|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VIII
marta85
harmonogram super ale chyba tylko dla tych, którzy nie pracują ![]() ale pamiętam jak kiedyś wklejałaś artykuł o tym, jak zadbać o siebie z samego rana, żeby później dobrze i rześko wyglądać. kurcze, wielu kosmetyków o których piszecie nie mogę stosować w tej chwili. Mam za to dużo innych, nawilżających i przeciwrozstępowych
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() E.J. współczuje. Może jeszcze się odezwie. Oni czasem mają ciche dni.
|
|
|
#333 |
|
CABIN CREW
|
a ja nakrecilam się na kolejną rzecz którą muszę mieć- szminkę rimmel pink blush
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja na szminkę z Nyxa Z Rimmel mam odcień 700 - nude delight
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wszystko się jeszcze ułoży
Edytowane przez agusiownik Czas edycji: 2011-04-13 o 13:25 |
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#338 |
|
BAN stały
|
Właśnie dostałam maila, że wygrałam kosmetyki Chantarelle o wartości 235 zł
|
|
|
|
#339 |
|
CABIN CREW
|
zmykam na uczelnie..
kurde mam jakiś kryzys energii do nauki...nic nie robię ostatnio...
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Blondyneczko pytam dlatego, bo mysle, ze Twoje wlosy tego nie przezyja...
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#344 | |
|
BAN stały
|
Że co ?
Wybacz, ale nie zrozumiałam Cię...Dzięki Cytat:
). Jestem ciekawa czy cokolwiek pomoże...
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
BlackSwann gratuluję
Właśnie zajadam się świeżo upieczonym chlebem Znowu tyyyle kalorii Kurde, ten chleb jest zbyt dobry żeby go nie jeść
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Kosmetyki ze spożywczaka
Świeże produkty, z których przygotowujesz pełen witamin posiłek, mogą posłużyć twojej urodzie podwójnie, działając i od środka, i od zewnątrz. W naturalnych produktach jest wszystko, czego potrzebuje skóra, by wyglądać pięknie i młodo. Zawierają one substancje, które poprawią koloryt cery, wygładzą ją i odżywią. Wystarczy kilka minut, by sporządzić skuteczny domowy kosmetyk. - Przygotowuj preparat tuż przed nałożeniem go na skórę. Wtedy ma największą wartość odżywczą. - Maseczkę nakładaj na oczyszczoną skórę. Pomijaj delikatne partie wokół oczu – kosmetyk mógłby je podrażnić. Marchew poprawia koloryt Obraną i umytą marchewkę zetrzyj na tarce (na najdrobniejszych oczkach). Miąższ połącz z 1/2 szklanki naturalnego jogurtu. Nałóż na twarz na kwadrans. Spłucz letnią wodą. Maseczka nada cerze delikatny, złocisty odcień. Ziemniak łagodzi Ugotowanego w łupinie ziemniaka obierz i rozgnieć. Dodaj żółtko i tyle jogurtu, aby powstała jednolita masa. Nałóż ją na twarz na 20 minut. Maska uelastyczni skórę, złagodzi jej podrażnienia. Ogórek odświeża Pokrój świeży ogórek na bardzo cienkie plasterki. Zalej je na 2 godziny szklanką maślanki. Przecedź. Przecieraj płynem twarz. Tonik delikatnie zmiękczy i rozjaśni skórę ze skłonnością do rumienia i zaczerwienień. Pomidor zamyka pory Wyciśnij sok z dwóch pomidorów. Zanurz w nim bawełniane płatki kosmetyczne. Rozłóż je na tłustych partiach skóry. Po kwadransie zdejmij. Kompres oczyści i zmniejszy rozszerzone pory, zmatowi cerę. Fasola odżywia Szklankę ugotowanych ziaren fasoli przetrzyj przez sitko. Dodaj łyżkę oliwy i kilka kropel soku z cytryny. Wymieszaj. Papkę nałóż na twarz i dekolt, pozostaw na 15 minut. Maseczka fasolowa odżywi i uelastyczni skórę. Dynia nawilża Szklankę utartego miąższu dyni połącz z łyżką oliwy i łyżeczką naturalnego miodu. Nałóż papkę na twarz na 20 minut, następnie przemyj skórę tonikiem. Maseczka nawilży i zregeneruje naskórek. Dobra do każdego typu cery, nawet wrażliwej. Pietruszka koi Pęczek natki zgnieć w dłoniach, następnie zalej szklanką zimnej wody (przegotowanej lub mineralnej). Po 12 godzinach odcedź. W otrzymanym płynie zanurz bawełniany wacik i nałóż na powieki. Woda pietruszkowa złagodzi podrażnienia delikatnej skóry wokół oczu, wygładzi drobne zmarszczki.
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
a ja piję kawkę i przed chwilą jadłam zapiekankę makaronową
|
|
|
|
#349 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny
Ja tu konkursami się zajmuję, a ze studiów chyba wylecę |
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
cos tej Kim sie brwi pogorszyly, takie jakies jasne, czy mi sie wydaje
![]() BlackSwann to zdaj relacje z tych kosmetykow mozesz napisac cos wiecej o tej stronie? bo trzeba odrazu zalozyc konto, a ja nie lubie tak w ciemno
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
BlackSwann daj znać jak się sprawują kosmetyki jak je przetestujesz. Ja mam bardzo duże problemy z cerą
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jej makijaż - agusiownik uwielbiam makaronowe zapiekanki z dużą ilością pieczarek ![]() Znalazłam wczoraj mrożony bób ale szkoda było mi kupić bo był 450g za 7.50 zł
|
|
#353 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Przecież na filmikach i zdjęciach masz taką piękną cerę Ja też kochana nic nie wiem o tej stronie. Jak zobaczyłam, że można wygrać coś takiego to po prostu od razu założyłam konto. I dziś przysłali mi maila, że wygrałam ![]() Napisz coś o swoich kłopotach z cerą? Jak one się objawiają? Na co i jak działa ten merz special? Ile kosztuje? Zniknęły Ci po nim krostki? Używasz jakichś innych leków/maści od dermatologa? Przepraszam za ogrom pytań, ale sama mam z tym problem i poszukuję sprawdzonych rzeczy ![]() Cytat:
Dokładnie wygrałam te kosmetyki ->http://www.chantarelle.pl/chantarell...art/Itemid,35/ http://www.chantarelle.pl/chantarell...art/Itemid,35/ |
||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka, jak tam twój dzieciaczek ? A ty dobrze się czujesz ? Który to już miesiąc ?
|
|
|
|
#355 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Czekoladowa fajna metamorfoza,ale w dlugich wlosach zdezydowanie wygladasz lepiej Cytat:
ja zagladam tutaj tylko gdy mlody ma popoludniowa drzemke,albo wieczorem gdy juz spi A co do wlosow to wiedzialam,ze nie zetniesz![]() sama nie wiem,bo pogoda jest do d...ale bylam juz dzisiaj rano w przedszkolu z synkiem,bo chodzi ze mna 3 razy w tygodniu na 2-3 godziny E.J trzymam kciuki za to,by twoj tz sie jednak ogarnol ![]() marta 85 bardzo fajny ten dzienny harmonogram urody a co to takiego? Cytat:
gratuluje
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Trądzik - fakty i mity
Czy trądzikiem można się zarazić? NIE. Trądzik nie jest chorobą zakaźną, ale dziedziczną. Jeżeli oboje rodziców miało trądzik, to prawdopodobieństwo, że ich dzieci również będą go miały, wynosi ponad 50%. Czy słońce i solarium leczą skórę trądzikową? NIE. Solarium i naturalne słońce wysuszają skórę. Przesuszona cera pozbawiona warstwy ochronnej, jaką jest tłuszcz, samoczynnie produkuje więcej sebum. W rezultacie trądzik może się nasilić. Czy trądzik wywołuje brak higieny? NIE. Częste mycie twarzy nie ustrzeże przed wystąpieniem trądziku. Przeciwnie, intensywne szorowanie twarzy może wręcz pogorszyć stan. Najlepiej delikatnie myć twarz dwa razy dziennie środkami nie zawierającymi mydła. Czy aktywność seksualna wpływa na trądzik? NIE. Zarówno aktywne życie seksualne, jak i jego brak nie wpływa na powstawanie zmian trądzikowych. Czy czekolada może nasilić trądzik? NIE. Nie udowodniono zależności pomiędzy występowaniem trądziku a dietą. Jedzenie czekolady, frytek, czy pizzy w nadmiarze nie jest więc przyczyną zmian skórnych. Na stan cery może jednak wpłynąć jedzenie późnym wieczorem i w nocy i, co za tym idzie, problemy z przemianą materii. Co to jest trądzik? Trądzik jest to choroba skóry, która występuje szczególnie często wśród młodzieży. Powstają wtedy zmiany zapalne - zaczerwienione i bolesne krosty oraz niezapalne - jasne bądź ciemne punkty zwane zaskórnikami lub wągrami. Trądzik może pojawić się nie tylko na twarzy, ale również na ramionach czy górnej części klatki piersiowej. Jakie są przyczyny trądziku? Na powstanie zmiany trądzikowej mają wpływ cztery elementy: - zwiększona produkcja łoju – ma to związek ze zmianami hormonalnymi, które zachodzą w organizmie człowieka między 12. a 18. rokiem życia - nadmierne rogowacenie naskórka, które przyczynia się do zaczopowania ujść mieszków włosowych - bakterie beztlenowe Propionibacterium acnes odpowiedzialne za powstanie ropnych zmian - reakcja zapalna – czerwone, bolesne krosty
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Marta makijaz piekny, ale te brwi mi go psuja
![]() to samo truskawki, dobrze, ze ja mam mrozone z sezonu, wlasnie dzisiaj bede robic nalesniki z serem i polewa truskawkowa ![]() BlackSwann tak, od 14r.z walcze z tradzikiem mlodzienczym, rozyczkowym, ciagle pod kontrola dermatologa. Od 3lat sama wzielam sie za siebie i zaczelam sie uczyc co do czego. Kiedys opisywalam cala swoja pielegnacje, wyleczylam sie Avene Cleance K i Diacnealem, jednak je stosuje sie na okres jesienno zimowy. Potem zaczelam brac tabletki anty. i jak reka odjal, ale musialam je zmienic i od nowa wysyp, ropnych wielkich pryszczy podkskornych. Zaczelam brac Merz Spezial 3miesiace i pomoglo, cera sie uspokoila, nie stosowalam juz zadnych kremow, zmienilam diete, zero fast fodow, slodyczy i czipsow, po ktorych mialam odrazu wysyp. No i jakbys byla znami jakos przed Swiatami Bozego Narodzenia to bys zobaczyla zdjecia moich bolacych pryszczy poskornych z ktorymi meczylam sie ponad miesiac, a nie chcialy mi wyjsc na zewnatrz, nie wiem czy mialas kiedys cos takiego, ale to straszny bol. Bylam na oczyszczaniu u kosmetyczki, u dermatologa i nic... Wrocilam znowu do Merz i narazie jest okej, staram sie krecic filmiki wtedy jak mam w miare ok cere. Merz kosztuje w zaleznosci od apteki zazwyczaj ok.45, w promocji mozna go nabyc za 35zl. Jednak minus jest taki, ze nie moge tyle wydawac co miesiac na tabletki i szkoda mi watroby, ale tylko one mi pomagaja jak narazie... Teraz mimo okresu nie mam nawet pryszcza, ani jednego. Oprocz tabletek robie 2-3w tyg maseczki z zielonej glinki lub z garniera z cynkiem, dermaglin kleopatra. Myje bialym lejeniem, Ziaja Med przeciwtradzikowa, mydlem siarkowym, mydlem zielraskim, w zaleznosci co kiedy potrzebuje. Uzywam tonika z Celi z nagietkiem. Peelingu brzoskwiniowego do cery tradzikowej St. (nigdy nie pamietam jego calej nazwy), pasty cynkowej na drobne wypryski. Nawilzam maseczka z perfecty ta z miodem, bo skore mam bardzo sucha, olay na dzien krem do suchej, floslek krem tlusty, woda termalna avene i obecnie to wszystko, bo tyle mi narazie wystarcza. Wazne jest zmienianie u mnie czesto poszewki na poduszcze oraz codzienne mycie pedzli do makijazu, staram sie jak moge ograniczyc rozwoj bakterii. W kazdym badz razie, bez Avene bym sie na pewno nie wyleczyla i sam Merz by mi nie pomogl. Ale sie rozpisalam moze cos Ci sie przyda
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-04-13 o 15:07 |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
ale u mnie pochmurno
strasznie mi szybko włosy rosną, ale to dobrze, bo do ślubu będę miała długie
|
|
|
|
#359 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- myję twarz żelem Vichy - na noc stosuję Epiduo - na dzień krem physiogel - punktowo na wypryski preparat z Beauty Formulas - maluję się tylko minerałami - stosuję raz w tygodniu peeling enzymatyczny oraz maseczki z glinką - obecnie odstawiłam krem na blizny, który Wam pokazywałam, ale zamierzam do niego wrócić. Pędzle i gąbki do pudru też obowiązkowo przechodzą kąpiel.
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
marta 85 ładny makijaż. Szkoda, że mam opadające kąciki, bo przez to nie mogę robić każdego makijażu.
![]() U mnie też pada, a zaraz idę do sklepu, a potem w końcu do Tż.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

Może jeszcze się odezwie. Oni czasem mają ciche dni.

Wybacz, ale nie zrozumiałam Cię...
Znowu tyyyle kalorii
Kurde, ten chleb jest zbyt dobry żeby go nie jeść

Przecież na filmikach i zdjęciach masz taką piękną cerę
strasznie mi szybko włosy rosną, ale to dobrze, bo do ślubu będę miała długie