|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza Miłość part IV
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi cos w glowie swita,że na początku wątku Bartka i Eweliny,jak jeszcze ze sobą nie chodzili, rozmawiali czym sie zajmują. No i Ewelina mowila, że jej ojciec chcialby aby przejęła po nim gospodarstwo,ale ją bardzo ciekawily ksiazki i postanowiła sie w tym kierunku uczyć. Więc chyba nie miała na myśli szkoły średniej. A studiować mogła niekoniecznie we Wrocławiu.
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w dzisiejszym odcinku jaka Wiktoria romantyczna, śmiać mi się chciało jak puścili jakąś smętną melodię jak siedziała z tym dzieciakiem ![]() coś mi się wydaję, że ona zakocha(ła) się w Patryku ![]() a wracając do Marychy- to jest żałosna- albo dzwoni i gada z Pawłem albo niech sobie daruje te głuche telefony- wkurza mnie to!
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria jest śliczna jak się uśmiecha
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wiktori nie znoszę, ten jej usmiech falszywy... wrrr
A i MArycha, a lubiłam ja kiedys :/ Dzoni albo nie dzwoni i prosta sprawa.
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia w ciąży zbrzydła..taka gruba jest.,włosy byle jakie..a myślałam,że kobiety w ciąży pięknieją
ale ma dwóch synków
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia ja widzac po sobie w ciazy ladnie wygladałam
Ale dziwisz sie jak ona gra teraz role meczennicy ? :/
|
|
#3128 |
|
keep calm and contour on
|
i włosy jakieś tłuste miała Marysia
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
A niby jest takie powiedzenie: "dziewczyna zabiera urodę mamie, chłopiec jej dodaje". W tym przypadku się nie sprawdziło
![]() Ale wydaje mi się, że Marysia jednak jest tak stylizowana .... na osobę smutną, przemęczoną, a teraz chorą ![]()
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Możesz założyć taki wątek na intymnym albo poszukać, może jest
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3133 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Niektóre pięknieją, np. moja mama, twarz miała jakąś taką pełniejszą, no i była wypoczęta. Wiadomo, że te wypięknienie figury nie dotyczy, bo z założenia jest okrąglejsza
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A reszta to wynik obserwacji, nie każdy się musi zgadzać, ale uwierzcie, że wczoraj nie poznałam koleżanki z bloku. Całkowicie jej się twarz zmieniła i jest po prostu brzydka
|
|
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
Dalsze streszczenia..
1300 Mikser nie widzi innego wyjścia z sytuacji, jak pójść na policję, by donieść na Dragona, zanim ten zdąży skrzywdzić Sabinę. Niestety w takim układzie również i Radek będzie miał problemy. Do tej pory działali wspólnie. Mikołaj namawia go na takie poświęcenie, tym bardziej, że Dragon planuje porwać Sabinę, by wyłudzić okup. Pod osłoną nocy Radek i Dragon zakradają się do mieszkania Sabiny, by wyczyścić jej konta. W pewnym momencie Radek wali kolegę w twarz. A kiedy ten pada nieprzytomny na podłogę, Radek dzwoni na policję, żeby zgłosić włamanie. Sabina przeżywa zawód, kiedy okazuje się, że sprawcami kolejnego włamania byli Radek i Dragon. Czuje się bezsilna i oszukana. Tymczasem brat Tomasz zamierza jakoś rozwiązać trudną sytuację, jaka panuje w domu Krzyśka. Prosi Mirka, aby na nowo zaprzyjaźnił się z tym chłopcem. Zdobywa się również na rozmowę z Januszem, ojcem Krzyśka. Mężczyzna nie widzi nic złego w tym, że jego dziecko chodzi całe posiniaczone. Tomasz namawia Emilkę, by z racji piastowanego stanowiska, jakoś zainterweniowała w tej sprawie. Nie może przymykać oczu na agresję i przemoc w rodzinie _ szczególnie, jeśli jej ofiarami padają dzieci. Emilka podejmuje decyzję, że wezwie pracownika z opieki społecznej. Paweł odbiera informację ze szpitala, że znalazł się dawca szpiku dla Mariusza. W tym samym czasie Anna dostaje wiadomość, że zostanie dawcą. 1301 Mariusz jest niebywale wdzięczny Annie za to, że ona ofiaruje mu swój szpik. Tylko Kinga nie wierzy w bezinteresowną pomoc ze strony Anny. Wprost zarzuca jej, że w ten sposób da Pawłowi powód, aby był jej dozgonnie wdzięczny. Kinga uważa, że w ten sposób Anna będzie mogła szantażować Pawła i grać na jego uczuciach. Anna jest zaskoczona oskarżycielskim stanowiskiem Kingi. Tego samego dnia Kinga, dręczona wyrzutami sumienia, przeprasza ją za wszystkie przykrości. W zamian przyrzeka, że nie powie Pawłowi o Marysi i dziecku. Podejrzenia Bereniki potwierdzają się. Sama nakrywa męża na zdradzie. Zdobywa się na szczerą rozmowę z Arturem, podczas której ten wypiera się całego romansu. Przygotowana na taką ewentualność, Berenika oznajmia mu, że od niego odchodzi. Grzegorz traci energię i zapał, by pozbyć się Henryka z życia Renaty. Marek podsuwa mu genialny pomysł, w realizacji którego ma im pomóc Turczyk. Stylizują go na włoskiego gangstera, Paula Kamińskiego. Jego zadaniem będzie namówienie Henryka na sprzedaż domu i ziemi. 1302 Artur próbuje zatrzymać Berenikę. Niestety, jej rozczarowanie jego zdradą jest tak duże, że żadne słowa i zapewnienia ze strony męża nie są w stanie wpłynąć na zmianę jej decyzji. Artur próbuje się nawet usprawiedliwiać, mówiąc, że zdrady zawsze były częścią jego natury, zawsze był takim człowiekiem, i chyba było jasne, że ślub tego nie zmieni. Berenika tymczasowo zatrzymuje się w mieszkaniu Anny i Pawła. Artur spotyka się z krytyką ze strony swoich najbliższych przyjaciół. Turczyk zjawia się w kolejną wizytą w domu Henryka. Tym razem towarzyszy mu również Marek, który udaje adwokata z kancelarii notarialnej. Henryk ostatecznie akceptuje ofertę Turczyka i decyduje się odsprzedać mu dom. Nieobecność Krzyśka na treningach piłki nożnej niepokoi brata Tomasza. Podczas przypadkowego spotkania z Januszem w przychodni Tomasz dość wnikliwie wypytuje go o dziecko. Kiedy ojciec oznajmia, że Krzysiek już nigdy nie będzie przychodził na zajęcia pozalekcyjne, Tomasz wybucha i robi mu wykład na temat przemocy w stosunku do dzieci. Tak jak przypuszczał atak złości niczego nie załatwił, nasłanie opieki społecznej również nie było dobrym rozwiązaniem. 1303 Ewelina i Dawid wybierają się na wycieczkę do Wrocławia z zamiarem wybrania sukni ślubnej. Zazdrosny Bartek organizuje im na tę okoliczność przyzwoitkę, panią Celinę. Podczas przymiarek Dawid wypytuje Ewelinę o jej pierścionek zaręczynowy, a raczej jego brak. Zaszczepia w ten sposób w dziewczynie nutę niepewności, czy aby na pewno Bartkowi na niej zależy. W tym samym czasie Miedzianowski odbiera przesyłkę z rodzinnych stron, w której znajduje się przekazywany od pokoleń pierścionek zaręczynowy. Dziś długo oczekiwany dzień przeszczepu. Niestety wyniki Mariusza nie są zadowalające i ze względu na jego stan zdrowia zabieg zostaje odwołany na czas bliżej nieokreślony. Henryk gorliwie przeprasza Grzegorza za swoje wcześniejsze zachowanie. Oznajmia, że jest gotowy przeprowadzić sprawę rozwodową oraz rozdzielność majątkową. Nie chce, aby dług hipoteczny w jakikolwiek sposób obciążał Renatę, zamierza wszystko wziąć na siebie. Dodatkowo chce zrekompensować żonie koszty, które poniosła w sprawie budowy domu. Renata jest w głębokim szoku. Jest poruszona nagłą przemianą Henryka. Tymczasem Artur rozpaczliwie prosi Berenikę, by do niego wróciła. Niestety tłumaczenia Kulczyckiego nic dla niej nie znaczą. W geście pełnej obojętności oddaje mu swoją obrączkę ślubną. 1304 Kinga przekazuje Marysi złe wieści na temat Mariusza i przesunięcia daty przeszczepu szpiku. W trakcie rozmowy Żukowska okłamuje kuzynkę, ukrywając fakt, kim tak naprawdę jest dawca szpiku. Hubert wypytuje Marysię o Pawła i całą ich przeszłość. Chciałby zrozumieć, jak jej były mąż pozwolił jej odejść. Majka z dużym dystansem wypowiada się na temat tego, co ich łączyło. Kiedy w zamian Marysia zaczyna wypytywać o żonę Huberta, ten zasłaniając się obowiązkami w popłochu wychodzi. Całkiem przypadkiem Emilka i Śmiałek w towarzystwie Eweliny wspominają coś na temat pierwszego ślubu Bartka, który wziął ze Stefani, kiedy ta była w sekcie. Zaintrygowana tym Ewelina wypytuje Patryka o wszystkie szczegóły. Chłopak jest na tyle wylewny, że opowiada jej dość rozbudowaną, zgodną z chronologią historię wszystkich związków Bartka. Wściekła Ewelina robi narzeczonemu straszne wyrzuty, psując w ten sposób jego romantyczną niespodziankę. Mikser decyduje się powiedzieć Sabinie prawdę na temat Radka, i tego, jak dla jej bezpieczeństwa "podłożył się" policji. Sabina postanawia użyć wszelkich możliwych sposobów, by wyciągnąć go z więzienia. Kiedy Grażyna odmawia jej pomocy, dziewczyna sama zwraca się z prośbą do adwokata Wrońskiego. Czy Sabinie uda się doprowadzić do uwolnienia Radka? Szkoda mi zwiazku Artura i Bereniki. Zastanawia mnie też fakt Anki jako dawcy szpiku, jeszcze się okaże że to ich siostra jakaś.. ale może ja się nie znam i to tylko czysty przypadek |
|
|
|
|
#3136 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Pamiętam, że jakaś aktorka czy piosenkarka zmieniła się zaskakująco na plus w ciąży... Tylko nie pamiętam jaka, ale ja i moje przyjaciółki byłyśmy zaskoczone.
Choć zgadzam się, że niektóre kobiety się strasznie zaniedbują... Edit: Nie wiem, czy nie chodziło o Natalie Portman... Albo o Nataszę Urbańską.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-04-13 o 18:25 |
|
|
|
|
#3137 |
|
Raczkowanie
|
Co będzie działo się z Sabinką?
![]() aaaaa i pocałunek Izabeli i Artura... mogłoby tego nie być. |
|
|
|
|
#3138 |
|
keep calm and contour on
|
a może ten kolega Marysi się skontaktuje z Pawłem? bo tak go broni..
|
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
Ja widz, że serial jakiś światowy się robi - Berlin, Kopenhaga
![]() A sierotka Marysia niech da Pawłowi spokój i zajmie się Hubertem
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha ja ostatnio to samo pomyslalam
Ze PM robi sie swiatowa
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Majka do Huberta??
Streszczenia fajne, niektóre wątki mega nierealne, ale przynajmniej śmiesznie jest
|
|
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
Jejku co się stanie z Sabiną zabił ją???az mi się słabo zrobilo jak zobaczyłam krew masakra...
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie nie
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Że jak to jest,obca laska w ciąży(nie z nim),do tego wykształcony,fajny facet.Że ja takich nie spotykam
|
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli tylko Hubert zdoła oprzeć się "wdziękom" naszej Maryśki (którym prawie żaden facet oprzeć się nie może), to będzie to bardzo fajna postać
Pewnie Hubcio skrywa jakieś mroczne i smutne wspomnienia związane ze swoją żoną, czyżby wdowiec?
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
a mnie już wkurza to że ciągle pary w PM rozwalają! Najpierw Paweł i Marysia, potem Ola i Mikser, a teraz Artur i Berenika. Przecież ten serial nazywa się "Pierwsza Miłość" a nie "Pierwsze rozstanie "
![]() W ogóle chyba już sami nie wiedzą co mają wymyślać, jakieś nierealne historie tworzą... |
|
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
No a mnie wkurza to ze Marysia nic o ciązy Pawłowi nie mówi..
ja na jej miejscu w ten sam dzien bym do niego poleciała jakbym się dowiedziala....Dobrze.ze Sabina zyję a ten Radek co się podaje za radka;p tp kim on jest? jakiś zlodziej czy kto to???bo z tym kolega jego jakies zatargi mają..chyba ze na Sabiny kase poleciał..ale dziwi mnie to ze tez tak akurat na Sabine Weksler trafił wynajmując mieszkanie;p
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Hah
zrobie maly OT wczoraj bylam w pracy (pracuje w sklepie) i przyszla na nas ta laska co gra Stefani stalam do niej tylem i rozpoznalam ja po glosie odwracam sie, a tam ona
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo do tej pory to widziałam ją w samych głupkowatych rolach. Pamiętacie serial sprzed lat "Zostać miss"? Tam zresztą też grała Izabela, Anka, Ewelina z PM
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Bo do tej pory to widziałam ją w samych głupkowatych rolach. Pamiętacie serial sprzed lat "Zostać miss"? Tam zresztą też grała Izabela, Anka, Ewelina z PM