|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
jaka slodziutka stupka hihih ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zorientuj się, czy nie ma w Twoim mieście poradni laktacyjnej. My chodzimy na wizytę co tydzień. Wizyta trwa ponad godzinę i ja w tym czasie karmię. Dzięki temu specjalista obserwuje cały proces karmienia i analizuje. P.S. Przepraszam, że tak męczę z tą poradnia laktacyjną, ale jestem tak zadowolona z tych wizyt (a nie spodziewałam się tego), że chciałabym, żeby każda mam trafiła na tak fachową pomoc. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-04-13 o 16:24 |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie nie bylo....
ale od kilku dni mamy te 'gorsze dni" Mała albo je albo płacze, tzn. krzyczy ![]() juz sama nie wiem co jej jest........ ciagle też się przejada bo zaraz wymiotuje-więc może boli Ją brzuszek z przejedzenia :/ do tego ma taki duży brzuszek! przebieramy sie po 10 razy dziennie z racji mega ulewania, moja córa chce wykończyc i mnie i pralkę ![]() mam nadzieję, że niebawem się u Nas polepszy bo padne na pyszczek :/ powoli ponadrabiam Wasze wypowiedzi, żeby być "w miare" na bieżąco! |
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
W moim mieście jest trochę poradni laktacyjnych (przy moim szpitalu akurat nie było), ale opinie są różne i nie wiem, gdzie pojechać, a z przejazdami jest problem, bo nie mamy samochodu, wiec wolałabym do jakiejś sprawdzonej, a nie biedne dziecko męczyć jazda taksówką (szczególnie po tym naszym feralnym powrocie do domu).
iweczka- może to kolki są trzyrazyi-zazdroszcze
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-13 o 16:59 |
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za porady
Zadzwoniłam do mojej położnej. Powiedziała, żeby opróżnić oby dwie piersi i po 20 minutach zmierzyć temperaturę, jeśli spadnie choć 2 kreski tzn. że gorączka jest od piersi. I rzeczywiście spadła mi, a po 40 minutach o kolejne 2 kreski. Teraz jak odciągnęłam pokarm to czuje, że lewa pierś jest bardziej bolesna. Na wieczór jeszcze sobie zrobię okład z kapusty, no i przede wszystkim muszę regularnie ściągać pokarm. Bo podejrzewam, że się to wzięło z tego, że ręcznym laktatorem nie odciągałam do końca piersi. Harrods ale Twoja dzidzia ma czuprynę, cudo małe |
|
|
|
#1387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę u mnie stanęlo - i ciagle te 5 kg castia, u nas też tż nie ma całe dnie, wraca ok. 19-20, a osttanio 3 dni wracał ok, 22,myslałam że ocip.... sama w domu. my mieszkamy sami więc obiadki staram sie jakoś ogranizować w wolnej chwili....ale czasaami jest bardzo cięzko!!! czasami wiecaorem jestem taka padnięta że nawet nie mam siły z męzem 3 slów zamienić :/ i tak samo wkurzam się o byle g... :/ a na dodatek w weekendy zapisał się na studia podyplomowe :/ |
||||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakby co mam pozwolenie od pediatry więc już się nie przyczepi
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam się zastanawiała, cz y nie za długi zrobiłam pierwszy spacer- 3 godziny i 4,5 km
![]() gdyby pogoda była brzydka, albom Nadia marudziła, to pewnie wróciłabym wcześniej, ale tak to skorzystałam z okazji-dziś jest już za brzydko na spacerek.
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
echh kolejny wieczór płaczu... dopiero zasnęła
|
#1391 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
razem z Rafałkiemi jego stópka dziekujemy serdecznie za mile slowa
Cytat:
Cytat:
a z ta poradnia to moj Tz twierdzi ze to wyciaganie kasy i nie bedzie ze mnaa jezdil aja nie mam auta i do Warszawy kawalek drogi i nie moge sobie jechac... Cytat:
Cytat:
Cytat:
i njagorsze ze co bym nie mowila to ona ma sowj alepsza teorie nawet lekarza jest w stanie zakwestionowac... kupilam dizs ten system sns medeli od jutra wprowadzam w zycie... plus laktator 7-5-3 nie wiem jak bede patryzla na oczy ale jakso moze sie uda... jak nie to chyba w wariatkowie wyladuje |
|||||
|
|
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To będę opisywała dalsze losy karmienia piersią. A co do poradni, to ja chodzę państwowo. U nas jest przy jednym ze szpitali. |
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
bez recepty-lactinatal
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tity ja aż się boję tych szczepień ale też się zdecydujemy na 99% na 6 w 1 plus pneumo i rota mały nie będzie miał za bardzo kontaktu z dziećmi przedszkolnymi itd ale tż pracuje z różnymi ludźmi i to też niebezpieczeństwo raczej. doszłam do wniosku że wolę na to przeznaczyć niż jakieś pierdoły
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-13 o 20:43 |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
ja was podziwiam, i szeroko otwieram oczy gdy czytam, jak za wszelką cenę chcecie karmić piersią. moja zasnęła kilka minut po 20 niestety w godzinach 18-21 dopadają nas kolki
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-13 o 20:54 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
A my dzis bylismy na szczepieniu, wzielismy 6w1 i za tydzien rota, bo musza zamowic. No i nie zaluje, ze wzielismy drozsza wersje szczepionki, bo maly tak plakal, ze jakby mial dostac jeszcze jeden zastrzyk to chyba bym razem z nim plakala. No serce sie krajalo jak sie az zanosil i a buuu i a buu i ojjjjjj i ejjjjjjjj i tak sie na mnie patrzyl, ze nic tylko tulic i tulic. I za 6 tyg powtorka
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Joker, wyobrażam sobie
![]() dziś odciągałam tym systemem i uciągnęłam ledwo 25 ml, ale karmiłam wcześniej Nadunie, to może dlatego.
|
#1400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
25 maja kolejne mamy...Cytat:
|
|||
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide mu pomoc. Poszlam pomoc i sie poplakalam, wiec tyle z mojej pomocy, ale mala chyba juz przysypia... Dzwonila do mnie siostra i sie pyta ''czemu mala znowu placze?'' to jej powiedzialam, ze nie wiem, bo jeszcze mowic nie potrafi. Pozniej kolejne glupie pytanie ''czy ona normalnie je??'' - tak, karmimi ja orzeszkami... ale mnie wkurzaja takie pytania... Moja mama przylatuje w piatek i raczej sie nie ciesze, bo to oznacza ze moja sis u mnie bedzie siedziec pol dnia, juz zapowiedziala, ze w niedziele idzie z mama poswiecic palemke... ja nigdzie nie ide... eh
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-13 o 21:41 |
|
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
Jok3r ja też nie żałuję, że wybrałam 6w1 mimo, że Alan nie płakał długo ale widać było, że mu sprawiło dużo bólu
Różnica w cenie między tą tańszą to 60zł więc nie aż tak bardzo dużo.Tity ile płaciłaś za rota i pneumo? U nas rota 290 a pneumo 250. Na rota na 100% będziemy szczepić na następnej wizycie. Na pneumo też byśmy chcieli ale zdania są podzielone i różnie piszą a ja mam już mętlik w głowie ![]() Gosiawolna, Herods dzieciaczki cudeńka Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-04-13 o 21:47 |
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba juz tego szczepienia w 16 tygodniu nie zrobie w UK, wiec pozniej bd musiala kombinowac w hiszpani, bo nie wiem jaki jest kalendarz szczepien...
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że gorączki po szczepieniach nie będzie miał, póki co ma niską temp. jok3r, a Twój Mateo spokojny po szczepieniach? |
|
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jaki pas poporodowy polecacie??
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam Panią Teresę i jest spoko, wczoraj poszłam w niej na spacer, dziś siedziałam w domku i brzuch mi się ciut zmniejszył.
Tajka, może to już kolka, dzieci przeterminowane mogą przechodzić takie rzeczy wcześniej, tak samo jak skoki rozwojowe.
|
#1407 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieku moze tez sproboje a widzisz jakies efekty? Cytat:
szepionki tez chcemy 6w 1 Cytat:
|
|||
|
|
|
#1408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny a myślała, któraś o szczepieniu na meningokoki? Nam pediatra powiedziała, że warto zaszczepić jeśli planuje się np. z niemowlakiem chodzić na basen czy wyjazd nad morze. My chcieliśmy właśnie latem skoczyć na basem i na wakacje za granicę i zastanawiam się czy warto. Słyszałyście coś o tej szczepionce?
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-04-14 o 09:10 |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dzielne mamusie!!
Znów nie było mnie kilka dni, a Wy tu tyle naprodukowałyście, że szok Zaliczyliśmy weekendowy wyjazd do rodzinki- całkiem dobrze Lenka się spisała, choć pierwszy wieczór był ciężki i martwiłam się co będzie dalej ![]() Byłyśmy też na szczepieniu i tu szok - moja małą mysza waży już 4900!!! Waga urodzeniowa 2800, wyjście ze szpitala 2680. W 6 tygodni przybyło jej ponad 2kg!!! Zamówiłam sobie chustę, aby nosić tę małą kluskę, bo ręce nie wyrobią niedługo Po pierwszej próbie jestem zachwycona, Lenka na początku kręciła się niespokojnie, ale po chwili chyba poczuła się dobrze, bo usnęła i spała 2 godz!!. Mój mąż aż z wrażenia co chwilę zaglądał czy mała oddycha![]() A i jeszcze chyba znalazłyśmy sprawcę niepokojów i bólów brzuszka Lenki - wygląda na to, że to laktoza. Lekarka na wizycie zaproponowała nam kropelki, które podaje się przed każdym karmieniem i od poniedziałku jest duuuużo lepiej - tfu, tfu, tfu aby nie zapeszyć, w nocy tylko 2 karmienia, a nie co 2 godz jak do tej pory!! Idę Was ponadrabiać, bo mała mi się usypia właśnie sama
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

.
Fakt, ze jestem dość nerwową osobą. Może spróbuję ja przystawiać, jak jeszcze nie jest głodna.

Zauważyłam, ze wreszcie mi się macica zaczęła kurczyć dzięki temu karmieniu.

Po pierwszej próbie jestem zachwycona, Lenka na początku kręciła się niespokojnie, ale po chwili chyba poczuła się dobrze, bo usnęła i spała 2 godz!!. Mój mąż aż z wrażenia co chwilę zaglądał czy mała oddycha