Rozstanie z facetem -cz. XVII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 13:59   #3151
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

dianeczka0291 - czemu boisz się rozstania, skoro jesteś u niego wiecznie na dalszym miejscu? Przecież będzie coraz gorzej.
Cytat:
Napisane przez dyciaaa45 Pokaż wiadomość
Ale może klin klinem? Czyli starą miłość załatwić nową miłością.?
Klinem załatwiłam się gorzej niż rozstaniem, które go wyzwoliło.
Stary 2011-04-13, 14:06   #3152
dyciaaa45
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
dyciaaa45 - czas chyba się odciąć na dobre od niego, za młoda jesteś na takie zmartwienia...
Tylko nie wiem czy ja się chce od niego odcinać. I w tym cały problem.
Bo wiem,że mnie zranił,ale zapewnia również,że mnie kocha...więc..
wiem,wiem to śmieszne - kabaret.
Kurde,pamiętam jak jeszcze jakiś rok temu mówiłam,że mnie miłość nie trafi w najbliższym czasie i że mam spokój,...a tu.;/

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
dianeczka0291 - czemu boisz się rozstania, skoro jesteś u niego wiecznie na dalszym miejscu? Przecież będzie coraz gorzej.

Klinem załatwiłam się gorzej niż rozstaniem, które go wyzwoliło.
; O
No to nie wiem co już o tej metodzie sądzić.
Ale z jednej strony to chyba nie jest dobra metoda. Bo można w cale tej osoby nie kochać, tylko być z nią żeby zapomnieć o byłym partnerze..i zranić ją.
Nie chciałabym,żeby tak mnie ktoś wykorzystał..więc tą metodę odpuszczę chyba,
dyciaaa45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:10   #3153
dianeczka0291
Raczkowanie

Cytat:
Nie dziwię się,że się boisz. Bo to strach przed cierpieniem.Ale lepiej zakończyć to teraz i połknąć tą gorzką pigułkę teraz niż po dłuższym okresie prawda?
Dokładnie boję się cierpienia i samotności to jest to co mnie przeraża. Jestem trochę twardsza po mych doświadczeniach sprzed ponad pół roku temu ale nie do tego stopnia by zakończyć coś co będzie się psuło tak jak kiedyś a jestem pewna, że będzie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Malla - boję się samotności i cierpienia nie wiem czy sobie poradzę . Wkurza mnie to,że tak się uzależniałam od niego :/
dianeczka0291 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:11   #3154
dyciaaa45
Przyczajenie

A skąd pewność,że będzie się psuło? Hm..nie wiemy co będzie w najbliższym czasie.
Wydaje mi się,że teraz potrzebujesz wsparcia innych - przyjaciół,kolegów,koleża nek.
Może nie przekreślaj wszystkiego..może będzie okej.
Kurde najlepiej byłoby mieć na te sprawy "wy✂✂✂***",ale kobiety chyba tego nie potrafią.
Stary 2011-04-13, 14:11   #3155
stookrotka1991
Zadomowienie

ja tez mam niezly kabaret.... Raz pisze do mnie jak to mnie kocha , jak mu zalezy a za chwile jaka jestem d.... ze mam s.... . Obraża mnie. Najgorsze jest to , ze nie wiem co robić . Niby mnie kocha ... tak pisze. Ale nie przyszedl zeby pogadac w cztery oczy , umie tylko te durne smsy pisac! Najbrdziej sie boje samotnosci!

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:12   #3156
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tylko nie wiem czy ja się chce od niego odcinać. I w tym cały problem.
Bo wiem,że mnie zranił,ale zapewnia również,że mnie kocha...więc..
wiem,wiem to śmieszne - kabaret.
Kurde,pamiętam jak jeszcze jakiś rok temu mówiłam,że mnie miłość nie trafi w najbliższym czasie i że mam spokój,...a tu.;/
Mówić to może że ma różowego słonia w szafie.

Ja też Ci mogę powiedzieć, że Cię kocham i że jak odejdziesz, to się zabiję - słowa nic nie kosztują. Czyny wymagają więcej wysiłku - on się na czyny nie zdobył.

Nic Ci po słowach, skoro przez tą jego WIELKĄ MIŁOŚĆ cierpisz.

Cytat:
Nie chciałabym,żeby tak mnie ktoś wykorzystał..więc tą metodę odpuszczę chyba,
I słusznie.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dianeczka0291 Pokaż wiadomość

Malla - boję się samotności i cierpienia nie wiem czy sobie poradzę . Wkurza mnie to,że tak się uzależniałam od niego :/
A teraz nie jesteś samotna? Nie cierpisz?
Stary 2011-04-13, 14:12   #3157
dyciaaa45
Przyczajenie

Cytat:
Dokładnie boję się cierpienia i samotności to jest to co mnie przeraża. Jestem trochę twardsza po mych doświadczeniach sprzed ponad pół roku temu ale nie do tego stopnia by zakończyć coś co będzie się psuło tak jak kiedyś a jestem pewna, że będzie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ej,ej..tu nie ma się czym wkurzać.To chyba normalne,że człowiek się tego boli.Raczej powinnaś się martwić gdybyś nic nie czuła,gdyby było to Ci obojętne.
Stary 2011-04-13, 14:13   #3158
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Kurde najlepiej byłoby mieć na te sprawy "wy✂✂✂***",ale kobiety chyba tego nie potrafią.
Potrafią, ale nie chcą.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
ja tez mam niezly kabaret.... Raz pisze do mnie jak to mnie kocha , jak mu zalezy a za chwile jaka jestem d.... ze mam s.... . Obraża mnie. Najgorsze jest to , ze nie wiem co robić . Niby mnie kocha ... tak pisze. Ale nie przyszedl zeby pogadac w cztery oczy , umie tylko te durne smsy pisac! Najbrdziej sie boje samotnosci!
Kolejna...a teraz nie jesteś samotna?
Stary 2011-04-13, 14:16   #3159
dyciaaa45
Przyczajenie

Cytat:
Potrafią, ale nie chcą.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Kolejna...a teraz nie jesteś samotna?
podziwiam Cię za takie podejście.
też tak chce.!
Stary 2011-04-13, 14:17   #3160
Ofelia 20
Zadomowienie

Kurde wiele dziewczyn, z rozstaniowego zaczeło nowy związek, a potem tu wraca po kilku miesiącach ciekawe kiedy przyjdzie czas na mnie.... Ostatnio spędzaliśmy z Nowym za dużo czasu razem i chyba wystąpiło "zmęczenie materiału" narazie sie z nim nie spotkam, chociaż w weekend wyjeżdza i nie będzie go ponad 2 tygodnie. Pewnie sie jeszcze przed wyjazdem zobaczymy. Ostatnio sie zastanawiałam czy On czuje w ogóle do mnie coś wiecej.... nie wiem, nie wydaje mi sie.... miło spędzamy czas, ale On o żadnych uczuciach nie mówi. Ciągle pisze z tą swoja "byłą", uczynna dziewczyna wszystko mu daje, dzwoni z informacjami kiedy kolokwia, kiedy to kiedy tamto, daje mu wszystkie notatki, obskakuje go tak, jakby sam nie potrafił niczego zrobić, a jemu to jak najbardziej pasuje, bo nie musi myśleć W ogóle jak On to stwierdził "ona jest taka pracowita, gotuje, sprząta niewiadomo co" "a ja taka leniwa" nie bede mu gotować, nie lubie i robie to od święta, jeszcze przyjdzie na mnie czas.

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:19   #3161
dyciaaa45
Przyczajenie

Wink Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie siostro!
Kurde czasami bym chciała,żeby pisanie takich rzeczy przez sms-y było zabronione. Rozmowa to jest to - rozmowa w 4 oczy. A nie..
Stary 2011-04-13, 14:21   #3162
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
podziwiam Cię za takie podejście.
też tak chce.!
Ale jakie podejście? Przecież to jest prawda. Co za różnica czy jest się singlem, czy w związku, skoro i tak się jest samotnym? Ba, zaryzykowałabym stwierdzenie, że samotność w związku boli bardziej.

Tak samo z tym niepotrafieniem...guzik prawda. Co innego nie potrafić, a co innego nie chcieć, bo się wierzy w wielki happy end i tak dalej. Nie mylmy pojęć.

Potrafi każdy. Wiadomo, nie jest to łatwe, ale się daje radę. Ale trzeba chcieć. A my w większości przypadków nie chcemy.
Stary 2011-04-13, 14:21   #3163
dianeczka0291
Raczkowanie

Elvegirl -A teraz nie jesteś samotna? Nie cierpisz?

Tak owszem czuję się samotna bo nie mam na kim polegać a czy cierpię teraz.. hmm w małym stopniu bo wiem, że było gorzej a to są początki tych ciężkich dni i ciągłych kłótni.

Dyciuu ja to czuję, że będzie źle. A uwierz mi, że jak do tej pory intuicja mnie nie myliłam
Stary 2011-04-13, 14:22   #3164
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Ostatnio sie zastanawiałam czy On czuje w ogóle do mnie coś wiecej.... nie wiem, nie wydaje mi sie....
Nie męczy Cię taki układ?
Wystarcza Ci to, co masz w tym związku?
Stary 2011-04-13, 14:23   #3165
dyciaaa45
Przyczajenie

Cytat:

Tak owszem czuję się samotna bo nie mam na kim polegać a czy cierpię teraz.. hmm w małym stopniu bo wiem, że było gorzej a to są początki tych ciężkich dni i ciągłych kłótni.

Dyciuu ja to czuję, że będzie źle. A uwierz mi, że jak do tej pory intuicja mnie nie myliłam
I teraz pytanie..czy poczekać i zobaczyć co się wydarzy dalej czy już to zakończyć. A rozmawiasz z tą osobą o tym? co czujesz? co przewidujesz?
Stary 2011-04-13, 14:25   #3166
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jasne, że tak. Ale zdecydowanie mniej, niż w związku, w którym zastanawiałam się dlaczego on mnie nie kocha tak, jakbym tego pragnęła, dlaczego jest zimny, mimo że ja tak bardzo się staram, dlaczego nie przytula jak kiedyś, dlaczego nie jest czuły jak kiedyś, dlaczego, dlaczego...

I mniej niż w związku, w którym zastanawiałam się dlaczego ja nie mogę pokochać tak, jak on na to zasłużył.

Wolę samotność w pojedynkę niż w związku. Ta w pojedynkę daje szansę i nadzieję na to, że będzie lepiej, że znajdę tego odpowiedniego...ta w związku daje tylko coraz niższe poczucie własnej wartości.
Stary 2011-04-13, 14:25   #3167
dyciaaa45
Przyczajenie

Cytat:
Ale jakie podejście? Przecież to jest prawda. Co za różnica czy jest się singlem, czy w związku, skoro i tak się jest samotnym? Ba, zaryzykowałabym stwierdzenie, że samotność w związku boli bardziej.

Tak samo z tym niepotrafieniem...guzik prawda. Co innego nie potrafić, a co innego nie chcieć, bo się wierzy w wielki happy end i tak dalej. Nie mylmy pojęć.

Potrafi każdy. Wiadomo, nie jest to łatwe, ale się daje radę. Ale trzeba chcieć. A my w większości przypadków nie chcemy.
No tak..ale we mnie jest zbyt mało motywacji do tego.
A co do tego ,że samotność w związku boli najbardzije..masz 100% rację . Świetnie to ujęłaś. !!
Ale powiedz..co być radziła,żeby właśnie mieć takie podejście?hm?
Stary 2011-04-13, 14:28   #3168
dianeczka0291
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, że tak. Ale zdecydowanie mniej, niż w związku, w którym zastanawiałam się dlaczego on mnie nie kocha tak, jakbym tego pragnęła, dlaczego jest zimny, mimo że ja tak bardzo się staram, dlaczego nie przytula jak kiedyś, dlaczego nie jest czuły jak kiedyś, dlaczego, dlaczego...

I mniej niż w związku, w którym zastanawiałam się dlaczego ja nie mogę pokochać tak, jak on na to zasłużył.

Wolę samotność w pojedynkę niż w związku. Ta w pojedynkę daje szansę i nadzieję na to, że będzie lepiej, że znajdę tego odpowiedniego...ta w związku daje tylko coraz niższe poczucie własnej wartości.

Genialne są te słowa poważnie. I wszystko co tam napisała to jest święta prawda. Dajesz do myślenia dziękuje
Stary 2011-04-13, 14:30   #3169
dyciaaa45
Przyczajenie

Jakoś jak to napisała, to jest lżej prawda? Patrzy się na to z innej strony.
Genialne!!!!!
Potwierdzam.
Stary 2011-04-13, 14:30   #3170
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale powiedz..co być radziła,żeby właśnie mieć takie podejście?hm?
Nie mam pojęcia. Tutaj chyba trzeba sobie zdać sprawę z tego, że ten związek to nie jest jedyne, co nas w życiu spotka...i że naprawdę samotność przy partnerze boli bardziej niż bez niego. Chyba na to trzeba czasu.

Czytając już od wielu miesięcy ten wątek, dochodzę do jednego, smutnego niestety wniosku. Najlepiej uczymy się na własnych doświadczeniach, nikt nas nie nauczy lepiej, niż własne życie, trzeba się samemu sparzyć, bo bąble na cudzym sercu nie robią wrażenia. Ciągle nam się wydaje, że nasz związek jest jedyny, wyjątkowy, że tym razem, w naszym przypadku będzie inaczej...chyba trzeba samemu dojrzeć do pewnych decyzji. Ja Cię nie uchronię, mimo że bardzo bym chciała, musisz sama pewne rzeczy zrozumieć, zaakceptować...
Stary 2011-04-13, 14:36   #3171
ilo16na
Zakorzenienie

Ja sie chyba starzeje bo zaczynam sie z Elve zgadzac..
Ja juz zaliczylam samotnosc w zwiazku.. gdzie np szlismy ulica obok siebie jak 2 obcych ludzi.. i inne chore akcje z gonitwami ..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:37   #3172
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Stary 2011-04-13, 14:40   #3173
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Powiem tak, generalnie nie jest źle, na pewno ten związek jest 100 razy lepszy niż mój poprzedni. Mój chłopak mało mówi, ale dużo robi, wiec logicznie myśląc jest dużo lepiej niż jak eks pięknie i dużo gadał a nic nie robił Na początku sądziłam, że za wcześnie na jakieś wyznania, bo się mało znalismy, ale za kilka dni będzie pół roku jak się spotykamy i już bym chciała, żeby coś powiedział. Nie chodzi mi o słowa "kocham Cię", bo do tego potrzeba czasu, ja o tym wiem, i miłość to nie takie raz, dwa. No, ale chciałabym usłyszeć np "zależy mi na Tobie" (raz słyszałam, albo dwa), "tęsknie" no kurde można wyrazić swoje uczucie na wiele różnych sposobów. Ja po prostu chciałabym czasem usłyszeć coś miłego, może się czepiam... ale swoją eks nadal ma wszedzie wpisaną (w telefonie, na gg) zdrobniale i słodko, a mnie zwyczajnie po imieniu. Może to szczególy, może nie warto się tego czepiać, bo w końcu jest ze mną, ale z drugiej strony "diabeł tkwi w szczegółach"

Stary 2011-04-13, 14:40   #3174
dianeczka0291
Raczkowanie

A jeszcze dodam, że wczoraj napisałam do mojego 'ukochanego' smsa z pytaniem wprost czy chce być ze mną a on mi "jakbym nie chciał to bym nie był. Kocham Cię. Przepraszam" i odpisał od razu a u niego to mało spotykane.
Stary 2011-04-13, 14:40   #3175
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
I stwierdzam ze to co piszesz jest madre i tak jest..
Ale sparzyc sie trzeba na wlasnej dupie..
I moj zwiazek nie byl wyjatkowy jak se wkrecilam i byl taki jak wiekszosc a mis mnie jednak nie kochal jak sadzilam
I pomysl z bezludna wyspa z daleka od misiow wcale nie bylby glupi dla wielu wizazanek( w tym dla mnie kiedys)

Stary 2011-04-13, 14:45   #3176
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz zaliczylam samotnosc w zwiazku.. ..
i ja kiedyś to zaliczyłam
potwierdzam w pełni słowa elve-nie ma gorszego szitu niz samotnosc w związku. Nie bójcie się dziewczyny żyć solo, to nie jest takie straszne, jak Wam się wydaje.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:46   #3177
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Boskie
Cytat:
A jeszcze dodam, że wczoraj napisałam do mojego 'ukochanego' smsa z pytaniem wprost czy chce być ze mną a on mi "jakbym nie chciał to bym nie był. Kocham Cię. Przepraszam"
Widzisz, jak dużo warte są ich słowa... Wiem, że trudno Ci się pogodzić z taką nagłą zmianą, ale pamiętaj, że ważne jest tylko to, co robi i mówi TERAZ.
Stary 2011-04-13, 14:48   #3178
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
A i jeszcze co do Twojego pytania. Ostatnio o tym dużo myślałam, jak wróci od siebie to jedziemy razem na majówke, zobaczymy jak po niej będzie. Dam temu jeszcze trochę czasu, a potem porozmawiam, jeżeli się nie doczekam niczego, i się okaże, że facet jest ze mną i widzi we mnie dziewczynę, która po prostu nie jest upierdliwa i nie marudzi za dużo a nie coś więcej... to nie będę marnować czasu. Myślę, że po 6-7 miesiącach częstego spotykania się można ocenić, czy dobrze nam z tym człowiekiem, i czy jest szansa na coś poważniejszego, w końcu to czas zauroczenia, a ja czasami myślę, ze On nawet zauroczony nie jest może to błedne myślenie, ale On w ogóle nie mówi o żadnych swoich uczuciach, przecież się nie domyślę.

Stary 2011-04-13, 14:50   #3179
ilo16na
Zakorzenienie

Malla tez ma racje..zbyt czesto..
Tez nawet po eksie robilam po swojemu Malla mowila jak bedzie.. i tak bylo Ale przynajmniej juz wiem i jestem madrzejsza
Moze sie powinnyscie zajmowac przepowiadaniem pogody-w koncu cos pewnego poza podatkami w Polsce by bylo

Stary 2011-04-13, 14:51   #3180
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:
Napisane przez dewastacja Pokaż wiadomość
wypalona - jakie dobre?
Te które są przed Tobą! Po każdym smutku przychodzi radość. Wiem że teraz Ci się to w głowie nie mieści, ale musisz wierzyć że będzie dobrze

Kobity zostawcie to co było i zacznijcie żyć swoim życiem. Wiem łatwo się mówi, ale przecież same ze sobą będziemy do końca życia, więc musimy się ogarnąć i robić jak najwięcej dla siebie. Każda z nas popełniła błędy, ale chyba pora wyciągnąć z nich wnioski i cieszyć się z tego co się ma.
Realizujcie swoje marzenia, nawet te głupie, uczcie się nowych rzeczy, tak żebyście później nie żałowały że przepłakałyście połowę życia przez jakiegoś imbecyla.

Edytowane przez wypalona
Czas edycji: 2011-04-13 o 14:59
wypalona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości