|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() powodzenia ![]() Cytat:
![]() 8 ![]() no więc mała waży 2800 (przystopowała z tyciem ![]() wielka raczej nie będzie .... ktg -- ok, dwa skurczyki się zarejestrowały ... ![]() mała leżała na pleckach i czasem tętno jej zanikało i pojawiało się 70/min trochę się przestraszyłam, ale gin powiedział że to moje tętno się przebijało ... zapis podobno prawidłowy no i kazałam mu pomierzyć te miedniczki nerkowe i on popatrzył i powiedział że nie ma co mierzyć bo już prawie norma jest ![]() to tyle idę czytać bajeczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Normalnie zostawic was na chwilke i prosze
![]() Ja oczywiscie mialam caly dzien leniuchowac, ale jakos i poprasowalam i pranie zrobilam i poszlam na spacer a jak wsiaklam to miesko na grilla kupilam krem na rozstepy again i w ogole wsiaklam na ponad dwie godziny ![]() ![]() daisyy a wiem ktore spiochy kuplas! ta seria BORN 2011 jest super, pamietasz? ja mam skarpetunie z tej serii ![]() SIASKU KOCHANY!! JESTESMY Z TOBA I TRZYMAMY KCIUKI! eweska kciuki za wizyte, koniecznie nam daj znac ![]() kasiulka i kciuki za twoja wizyte ofkors ![]() s co do moich kilogramow, to ja USG ostatnio mialam w 33 tygodniu i juz nie bede miala wiecej niestety. wiec nie wiem co tam u malej i juz sie raczej nie dowiem, ale chyba szkoda mi latac specjalnie na USG skoro czuje sie dobrze, bo co im powiem? ze mam schizy ze mi brzuch nie rosnie? camomile mnie tez bardzo boli spojenie lonowe, trzeba podobno duzo chodzic a malo siedziec w jednej pozycji, tak mi lekarka mowila, ale jak jakies tipsy wylapiesz pomocne na fizjoterapii to koniecznie napisz ![]() paulizia jak codziennie czytam jakie ty masz spanie to zazdroszcze, ja max do 9-tej moge dociagnac i to tylko wtedy jak juz sie obudze jak TZ wychodzi i dosypiam ![]() mimbi ja tez juz sie nei moge Zosienki doczekac, to chyba tak juz jest jak wszystko sie ma gotowe i juz pozostalo tylko czeeekaaanieeeee.... ja tez sie zastanawiam czy to nei jakis pelzak tam pelza i sie wypina w moim brzucholku ![]() mary fura genialna! ja tez chcialam sobie po kryjomu wozek wyprobowac z jakims misiem w srodku ale niestety mieszkam w bloku i mi troche wstyd....moze pod oslona nocy, skoro i tak nei sypiam ![]() dziewczonka szczesciara z ciebie ze i spac mozesz i rozstepow nie masz..... zazdraszczam...i lenistwa tez, ja jakos nie potrafie! musze sie jutro zmusic nooo! andziotku co to znaczy TZ wola na obiad? ja chce relacje dokklaaaadna z wizyty! ino raz ![]() martulka dobrze ze jestes i ze wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze jakies historyczne, na przyklad Ulrich? ![]() Jak nas ktos pyta, jak bedzie miala mala na imie, to zawsze mowimy z TZ ze Kimberly i patrzymy na reakcje ludzi. Strasznie to jest wesole, jak probuja nam delikatnie dac do zrozumienia, ze upadlismy na glowe ![]() A z tesciowka to mialam smieszna historie, bo ja chcialam dac malej na imie Halinka, po mojej babci. Tesciowa tez jest Halina i jest bardzo fajna babka. I ona sie strasznie wzbraniala "Nie Halinka, tylko nie Halinka". A ze tesciowa w ogole ma na imie Halina Michalina, to zostala Michalina. Na poczatku to miala byc Zosia i Zosia i tylko Zosia, ale pol roku temu moja kolezanka urodzila Zosie, czym mi popsula plany macierzynskie :/ Tesciowa z kolei miala siostre Zosie i tez prosila, zeby nie dawac Zosia, bo jej siostra Zosia to miala bardzo nieszczesliwe zycie i jej sie Zosia kojarzyla ze smutkiem i cierpieniem. A mi sie Zosia nadal podoba, ale Miśka tez jest spoko. Juz czekam az przyjdzie ze szkoly, ze dzieci sie z niej smieja ze "Michalina du*pe wypina" albo co ![]() W ogole to moj smieszny mechanik samochodowy dal mi katalog Halens z ciuchami (stare Quelle) i sa bardzo fajne ciuszki dzieciece. Ja sama nie kupuje bo mam juz sto milionow ciuchow, ale moze ktorejs z Was sie spodobaja? Mi odpowiada kolorystyka i lubie takie kwadratowe zwierzatka: http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...Tlm/index.html http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...==-/index.html tu moi faworyci: http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...274/index.html http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...336/index.html http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...131/index.html http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...578/index.html http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...496/index.html http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...716/index.html Sluchajcie, a ktoras z Was szukala eleganckiej sukienki ciazowej - tu jest taka w promocji, mysle, ze fajnie by wygladala na brzuszku: http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_prom...20/index.html# |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Co znaczy GBS NIE WYIZOLOWANO?? Bo TŻ poszedł odebrac moje wyniki na GBS i pisze, że nie wyizolowano ?? Mam się czym przejmować ?? Co to w ogóle jest?? Wiem, że jakiś paciorkowiec, ale na czym to polega nie mam pojęcia
![]() ![]()
#2825 |
Zakorzenienie
|
andziotku! no widze ze nadrobilas! no! najwazniejsze, ze wszystko ok, 2800 to super waga, latwiej bedzie wypchnac
![]() matall nie no ciesze sie ze nie tyje, ale ze nie mam juz zadnego USG, wiec po prostu sie zastanawialam jak to dzidzia rosnie czy nie? MONIQAC 9 dniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii!!!!!!!!! WOW!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz tej bakterii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe słowa odnośnie fury hanutkowej
![]() Camomile, to nie słyszałam, u nas chyba to mniej popularne, a może tylko w moim szpitalu, ale poczytam i zobaczę co i jak ![]() Kasiu, Maja śliczne imię, Lena zresztą też ![]() JanuszAgnieszko, najesz się stresu! ![]() ![]() Dziewczonka, oj, byłoby cudownie, gdyby się udało przetrwać bez rozstępów, ale nie nastawiam się, bo wiem, że czasami i tydzień przed porodem potrafią się pojawić, albo po porodzie ![]() Enchantresss, przynam się, że na złe wchłanianie nie mogę narzekać. Wsmarowuję dwa razy dziennie po prysznicu, rano kilka min masuję, potem okrywam się ręcznikiem, robię kawę, coś tam pokręcę się i skóra gładka, nie lepi się. Wieczorem robię to niedbale, szybko smaruję brzuch i biust, a na uda i biodra walę ostatnio oliwkę antycellulitową ziajową, bo masuję się bańką chińską ![]() Klaterino, dzięki ![]() ![]() Siasiek, jeśli to czytasz, to DAJ DZIOBA, C'NIE. ![]() ![]() Moniqac, 8 dni?! ![]() Andziot, ![]() Anula, ja pojeździłam po balkonie i mieszkaniu ![]() TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTY! |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Raczkowanie
|
Kamień z serca
![]() Dziękuję za szybką odpowiedź ![]()
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() januszagnieszka super, że miejsce jest! swoją drogą jaka lipa, żeby ciężarna chodziła dzień w dzień na IP i sprawdzała czy ją przyjmą ![]() andziotku ![]() martulka000 teraz już wiesz co i jak chociaż ![]() ![]() antropia Daria masz na imię ![]() ![]() 24kasia86 Maja ładne imię, bardzo popularne teraz...może i sama bym się uparła na takie, ale kuzynka Tż tak ma i dlatego nie chcę ![]() a Tobie się jakieś zaczęło już bardziej podobać? coś o Lenie pisałaś?
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
stara ja a głupia..zapomniałam o pajacu
![]() ![]() ![]() Martulka000; no myslami Cię dziewczyny ściągneły ! Paulisia kilka razy o Ciebie dopytywała. Całe szczęście, ze juz wyszlas no i ze dzidzi zdrowe!! Naprawdę nie wiedziałaś, że to skurcze? ![]() ![]() ![]() A lekarzom to bym chyba napluła w twarz! w imię czego do Ciebie pretensje.. przecież po to chodzisz do lekarza, aby być pod jak najlepszą troską. Nie jestes ginekologiem-położnikiem i nie musisz wiedzieć jakie badania robić. Co za bucE! Mam nadzieje, że poza tym jednym incydentem, nie było Ci bardzo zle? Juz wiemy od enchantresss, że jestes w drodze do szpitala. SUPER! Masz kciukaski ![]() ![]() trzymamy Mamusiu ![]() ![]() i wracaj tu do nas !!! anulka, no nie dość, ze tak długo pracowałaś, to teraz jeszcze w domku zasuwasz z robotą nunu ![]() Ja wczoraj pierwszy raz buszowałam na dziecięcym w HM, tzn do tej pory też tam zaglądałam ale celem ubrania siebie ![]() ![]() Raaacja, Ty masz skarpetusie z tej serii !! Cudo ![]() A wiesz, mnie lekarz z kolei powiedział, ze spojenie łonowe boli mnie od tego, że dzidzia uciska główką na kość i mam mało chodzić ![]() ![]() ![]() andziotka, czyli Gabi dała sobie na wstrzymanie? No i dobrze ![]() ![]() Ciekawe jak moja Gabrycha... nie widziałam jej na USG od 17 stycznia ![]() Stracha mam co tam wyjdzie u dzidziulki ![]()
#2831 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a poza tym........yyyy.. w Norwegii grill???! jakim cudem? ![]() Cytat:
![]() moria ma 9 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja gotuje krupnik - bleeee, ale mojemu TZ juz sie od dawna chce więc mu zrobie - a co ![]() i chyba piersiak z frytkami na drugie. sama nie wiem już co mam gotować ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
mary i ja i Tz zjezdzilismy wozeczkiem cale mieszkanko juz
![]() ![]() ![]() daisyy no w HM maja duzy wybor fajnych ciuszkow, najwiecej na 62, czesto sa na przecenie, poza tym sa dosc fajowej jakosci ![]() no a z tym spojeniem , to badz tu madry co lekarz to opinia. mnie lekark apowiedziala, ze albo lezec albo chodzic, zeby nie w jednej pozycji np stac albo siedziec, bo to wlasnie od tego ze dzidzia prze, a jak w jednej pozycji to wtedy najlatwiej o nagle rozluznienie spojenia. a jak chodze to troche jednak dzidzia uciska nie w tym samym miejsu ![]() pojecia nie mam ktory lekarz ma racje ![]() ja laze duzo bo mam duzo jakos energii plus dobrze sie czuje. Boli mnie spojenie, ale juz sie do tego przyzwyczailam, i kluje czesto jak mala napiera, ze musze przystanac, ale ogolnie nie narzekam TZ dzwonil i powiedzial, ze mam tyle nie lazic, bo ewidentnie chce Zoske wypchnac przed swietami ![]() a co do USG ja juz zadnego nei bede miala, ale skoro wiem ze mala obrocona glowka, to chyba juz nie potrzebuje co? |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam co wizytę usg ![]() na pewno z nią wszystko jest w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
moniqac no tak bo wy leb w leb idziecie! a mialas termin porodu taki jak ja......;(
czuje sie zdradzona i oszukana, ot co ![]() kochana jesli polacy mysla, ze grillowanie to ich narodowy sport to sie grubo myla! w norwegii grilluje sie zawsze i wszedzie ledwie wyjda pierwsze promienie slonca, na balkonach i tarasach kazdy ma grille elektryczne i gazowe, w parkach jednorazowe takie boskie! polecam!(moi znajomi kupili sobie i zabrali do PL ![]() i griluje sie rybki mieska i wszystko co mozliwe ![]() ale dzisiaj jeszcze zupka lososiowa z wczoraj czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i może to i lepiej , że Mała dała sobie na wstrzymanie z tyciem, będzie lżejszy poród miała mamusia ![]() Cytat:
![]() ciekawość zaspokojona i na następne pójdę bliżej końca żeby sprawdzić czy się przekręciła i ile waży , bo mój gin obiecał skierowanie na cesarkę jeśli się okaże, że nadal pośladkowo lub więcej niż 4kg moniqac , już Ci mówię ![]() ![]() anula , zupka łososiowa ............. ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-13 o 14:58 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | ||||
Zakorzenienie
|
Pewnie też by się jej spodobało ![]() ![]() Czasem mam dosyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że mały zdrowy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Andziotku gratuluje wizytki udanej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2838 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zazdroszczę ![]() JAKA ZUPKA?! ![]() Cytat:
![]() dziękuje ci kochana za informacje. a gdzie ostatnio się podziewa aga_pe? czy mi gdzieś umknęła?. SIASIEK ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Była dzisiaj
![]() miniqac 8 dni? I przytulisz swe Szczęście? a moria 9? Szok...to już tuż tuż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ' ![]() ![]() ![]() Aga dzisiaj była, wklejała fotkę brzusia ![]() p.s. Moniqac, to co - Szymuś zrobił psikusa mamusi i się nie odwrócił główkowo? ![]() Ale fajnie masz - już niedługo będziesz tulić swojego Szkraba małego ![]() Martulka, no dobrze, że u Was wszystko dobrze ![]() A ta Twoja ginka prowadząca to jakaś nieprzytomna chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
n ajwzniejsze, ze z dzidzi wszysto okej a ja troche roboty mialam, bylam na zakupach i przyszedl moj mikser ![]() wiec pieke sernik z budyniem ![]() tzn zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ale sie namachalam rzy wyrabianiu ciasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
U nas całe szczęście teściowa nie zna chyba imienia wnuczki jeszcze, pozna jak się urodzi jak zechce przyjechać
![]() ![]()
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
moniqac; wczoraj miałam lekkie zawirowania ale dziś juz lepiej
![]() Napiszesz nam seska jak już bedziesz "po" Czyli nie ten czwartek, tylko następny tak ?? agnieszka_pe była dzisiaj ![]() a krupnika nigdy nie robiłam !! z jakiej to sie kaszy robi ?? Schabiki Ci smakowały ? ![]() anulka, widziałam w tv, że nawet na zuzlu ludki sobie grillują ![]() ![]() Widziałaś co Ci pisałam o tej pani architekt ? 1300 chce. Jak się taka zupke robi ??? To z surowego łososia w sensie z fileta czy z wędzonego?? Ciekawe
#2844 |
Rozeznanie
|
moniqa, masakra to juz 8 dni ,moria jeden wiecej
![]() ![]() moja tesciowa nie zyje,a tesciu widział mnie z 10 razy w zyciu , a mieszka 23km od nas ,takze nie wybiora mi imienia,a poza tym nasz syn nie ma jeszcze imienia, narazie mowimy STEFANEK ![]() ![]()
#2845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój TŻ ma taką ksywę , od nazwiska ![]() a zapomniałam Wam opowiedzieć co zrobili genialni koledzy z klubu mojego TŻta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2846 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochane, polamalam sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam zlamane nogi jedna pod kolanem, kosc strzalkowa, niestety nie mogli mi jej wsadzic w gips, boli jak cholera, druga w stopie, tez boli. dostalam jakies zastrzyki do brzucha ![]() mam sama je sobie robic!!!!! matal powiadasz ze cie zaskoczylam ![]() enchantres dzieki za zaproszenie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Martulka, ta lekarka chyba jakaś nieprzytomna
![]() Andziotku, super że miedniczki w porządku i z małą wszystko dobrze ![]() Moniqa, wow 8 dni ![]() Januszagnieszka, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ![]() Agnieszka_pe, matko jedyna ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-13 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zadomowienie
|
o matko aga, gdzie wlazlas?
andziot ![]()
#2850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odpoczywaj jak najwięcej !!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.