|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Bartessa my najpierw jak 1 termin był na 1 lipca to się strasznie cieszyliśmy bo oboje z mężem mamy uodzinki 1 tylko w innych miesiącach, a jak ostatnio gin powiedziała że teraz to ok 22 czerwca może się urodzić to wymarzyłam 23 czerwca -prezent na dzien ojca !!! ale byłoby suuuper
![]() nosz ku... całe życie pod górkę , jak nie urok to ... właśnie dzwoniła babka potwierdzić obecność na SR i co ???? okazało się że kosztuje już nie 300 tylko 400zł ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Wredny babsztyl. Szkoda nerwów, ale może akurat wróci młoda, jak matka nie ma na nią aż takiego wpływu. Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze dziewczynky. Troszkę poleżakowałam myślałam że usnę ale nie. Tz kupił mi czekoladę, wpadł na obiad i pogadać z brzuszkiem (cudownie to robi) i dalej do pracy. Jutro czeka mnie męczący dzien troszkę, rano tem pogrzeb wujka, spotkanie z promotorką, potem z brzuszkami. ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
super |
||
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co widzę na opakowaniu tego asmag forte jest napisane ze ma 34 mg jonów magnezu... Więc ja nadal pozostaję przy moich 300 mg jonów
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Ja też trzymam
za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() No i właśnie się dowiedziałam, jaki jest kolejny zespół poza moonspell, na który mój malec reaguje kopniakami Tym razem to sabaton Młody metal nam rośnie a ja nie mam dla niego żadnych ciuszków czarnych, z czachami i ogniem
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-13 o 16:17 |
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
![]() Ja tylko na momencik się zameldować, żebyście sie o nas nie martwiły ![]() Czujemy sie bardzo dobrze, tylko nie mam czasu teraz pisac a nadrabiać to już wogóle![]() Pochwale się tylko, że wyprawka prawie gotowa ![]() Jak będe miała chwile to bede pisac i pisac a jeszcze więcej nadrabiać buziaki |
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też trzymam kciuki
![]() Masakra jak mnie coś kuje pod piersiami, nie mogę siedzieć, leżeć, a o chodzeniu nie wspomnę. Nie wiem co to za cholerstwo mnie ściska strasznie
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
zacisniete za wizytyaj piszecie ze macie wyprawki gotowe a ja nawet polowy nie mam
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie tak sobie dawkuję i oszczędzam z tymi zakupami, nie ze względu na koszty, ale właśnie na to, żeby teraz móc się jeszcze tym cieszyć, a nie już mieć z głowy i tylko czekać do sierpnia
|
|
#280 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o to tez dobry patent :d |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że Zanka, bo Ja kupiłam wózek 3 w1 ![]() Zmalowana a materacyk itd?, gdzie ? ![]() Sweet no teraz brzmi apetyczniej to w końcu sprzedałaś czy nie ?Babolongi takie są Zazwyczaj mają tak że jak kupują używaną to chcą zbić cenę ![]() Jak poszliśmy na zdjęcia to tak została zniszczona, że teraz pewnie i bym ją sprzedała, ale za jakies grosze i sobie wisi w szafie ![]() Znałam takich ludzi którzy krytykowali moje podejście, bo są w stanie dać za suknie nawet i 5 tys, tylko że Ja należę do osób które chcą kupić dobrze i tanio moja szwagierka kupiła suknie za 2 tys i nie umie jej sprzedać nie była dla niej wygodna, co chwile chodziła do wc szyć coś, bo tam jej sie odpruło to się jej odpruło, gorset podnosiła wiecznie bo jej spadał, a Ja ani razu do wc nie chodziłam aby coś szyć ![]() Fajne te Twoje nabytki! Ja się zastanawiam nad takimi zabawkami, ale ubzdurałam sobie że nie chce plastikowych, bo jakiś tok myślenia mam że jak spadnie na bobaska, to coś się mu może stać ![]() Sygnie jeździsz do Bolkowa? Mam tam babcię ![]() Podrzemałam godzinkę aż lepiej! Jakoś zaczyna dobijać mnie zapach smażonej cebuli Mam ochotę na Hamburgera ![]() Ania FUJ! ten sisiorek w mleku |
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
ja w maju kupuje lozeczko..........
po rozmowie z mezem postanowilismy tez kupic przewijak z wanienka....wiem ze na lozeczko jest okej ale to ze wzgledu na moje problemy z kregoslupem....poniewaz nie moge nosic ani sie schylac to bedzie to dla mnie wygodniejsze i do przewijania i do kapieli eni bede musiala sie chylac i bede miala wszsytko pod reka ....myslicie ze to dobra decyzja???? zanetko - nie sprzedalam one przyjechaly przymierzyc tylko dlateog nie wiem poco te komentarze mogly je zachowac na potem a mi nie szkoda wydanej kasy tylko poprostu chce sie pozbyc zbednej mi rzeczy mkoge ja oddac nawet za 500 zl tylko niech ktos ja zabierze bo mi miejsce w szafie potrzebne hehe
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-13 o 16:39 |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewijak z wanienką razem? Jak to wygląda? |
|
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwijasz kołdrę w rulon i w 2-3 miejscach przewiązujesz jakimś sznureczkiem. Jak dla mnie super.
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dwa razy na Castle Party, ale nistety w ciągu ostatnich 2 lat jakoś się nie składało
Ale jeszcze tam wróce No i za każdym razem jak mamy okazję tamtędy przejeżdżać to oczywiście wpadamy na zamek I jak tylko Młody będzie w odpowiednim wieku to go mamy zamiar zabrać na Castle Party Ale to jeszcze minie parę ładnych lat na pewno... No i oczywiście nic na siłę - jak będzie oponował to damy mu spokój
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie oczekujące Mamuśki
Mój synuś według ostatniego USG ma przyjść na świat 4 lipca Jesteśmy z narzeczonym przeszalenie szczęśliwi i z niecierpliwością czekamy na naszego Filipka Ja jestem z 30 czerwca, narzeczony z 1 lipca, więc liczymy, że nasz Skarbuś zrobi prezent mamusi lub tatusiowi na urodzinki
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Witamy Natalka wśród Mamusiek lipcowo - sierpniowych
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Wodauqa czytam ten przepis TORT w BIKINI
i mam kilka pytań do niego: 1. Jak moczę to galaretkę to tylko 1/2 szkl wody i nic więcej? Nie rozpuszczam jej tak jak piszę na opakowaniu każdej galaretki? I to ma być zimna woda? Jak ta galaretka się rozpuści? 2. Ten krem na piersi jak wstawię do lodówki np do srebrnej miseczki to nie będę miała problemu potem owej piersi wyciągnąć? czy daj np folie i dopiero na folię krem? 3. Czy te proporcje które są podane na krem aby przełożyć biszkopt, to wystarczyły na opaleniznę bikini ?Ja myślałam, aby biszkopt przełożyć jakimś innym kremem, biała czekolada i np dżem malinowy... O widzę że jest budyn capucino Ja dam waniliowy i dodam czekolady bialej, a srodkowa warste przeloze dzemem malinowym czy powidłami ![]() i opaleniznę zrobię dodając kakao, bo mój mąż za kawą nie przepada
|
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny orientujecie się, czy kreatyninę, kwas moczowy i mocznik trzeba robić na czczo?
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Sweetangel- tą hustawkę ma mój bratanek i jest rewelacyjna,buja się w przód i w tył i na boki
dzieciak uwielbia w tym leżec![]() Natalka- no to trzymam żeby Wam dzidziuś zrobił prezent urodzinowyAgulaaabar- no witaj wreszcie gratuluję wyprawki
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta88 chciałabyś z materacem za taką cene ?
Materac sobie dokupię, a pościel już dawno mam. Natlka1296 też mam termin na 4 lipca i też Synio Filip
|
#293 |
|
Przyczajenie
|
Przewijak na stojaku
zrzucasz przewijak na bok- jest wanienka![]() coś takiego: http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...551145369.html też nad tym myślałam, całkiem dobre rozwiązanie ale dostałam łóżeczko z przewijakiem
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi sie ze przy moim bolacym kregoslupie bedzie mi wygodniej w ten sposob niz schylac sie do wanny i do przewijania???? doradzcie!!!!
o tak :
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-13 o 16:53 |
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama kiedyś poszła na Zamek i właśnie była impreza Castle Party, nie wiedziała że taka duża impreza jest w Bolkowie. To tak się śmiała z siebie, że wszyscy na czarno i takie castlowe stroje a ona sobie na kolorowo wyskoczyła Potem się okazało że to nie byle jaka impreza ![]() CO prawda u babci byłam ostatni raz z 3 lata temu, a na Zamek za każdym razem idę ![]() Bardzo fajną ma historie. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Dobre wyjście ![]() Tylko że Ja nie mam gdzie tego postawić ![]() Będę miała komodę i na komodzie przewijak, a wanienkę zawsze mogę gdzieś wcisnąć ![]() A koło komody łóżeczko i to wszystko w rogu w Naszej sypialni. Na pokoik mały musi trochę poczekać, bo musimy go dobudować
|
|
|
|
|
#296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Medela reczny tez jest super, mam i super sie sprawdzil. Cytat:
Slicnosci! Piekna pamiatka! Cytat:
Pierwotnie 229, a kupilam za 149 zl. Cytat:
Powodzenia. I ja tez jestem lewa w kuchni. No super! To juz jestes gotowa? |
||||
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana nie wiem jakie sa ceny łóżeczek itd, mam tyle szczęścia że to wszystko dostanę
Chodziło mi o to, że gdzie jest cały zestaw tego, bo na zdjęciu brak ![]() Sweet Ja będę miała taką wanienkę normalną i postawię ją na 2 taborety, tak moja mama przynajmniej robiła... Nawet nie wiedziałam że takie patenty teraz są, widziałam kiedyś na allegro jakieś specjalne stelaże na wanienki. Jak masz gdzie to postawić to bierz będzie CI wygodniej,a kręgosłup to nie byle co ! |
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Mi się marzy wanienka z takim stelażem a szufladami i zakamarkami na pierdołki, ale bez przewijaka, bo już mamy taki na łóżeczko
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kącik będzie specjalnie dla bobaska, chcę aby wszystko współgrało z Naszą sypialnia ![]() Ja mam o tyle fajnie, że mi mój mąż zrobi komodę na wymiar, albo teściu na której będzie przewijak, a resztę rzeczy wsadzę do szafy która mamy na całej długości ściany + ewentualne półeczki nad przewijakiem np na jakieś kremy, oliwki itp. Babonik w sklepach są w tytkach masy o różnych smakach, dodajesz chyba tylko mleko i masło i miksujesz, a krem się sam robi ![]() Ja zawsze kupowałam ten krem, jak przekładałam biszkopt a potem na góre jeszcze owoce i galaretka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

)

Zakończone: 2

Tak jest nowy i to nie aukcja, ale Beata już się zgłosiła, że jest zainteresowana, więc póki co nieaktualne
Zazwyczaj mają tak że jak kupują używaną to chcą zbić cenę 
FUJ! ten sisiorek w mleku 
No i za każdym razem jak mamy okazję tamtędy przejeżdżać to oczywiście wpadamy na zamek

będzie CI wygodniej,