Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 08:10   #91
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cześć Dziewczyny

ja zamówiłam sobie rybaczki na allegro, ciekawe jak długo dupsko mi w nie wejdzie

http://moda.allegro.pl/rybaczki-ciaz...557065757.html

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:12   #92
nerola
BAN stały

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dzień dobry

Dziś się czuję jak człowiek

Zmalowana w starym Ci napisałam pindko ile gaci i podkładów.Weź z 4 -6 par tych majciochów z linka Twojego(bo one wielorazowe?).Przepierzes z i chwila moment suche

Babonik robisz córci torcika na pojutrze?Mi zostało złożyć życzenia synkowi.

Stapelko niefajnie,ze dobre położne sobie poszły ale fajnie,że masz wybór szpitala.U nas jeden a reszta w okolicach Gorzowa ale tam sprzętu dla dzieci nie ma,więc jakby nie było jadę do Gorzowa ze względu na dziecko.

Gratuluję studniówek

Beatko a gdzie te kody można pobrać?U nas chusteczki hurtem idą do rączek,nóżek,buzi,kurzu,n awet Maks buty czyści

I dziś znów do stomatologa.

Aniu strasznie się cieszę,ze szwy masz ściągnięte i że wynik prawidłowyUff...

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-13 o 08:35
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:41   #93
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Gratuluję studniówek

Beatko a gdzie te kody można pobrać?U nas chusteczki hurtem idą do rączek,nóżek,buzi,kurzu,n awet Maks buty czyści
kody pobiera się ze strony:
http://www.rossnet.pl/okazje

dziś tam jest podkład MF a 17 kwietnia będą te husteczki, musisz tylko sobie konto na rossnecie założyć a potem postępujesz wg instrukcji co się wyświetlać bedzie krok po kroku, a na koniec jak już wyskoczy Ci okienko z kodem to albo go drukujesz albo przepisujesz cały kod kreskowy gdzieś i w sklepie dajesz kasjerce a ona Ci kasuje już z rabatem

ja tak kupiłam 2 opakowania wkładek laktacyjnych Babydream po 2.99 za opakowanie, każde 30sztuk, nawet fajne ale zobaczymy jak się sprawdzą a cena normalna za nie była 5,99zł za opakowanie.

a teraz od 11 kwietnia w rossmannie są w promocji dwupaki chusteczek Babydream: albo te standardowe albo bezzapachowe dla wrażliwców w różowym opakowaniu - cena 2 x 80sztuk chyba 6.69zł więc też tanio wychodzą, ja kupiłam wczoraj bo dla siebie te różowe właśnie, do odświeżania "intymnego" bo inne mnie podrażniają

bo miałam Dada z biedronki bo one tez tanie ale za bardzo pachnące dla mnie i nie mogłam ich znieść, lawendowe - masakra jakaś - jak odstraszacz na mole

Ja tez czasami buty czyszczę tymi chusteczkami jak mi się śpieszy te lawendowe paskudy właśnie zostały zużyte na taki cel - do mebli chyba też zużyłam trochę i do sprzątania w łazience

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-13 o 08:55
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:43   #94
aania_20
Zakorzenienie

Nerolko, dzięki a kody masz tutaj: http://www.rossnet.pl/okazja_dnia tylko musisz się zalogować.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:44   #95
Bartessa
BAN stały

Ale dzisiaj obolala wstałam, masakra
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:50   #96
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
placuszki z cukini uwielbiam ale zawsze dodaje do nich tak ok. 1/4 zmieniaków utartych to wtedy tż też zje bo z samej cukini się nie skusi. Ale przepis znam i polecam
Moja teściowa też robi i u niej jak najbardziej zjem i nawet mi smakują, ale żebym sama w domu robiła to

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Margaret a dzwoniłaś do sr, czy to beda tylko organizacyjne?

My dziś obiad jemy na mieście
Dzwoniłam czy będa i kobitka potwierdziła, ale nie pytałam co konkretnie będzie bo tak czy siak i tak mąż by nie mógł być wiec nic mi to nie daje.
Oj zazdroszczę że nie musisz gotować. Ja lubię gotowac tylko nie lubię wymyślać co ma być
Ale już wymyśliłam zupę porową z pulpecikami i na drugie tradycyjne kotlety z piersi kurczaka z ziemniaczkami i sałatą Musze tylko iść do sklepu po kilka rzeczy, ale czekam na kuriera bo mają przyjść opony do auta.

Poleżakowałam w wannie i zrobiłam sobie pazurki
Teraz chyba sobie kawusie zrobię bo cos senna jestem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:54   #97
patik87
Zakorzenienie

hej laseczki, melduje się w nowym wątku.
Pędzicie szalone, wczoraj padłam spać po 20tej, wchodzę a tu 2 str starego wątku i 4 nowego Coraz bardziej mi brzuszek ciąży, wieczorem juz nie daje rady chodzić mimo ze i tak się lenie po całych dniach w fotelu.
Nerka nadal dokucza, z przerwami.

aania dobrze ze tego nie oglądałam, i tak wczorajszy dzien do udanych nie należał.

linuska nie martw się, lekarz zaradzi na baterie pewnie antybiotyk czy inny specyfik.

carmela i beatka gratuluję 100dniówek, ja chyba swoją przegapiłam, ee tam.

Takie pyszności na obiad przygotowujecie, ja zrobię żurek- tzn ugotuję wywar z kości, żurek z torebki, kiełbasa i jajko dodam, marchewkę i będziE. W lodówce jeszcze ruskie z wczoraj, nic mi się nie chceeee.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
kody pobiera się ze strony:
http://www.rossnet.pl/okazje

dziś tam jest podkład MF a 17 kwietnia będą te husteczki, musisz tylko sobie konto na rossnecie założyć a potem postępujesz wg instrukcji co się wyświetlać bedzie krok po kroku, a na koniec jak już wyskoczy Ci okienko z kodem to albo go drukujesz albo przepisujesz cały kod kreskowy gdzieś i w sklepie dajesz kasjerce a ona Ci kasuje już z rabatem

ja tak kupiła 2 opakowania wkładek laktacyjnych Babydream po 2.99 za opakowanie, każde 30sztuk, nawet fajne ale zobaczymy jak się sprawdzą a cena normalna za nie była 5,99zł za opakowanie.

a teraz od 11 kwietnia w rossmannie są w promocji dwupaki chusteczek Babydream: albo te standardowe albo bezzapachowe dla wrażliwców w różowym opakowaniu - cena 2 x 80sztuk chyba 6.69zł więc też tanio wychodzą, ja kupiłam wczoraj bo dla siebie te różowe właśnie, do odświeżania "intymnego" bo inne mnie podrażniają

bo miałam Dada z biedronki bo one tez tanie ale za bardzo pachnące dla mnie i nie mogłam ich znieść, lawendowe - masakra jakaś - jak odstraszacz na mole

Ja tez czasami buty czyszczę tymi chusteczkami jak mi się śpieszy te lawendowe paskudy właśnie zostały zużyte na taki cel - do mebli chyba też zużyłam trochę i do sprzątania w łazience
ja tez mam w szafce te z biedrony chusteczki i leżą juz 2 lata w szafce nie otwierane, do czyszczenia butów i mebli w sam raz, dobry pomysł.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 08:54   #98
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Takie pyszności na obiad przygotowujecie, ja zrobię żurek- tzn ugotuję wywar z kości, żurek z torebki, kiełbasa i jajko dodam, marchewkę i będziE. W lodówce jeszcze ruskie z wczoraj, nic mi się nie chceeee.
ja w ciązy stałam sie wielka fanka żurku Tylko że ja robię z butelki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-04-13, 08:54   #99
83monia
Zakorzenienie

potrzebny mi namiar na magnez (tablety) który ma wysoka dawke (500 mg) - znacie jakiś?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:55   #100
Zmalowana
Zakorzenienie

A to rzeczywiście ze mnie pinda

83 monia ja dostałam teraz asparginian i biorę go 3x2 tabletki, a tam jest magnez z potasem. Tylko ile ?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-04-13 o 08:57
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:56   #101
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja jakoś spać nie mogę, wstałam przed 6 Oglądam jakieś seriale na vod bo w tv nic nie ma jeszcze...

Stapelka najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze!

Dzisiaj jadę do teściów na obiadek, więc sama nic nie gotuję

Ma dzisiaj przyjść mój rogal do spania

Miłego dnia
kurde ja mogłabym spać i spać, 12 h to dla mnie mało. Nie wiem co to bedzie jak się dzidzia urodzi i skonczy się spanie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:01   #102
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Moja teściowa też robi i u niej jak najbardziej zjem i nawet mi smakują, ale żebym sama w domu robiła to
Ale już wymyśliłam zupę porową z pulpecikami i na drugie tradycyjne kotlety z piersi kurczaka z ziemniaczkami i sałatą Musze tylko iść do sklepu po kilka rzeczy, ale czekam na kuriera bo mają przyjść opony do auta.

Poleżakowałam w wannie i zrobiłam sobie pazurki
Teraz chyba sobie kawusie zrobię bo cos senna jestem
Ja lubie takie świeżo usmażone, ale na zimno też sa fajne

tez lubie gotować, i nie lubie wymyślać co ugotować przeważnie tż ma za zadanie wymyślić na co ma ochotę, to chociaż tyle mam z głowy

a na drugię obmyśliłam pulpety w sosie pomidorowym, bo mam puszkę krojonych pomidorków w sosie - z ziemniaczkami i ogóreczkiem kiszonym a na pierwsze zupa jarzynowa taka pyszna

a dla mnie dodatkowo jarzynki duszone z cukinią i marcheweczką i ziemniaczkami do pulpecików taka jarzynka do mięsa wychodzi i nie trzeba już ani sałatki do tego ani ziemniaków osobno - pycha

mięsko mielone już mi się rozmraża

Stary 2011-04-13, 09:02   #103
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Carmela Gratuluję studniówki

mi jakoś te chusteczki z rossmanna nie podchodzą
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:04   #104
83monia
Zakorzenienie

a ja mam na obiad rosół - i koniec, drugiego nie ma i nie bedzie. ja sie nie przemecam obiadkami, jak głodni to zjadaja 2 talerze ja w sumie wogole nie robie dwudaniowych obiadow.

Stary 2011-04-13, 09:07   #105
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
potrzebny mi namiar na magnez (tablety) który ma wysoka dawke (500 mg) - znacie jakiś?
blumag jedyny, ma chyba ta maxymalna dawke.
http://www.domzdrowia.pl/92719,bluma...-kapsulek.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 09:07   #106
zanka205
Zakorzenienie

gardło mnie boli w nocy miałam nos zatkany i w ogóle czuję się... niewyraźnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:08   #107
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
ja w ciązy stałam sie wielka fanka żurku Tylko że ja robię z butelki
a ja jak robie żurek albo barszcz - nadal nie wiem w czym tkwi różnica- dla mnie to jest to samo - to daje troche z butelki tak z połowę albo całą, zalezy ile barszczu gotuje - i jedną torebkę zawsze, i za każdym razem wychodzi pyszny, do tego jajeczko i kiełbaska wiejska i chrzanik bo lubię mniam

a ja uwielbiam takie coś - zalewajka - tez daje się barszcz z butelki albo z torebki tylko ma być mniej kwasne i daje sie tam ziemniaczki w kostke pokrojone i duuuuużo koperku świeżego albo mrożonego pyyycha

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-13 o 09:15
Stary 2011-04-13, 09:08   #108
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja nigdy nie robię dwudniowych obiadów
a dzisiaj jeszcze nie wiem co będziemy jeść wczoraj wrzuciłam do piekarnika frytki i chicensy frosty obiad sam się robił 20 min
Stary 2011-04-13, 09:08   #109
aania_20
Zakorzenienie

monia83, aptecznych aż takich mocnych nie znam, fakt że ten blumag ma bardzo dużo. A z innych najwyższą zawartość ma musujący magnez z wit. B6 z biedronki - 200mg w tabletce. polecam.

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-04-13 o 09:09
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 09:08   #110
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam na obiad rosół - i koniec, drugiego nie ma i nie bedzie. ja sie nie przemecam obiadkami, jak głodni to zjadaja 2 talerze ja w sumie wogole nie robie dwudaniowych obiadow.
ja tez 2 dan nie robie!
a dzis zapiekanka z makaronem i kiełbasa.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:09   #111
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
tez lubie gotować, i nie lubie wymyślać co ugotować przeważnie tż ma za zadanie wymyślić na co ma ochotę, to chociaż tyle mam z głowy
To masz dobrze Ja jak pytam meża co by zjadł to zawsze słyszę "Co zrobisz to zjem" Tak można na niego liczyć w wymyślaniu menu
Stary 2011-04-13, 09:12   #112
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
gardło mnie boli w nocy miałam nos zatkany i w ogóle czuję się... niewyraźnie
wspólczuje polecam mleczko z miodem.
Ja ost miałam tak samo ale juz jest prawie ok

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja tez 2 dan nie robie!
a chyba zrobię kiełbasę smażona z dużą ilościa cebulki chyba że M bedzie chcial cos innego
Stary 2011-04-13, 09:13   #113
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
To masz dobrze Ja jak pytam meża co by zjadł to zawsze słyszę "Co zrobisz to zjem" Tak można na niego liczyć w wymyślaniu menu
u mnie na pytanie co zrobic na obiad jest (kolejnosc zawsze ta sama): rosół, kotlet, pomidorowa, spagetti wiec inwencji to tez nie posiada

Stary 2011-04-13, 09:13   #114
zanka205
Zakorzenienie

my już byliśmy rano na zakupach
idę zjeść śniadanko

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:15   #115
nerola
BAN stały

Monia ja biorę od kilku lat NeoMag forte-1 tableta ma 120 mg. ale testowałąm wszystkie na rynku i tylko ten mój organizm przyswaja bez wlewów dożylnych co tydzień,więc jest dla mnie najlepszy.

Dziękuję Kochane za stronkę Rozssmanna

Zmalowana

Zanka weź dawkę końska wit.C

A my lubimy DADĘ chusteczki

Nie mam pomysłu na obiad.
Ale na pewno jednodaniowy bo przy takiej ilości mord od kuchni bym nie odeszła
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:15   #116
dziubek79
Zakorzenienie

witam z rana mamusie,
ja dziś spałam nawet dobrze w porównianiu do ostatnich nocy , dziś muszę trochę ogarnąc mieszkanko bo po południu wizyta teściowej obiadku nie gotuję bo teściowa przywiezie bogracz dla małża a ja sobie coś tam wynajdę
właśnie mąż dzwonił że jego szef został dziś w nocy drugi raz ojcem,cc miało być dopiero w sobotę ale coś było nie tak i musieli robić już w nocy to cc i mały nie oddychał na początku, biedactwo pod respiratorem leżało no i na oimie poleży kilka dni ale nam wczoraj przyszedł monitor oddechu i im go pożyczamy dopóki nasz synuś nie będzie na świecie, u nas i tak na razie leży i czeka więc niech komuś pomoże.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:17   #117
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

mój M by chcial ciagle schabowego a ja w ciazy nie mam wogole ochoty na schabowego
Stary 2011-04-13, 09:17   #118
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
moja mama tez rzadko robiła ale jak siedze w domku a nie na zajęciach to meżuś sobie życzy dwudaniowe obiadki, zawsze mam prawie na drugi dzień i spokój. zupa plus jakieś drugie chyba że jedno danie wypasione to bez drugiego

Stary 2011-04-13, 09:17   #119
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja tez 2 dan nie robie!
Ja w poniedziałek robiłam taka zapiekankę. Ja ja nazywam śmiechuch bo daję to co mam w lodówce Zawsze smakuje troche inaczej bo zawsze wrzucam coś innego
Stary 2011-04-13, 09:20   #120
sygine
Zadomowienie

Witam Was pięknie w ten bury i szary dzień Mamuśki
I już na dzień dobry mam do was pytanko Jaki laktator mi polecicie?
Byłam wczoraj na szkole rodzenia i panie położne polecały Medele Ja się zastanawiałam nad lovi, ale recenzje rzeczywiście ma gorsze od medeli, więc teraz mam zonka Nawet nie wiem czy lepiej najpierw kupić ręczny, czy może od razu rzucić się na jakiś elektryczny
A poza tym laktatorem to wczoraj na SR mój P. miał okazję kąpać maluszka i dał radę - mamusie miały za zadanie tylko kontrolować tatusiów Więc tatuś ma swoje pierwsze zadanie, ale jak sam stwierdził on z chęcią będzie kąpał młodego

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości