|
|
#3541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
U mnie jest galeria w budowie i ludzie też mówią, że już listy osób do przyjęcia są porobione. Tylko nikt nie wie gdzie cv można by złożyć
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26333802]U mnie jest galeria w budowie i ludzie też mówią, że już listy osób do przyjęcia są porobione. Tylko nikt nie wie gdzie cv można by złożyć
[/QUOTE]wiecie że u mnie śnieg pada ? heheno z tym to jest najlepiej, list są, coś budują, nikt nic nie wiem, jest otwarcie i miejsca obsadzone no nic, jeszcze ze dwa lm wymodze i czekam do 31 maja.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- a tutaj szukacie też pracy http://www.psz.praca.gov.pl/hr/PoSearch/index.php ?
|
#3543 |
|
Konto usunięte
|
Śnieg?
![]() Zaglądam czasem na tamtą stronę |
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
prószy jak w zimie
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nowa fabryka u mnie juz stoi w tym roku ma zaczac dzialac, ale ja widze przekręt jak zawsze . Już rok temu ludzie gadali, że stanowiska obsadzone. W internecie można było odnaleźć maila do faceta ktory rekrutuje, wyslalam cv, ale cisza Tym bardziej, że facet, który rekrutował pisał , że kobiety beą mile widziane..A władze miasta trąbią, że rekrutacja dopiero zacznie sie od maja Nie wiem, czemu , ale jesli chodzi o prace to ja władzom miasta i urzędom pracy nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
I tak na każdym portalu sa te same ogłoszenia, jesli bynajmniej chodzi o moje miasto. Wejde tu, czy tam ogłoszenia te same.
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, a nie lepiej juz sie wam zahaczyć w jakimś call center? Ankiety, akwizycja, odbieranie telefonów, jest sporo mozwliosci. Praca powiedzmy po 5 godzin dziennie od pon do piątku w godzinach po południowo wieczornych i te ok. 1000 zł jest. Skoro praca wieczorem, to mozna na rozmowy chodzić do południa oraz wysylac cv/uczyc sie jezyków.
Nie wiem, jak dla mnie lepiej sie pomeczyc i te 1000 zł miec niż nie miec.
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się muszę gdzieś wyżalić grrr! Od początku roku wysłałam ponad 100 CV. Dostałam pracę jak sprzedawczyni a byłam tylko do mycia podłóg i latania po zakupy szefowej, która była złośliwa i wścibska, więc się zwolniłam. A teraz znowu szukam. Jest cholernie ciężko. Pieniędzy zaczyna brakować a telefon milczy. Objeździłam dwie galerie handlowe - cisza. A po moich studiach to jedynie będę wypakowywać kartony w biedronce
W dzisiejszych czasach studia to przeszłość. Bez doświadczenia nikt do pracy nie chce wziąć. Ja również pytałam się znajomych, którzy pracują. Nic. Nikt Ci nie pomoże. Każdy pilnuje stołka jak może, w sumie nie dziwię się. Łażę w domu z kąta w kąt, sprzątam codziennie chałupę, co 5 minut zaglądam na nowe ogłoszenia, wysyłam i czekam...
|
|
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie nieciekawie, nie macie u siebie tp sa.? ponoc jedna z najlepszych call center. Elastyczny grafik, płaca 9 zł brutto plus premie w zaleznosci od sprzedaży lub akcji(wcale taka super mała nie wychodzi)
No i praca od 15,16 jesli sprzedawanie czegokolwiek. |
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niedawno odkryłam tą stronę. I tak jak Madaa widzę, że tam jest więcej ofert niż na stronie PUP. Cytat:
|
||
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że dziś dobra informacja jest najwięcej warta. Cytat:
Tak wogóle mam identyczną sytuacje- też chce się wyrwać z zachodniopomorskiego do Poznania
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2011-04-13 o 13:07 |
||
|
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
Mam znajomych, którzy znają ludzi w moim wieku i trochę starszych tak przedział ( 21-25 lat) i rodzice płacą im za studia wieczorowe, bo w większości składali na te kierunki, po których dostaną stołek w firmie. Jeżdżą dobrej klasy samochodami i jeszcze narzekają. Niektórzy pracują w firmach rodziców albo znajomych rodziców. Raz zapytałam się kolegi, który ma ojca w korporacji aby porozmawiał z tatą, czy nawet sekretarki nie potrzebują. Żadnego odzewu. Liczę kasę, by chociaż mi na bilet miejski wystarczyło. Rodzice moi i chłopaka bardzo nam pomagają. Dorabiałam w ulotkach, to jako kelnerka na bankietach, pomagałam sąsiadowi, robiłam na zmywaku, ale to są małe pieniądze. Wszystko idzie na jedzenie. Denerwuję się już tą sytuacją
Dorabiając w różnych miejscach, zauważyłam jak świat i ludzie są zepsuci. Kiedyś np. kierownik był podobny statusem do nas a kiedy wzniósł się na wyższe stanowisko, zaczął pomiatać pracownikami tak jak nim pomiatali. Ludzie nie potrafią wykorzystać władzy. A student to robol. Zrobi wszystko, by mieć chociaż parę gorszy na bułkę, zupę czy na jakąś imprezę. Mam znajomych co mieszkali w piwnicach czy na strychach, by było taniej. Masakra.
|
|
|
|
#3555 |
|
Strażnik Wizażu
|
Widzę, że kilka osób do Poznania ciągnie
niestety nie jest kolorowo a przynajmniej nie było...szukałam tu pracy ROK. Dostałam ją oczywiście po znajomości w końcu smutne to jest bardzo...Mam nadzieję, że teraz się coś ruszyło i jest lepiej :/ tak czy inaczej
|
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co. Jest mi niesamowicie przykro, że macie takich beznadziejnych znajomych. Osobiście zawsze staram się pomóc, jak wiem, że ktoś szuka, bo wiem po sobie jak jest ciężko znaleźć pracę. Nie rozumiem jak można być tak bezdusznym, zwłaszcza, że pewnie gdyby szepnęli komu trzeba, to etat by się znalazł ;/
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei jej koleżanka nie mogła NIGDZIE znaleźć pracy, nawet w odzieżówkach. Znalazła 2 miesiące temu w nowootwieranym sklepie z dodatkami. W Szczecinie jest ciężko o fajną, w miarę płatną pracę, na odpowiednich warunkach np. umowa o pracę. W Poznaniu jest teoretycznie lepiej, ale mam też tam koleżankę, która od czerwca szukała pracy i dostała też dopiero ok 2 mce temu. I to wszystko osoby z mgr...
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z Poznania jestem. Szukam pracy od miesiąca... ciężko jest
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ze Szczecina i w lipcu się przeprowadziłam do Warszawy do pracy. Tylko moja sytuacja jest troszeczkę inna, bo pracowałam w Szczecinie w agencji reklamowej. W sumie jeżeli o mnie chodzi zawsze miałam jakieś tam szczęście i gdzieś się załapałam. Raz byłam bezrobotna 3 miesiące jak się zwolniłam z pracy w butiku, przez te 3 miesiące dostałam jakieś tam propozycje pracy w sklepach ale ostatecznie się nie decydowałam, co wyszło mi na dobre, bo wtedy dostałam tę pracę w agencji reklamowej
Pewnie gdybym nie chciała zacząć studiów mgr w Warszawie lub Poznaniu, to nadal bym tam pracowała, choć kto wie, strasznie mnie już szef wkurzał ![]() W Warszawie też stosunkowo szybko mi się udało dostać pracę (byłam na 2 rozmowach, 1 pracy nie dostałam a ta druga to właśnie do mojej obecnej firmy), w dobrej firmie za dobre pieniądze jak na początek, choć wiadomo, że chciałabym mieć więcej... Dzwoniło do mnie kilka firm ogólnie, ale rekrutacje ponoć mogłybyć tylko "jutro". A jak dzwonili do mnie o 17 a rozmowa jutro o 9 to sory, ja nocnym zapierdzielać nie będę, i to nie wiadomo jakie warunki, lub umowa zlecenie (co mnie nie urządza przy przeprowadzce, musiałam mieć zadatki na stabilizację jakąś - umowa na okres próbny tak, ale o pracę...) I zdaję sobie sprawę, że pewnie niektóre firmy mnie nie zaprosiły na rozmowę ze względu na adres jaki umieściłam - a umieściłam swój szczeciński, ale przy takiej odległości nie wyobrażam sobie wpisać innego. Bo przecież oni muszą się liczyć z tym, że muszę mieć czas na przeprowadzkę itp. Trzeba wysyłać, nie można się łamać.
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś się orientuje czy są nowe zasady na wyrejestrowanie się z Pupu? Bo wiem, że kiedyś wystarczyło zadzwonić, a teraz chcą, żebym im dostarczyła umowę swoją do 7 dni. I nie wiem czy tylko u mnie zaś takie dziwne reguły panują czy wszędzie tak jest?
|
|
|
|
#3561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale niestety, tu też nie jest różowo. Przynajmniej jeśli chodzi o znalezienie normalnej pracy na etat. A umowa zlecenie i inne nie urządzają osoby po studiach, która chcialaby mieć już jakaś stabilna sytuacje zawodowa i odprowadzane składki. Zaczynam myśleć, że jedynym miastem, gdzie jeszcze można w miarę szybko znaleźć porządną pracę, jest Warszawa (i coś o tym wiem, bo był czas, że już zaczęłam tam szukać). Obecnie nie mogę sobie pozwolić na przeprowadzkę, ale za parę miesięcy zacznę o tym myśleć ponownie, jeśli nic sie nie zmieni. |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba w ciągu 7 dni zgłosić podjecia nowej pracy. Wiem tylko, że podawałam na jakim stanowisku, w jakiej firmie. I trzeb było przyjść osobiście.
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3564 |
|
Strażnik Wizażu
|
A ciekawa jestem jak wygląda sytuacja we Wrocławiu...jest tu ktoś stamtąd i może parę słów napisać?
|
|
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Wam
![]() A myślałyście czasem o czymś takim, żeby powysyłać maile do firm z zapytaniem czy nie chciałaby zatrudnić do biura pracownika na umowe zlecenie, o pracę lub na jakiś staż, praktykę absolwencką za połowę minimalnego wynagrodzenia...? Gdzieś wyczytałam, że tak ludzie robili.. Jestem po studiach (jak większość bezrobotnych na pewno..), juz od kilku msc jestem bez pracy i sobie mysle ze lepsze te 600 zł niż nic. Myślicie ze to ok? Ja własnie zaraz wysyłam mam też inne żródło dorobku małego, także te 600 zł lub 700 zł byłoby ok...Wysyłałyście kiedyś cos podobnego o podobne pieniądze? A nóż ktoś się skusi na taniego pracownika, czemu by nie..... Nie jestem tym wcale zachwycona, ale co zrobić?? Gdzie nabrać tego doświadczenia, jak nie w pracy Pozdrawiam |
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Ja mieszkam we Wrocławiu. Jestem jeszcze studentką dlatego szukałam pracy na niepełny etat i znalazlam ja po 3 miesiacach. CV wysylalam praktycznie wszedzie. Wielu moich znajomych szuka pracy dorywczej, na kilka dni w tygodniu i wcale nie jest tak latwo znalesc cos w miare fajnego, powyzej 6-7 zł/h.
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie właśnie też o wszystko wypytali i dodatkowo chcą umowę co mnie dziwi dosyć. Cytat:
|
||
|
|
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- moja dzisiejsza rozmowa w przedszkolu dziwna była, gdyż pani zapomniała o niej ale i tak porozmawiałam z nią i ma dzwonić w nast tyg. i sie na rozmowe umowic. Zobaczymy, kilka rzeczy mi nie pasuje tam, mianowicie, pensja, i umowa zlecenie, ale z drugiej strony to praca ta bylaby nie tylko dla samej pracy i podobałaby mi sie Dlatego tak czy siak chciałabym, a potem może się uda wynegocjować coś lepszego.ponadto od poniedziałku mam podpisac umowe z tym od tych ulotek i pracowac juz normalnie - biurowo. I tutaj też, pieniądz mały, ale z premiami, ponadto blisko, ale ta praca nudziłaby mnie, wiec to taka praca dl apracy tylko. eh tak troche nie wiem, bo wole to przedszkole, ale nie wiem jak sie z nim ulozy, wiec lepiej przyjac to co mam pewne, z drugiej strony jak podpisze umowe, i zrezygnowac po tygodniu? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Pani powiedziała mi także, ze dobrze ze zadzwonilam i przyszlam, bo tyle jej przyszlo tych cv ze ona nie ma sily tego czytac i nie bedzie. Kolejna odpowiedź dlaczego nie dzwonią. |
|
|
|
|
#3569 |
|
Raczkowanie
|
1. Aha ale ona dostała te CV mailem czy pocztą?? Jak mailem i nie czytaja tego to ja dziękuje :/
2. Hm no w sumie tak..Ale wiecie, PUP już nie ma tyle kasy na staże co kiedyś. Więc firma nie moze juz liczyc na "darmowego". Praktykanci są tylko przez 2 msc lub 3. A co od takiego praktykanta mogą wymagać, nie za dużo. A i on sam za dużo nie umie...Więc chyba będe wysyłac zaraz CV, jak się ktoś odezwie do mnie to dam Wam znać może to jest spoko pomysł, chociaż mieć te 700 zł. A jak to nie wypali to ide do marketu jakiegoś, ale i tam jest cięzko o pracę.. Ale na lato to ponoć wszystko rusza z ofertami Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2011-04-13 o 15:35 |
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zawsze przejmowałam, że tak głupio kogoś zostawić...i wiesz ile przez to straciłam. Nieraz przez to zostałam z niczym!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

hehe

Tym bardziej, że facet, który rekrutował pisał , że kobiety beą mile widziane..

W dzisiejszych czasach studia to przeszłość. Bez doświadczenia nikt do pracy nie chce wziąć. Ja również pytałam się znajomych, którzy pracują. Nic. Nikt Ci nie pomoże. Każdy pilnuje stołka jak może, w sumie nie dziwię się. Łażę w domu z kąta w kąt, sprzątam codziennie chałupę, co 5 minut zaglądam na nowe ogłoszenia, wysyłam i czekam...