My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszamy! V!! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 11:14   #781
irenkaaa
Zakorzenienie

Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam

jasne ze lepiej
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:48   #782
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja nie mowie o bikini i pachach;p tam tyko veet albo maszynka d golenia
a na nogi mi depilator odpowiada mnie nie boli
Łeee, myslałam, że ty twardzielka jesteś.

Cytat:
jnawet wole 12 bo wiecej godz a i tak dzien stracony
Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
i tak dzien stracony i tak
Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
tak irenko, tak mi lepiej. pracuję np 2 dni potem 2 dni wolne. czasem pracowałam po 6 , ale to było nie opłacalne, bo po
1)chodziłam codziennie
2) wychodziłam z domu przed 7, wracałam gdy były największe korki przez całą stolicę i bylam w domu po 18. więc wolę 12 h

U mnie w pracy nie istnieje coś takiego, jak 12h. A szczytem to już w ogóle jest jak 3 dni pod rząd musimy przychodzić na 4 godziny. Dobrze, że mam pracę pod nosem, bo jakbym musiała tracić pół h na dojazd, to bym tego nie zdzierżyła.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:02   #783
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

idę Wam cos naskrobac do Klubu

-268 zł przelałam na fundusz wakacyjny..

w tym miesiacu juz bardzo oszczędnie! postaram sie nie siedziec całymi dniami na allegro

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:16   #784
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
3 raz probowałam zamówić buty w wizażowym zamówieniu i 3 raz nie ma! oficjalnie się poddaje. :P
Ale jestem 50zł do przodu.. chyba sobie zrobie zamówienie na Biochemii Urody.
co Was tak wzięło na wydawanie?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

irenkaaa tak mi narobiłaś smaka ostatnio zapiekanką makaronową, że dzisiaj zrobiłam i właśnie jem

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:45   #785
2018070520180950
Konto usunięte

Foltynka a gdzie na wakacje jedziecie ?
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:45   #786
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dagunia może i długo, ale warto! Dziś upiekłam chlebek pszenno żytni wieloziarnisty, wyrósł mi na maksa, wróciłam do domu z zakupów i mało nie padłam bo prawie do szybki sięgał i ma 1095 g mój największy okaz

Poza tym wydałam dziś ponad 50 zł na :

nasiona pomidorów dla babci
kaszankę 1,5 kg bo u mnie fani tego cuda w domu są
pół chleba zwykłego
składniki na pizzę, w tym przyprawy, dodatkowa mąka, jogurt naturalny do sosu czosnkowego, ser żółty w kawałku, pieczarki itp.
dwa słoneczniki dla córy do karmienia ptaszków

Pogoda dziś beznadziejna raz słońce, raz wieje i leje, raz jakimś gradem sadzi, a zimno takie lodowate, okropność!

Folti brawo za fundusz wakacyjny (gdzie byś chciała ruszyć?) ja coś ostatnio ciężko się motywuję do oszczędzania wciąż mam tyle rzeczy do kupienia ale staram się i ja też muszę ograniczyć All bo to złooooooo

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:52   #787
Dagunia
Komplikatorka

Kasiu na pewno warto i pewnie i tak go zamówimy Musze dzisiaj z Tżtem przedyskutować tą sprawę

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Pokaż fotkę chlebka Musze czymś kusić Tżta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 12:52   #788
joyeuxe
Wtajemniczenie

Mi właśnie doszła ta lokówka. Zastanawiam się czy ją trzymać czy upchnąć na allegro. Sprzedam zawsze za jakieś 200 zł, a to jednak dużo. Z drugiej strony mam lokówkę, ale starą jak świat. A podobno loki ma pasują. I mam rozkminę co zrobić. Za sprzedaną lokówkę mam spodnie, buty i jakąś bluzkę

Z drugiej też nie jest tragicznie u mnie z kasą, wiem, że 300 na pewno na Święta z domu przywiozę. może więcej. i co tu robić

Lokówka tej fimry --> Remington AS7060

Miał ktoś z nią styczność?

Edytowane przez joyeuxe
Czas edycji: 2011-04-13 o 12:53
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:58   #789
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Mi właśnie doszła ta lokówka. Zastanawiam się czy ją trzymać czy upchnąć na allegro. Sprzedam zawsze za jakieś 200 zł, a to jednak dużo. Z drugiej strony mam lokówkę, ale starą jak świat. A podobno loki ma pasują. I mam rozkminę co zrobić. Za sprzedaną lokówkę mam spodnie, buty i jakąś bluzkę

Z drugiej też nie jest tragicznie u mnie z kasą, wiem, że 300 na pewno na Święta z domu przywiozę. może więcej. i co tu robić

Lokówka tej fimry --> Remington AS7060

Miał ktoś z nią styczność?

musisz się zastanowić czy wolisz ją sprzedać czy zatrzymać. Jakiś czas temu kupiłam lokówkę i tylko raz jej użyłam,żeby ją sprawdzić i ciągle mi leży ale kupiłam w super promocji, więc usprawiedliwiam się...

Edytowane przez agusiownik
Czas edycji: 2011-04-13 o 13:03
Stary 2011-04-13, 13:11   #790
Dagunia
Komplikatorka

Ja też mam jeden dylemat...
W maju dostaje laptopa służbowego i zastanawiam się czy nie sprzedać mojego... Przecież na dwóch nie będę działać... ale z drugiej strony ten będzie normalny-duży a mój jest malutki więc do szkoły czy jak potrzebuje gdzieś to biorę do pokrowca i do torebki, a ten będę musiała w torbie nosić...
Opłaca się trzymać swojego tylko na "wyjścia" ? No i kasa zawsze się przyda... W tamtym roku po 1700 zł chodziły używane to myślę że chociaż 500 zł wezme za niego
Stary 2011-04-13, 13:27   #791
Luzia
Zakorzenienie

Dagunia, ja bym nie sprzedawała.. Sprzęt sporo traci na wartości, a potem w razie czego za 500zł możesz już takiego nie dostać.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 13:29   #792
Coffee With Milk
Zadomowienie

Kasiulka, zadzwoniłam do mamy, tak jej nagadałam o tej maszynce do chleba, że chyba zamówimy Mam jej wysłać link i zdjęcia Twoich wypieków Pytała czy nie ściemniam z tym, że tam się wszystko wrzuca, a ona sama wszystko robi Ale się cieszę
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:48   #793
agusiownik
Zakorzenienie

Dagunia ja sprzedałabym, bo po co ma leżeć

Stary 2011-04-13, 13:49   #794
joyeuxe
Wtajemniczenie

Ja jednak sprzedam tą lokówkę.

Wiem, że nie będę jej używać. Mam w domu jedą, starej daty, ale dziala i kręci. A ta zapewne będzie leżeć nie używana, więc za chwilę ją puszczę na all. Jak się nie sprzeda to ją wtedy zostawię.

Edit: Dam mamie Jak się nie sprawdzi. O Nie mam na niej gwarancji z racji tego, że to z programu lojalnościowego właśnie zdałam sobie sprawę i jakby się coś z Nią działo to mam pisać do tych szefów, oni to załatwią. ale oni myki zrobili. a bez gwarancji nie chcę sprzedawać

Edytowane przez joyeuxe
Czas edycji: 2011-04-13 o 13:53
Stary 2011-04-13, 13:53   #795
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jednak sprzedam tą lokówkę.

Wiem, że nie będę jej używać. Mam w domu jedą, starej daty, ale dziala i kręci. A ta zapewne będzie leżeć nie używana, więc za chwilę ją puszczę na all. Jak się nie sprzeda to ją wtedy zostawię.
brawo

Stary 2011-04-13, 15:24   #796
Ayo22
after hours

Cytat:
'tipsy' pijana po ang
sądziłam, że tipsy w sensie, że jesteś jak stereotypowa pusta blondynka z tipsami
Stary 2011-04-13, 15:48   #797
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Dagunia, ja bym nie sprzedawała.. Sprzęt sporo traci na wartości, a potem w razie czego za 500zł możesz już takiego nie dostać.
Tylko, że ten służbowy już mam na stałe. Tzn. na 2 lata bo co 2-3 lata wymieniamy sprzęty. Ale chodzi o to, że jak już mam przyznany to cały czas będę miała.

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
Dagunia ja sprzedałabym, bo po co ma leżeć
Też tak myślę, bo dodatkowo jak teraz z Tżtem chcemy zamieszkać to po co nam na 2 osoby 3 laptopy
Tymbardziej, że na all używane teraz sprawdzałam i od 899 do 1500 zł chodzą
Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
sądziłam, że tipsy w sensie, że jesteś jak stereotypowa pusta blondynka z tipsami
Stary 2011-04-13, 16:00   #798
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------
witaj powiedz coś o sobie
Mam 20 lat, studiuję filologię angielską, sprzedaję buty na allegro, jestem konsultantką Avonu i do tego jeszcze wolontariuszką Animalsów. Mam najcudowniejszego w świecie TŻa, który wspiera mnie we wszystkim, co robię. Mam też poważne zaburzenia oszczędzania Czasem potrafię przejść piechotą pół miasta, żeby zaoszczędzić 50 gr, a czasem wydać bez sensu kilkadziesiąt złotych, bo akurat sobie uznam, że obiad na mieście, bransoletka i kolczyki to dobra nagroda za zaliczenie semestru z przedmiotu, z którym miałam problemy. W związku z tym nigdy w życiu nie udało mi się odłożyć żadnej kwoty, chociaż pomysłów na oszczędzanie miałam miliard
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:20   #799
irenkaaa
Zakorzenienie

mialam ten problem ze starym kompem jak kupowalam nowy i stwierdzilam ze nie oplaca sie sprzedawac i wlasnie mamy 3 kompy na 2 osoby i wcale mi to nie przeszkadza .

Wlasnie mam pytanie do dziewczyn co maja lokowki ... Co polecacie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 16:57   #800
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Ja też mam jeden dylemat...
W maju dostaje laptopa służbowego i zastanawiam się czy nie sprzedać mojego... Przecież na dwóch nie będę działać... ale z drugiej strony ten będzie normalny-duży a mój jest malutki więc do szkoły czy jak potrzebuje gdzieś to biorę do pokrowca i do torebki, a ten będę musiała w torbie nosić...
Opłaca się trzymać swojego tylko na "wyjścia" ? No i kasa zawsze się przyda... W tamtym roku po 1700 zł chodziły używane to myślę że chociaż 500 zł wezme za niego
znasz mnie, ja bym sprzedała
Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Mam 20 lat, studiuję filologię angielską, sprzedaję buty na allegro, jestem konsultantką Avonu i do tego jeszcze wolontariuszką Animalsów. Mam najcudowniejszego w świecie TŻa, który wspiera mnie we wszystkim, co robię. Mam też poważne zaburzenia oszczędzania Czasem potrafię przejść piechotą pół miasta, żeby zaoszczędzić 50 gr, a czasem wydać bez sensu kilkadziesiąt złotych, bo akurat sobie uznam, że obiad na mieście, bransoletka i kolczyki to dobra nagroda za zaliczenie semestru z przedmiotu, z którym miałam problemy. W związku z tym nigdy w życiu nie udało mi się odłożyć żadnej kwoty, chociaż pomysłów na oszczędzanie miałam miliard
witaj, widzialam cie na wątku o avonie

ja dzis nic,
wpłynęło mi na konto za delegacje;
80,00
i za zlecenia;
473.00

czekam na przelew z kursu angielskiego za dojazdy, to tez sporo bedzie/mam nadzieje/-kupie za to sobie tv do nowego mieszkania
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:18   #801
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

1,25 zł za bilet
3,14 zł w polo (2 jogurty i mały soczek)
0, 80 zł wydruk referatu

Padam na twarz po tym referacie. Jeszcze w nocy nie mogłam spać, bo miałam silne duszności, poszłam rano do lekarza i okazało się, że poprzedni antybiotyk nie do końca zadziałał i mam zapalenie tchawicy. No i kolejne zwolnienie

Anna Antonina, jak przeczytałam Twojego posta to trochę jakbym o sobie czytała

Edytowane przez zawiechaczarny
Czas edycji: 2011-04-13 o 17:20
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:37   #802
joyeuxe
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;26343378]ja dzis nic,
80,00
i za zlecenia;
473.00

czekam na przelew z kursu angielskiego za dojazdy, to tez sporo bedzie/mam nadzieje/-kupie za to sobie tv do nowego mieszkania[/QUOTE]

Aneszna napisz proszę jak Ty to robisz, że ciągle masz tą dodatkową kasę . Gratki. Super

U mnie dzis 10 zl równe. 4 na bilety, 6 na maca - nie mialam innego wyjscia, jakos go przetrawiłam,ledwo co

A jutro pewnie wydam ok 120 zł. Na buty, farby, lakier do włosów i spożywkę na 4 dni. Mam 230 zł do przyszłego piatku, powinnam się zmieścić w limicie. A jak zostanie mi jeszcze trochę to będzie tak cudownie
Stary 2011-04-13, 18:04   #803
Dagunia
Komplikatorka

Dziewczyny znające dobrze angielski powiedzcie mi czy polskie przysłowie "przez żołądek do serca" tłmaczy się normalnie ? "the stomach to the heart" ?
Stary 2011-04-13, 18:18   #804
agusiownik
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;26343378]znasz mnie, ja bym sprzedała

ja dzis nic,
80,00
i za zlecenia;
473.00

czekam na przelew z kursu angielskiego za dojazdy, to tez sporo bedzie/mam nadzieje/-kupie za to sobie tv do nowego mieszkania[/QUOTE]

aneszna Ty to potrafisz zaoszczędzić

Stary 2011-04-13, 18:41   #805
malaczarna885
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
1,25 zł za bilet
3,14 zł w polo (2 jogurty i mały soczek)
0, 80 zł wydruk referatu

Padam na twarz po tym referacie. Jeszcze w nocy nie mogłam spać, bo miałam silne duszności, poszłam rano do lekarza i okazało się, że poprzedni antybiotyk nie do końca zadziałał i mam zapalenie tchawicy. No i kolejne zwolnienie

W styczniu z tym walczylam. Dwa tygodnie wyjete z zycia
malaczarna885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:46   #806
agatusia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Witaj

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:48   #807
Coffee With Milk
Zadomowienie

Kupiłam trencz, za 119zł, przecena ze 189zł, taki jaki szukałam
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:51   #808
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dagunia, Coffee kochane padłam! ale naprawdę maszynę szczerze polecam, z chleba już prawie nic nie zostało, a wyszedł naprawdę wielki i pyszny (polecam musli tropikalne z biedronki do dodawania jako ziarenka, no niebo w gębie jak się rodzynki tak upiekły i nadawały słodki posmak - dla mnie super!) ale za to macie dziś pizzę w moim wykonaniu. Sztuka nr 2 bo pierwsza nie zdążyła doczekać się na aparat pierwsza była ładniejsza bo bardziej okrągła.

Ciasto może zrobić maszyna, ale mi dziś nie wyszło bo miałam jakiś badziewny przepis. Z innego przepisu sama zagniotłam ciasto w 10 minut, może nawet nie i oto efekty, a piecze się też w 10 minut.

Jestem przeżarta, normalnie koniec bo będę w lecie kwadratowa

Wkleję Wam fotkę mojego następnego chlebka jaki upiekę

Dagunia ja jak Aneszna, sprzedałabym swoje stare telefony zawsze sprzedaję (to tak dla przykładu ) mimo że mają już duuużo niższe ceny niż gdy je kupowałam, ale po prostu wiem że już z nich nie korzystam, a dodatkowe parę stówek to zawsze coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080745.jpg (63,9 KB, 34 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:09   #809
Anna Antonina
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;26343378]znasz mnie, ja bym sprzedała

ja dzis nic,
80,00
i za zlecenia;
473.00

Rzeczywiście na Avonowym wątku sporo się udzielam, bo wciąż przepełnia mnie euforia i podekscytowanie świeżo upieczonej konsultatntki Dziś posłałam dopiero drugie zamówienie.

Ja ostatnio dodatkowe pieniążki mam tylko jak mi się uda sprzedać coś na allegro z ubrań których nie noszę, kosmetyków, których nie używam etc.

Ale dziś widziałam się z rodzicami i tata mi przywiózł od siebie trochę jedzonka typu swojskie wędlinki, jajka, ziemniaki. Mama natomiast dała mi śliczny biały bezrękawnik z futerkiem przy kapturze i fajny topik. I to już jest ładnych parę zł zaoszczędzonych

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość

Też masz zaburzenia oszczędzania?

Zdrowiej Bidulko;*

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny znające dobrze angielski powiedzcie mi czy polskie przysłowie "przez żołądek do serca" tłmaczy się normalnie ? "the stomach to the heart" ?
Wg mnie będzie tak: The way to a man's heart is through his stomach. Tłumaczenie przysłów i idiomów dosłownie jest bardzo niebezpieczne, bo rzadko zdarza się, że coś brzmi w miarę podobnie w polskim i angielskim

Edytowane przez Anna Antonina
Czas edycji: 2011-04-13 o 20:14
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:23   #810
irenkaaa
Zakorzenienie

kusisz Kasia kusisz ... w takim razie chyba w pon lub wtorek jakis chlebus i buleczki beda ale musze dokupic otreby albo cos bo jakos nie bardzo mam

pizza niezla a tez ja w tej maszynce pieklas? czy tylko jakis program na ciasto?

ja dzis nic nie wydalam
pol dnia mam wrazenie ze jakby zle mi sie oddych i taki bol dziwny w klacie mialam kiedys tak w pracy to mi kolega dal ketonal i moment przeszlo

wyplata jest ( tzn jutro wplynie ale kwitek jest) i nawet spoko

mialam robic nalesniki ale chyba sie poloze bo tz napisal ze on wcale nie musi jesc jak wroci wiec luz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości