|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cześć Gaduły
![]() Uuu dziś nie ma słonka a wczoraj była taka piękna pogoda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i widzę, że takie bezsenne nocki Ciebie łapią, dokładnie tak jak u mnie. Dziś też o 3:40 pobudka na sik i już nie mogłam zasnąć. mimbi – nakupiłam tej chemii, którą wylinkowałaś. Dzięki! No i super, że z wóziem się udało ![]() JanuszAgnieszka ja też jestem pewna, że z małą wszystko jest w porządku i ta jak piszesz, najważniejsze to się pozytywnie nastawić i niepotrzebnie nie stresować. Moja koleżanka urodziła córeczkę z iugr i mała była po prostu mała, w 39tyg. 2400 ale teraz już nadgoniła i 4kg waży. Trzymam kciuki za Ciebie i Darusię ![]() spice1985 i za Ciebie również ![]() ![]() Kwiatecek no mogę przy terminie dodać drugą datę z terminem CC i wtedy będzie jasność. Z tym, że na dzień dzisiejszy to tylko ja i moniqac znamy konkretne daty, eweskę ciągle lekarz za nos prowadza czy coś się zmieniło? Dziewczynki, dajcie znać ![]() anula tyć to ja tyję ale brzuch również mocno przystopował i od 8 tyg prawie w ogóle nie urósł. aga_pe brzuszek cuuuuudo! ![]() Grazin – jest taka maść czy tam krople kamforowe to tym można smarować wokół ucha, raczej nic nie wsadzać do środka, przynajmniej tak mi farmaceutka mówiła.
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ja wstawilam pranie i z powrotem do lozka wlzalam, ale odpisuje wam i sie zbieram bo slonko piekne i szkoda dnia, potem prasowanie jak wroce i kolejny spacerek z Tztem
![]() tak wiem, nie umiem sie lenic na maksa ![]() daisyyy to pocieszajace ze nie tylko ja stanelam w miejscu z waga i wielkoscia brzuszka, w koncu to ostatnie tygodnie, wiec moze nie tyje sie juz tak szybko ![]() violisia moja tez ma takie poranne kopy, w ciazu dnia sie tak raczej przeciaga tylko a wieczorem znowu dyskoteka ![]() dobrze ze tez macie tak z ta waga bo dzisiaj tak jakos mnie zaniepokoilo to ![]() andziot kciuki za wizyte!! ![]() aga pe jaki ladny masz brzuszek! naprawde! taki okragly, fajoszka ![]() agus no to dobrze ze jest wiecej nietyjacych pod koniec ![]() kwiatecku ale maja tupet ci twoi tesciowie, olej to totalnie, to wasze dziecko i wam ma sie imie podobac, nie ma co sie denerwowac ![]() zbieram sie ![]() ![]() Moria wlasnie doczytalam!! ty masz CC za 9 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale suuuper ![]() ![]() Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-04-13 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja 34 tydzień zaczynam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj spałam dobrze byłam w biedronce niedawno po raz pierwszy w kolejce zostałam przepuszczona przez kasjerkę ![]() dojrzała mnie i zaprosiła na początek ![]() sniło mi się, że mi czop zaczął odpadać (podbarwiony krwią) i urodziłam córeczkę ![]() za dużo o czopach się naczytałam tutaj i tak mam ![]() mam nadzieję, że dotrwam do maja
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-04-13 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Yes
![]() ![]() ![]() Właśnie policzyłam, że przy obecnym tempie, ta część zakończy się dokładnie w dniu mojej CC ![]() Mam nadzieję, że ze wszystkim się ładnie wyrobię i przed wyjazdem do szpitala założę kolejną ![]()
#2675 |
Zakorzenienie
|
zjedz kisiel - kisiel zatwardza
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Moria, wow 9 dni
![]() ![]()
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jeśli któraś ma czas i ochotę to szukam na allegro taniej kiecki na to wesele - tak do 100zł z przesyłką, może być używana. Rozmiar XL (42) Ja tam nie lubię allegro, bo za dużo rzeczy bym chciała. Możecie mi linki podsyłać na PW. Ja wygrzebałam coś takiego http://allegro.pl/mega-promocja-mala...553516798.html http://allegro.pl/cudo-sukienka-na-k...544861322.html http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...554296560.html http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-i1550835535.html http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...550005793.html Jak coś znajdziecie, to będę wdzięczna. Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-04-13 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy w pasie mi przybylo to nie wiem, bo sie nie mierzylam, ale wydaje mi sie ze rosne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() może akurat Gabryśki zechcą tego samego dnia powitać świat ![]() MORIA , ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
ojć to pokreciłam Weredko
![]() ![]() Anulko, no ta dziewczyna ma nam zrobić projekt wykonawczy architektoniczno-konstrukcyjny.. cokolwiek to znaczy... 1300 zł za to (dwie opcje z dwoma jaskółkami i z jedną) A jak Twoje zdrówko? nie przeziębiłaś sie tymi wygrzewaniem na słoneczku w wiosennej norweskiej pogodzie? Czytałam, że troszkę Cie łamało w kosciach dziś jeszcze andziotka prócz kasi ma wizytę więc mooocno sciskamy kciuki za nie ! (chyba, ze znowu coś pomieszałam!!) moria.. 9 dni ! WOW !! Ty sie Kochana nie martw nowym wątkiem, jakoś sobie damy radę.. najwazniejsze abyś szybciutko do nas już jako szczęśliwa mamusia Igusi wróciła ![]() Czyli masz już nawet konkretną godzinkę, na która masz sie zgłosić do szpitala ? I czy cesarka jest w dniu przyjscia czy należy zameldować się dzień przed CC ? (sorrki za te głupie pytania ale pojęcia nie mam ![]() Od 3.40 nie spisz? To na rzesach chyba już chodzisz ![]()
#2683 |
Zakorzenienie
|
Weredko mi się najbardziej widzą te sukienki:
http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...554296560.html http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...550005793.html ![]()
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Moderatoreska
|
Agnieszka_pe śliczny brzusio
![]() Ja muszę fotkę mojemu jeszcze zrobić bo może to być już ostatnia fota :P Anula no dzis widze się z lekarzem po 15 na usg i ktg w szpitalu, mam nadzieję, że pamięta że się ze mną umówił :P i go zastane na oddziale :P A jak nie to będę go molestować telefonem :P Daisy zgadza się, z reguły dobrze sypiałam, nawet po siku usypiałam a w tym tygodniu mam jakieś takie nie do konca przespane noce, a dzisiaj to już przegięcie było, ale to może dlatego że dziś wizyta i stres też robi swoje. Moria no u mnie nic nie wiadomo jeszcze ile będzie mi dane z brzucholem połazić jeszcze. A Tobie już kochana niewiele zostało, lada moment ![]() No i moja drzemka własnie się skończyła ![]() ![]() U mnie nic się nie dzieje, poza twardnięciem brzucha co jakiś czas i uciskiem maluszka na szyjkę, a odczuwam to niezbyt miłym kłuciem i to tyle, ale dobrze bo zamierzam do poniedziałku się nie rozpakowywać. Ale powiem Wam że w szoku jestem że tak pięknie dochodziłam do końca, myślałam że będą jakieś problemy, że będę leżeć po szpitalach, a tu dwójeczka ładnie sobie siedzi na swoim miejscu i nie uśmiecha się im wychodzić jak na razie, może czekają na ładniejsza pogodę ![]() No ale moja mama z bliźniakami miała termin na 22 lipca a urodziłyśmy się z siostrą 7 lipca czyli dwa tygodnie przed terminem. Ja mam przeczucie że chłopcy pojawią się w przyszłym tygodniu i święta spędzę w szpitalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do świąt w szpitalu .. Może się uda przed ![]() Ja się martwiłam , że Boże Narodzenie spędzę w szpitalu, bo 16tego grudnia trafiłam na patologię, ale dzień przed Wigilią mnie wypuścili ![]()
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, no tak liczę max 9 bo to nigdy nie wiadomo czy się coś wcześniej nie zacznie.
![]() ![]() ![]() ddaaiissyy nie wiem jak w normalnych szpitalach ale w tym moim mam się zgłosić na dniu CC na godz. 8 rano no i zaczynamy przygotowania ![]() eweska no to u mnie podobnie, tylko brzuch mi twardnieje, czasem sobie zapisuję z jaką częstotliwością, gdy akurat przy kompie jestem, to np. wczoraj wyszło tak: 14:15, 14:30, 14:37. 17:33, 17:40, 17:46, 17:53, 18:01, 18:53, 19:02, 19:13, 19:22, 19:54, 20:06. Wszystkie lekkie i krótkie. Do tego czasem kłucie przy nacisku na szyjkę .
#2688 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Ale przemiła niespodzianka z samego rana! Przyjechała fura Hanutki! Nie wytrzymałam napięcia i stoi już złożony, przepiękny wóz! Wszystko elegancko chodzi, składa się prosto i oficjalnie przyłączam się do fanek X-landerów ![]() ![]() ![]() Nie mogę się napatrzeć! ![]() Napisałam TŻ smsa, że przyjechała rano fura naszej córki, na co On pyta, czy kupić CB od razu, napisałam, że tak i niech się rozejrzy za baby gps ![]() ![]() Mimbi, ja i tak będę myła, bez pomocy, bo ja po swojemu muszę ![]() ![]() Andziot, zapraszam pod prysznic ![]() ![]() Eweska, Moria, Camomile, 38 tydzień? ![]() MoniaK, pył po remoncie, to zabójstwo dla odkurzacza, nasz prawie skonał kilka lat temu po przeprowadzce i porządkach. Od tamtej pory jest lekko upośledzony, chociaż jakoś działa ![]() Agnieszko_pe, pani ekspedientce zasugerowałabym zbadanie wzroku ![]() ![]() ![]() Kwiatecku, Ty tak tu nieśmiało, powoli, bez paniki i jeszcze się pierwsza rozpakujesz, co? ![]() ![]() Anula, nasze roztrzepanie zwalmy na cionrze! ![]() ![]() ![]() Grazin, wokół ucha [na zewnątrz!] posmarować odrobinką olejku kamforowego i założyć jakąś opaskę, możesz w stylu KARATE KID ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
to ja skopiuje z worda moje wczorajsze
![]() tyle, ze kazdy ponad 40 sekund ![]() 20,57 21,15 21,32 21,49 22,01 22,18 22,35 22,47 23,04 23,21 23,49 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Moria! przed chwilą było 9 miesiecy, a teraz 9 dni!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dzisiaj to z raz mi twardniał, tylko u mnie przez jakąś ponad minutę trzyma i dopiero puszcza :P Dziś ktg więc zobaczymy co pokaże czy są jakieś skurcze czy tylko brzuch się sam tak napina, lepiej żeby skurczy nie było bo będzie chciał mnie zostawić w szpitalu, a ja nie mogę, dopiero od poniedziałku, może się dziać co chce :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
moja sie przeniosla tylkiem na prawa strone i mnie rypie pod lewym zebrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, ja mam jedno pytanie!
SPAKOWANA?! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Dziękuję za wszystkie kciuki za to żeby moja szyjka jeszcze potrzymała
![]() Eweska, też jestem pełna podziwu jak pięknie przeszłaś ciąże bliźniaczą ![]() ![]() mary wrzuć foty fury Hankowej ![]() ![]() Moria faktycznie niedługo powitasz Iguśkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, błagam! Spakuj się przed wizytą u gin!
![]() Spice, Moria, nie trzeba mnie długo namawiać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
Moria 9 dni, jak ja Ci zazdroszczę....
![]() Eweska więc na co Ty czekasz, pakuj sie kochana żeby chłopaki Cię nie zaskoczyły ![]() Ja też jeszcze nie spakowałam torby, jestem na etapie prania rzeczy dla synka, jak siez tym uporam to spakuje torbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
No dokładnieee
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.