|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
jaka slodziutka stupka hihih ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zorientuj się, czy nie ma w Twoim mieście poradni laktacyjnej. My chodzimy na wizytę co tydzień. Wizyta trwa ponad godzinę i ja w tym czasie karmię. Dzięki temu specjalista obserwuje cały proces karmienia i analizuje. P.S. Przepraszam, że tak męczę z tą poradnia laktacyjną, ale jestem tak zadowolona z tych wizyt (a nie spodziewałam się tego), że chciałabym, żeby każda mam trafiła na tak fachową pomoc. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-04-13 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
dawno mnie nie bylo....
ale od kilku dni mamy te 'gorsze dni" Mała albo je albo płacze, tzn. krzyczy ![]() juz sama nie wiem co jej jest........ ciagle też się przejada bo zaraz wymiotuje-więc może boli Ją brzuszek z przejedzenia :/ do tego ma taki duży brzuszek! przebieramy sie po 10 razy dziennie z racji mega ulewania, moja córa chce wykończyc i mnie i pralkę ![]() mam nadzieję, że niebawem się u Nas polepszy bo padne na pyszczek :/ powoli ponadrabiam Wasze wypowiedzi, żeby być "w miare" na bieżąco! |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
W moim mieście jest trochę poradni laktacyjnych (przy moim szpitalu akurat nie było), ale opinie są różne i nie wiem, gdzie pojechać, a z przejazdami jest problem, bo nie mamy samochodu, wiec wolałabym do jakiejś sprawdzonej, a nie biedne dziecko męczyć jazda taksówką (szczególnie po tym naszym feralnym powrocie do domu).
iweczka- może to kolki są trzyrazyi-zazdroszcze
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-13 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za porady
![]() Zadzwoniłam do mojej położnej. Powiedziała, żeby opróżnić oby dwie piersi i po 20 minutach zmierzyć temperaturę, jeśli spadnie choć 2 kreski tzn. że gorączka jest od piersi. I rzeczywiście spadła mi, a po 40 minutach o kolejne 2 kreski. Teraz jak odciągnęłam pokarm to czuje, że lewa pierś jest bardziej bolesna. Na wieczór jeszcze sobie zrobię okład z kapusty, no i przede wszystkim muszę regularnie ściągać pokarm. Bo podejrzewam, że się to wzięło z tego, że ręcznym laktatorem nie odciągałam do końca piersi. Harrods ale Twoja dzidzia ma czuprynę, cudo małe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę u mnie stanęlo - i ciagle te 5 kg ![]() castia, u nas też tż nie ma całe dnie, wraca ok. 19-20, a osttanio 3 dni wracał ok, 22,myslałam że ocip.... sama w domu. my mieszkamy sami więc obiadki staram sie jakoś ogranizować w wolnej chwili....ale czasaami jest bardzo cięzko!!! czasami wiecaorem jestem taka padnięta że nawet nie mam siły z męzem 3 slów zamienić :/ i tak samo wkurzam się o byle g... :/ a na dodatek w weekendy zapisał się na studia podyplomowe :/ |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
moja mam się zastanawiała, cz y nie za długi zrobiłam pierwszy spacer- 3 godziny i 4,5 km
![]() gdyby pogoda była brzydka, albom Nadia marudziła, to pewnie wróciłabym wcześniej, ale tak to skorzystałam z okazji-dziś jest już za brzydko na spacerek.
#1390 |
Zakorzenienie
|
echh kolejny wieczór płaczu... dopiero zasnęła
![]()
#1391 | |||||
Wtajemniczenie
|
razem z Rafałkiemi jego stópka dziekujemy serdecznie za mile slowa
![]() Cytat:
Cytat:
a z ta poradnia to moj Tz twierdzi ze to wyciaganie kasy i nie bedzie ze mnaa jezdil aja nie mam auta i do Warszawy kawalek drogi i nie moge sobie jechac... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i njagorsze ze co bym nie mowila to ona ma sowj alepsza teorie nawet lekarza jest w stanie zakwestionowac... kupilam dizs ten system sns medeli od jutra wprowadzam w zycie... plus laktator 7-5-3 nie wiem jak bede patryzla na oczy ale jakso moze sie uda... jak nie to chyba w wariatkowie wyladuje |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To będę opisywała dalsze losy karmienia piersią. A co do poradni, to ja chodzę państwowo. U nas jest przy jednym ze szpitali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
bez recepty-lactinatal
#1394 |
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tity ja aż się boję tych szczepień ale też się zdecydujemy na 99% na 6 w 1 plus pneumo i rota ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-13 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
ja was podziwiam, i szeroko otwieram oczy gdy czytam, jak za wszelką cenę chcecie karmić piersią. moja zasnęła kilka minut po 20 niestety w godzinach 18-21 dopadają nas kolki ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-13 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zadomowienie
|
A my dzis bylismy na szczepieniu, wzielismy 6w1 i za tydzien rota, bo musza zamowic. No i nie zaluje, ze wzielismy drozsza wersje szczepionki, bo maly tak plakal, ze jakby mial dostac jeszcze jeden zastrzyk to chyba bym razem z nim plakala. No serce sie krajalo jak sie az zanosil i a buuu i a buu i ojjjjjj i ejjjjjjjj i tak sie na mnie patrzyl, ze nic tylko tulic i tulic. I za 6 tyg powtorka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Joker, wyobrażam sobie
![]() dziś odciągałam tym systemem i uciągnęłam ledwo 25 ml, ale karmiłam wcześniej Nadunie, to może dlatego.
![]() |
#1400 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide mu pomoc. Poszlam pomoc i sie poplakalam, wiec tyle z mojej pomocy, ale mala chyba juz przysypia... Dzwonila do mnie siostra i sie pyta ''czemu mala znowu placze?'' to jej powiedzialam, ze nie wiem, bo jeszcze mowic nie potrafi. Pozniej kolejne glupie pytanie ''czy ona normalnie je??'' - tak, karmimi ja orzeszkami... ale mnie wkurzaja takie pytania... Moja mama przylatuje w piatek i raczej sie nie ciesze, bo to oznacza ze moja sis u mnie bedzie siedziec pol dnia, juz zapowiedziala, ze w niedziele idzie z mama poswiecic palemke... ja nigdzie nie ide... eh
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-13 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Rozeznanie
|
Jok3r ja też nie żałuję, że wybrałam 6w1 mimo, że Alan nie płakał długo ale widać było, że mu sprawiło dużo bólu
![]() Tity ile płaciłaś za rota i pneumo? U nas rota 290 a pneumo 250. Na rota na 100% będziemy szczepić na następnej wizycie. Na pneumo też byśmy chcieli ale zdania są podzielone i różnie piszą a ja mam już mętlik w głowie ![]() Gosiawolna, Herods dzieciaczki cudeńka ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-04-13 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba juz tego szczepienia w 16 tygodniu nie zrobie w UK, wiec pozniej bd musiala kombinowac w hiszpani, bo nie wiem jaki jest kalendarz szczepien...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że gorączki po szczepieniach nie będzie miał, póki co ma niską temp. jok3r, a Twój Mateo spokojny po szczepieniach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jaki pas poporodowy polecacie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
ja mam Panią Teresę i jest spoko, wczoraj poszłam w niej na spacer, dziś siedziałam w domku i brzuch mi się ciut zmniejszył.
Tajka, może to już kolka, dzieci przeterminowane mogą przechodzić takie rzeczy wcześniej, tak samo jak skoki rozwojowe.
#1407 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieku moze tez sproboje a widzisz jakies efekty? Cytat:
szepionki tez chcemy 6w 1 Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny a myślała, któraś o szczepieniu na meningokoki? Nam pediatra powiedziała, że warto zaszczepić jeśli planuje się np. z niemowlakiem chodzić na basen czy wyjazd nad morze. My chcieliśmy właśnie latem skoczyć na basem i na wakacje za granicę i zastanawiam się czy warto. Słyszałyście coś o tej szczepionce? ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-04-14 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Rozeznanie
|
Witajcie dzielne mamusie!!
Znów nie było mnie kilka dni, a Wy tu tyle naprodukowałyście, że szok ![]() Zaliczyliśmy weekendowy wyjazd do rodzinki- całkiem dobrze Lenka się spisała, choć pierwszy wieczór był ciężki i martwiłam się co będzie dalej ![]() Byłyśmy też na szczepieniu i tu szok - moja małą mysza waży już 4900!!! Waga urodzeniowa 2800, wyjście ze szpitala 2680. W 6 tygodni przybyło jej ponad 2kg!!! Zamówiłam sobie chustę, aby nosić tę małą kluskę, bo ręce nie wyrobią niedługo ![]() ![]() A i jeszcze chyba znalazłyśmy sprawcę niepokojów i bólów brzuszka Lenki - wygląda na to, że to laktoza. Lekarka na wizycie zaproponowała nam kropelki, które podaje się przed każdym karmieniem i od poniedziałku jest duuuużo lepiej - tfu, tfu, tfu aby nie zapeszyć, w nocy tylko 2 karmienia, a nie co 2 godz jak do tej pory!! Idę Was ponadrabiać, bo mała mi się usypia właśnie sama ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.