|
|
#4621 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
nie mogę gryźć... boli Ortodontka miała spory problem ze wciśnięciem mi separatorów mimo tego, że mam wyrwane na potrzeby aparaty piątki. Zapytałam, czy to normalne, że nic a nic mnie zęby górne nie bolą powiedziała, że to dobrze, że nie czuję bólu. I powiedziała jeszcze, że na następnej wizycie przy zakładaniu dolnego jeszcze najprawdopodobniej nic nie będziemy robić z górnym. Tzn co ? Nie zmieni mi drutu ani ligaturek ? Bo już mi się znudziły różowe ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Co znaczy ,,założenie gumek i dwa czyszczenia zębów w cenie" ? Bo ja początkująca jestem ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
) co ortodontka będzie mi robiła za górnym łukiem na nasteonej wizycie za tydzień ? Oprócz zakładania dolnego druciaka ? Zmiana łuku... To w te 150 zł nie jest wliczona zmiana drutu ? Pogubiłam się
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
ja płaciłam za metal okolice Katowic 1500zł, to jest najtaniej u nas, bo inni mają już za 1700zł-1800zł a kosmetyczne zaczynają się od 2500zł ;/
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
marryme21 - nie wiem z czego są te mocniejsze łuki, tzn mówili mi kiedyś ale nie pamiętam. Są co najmniej 2x grubsze niż zwykłe i bardzo mocno i sztywno trzymają zęby. Nie wiem jednak czy to powód aby skasować mnie na 300zł
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Tzn.u mnie ten metal normalnie kosztuje chyba 1700,ale jest zniżka jako że to już drugi łuk i zapłacę 1400.Ciekawa jestem czy doliczą mi 200 za wizytę z góra? Bo pewnie zmienią drut etc.
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
zalozylam wczoraj bezligaturowy ceramiczny.
ale strasznie nie podoba mi sie efekt. jest bardzo widoczny mimo, ze to przezroczysty
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dół masz mieszany?
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś na 17.00 idę do mojej orto na wyciski, a za tydzień (jak po dzisiejszej wizycie nic się nie zmieni) ZDEJMUJĘ APARAT!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------
|
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
hej jestem po poniedziałkowej wizycie zapłaciłam kupę kasy 600zł już jako zal za aparat muszę jeszcze dopłacić 900 zł ale to dopiero w czerwcu, męczyła mnie orto przez 1h mam 2 łuki na górze a na dole mam już grubszy założony i malinowe gumki, nie mogę jeść ale ratuje się jogurtami
za wizytę znowu nie płaciłam tylko za aparat, aaa orto mówiła mi żebym nie ściągała osadu i kamienia mechanicznie (scaling, piaskowanie) bo potem się zamki odklejają i poleciła mi pastę Blanx kupiłam jest serio super od wtorku widzę znaczną poprawę kamień i osad znika Edytowane przez Ula05 Czas edycji: 2011-04-13 o 10:29 |
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na dole tez mam bezligaturowy ceramiczny i wlasnie od 4 metalowe zamki, ale orto powiedziała, że to nie jest mieszany tylko po prostu "Producent tak robi te aparaty" wiec nie wiem jak jest. Dołu mi prawie nie widac, zapominam ze go mam nawet czasem a góra.. Chociaz jedzenie nie sprawa mi problemu, wczoraj mialam nie pic kawy, soków i jesc barwiących rzeczy tylko. Dzisiaj jestem juz po 2 kawach i nic sie nie odbarwiło ![]() Jeszcze zastanawiłam się nad białym drucikiem, ale w koncu wzielam metal. Orto powiedziala ze mozna zmienic jak łuk bedzie wymieniany. Ale boje sie, ze ta emalia biała będzie schodzic. ![]() jesteś z Warszawy? ile płaciłas za swój aparat? (rozumiem, że masz taki typ jak ja? )---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() musze powiedzieć ,że ładnie prezentują sie te malinowe gumki ![]() jeszcze na zdjęciach błękitne widziałam i też są ładne
Edytowane przez Rarrka90 Czas edycji: 2011-04-13 o 10:56 |
||
|
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
tak tylko w aptekach
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
za kierownicą, w tygodniu robię od 300 do 600 km i kawa to moja wspólniczka hehe ale serio pasta jest dobra i koszt 20 zł a nie 100 zł za scaling i piaskowanie ale można tak usuwać zanieczyszczenia tylko z tym że zamki się odklejają bo to jest jednak siła
Edytowane przez Ula05 Czas edycji: 2011-04-13 o 11:01 |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeszcze obiecała mi że kupi mi taką fajną szczoteczkę z gumowymi elementami która fajnie usuwa zanieczyszczenia i nie uszkadza aparatu
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i widoczny klej :/ czy klej tez usunie ??
|
|
#4636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja orto jak mi kleiła zamki to robiła to tak żeby kleju nie było widać ciekawa jestem co Ci powie orto o tej paście
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi o to, ze z miłą checia bym jej uzywała Ten osad jest niemożliwy a nigdy go nie miałam... A nie dość, że druty to jeszcze taki mało efektowny osad
|
|
#4638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie tylko nie mozesz sie przyzwyczaic i masz swiadomosc, ze aparat juz jest na zebach U mnie wiekszosc znajomych nawet nie zauwazyla, ze mam aparat.Tego naprawde nie widac ![]() Moglas sie zdecydowac na bialy luk Nic nie odpryskuje
|
||
|
|
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() właśnie mi odpadł zamek z 7 na górze i przy najbliższej wizycie moze namówie orto na biały łuk ![]() w tym filmiku dziewczyna ma bardzo ładny aparat tylko nie moge poznac jaki rodzaj na pewno wesja kosmetyczna, metalowy drucik ale jakie zamki? http://www.youtube.com/watch?v=r9xfH...eature=related
Edytowane przez Rarrka90 Czas edycji: 2011-04-13 o 15:30 |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja płacę 50zł i raz mi zmieniała drut i też zapłaciłam 50zł koleżanka chodzi z 2 łukami i też paci za całą wizytę 50zł ![]() o tyle mamy się lepiej ufff
|
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS I co, dzwonilas do orto co z tym zamkiem? Musisz przyjezdzac na podklejenie? Wg mnie dziewczyna z filmiku ma aparat szafirowy Zamki sa przezroczyste
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam kryształowy,ale z gumeczkami.płaciłam 2200(na poprzedniej stronie napisałam,ze równo 2 tysiace,ale mama mnie uswiadomiła,ze 2200).Też się zastanawiam nad białym drucikiem,ale orto mi pokazała jak on wygląda i że ta emalia rzeczywiście schodzi od byle zadrapania. Z reszta i tak wszyscy mi mowia,ze w ogole aparatu u mnie nie widać ![]() Za to w sobotę idę na zakładanie metalowego dołu i nie wiem jakie gumeczki,żeby był mało widoczny? BTW Rarrka,kojarzę Cię z wątku Zarowego,też jestem miłośniczką i zaroholiczką,ale głównie podczytuje ![]() Wiem,te wizyty to masakra.W życiu bym nie wybrała tej ortodontki,ale musiałam,bo ona współpracuje z moim chirurgiem szczękowym i dzięki temu mam kompleksowe leczenie. Całe szczescie wizyty są co 6-8 tygodni...
|
|
|
#4643 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, muszę go trochę za jęzor pociągnąć chyba ![]() a separacje wiedziałam, że nie każdy ma, ale nie pomyślałam o rurkach, a to możliwe Cytat:
Cytat:
Cytat:
poszukałam na necie jak to wygląda, te rurki, ale nie za bardzo dużo zdjęć jest, napiszecie coś jeszcze o tym?to jest normalny taki zamek naklejany, tylko w innym kształcie? Cytat:
![]() Cytat:
, jakby tak u nie było to bym brała kryształ ![]() Cytat:
na pewno szybko przywyknieszCytat:
![]() ładne masz gumeczki ![]() a co to za konstrukcja z tyłu?
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Okazuje się, ze u mnie jest wyjątkowo tanio(w porównaniu do niektórych z Was):
1 łuk - 1500, za 2. już 1400 (metal) każda wizyta(niezależnie od tego czy 1 czy dwa łuki) - 50 zł aparat retencyjny 120 zl byłam dzisiaj na 2. wizycie, omawiałyśmy plan leczenia, będę wyrywać 5 po prawej do góry, a później (jak będę chciała dół), to 4. Stwierdziła, ze nie ma potrzeby rwania symetrycznego, że można to zrobić później, jeśli taki efekt nie będzie sie podobał. Zakładam aparat w piątek 13 maja ![]() Z całych emocji(nerwów?) zapomniałam zapłacić za wizytę! Dziwne, ale nikt mi nie przypomniał/nie upomniał się. Może będę musiała nadrobić kolejnym razem. aa miałam napisać o swojej wadzie. Zęby wychodzą poza kość (do przodu), są stłoczenia, a to wyjście poza kość( na zewn. brzeg dziąsła) może prowadzić do paradontozy. Wadę zgryzu mam podobno wrodzoną. Komputer analizując moje wyniki stwierdził, że trzeba naprawić kości szczęki chirurgicznie, ale orto stwierdziła, że nie ma to sensu. Postara się więc naprawić jak najwięcej poprzez aparat
Edytowane przez Zussska Czas edycji: 2011-04-13 o 17:18 |
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!! Tutaj zagląda zdecydowanie więcej aparatek więc napisze tu
Otóż dziś orto zaproponowała mi dwie opcje retencji: pierwsza to ta klasyczna (wszyscy wiemy jaka) a druga opcja to reatiner Osamu - słyszałyscie coś o takiej formie retencji? Przyznam szczerze, że perspektywa normalnego mówienia i nie ślinienia się w nocy jest bardzo kusząca. Cena także nie jest wysoka, jeden łuk to 500 zł (a tradycyjny 400zł) także w kwestiach finansowych tez nie ma dużej różnicy Mam tydzień do namysłu. Heeeelllpp![]() Retainer Osamu wygląda tak:
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2011-04-13 o 17:49 |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam od mojej kuzynki ktora przez 3 lata leczyła się u orto w UK, miala hyrax, 2 łuki damnona metalowego i teraz do konca zycia ma podklejony drucik od wew. strony zebów. Wada nie byłą az tak przerazajaca jak mozna by wnioskowac po opisie jej lecznia, waska szczęka, 1 gorne nachodzące na siebie i na dole jakas minimalna krzywizna.
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez Rarrka90 Czas edycji: 2011-04-13 o 17:52 |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też sądzę, że taki retainer wygląda super, na pewno jest przyjemniejszy w użytkowaniu Lady in Blue a jak orto sądzi? czy to działa równie dobrze, co normalny?
|
|
|
#4648 | |
|
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
po tej zmianie.....
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę napiszcie czy jest to możliwe, by popsuł mi się ząb pod zamkiem
Dopiero niedawno leczyłam górne siódemki, a od kilku dni boli mnie górna szóstka ![]() Aaaa i jeszcze - jak się nazywa dobra pasta przeciwpróchnicza? Bo coś czuję, że wraz ze ściągnięciem złomka pożegnam się ze swoimi zdrowymi zębami
ex-aparatka damonowa 25.08.2010 - 25.06.2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2710 Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni. Edytowane przez wesola84 Czas edycji: 2011-04-13 o 19:13 |
|
|
|
#4650 | |
|
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

nie mogę gryźć... boli

góra 30.06.2010

, muszę go trochę za jęzor pociągnąć chyba
nie moge powiedziec wiecej.. hehe
po tej zmianie.....