
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie mi, czy uważacie, że do tregginsów(takich jak np. te ze zdjęcia) i jegginsów nosi się tylko tuniki, czy też można ubrać jakąś krótszą bluzeczkę, sięgającą do bioder lub krótszą, ale z jakąś dłuższą narzutką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tregginsy.jpg (12,4 KB, 100 załadowań)
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 23:12   #2719
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja, ale to moje zdanie, ubrałabym coś minimum do połowy pośladków. Z krótszymi bluzkami mi sie ten pomysł nie podoba, bo jak opisałam, codziennie widze grono dziewczyn, które trzęsą pupami w autobusach i wcale to nie wygląda apetycznie
Stary 2011-04-12, 23:24   #2720
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Ja, ale to moje zdanie, ubrałabym coś minimum do połowy pośladków. Z krótszymi bluzkami mi sie ten pomysł nie podoba, bo jak opisałam, codziennie widze grono dziewczyn, które trzęsą pupami w autobusach i wcale to nie wygląda apetycznie

Właśnie o to chodzi nie miałam na myśli takich całkiem krótkich bluzeczek, ale moja koleżanka powiedziała mi ostatnio, że to tego typu"spodni" można ubrać tylko i wyłącznie tunikę zakrywającą minimum całą pupę, tak mnie to zastanowiło, co inne dziewczyny o tym sądzą
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 23:40   #2721
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dlatego uwazam, ze jak ktos ma super zgrabną pupę, to do polowy posladków spokojnie może, ale galaretkę to ja wolę na deser
Stary 2011-04-12, 23:46   #2722
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy uważacie, że do tregginsów(takich jak np. te ze zdjęcia) i jegginsów nosi się tylko tuniki, czy też można ubrać jakąś krótszą bluzeczkę, sięgającą do bioder lub krótszą, ale z jakąś dłuższą narzutką
Raczej dłuższą no chyba że materiał jest bardzo gruby.Obcisłe i cienkie spodnie /legginsy/tregginsy to zawsze jest ryzyko efektu 'camel toe', wiec bezpiecznie jest jakaś tuniką która by zasloniła krocze. (poza tym to podobno wydłuża nogi bo nie widać gdzie sie zaczynają)
Stary 2011-04-13, 07:28   #2723
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego uwazam, ze jak ktos ma super zgrabną pupę, to do polowy posladków spokojnie może, ale galaretkę to ja wolę na deser
imho nawet jak ktoś ma brak pupy, czyli bardzo szczuplutką to ten kształt pośladków i okolić... noł noł noł

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:30   #2724
hihi
Zakorzenienie

Zawsze się zastanawiałam co Wy macie na myśli mówiąc "wieszaki na ulicy" i teraz wiem. Weszłam na pudelka, a tak Pani doda od stóp do głów ubrana w szmaty z zary. Oczywiście w najmodniejszych kolorach sezonu - wściekłoróżowe rurki, legendarną już dresową marynarkę z kolorze wściekłego oranżu i białe asymetryczne szpilki, które są znane każdej dziewczynie lubiącej Zarę

Wygląda to dość komicznie szczerze mówiąc
Stary 2011-04-13, 08:35   #2725
Light Limara
Zadomowienie

Widziałam niedawno dziewczynę ubraną w : świecący lateks - czarne dzwony , adidasy (inny kolor, ale fason jak na zdjęciu) i kurtkę skórzaną (krótszą, taką do bioder, ale taki kolor jak na zdjęciu).

Proszę o włączenie wyobraźni

spodnie.jpg buty.jpg kurtka.jpg

I może coś co nie nadaje się do tego wątku o modzie, ale co rzuciło mi się w oczy. Dziewczyna w wieku ok 15-16 lat w adidasach biało-różowych takich do kostek, jeansach, biało różowa kurtka opinająca jej brzuch w zaawansowanej ciąży.
Stary 2011-04-13, 08:40   #2726
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
imho nawet jak ktoś ma brak pupy, czyli bardzo szczuplutką to ten kształt pośladków i okolić... noł noł noł
Wiadomo, że naciągane aż pod pachy dadzą taki efekt, ale tregginsy często mają niższy stan, żeby nie powiedziec, że to biodrówki i wtedy nie tworzy się "cameltoe" ani jakieś zbytnie podkreślenie tyłka. Przynajmniej ja mam szczęście i nie widuję na ulicy , ani sama tak nie mam, chociaż legginsy i tak noszę do długich bluzek.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:17   #2727
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
http://i367.photobucket.com/albums/o...dsadsadasd.jpg
ona jest z UK?
tu wygladaja jak typowe amerykanki
Ja iw uk juz kilka lat i to jest wlasnie typowa angielka,nie rozumiem waszego zdania na ich temat,sa jakie sa i dobrze sie z tym czuja,mimo,ze jestem osoba szczupla nawet bardzo to cenie te dziewczyny za to,ze sie nie wstydza swojego wygladu i ubieraja sie tak jak im sie podoba a nie komus o kim nie maja nawet pojecia,ze ktos taki isnieje na swiecie,one maja sie podobac same sobie i maja czuc sie dobrze we wlasnym ciele ONE NIE MAJA PODOBAC SIE NAM.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:02   #2728
darja85
Przyczajenie

Mnie rozwalają neonowe kolory - jestem pewna, że za pół roku dziewczyny będą się wstydzić, że coś takiego mogły ubrać ;D
I jeszcze na wizażu zobaczyłam te buty "meliski" - o matko, co to ma być?!
darja85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:05   #2729
EjjSenioritta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez darja85 Pokaż wiadomość
Mnie rozwalają neonowe kolory - jestem pewna, że za pół roku dziewczyny będą się wstydzić, że coś takiego mogły ubrać ;D
I jeszcze na wizażu zobaczyłam te buty "meliski" - o matko, co to ma być?!
a mnie się podobają. poza tym jak ktoś ciągle chodzi na czarno/szaro/buro to każdy kolor będzie dla niego wielkim neonem polskie ulice są takie nudne . fajnie , że idzie lato i pełna gama kolorów
a co do melisek to się zgodzę . bleh
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:34   #2730
Smoke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Ja iw uk juz kilka lat i to jest wlasnie typowa angielka,nie rozumiem waszego zdania na ich temat,sa jakie sa i dobrze sie z tym czuja,mimo,ze jestem osoba szczupla nawet bardzo to cenie te dziewczyny za to,ze sie nie wstydza swojego wygladu i ubieraja sie tak jak im sie podoba a nie komus o kim nie maja nawet pojecia,ze ktos taki isnieje na swiecie,one maja sie podobac same sobie i maja czuc sie dobrze we wlasnym ciele ONE NIE MAJA PODOBAC SIE NAM.
Oj, oj, nie wiem, czy mozna sie dobrze czuc w takim ciele...chodzi o zdrowie, szybko sie meczysz, masz mniej energii, wieksze ryzyko chorob, slabsze serce, krotsza dlugosc zycia itd.
Zamiast akceptowac otylosc powinno sie z nia walczyc i motywowac do zdrowego stylu zycia.
Smoke jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości