|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Finanse i rachunkowość
Witam, mam takie pytanie: nie dawno pisałem mature próbną i mam takie wyniki: podstawa polski:60%, matma podstawa: 96%, rozszerzona gegra 75%, angielski podstawowy:87%
Chciałbym studiowac FiR na Uniwerku w Gdańsku. Mam szanse z takimi wynikami, czy dać sobie lepiej spokój ? Z góry dzięki za odpowiedzi )
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Za daleko mam do Wrocka. Poza tym zawsze chciałem mieszkać nad morzem. Jak się nie uda z Gdańskiem pozostaje mi jeszcze Toruń, też fajne miasto
Edytowane przez krzysiekall Czas edycji: 2011-02-03 o 23:39 |
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad FiR na UW na Wydziale Zarządzania albo WNE. Czy możecie mi powiedzieć jakie progi były w zeszłym roku? A najlepiej czy z ok 90% z podstawowego polskiego, matmy i ang miałabym szansę się dostać? Oprócz tego zdaję jeszcze angielski i matematykę na rozszerzeniu, ale (szczególnie matmę) ciemno to widzę...
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
studjuje fir na uw wz. W tamtym roku był inny przelicznik więc progi cięzko porównać. szczerze to nawet nie wiem jakie były.Powiem Ci ze ja miałam z podstaw(nie brali pod uwage rozszerzen w tym roku biorą) polskiego 69 angielskiego 96 a matmy 98 i się dostałam. A i nie było drugiego naboru w tamtym roku po na samym początku przyjeli za dużo osob
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lektoraty masz z 2 języków czy tylko z 1?
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
lektoraty są z jednego języka
4 semestry. Studiowanie oceniam dobrze. jest bardzo fajnie. z niektórych przedmiotów jest trudniej z innych łatwiej. Ogolnie poleacam
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są jeszcze szkoły językowe A jaki jest plan zajęć? tzn o której się kończą i zaczynają? (bo będę miała mały problem z dojazdami
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wz.uw.edu.pl/studia,plany...c-dzienne.html
zerknij sobie tutaj
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Myślę, że najlepszym wyjściem byłoby porównanie sobie planu obu kierunków i wtedy zastanowić się, co by było lepsze dla Ciebie
|
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam, że w tamtym roku było ponad 40 osób na 1 miejsce Czysta ekonomia trochę mnie nudzi, informatyka i ekonometria sama nie wiem... Jak dla mnie to finanse albo polibuda
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli ekonomia Cię nudzi to nie polecam WNE Tam mają zarówno mikro i makro przez 3 semestry, więc może Ci się to nie spodobać Chyba jedyną rzeczą, którą im zazdroszczę (pod względem programu) to bankowość centralna i komercyjna. Bo u nas jest ogólnie sama bankowość. Pozostały program bardziej mi się podoba na WZcie. A jeśli interesuję Cię bardziej rachunkowość, niż finanse to tym zdecydowanie bym wybrała wz - z kilku względów. Mamy więcej przedmiotów dotyczących właśnie rachunkowości, a poza tym to właśnie WZ podpisał/ podpisuje umowę z Kibrem, więc gdybyś kiedyś zdecydowała się zostać rewidentem, to z części egzaminów mogłabyś być zwolniona Ja wiem, że to teraz brzmi trochę abstrakcyjne, sama przekonałam się na co zwracać uwagę dopiero będąc na studiach
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
a może ktoś studiuje FiR na Politechnice Rzeszowskiej? Bardzo bym chciała wiedzieć jak tam jest
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo mi pomogłaś. Chyba zdecyduję się na WZ, lub polibudę
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jak sądzicie? Czy ucząc się podstawowej matmy dałabym radę na FiR??? Dużo miałabym zaległosci? Dzięki za odp
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Serio? Uff...Dzięki za odp
A na jakim uniwerku jesteś?
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
|
Poziom? Powiem tak: jak chcesz się poobijać to UE jest dla Ciebie stworzony a jeżeli masz zamiar się faktycznie czegoś nauczyć to wybierz inną uczelnię... Nie wiem czy mam pecha i trafiłam na fatalnych prowadzących czy poziom ogólnie jest taki niski ale mnie te studia bardzo rozczarowały i, sądząc po opiniach znajomych, nie tylko mnie.
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakie polecałabyś inne uczelnie w rejonie śląska??? Co byś wybrała jakbyś jeszcze raz startowała na FiR? ) Z tego co patrzyłam na rankingi UE jest na 11/35 miejsc, więc wysoko!
Edytowane przez sylwia_1992 Czas edycji: 2011-04-15 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#266 | |
|
|
Cytat:
Nastawiona byłam pozytywnie chociaż trafiłam tam nie do końca z własnej woli, ale to inna historia. Jeśli masz możliwość wyboru jakiejkolwiek uczelni w kraju, która Ci się spodoba to ja UE w Katowicach nie polecam (no chyba, że masz ochotę się poobijać). Szkoda, że uniwerek zamiast na jakość kształcenia stawia na ilość studentów Na + lokalizacja i wydarzenia, których na uczelni jest dosyć sporo - od naukowych przez kulturalne aż po typowo studenckie imprezy a to wszystko dzięki prężnie działającym organizacjom studenckim Łatwo też można wyjechać np. na Erasmusa. Jednak poziom niestety rozczarowuje i to jest moje największe zastrzeżenie co do tych studiów.Jakie polecam inne uczelnie? Jeśli interesuje Cię konkretnie FiR na Śląsku to albo UE albo wcale bo na tych uczelniach prywatnych jest jeszcze niższy poziom.
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Aha;] dzięki za info
poszukam jeszcze czegoś;D
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie słyszałam o tym w Krk ale żeby się dostać musiałabym mieć z rozsz ang i mat jakieś 80%...więc ciężko,a zdaję podstawową matmę;]
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oni sobie dają radę na zmatematyzowanych przedmiotach? Czy może one są wykladane od podstaw podstaw podstaw? Ciężko mi sobie wyobrazić prawdziwego humanistę na FiR.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

)

Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad FiR na UW na Wydziale Zarządzania albo WNE. Czy możecie mi powiedzieć jakie progi były w zeszłym roku? A najlepiej czy z ok 90% z podstawowego polskiego, matmy i ang miałabym szansę się dostać? Oprócz tego zdaję jeszcze angielski i matematykę na rozszerzeniu, ale (szczególnie matmę) ciemno to widzę...

Lektoraty masz z 2 języków czy tylko z 1?

Dużo mi pomogłaś. Chyba zdecyduję się na WZ, lub polibudę 
A jakie polecałabyś inne uczelnie w rejonie śląska??? Co byś wybrała jakbyś jeszcze raz startowała na FiR?
Na + lokalizacja i wydarzenia, których na uczelni jest dosyć sporo - od naukowych przez kulturalne aż po typowo studenckie imprezy a to wszystko dzięki prężnie działającym organizacjom studenckim