Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 08:55   #4621
Olenka333
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Ja od soboty mam separatory i na początku był koszmar,ale muszę przyznać,że trochę mniej mnie zęby już bolą. Zdecydowanie lepiej jest niż z górą,wtedy to bity tydzień mi pulsowała głowa z bólu.
Mnie też aparat w ogóle nie boli
No i zaczęło się nie mogę gryźć... boli Ortodontka miała spory problem ze wciśnięciem mi separatorów mimo tego, że mam wyrwane na potrzeby aparaty piątki. Zapytałam, czy to normalne, że nic a nic mnie zęby górne nie bolą powiedziała, że to dobrze, że nie czuję bólu. I powiedziała jeszcze, że na następnej wizycie przy zakładaniu dolnego jeszcze najprawdopodobniej nic nie będziemy robić z górnym. Tzn co ? Nie zmieni mi drutu ani ligaturek ? Bo już mi się znudziły różowe Od czego zależy to czy będzie coś robiła czy nie ? Bo nie mogłam jej o to zapytać, gdyż jakiś natręt wydzwaniał a ja się spieszyłam

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrizze Pokaż wiadomość
u mnie z jednym 150 a dwoma 200 więc w sumie wyjdzie na to samo. U kogo prowadzisz?Jana Gwiaździstej u Banaszczyk-Rozbickiej. założenie gumek i dwa czyszczenia zębów w cenie.
Ja też u Banaszczyl- Rozbickiej Co znaczy ,,założenie gumek i dwa czyszczenia zębów w cenie" ? Bo ja początkująca jestem

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
zajrzałam na stronę mojej orto i jest optymistyczniej niż myślałam
100zł/za wizytę z 1aparatem,150z dwoma.nie ma nic mowy o wymianie zamków w cenniku.jedynie wymiana łuku to koszt 40zł
hmmm to uporządkujmy... ( z tego co widzę to Ty też początkująca ) co ortodontka będzie mi robiła za górnym łukiem na nasteonej wizycie za tydzień ? Oprócz zakładania dolnego druciaka ? Zmiana łuku... To w te 150 zł nie jest wliczona zmiana drutu ? Pogubiłam się
Stary 2011-04-13, 09:03   #4622
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
2600?! To ja myslałam,że u mnie jest drogo,zapłaciłam 2000.A dół już biorę metalowy,1400.Niestety wizyty z jednym łukiem 200,a z dwoma juz 260...
Też mowa o Warszawie oczywiście
ja płaciłam za metal okolice Katowic 1500zł, to jest najtaniej u nas, bo inni mają już za 1700zł-1800zł a kosmetyczne zaczynają się od 2500zł ;/
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:19   #4623
goskagb
Raczkowanie

marryme21 - nie wiem z czego są te mocniejsze łuki, tzn mówili mi kiedyś ale nie pamiętam. Są co najmniej 2x grubsze niż zwykłe i bardzo mocno i sztywno trzymają zęby. Nie wiem jednak czy to powód aby skasować mnie na 300zł
goskagb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:22   #4624
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia_84 Pokaż wiadomość
ja płaciłam za metal okolice Katowic 1500zł, to jest najtaniej u nas, bo inni mają już za 1700zł-1800zł a kosmetyczne zaczynają się od 2500zł ;/
Tzn.u mnie ten metal normalnie kosztuje chyba 1700,ale jest zniżka jako że to już drugi łuk i zapłacę 1400.Ciekawa jestem czy doliczą mi 200 za wizytę z góra? Bo pewnie zmienią drut etc.

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:33   #4625
Rarrka90
Rozeznanie

zalozylam wczoraj bezligaturowy ceramiczny.
ale strasznie nie podoba mi sie efekt.
jest bardzo widoczny mimo, ze to przezroczysty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0284.jpg (14,1 KB, 108 załadowań)
Stary 2011-04-13, 09:58   #4626
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rarrka90 Pokaż wiadomość
Też tak miałam na początku,ale kochana,przyzwyczaisz się na pewno! Zobaczysz,że po paru dniach nie będziesz zwracała uwagi na aparat. On naprawdę jest mało widoczny

A dół masz mieszany?

Chudniemy...?
Stary 2011-04-13, 10:16   #4627
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dziś na 17.00 idę do mojej orto na wyciski, a za tydzień (jak po dzisiejszej wizycie nic się nie zmieni) ZDEJMUJĘ APARAT!!! :jupi :

---------------------------------------------------
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:25   #4628
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

hej jestem po poniedziałkowej wizycie zapłaciłam kupę kasy 600zł już jako zal za aparat muszę jeszcze dopłacić 900 zł ale to dopiero w czerwcu, męczyła mnie orto przez 1h mam 2 łuki na górze a na dole mam już grubszy założony i malinowe gumki, nie mogę jeść ale ratuje się jogurtami za wizytę znowu nie płaciłam tylko za aparat, aaa orto mówiła mi żebym nie ściągała osadu i kamienia mechanicznie (scaling, piaskowanie) bo potem się zamki odklejają i poleciła mi pastę Blanx kupiłam jest serio super od wtorku widzę znaczną poprawę kamień i osad znika jest warta tych 20 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3284.jpg (33,0 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3287.jpg (35,7 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez Ula05
Czas edycji: 2011-04-13 o 10:29
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:46   #4629
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula05 Pokaż wiadomość
hej jestem po poniedziałkowej wizycie zapłaciłam kupę kasy 600zł już jako zal za aparat muszę jeszcze dopłacić 900 zł ale to dopiero w czerwcu, męczyła mnie orto przez 1h mam 2 łuki na górze a na dole mam już grubszy założony i malinowe gumki, nie mogę jeść ale ratuje się jogurtami za wizytę znowu nie płaciłam tylko za aparat, aaa orto mówiła mi żebym nie ściągała osadu i kamienia mechanicznie (scaling, piaskowanie) bo potem się zamki odklejają i poleciła mi pastę Blanx kupiłam jest serio super od wtorku widzę znaczną poprawę kamień i osad znika jest warta tych 20 zł
A ta pasta jest dostępna tylko w Aptekach?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2011-04-13, 10:54   #4630
Rarrka90
Rozeznanie

Cytat:
Też tak miałam na początku,ale kochana,przyzwyczaisz się na pewno! Zobaczysz,że po paru dniach nie będziesz zwracała uwagi na aparat. On naprawdę jest mało widoczny

A dół masz mieszany?
Mam nadzieje, ze to wlasnie takie pierwsze wrazenie.. Widzialam u koleżanki i kiku osob wlasnie bezligat. kosmetyczny i tak to ładnie i "estetycznie" wyglądało.

Na dole tez mam bezligaturowy ceramiczny i wlasnie od 4 metalowe zamki, ale orto powiedziała, że to nie jest mieszany tylko po prostu "Producent tak robi te aparaty" wiec nie wiem jak jest. Dołu mi prawie nie widac, zapominam ze go mam nawet czasem a góra.. Chociaz jedzenie nie sprawa mi problemu, wczoraj mialam nie pic kawy, soków i jesc barwiących rzeczy tylko. Dzisiaj jestem juz po 2 kawach i nic sie nie odbarwiło

Jeszcze zastanawiłam się nad białym drucikiem, ale w koncu wzielam metal. Orto powiedziala ze mozna zmienic jak łuk bedzie wymieniany. Ale boje sie, ze ta emalia biała będzie schodzic.

jesteś z Warszawy? ile płaciłas za swój aparat?
(rozumiem, że masz taki typ jak ja? )

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
aaa orto mówiła mi żebym nie ściągała osadu i kamienia mechanicznie (scaling, piaskowanie) bo potem się zamki odklejają i poleciła mi pastę Blanx kupiłam jest serio super od wtorku widzę znaczną poprawę kamień i osad znika jest warta tych 20 zł
a moja orto powiedziała mi ze koniecznie musze umowic sie na piaskowanie bo mam duzo osadu- gdyz jestem maniaczką kawy i hebaty
musze powiedzieć ,że ładnie prezentują sie te malinowe gumki
jeszcze na zdjęciach błękitne widziałam i też są ładne

Edytowane przez Rarrka90
Czas edycji: 2011-04-13 o 10:56
Rarrka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:00   #4631
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
tak tylko w aptekach

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Mam nadzieje, ze to wlasnie takie pierwsze wrazenie.. Widzialam u koleżanki i kiku osob wlasnie bezligat. kosmetyczny i tak to ładnie i "estetycznie" wyglądało.

Na dole tez mam bezligaturowy ceramiczny i wlasnie od 4 metalowe zamki, ale orto powiedziała, że to nie jest mieszany tylko po prostu "Producent tak robi te aparaty" wiec nie wiem jak jest. Dołu mi prawie nie widac, zapominam ze go mam nawet czasem a góra.. Chociaz jedzenie nie sprawa mi problemu, wczoraj mialam nie pic kawy, soków i jesc barwiących rzeczy tylko. Dzisiaj jestem juz po 2 kawach i nic sie nie odbarwiło

Jeszcze zastanawiłam się nad białym drucikiem, ale w koncu wzielam metal. Orto powiedziala ze mozna zmienic jak łuk bedzie wymieniany. Ale boje sie, ze ta emalia biała będzie schodzic.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a moja orto powiedziała mi ze koniecznie musze umowic sie na piaskowanie bo mam duzo osadu- gdyz jestem maniaczką kawy i hebaty
ja też piję dużo kawy bo inaczej bym zasnęła za kierownicą, w tygodniu robię od 300 do 600 km i kawa to moja wspólniczka hehe ale serio pasta jest dobra i koszt 20 zł a nie 100 zł za scaling i piaskowanie ale można tak usuwać zanieczyszczenia tylko z tym że zamki się odklejają bo to jest jednak siła

Edytowane przez Ula05
Czas edycji: 2011-04-13 o 11:01
Stary 2011-04-13, 11:02   #4632
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
ortodontka poleciła ci tą pastę ? hmm moja zabroniła mi uzywać wszelkich wybielających...
Stary 2011-04-13, 11:07   #4633
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
ortodontka poleciła ci tą pastę ? hmm moja zabroniła mi uzywać wszelkich wybielających...
tak ale ta przede wszystkim usuwa osad po kawie i fajkach itp ona jest na przebarwienia a dokładnie Banx Anty Osad i jeszcze obiecała mi że kupi mi taką fajną szczoteczkę z gumowymi elementami która fajnie usuwa zanieczyszczenia i nie uszkadza aparatu
Stary 2011-04-13, 11:12   #4634
glamorousbabe
Raczkowanie

Cytat:

Blanx jest tez w superpharmie okolo 19 -25 zl zalezy czy jest promocja, w kazdej aptece i w lepszych drogeriach z calym asortymetem kosmetycznym tez
Ja osobiscie zawsze kupuje w superpharmie, pozdrawiam
glamorousbabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:37   #4635
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
tak ale ta przede wszystkim usuwa osad po kawie i fajkach itp ona jest na przebarwienia a dokładnie Banx Anty Osad i jeszcze obiecała mi że kupi mi taką fajną szczoteczkę z gumowymi elementami która fajnie usuwa zanieczyszczenia i nie uszkadza aparatu
yhyym to we wtorek zapytam swojej orto czy mogłabym zakupić taką pastę bo mam straszny osad na zebach przez aparat i widoczny klej :/ czy klej tez usunie ??
Stary 2011-04-13, 11:44   #4636
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
yhyym to we wtorek zapytam swojej orto czy mogłabym zakupić taką pastę bo mam straszny osad na zebach przez aparat i widoczny klej :/ czy klej tez usunie ??
ehehe tego to nie wiem moja orto jak mi kleiła zamki to robiła to tak żeby kleju nie było widać ciekawa jestem co Ci powie orto o tej paście
Stary 2011-04-13, 14:05   #4637
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
ehehe tego to nie wiem moja orto jak mi kleiła zamki to robiła to tak żeby kleju nie było widać ciekawa jestem co Ci powie orto o tej paście
zapytam i napiszę chodzi o to, ze z miłą checia bym jej uzywała Ten osad jest niemożliwy a nigdy go nie miałam... A nie dość, że druty to jeszcze taki mało efektowny osad
Stary 2011-04-13, 14:23   #4638
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Wg mnie Twoj jest niewidoczny Pewnie tylko nie mozesz sie przyzwyczaic i masz swiadomosc, ze aparat juz jest na zebach U mnie wiekszosc znajomych nawet nie zauwazyla, ze mam aparat.
Tego naprawde nie widac

Moglas sie zdecydowac na bialy luk Nic nie odpryskuje
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:00   #4639
Rarrka90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Wg mnie Twoj jest niewidoczny Pewnie tylko nie mozesz sie przyzwyczaic i masz swiadomosc, ze aparat juz jest na zebach U mnie wiekszosc znajomych nawet nie zauwazyla, ze mam aparat.
Tego naprawde nie widac

Moglas sie zdecydowac na bialy luk Nic nie odpryskuje
dzięki
właśnie mi odpadł zamek z 7 na górze
i przy najbliższej wizycie moze namówie orto na biały łuk

w tym filmiku dziewczyna ma bardzo ładny aparat tylko nie moge poznac jaki rodzaj
na pewno wesja kosmetyczna, metalowy drucik ale jakie zamki?
http://www.youtube.com/watch?v=r9xfH...eature=related

Edytowane przez Rarrka90
Czas edycji: 2011-04-13 o 15:30
Stary 2011-04-13, 16:16   #4640
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
Tzn.u mnie ten metal normalnie kosztuje chyba 1700,ale jest zniżka jako że to już drugi łuk i zapłacę 1400.Ciekawa jestem czy doliczą mi 200 za wizytę z góra? Bo pewnie zmienią drut etc.
za to za wizyty płacić masakryczną kasę!!!
ja płacę 50zł i raz mi zmieniała drut i też zapłaciłam 50zł
koleżanka chodzi z 2 łukami i też paci za całą wizytę 50zł
o tyle mamy się lepiej ufff
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:25   #4641
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki
właśnie mi odpadł zamek z 7 na górze
i przy najbliższej wizycie moze namówie orto na biały łuk

w tym filmiku dziewczyna ma bardzo ładny aparat tylko nie moge poznac jaki rodzaj
na pewno wesja kosmetyczna, metalowy drucik ale jakie zamki?
http://www.youtube.com/watch?v=r9xfH...eature=related
Polecam Ja mam i jestem zadowolona
PS I co, dzwonilas do orto co z tym zamkiem? Musisz przyjezdzac na podklejenie?

Wg mnie dziewczyna z filmiku ma aparat szafirowy Zamki sa przezroczyste
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:28   #4642
paradiso
Zadomowienie

Cytat:

To naprawdę wygląda ładnie i estetycznie tylko musisz się przyzwyczaić. ja na poczatku miałam manie oglądania mojego aparatu w każdym lustrze
Mam kryształowy,ale z gumeczkami.płaciłam 2200(na poprzedniej stronie napisałam,ze równo 2 tysiace,ale mama mnie uswiadomiła,ze 2200).Też się zastanawiam nad białym drucikiem,ale orto mi pokazała jak on wygląda i że ta emalia rzeczywiście schodzi od byle zadrapania. Z reszta i tak wszyscy mi mowia,ze w ogole aparatu u mnie nie widać
Za to w sobotę idę na zakładanie metalowego dołu i nie wiem jakie gumeczki,żeby był mało widoczny?

BTW Rarrka,kojarzę Cię z wątku Zarowego,też jestem miłośniczką i zaroholiczką,ale głównie podczytuje

Cytat:
za to za wizyty płacić masakryczną kasę!!!
ja płacę 50zł i raz mi zmieniała drut i też zapłaciłam 50zł
koleżanka chodzi z 2 łukami i też paci za całą wizytę 50zł
o tyle mamy się lepiej ufff
Wiem,te wizyty to masakra.W życiu bym nie wybrała tej ortodontki,ale musiałam,bo ona współpracuje z moim chirurgiem szczękowym i dzięki temu mam kompleksowe leczenie. Całe szczescie wizyty są co 6-8 tygodni...

Chudniemy...?
Stary 2011-04-13, 17:01   #4643
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goskagb Pokaż wiadomość
Wiesz co na początek to zastanowiłabym się nad zmianą lekarza..:P Albo niech zacznie coś do Ciebie mówić! Zapytaj go o tą 6, powiedz że rozmawiałaś z "przypadkami", które miały tak samo. A pierścień miałam od początku na 7, a później także na 8, żeby ją przysunąć. Co do separacji to nie wiem, chyba każdy ją ma, Twój orto to może jakiś czarodziej będzie:P
od razu zmieniać , muszę go trochę za jęzor pociągnąć chyba

a separacje wiedziałam, że nie każdy ma, ale nie pomyślałam o rurkach, a to możliwe
Cytat:
ja nie miałam w ogóle pierścieni i separacji, mam na 6 tylko zamki z takimi tunelikami przez które przechodzi drut i tam się kończy.
Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Może będziesz miała rurki ja mam pierścienie na 6-kach, a rurki na 7-kach, ale separacje nosiłam (do pierścieni) miesiąc, mając już założony aparat.
Cytat:
Napisane przez tinsel Pokaż wiadomość
Będziesz miała rurki, tak jak ja.
Cytat:
Napisane przez DesdemonaE Pokaż wiadomość
Ano nie każdy ma separację, bo nie każdy ma na zębach pierścienie. Ja separacji nie miałam, bo mam rurki.
poszukałam na necie jak to wygląda, te rurki, ale nie za bardzo dużo zdjęć jest, napiszecie coś jeszcze o tym?
to jest normalny taki zamek naklejany, tylko w innym kształcie?

Cytat:
u mnie z jednym 150 a dwoma 200 więc w sumie wyjdzie na to samo. U kogo prowadzisz?Jana Gwiaździstej u Banaszczyk-Rozbickiej. założenie gumek i dwa czyszczenia zębów w cenie.
super ma ta kobite stronę internetową

Cytat:
Napisane przez aniuska_90 Pokaż wiadomość
Takie miasteczko koło Łodzi nie moge powiedziec wiecej.. hehe
Za wizyte place 40zł jak mam wymieniane gumki a co drugi miesiac gumki i łuk wtedy 60zł. U mnie zwykły druciak kosztuje 1200zl. Porcelana 1500zl a Kryształ 1700zł. Ja tak jak mowilam ma porcelane i dobrze mi z nia
ale malutko , jakby tak u nie było to bym brała kryształ
Cytat:
ładnie jest, nei marudź na pewno szybko przywykniesz
Cytat:
aaa orto mówiła mi żebym nie ściągała osadu i kamienia mechanicznie (scaling, piaskowanie) bo potem się zamki odklejają i poleciła mi pastę Blanx kupiłam jest serio super od wtorku widzę znaczną poprawę kamień i osad znika jest warta tych 20 zł
ajnie, że pasta pomaga
ładne masz gumeczki

a co to za konstrukcja z tyłu?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:16   #4644
Zussska
Zakorzenienie

Okazuje się, ze u mnie jest wyjątkowo tanio(w porównaniu do niektórych z Was):
1 łuk - 1500, za 2. już 1400 (metal)
każda wizyta(niezależnie od tego czy 1 czy dwa łuki) - 50 zł
aparat retencyjny 120 zl

byłam dzisiaj na 2. wizycie, omawiałyśmy plan leczenia, będę wyrywać 5 po prawej do góry, a później (jak będę chciała dół), to 4. Stwierdziła, ze nie ma potrzeby rwania symetrycznego, że można to zrobić później, jeśli taki efekt nie będzie sie podobał.
Zakładam aparat w piątek 13 maja
Z całych emocji(nerwów?) zapomniałam zapłacić za wizytę! Dziwne, ale nikt mi nie przypomniał/nie upomniał się. Może będę musiała nadrobić kolejnym razem.

aa miałam napisać o swojej wadzie. Zęby wychodzą poza kość (do przodu), są stłoczenia, a to wyjście poza kość( na zewn. brzeg dziąsła) może prowadzić do paradontozy. Wadę zgryzu mam podobno wrodzoną. Komputer analizując moje wyniki stwierdził, że trzeba naprawić kości szczęki chirurgicznie, ale orto stwierdziła, że nie ma to sensu. Postara się więc naprawić jak najwięcej poprzez aparat

Edytowane przez Zussska
Czas edycji: 2011-04-13 o 17:18
Zussska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:44   #4645
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dziewczyny!!! Tutaj zagląda zdecydowanie więcej aparatek więc napisze tu Otóż dziś orto zaproponowała mi dwie opcje retencji: pierwsza to ta klasyczna (wszyscy wiemy jaka) a druga opcja to reatiner Osamu - słyszałyscie coś o takiej formie retencji? Przyznam szczerze, że perspektywa normalnego mówienia i nie ślinienia się w nocy jest bardzo kusząca. Cena także nie jest wysoka, jeden łuk to 500 zł (a tradycyjny 400zł) także w kwestiach finansowych tez nie ma dużej różnicy Mam tydzień do namysłu. Heeeelllpp

Retainer Osamu wygląda tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a_osamu_gross.jpg (6,3 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2011-04-13 o 17:49
Stary 2011-04-13, 17:55   #4646
Rarrka90
Rozeznanie

wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam od mojej kuzynki ktora przez 3 lata leczyła się u orto w UK, miala hyrax, 2 łuki damnona metalowego i teraz do konca zycia ma podklejony drucik od wew. strony zebów. Wada nie byłą az tak przerazajaca jak mozna by wnioskowac po opisie jej lecznia, waska szczęka, 1 gorne nachodzące na siebie i na dole jakas minimalna krzywizna.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Dziewczyny!!! Tutaj zagląda zdecydowanie więcej aparatek więc napisze tu Otóż dziś orto zaproponowała mi dwie opcje retencji: pierwsza to ta klasyczna (wszyscy wiemy jaka) a druga opcja to reatiner Osamu - słyszałyscie coś o takiej formie retencji? Przyznam szczerze, że perspektywa normalnego mówienia i nie ślinienia się w nocy jest bardzo kusząca. Cena także nie jest wysoka, jeden łuk to 500 zł (a tradycyjny 400zł) także w kwestiach finansowych tez nie ma dużej różnicy Mam tydzień do namysłu. Heeeelllpp

Retainer Osamu wygląda tak:
pierwsze co pomyslalam jak zobaczylam to zdjęcie to: Alllee ładny

Edytowane przez Rarrka90
Czas edycji: 2011-04-13 o 17:52
Stary 2011-04-13, 18:19   #4647
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam od mojej kuzynki ktora przez 3 lata leczyła się u orto w UK, miala hyrax, 2 łuki damnona metalowego i teraz do konca zycia ma podklejony drucik od wew. strony zebów. Wada nie byłą az tak przerazajaca jak mozna by wnioskowac po opisie jej lecznia, waska szczęka, 1 gorne nachodzące na siebie i na dole jakas minimalna krzywizna.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

pierwsze co pomyslalam jak zobaczylam to zdjęcie to: Alllee ładny
do końca życia? myślałam, że to zakłada się czasowo

też sądzę, że taki retainer wygląda super, na pewno jest przyjemniejszy w użytkowaniu
Lady in Blue
a jak orto sądzi? czy to działa równie dobrze, co normalny?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:11   #4648
awgusta
Та еще штучка ^^

Post Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
oj różnie to bywa.. na początku zwykle boli, bo zęby są jeszcze nierozbujane, potem jest lepiej. ja miałam wczoraj wizytę i nic mnie nie boli. ale nawet po kilku wizytach może zacząć boleć, to naprawdę względne
Dobrze wiedziec, Po zmianie drutu (juz tydzien minal) bola mnie zeby caly czas szczególnie 1 i 2), mam wrazenie ze tam w srodku zeba(przy korzeniu) jest jakaś rana.... Jak pije cos to bardzo to odczuwam..... I zaczełam seplenic po tej zmianie.....
Stary 2011-04-13, 19:11   #4649
wesola84
Rozeznanie

Dziewczyny proszę napiszcie czy jest to możliwe, by popsuł mi się ząb pod zamkiem Dopiero niedawno leczyłam górne siódemki, a od kilku dni boli mnie górna szóstka i to nie jest ból "przesuwny" tylko raczej taki jak ma się popsuty ząb Co prawda dzisiaj boli mnie już mniej i mam nadzieję, że to nietypowy ból od przesuwania się zęba... ale jednak boję się
Aaaa i jeszcze - jak się nazywa dobra pasta przeciwpróchnicza? Bo coś czuję, że wraz ze ściągnięciem złomka pożegnam się ze swoimi zdrowymi zębami

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.

Edytowane przez wesola84
Czas edycji: 2011-04-13 o 19:13
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:14   #4650
awgusta
Та еще штучка ^^

Post Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę napiszcie czy jest to możliwe, by popsuł mi się ząb pod zamkiem Dopiero niedawno leczyłam górne siódemki, a od kilku dni boli mnie górna szóstka i to nie jest ból "przesuwny" tylko raczej taki jak ma się popsuty ząb Co prawda dzisiaj boli mnie już mniej i mam nadzieję, że to nietypowy ból od przesuwania się zęba... ale jednak boję się
Jezeli mialaś przegład zębów przed założeniem aparatu to nic nie powinno być zepsute. Mnie tez bola zeby raz na jednej stronie raz na drugiej, wiec mysle ze to chyba nie od tego ze cos sie zepsuło tylko od działania aparatu.....

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości