|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się co do ,,melisek" - są koszmarnie kiczowate
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuć się dobrze we własnym ciele, również gdy się przytyje - ok, ale mówić, że fajnie jest nosić rozmiar XL to bezsens. Nawet mając problemy metaboliczne można utrzymywać zdrową wagę.
|
|
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
Tregginsy
O matuchno, muszę uzupełnić wiedzę Dziewoje drogie powiedzcie mi czy na forum jest jakiś słowniczek z wypisanymi typami ubrań i akcesoriów wszelakich? Pewnie teraz zbłaźniłam się jako kobieta :P ale miałam ciężki start jako nastolatka i nie znam się teraz na tym wszystkim Także, czy jest wątek albo może jakaś strona która pozwoli mi to nadrobić?![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Właśnie guglując 'tregginsy' zobaczyłam że są też jegginsy nie ogarniam
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można czegoś ubrać, można założyć.
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A melisski mi się podobają Ale oryginalne, projektu Vivienne Westwood a nie z DeeZee czy Marishy. Cytat:
|
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się jest szczuplejszym - jest się ładniejszym, proste.
|
|
|
|
#2738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli coś pokręciłam
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
A to już sobie wyszukałam, ale dzięki Ci że o mnie pomyślałaś
Chodziło mi o taki jakiś ogólny zbiór tych wszystkich pojęć, czy istnieje w ogóle coś takiego? wie ktoś?
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407181
|
|
#2743 |
|
Rozeznanie
|
O dziękuję Wam dobre Kobiety
Szukałam ale widać nieudolnie :P
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi jeszcze o te tregginsy( jakaos nie daje mi to spokoju
) to dostałam o jednej wizażanki linka do bloga, w którym dziewczyna ma kilka stylizacji z treggisami i krótką bluzeczką, włożona nawet do środka i nie wygląda to chyba najgorzej, nie jestem pewna, czy moge tu wkleic ten link, zebyście zobaczyły o co mi chodzi, ale blog nosi nazwe styloly
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kilka par tregginsów, noszę je od dłuższego czasu (kupiłam za granicą kiedy w Polsce mówili na to 'jeansowe leginsy'
).To są zwykłe spodnie, tyle, że bez kieszeni i na gumce. Materiał tak samo gruby więc nie prześwitują. Dlaczego mam nosić do nich tylko tuniki? Co innego legginsy z nadrukiem kieszeni i w kolorze jeansu. W takich to faktycznie niektórym co nieco nieapetycznie się trzęsie
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli kogoś poprawiasz, upewnij się, że masz odpowiednią wiedzę. Chyba że uważasz się za mądrzejszą od Bańki, Miodka czy Bralczyka Cytat:
źródło: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=6822 Żeby nie było OT - ja osobiście ubrań w kolorze neonów nie włożyłabym na siebie, ale jesli ktos lubi, proszę bardzo
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Otyłość jest niezdrowa i nieestetyczna na równi z przesadnym wychudzeniem. Obie rzeczy należy niwelować przez odpowiednią żywieniową edukację. Nikt, kto je prawidłowo nie wygląda jak beza albo szkielecik. I tu do "rozwalających trendów" na ulicy muszę dodać zakładanie ubrań zupełnie nie pasujące do sylwetki. Pokusiłabym się o stwierdzenie, że obcisłe fasony powinny kończyć swoją rozmiarówkę na L-ce... Dziewczyny z wklejonego kilka postów wyżej zdjęcia wyglądają gorzej niż źle. |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio na uczelni widziałam otyłą dziewczynę w prześwitujących na tyłku legginsach i bluzce do pasa ...
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pisałam wyżej - ja bym nie włożyła takiego zestawu, jednakże, jeśli ta kobieta czuje się w tym dobrze, to czemu nie?
Krzywdy nikomu tym nie robi
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko noszenie neonów wcale nie musi oznaczać kiczu itd, można fajnie zestawić jedna kolorową rzecz z innymi spokojnymi i wg mnie to wyglada ok.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Osoby z nadwagą często lepiej wyglądają w dopasowanych do sylwetki ubraniach, niż wielkich luźnych T-Shirtach i zwisających na tyłku spodniach, bo wtedy sylwetka nie ma żadnych proporcji... czy na przykład według ciebie jakbym założyła taką luźną sukienkę bez talii, to bym wyglądała lepiej niz w zestawie poniżej? Och zirytowałam się Nie każdy jest szczupły, ale to nie znaczy, że ma byc wykluczony z kodowego społeczeństwa
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podsumowując temat tregginsów- czyli można załozyć je( jak np te na zdjęciu) do krótszej bluzki pod warunkiem, że są z grubszego materiału( właściwie to jest chyba cecha wszystkich tregginsów), nie tworzy się camel toe oraz gdy ma się proporcjonalną sylwetkę?
![]() znalazłam coś takiego na ten temat w jakimś artykule, zgadzacie się? "Tregginsy można śmiało nazwać brakującym ogniwem między spodniami a legginsami. Są niemal tak samo obcisłe i robione z podobnych rozciągliwych tkanin. Są na gumkę, ale podobnie jak spodnie często są rozpinane z przodu i mają np. szlówki na pasek lub inne charakterystyczne dla spodni dodatki jak guziki, czy suwaki przy kostkach. Jegginsy natomiast to tregginsowa imitacja dżinsów.Tregginsy i jegginsy nosimy dokładnie tak samo jak spodnie. Nie trzeba silić się na długie bluzki jak do legginsów. Możecie w nich śmiało odsłaniać swoją pupę! Pamiętajcie jednak, że ten modowy hit jest bezlitosny dla niedoskonałych figur. Jeśli macie wątpliwości, czy aby nie wyglądacie w nich grubo zostańcie przy prawdziwych dżinsowych rurkach" |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
elis999- ale masz dziewczyno za*ebiste krągłości +wcięcie
|
#2755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może pozwoliłam sobie na zbyt duży skrót myślowy - ale wydawało mi się oczywiste, że chodzi mi o osoby olbrzymie ubierające fasony nie nadające się do takiej sylwetki (np. króciutkie spódniczki czy jeansy skinny) . O podkreślanie wad sylwetki, które sprawia, że wygląda się źle.Nie łapmy się aż tak za słowa. Trochę dystansu. |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się tak nie ubrała, bo źle bym się w tym czuła, ale przyznać muszę że TA dziewczyna wygląda estetycznie, przyjemnie dla oka
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć studiuję to, co wyżej wymienieni profesorowie skończyli daaawno temu, to w mowie potocznej z premedytacją używam czasownika "ubrać" w połączeniu z nazwą danej części garderoby. "Ubrać" i "ubranie" to ta sama rodzina wyrazów i dotyczy garderoby (no, może poza rzeczoną choinką ). Pisząc, zastanawiam się, czy daną rzecz wkładam czy zakładam i nie używam formy stosowanej przeze mnie w mowie. Jednak "wkładanie" kojarzy mi się zawsze z wkładaniem pieniędzy do portfela czy jedzenia do lodówki, a "zakładanie" z zakładaniem konta na Facebooku czy jakiejś instytucji. ![]() Gdybyśmy logizowali w języku, popadlibyśmy w poprawiactwo na zasadzie: dziś jest pogoda-pogoda jest zawsze, mam temperaturę-zawsze masz jakąś temperaturę ciała. Mało tego! Obserwowałam u mnie, w Wielkopolsce, stopień "ubierania poszczególnych części garderoby" i zdecydowana większość i tak ubiera bluzkę i spodnie i nikt nie widzi w tym wielkiego problemu. Prawdziwym problemem jest dla mnie nieznajomość podstawowej ortografii i nieumiejętność sprawnego formułowania wypowiedzi w języku ojczystym... Błagam, skończcie już z tym wizażowym "założyć, nie ubrać", bo już to czytam któryś raz z kolei! "Kocham" naszą reformę edukacji za to, że przedmiot o nazwie język polski z wiedzą o języku polskim niewiele ma wspólnego, a przez kilka lat 5 godzin w tygodniu rozmyśla się nad przemianą duchową Robaka i wartościuje się zachowanie Justyny, czy słusznie oblała Zenka kwasem. ![]() Wybaczcie zejście z tematu. ;P
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wróćmy do mody.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe, bo wizaż to dobre miejsce żeby się powywyższać. studentce politologii powyżej już dziękujemy, niech kwestie poprawności językowej zostawi polonistom.
z tego co pamiętam to nam np podracki chyba mówił coś o tym, ale co?
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

dadzą taki efekt, ale tregginsy często mają niższy stan, żeby nie powiedziec, że to biodrówki i wtedy nie tworzy się "cameltoe" ani jakieś zbytnie podkreślenie tyłka. Przynajmniej ja mam szczęście i nie widuję na ulicy
, ani sama tak nie mam, chociaż legginsy i tak noszę do długich bluzek.

Chodziło mi o taki jakiś ogólny zbiór tych wszystkich pojęć, czy istnieje w ogóle coś takiego? 

).

Nie każdy jest szczupły, ale to nie znaczy, że ma byc wykluczony z kodowego społeczeństwa