|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
heheBabonik - podobno sie sprawdza tylk oja sie boje zeby dziecka do kolysania nie przyzwyczaic zeby potem jaj nie bylo bo przez te moje plecy ja dygac nie bede go non stop a co z naklejakmi na sciane jak maly podrosnie trzeba zrywac i malowac od nowa tak?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-13 o 17:15 |
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Aga-niezły pomysł
![]() Zaneta - co to są TYTKI?
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propo pieluszek z Biedronki, dziś byłam i widziałam obok Dady jakieś inne FITTI (?) chyba tak. Miała któraś z nimi do czynienia? co to za jedne?
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zna zna, teściu ma stolarnie. Kurcze tyle Nas łączy ![]() Co do naklejek pewnie , trzeba będzie malować na nowo. Dlatego Ja ich nawet nie daję do mojej sypialni, będzie bobasek je miał w swoim pokoju. Dam na ścianę literki z imieniem i będzie miał zabaweczki przy łóżeczku. Dziecko i tak nie wiem do 2 lat chyba kim jest Kubuś Puchatek, a myślę że do tego czasu już będzie miał swój pokoj ![]() Babonik A wiesz co to jest krauza? |
|
|
|
|
#305 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do plaszczyka, to nie jest plaszcz ciazowy, kupiony w normalnym sklepie Troll, tylko ma taki kroj, ze teraz pomiesci brzuch, a z powodzeniem bede w nim chodzic po ciazy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ufff nadrobilam.... |
||||||
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta88 nie wyjmuje jeszcze pościeli
Kurz tylko będzie zbierać. Zaraz mi ślina do..pupci ucieknie http://www.smaczny.pl/forum/topic/25...y-jogurtowiec/
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w owej części
ale lecę szybko zrobić makijaż babka tż-ta wymyśliła znowu!!!!! jakąś msze za kogoś tam WHY!!!!! nie poszłabym bo mi ciężko na tych drewnianych krzesłach wysiedzieć ale nie chcę żeby mnie potem obgadała!!!
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
sweet jeżeli masz problemy z kręgosłupem to dobry pomysł, i trochę szpargałów możesz pod spód położyć bo widzę że jest miejsce, ale tak jak aga zauwazyła ta wanienka jest dosyć mała, nie wiem do którego mca będzie się nadawać.
Te naklejki na ścianę super mi się podobają, u siebie w sypialni mamy takie wielkie drzewo-naklejkę, niezły efekt, ale do malowania trzeb a zrywać (nie nadaje sie do ponownego użytku). Ale u Naomki w pokoju tez zamierzam naklejać. witam Natalkę ![]() zjadłam całą czekoladę, znowu, powtórka z wczoraj. chyba za dużo czasu spędzam z laptopem na kolanach. Boje się, ze to szkodzi małej.. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-13 o 17:32 |
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
no zanetko mamy mamy jak widac
![]() agus wiem ze jest mala chociaz do 15 pisze ze jest!!! patik - zdaje sobie sprawe ze bede musiala wanienke wymienic ale chociaz troche mnei to odciazy najakis czas pozatym i przewijkaa nie dlugo sie uzywa potem jak sie wprawie to raz dwa i na lozku malego przewine na siedząco!!!!!! tak mi sie zdaje??????????????? zmalowana -to padlam trupem wyglada..pysznie shira_83 - skad ja to znam!!!
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-13 o 17:37 |
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#311 |
|
BAN stały
|
Aania broń Panie Boze te Tiffi czy Fitti!!!!!To cerata.Kup Dadę
Zmalowana normalnie bez dawcy dajesz sobie znakomicie radę i już Filip ma wszystko!!! Najkochańsza mamcia z Ciebie ![]() Cudne rzeczy i łóżeczko!!!! Aga no w końcu się pojawiłaś ![]() Sweet ależ cudeńka macie Myślę,że dobry pomysł z wanienką i komodą Zuzia jest śliczna!!! Bartessa piękny brzuś-taki kształtny |
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
TYTKI, KRAUZA znów się zaczyna... kiedyś kilka dziewczyn na forum się obraziło na mnie,bo napisałam do nich PINDZIE... u nas pindzia to mama do mnie mówi a ja tak też do mojej córki jak rozrabia
![]() Aania- Fitti są takie "foliowe" ,dużo gorszej jakości jak Dada ,nie polecam.Używałam je tylko wtedy jak Nadia miała biegunkę,bo zmienialiśmy pieluchę co 30minut. |
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj jest po dniu czekolady więc tez ok ![]() Ja miałam nie jeść słodyczy, bo jutro krzywa cukrowa, ale nie umiałam się powstrzymać i zjadłam 3 kostki ![]() Co do laptopa to juz kiedys byla rozmowa na ten temat, można trzmać pod warunkiem,ze cos pod laptopem masz, aby te cieplo bezposrednio nie szlo an Twoje cialo czy cos. |
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta- ja też mam straszne smaki na słodkie
|
|
|
|
#315 |
|
BAN stały
|
No pięknie, wy już tu a w poprzednim wątku 10 stron do nadrobienia
|
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
babonik - toz im naublizałaś niedlugo maz wróci.......ehhh......... ...
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka dziękuje
|
#318 |
|
Przyczajenie
|
A co sądzicie o pieluchach tetrowych? To moje pierwsze dziecko, nie mam doświadczenia, ale słyszałam że w pierwszych tygodniach powinno się malucha pieluszkować właśnie tetrowymi pieluchami. Przez jaki czas?
patik87 moja położna mówi, że przez słodycze przyszła mamusia nie przyswaja odpowiedniej ilości żelaza... ale jak tu bez nich żyć? Jem minimalną ilość słodyczy, a żelazo wciąż mi spada.
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak mi się słodkiego też chce, że zaraz zwariuję. Bo nie mam pojęcia co za mną chodzi..
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bolało jak przycisnęłam na żebro.---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#321 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ale sliczna buzka
![]() Cytat:
Cytat:
G-P-K ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale niestety niewymiarowe bylo bo 117 x 54,5 i materac na zamowienie musialabym robic. Takie najbardziej standardowe to 120 x 60 ale tez 140 x 70 ![]() za wizyte ![]() Cytat:
karuzelka tez sliczna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzis na obiadek jadlam spaghetti mniam mniam Moja niunka urzadzila sobie po nim takie tance w brzuchu ze az pokazywalam mamie i bratu przez skype jak wnusia szaleje tak sie ciesze ze mam ta krupcię w brzuszku bardzo ja kocham
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-13 o 17:59 |
|||||||
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja to nawet nie mówie,
mam wrażenie że czekolada sama już do mnie mówi ZJEDZ MNIE ZJEDZ MNIE ![]() a zaraz mi się chce zupy ogórkowej ![]() a potem się martwię o stolec
|
|
|
|
#323 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
SweetAngel- naubliżałam jak nic
nawet nie wiesz jaka afera się z tego zrobiła...
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio się troche hamowałam przed słodkościami, ale teraz znowu zaczęłam sie obżerać. Żelazo u mnie w najlepszym porządku, ciągle na tym samym poziomie, nie spada. sweet no tak, wanienka nie jest droga, a ten przewijak z wanienką możesz opylić komuś.Rób tak aby Tobie pasowało |
|
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
patik |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za mną tez tak coś chodziło, szukałam po szafkach w kuchni, nawet w tych co są lekarstwa ![]() I staneło na musli do których dowaliłam garść rodzynek. I co najgorsze wcale nie czuje się po tym pełna zmalowana jaki kącik już masz fajny z tym łóżeczkiem dla dzidziolka. Też czas pomyśleć, by rozłożyć łóżeczko. I śliczna Zuzia na zdjęciu z usg, jak wyraznie widać buzie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Zamlowana to super dziewczyna i będzie z niej zawalista mamusia
Poza tym może zawsze na mnie liczyć
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie komplementy dzisiaj
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
Cześć babeczki
Witam w nowej części. Zaraz będę Was nadrabiać Coś mi się rzuciło o oczy, że ktoś miał pretensję o listę. A przecież tak naprawdę chodzi o to, żeby miło pogadać, wesprzeć się w trudnych chwilach i podzielić radami i doświadczeniem. A czy się jest na liście czy nie - to tylko "formalność" ![]() W poniedziałek byłam na badaniach. Glukoza 75 g jest całkiem do przeżycia, niepotrzebnie się obawiałam, już gorsze dla mnie było wysiedzieć te 2 h w poczekalni I też należę do "szczęśliwców", którzy mieli pobieraną krew 2 razy z tej samej żyły... Do tego robiłam mocz, morfologię i tokso. Wieczorem sprawdziłam wyniki przez neta i wyszły w normie, co mnie baaardzo ucieszyło Wczoraj miałam wizytę u gina. Ze mną i maleństwem wszystko ok. Mam nadspodziewanie dobre wyniki krwi (zwłąszcza hemoglobinę i hematokryt) co troszkę zastanowiło lekarza. Zapytał ile płynów piję dziennie? Czy dużo czy mało? mówię że raczej mało i to właśnie może trochę fałszować wyniki krwi bo jest bardziej zagęszczona. Więc muszę pić więcej, tak żeby było min. 1,5 l na dobę. Potem miałam szybciutkie usg, żeby zobaczyć serduszko maluszku i to co ukrywa między nóżkami. Łatwo nie było, ale w końcu lekarz powiedział że wg niego dziewczynka. A pewność będzie się mieć po porodzie ![]() Aha i muszę iść na konsultację do okulisty, bo mam wadę wzroku i potrzebna jest opinia do porodu.Muszę zadzwonić i się umówić, ale pewnie wizyta i tak będzie już w maju. Co tam więcej? Od znajomych kupiliśmy za dyszkę stojak pod wanienkę i przewijak. Przewijak jest troszkę zniszczony (ma uszkodzoną ceratkę w paru miejscach), ale kupię na niego pokrowiec i będzie ok ![]() Mam pytanie: czy macie lub zamierzacie kupować matę edukacyjną? Ten znajomy ma nam sprzedać matę Tiny Love za połowę ceny (nowa, nieużywana) i tak się zastanawiam nad nią... o coś jeszcze miałam zapytać, ale wyleciało mi z głowy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
hehe

a nadrabiać to już wogóle
ucieknie 

bolało jak przycisnęłam na żebro.