|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Ja mam taką płaskorzeźbę... Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2011-04-12 o 09:29 |
|
|
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
śliczna ta płaskorzeźba - musze sie namysleć czy bardziej nie wole jej od obrazu
![]() do jakiego wieku dzieci siedza razem z rodzicami, a kiedy dawac im juz osobny talerzyk?, jak to jest w Waszych restauracjach? - dodam ze bedziemy miec sporo maluszków, wiec i pokój dla dzieci jest zarezerwowany...... czy warto zrobic oddzielny stół dla starszych dzieci z podstawówki?, ale co wtedy z tymi z gimnazjum??? ![]() czy oprócz winietek na stół planujecie jakąs specjalna liste/plan/mape gdzie kto siedzi? kwietniówki - jak przygotowania i plany na wieczór panieński??? - chwalić się dziewczyny!!!!!!!!!!!
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=_agatka;26308701]śliczna ta płaskorzeźba - musze sie namysleć czy bardziej nie wole jej od obrazu
![]() do jakiego wieku dzieci siedza razem z rodzicami, a kiedy dawac im juz osobny talerzyk?, jak to jest w Waszych restauracjach? - dodam ze bedziemy miec sporo maluszków, wiec i pokój dla dzieci jest zarezerwowany...... czy warto zrobic oddzielny stół dla starszych dzieci z podstawówki?, ale co wtedy z tymi z gimnazjum??? ![]() czy oprócz winietek na stół planujecie jakąs specjalna liste/plan/mape gdzie kto siedzi? kwietniówki - jak przygotowania i plany na wieczór panieński??? - chwalić się dziewczyny!!!!!!!!!!![/QUOTE] agatko my będziemy chyba liczyć dzieci 4-5 letnie jako oddzielny talerzyk. co do stolu to nie bedzie winietek, więc mlodziez sama zadecyduje czy chce siedziec razem z rodzicami czy nie. Z atrakcji planujemy dla nich stół ze słodyczami. Ale moim zdaniem takie dzieci chcą juz siedzieć oddzielnie, no bo przecież już młodzież chociaz najlepiej zapytac się przy zapraszaniu![]() Monika czekamy na relacje i date Twojego panienskiego
|
|
#3545 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ponawiam pytanie
jakie kwiaciarnie możecie polecić na bukiet ślubny?
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bukiet właśnie taki jak chciałam - kwiaty mieszane - róża, eustoma, kolorowa kulka z ozdobnymi kryształkami - 150zł
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam od mamy ze Ona planuje zakup takie świętego obrazka ze srebra
![]() ja tez jeszcze nie wybrałam kwiaciarni ... |
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady
właśnie dzisiaj byłam tam na Królewskiej i jest tyle pięknych obrazów że nie wiedziałam który wybrać
|
|
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Dzięki za poradę przy kolczykach! Macie rację, trzeba wybierać to, w czym się dobrze czujemy i wiemy że dobrze wygląda ![]() W marcu wstawiłam tutaj listę spraw do załatwienia na marzec i jeszcze nie jest wypełniona! Ale jesteśmy na dobrej drodze - umowa z restauracją już jest uzgodniona i niedługo ją podpiszemy. Nie pisałam przez jakiś czas, bo zaczęliśmy zapraszać gości, mamy teraz wyjazdowy czas... szkoda, że nie umieją tego zrozumieć na uczelni a co dopiero w czerwcu, w sesji! Będę chyba uczyć się więcej w maju.Kto będzie pierwszy w tym roku? Mamy kwietniowe PMki? Jak wam idzie?
|
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
Z listy PM 2011 wynika, że pierwsze są:
moni_ka.g i nimportequoi Dziewczyny startują już 30.04.2011 ![]() To jeszcze tylko 19 dni ![]() Niesamowite, że niektóre z nas już dosłownie za pojedyncze tygodnie staną się PM-kami ![]() Czekamy na relacje i info z wydarzeń, bo termin jest bliski ![]() A mi przyszedł album, który stanie się naszą księgą gości Już szukam pomysłów na zagospodarowanie pierwszych stron, na pewno będzie instrukcja zachowania się na weselu, którą znalazłam tu, na wizażu, a reszta... Zobaczymy :P W załączniku fotka albumu (na razie pustego ;P )
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoś chce-obrazy:
http://allegro.pl/plaskorzezba-rzezb...543353892.html http://allegro.pl/swieta-rodzina-obr...547513726.html http://allegro.pl/plaskorzezba-drewn...511964086.html
|
#3552 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przygotowania na finiszu, to ja z 30 IV jestem Ale wiecie co, dalej czekam na suknię !!!! Dzwonię, pytam i mam czekać na ich telefon ... Już mam dość, a do ślubu niecałe 3 tygodnie Poza tym zabieram się za przygotowanie albumu z podziękowaniami dla rodziców, wybieram się do kosmetyczki, na solarium i na farbowanie włosów Musimy jeszcze ostatnie potwierdzenia gości zebrać, zgłosić to do lokalu i prawie wszystko będzie gotowe ![]() A panieński to tajemnica mojej świadkowej, prawdopodobnie po weekendzie będzie co opowiadać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koniecznie wklej zdjęcie
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mam o was pytanie czy może jest tu jakaś PMka która kupowała bądź mierzyła suknie w salonie LllYes w Lublinie i czy można robić tam zdjęcia w czasie przymiarek??
|
#3555 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuje waszej rady ponieważ w najbliższych dniach przede mną najgorsze.... musze kupić buty ślubne.
Bardzo Was prosze o informacje gdzie sie udać?? Gdzie w Lublinie są sklepy z butami slubnymi i innymi niezwykłymi butami (zależy mi na czyms wyjatkowym, niebanalnym, moga byc rozowe) bardzo prosze o sugestie |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jak bardzo mają być niebanalne i jak bardzo różowe
nie no ale tak serio chcesz taki amartowy róż?? czy buty typowo ślubne, białe?? bo jeśli chcesz różowe to w sklepie z obuwiem ślubnm nie znajdziesz takich, pójdziesz do sklepu z butami full service-kozaki, baleriny, czółenka-trafisz dosłownie na pojedyncze pary butów ślubnych, które raczej do niezwykłych należeć nie będą
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem. Ślub zaplanowany na 27 sierpnia, wszystko już umówione i załatwione a dziś się dowiedzieliśmy, że nie dostaniemy w tym terminie urlopu. Myślicie, że uda się przesunąć termin na październik? Wesele robię w remizie, co utrudnia, bo kucharka, kelnerki i dekoratorka są załatwiane osobno. Dodam jeszcze, ze jesteśmy po ślubie cywilnym już rok, więc jak teraz się nie uda, to drugiego podejścia nie będzie pewnie. Nie wiem co robić. Pocieszcie mnie jakoś...
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może któraś z dziewczyn coś innego Ci podpowie, a ja moge tylko proponować poczytanie w internecie jak to jest z tym urlopem okolicznościowym.Ups doczytałam się, że osobom, które zawarły wcześniej ślub cywilny pracodawca nie ma obowiązku przyznania urlopu okolicznościowego :/ Pozostaje tylko w miarę możliwości zamienić się urlopem z innymi pracownikami, albo ugadać się z pracodawcą...Współczuję, ale jest jeszcze trochę czasu, więc może uda się coś nakombinować. A swoją drogą- załatwialiście te wszystkie rzeczy związane ze ślubem nie wiedząc czy dostaniecie urlop czy mieliście już rozmowę z szefem i mieliście mieć na ten termin wolne?
11 września to dopiero początek wielkich zmian w Naszym Życiu Edytowane przez 8mouse3 Czas edycji: 2011-04-13 o 09:28 |
|
|
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za info w sprawie kwiaciarni
jak ktoś ma jeszcze jakąś godną polecenia to piszcie iovaa zamawiałaś album na allegro? wkleisz linka do sprzedawcy? |
|
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, nie wiem czy zdołam go wyrzucic, chyba, że kot się nim "zajmie" )
|
|
#3561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wiesz może jak to jest w przypadku pracy na pół etatu? Czy też przysługują 2 dni? Moja dyrekcja miała się tego dowiedzieć, ale póki co ja jeszcze nic nie wiem. Wiem tylko, że nie muszę się o nic martwić, i w niedzielę po ślubie i poniedziałek nie przyjdę do pracy, a czy będzie to rozwiązane w ten sposób że wykorzystam urlop okolicznościowy, czy na zasadzie zamiany i odpracowania kiedyś to drugorzędna sprawa. Dziewczyny, u nas 17 dni zostało W piątek mam panieński ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3563 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzisiaj byłam na przedostatniej przymiarce w sukni
29 Kwietnia jest do odbioru!! |
|
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
nie mamy jeszcze zamówionych kwiatów a do czerwca już tuż tuż. mniej więcej wiem co bym chciała ale fajnie by było żeby ktoś doradził coś, zasugerował
|
|
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W przypadku tzw. urlopu okolicznościowego określonego w par. 15 rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień do pracy - Dz. U. nr 60 poz 281 z 1996 r.) pracodawca jest obowiązany zwolnić od pracy pracownika na czas obejmujący 2 dni w razie ślubu pracownika. Co istotne wymiar zatrudnienia nie ma tutaj znaczenia. Za okres ten okres ten przysługuje pracownikowi wynagrodzenie ustalone w sposób określony w przepisach wydanych na podstawie art. 297 Kodeksu pracy. Podstawa prawna: - rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień do pracy – (Dz. U. nr 60 poz 281 z 1996 r.). Może jeszcze komus się to przyda
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
2 dni z okazji slubu przysługuja jak bierze sie slub cywilny lub konkordatowy, na sam koscielny (jak ktos brał wczesniej cywilny) niestety nie, tak wiec jesli ktos planuje najpierw cywilny, a potem koscielny to wolne trzeba brac przy okazji cywilnego. formalnie trzeba po fakcie doniesc pracodawcy akt slubu (dlatego musi to byc 'panstwowy' slub), w praktyce roznie pracodawcy wymagaja. jest to wielorazowe
czyli ile razy slub bierzemy, tyle razy nam przysługuje. jesli w tym czasie jestesmy na zwolnieniu lub urlopie to jak kazdy urlop okolicznosciowy nam przepada - wiec dobrze tak wycyrklowac urlop wypoczynkowy zeby grało, czyli zeby nam sie nie nakladały te urlopy.jak jest w prawie brytyjskim - nie mam pojecia, powinno byc podobnie, ale lepiej sie dowiedziec.. stokocoto - to Ty lepiej szybko dzwon najpierw po tych kucharkach itp, albo pogadaj z pracodawca, w zaleznosci czy uzgadniałas najpierw z nim swoj termin sierpniowy wczesniej czy nie kwiaciarnia - skoro ma sie juz jakis zarys bukietu to najlepiej najpierw do jakiejs pobliskiej kwiaciarni uderzyc, popytac, niech doradza, powiedza jakie koszta itp - przeciez nie musisz od razu sie decydowac, potem zrob rozeznanie w max 2-3 innych kwiaciarniach i zobaczysz jak wrazenia, czyja wizja ci najlepiej pasuje, z kim masz wspolny jezyk no i czy cena ok ja mam blisko 3 kwiaciarnie, W jednej pani na siłe chciała swoja wizje narzucic, w drugiej wszystko było ok, kontakt z kwiaciarka super, a ze mi sie spieszyło to do trzeciej kwiaciarni nie szłam...wybor okazał sie sluszny bo jak sie potem okazało moje kwiaty mialy byc pod kolor bolerka - ciemnoczerwone NA KONIEC OKAZAŁO SIE ZE BOLERKO BEDZIE BORDO I CO TU ZROBIC? pani zgrabnie doczepiła tiulowatkanine i wyszlo super....sorki za duze litery dziecko mi szaleje
|
|
#3567 | |
|
Raczkowanie
|
Tak, na Allegro, zgodnie z życzeniem wklejam (mam nadzieję, że nie będę posądzona o reklamę :P ) http://allegro.pl/show_user.php?search=fotmar01
W każdym razie polecam sprzedawcę, wszystko ekspresowo i na poziomie. Czego nie mogę powiedzieć o moim dostawcy welonów: wpłaciłam pieniądze w poniedziałek rano, od razu wysłałam maila z info o kolorze i sposobie płatności i rodzaju przesyłki, do dzisiaj nie przeczytał mojego maila (mam w poczcie potwierdzenie odczytu), a jak dzisiaj zadzwoniłam, to dopiero W TRAKCIE rozmowy ze mną sprawdził, że wpłynęły mu ode mnie pieniądze :/ W końcu udało mi się dowiedzieć, że Pan łaskawie JUTRO zabierze się za pakowanie i wysyłkę... Wiecie, może gdybym się nie nastawiła, że wszystko będzie tak szybko i sprawie jak w przypadku albumu, to nie byłoby problemu... Ale codziennie sprawdzałam pocztę, czy już mam potwierdzenie odczytania przez niego maila, w którym de facto prosiłam o potwierdzenie otrzymania pieniędzy i wysłania paczki, co również bez mojej interwencji telefonicznej jak widzę by nie nastąpiło ;( Jestem zawiedziona... Mam tylko nadzieję, że przeczyta mojego maila zanim zapakuje przesyłkę, bo nie uśmiecha mi się odsyłanie welonów, jak będą w złym kolorze ;( Cytat:
Chyba że nie będziecie mieli problemu z przełożeniem wszystkiego... A szefowie chyba dopuszczą opcję zamiany czy innego wyjścia, bo chyba ich uświadomiliście, że to Wasz ślub?? Może myślą, że to zwykły urlop i dlatego tak Wam odpowiadają...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z Was wspominała coś o lokalu na Głębokiej, gdzie można wypożyczyć dekoracje samochodu. Znacie dokładny adres ??
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na informacje o jakości bucików z Parysa bo sama mam zamiar się tam wybrac
|
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Wymyśliłam sobie że chce obraz Matki Bożej z Dzieciątkiem właśnie drewniany,rzeźbiony

chociaz najlepiej zapytac się przy zapraszaniu

właśnie dzisiaj byłam tam na Królewskiej i jest tyle pięknych obrazów że nie wiedziałam który wybrać

Poza tym zabieram się za przygotowanie albumu z podziękowaniami dla rodziców, wybieram się do kosmetyczki, na solarium i na farbowanie włosów 
może któraś z dziewczyn coś innego Ci podpowie, a ja moge tylko proponować poczytanie w internecie jak to jest z tym urlopem okolicznościowym.
nie mamy jeszcze zamówionych kwiatów a do czerwca już tuż tuż. mniej więcej wiem co bym chciała ale fajnie by było żeby ktoś doradził coś, zasugerował